Zagor.hu
Zagor.hu fórum
53. könyv: A Veszedelmek Kikötője
BejelentkezésElfelejtett jelszó
Gondolatok a könyvről (2)
[b]Történet (4)[/b]: Noha egy erősen a nosztalgia-vonatra épülő történetet látunk, nekem mégis bejött. Főleg az, ahonnan indulunk, és ahova érkezünk a végére. Hiszen amikor elkezdjük a kalandunkat, gyakorlatilag a fegyverünkön kívül alig van valamink, és örülünk, ha a nálunk lévő kacatokból valahogy összehozzuk a napi betevőt, és a városban sikerül kicsit bevásárolni, mielőtt útra kelünk egy titokzatos kincs megtalálása céljából. A kincskereső akciónk – ezzel nem spoilerezek nagyot – igen hamar befuccsol és csak egy ládát találunk, amit nem tudunk kinyitni. Később társul hozzánk Hakasan, a harcosnő, kezdetben csupán kalandozási céllal. Majd szinte véletlenül botlunk bele a küldetésünkbe: Csontos Zanbar visszatért és le akar számolni Yaztromoval (meg úgy a világgal is, ha már itt van). Innentől válik élessé a helyzet és kiderül, hogy a tárgy, amit csak kincsvadászat címén akartunk megszerezni, kulcsfontosságú lehet a végső siker szempontjából. Meg kell találnunk Nikodémuszt, elvinni Yaztromo tornyába és valahogy megállítani Zanbart. Már ebben az alapsztoriban is érezhető a sok visszatérő elem, márcsak a két mágus és a főellenség kapcsán is. De a könyvben van még utalás többek között a Halállabirintusra, a Tűzhegy varázslójára, a Gyíkkirály szigetére, A végzet erdejére, de még a Sárkány vérére is. Annak viszont örülök, hogy ezek az utalások többségében megmaradnak Easter Eggnek, Aminek még nagyon örültem, az Csontos Zanbar szerepeltetése. A Tolvajok városa nagy kedvenc, de a végjáték kb. az egyik leggyengébb, vagy beleszórjuk a megfelelő port Zanbarba, vagy meghaltunk. És nem igazán derül ki a műből, hogy milyen ereje van, csak hallomásból. Nos, itt ez megváltozik, igen durva kis csatajelenet alakul ki a végén, és az, hogy a 2 mágussal csak együtt sikerül megállítani, azt hiszem mindent elmond. Apropo, ha már itt tartunk, nagyon bejön, hogy végre mind Yaztromo, mind Nikodémusz aktív részét képezi a végjátéknak és nem csak ülnek és tanácsokat adnak. A könyvben megjelenő karakterek is jól kidolgozottak, a helyszínek meg KJK-s mércével mérve nagyon változatosak. Az egyetlen ami nem tetszik, az néhány helyszín és jelenet külön-külön, leginkább a Feketehomok kikötő, azon belül is Mungó ajánlata. A mellett, hogy teljesen felesleges szála a könyvnek, kicsit gondolkodjunk már el rajta! Adott Yaztromo tornya, ami egyre inkább sötétedik, itt van Zanbar, aki bármikor magához térhet, az egész világ közvetlen veszélyben van, minden másodperc számít, erre mit teszünk: szépen kihajókázunk jópár napra Mungóval. Aki ezt bevállalja, megérdemelt volna egy azonnali halált egy tengeri szörny felzabálása által (oké, ez ellentmondást eredményezett volna a Gyíkkirály szigetével), vagy egy szerző általi lehülyézéssel egybekötött „kalandod véget ért”-et, hogy mire visszaérsz, már Zanbar az úr. De ezt leszámítva azért nincsenek itt komolyabb gondok.

