Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Viszályok ideje
BejelentkezésElfelejtett jelszó
2022. augusztus 31. 12:33 | Válasz erre | #105
Gratulálok a könyv sikeres befejezéséhez!

Üdv: Hark
© SzG
2022. augusztus 29. 19:23 | Válasz erre | #104
Ezúttal a legújabb Lidércfény magazinban jelent meg egy ajánló a könyvről (köszönet érte Jimmy-nek!):

[url=http://www.lidercfeny.hu/download/akf/2022/lidercfeny_akf_202208.pdf?fbclid=IwAR2HcqBLkxOhOKvsokYPCts4V51GanP0z9ly9uyjeKKU0Ews19Pi0JbowdE]Lidércfény[/url]
2022. augusztus 20. 10:20 | Válasz erre | #103
Még egy dologra szerettem volna reagálni:

"amíg mi régen a haverokkal minden szabályt szentírásként betartva játszottunk a „lapozgatós” könyvekkel, addig mások elég szabadon pörgették a lapokat és teszik ezt most is"

A Viszályok ideje szerintem elég bonyolult felépítésű könyv, így nem lehet mindig 100%-osan egyértelműen megadni, hogy mikor mit csinálhatsz. Lesznek olyan pillanatok, ahol kicsit az olvasó belátására van bízva, hogyan értelmezi a szabályokat az aktuális helyzetben. Szóval szerintem a VI-t úgy kell játszani, hogy az olvasó próbálja a szabályokat, az aktuális leírást és a józan eszét együtt használni, ami nyilván más hozzáállást igényel.

Pl. Rheana menekülésénél le van írva, hogy mi a mögöttes filozófia, és ha esetleg egy harcnál nincs is megadva, hogy kötelező menekülnöd, de te úgy gondolod, hogy a karakter ilyen esetben nem folytatná a harcot, akkor tegyél úgy.
2022. augusztus 20. 10:11 | Válasz erre | #102
Skorponok: köszi a részletes visszajelzést! Az ilyen építő jellegű kritikákat mindig szívesen fogadom.

Ami a tartalmi részt illeti, a pozitívumoknak nyilván örülök. Lássuk a negatívumokat:

"túl sok mindent kell fejben tartani és lehet, hogy ez régebben ment volna, de túl a negyedik ikszen, munka és esti mese olvasás után ez már nem megy és ingerenciám sincs rá sok." - Abszolút megértem, mert én is ebben a cipőben járok. :)

Kicsit komolyabban: természetesen a játékkönyvekkel kapcsolatban egy örök kérdés, hogy kik a célcsoport. A probléma, amit te is írsz, igen fontos, hiszen az egyik fő célcsoportnak számító 30-as, 40-es korosztálynak már bizony nincs mindig ideje bonyolult szabályokra. Ezzel kapcsolatban két megjegyzésem volna:

1) Ugyanez a korosztály viszont gond nélkül fejben tart ennél sokkal bonyolultabb szerep- és társasjáték-szabályokat. Azért írtam ezt a két csoportot, mert szerintem nagy az átfedés a játékkönyvek rajongóival.

2) A modern külföldi játékkönyvek gyakran ennél jóval bonyolultabb szabályokat tartalmaznak.

Szóval ezzel kapcsolatban azt gondolom, hogy a szabályok jelenlegi változata - miután, ahogy Denko is írta, levetkőzte az 1. változat felesleges sallangjait - egy jó középutat képvisel. Ennek ellenére nyilván idő- és energiaráfordítást igényel, azaz jegyzetelni kell olvasás közben. Viszont a felvetésed jogos, és azt is hiszem, hogy lenne igény egyszerű szabályokkal dolgozó játékkönyvekre. Szerencsére ha minden igaz, SzG következő könyve, A bizonytalanság börtönében pont ilyen lesz. :)

Az utazási szabályokon talán lehet könnyíteni egy következő könyvben, főleg ha a karakterek nem lesznek ennyire pénz- és időszűkében.

