Zagor.hu
Zagor.hu fórum
2. Karavánkísérők
BejelentkezésElfelejtett jelszó
12345Következő oldalUtolsó oldal
© SzG
2023. június 11. 15:11 | Válasz erre | #206
[b]Zakkant_Tudós[/b] véleménye a könyvről:

"A Vindgardia Hősei sorozat második kötetét nem éreztem olyan szinten nehéznek, mint az előzményét, de azért az ötödik naptól kezdve ez is meglehetősen keménynek mondható, nekem nem is sikerült szabályosan a végéig eljutnom. A stílusból, játékmenetből nagyon érezhető, hogy ezt másik szerző „követte el”, a kaland rendkívüli módon interaktív, talán már túlzottan is az. Egy A4-es lapot simán tele lehet írni a megszerzett tárgyakkal, információkkal, társakkal stb. A csaták is elég bonyolultak, mert – főleg a vége felé – rengeteg befolyásoló tényezőt kell figyelembe venni, amik az ellenfelünk és a saját értékeinket módosítják. Mindezt én már egy kicsit túlzásnak éreztem, talán valamivel egyszerűbb játékmenet nem ártott volna. A történet tetszett, kellőképpen csavaros, több befejezés érhető el, a végén viszont maradt bennem hiányérzet, mert nem derülnek ki a legnagyobb rejtélyek – persze értem, hogy ez egy sorozat, és a folytatásokban lesznek tovább varrva a szálak. Mindenesetre ha az első résznek 4 csillagot adtam, az ennek is feltétlenül megjár, és bízom benne, hogy legalább ezt a színvonalat hozni fogja a többi rész is."

Köszönjük! :)
© SzG
2023. április 7. 05:43 | Válasz erre | #205
Köszi az érdeklődést. :)

Konkrét folytatás egyelőre nem várható a Karavánkísérőkhöz és A Háromszemű visszatéréséhez, de most tavasszal biztosan megjelenik a Gyíkbőrben, ami szintén Vindgardián játszódik. A hétvégén közzé is teszünk belőle pár részletet. :)
A bizonytalanság börtönébent az év második felében szeretném kiadni. Ebből is jön hamarosan egy hosszabb ízelítő. :)
2023. április 5. 23:12 | Válasz erre | #204
Van hír a vingardia sorozat folytatasáról, vagy jegelve van most picit?
Könyv végén folytatás és SzG korábbi könyvének ujrakiadása is promotalva van azért kerdezem


Mind2t várom
© cock
2022. november 30. 04:35 | Válasz erre | #203
Jó akkor tegyük tisztába a dolgokat.

Én csinálom az ebook-verziókat és csak az azw3-akat tudom tesztelni, mert nekem csak Kindle-öm van. (PW3) Ez a változat egyébként erre is van optimalizálva.
Ezenkívül van még a Calibre, amivel lehetőségem van konvertálni a nyersanyagból a cuccot epubba is. De ezt értelemszerűen csak a Calibre-ben tudom tesztelni, ahol természetesen nem jelennek meg az elválasztójelek, csak ott, ahol erre szükség van.

A tesztelést értelemszerűen egy olyan ebook-olvasóval IS el kéne végezni, ami natívan támogat epubot. Nekem ilyen nincs, ha másnak van, jelentkezhetne tesztelőnek.

[i]Duplán lett csomagolva (az atw-s verzió is).[/i]

Erre nem tudok mit mondani, mert ehhez semmi közöm. Két rar fájlt küldtem át Szlobónak, az egyikben egy azw3 és még két fájl volt (metaadat plusz borító), a másikban meg az epub.
Hogy ebből hogy lett egy epubba csomagolt epub, azt csak Szlobó tudja.

A mindenhol el van választgatva problémára meg annyit tudok mondani, hogy ha ebook-olvasón is előjön ez a hiba, akkor jogos a felvetés. Calibre-ben nem jön elő.

Ha jól látom a SumatraPDF programod nincs barátságban az elválasztással.
© SzG
2022. november 30. 04:31 | Válasz erre | #202
Köszönjük a visszajelzéseket (Francisnak a támogatást is :))!

Az epub véletlenül tényleg betömörítve került fel... Kicsomagolom akkor, és felrakom úgy a fájlt.
Az elválasztásokhoz annyit, hogy ha jól tudom, némelyik program hibásan nyitja meg az epubot... de erről majd Tomi/Cock bővebben is ír, én annyira nem vagyok képben. :)
Remélem, a másikkal (azw3) nincs semmi gond (a korábbi tesztelők jónak találták).
© cock
2022. november 30. 04:24 | Válasz erre | #201
Nem írtad le miért nem. Így a probléma sem orvosolható.

Nem írtad le, hogy ebook-olvasóval vagy programmal nyitod meg.
2022. november 29. 20:13 | Válasz erre | #200
Heh, nekem sem. Duplán lett csomagolva (az atw-s verzió is). Viszont ha kiszeded a belsőt, sem jobb, mert túl van tolva benne az elválasztás:

[img=/egyeb/epub-dupla.jpg][/img]

Az előbbi problémát átmenetileg orvosoltam, utóbbit viszont SzG-éknek kellene majd megoldaniuk.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2022. november 29. 17:47 | Válasz erre | #199
Köszönöm szépen az elektronikus verziókat, főleg a pdf-et! Bár megvettem könyv alakban, hogy támogassam munkátokat, és legyen még sok-sok ilyen könyv, én mégis inkább gép előtt szeretek játszani és olvasni is. Kár, hogy megjelenéskor pdf-et nem lehet vásárolni. Mindenesetre így is köszönöm! (Csak így zárójelben: nekem az epub verzió nem működik).
© SzG
2022. november 29. 13:51 | Válasz erre | #198
2022. november 29. 12:58 | Válasz erre | #197
Felkerültek a fileok a [url=https://zagor.hu/?oldal=konyv&konyv=4528]könyv adatlapjára[/url] is.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© SzG
2022. november 28. 19:38 | Válasz erre | #196
Kitettem a [url=https://www.vindgardia.hu/KKAHV.html]honlapunkra[/url] "rendesen is" a Karavánkísérők e-book változatait + a "patch"-et is PDF-ben. [smiley]vigyor0[/smiley]