[b]Gondolkodás/szerencse (3)[/b]: Egyik sem igazán domináns. Rejtvényre hirtelen nem is emlékszem, talán a barlangból a szabadba futás az, ahol használnunk kell a memóriánkat és a logikánkat, illetve van 1-2 gondolkodtató döntéshelyzet, de nagyjából ennyi. A másik oldalról viszont a szerencse szerepe sem túl nagy, vannak ugyan olyan részek, ahol sok az azonnali halál mező, de ezeknél vagy nem ösvényválasztáson múlik, vagy ha azon, akkor kapunk előre információt. Ami ennél a könyvnél fokozottan igaz, hogy figyelmesen olvassunk el mindent (az előzményt is), mert sok apró info van, ami később életet menthet.

[b]Nehézség (3)[/b]: Szerintem a legkönnyebb KJK könyvek egyike. Aki nyitott szemmel jár, az random nem nagyon halhat meg, igazából csak 2 kötelező tárgy kell [spoiler2]a Gyűrű és egy puska, utóbbi helyett jó lehet a Démontőr, de ahhoz már nagy mázli kell[/spoiler2] azokat sem nehéz megtalálni. Ami viszont még extrémebb: 11 ügyességgel kezdtem és a könyv során konkrétan egyszer sem sebeztek meg harc közben! Jó, ez utóbbi nyilván szerencse kérdése is, és elég jól sikerült biztos a kockákkal is dobnom, de nem emlékszem igazán komoly ellenfélre a könyvből, mire jött néhány nagyobb ügyességű ellenfél már pajzsok, páncélok meg mindenféle egyéb különlegességek miatt az ügyességpontom óriási volt. Ha jól emlékszem, a végére már 18-ig kúszott fel, szóval a játék végén még úgy kedvem lett volna hobbiból legyakni az [url=http://velemenyes.blogspot.com/2018/06/vissza-multamba-2-verescsont-ejsarkany.html]Éjsárkány[/url]t.

[b]Játékélmény (5)[/b]: Lehet benne a nosztalgiafaktor, de nagyon élveztem, egy pillanatig nem tartottam unalmasnak. Tudtam azonosulni mind az élelemért kuncsorgó harcossal, ahonnan kezdünk, mind a hőssel, akivé a végén váltunk. A könyv szerintem remekül építkezik, minden helyszínen találunk valami izgalmat, és a végjáték is kifejezetten epikus, soha rosszabb könyvet!

[b]Összességében: 15/20[/b]
© SangForrás
 
[b]Design[/b]
No nézzük, mit alkotott a jó öreg Livingstone mester 2017-ben, [i][url=https://zagor.hu/?oldal=konyv&konyv=80]A zombik vére[/url][/i] után 5 évvel. Megmondom őszintén, engem valahogy ez nem hozott úgy lázba, mint a korábbi könyv híre, és valahol be is igazolódtak a félelmeim, de nem akarom már az elején elvenni a kedvet. A borító jól néz ki, szép a rajz (naná, Ian McCaig), de egyszerűen túl sűrű lett. Már a címet is nehéz kisilabizálni, a többi szöveg is teljesen elvész a háttérben, a szokott elhelyezésük felborult. Az alkotó neve új betűtípust kapott, a „kaland játék kockázat” plecsni szintén máshová került. Szóval kissé kaotikus az összkép, de ez legyen a legnagyobb probléma.