Az úti események sorozatos rossz dobásoknál valóban bosszantóak tudnak lenni, de szerintem egyik sem olyan, ami önmagában lehetetlenné tenné a kaland befejezését. Ld. pl. a rablók mindig max. 20 aranyat vesznek el. Talasinnál a hegyi farkassal való találkozás kiszámíthatatlan, ezért a 385 aranyat kell megcélozni. Talasin kalandjába a 3 rablót azért tettem bele, hogy a karakternek legyen motivációja letenni pénzt Valousában; enélkül kisebb vagyonokkal is nyugodtan szaladgálhatna. A 3 rabló helyszíneit és az eseményt triggerelő arany-mennyiséget viszont úgy számoltam ki, hogy némi próbálkozással elkerülhető.

Az "ostoba rejtvények" klasszikus KJK-toposzok. :)

"a két karakter útja néha keresztezhetné egymást" - Igen, ha lett volna időm, talán bele lehetett volna írni ilyet is.

Még egyszer köszi a véleményt!
© SzG
2022. augusztus 19. 21:03 | Válasz erre | #101
"Persze, ha játszottál volna az eredetivel, most örülnél, hogy milyen sokat egyszerűsödött a szabályzat. :D"
Hát igen... :) Ez egyébként a Karavánkísérőkre is igaz; illetve ott ugye nem a szabalyrendszer egyszerűsödött sokat az átdolgozás meg a szerkesztés során, hanem a játékmenet. Meg a stílus, illetve a megfogalmazás is. :) De tényleg lehetett volna még egyszerűsíteni ezen a könyvön is. Majd talán egy második kiadásnál kicsit még "hozzányúlunk"...
© [törölt felhasználó]
2022. augusztus 19. 20:29 | Válasz erre | #100
© SzG
2022. augusztus 19. 12:54 | Válasz erre | #99
Köszönjük ezt az igen részletes és valóban építő jellegű értékelést!

Azt kell mondanom, hogy szinte mindennel egyetértek - tehát például szerintem is a kelleténél bonyolultabb a Viszályok ideje szabályrendszere és játékmenete. És igen, ez valamennyire a Karavánkísérőkre is áll, bár ott ugye nem is a maga a rendszer bonyolult (hiszen az lényegében egy KJK-szintű rendszer), hanem a játékmenet: túl sok tárgyat lehet felvenni és bevetni, meg túl sok mindenre kell figyelni, túl sok a különféle variáció és módosító szinte mindenhol, a harcoknál is stb., ami tényleg nehézkessé teszi a játékot és kizökkenti az embert a hangulatból. (Illetve ennél a könyvnél a nehézséggel is van egy kis gond; teljesen szabályosan játsszva nagyon nehéz végigvinni a Karavánkísérőket, főleg a végén lévő ostrom "húzós", ahogy annak idején néhány itteni fórumozó is megjegyezte.) Minderről egyébként a szerzőkkel is beszéltünk az elmúlt időszakban, és abban maradtunk (legalábbis a Vindgardia Hősei sorozat esetén), hogy az újabb könyveket igyekszünk majd úgy megírni, hogy egyszerűbb és könnyebb legyen a játékmenetük. És igen, a minta inkább a Végzet Prófétái lesz, mert annál szerintem is mind a szabályrendszer, mind a játékmenet összetettsége jól eltalált, valamint a nehézség is (persze ott meg a világ kidolgozása nem az igazi... ilyen téren a másik két könyv jobban teljesít. Tehát a világépítést tekintve az új könyvek esetén inkább a Karavánkísérők és a Viszályok ideje lesz a minta :) ).