A [url=https://www.vindgardia.hu/Hirek.html]Hírek[/url] menüpont alá írtam egy összefoglalót is az elmúlt pár hónap fontosabb eseményeiről, ha van kedvetek, olvassátok el. [smiley]awink[/smiley]
© SzG
2022. november 20. 08:51 | Válasz erre | #195
Így próbáltam én is, de nálam valamiért nem működnek... azt írja ki a bal alsó sarokban, hogy "kapcsolódás", és nem történik semmi. :( De ha te le tudod tölteni őket így, az jó, mert akkor gondolom másnál is működnek a linkek. :)
© cock
2022. november 20. 08:43 | Válasz erre | #194
Pedig simán beilleszthető:

[url=http://users.atw.hu/vindgardia/Karavankiserok.epub]epub[/url]
[url=http://users.atw.hu/vindgardia/Karavankiserok.azw3]azw3[/url]
© SzG
2022. november 20. 07:37 | Válasz erre | #193
[b]Jó hírem van: Cock fórumtársnak köszönhetően elkészült a Karavánkísérők azw3 és epub változata![/b] A következő két linkről már le is tölthetitek őket:
http://users.atw.hu/vindgardia/Karavankiserok.azw3
http://users.atw.hu/vindgardia/Karavankiserok.epub

Természetesen mindkét verzió "linkesítve" van, bár még viszonylag keveset teszteltük őket, így azt kérnénk, hogy ha találtok bennük bármilyen hibát, szóljatok! Köszönjük!
Hamarosan kitesszük őket a honlapunkra is (a PDF változattal együtt), de valószínűleg ide, vagyis a zagor.hu-ra is fel fognak kerülni.

És még egy fontos dolog: mivel többen is jeleztétek, hogy kissé nehéz a könyv, ezért írtunk egy "patch"-et, amit használva némileg könnyebbé válik a játékmenet (sőt, kissé a lehetőségek is kibővülnek). Ezt a következő linkről tudjátok letölteni, egyelőre csak DOC változatban:
http://users.atw.hu/vindgardia/KaravankiserokModositasok2022.doc

(Elnézést, nem tudom úgy belinkelni se a két e-bookot, se a "patch"-et", hogy kattinthatóak legyenek... de ha kimásoljátok a linkeket, működnek.)
© SzG
2022. november 2. 09:59 | Válasz erre | #192
A napokban túlzás nélkül rendkívüli dolog történt: egy komoly, 27.000 példányban megjelenő közösségi hetilap interjút készített Barnabással a Karavánkísérők kapcsán! Igaz, a szerkesztett változat végül csak néhány bekezdés lett, de így is tökéletesen alkalmas rá a cikk, hogy felhívja akár a szélesebb közönség figyelmét is a könyvre, és egyúttal persze a lapozgatós műfajra is.
Ha kíváncsiak vagytok a "Dobókockával írjuk a történetet" című cikkre, [url=https://www.sopronitema.hu/hirek/varosi-hirek/dobokockaval-irjuk-a-tortenetet?fbclid=IwAR361infDxcpsdTSthUSjCYa0w8e4zFfcYpL1w1sj56d-a0EiOjCHIL7g5Q]ITT[/url] tudjátok elolvasni.
© SzG
2022. július 12. 11:58 | Válasz erre | #191
Visszatérve a topic témájához: vasárnap megjelent a Karavánkísérőkről egy alapos kritika Sang blogján (ezúton is köszönjük! :)):
[url=http://kjk-anime.blogspot.com/2022/07/karavankiserok.html]Kritika[/url]
Fontos! A cikk erősen spoileres, így inkább csak akkor olvassátok el, ha már végigjátszottátok a könyvet. :)
© SzG
2022. július 12. 11:16 | Válasz erre | #190
Biztos ami biztos, megemlítem itt is, hátha valaki még nem értesült róla: tegnap megjelent a legújabb kiadványunk, a Viszályok ideje. :)

[img=http://users.atw.hu/vindgardia/VIBorito.JPG]Viszályok ideje[/img]

A könyv ugyan nem tartozik a Vindgardia Hősei-sorozathoz (saját világon játszódik és saját szabályrendszerre épül), viszont hasonlóan "oldschool fantasy" stílusú, és szintén rengeteg útvonalat és lehetőséget tartalmaz (összetettségben szerintem megközelíti a Karavánkísérőket :), ráadásul teljesen "open world" felépítésű. Sőt, még karakterválasztás is van benne. :) Mindenképp tudjuk tehát ajánlani nektek ezt a lapozgatóst is.

Bővebb információk a könyvről:
[url=https://viszalyokideje.blog.hu/]Blog[/url]

Maga a kötet egyébként ugyanúgy csak Mr. Sci-fi és Fantasy-tól vásárolható meg, ahogy a Karavánkísérők is. Íme egy kép a nála lévő példányokról:

[img=http://users.atw.hu/vindgardia/MRVI01.jpg]Könyvek[/img]

A könyv ára 3.690 Ft (körülbelül 60 oldallal vastagabb, mint a Karavánkísérők, valamint a borítója is színes ugye, ezért a magasabb ár).