[b]Illusztráció[/b]
A benti rajzoknak kevésbé örültem. Báti László Gábor munkásságát már „magasztaltam” a [i][url=https://zagor.hu/?oldal=konyv&konyv=92]Kígyóemberek birodalma[/url][/i] kapcsán, és nagyjából itt is hasonló a helyzet. Tényleg nem akarok szemét lenni, de ha már a Zagor.hu ilyen színvonalas kiadványokkal kápráztat el minket, akkor jó lett volna keresni valami profibb grafikust, de persze tudom: annak igen borsos ára lehet. Sajnos többször is eszembe jutottak a legendás [i][url=http://kjk-anime.blogspot.com/2014/09/a-sarkanyvar-titka.html]Sárkányvár titka[/url][/i] illusztrációi, de mondjuk azért annyira nem vészes a helyzet. Nálam valahol ott a határvonal, amikor elgondolkodom, hogy „vajon én magam tudnék-e ennél jobbat rajzolni”, és ha a válasz igen, az már kicsit ciki. Szóval amatőr a feeling, és ezen felül gyakran vázlatos, befejezetlen, kidolgozatlan hatást keltenek a munkák. De komolyan: ha látni lehet, ahogy a cégér gerendájának hátsó vonala nem lett eltűntetve a térben előtte lévő másik fadarabról (kép a 24. oldalon), az gáz. Mert ez nem bénaság, hanem igénytelenség. Apróság, de szemet szúr. Ettől függetlenül a koncepciók jók, bár olykor lehetett volna fantáziadúsabban megoldani egy-egy alkotást. Az arányok is rendben vannak, de ez a mindenhol vonalkázással megoldott kontúrozás meglehetősen „iskolás” érzetet kelt. Az a pestisboszorkány (265.) hogy néz már ki? Vagy szegény Mungo? (317.) Vagy maga Csontos Zanbar? (279.) Bocsánat, de ezeken én kuncogtam. Ha a könyv képeit összehasonlítjuk a Bizonytalanság börtönében, vagy akár a Végzet prófétái, szintén magyar művekével, akkor magasan az utóbbiak nyernek. Azért persze vannak olyan grafikák, amik bejöttek, például a Quag-Shugguth (11.), vagy a Feketehomok kikötői látkép is hangulatos (395.).

[b]Háttértörténet[/b]
Kelyhesd városában bóklászunk, és igencsak csórók vagyunk. Hirtelen meghalljuk két részeg beszélgetését, és abból megtudjuk, hogy egyikük vett egy kincses térképet. Miután megállapítják, hogy biztosan nem ér semmit, el is hajítják. Mi megkaparintjuk, és kiderül, hogy a jelzett út egy barlangba vezet a Holdkő-dombok területén, a kincs pedig nem más, mint a Nikodémusz Lángoló Kígyók Gyűrűje. Nincs túl sok veszítenivalónk, így elindulunk a papír alapján.

[b]Rendszer[/b]
A hagyományos rendszer. Nincs extra.

[b]Kihívás[/b]
Nem túlzottan nehéz a játék, illetve eltévedni sem fogunk, olyannyira nyílegyenesen halad a történet. Néhol látszólag vannak elágazások, de a könyv nagyon durván terel az előre elgondolt irányba. Ha a barlangba nem azon a bejáraton megyünk be, és nem azon az utakon járunk, ahogy a térképünk írja, akkor azonnal kampec. Visszafelé ugyanerre kell figyelni. Ha Hakasan-nal a ninja lánykával nem társulunk, akkor is végünk, hiába folytatódik látszólag zavartalanul a kaland. A harci héját sem lehet megkerülni, mert akkor… lekakil minket. Igen, a fejünkre pottyant egyet, így visszafordulunk, mert emiatt ugyebár máris érdekesebb lesz számunkra, mit is ejtett le a földre. Ezek után is létezik pár ál-útvonal, ha nem érdekelne minket az újonnan adódott küldetés, de ezekről is vissza leszünk terelve Hakasan mellé. Szóval lineáris a dolog, még ott is, ahol a tolvajok városába mennénk be. Ha a főkapun át próbálkozunk, vagy épp nem szerzünk kereskedelmi engedélyt, nekünk annyi. No meg mindezeken túl akad egy-két veszélyesebb esemény is, egy közönséges vízidisznó például könnyedén kinyírhat minket (Ügyessége 9, míg mi ebben a csatában -3 Ügyességgel számolunk!).

