Vissza a főoldalra
Vissza a lexikon főoldalára
Bestiák

Faember (Tree Man)

Faember
Ügyesség: 8
Életerő: 8
Támadások száma: 2
Lakóhely: Erdők
Felbukkanók száma: 1
Típus: Humanoid növény
Reakció: Barátságtalan
Intelligencia: Átlagos–Alacsony
Fegyver: Nagy
Páncél: Közepes
Sebzésmódosító: Nincs
Felbukkanás: A Végzet Erdeje, 277. fejezetpont.
ügyesség: 8, életerő: 8
Az erdőkben lakó népek sokat törődnek a környezetükkel, ezért is nőnek olyan magasra és erősre a fák. Amiről viszont jó ideig az embereknek tudomása sem volt, hogy az erdőkben egy egészen különös teremtmény is él, a Faember. Első ránézésre teljesen olyanok, mint a hétköznapi fák. Nagy fa két hatalmas ággal. A törzsükön rejtve található egy nagy száj és két mélyen ülő szem, melyeket, ha nem nyit ki, akkor nem is látszanak. Képes a gyökerein sétálni, ha pedig megáll, azokat azonnal a földbe szúrja. Aki az erdőt rongálja és annak a növényeit pusztítja, illetve a területükre téved, az számíthat arra, hogy nem ússza meg küzdelem nélkül. Harcban a két vastag ágát használja, ezeknek mindegyike 8 ÉLETERŐ ponttal rendelkezik. Csak akkor pusztul el, ha mindkét nagy ágat levágják. Ebben az esetben a fa zöld színű növényi nedvei szétfolynak, és nemes egyszerűséggel kiszárad. A tűzre nagyon érzékenyek, inkább elmenekülnek, mintsem harcba szálljanak olyannal, akinél tűz van.

Talán nincs is a Titánon olyan erdőség, ahol ne élne néhány példány belőlük. A Pókok Erdeje például épp az ott élő Faemberek miatt lett oly hírhedt. A varázslók egy jól irányított tűzgömbbel, míg a harcosok tűzkapszulával védekezhetnek támadásaik ellen. A Skorpiók mocsarában élő távoli rokonaik, a Kardfák, ha lehetséges, még agresszívebben védik a területüket.

Kapcsolódó cikkek

Helyszínek: Skorpiók Mocsara
Helyszínek: Titán (világ)

Ez a cikk több mint valószínű, hogy a Titannica megfelelő szócikkének (talán éppen ennek) információi alapján készült el, avagy fog majd egyszer elkészülni.
hr