Köszönjük még egyszer az értékelést és a dicsérő szavakat is. :)
2022. augusztus 19. 12:47 | Válasz erre | #98
Ez egy nagyon részletes és teljesen építő jellegű kritika, ne szabadkozz miatta :) Még nem kezdtem el olvasni a könyvet, ezért érdemben nem tudok hozzászólni, viszont a bonyolultsággal kapcsolatban szeretnék leírni pár gondolatot.

Régen, a kilencvenes évek elején, mikor minden lapozgatós könyvre ugrottunk és vártuk a csodát, soha nem kellett csalódnunk, pedig néhány könyv azért mai szemmel kifejezetten egyszerű, vagy inkább egyszer játszós volt. A mai lapozgatós könyveket (amennyire meg tudom ítélni), már nem a kisiskolás kölyköknek szánják, hanem az egykori rajongó, 30+-os (vagy inkább 40+) korosztálynak. Ez a korosztály viszont az elmúlt 30 évben óriási fejlődést élt meg több "kocka" iparágban is, a számítógépes játékok, a társasjátékok, a szerepjátékok, de még a legók vagy a tévés sorozatok is sokkal összetettebbé váltak, és szerintem emiatt az igények is jelentősen megváltoztak, a lapozgatós könyveknek pedig szintén fejlődniük kell. Az újrajátszhatóság és az összetettség az, amiben két hangulatos, szépen illusztrált könyv közül az egyik ki tud tűnni.

Nem azt mondom, hogy minden lapozgatós könyv legyen összetett, 2-3x teljesen máshogy újrajátszható, a műfajt megújítani próbáló stb., de ha van ilyen, annak örülünk. Emellett persze szükség van könnyedebb, kicsit kevésbé összetett, a bennünk élő gyereket jobban megcélzó könyvekre is, ebből manapság viszonylag kevés bukkan fel. Én azért reménykedem, hogy mindkét fajta könyvből jelenik meg bőséggel a következő években :)
2022. augusztus 19. 11:54 | Válasz erre | #97
Miután sikerült végigjátszanom a könyvet mindkét karakterrel, gondoltam, írok egy kis véleményt, aztán egész hosszú lett.

Először is szeretném kifejezni elismerésemet a szerző és a kiadó lelkesedése iránt. Biztos rengeteg munka és kitartás kell, hogy elkészüljenek a hazai művek. A 250 legyártott példányszám is jelzi, hogy nem a hatalmas profit, hanem a nosztalgikus érzés és a műfaj szeretete vezérel titeket.

Az itt leírtak természetesen csak az én véleményem, igyekeztem a pozitív és a negatív kritikákat pontosan, érthetően és ami a legfontosabb, építő szándékkal megfogalmazni.

Mindkét karakterrel végigjátszottam a könyvet, azokat a fejezetpontokat pedig, amiket nem érintettem játék közben, utólag elolvastam. Egy táblázatban szoktam jelölni, hogy melyik oldalakat olvastam el, majd a végigjátszás után bepótolom a hiányzókat.

Ami elsőre feltűnt azok a nagyon szép rajzok, többet is szívesen láttam volna. Persze tisztában vagyok vele, hogy ez nem képregény vagy képes könyv. A végső összecsapás ábrázolása Rheana történeténél bármelyik KJK könyvben elférne.

Na de, lássuk a szöveges részt, a szabályrendszert és a kalandokat!

Sokszor úgy éreztem mintha könyvet olvasnék, nagyon tetszettek a tájleírások, szinte megelevenedett előttem a Szürke erdő vagy a ködös mocsár. A helyszínek nagyon változatosak, a romvárosnál átéreztem az elhagyatott környéket, majd a kísértetek megjelenésénél libabőrös lettem. A városok élnek, mindnek megvan a sajátos hangulata és ehhez hozzájárulnak a jól megírt dialógusok is. Nagyon jó az alapötlet, hogy két teljesen különböző életvitelű, az egyes helyzetekben teljesen másképpen viselkedő karakterrel járhatjuk be szabadon a vidéket. Ráadásul az adott élethelyzetekre adott reakciók változása miatt tényleg más lesz ugyanazon a helyszínen a játékmenet. Ha az egyik karakterrel végigjátszottuk a könyvet, nem lesz unalmas a másikkal ugyanoda visszamenni.