[b]Főgonosz[/b]
Nincs új a nap alatt, újramelegített főgonoszt kapunk Csontos Zanbar személyében. Hát egyrészt az újrahasznosításról eleve megvan a véleményem, másrészt pedig Zanbar egy jó béna ellenfél volt már a [i][url=https://zagor.hu/?oldal=konyv&konyv=12]Tolvajok városá[/url][/i]ban is, szóval húztam a szám rendesen. DE: itt sokkal jobban sikerült szerepeltetni a csontit, egész rendes kis epizódot kapott a végén. Mikor Yaztromó tornyához érünk, Zanbar is odaviteti magát embereivel. Elégé upgrade-elt formája lett, ugyanis már denevérszárnyakkal és patákkal is rendelkezik a szentem. Elsőként rovarfelhőt zúdít ránk, aztán jön egy óriási csápos bestia, akit nem igazán fogunk legyőzni a harcban, amennyiben nincs Méregkardunk (Ügyessége 12, és nekünk -4 Támadóerő, ha nincs kardocska). Ha korábban nem adtuk Nikodémusznak a gyűrűjét, akkor elsodornak minket a csonti katonái, a gyűrű azonban tűzcsapdába zárja őt. Sima pengénk hasztalan lesz ellene, de a Démontőr megölheti, bár kicsi az esély, hogy eltaláljuk (nem Ügyességpróba). Kovás pisztollyal viszont Ügyességpróbával is kinyírhatjuk, sőt, másodszor is próbálkozhatunk, ha elsőre elvétjük (nehezített dobással). Ide egy kis megjegyzés: nem vágom, a Démontőr miért nincs az első körben az opciók között, miért csak akkor vethetjük be, ha íjjal/pisztollyal nem sikerült a dolog. Mindenestre ahogy Zanbar koponyája széttörik, a serege abban a minutumban szétporlad. Megküzdeni külön nem kell tehát vele, de azért egész jó kis végjáték lett ez.

[b]Hangulat[/b]
Az egész [i]Veszedelmek kikötője[/i] annyira pofátlanul épít a nosztalgiára, hogy én kérek elnézést. Ugyebár minden egyes helyszín ismerős valahonnan, de ha még csak erről lenne szó… A történet közepén, a térkép alapján a barlangban találunk egy kis dobozkát (amit ha kinyitunk, megdöglünk), és már fordulunk is vissza – remekül megérte a kis túra. Ezután kerül képbe Csontos Zanbar második eljövetele, aztán pedig Yaztromó, Nikodémusz, Azzur nagyúr, szóval mindenki ide van keverve ebbe a mixbe. Hallunk még Gilibran király elveszett harci pörölyéről, Mungó is feltűnik a Gyíkkirály szigetéből (az ő epizódjának kábé semmi értelme), de még a 400. pontba is feltétlenül bele kellett ám szőni a Bajnokok próbáját. Itt már konkrétan sírtam, milyen öntömjénezést vitt végbe Livingstone ezzel a könyvvel. Értem én, csalogassuk elő a szép emlékeket, meg minden, de azért ez nekem több mint sok volt. Maga a sztori amúgy nem rossz. Kellően változatos, még úgy is, ha sokszor úgy tűnik, mintha az író épp menet közben találta volna ki, merre kanyarodik az utunk. Megvan a hangulat a kikötőben, elmerülhetünk annak mocskában, felszedhetünk egy csomó tárgyat, Hakasant többféleképp is meggyógyíthatjuk, amikor kimegy a bokája, megszöktethetjük Nikodémuszt Azzur palotájából, és így tovább… ezek mind tetszettek. Továbbá van több emlékezetes karakter, ami szintén megdobja a végeredményt. Nagyjából ennyi, érdemes tehát nekiülni a legújabb Livingstone kalandnak, de van ennél sokkal jobb játék is a polcon.
hr
Első oldalElőző oldal12345Következő oldalUtolsó oldal
© killmaster (Savanyúhas)
2018. február 22. 18:40 | Válasz erre | #158
Nagy királyság végre magyar nyelven olvasni a kalandot, bár én csak ma fedeztem fel, mégis mintha visszatértem volna úgy 1993-ba, olyan volt a nosztalgia faktor! Köszönet illeti mindazokat akik dolgoztak vele, remek munkát végeztetek. A rajzokhoz annyit, hogy vannak közöttük számomra tetszetősek és hát kicsit összecsapott hatást keltőek. Gábor úgy érzem a két Dombi Troll ábrázolása, olyan lett, mintha ha két rocker nagyapó elszabadult volna a nyugdíjas otthonból, szegény Nikodémusz pedig igen megijedne önmagától, ha látná magát így a tükörben. Ami nekem nagyon tetszett az Óriás százlábú ábrázolása, azt jól eltaláltad, és hát a Káosz Bajnok elég impozáns látványt nyújt. Láttam az eredeti kiadás képeit is, hát én nem bánom, hogy lecseréltétek azokat! Összességében tetszik a kiadvány, Runner kolléga remélem akad még egy példányod számomra is, mert ami ennyire jó, annak ott a helye az én könyvespolcomon is! [smiley]eljen[/smiley]
© runner
2018. február 22. 14:30 | Válasz erre | #157
Nocsak. Milyen kincsesládát találtam...