Minden támogatást és vásárlást nagyon köszönünk. :)
© SzG
2022. július 12. 11:06 | Válasz erre | #189
Köszönjük a visszajelzést, illetve az észrevételeket!
Örülök, hogy összességében tetszik a Karavánkísérők borítója. :) Szerintem is jobban néz ki, mint A Végzet Prófétái borítója, habár az azon látható kép eredetileg nem is borítóképnek készült, ahogy már talán írtam, hanem egy "belső borítónak", amilyen például A Háromszemű visszatérése előtt látható illusztráció. :)
Ami a Karavánkísérők elején látható "kiegészítő cím"-et illeti, valamint a logót, igen, kissé tényleg beleolvadnak a borítóképbe (főleg a cím). A következő könyvnél tényleg igyekszünk majd ezt is máshogy megoldani... illetve szinte biztos, hogy annak a borítóján már legalább eggyel több szín lesz. ;)
2022. július 11. 10:59 | Válasz erre | #188
A könyv (Karavánkísérők) már jó ideje természetesen rendben megérkezett. Sajnos szinte csak belepörgetni volt időm/lehetőségem, de biztos lesz majd erre is több időm egyszer. Mindenesetre igényes lett. Köszönet a vele járt munkáért minden résztevőnek, ami persze A Végzet prófétái kapcsán is fennáll!
Kézben tartva már egyértelműen mutatósabb, kifejezetten jobban sikerültebb a borítója (külleme), mint A Végzet prófétáié. Meg a zsúfoltság sem annyira hangsúlyos, ami a könyv (és így a tényleges kép) méretének is köszönhető. (Nekem valamelyest a következő tervezett kaland "kétarcú" borítóképénél is jobban tetszik, ami - szerintem - lehet, hogy egyedibb, de nem jobb.) És valóban talán dobhatott volna rajta a cím színesben ábrázolva. Viszont a bal alsó kiegészítő cím (és a neved) nagyon elvész fehérben, az mindenképp valamilyen (akár csak enyhe) színnel lett volna jó. Valamint én még a logónak is el tudtam volna képzelni némi színárnyalatot. (Nyilván az egészet harmonikusan lehetett volna összeállítani, nem pedig karácsonyfára hajazva.)
© SzG
2022. május 4. 05:54 | Válasz erre | #187
Igen, egy "bordós színvilág" se rossz ötlet. Sőt, én még egy zöldeset is el tudnék képzelni, vagy akár egy kékeset is... Még átgondoljuk.
Egyelőre ami biztos, hogy a következő kiadványunk a Viszályok ideje lesz, annak meg ugye teljesen színes a borítója, ahogy írtam-írtuk (ezt jövő héten be is mutatjuk, ha minden jól megy). Hogy utána milyen könyvet fogunk kiadni, és milyen borítóval, még meglátjuk.

"Ez leginkább a Végzet p. esetén jön ki, ott a figurák kissé agyonnyomják az egészet. Ráadásul némely koma rajta elég gyerekes/bohókás megjelenésű, ami a könyv általános (átlagosabb) komolyságával nincs szinkronban."
Igen, ez így van... "Nem az igazi" az a borító, de mondjuk annak fényében, hogy legalább 10 éves, valamint hogy eredetileg nem is borítónak készült, talán nem is csoda. :) Előbb-utóbb biztosan lesz egy második kiadás a könyvből, akkor majd rajzoltatunk egy új borítót a könyvhöz. (Esetleg még néhány extra illusztrációt is, elvégre viszonylag kevés van a kötetben.)
2022. május 1. 21:53 | Válasz erre | #186
Nincs mit.

Jó a linkelt példa. Ilyesmi feldobhatná jobban a borítókat valóban. (Személy szerint nem kizárólag a natúr vörös színben gondolkodnék. Kicsit árnyalva, vagy például bordós színvilág felé elmenve sem lehetne rossz, stb. De ezek részletek.) Meg akár valamilyen színes, vékony (akár részleges, hiányos, vagyis nem katonásan körbefutó) keretféleség is dobhatna egyes ilyen borítókon. De ez is csak random ötlet.

[Alapvetően jók a rajzok a borítókon. Bevallom, a hatás ezeken számomra már egy kicsit "sok", talán a túl sok szereplő miatt. Értem, hogy ezek csapat alapúak, de akkor is. Ez leginkább a Végzet p. esetén jön ki, ott a figurák kissé agyonnyomják az egészet. Ráadásul némely koma rajta elég gyerekes/bohókás megjelenésű, ami a könyv általános (átlagosabb) komolyságával nincs szinkronban. Ez egyszerű személyes vélemény, nem művészeti kritika, és a legkevésbé sem kötekedés.]
© SzG
2022. április 29. 09:22 | Válasz erre | #185
[b]Kiskakukk[/b] értékelése (köszönjük):


Szórakoztató olvasmány volt.
Hárman ültünk le játszani (én olvastam, a többiek eldöntötték, mikor hova menjenek, mit csináljanak).
Kicsit nehéznek éreztük, bár az előző rész se volt könnyű.
A részeges máguson nagyon jókat nevettünk, a „megbukott” varázslónövendéken szintén. :D
4/5
© SzG
2022. április 19. 13:47 | Válasz erre | #184
Köszönjük a vásárlást, illetve a támogatást! :)

Ami az árusítást illeti: gondolkodtunk a dolgon, és valószínűleg el tudjuk intézni, hogy Sopronban is átvehető legyen a könyv, ugyanis a szerző, Manninger Barnabás soproni, és most van is nála egy adag könyv... Persze fizetni ebben az esetben is Mr. Sci-fi és Fantasy-nak kellene (előreutalással), mert ő a hivatalos árusító, és ő küldi a számlát is a vásárlónak. De magát a könyvet Barnabástól lehetne átvenni valahol Sopronon belül... akár dedikálva. :) Hogy pontosan hol is legyen ez lebonyolítható, még kitaláljuk. Mindenesetre ha van közöttetek olyan, aki soproni (vagy csak Sopron közelében fog járni a közeljövőben stb.), és szeretne venni a Karavánkísérőkből vagy akár A Végzet Prófétáiból, jelentkezzen, és megoldjuk a dolgot. :) Majd ezt a lehetőséget meghirdetjük a Facebookon és minden egyéb felületen is.
"Rendes" boltokba továbbra se hiszem, hogy be fogjuk juttatni a könyvet/könyveket, mert ez tényleg vagy "anyagi csőddel" járna, vagy jelentős áremeléssel. De majd még gondolkodunk a lehetőségeken.

