Vissza a főoldalra
Vissza a lexikon főoldalára
Bestiák

Agypusztító (Brain Slayer)

Agypusztító
Ügyesség: 10
Életerő: 10
Támadások száma: 2
Lakóhely: Kazamaták
Felbukkanók száma: 1
Típus: Humanoid
Reakció: Ellenséges
Intelligencia: Magas
Fegyver: Kicsi
Páncél: Nincs
Sebzésmódosító: Nincs
Ezeket a lényeket sok ember csak a legendákból ismeri, rémtörténetekből, rémmesékből, amit este meséltek nekik lefekvés előtt a szüleik, nagyszüleik. Ronda külsejű visszataszító lények az Agypusztítók. Mélyen a föld alatt élnek, olyan mélyen, ahova még a Törpék sem igen mernek lemerészkedni. Ritkán fordul elő, hogy egy Agypusztító a felszín közelébe, vagy akár a felszínre merészkedik.

Testük teljesen emberi, kivétel ez alól a hatalmas csápokkal rendelkező polip fejük, mely folyamatosan fényesen csillog a váladék miatt. Színük a lila és a zöld között mozog, ez állandóan változik. Nyugalmi állapotban a csápok csak lógnak, és élettelenek tűnnek, de képesek villám gyorsan rátekeredni bármire. Ezekkel a csápokkal a lény kiszívja áldozata agyát. Mindig hosszú köpenyt viselnek, mintha ezzel is sugallni akarnák a félelmetes mivoltukat. Szemükben folyamatosan a gyűlölet lángja ég, amit minden élőlény iránt éreznek. Szemük a leghatásosabb fegyverük, aki belenéz, azt azonnal képesek hipnotizálni. Két sikeres SZERENCSE dobással ellen lehet állni a tekintetének.

Ha nem sikerül a próba, akkor magához vonzza áldozatát, körbefogja a fejét a csápjaival, és elkezdi kiszívni a szellemi energiát. Az áldozat veszít 1 ÜGYESSÉG, és 1 kockadobásnyi ÉLETERŐ pontot. Kiszabadulni a fogságból csak akkor lehet, ha dob az áldozat két SZERENCSE próbát, és mind a kettő sikeres. Ellenkező esetben minden körben elszenvedi a fent leírt sérüléseket, míg meg nem hal.

Harcba ritkán keveredik, mert igen gyávák. Ha mégis harcol, és vesztésre áll, biztos, hogy el fog gyáván menekülni. A Bátorság amulettje ugyan megvédhet a teremtmény hipnotikus tekintetétől, ám kemény küzdelem vár az áldozatra.

Kapcsolódó cikkek

Bestiák: Dögnyúzó
Bestiák: Fajtaváltó
Bestiák: Törpe

Ez a cikk több mint valószínű, hogy a Titannica megfelelő szócikkének (talán éppen ennek) információi alapján készült el, avagy fog majd egyszer elkészülni.
hr