Apropó, szabad bejárás. Nagyon örülök, hogy a könyv levetkőzte a régebbi KJK könyvek gyermekbetegségét, mely szerint, ha egy helységben van 3 lehetőség valamit megnézni, akkor csak egyet lehet választani, aztán már mennünk kell tovább. Mindig is utáltam, ha kinyitottam a szekrényt, akkor már nem lehetett benézni az ágy alá.

Szóval adott egy izgalmas játékmenet, sok lehetőséggel, nyomozással, titkokkal, harccal, tejjel vajjal, és…

… és most úgy elfogyott az ötletem, hogyan írjam le a negatív kritikámat, mint a játékban a lendület.

Értem én, hogy minden író szeretne egy kicsit újítani, többet adni, valami pluszt az olvasóknak, azonban ha ebből túl sok van, akkor lehet, hogy pont az ellenkezőjét éri el vele. Ugyanazt éreztem, mint a Karavánkísérő Démonlovagok esetében (a cím nem véletlen), hogy túl sok mindent kell fejben tartani és lehet, hogy ez régebben ment volna, de túl a negyedik ikszen, munka és esti mese olvasás után ez már nem megy és ingerenciám sincs rá sok. (Szóval biztos, hogy bennem is van hiba.) Hiába van egy jó (tényleg jó!) szabályt összefoglaló oldal a könyvben, mégis sokszor előfordult, főleg az első játszások alkalmával, hogy elfelejtettem ikszelni a kaját vagy a pihenést, nem írtam fel a dobott események számát stb. A harcok itt még rendben voltak, nem úgy mint az említett könyv esetében, ahol egyetlen küzdelem megvívásához egy komplett A4-est kellett teleírni, mert ha a csapatban benne van X, és ha viseli Y-t és még akkor, ha 1 és 4 között dobtál akkor… áh, hagyjuk is. Azt viszont nem értettem mindig, hogy mikor kell Rheannával harcolni és mikor elfutni. Ezt talán jelezni kellett volna, mondjuk az ellenfél előtt van egy bekarikázott R betű vagy nem tudom, de itt sokszor megzavarodtam. Azt kell mondjam, hogy a kevesebb néha több. Ami jól működik a Diablóban vagy más rpg játékban az itt nem. Ott mindent számol a gép, a játék pörög itt meg félórát dobálom a kockát sokszor feleslegesen.

Az úti események bevezetése jó ötlet, az viszont már nagy szívatás, hogy sokszor itt bukunk el. Például ha Talasinnal játszunk és a 3 ellenfél kirabol, amire igencsak nagy az esély. Ezek jók lettek volna érdekességnek, esetleg farmolási, tápolási lehetőségnek, de sajnos sokszor itt vérzik el a hős-hősnő, ami nagyon bosszantó.

Korábban már méltattam a könyvet, hogy egy gyermekbetegséget elhagyott. Egy azonban megmaradt, az ostoba rejtvények. Szerintem legyen találós kérdés, mint a Halállabirintusban a kőszobroknál vagy a Bajnokok próbájában a két csontváznál, de a szinonimák már a Szamuráj kardjában sem működtek, mert a Tsatsu kérdéseire is 2-3 választ lehetett adni. Mondjuk még mindig jobb, mint egy korábbi magyar könyvben, ahol egy híres kódsorozatot kell visszafejteni. Jó ha ketten meg tudták oldani az egész országban. [smiley]kacsint[/smiley]