Ami a borítót illeti, már korábban is szóba került, hogy például a cím lehetne színessel, mondjuk valahogy úgy, mint ennél a könyvnél:
[url=https://www.lycanstudio.com/hu/product/15]Fogaknak csikorgatása[/url]
Ez a megoldás nem igazán drágítaná meg a könyvet, viszont szerintem "feldobná", mutatósabbá tenné a borítót, valamint kevésbé tűnne így egy "belső illusztrációnak", ahogy fogalmaztál az eddigi két könyv borítójával kapcsolatban. :) Mi a véleményed/véleményetek?
© killmaster (Savanyúhas)
2022. április 18. 12:29 | Válasz erre | #183
Írjátok, hogy a beszerezhetőség könyvesboltból mennyivel egyszerűbbé tenné a vásárlást. Kb. 20 évvel ezelőtt ez így is volt. Én is az utcai árusoktól vettem a KJK könyveket, és előszeretettel jártam búcsúba, hogy megszerezzek egy-egy példányt az újdonságokból. Imádtam a könyvek között böngészni. De azóta sok esztendő eltelt, feltalálták és bevezették az internetet, még ide is, ebbe a Google által is alig jegyzett isten háta mögötti csórókisztáni apró faluba, ahol én a tudatos vásárló ugyanúgy meg tudok rendelni szinte mindent, mint a fővárosi lakosok. Könyvesboltba amúgy tudatosan nem járok, mert egy valamire való könyv annyiba kerül mint egy havi villanyszámlánk, szerencsére a Karavánkísérők még kiszállítással is csak ennek töredéke. Szerencsére sokan írtak sokféle jó kritikát, megközelítést a kalandról, aki ezeket elolvasta úgy érezheti nem zsákbamacskát vesz.
Kissé talán bőbeszédű helyenként a kaland, de vannak KJK könyvek, ahol ez szintén megtörténik, és ezzel nincs semmi gond, mert ha már egyszer elolvastad az ismert részt, azt át is ugorhatod. Barnabás ráadásul igen jó humorú író, csempészett bele elég komikumot is, ami elfeledteti a kalandozóval mibe is vágott hirtelen bele. A színes borító pedig ízlés dolga. Jelentek meg itt a Zagor kiadványok között is olyan kalandok, ahol a borítót többre értékeltem jó magam is mint magát a kalandot. Fontos a kinézet is, de nem mindenki akar túl mélyen a pénztárcájába nyúlni. Ráadásul ha csak valami olyan borítót tud kiadni bárki is mint a "színváltósok" Halállabirintusa, akkor maradjon fekete-fehér az egész. A tartalom miatt sem kell szégyenkezni, elvégre több kötet rendelkezik hasonló jellegű kalandokkal. Tűzhegy varázslója - Visszatérés a tűzhegybe, Halállabirintus - Bajnokok próbája stb. Egy ötlet más kalandba csomagolva, és vitték a népek! Sajnos valóban az infláció tehetett keresztbe leginkább a keresletnek, de őszintén szólva ennyit egy bolti vásárláskor is ott hagy az ember, és akkor még nem is vásároltad tele a szatyrodat...
2022. április 17. 23:52 | Válasz erre | #182
Én is egy példány beszerzését intézem már, hogy így is támogassam a projektet. Bevallom, ha random könyvesboltban is kapható lenne (ami munkából hazamenet kb 500 méter plusz autózást jelentene számomra), már megvettem volna. Megértem teljesen (a többször leírtakból), hogy a könyvesbolti árusítás felettébb lehúzásos tud lenni, de (szerintem) kétségtelen, összességében akár sokkal több is fogyhatna. Nem azt mondom, hogy bármiképp is problémás ez a terjesztés, de azért némi macerát csak hordoz magában vevői oldalon. (Amúgy a múltkori MondoConra unokaöcsém végül elugrott, és vett is valamilyen antikvár könyvet (nem játékkönyvet) MrScifis embertől, így plusz költség nélkül tudtam/tudtuk volna beszerezni ezt a könyvet. Csak nem tudtam, hogy kimegy a srác (mármint unokaöcsi) a rendezvényre.)
(Az állatkertes (első) könyvet például sima könyvesboltban vettem meg unokahúgomnak ajándékba. Igaz, felhasználható utalvány is rendelkezésre állt, de akkor is, a könnyű beszerezhetőség is erős faktor volt.)

Amúgy személy szerint - a kritikák alapján - két elem is akad, ami kissé elbizonytalanított a beszerzésben, bár ezeknek minimális a jelentőségük. Az egyik, hogy említve lett, viszonylag sok pepecseléssel jár (a kaland elején) odáig eljutni, hogy a tényleges kalandba belevághassunk. (Picit jobban kedvelem, ha fejest ugorhatunk a kalandba.) A másik, hogy az is többször elhangzott, felettébb bő lett a szövegezés. (Természetesen nem zavarnak egyáltalán a részletesebb bemutatások, leírások, hangulatos sorok, de azt is szeretem, ha vegyes a kép, és rövidke fejezetpontok is akadnak, ami valamelyest a pörgősséget is hivatott szolgálni legtöbbször.)

