díszítés Könyvek díszítés
Kaland Játék Kockázat sorozat:
Információk:
Író: Jonathan Green
Magyar cím: Démonlovagok
Eredeti cím: Knights of Doom
Fordítók: Pollák Ágnes és Pollák Tamás
Fordítás javítása: FireFoX és Hullgrim
Puffin: 56. – 1994. október 27.
Zagor.hu: 43. – 2015. április 21.
Illusztrátor: Tony Hough
Térkép illusztrátor: Jonathan Green
Helyszín: Titán, Óvilág
Fejezetszám: 400
nagyobb kép a könyvrőlnagyobb kép a teljes könyvrőlkép az eredeti könyvrőlaz eredeti köny borítóképe
kis kép
Könyv értékelése:
Fórumtéma
Elválasztás
Hátsó borító leírás:
Könyv és játék az, amit a kezedben tartasz. A főhős TE vagy.

A Démonlovagok elszabadultak!

A Démonűző bástya bátor Templomosai éveken át őrizték Vaskövesd békéjét. Most azonban felébredt egy ősi gonosz: Belgaroth, a varázsló visszatért holtából, és erejét felhasználva káoszba és rettegésbe dönti e békés királyságot.

Hogy biztosítsa terve sikerét, szolgálatába állította a Démonlovagokat. Egy hős lovagnak – NEKED! – át kell kelnie a háború dúlta vidéken, be kell hatolnia az ellenséges vonalak mögé, és le kell győznie a veszedelmet!

TE döntöd el, mikor melyik utat választod, milyen csellel kerülsz ki a csapdából, melyik teremtménnyel csapsz össze.
Elválasztás
Dr Lecter gondolatai a könyvről:
Kisebb Spoilerek.

Nekem a DL az egyik kedvenc lapozgatósom, JG nagyon odatette!

Azt hiszem, hogy az egyik legmegosztóbb könyv ez. Vagy szereti valaki, és akkor nagyon, vagy nem. Sokak szerint túl nehéz lett a könyv, mert rengeteg benne a nehéz harc. Ez így is van, de szerintem még átlagos 9-10-es ügyességgel is bőven kijátszható - persze kell hozzá némi szerencse is. A titok mindössze annyi, hogy normálisan végig kell játszani a könyvet, mert ha elég ügyesek vagyunk, akkor a kaland folyamán rengeteg olyan segítséget kaphatunk, ami nagymértékben hozzájárul a végső sikerünkhöz.

A kaland abszolúte epikus és nagyívű, mondhatni klasszikus darab. Az író inspirációja a Machbeth volt, ez erősen is érződik rajta. Rengeteg helyszínen járhatunk, ami biztosítja azt, hogy alig lesz egy perc nyugalmunk is. Akik szeretik a lovagkort, azok egyből meg fogják szeretni ezt a könyvet. A történet is klasszikus, le kell győznünk a holtából feltámadt gonosz boszorkánymestert, melyhez párosul "egy kis" éhínség, járvány, miegymás - már egy jó kis darkos feelinget adva ezzel. Ez viszont ne tévesszen meg senkit, az egész FF közösség egyet értett abban, hogy Belgaroth az egyik legkeményebben ellenfelünk az egész sorozatból! Aki szereti a rejtvényeket, az sem fog csalódni a könyvben, lesz benne része. De még mi az hogy! Úgy gondolom, hogy az egyik legötletesebb rejtvény e történetben foglal helyet, persze ennek mindenki járjon utána:) Ami még jelentősen hozzáad az egészhez, azok a kaland elején választható speciális képességek, amelyeket elég sűrűn fogunk alkalmazni.
Többet nem szeretnék róla írni, mert akkor csökkenne az élvezeti érték, ezért azt tanácsolom, hogy aki még nem játszotta végig, sürgősen kezdjen neki.

Egyszer mindenképpen kötelező!
díszítőkép