Néha elgondolkozom, hogy kik olvassák manapság az ilyen könyveket. Az olyanok mint én, akiknek visszahozza a gyerekkorát, nosztalgikus hangulatot teremtve? A fiatalabb korosztály, akiknek elvileg több idejük, türelmük van? El szoktam olvasni a kritikákat a könyvekről és bizony azt látom, hogy nehéz megfogni az ifjabb olvasókat. Ahogy a „Játékok a polcról” csatornán is több videóban elhangzott, a mai gyerekek már 2-3 évvel korábban leteszik a játékfigurákat, Legót stb. A régi animációs filmekre is azt mondják, hogy lassú, unalmas. Manapság minden pörög, felgyorsult, interaktív. Talán ezért nem szerencsés így lelassítani a játékmenetet. Persze, lehet ezt másképpen játszani és itt megint örülök, hogy megnézem mások írásait, mert bizony rá kellett jönnöm, hogy amíg mi régen a haverokkal minden szabályt szentírásként betartva játszottunk a „lapozgatós” könyvekkel, addig mások elég szabadon pörgették a lapokat és teszik ezt most is. Van a legyőzhetetlen harcos (értsd minden csatát alapból megnyer), van a szerencsefia (vagyis mindig szerencséje van), a kockázatot nem vállaló (vagyis a kockát teljesen elhagyó) stb. Több könyv értékelésénél is olvastam, hogy nem volt nehéz, de itt újradobtam, ott automatikusan győztem stb. Persze, mindenki úgy játszik, ahogy akar, de így hogyan írhat például a nehézségről? Emlékszem, mikor tiniként végigvittem a Quake 2. részét PC-n, majd megkérdeztem egy ismerősömtől, hogy neki mennyire volt nehéz a főellenfél kiiktatása, mire ő: „Könnyű volt. Csak beírtam egy kódot és már el is terült.” Ja, jó. Akkor köszi. [smiley]lookaround[/smiley]

Szerintem Talasinnal könnyebb lenne a dolgunk, ha az említett úti események nem sújtanának minket. Úgy számoltam, hogy inkább az ő esetében befolyásolják a végigjátszást, például a már említett rablásnál, de mondhatnám a harcosok olcsóbb felbéreléséhez elengedhetetlen akciós kuponok begyűjtéséhez szükséges tárgyak egyikét is. Azonban szerencsés kockapörgetésnél még így is maradt 2-3 napom wellnesezni a városban, mielőtt leszámoltunk volna a főgonosszal és kiszabadítottuk volna társunkat.

Rheannának már sokkal nehezebb dolga volt. Hiába, a becsületes emberek a fantázia világokban is többet kell dolgozzanak a sikerért. Itt szinte vért izzadtam, hogy legyen elég pénzem kajára, gyógyfűre, tisztasági betétre stb. Éppenhogy, az utolsó pillanatban estem be, hogy felszálljak a hit gyülekezetének induló buszára vagyis teleport korongjára és irány a végső csata. Ha valaki figyelmesen olvasta a fejezetpontoknál felsorolt lehetőségeket, akkor az rájött, hogy nem kell minden szobrot megszerezni és úgy visszaérni Gedrik atyához, hanem kevesebb is elég. Aki nem, na, azt nem irigylem.