A borítók terén nem árthatna végül is valamiféle megújulás. Hogy a teljesen színes, a részlegesen színes, vagy bármi egyéb, nem tudom; de picikét snassz, hogy lényegében mindig egy belső illusztráció kerüljön a borítóra. Egyáltalán nincs semmi gond a grafikákkal, semmi ilyesmi. Egyszerűen önmagában már némi pluszt tudna az hordozni, hogy nem egy ugyanolyan jellegű kép lenne a borítón, amilyennel a könyv belsejében is találkozhatunk.
A cím tekintetében nem érzem, hogy különösebben gond lenne vele, hisz talán az alapból nem gáz, hogy nem extrán figyelemfelhívó maga a cím. Elég hangzatos, egyszerű végül is. (Lehetett volna persze kimondottan figyelemfelhívó, mint például "Véreskezű Karavánkísérők", vagy mérséklelten figyelemfelhívó, mint például "Karavánkísérők küzdelme", de nem biztos, hogy jobb lett volna.)
© SzG
2022. április 17. 14:10 | Válasz erre | #181
"Én is eltűnődtem azon, hogy a Végzet prófétái miért fogyhatott aránylag jobban, és a Karavánkísérők miért nem."
Valószínűleg több oka lehet a Karavánkísérők rosszabb fogyásának, ahogy az "Előkészületben" topicban írtam én is, illetve a fórumtársak is: például ok lehet a kevésbé figyelemfelkeltő cím; aztán az is, hogy kicsit többe kerül a könyv; és az is, hogy eleve rosszabb a könyvvásárlók anyagi helyzete, és talán kevesebb az idejük is, mint a COVID lezárások alatt. Aztán az is ok lehet, hogy most már nagyobb a kínálat a magyar nyelvű fantasy lapozgatósokból, mint akkor (hála a Kaméleonnak); és talán tényleg oka lehet a Karavánkísérők rosszabb fogyásának az is, hogy kevésbé hat már az "újdonság erejével" ez a csapatépítős koncepció, és a karavánkísérős-sztori.
Akárhogy is, természetesen nem adom/adjuk fel, sőt: ma indítunk egy Facebook reklámkampányt, illetve van még néhány egyéb jónak gondolt ötletünk is a könyv iránti érdeklődés felkeltésére. Reméljük, sikerrel járunk, és minél előbb ki tudjuk adni a sorozat harmadik kötetét. :)
© killmaster (Savanyúhas)
2022. április 15. 15:07 | Válasz erre | #180
Én is eltűnődtem azon, hogy a Végzet prófétái miért fogyhatott aránylag jobban, és a Karavánkísérők miért nem. Hozzáteszem, hogy az első kötet sem úgy indított, hogy ez lesz az évszázad nagy sikere. Pláne, hogy egy gyerekeknek szánt kaland dupla akkora érdeklődésre számíthatott a könyvesboltok polcain. Nekem ez is rejtély, hogy miért lehet vonzóbb egy állatkert, mint Vindgardia világa, ahol ezer veszély leselkedik a kalandorra. De ebben a világban valami vagy sikeres lesz vagy elvész, rendszerint középút nincs. Továbbra is légy kitartó Sz.G, most hogy a mesterek is előállnak új kötetekkel, talán az érdeklődés is megnő egy remek KJK kaland után. Na nem mintha egy HK író véleménye annyit nyomna nálam a latban, de ha még ő is jónak látja a 2. kalandot, abban csak lehet valami. Egyszer felragyog Vindgardia napja is!
© SzG
2022. április 5. 15:01 | Válasz erre | #179
[b]Victor Mannas / Mannász Viktor véleménye a könyvről[/b] (privátban küldte el):


Elolvastam, szerintem jobb, mint a Végzet Prófétái, valószínűleg nem kis mértékben annak köszönhetően, hogy itt kevésbé érvényesültek a fejezetszámból adódó korlátozások. (Pl. tetszett, amikor a végén mindegyik csapatatot meglátogathattad, de ilyesmire nem lett volna lehetőség 10-15 fejezetpontot elkölteni a Végzet Prófétáiban.)

Hihetetlen mértékű volt a reaktivitás a könyvben, megkockáztatom, hogy a legnagyobb az általam olvasott játékkönyvek közül. Nem ritkán a fejezetpontokban fél oldalon keresztül volt felsorolva, hogy mi történik, ha ez vagy az a csapat/tárgy van veled/nálad. Bírtam, hogy sokszor fel kell írni egy szót a kalandlapra, a Démonlovagokat juttatta eszembe. Tök kreatív megoldásokkal is találkoztam, a kedvencem, amikor [spoiler]le lehet döfni a démont, ha védtelenül hagyja a szívét. [/spoiler]

Úgy érzem, hogy a csapatok személyisége kidolgozottabb, mint a Végzet Prófétáiban volt, még a kocsisok se névtelen tucatkarakterek voltak. Legjobban a részeg öreg mágust bírtam, a [spoiler]kockázatos játékmechanikája is tetszett: erős varázslatai vannak, de van rá esély, hogy besül[/spoiler].

A szabályok terén örültem annak, hogy eltűnt a sorstáblazat, semmi értelme nem volt, amikor egy kockadobással lehet helyettesíteni, hogy nap, hold vagy csillag legyen. Eddig nem látott csavar volt, hogy a szerencsepróba nem a konkrét szituáció bekövetkeztekor történik, hanem a nap elején kell meghatároznod a szimbólumod. Van amikor bármit teszel, már ébredéskor eldől, hogy ez egy rossz nap lesz. :) Ha jól emlékszem, akkor ezen kívül a becsületpont még az új elem, ami szintén tetszett. Emiatt tartóztattam meg magam néhány gonoszabb cselekvéstől, mert féltem, hogy game over lesz, ha nagyon lecsökkennek a pontjaim - bár azért makulátlan törp sem maradtam.