[b]Zagor.hu[/b]-n láthatjátok. [smiley]buck[/smiley]
A főhős Te vagy!
© runner
2018. február 22. 13:10 | Válasz erre | #156
Igen, jár hozzá.
A főhős Te vagy!
2018. február 22. 00:14 | Válasz erre | #155
Várjuk járnifog hozzákönyvjelzö meg szines térkép is jóllátom?
dum spiro spero!
2018. február 21. 17:36 | Válasz erre | #154
Oké :)
[smiley]vigyor5[/smiley]
© runner
2018. február 20. 12:29 | Válasz erre | #153
Válaszok:

1.-2. ez csak a pdf, ami a 4,304 mm rácsosztás miatt, így lett "méretre vágva".
A kész könyvben már ezek jók lesznek.

3: a háttértörténetes illusztráció pont oda illik, az 1. fejezetpont már utána játszódik.
Ha megnézed, nem egy Rakétás könyvben is volt illusztráció a háttértörténetben, és az 1. fejezetpontnál pedig üres a bal oldal.

4. ezekkel nem foglalkoztunk, ahogy Báti László elküldte a képeket, úgy kerültek a fejezetekhez. Nem szoktunk tükrözni, de szerintem nem is kell.
Nem kell, hogy a képek a túloldali szöveghez igazodjanak, arrafelé álljanak.
A főhős Te vagy!
2018. február 19. 19:13 | Válasz erre | #152
Hahó!

Nem fi * kázásból, hanem javaslatból ajánlom a következőket.

1. A könyv oldalszámozásánál, ( az elején a lap alján ) talán túlságosan LENT vannak a számjegyek. Mehetnének feljebb.

2. Az elejefelé az összes oldal kissé lecsúszott, de kimondottan: 10-11.oldal, 14-15. oldal, kalandlap. Később sokszor jó, de néhol meg túl fent vannak.

3. A Háttértörténet rajza nekem inkább az 1-es fejezettel szemközt tetszene, afféle klasszik-KJK stílusban.

4. A képek ( tipográfiailag? nem t'om, ez-e a jó szó ) néhol inkább tükrözve mutatnak jobban: 37, 117, 265, 292 fejezetnél.

Pozitív vélemény: BLG remek, klasszik-KJK hangulatú rajzokat varázsolt a könyvbe, köszönjük Neki! Persze, itt-ott vannak még jelei az amatőrségnek, de erről már volt szó. És különben is, az apróbb hibák ellenére is szerethetőek a rajzok! Ismétlem, a hangulat a fontos, és az megvolt! Csak így tovább!
Egészében tetszetős kis könyv, elképzelem kvázi húszéves, enyhén megsárgult Rakéta-stílusban - és rögvest a kezembe kaparintanám!
( Hozzáteszem, hogy a történetből 20 betűnél többet nem olvastam - talán hétvégén lesz időm rá )
Köszönjük még a fordítóknak, az elrendezőknek, a pdf-ezőknek, meg amúgy mindenkinek, aki benne volt.

Hari Seldon
2018. február 19. 18:41 | Válasz erre | #151
Hurrá! Már meg is rendeltem! Kíváncsi vagyok milyen lesz az egésznek a hangulata a régi stílusra emlékeztető illusztrációkkal és grafikákkal... de talán inkább nem rontom el a meglepetést a PDF átnézésével :)
© runner
2018. február 19. 11:06 | Válasz erre | #150
Felkerült az oldalra a könyv.
Kérem, hogy aki átnézné, az ma-holnap tegye, mert szerdán reggel már megy nyomdába az anyag.