Mindent összevetve ez egy remek könyv lehetne, nagyon jó ötletekkel, összetett karakterekkel, izgalmas és sodró történettel, ha nem lassítaná le a túlbonyolított játékrendszer és nem tenné indokolatlanul nehézzé a szerencse (úti események) alkalmazása. Az egyetlen, amit hiányoltam belőle, hogy a két karakter útja néha keresztezhetné egymást, mondjuk Rheana felfigyelhetne egy tehetséges kobzosra a piacon vagy valami hasonló. Ha volt benne hasonló és nem vettem észre, akkor elnézést kérek, ahogy akkor is ha valakit megbántottam az írásommal, tényleg nem állt szándékomban. Lehet, hogy a Végzet próféciái tette túl magasra a lécet, de a Karavánkísérő Démonlovagok okozta csalódás után már nagyon vártam, hogy újra egy szórakoztató hazai művet olvassak. Természetesen, ha lesz folytatás vevő leszek rá és ajánlom is a könyvet a műfaj szerelmeseinek mindenképpen, és azoknak akik nem olyan merevek a végigjátszást illetően, mint én. Már csak a remek történetért, illetve kettőért is megéri.
© SzG
2022. július 26. 17:49 | Válasz erre | #96
Ma megjelent a Bahír-on is egy ajánló a könyvről (köszönet érte Bubu-nak!):
[url=https://bahir.hu/2022/07/26/konyvajanlo-vallo-gabor-viszalyok-ideje/?fbclid=IwAR1Hxp-dW-UJxuiHg4vlqMnHU_tvuIHTgDcLLY-Ef3PdpeeKIr419yvQO5g]Ajánló[/url]
© SzG
2022. július 21. 15:45 | Válasz erre | #95
Megjelent az első kritika a könyvről, mégpedig a kronikak.hu-n (ezúton is köszönjük Gulandro-nak):
[url=https://kronikak.hu/2022/07/20/vallo-gabor-viszalyok-ideje-fantasy-jatekkonyv-kritika/]Kritika[/url]
© SzG
2022. július 18. 19:50 | Válasz erre | #94
Kis érdekesség: a Viszályok ideje már a [url=http://users.atw.hu/jatekkonyv/Adatbazis/Fantasy/VI01.html]Játékkönyvtárban[/url] is megtalálható. [smiley]awink[/smiley]
Illetve itt, a Zagoron is kapott egy külön [url=https://zagor.hu/index.php?oldal=konyv&konyv=4540]aloldalt/adatlapot[/url] a könyv, amit ezúton is köszönünk (a "Hírek"-ben való megemlítést is természetesen)! [smiley]wink[/smiley]

+ A mai LFG.hu-s [url=https://lfg.hu/110217/hirek/villamhirek-2022-07-18/]Villámhírek[/url]-be is bekerült a könyv, amit szintén köszönünk. [smiley]vigyor0[/smiley]
2022. július 11. 16:12 | Válasz erre | #93
Büszkén jelenthetem, hogy [b]ma megjelent a Viszályok ideje![/b]
Megvásárolható Mr. Sci-fi & Fantasytól.

A [url=https://viszalyokideje.blog.hu/2022/07/11/megjelent_101]könyv blogján[/url] képet is láthattok a megvásárlásra váró könyvekről.

Köszönöm még egyszer mindenkinek, aki véleményezte az előző változatokat! Remélem, elnyeri tetszéseteket a kész mű! Írjátok meg a véleményeteket!
© SzG
2022. július 8. 16:01 | Válasz erre | #92
"Bréking": most írt Mr. Sci-fi és Fantasy, hogy már meg is kapta a levelet a futárszolgálattól a csomaggal kapcsolatban - már hétfőn kiszállítják neki a könyveket! Tehát jó eséllyel már hétfőn megvásárolható lesz tőle a Viszályok ideje. [smiley]hawaii[/smiley]
© SzG
2022. július 8. 13:31 | Válasz erre | #91
Örömmel jelentem, hogy elkészültek a könyvek! Hétfőn fel is küldi őket a nyomda Pestre, Mr. Sci-fi és Fantasy-hoz, így előreláthatóan szerda környékén már kapható is lesz a Viszályok ideje (tehát napokkal a tervezett július 15 előtt :)). Természetesen amint ténylegesen is megérkeznek a könyvek az árusítónkhoz, rögtön jelezzük mindenhol, illetve értesítjük az előrendelőket is.

Egyébként július 10-ig, vagyis vasárnapig még továbbra is tart az előrendelési akció; ha tehát valaki szeretne igényelni egy példányt kedvezményes (3.190 forintos) áron, még megteheti, csak írjon egy levelet vagy üzenetet Mr. Sci-fi és Fantasy-nak ( [url=mrscifiandfantasy@gmail.com]e-mail[/url] ; [url=https://www.facebook.com/mrscififantasy2.0/]Facebook oldal[/url] ).