A harcok nehézségéről nem tudok nyilatkozni, mert a buszon olvastam, így nem dobálgattam. De a választások terén fairnek éreztem a nehézséget, nem nagyon emlékszem olyan helyzetre, hogy meghalsz, ha nincs nálad egy specifikus tárgy, amit 200 fejezettel ezelőtt szerezhettél volna meg, ha az elágazásnál jobbra fordulsz bal helyett. Itt mindig volt B lehetőség, pl. [spoiler] ha nem volt ellenmérgem, akkor még Zaman csókja is megmenthetett[/spoiler]. Ezért azt éreztem, hogy ténylegesen szabadon dönthetek és fedezhetem fel a helyszíneket, nem sorozatos halálok árán kell kitapasztalnom az egyetlen helyes utat. (Ami szerintem sok Jackson-Livingstone könyv nagy hibája, pl. Rémület útvesztője borzalmas. Még a nagy kedvenc Démonlovagoknál se tetszik, hogy ha pl. [spoiler]az elején nem a kobzosok zenéjét hallgatod meg, hanem a kockajátékot próbálod ki, akkor nem találod meg később a tündérdárdát[/spoiler], de az annyira jó más téren, hogy megbocsátom neki.)

A szöveg és a nyelvezet kellemes, olvasmányos - ebben a te kezed van vagy csak az író jól átvette a Végzet Prófétái stílusát? (Ha nem tudnám, akkor simán azt gondolnám, hogy ugyanazon ember írta a két könyvet.) Szemléletes fantázianeveket találtatok ki, pl. a nyihogó nevű bor igen erős képzettársítással bír.

Ami nem különösebben ragadott meg, az még mindig a világ. Tudom, hogy a sorozat direkt retro KJK stílusú, de a KJK könyvek világa egy kliséhalmaz és ezt talán nem kéne ilyen jól lemásolni. 25 éve gyerekként jó volt, de most már kevés, hiányzik valami, amitől Vindgardia egyedi és érdekes lesz, nem pedig egy tipikus fantasy világ, amit mintha egyenesen a 90-es évekből importáltak volna a jelenbe. A főtörténet sem egy kiemelkedő alkotás, de ezt nem annyira rovom fel, mert maga az utazás érdekes. Összefoglalva egy sorozatos analógiával: Vindgardia abba az időbe repít vissza, amikor Herkulest és Xénát néztem a tévében. Ezekkel nincs semmi baj, anno faltam őket és nosztalgikusan ma is élvezném őket. De azért egy Trónok harcát megnézve tagadhatatlan, hogy a fantasynak van ennél magasabb, komolyabb szintje is.

A téged kísérő csapatok egy nagy ötlet volt a Végzet Prófétáitól és a Karavánkísérők még tovább csiszolt az elgondoláson. Ennek ellenére remélem, hogy a következő könyvnek nem ez lesz az alapja. Tetszik, de azért lehetne pihentetni pár kötetig, most kíváncsi lennék egy szóló hősös könyvre, ami egy másik játékmechanikára épül (pl. varázslás).

A könyv drágább, mint az előző, ami természetesen teljesen megalapozott, hiszen jóval vaskosabb is (meg infláció, egyebek). Viszont a 3000 forintos árával kezd becsúszni abba a kategóriába, ahol már elvárás a színes borító. Nekem nyilván nem probléma, de szerintem sokaknál a fekete-fehér borító amatőr, sufnis asszociációt vált ki és 3000-ért inkább visszateszik, lemaradva egy egyébként profi könyvről.
© SzG
2022. április 4. 08:57 | Válasz erre | #178
Ma megjelent egy ajánló Az oroszlán üstje blogon is (ezúton is köszönjük):

[url=https://azoroszlanustje.blogspot.com/2022/04/Manninger-Balazs-Szlobodnik-Gabor-Karavankiserok-A-haromszemu-visszaterese.html]Ajánló[/url]
© SzG
2022. március 25. 10:16 | Válasz erre | #177
-Szerkesztve-

(Majd erről inkább később írok...)
© SzG
2022. március 23. 08:15 | Válasz erre | #176
Ma az LFG.hu-n jelent meg egy ajánló a könyvről:

[url=https://lfg.hu/109014/ismerteto/manninger-barnabas-karavankiserok/]Ajánló[/url]

Köszönjük! :)
© Uhu
2022. február 28. 20:49 | Válasz erre | #175
Én sem értem, mi bajod a kritikákkal. Részemről, ha belépek egy könny topikba, nem hogy zavarónak, hanem kifejezetten hasznosnak tartom, mégpedig azért, h eldöntsem, érdemes-e a korlátozott időmet és pénzemet ráköltenem.
© Uhu
2022. február 28. 19:49 | Válasz erre | #174
Hosszas munka és tesztelés után íme, végre elkészült a saját kritikám és végigjátszás-megoldásom is a KK-ról!
https://kalandjatek.wordpress.com/2022/02/28/karavankiserok/
© SzG
2022. február 27. 05:14 | Válasz erre | #173
"Javítsatok ki, de aki akarta az ideírhatta volna a véleményét. Megtette? NEM! Vagy nem akart regisztrálni ide, vagy nem tartotta ennyire fontosnak, hogy az itteniek tudják"
Vagy nem tudott regisztrálni... (Ugye le van tiltva a regisztráció, vagy legalábbis sokáig biztosan le volt.) Vagy nem is tudja, hogy van itt topicja a könyvnek... Sőt, az is lehet, hogy magát az oldalt sem ismeri (igen, kissé meglepő, de van ilyen is). Szóval sok oka lehet annak, hogy valaki nem írta meg ide a véleményét, nem csak az, hogy nem akarta. :)

"Más kérdés, hogy a fórum így még jobban "leül""
Ettől egész biztos, hogy nem "ül le" a fórum... Sőt, legalább így van pár új hozzászólás, és néha még egy kis beszélgetés is kialakul (ha valaki reagál egy-két ilyen megosztott véleményre; azért volt már ilyen).

