Vissza a főoldalra
Vissza a lexikon főoldalára
Bestiák

Dzsinn (Genie)

Dzsinn
Ügyesség: 12
Életerő: 20
Támadások száma: 1
Lakóhely: Mágia síkjai
Felbukkanók száma: 1
Típus: Mágikus teremtmény
Reakció: Semleges
Intelligencia: Magas
Fegyver: Kard
Páncél: Nincs
Sebzésmódosító: Nincs
Felbukkanás: A Végzet Erdeje, 34. fejezetpont.
ügyesség: 0, életerő: 0
A Dzsinnnek olyan varázslatos lények, amik a világ bármely tájékán felbukkanhatnak, hogy segítsék, vagy éppen hátráltassák a kalandozókat. Általában az Istenek küldik őket a földre, hogy a jó vagy a gonosz erőket szolgálják. Az Istenek így képesek velük befolyásolni a kalandozókat helyes, vagy éppen a rossz irányba.

Mikor megjelenik a Titán földjén, köpcös vagy vékony emberi alakban teszi. Furcsa, keleti ruhát hord, és legtöbbször a föld felett lebegve közlekedik.

A Dzsinnnek alap esetben a mágikus síkokon élnek lélekalakban. Zömmel nem kérnek semmit cserébe a segítségükért. Ha valaki úgy dönt, hogy megtámadja, az készüljön fel arra, hogy a fegyverek egyszerűen csak átsiklanak a testén. A Dzsinn egy ilyen incidens után általában megleckézteti a hálátlant. Mindig kedvesek és udvariasak, még akkor is, mikor provokálják őket. Óriási hatalommal rendelkeznek, és meglehetősen ritkán találkozik velük halandó. Egyes varázslók és illuzionisták képesek őket egy varázsgömbbe vagy kristályba zárni, hogy aztán őket szolgálják. A Felső Xamen csúcsai között élő Szatírnők ugyan birtokolnak egy ilyen varázsgömböt, ám felhasználni nem tudták még. Néhány démonológiával foglalkozó tudós között mind a mai napig vita tárgyát képezi Nanka, a gonosz dzsinn létezése, illetve pontos besorolása. Te, kedves olvasó, elégedj meg annyival, hogy őt mindenképpen kerüld el. Részletesebben lentebb írunk róla!

Kapcsolódó cikkek

Bestiák: Nanka
Égiek: A Panteon
Helyszínek: Felső Xamen
Helyszínek: Titán (világ)
Személyek: Mampang Főmágusa

Ez a cikk több mint valószínű, hogy a Titannica megfelelő szócikkének (talán éppen ennek) információi alapján készült el, avagy fog majd egyszer elkészülni.
hr