Köszönjük mindenkinek az érdeklődést, a támogatást és természetesen a vásárlást!
© SzG
2022. július 7. 09:12 | Válasz erre | #90
Megjelent egy interjú a szerzővel a Játékkönyv-figyelőn. Ha kíváncsiak vagytok Gábor lapozgatósokhoz fűződő kapcsolatára, a kedvenc könyveire, vagy éppen arra, hogyan született a Viszályok ideje, és milyen tervei vannak még, kattinsatok a következő linkre:
[url= https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02eJRimcpEqigRYqmxNHNhooTtn8SVBLDm99mQ5VT25b7apYF537ZXLrHSTxkzCkVKl&id=100335215380060]link[/url]
© SzG
2022. június 20. 19:33 | Válasz erre | #89
Időközben elkészült a könyv moly.hu-s adatlapja is:
[url=https://moly.hu/konyvek/vallo-gabor-viszalyok-ideje]Adatlap[/url]

Mivel a megjelenés napját is fel kellett tüntetni, ezért beírtam a július 15-ét... de ez tényleg csak egy "saccolt" időpont. :) Jelenleg sajnos nem lehet napra pontosan megmondani, hogy mikor jön ki a könyv a nyomdából (de a "július közepe" azért valóban szinte biztos).
© SzG
2022. június 18. 09:33 | Válasz erre | #88
[b]Előrendelhető a Viszályok ideje![/b]
A "hivatalos" közleményt alább olvashatjátok:

***

Örömmel jelentjük, hogy nyomdába került a legújabb kiadványunk, a Valló Gábor által írt Viszályok ideje!

[img=http://users.atw.hu/vindgardia/VIBorito.JPG]VIBorito[/img]

Ahogy a csatolt borítón is olvashatjátok, ezúttal is egy fantasy lapozgatósról van szó; ez azonban most nem a Vindgardia Hősei-sorozat része, hanem egy különálló mű, saját világgal és szabályrendszerrel. A könyv érdekessége, hogy teljesen "open world" felépítésű, az elején pedig két karakter közül is választhattok (egy papnő, valamint egy bárd közül), s a történet ettől a választástól is függ.

Maga a kötet minden korábbinál vastagabb: még A5-ös méretben is 340 oldal (a fejezetpontok száma 368, a karakterszám pedig 540 000). A borítót és a kalandlapokat ezúttal is a Vindgardia-könyvek grafikusa, Juhász Ernő készítette, a kilenc egész oldalas illusztrációt Szabó Csaba, a belső címlapképet Süveg István, míg a térképet Kovács József.

A kötet 3.690 forintba fog kerülni, viszont a mai naptól meghirdetünk egy előrendelési akciót: ennek keretében július 10-ig 3.190 forintért juthattok hozzá a könyvhöz. Ha élni kívántok a lehetőséggel, nincs más dolgotok, mint írni egy üzenetet az árusítónknak, Mr. Sci-fi és Fantasy-nak ( https://www.facebook.com/mrscififantasy2.0/ ; e-mail: mrscifiandfantasy@gmail.com ), hogy elő szeretnétek rendelni egy példányt a Viszályok idejéből. (Fizetnetek majd csak a könyv átvételekor kell.)

A könyv várhatóan július közepén jelenik meg, és egyedül Mr. Sci-fi és Fantasy-tól lesz beszerezhető. Amint pontosabb információnk lesz a megjelenés időpontjáról, azonnal jelezzük, és természetesen értesítjük az előrendelőket is.