"Van a vindgardia oldalatok, amit gondolom reklámoztok a könyveben is, ott a könyvajánlóknál, ha hozzátok úgy hogy rólunk írták, és belinkelitek a véleményt, semmi probléma."
Igen, a honlapra is be lehetne másolni ezeket a véleményeket, de egyszerűbb ide. :) Egyébként is ez a könyv "hivatalos" topicja, ahol a könyvvel kapcsolatos hírekről, fejleményekről is mindig azonnal beszámolok, kicsit úgy, mint egy blogon. Szerintem így tényleg teljesen rendben van, hogy a könyvről szóló cikkeket is belinkelem, vagy néha bemásolok pár olvasói véleményt, amit más oldalra írtak (vagy éppen e-mailben kaptam).
Egyébként a Végzet Prófétáival is pont így tettem, tehát minden hírt és véleményt megoszottam a topicjában, és abból se volt gond, legalábbis senki nem jelezte, hogy ezzel problémája lenne (ráadásul a könyv is sikeres volt). Szóval nem hiszem, hogy változtatnom kellene az eddigi gyakorlaton.
Ha nem érdekelnek a könyvvel kapcsolatos hírek és vélemények, ne nyisd meg a topicot. :) Vagy ugord át a véleményeket.
2022. február 26. 15:44 | Válasz erre | #172
Javítsatok ki, de aki akarta az ideírhatta volna a véleményét.
Megtette?
NEM!
Vagy nem akart regisztrálni ide, vagy nem tartotta ennyire fontosnak, hogy az itteniek tudják, vagy nem akarta duplikálni stb. Ki tudja...

Szóval lehet írogatni, hogy jó cél, de ez már inkább önmutogatásnak tűnik... pont úgy, mint egy bizonyos egyénnél. (Más kérdés, hogy a fórum így még jobban "leül".)
[spoiler]Madonna óta tudjuk, hogy a negatív kritika, sem olyan rossz. ;)[/spoiler]

Van a vindgardia oldalatok, amit gondolom reklámoztok a könyveben is, ott a könyvajánlóknál, ha hozzátok úgy hogy rólunk írták, és belinkelitek a véleményt, semmi probléma.
© killmaster (Savanyúhas)
2022. február 24. 19:02 | Válasz erre | #171
Félek itt egyes olvasók félreértik a te jó szándékodat Sz.G! Neked, mint a sorozat szerkesztőjének, írójának, kiadójának fontos az, hogy az olvasók miféle visszajelzésekkel élnek a történetekkel kapcsolatban, ugyanis ők veszik majd meg a következő kötetet is. Egyáltalán nem mindegy a nagy többség mit szól egyes kalandokhoz. Mivel magánkiadásúak a történetek, nem öncélúan, magunknak írjuk, hanem az olvasók örömére. Másrészt fontos a reklám is, hogy minél több olvasóhoz eljusson a hír, ha megjelenik egy-egy kaland, mert sok rajongó csupán könyvekért jön fel, megrendeli magának vagy éppen az ismerősének, és ha nem akar zsákbamacskát venni, elolvas néhány véleményt az aktuális kalandról. A semmiből valamit teremteni az bizony nem kis feladat. Persze ezt lehet úgy is tenni, mint a "színváltósok", meg úgy is mint akár Runner. Ki ki döntse el magában, hogy melyik út a járhatóbb!
© SzG
2022. február 23. 21:00 | Válasz erre | #170
"ignorálom az ilyen marhaságot, de vitathatatlan, hogy ez erősen hajaz a Gyula féle öntömjénezésre."
Ööö... mármint mi? Az, hogy közzéteszem/belinkelem a könyveinkről született értékeléseket? Amik között egyébként vannak negatív kicsengésű, sőt néha egyenesen "lehúzó" kritikák is, például a Kadmoné vagy Mannász Viktoré? :D Ez "marhaság" meg "öntömjénezés"? És "erősen hajaz" Szűcs Gyula tényleg kissé öntömjénező meg önünnepeltető akciójára?
Jó, tudom, egy ideje már neked is szinte lételemed a provokáció... de azért ez akkor is elég hülye összehasonlítás volt. :(
2022. február 23. 20:41 | Válasz erre | #169
Engem ugyan nem zavar, mert ignorálom az ilyen marhaságot, de vitathatatlan, hogy ez erősen hajaz a Gyula féle öntömjénezésre. (40% a 40. életévemben... [smiley]nyes[/smiley])
SZG talán majd kirak egy 40 pontos kalandot a 40. életkoránál. [smiley]hehe[/smiley]

