Vissza a főoldalra
Vissza a lexikon főoldalára
Bestiák

Aakor

Aakor
Ügyesség: 7
Életerő: 8
Támadások száma: 1
Lakóhely: Dombok, Vadon
Felbukkanók száma: 2–7
Típus: Állat
Reakció: Ellenséges
Intelligencia: Átlagos
Fegyver: Közepes
Páncél: Nincs
Sebzésmódosító: Nincs
Az Aakorok eredetileg talán közönséges Farkasok voltak, később azonban szárnyakra és a meleg vér iránti erős vágyakozásra tettek szert. Azonban valószínűbb az elmélet, miszerint egy évszázadokkal ezelőtt élt varázsló mágikus kísérletének maradványai.

Különös teremtmények. Kisebbek a Farkasoknál, fizikai felépítésükben azonban nagyon hasonlítanak rájuk, ha leszámítjuk két hatalmas tollas szárnyukat, melyek a vállukból nőnek ki. Jól repülnek, lompos farkukkal irányítják magukat, éles szemeik pedig kiválóan alkalmasak élelem utáni kutatásra. Kitárt szárnyakkal suhanva az éjszakai égen át, falkában vadásznak, és a holdra vonyítanak. Általában őzön vagy vadkanon élnek, étrendjük azonban nem korlátozódik négylábúakra. Veszedelmes ellenfelek, mivel kimeresztett karmokkal csapnak le az óvatlan utazókra, hogy következő lakomájuknak ragadják el. Mindegyikük saját prédát választ, majd mikor a közelébe érnek, nagyot harapnak belé. Mikor végeznek áldozatukkal, előbb fellefetyelik a még meleg vért, és csak ezután szaggatják szét, és falják fel a maradékot.

Kapcsolódó cikkek

Bestiák: Farkas

Ez a cikk több mint valószínű, hogy a Titannica megfelelő szócikkének (talán éppen ennek) információi alapján készült el, avagy fog majd egyszer elkészülni.
hr