A főhős Te vagy!
© killmaster (Savanyúhas)
2018. február 15. 19:16 | Válasz erre | #149
Ez igazán jó hír! Jó lenne már magyarul is olvasni, nem csak az angol bugos
verziót! Persze kellett pár hónapos átfutási idő, de amennyire ismerem a kalandot, azt mondom megéri várni. Nem ez Livingstone mester legütősebb kalandja, de amilyen kalandokban volt mostanság részem, üdítő újdonság lesz! [smiley]fantasy-35[/smiley]Kalandra fel!
© runner
2018. február 15. 13:04 | Válasz erre | #148
Hullgrim már elküldte a fele helyesírásjavítást, pár nap és küldi a másik felét.
Szóval a héten már várható a könyv az oldalon.

A főhős Te vagy!
© runner
2018. február 1. 14:50 | Válasz erre | #147
Na kérem szépen.

[smiley]fake-horse[/smiley]

Helyzetjelentés.

Elolvastam, átnéztem, javításokat átvittem.
Küldtem Hullgrimnek, aki ha átnézte, és meglesznek a helyesírási hibák is, akkor elkészültnek tekinthetjük a könyvet, és felteszem.

A 11. Játékfüzet és ez a könyv is valamikor februárban (inkább a vége fele) fog készülni a nyomdában.

Ha esetleg valaki még a pdf-eket olvasva majd kiszúrna valami óriási hibát, jelezze, mert még 1-2 hétig lesz lehetőség, hogy javítsam. Köszi. [smiley]nezze[/smiley]
A főhős Te vagy!
2018. január 16. 08:06 | Válasz erre | #146
Alien versus Krokosaurus

Lehet az nem is tesztkönyv, hanem valami új Asylumos rettenet forgatókönyve :)
© runner
2018. január 15. 15:53 | Válasz erre | #145
Amúgy igen, Combinon voltam éppen. [smiley]wave[/smiley]
A főhős Te vagy!
© runner
2018. január 15. 10:38 | Válasz erre | #144
A Vakasszony Kacsintása
A főhős Te vagy!
© Vikky
2018. január 14. 22:25 | Válasz erre | #143
2018. január 14. 13:43 | Válasz erre | #142
Értem, azért színes térképként hivatkoztam rá, mert a #72-es hozzászólásban kértétek a szkennelését és azóta még nem lett megemlítve a felhasználásának módja.
© runner
2018. január 14. 10:19 | Válasz erre | #141
A könyvben fekete-fehér térkép lesz.
A főhős Te vagy!
© Vikky
2018. január 13. 22:13 | Válasz erre | #140
Ígéretesnek festenek a képek a könyvben! Várom már![smiley]dumcsi[/smiley]
2018. január 12. 22:52 | Válasz erre | #139
Az új, színes Allansia térkép a hátoldalra fog kerülni a hardcover english verzióhoz hasonlóan, vagy a belső lapokra?
Szép munka, srácok!
© killmaster (Savanyúhas)
2018. január 12. 18:09 | Válasz erre | #138
Egész jól sikerült ez az Óriás százlábú rajz. Mondjuk Livingstone több könyvében is felbukkan ez a teremtmény, egy igen átlagos erősségű ellenfél. Tetszik a "kis rajz" is, egy igazi romvár látható rajta. Ha a többi grafika is ennyire jó lesz, vagy még jobb, akkor én biztosan felfelé pontozom majd a könyv grafikai részét. A fordítás pedig Firefox precizitását ismerve biztosan tuti lesz, remélhetőleg sok hibát és logikai bukfencet igyekezett kiszűrni a kalandból. Mit ne mondjak, én is belelapoznék már abba a tesztkönyvbe... No de türelem könyvet terem! [smiley]eljen[/smiley]
2018. január 12. 17:54 | Válasz erre | #137
A Varázsló Kriptája?
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2018. január 12. 16:52 | Válasz erre | #136
Alakul, de a tesztkönyv borítójánál még én is szebbet rajzolok... Tudom, hogy ott nem az a lényeg, viszont szuper, hogy az a projekt is halad!

