Vissza a főoldalra
Vissza a lexikon főoldalára
Bestiák

Démonivadék (Demonspawn)

Démonivadék
Ügyesség: 6
Életerő: 6
Támadások száma: 1
Lakóhely: Démoni Sík, Kazamaták, Labirintusok, Romok
Felbukkanók száma: 2–7
Típus: Démon
Reakció: Ellenséges
Intelligencia: Alacsony
Fegyver: Közepes
Páncél: Nincs
Sebzésmódosító: Nincs
A Démonivadékok a Démoni Sík mélyén tartózkodnak a megkínzott lelkek között, és várják, hogy a fenti világból valamilyen fanatikus hívő magához szólítsa őket. Csakis emberáldozat útján lehet megidézni őket. Kizárólag magasan képzett démonidézők, vagy féleszű amatőrök idéznek meg Démonivadékot, mert rettenetesen önfejű, és kezelhetetlen teremtmény.

Nincs két egyforma belőlük. Általában humanoid felépítésűek, bőrszínük nagyon változatos tud lenni, mindenféle árnyalatban tündökölhetnek. Bőrüket teljesen átitatta a kénköves bűz. Gyakran előfordul, hogy több fejük, vagy több végtagjuk van a szokásosnál, de az is megtörténhet, hogy valamilyen természetellenes formában jelennek meg. Többségük rendelkezik karmokkal, szarvakkal és hatalmas
agyarakkal, melyekkel meglepően ügyesen harcolnak. Egy átlagos Démonivadék nem nagyobb két méternél, de mint már fent említettük nincs két egyforma lény.

A Démonivadékot csak a mágikus fegyverrel lehet megsebzi, illetve csak mágikus fegyverek képesek maradandó sérüléseket okozni neki. Csatában a hagyományos fegyver okozta sebek ugyanúgy látszódnak, de azok 1-2 harci körön belül be is gyógyulnak, a levágott végtagok pedig visszanőnek. A bölcsek szerint, bár ez még vita tárgyát képezi, nem szabad a szörny szemébe nézni, mert azonnal megvakul az illető. A szemei eltűnnek a szemgödréből, és csak két sötét lyuk fog tátongani azok helyén. Ez nem bizonyított tény, csak egy feltevés.

Egyes Démonivadékok – már ha vannak szárnyai – képesek repülni, igaz lomhán, és csakis rövidtávon. Egy-egy ilyen lény a földi síkon nem él tovább néhány évnél, ennek oka sajnos nem ismeretes. Ha „meghal”, teste sisteregni és gőzölögni kezd, majd csak egy bűzös nyáltócsa marad belőle.

Ez a cikk több mint valószínű, hogy a Titannica megfelelő szócikkének (talán éppen ennek) információi alapján készült el, avagy fog majd egyszer elkészülni.
hr