Vissza a főoldalra
Vissza a lexikon főoldalára
Bestiák

Ogre

Ogre
Ügyesség: 8
Életerő: 10
Támadások száma: 2
Lakóhely: Barlangok, Dombok, Erdők, Síkságok, Városok
Felbukkanók száma: 1–6
Típus: Humanoid
Reakció: Ellenséges
Intelligencia: Átlagos–Magas
Felbukkanások: A Tűzhegy Varázslója, 16. fejezetpont.
ügyesség: 8, életerő: 10
A Végzet Erdeje, 230. fejezetpont.
ügyesség: 8, életerő: 12
Tolvajok Városa, 178. fejezetpont.
ügyesség: 8, életerő: 9
Az Ogrék hatalmas, ronda és kegyetlen emberszerű teremtmények, az Orkok, Goblinok, Trollok és még vagy tucatnyi korcs szörnyeteg közeli rokonai. Az átlagos Ogre – már ha beszélhetünk ilyenről – nagyjából két méter magas, bár a fajt átjáró kaotikus erőknek köszönhetően ez mindkét irányban változhat akár egy métert is. Nagyon kellemetlen kinézetűek, kegyetlen arcuk göcsörtös és állatias, és folyamatosan nyáladzanak. Erős teremtmények, a legtöbb ember számára igen nagy kihívást jelent a legyőzésük, és ügyesen forgatják durva faragású bunkósbotjaikat és fejszéiket.

Magányosan élnek a vadonban, elszigetelt barlangokban, távol a civilizációtól. Ezek a primitívebb egyedek állatbőrökbe öltöznek és vadászatból élnek. Meglepő hevességgel támadnak rá mindenre és mindenkire, akivel csak találkoznak.

Manapság azonban sok Ogre civilizálttá vált, már ha lehet rájuk ilyet mondani, és gonosz varázslók vagy nemesek seregeiben szolgálnak. Ezeket a lényeket kiképzik a csatafejszékkel, harci kalapácsokkal, esetenként íjakkal való harcra, és akár hatos csapatokba verődve is összefuthat velük az ember. Ezen nevelési kísérletek ellenére továbbra is kegyetlen természetűek maradtak, és továbbra is nagy örömüket lelik a náluknál kisebb lények kínzásában és megölésében.

Kapcsolódó cikkek

Bestiák: Goblin
Bestiák: Közönséges Troll
Bestiák: Ork

Ez a cikk több mint valószínű, hogy a Titannica megfelelő szócikkének (talán éppen ennek) információi alapján készült el, avagy fog majd egyszer elkészülni.
hr