Only in Death - Mindhalálig
© runner
2018. január 12. 13:50 | Válasz erre | #135
Tesztkönyv:

[center][img=http://zagor.hu/egyeb/avk_kep1.jpg]http://zagor.hu/egyeb/avk_kep1.jpg[/img]

[img=http://zagor.hu/egyeb/avk_kep2.jpg]http://zagor.hu/egyeb/avk_kep2.jpg[/img][/center]


A főhős Te vagy!
© killmaster (Savanyúhas)
2018. január 8. 19:57 | Válasz erre | #134
Mekkora királyság! Addigra talán lesz némi zsebpénz is rá! Egyébként ahogy olvastam akadt benne logikai hiba is bőséggel, de hát vannak itt nagy fanok és kritikusok is bőséggel, úgy hogy ha átnézésre és hibajavításra kerülne a sor, vállalkozom rá, de persze, ha más is becsatlakozik, attól csak jobb lesz. Kell valami nagy dobás 2018-ra is! [smiley]fantasy-sorcerer-06[/smiley]
© runner
2018. január 8. 13:55 | Válasz erre | #133
Helyzetjelentés:

Báti László Gábor hétvégén leadta az összes illusztrációt (30 teljes oldalas és 6 kis kép)
Szerkesztéssel is elkészültem.
Tesztkönyv elkészülte a héten várható.

Utána jönnek a javítások.

Reményeink szerint januárban már felkerül az oldalra a könyv pdf változata.

Nyomdába viszont csak februárban kerül az anyag a 11. Játékfüzettel együtt.
A főhős Te vagy!
© runner
2017. november 16. 22:21 | Válasz erre | #132
sima borító lesz csak
A főhős Te vagy!
© Vikky
2017. november 16. 20:47 | Válasz erre | #131
Kérdés: A Zagoros kiadványon is aranyozott lesz a felirat?
2017. november 16. 19:55 | Válasz erre | #130
Jó ötlet volt a keret alkalmazása ezen a képen, szép munka. Az Álmok Erdeje illusztrációi is nagyszerűen sikerültek, szóval csak így tovább!
2017. november 16. 19:53 | Válasz erre | #129
Passz... a referenciaképen is ilyen csapzott volt a tolla, gondoltam életszerűbb így.
2017. november 16. 16:57 | Válasz erre | #128
Oh... [smiley]nevetes1[/smiley]
© runner
2017. november 16. 16:26 | Válasz erre | #127
Ki tudja mi elől menekült szegény sas... [smiley]buck[/smiley]
A főhős Te vagy!
© [törölt felhasználó]
2017. november 16. 15:52 | Válasz erre | #126
2017. november 16. 15:51 | Válasz erre | #125
Tényleg jó lett, és jobb is lett, mint az eredeti! :)
Egy kérdés, a bal (vagy jobb) szárnyán miért "lógnak" a tollai?
2017. november 16. 13:29 | Válasz erre | #124
© runner
2017. november 16. 13:19 | Válasz erre | #123
Szerintem is. [smiley]vigyor2[/smiley]

Ezek a "számítógépes játék-illusztrációk" elég egyszerűek.
A főhős Te vagy!
© Vikky
2017. november 16. 13:16 | Válasz erre | #122
Szerintem a Lacié sokkal jobb lett!
© runner
2017. november 16. 13:14 | Válasz erre | #121
Báti László egyik új illusztrációja:

[center]Eredeti:
[img=http://zagor.hu/kepek/albumok/2006/AVK_new_04.jpg]http://zagor.hu/kepek/albumok/2006/AVK_new_04.jpg[/img]

Új kép:
[img=http://zagor.hu/egyeb/AVK_56.jpg]http://zagor.hu/egyeb/AVK_56.jpg[/img][/center]