Amúgy meg ha valaki eldönti, úgyis megveszi, akármit írnak róla. Vikky, te is megvetted a bérgyilkosokat, pedig úgy volt emlegetve itt a fórumon, hogy Gyulától semmit. Ha jól rémlik te is ezt írtad. [smiley]awink[/smiley] Tény, hogy nem vagy egyedül ezzel.
Szerintem aki kritikát akar olvasni az beírja a gugliba, oszt simán rátalál ott, ahol most van... de persze itt is megy az én reklámozlak téged, te reklámozol engem elv. Mint Gyula haverjainál, meg a nemsokára születésnaposnál.
© Vikky
2022. február 23. 10:57 | Válasz erre | #168
Ha nem érdekel, ki tudod szűrni az egyéni beállításoknál a topik figyelését. Szerintem is jó, ha itt vannak az értékelések, nem kell érte átszörfölni az internetet. Ez a fórum pont azért van, hogy mindenki elmondhassa a véleményét. Ha runnerék úgy gondolták volna, hogy ennek itt nincs helye, akkor nem nyitották volna meg.
2022. február 22. 18:35 | Válasz erre | #167
Nem értem a könyv saját topicjában miért ne jelenhetnének meg az értékelések Zoli..
Szerintem is érdekesek.
© [törölt felhasználó]
2022. február 22. 17:02 | Válasz erre | #166
2022. február 22. 10:43 | Válasz erre | #165
Igen, nagyon érdekes. Minden topikban ezt szeretném olvasni. Lécci lécci.
© SzG
2022. február 17. 11:40 | Válasz erre | #164
Be szoktam. :) Már csak a sorozat készítésében részt vevő írók, grafikusok, tesztelők miatt is, elvégre nyilván mindenki kíváncsi a visszajelzésekre. De talán az olvasók számára is érdekes lehet mások véleménye. :)
2022. február 17. 06:31 | Válasz erre | #163
Szerintem másold ide az összes értékelést, ami a neten fellelhető! [smiley]buck[/smiley][smiley]circling[/smiley][smiley]crazya[/smiley]
© SzG
2022. február 11. 07:36 | Válasz erre | #162
Egy értékelés a moly.hu-ról:

[b]Psycho_Goreman[/b]
Az előző kötethez hasonlóan, ez is egy oldschool lapozgatós történet, viszont azzal ellentétben, a Karavánkísérők lényegesen könnyebb. Csalnom is csak annyit kellett, hogy a Háromszemű visszatéréséhez szükséges 3 titokból csak 2-t találtam meg, így anélkül tudtam le azt is, hogy a könyv felszólított volna, hogy lapozzak oda. De az abban található egy szem csata... hát kicsit beteg lett. :D
Hibát csak egyet találtam benne. Egy helyen írja, hogy lapozzak xy-re, ha a sorsszimbólumom a hold. Odalapoztam, de ott meg már a csillagról volt szó. Fel is szaladt a szemöldököm hirtelen, hogy mi van, de aztán folytattam, mintha nem lenne semmi probléma, szóval szerencsére nem akasztott meg az olvasásban.
Mit írjak még? Ha szereted az ilyen lapozgatós könyveket, akkor a Karavánkísérőket is muszáj beszerezned. Ha meg nem szereted, vagy nem volt hasonlóhoz szerencséd, akkor érdemes itt kezdeni az ismerkedés, hála annak, hogy nagyon kezdőbarát a kötet. És egy jó tanács a végére, Dormindart mindenképp vigyétek magatokkal. Sokkal viccesebb lesz az egész. :D
4/5
© SzG
2022. február 11. 07:11 | Válasz erre | #161
Igen, ha "mindenki" megvenné a könyvet, sokkal könnyebb dolgunk lenne... illetve akkor tényleg kiadhatnánk évente 2-3 könyvet is. :) De erre sajnos nem látok sok esélyt, ugyanis "köszönhetően" mondjuk a Harcos Képzeletnek, még mindig sokan bizalmatlanok a magyar írók lapozgatósaival szemben... Vagy egyszerűen csak nem érdekli őket semmi más a Kaland, Játék, Kockázat-on kívül. :( Tehát sajnos biztos, hogy a többség nem fogja megvenni a könyveinket.
Azért bízzunk benne, hogy így is lesz olyan sikeres a Karavánkísérők, hogy már nyáron ki tudjuk adni a sorozat következő részét. :)
2022. február 9. 12:38 | Válasz erre | #160
Addig is vegye meg mindenki a könyvet, hogy legyen miből készíteni és kiadni a folytatásokat…
© SzG
2022. február 8. 18:20 | Válasz erre | #159
Köszi az érdeklődést. Szerintem legkorábban hónapok múlva lesz epub, valamint azw3 a Karavánkísérőkből (a Végzet Prófétáiból is csak kb. fél évvel a papírkönyv megjelenése után készítettünk e-bookot). Még meglátjuk.
2022. február 8. 15:22 | Válasz erre | #158
A könyv honlapján olvastam, hogy minden könyvet epub formában is kiadtok. A Karavánkísérők esetében lesz ilyen? Ha igen, kb mikor? Köszönettel.
© killmaster (Savanyúhas)
2022. február 8. 09:38 | Válasz erre | #157
Minden kezdet kicsit nehéz, mert hát kell fantázia, jó kalandok, no meg némi pénz, mert ezek nélkül nem megy a könyvkiadás. Mondjuk ha van ismerős a kiadónál, kicsit egyszerűbb a dolog, de akkor meg idomulni kell, és ha mindenbe belekontárkodnak, akkor az nem olyan lesz, ahogy a szerző megálmodta. Amikor Gábor (nekem akkor is Szlobo mester) bevállalta, hogy együtt kicsit kipofozzuk a pályázatára írt kalandom, szerintem egyikünk sem sejtette, hogy milyen nagy fába vágjuk a fejszénk. Szerencsére a fogadtatás jó volt, mert bár itt én is azt gondoltam, afféle utolsó mohikán vagyok a KJK könyves imádatommal, de úgy tűnik sok rajongó akad még, akik még hódolnak ennek a hobbinak. Persze foglalkoztat a gondolat, hogy megint megcsillogtassam író vénám, és valami új kalandba vágjak, ami újabb kihívás elé állítaná az olvasókat. Meglátjuk mit hoz a jövő...
12345Következő oldalUtolsó oldal