Vissza a főoldalra
Vissza a lexikon főoldalára
Bestiák

Fullánkféreg (Sting Worm)

Ügyesség: 8
Életerő: 7
Támadások száma: 1
Lakóhely: Barlangok, Dombok, Erdők, Vadon
Felbukkanók száma: 1
Típus: Szörny
Reakció: Barátságtalan
Intelligencia: Alacsony
Felbukkanás: A Végzet Erdeje, 15. fejezetpont.
ügyesség: 8, életerő: 7
Úgy gondolják, hogy rokoni kapcsolat lehet az Óriás Homokféreg, és a FULLÁNKFÉREG között, bár ez utóbbit nem a Koponyák sivatagában él, hanem Allansia északi erdőiben. (Akadnak olyan allansiai nyelvjárások, melyek Bűzféreg néven illtetik, mivel a közelében lévő oszladozó holttestek rózsaillatnak nem nevezhető szagot árasztanak a közelében.) Akár hét méteresre is megnőhet ez a sárga, ízelt testű teremtmény, melynek a farkán lévő fullánkja mérgező. A szokásos 2 ÉLETERŐ pont helyett 3 ÉLETERŐ pontot sebez, ha eltalál. Általában beássa magát, és váj egy tölcsérszerű formát a laza talajba, amibe a gyanútlan áldozata, ha belesétál, akkor már nem képes kimászni. A gödör alján pedig ott várja a FULLÁNKFÉREG a barlangjában. Árulkodó nyom lehet a nagy gödör szélén szanaszét elterülő csontok halmaza, viszont a maradványok nagy részét maga alá temeti, ezért előfordulhat, hogy értékes kincsek rejlenek az odújában.
Érdekes, hogy a teremtmény nyálkájáért egyes Nekromanták igen szép pénzt fizetnek, mivel varázskomponens. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy veszedelmes ellenfélről van szó, tehát ne ismerj kegyelmet vele szemben!

Ez a cikk több mint valószínű, hogy a Titannica megfelelő szócikkének (talán éppen ennek) információi alapján készült el, avagy fog majd egyszer elkészülni.
hr