A főhős Te vagy!
2017. november 11. 23:27 | Válasz erre | #120
Remek dolog mindenképp, hogy a szebbik (és egyben igényesebb) borítóval láthatjuk viszont ezt a művet.
© killmaster (Savanyúhas)
2017. november 6. 21:00 | Válasz erre | #119
Igazság szerint én a harcos csajszira raktam volna pár sebhelyet, de amúgy semmi gond vele, az ilyen árnyékban bujkálós ábrázolás úgy is japánban divat. Ha már velem tart a kaland során a csaj, legalább az arcát lássam. A testőr meg az apóka a gyűrűkkel szintén jól eltalált, gondolom ennek a rajznak is a háttere azért lett kissé elnagyolt, hogy a két alak jól kitűnjön! Na persze nem lehet minden tökéletes, de azért jó irányba haladnak ezek a rajzok. [smiley]taps[/smiley]
© [törölt felhasználó]
2017. november 6. 20:41 | Válasz erre | #118
2017. november 6. 19:15 | Válasz erre | #117
Nekem is jobban bejön, mint a rajzfilmes stílus.
Only in Death - Mindhalálig
2017. november 6. 15:06 | Válasz erre | #116
Nekem tetszik mindkettő! [smiley]wink[/smiley]
© runner
2017. november 6. 14:13 | Válasz erre | #115
Báti Lászlótól kapom folyamatosan amúgy a készülő illusztrációkat.

Íme két új kép.

[center]Eredeti:
[img=http://zagor.hu/kepek/albumok/2006/AVK_new_07.jpg]http://zagor.hu/kepek/albumok/2006/AVK_new_07.jpg[/img]

Új kép:
[img=http://zagor.hu/egyeb/AVK_104.jpg]http://zagor.hu/egyeb/AVK_104.jpg[/img]

Eredeti:
[img=http://zagor.hu/kepek/albumok/2006/AVK_new_09.jpg]http://zagor.hu/kepek/albumok/2006/AVK_new_09.jpg[/img]

Új kép:
[img=http://zagor.hu/egyeb/AVK_132.jpg]http://zagor.hu/egyeb/AVK_132.jpg[/img][/center]


A főhős Te vagy!
© runner
2017. október 31. 17:07 | Válasz erre | #114
Természetesen lesz belőle kézzelfogható könyv is.
A főhős Te vagy!
2017. október 31. 14:32 | Válasz erre | #113
A könyvrendeléses topikban régebben azt írtad (#222 hsz), hogy idén sajnos befejeződik a könyvek készítése, de ha már ilyen sok és minőségi munkát beletesztek a The Port of Peril-be, akkor a jövő évre való átcsúszástól függetlenül készülni fog belőle könyv is a PDF mellett, igaz?

Köszi a választ előre is!
© killmaster (Savanyúhas)
2017. október 31. 10:15 | Válasz erre | #112
Én türelmesen várok a tuti minőségre és a garantáltan jó fordításra, hisz ez a kaland sem mentes a kisebb-nagyobb hibáktól. Meg aztán addig gyűjtögethetem a rávalót, elvégre nem a jézuska hozza, hanem jó esetben a postás! Ő meg nem dolgozik ingyen... Ki tudja, talán ehhez a kiadványhoz is kapunk egy jóféle ajándékot!
2017. október 31. 00:37 | Válasz erre | #111
Ez tényleg nem jó hír. :(
© runner
2017. október 30. 15:57 | Válasz erre | #110
A pár jó hír után, hogy haladunk a többi könyvvel, egy rosszabb hír is.
Sajnos az illusztrációk lassabban készülnek, de már nem is sietünk a könyvvel, mert a szerkesztés, javítás, sőt a képek szerkesztgetése is sok idő...
szóval idén már nem készülünk el vele. De lesz mit várni legalább jövőre is... [smiley]vigyor5[/smiley]
A főhős Te vagy!
2017. október 6. 19:04 | Válasz erre | #109
Első oldalElőző oldal12345Következő oldalUtolsó oldal