Ha szeretnétek többet megtudni a Viszályok idejéről, látogassatok el a könyvhöz készült blogra, melyen leírásokat, képeket, sőt, még egy játszható részletet is találtok:
[url=https://viszalyokideje.blog.hu/]Blog[/url]

Köszönjük a figyelmet, ha pedig vásároltok a Viszályok idejéből vagy a korábbi kiadványainkból, s így támogatjátok az új magyar "lapozgatós" írókat, azt külön köszönjük!
© SzG
2022. május 19. 20:13 | Válasz erre | #87
[smiley]eljen[/smiley]
(Azért írtam "párat", mert legutóbb 360 fejezetről volt szó. :) )
2022. május 19. 20:10 | Válasz erre | #86
"a szerző javította a szöveget, főleg a tesztelők észrevételei, javaslatai alapján, illetve írt pár extra fejezetet is még"

A "pár extra fejezet" több mint 50 újabb fp-t jelent. A végső fp-szám 368 lett. A plusz fejezetek Rheana esetében részben a nyomozásos részt bővítik (ez az előző verzióban még kissé összecsapott volt, itt viszont bejönnek új karakterek és különböző végkimenetele lehet a nyomozásunknak, amelyek alapvetően befolyásolhatják a küldetésünket), részben az egyik szobor megtalálásának körülményeit racionalizálják. Talasin esetében megpróbáltam a karaktert árnyalni, hiszen erre érkezett több jogos észrevétel, így kapott egy extra "minikalandot" és több kisebb epizódot, amelyekben pl. az előélete is visszaköszön különböző formákban.
2022. május 15. 20:21 | Válasz erre | #85
Ezt a poént nem lehetett kihagyni. [smiley]buck[/smiley]

Akkor olyan 100-150 a fix fogyás, a többi olyan, hogy ha az útjába akad talán megveszi.
© SzG
2022. május 15. 10:49 | Válasz erre | #84
Köszönjük, szerintem egy olyan fogyással most nagyjából ki is egyeznénk... Lévén a Viszályok ideje elég alacsony példányszámban készül, ráadásul sikerült spórolnunk is jó pár dolgon a kiadás kapcsán - tehát ha a Karavánkísérőkhöz hasonlóan "csak" körülbelül 150 példány kelne el belőle, már az sem lenne különösebb bukás. :) Persze azért bízunk egy szebb fogyásban, főleg, hogy most már ugye a borító is színes. [smiley]nevetes1[/smiley]
© [törölt felhasználó]
2022. május 15. 10:05 | Válasz erre | #83
2022. május 15. 09:20 | Válasz erre | #82
Hasonló fogyást, mint a Karavánkísérőknek.
© SzG
2022. május 15. 04:58 | Válasz erre | #81
2022. május 14. 20:11 | Válasz erre | #80
Várós, kiváncsian várjuk az újításokat.
© SzG
2022. május 14. 11:40 | Válasz erre | #79
Örömmel jelentem, hogy tegnap leadtam a nyomdának a Viszályok idejét! Tehát most már tényleg betonbiztos, hogy megjelenik a könyv... méghozzá egy javított, némileg átszerkesztett és kibővített változat. :) (Nem, én ebbe a könyvbe kivételesen nem igazán nyúltam bele :), a szerző javította a szöveget, főleg a tesztelők észrevételei, javaslatai alapján, illetve írt pár extra fejezetet is még.) A kalandlapok is átrajzolásra kerültek egyébként, sőt, egy teljesen új borító is készült a kötethez Juhász Ernőnek köszönhetően; ezt jövő héten be is mutatjuk, ha minden jól megy.
Hogy magát a könyvet mikor foghatjátok a kezetekbe, azt sajnos egyelőre nem tudjuk megmondani, mert a nyomda eléggé belassult az általános papírhiány miatt (ahogy minden más nyomda is). Egy júniusi/júliusi megjelenés mindenesetre azért erősen valószínűnek tűnik. :)
A könyv egyébként 3.490 forintba fog kerülni, de ezért a pénzért egy tényleg extra vastag és tartalmas lapozgatóst kaptok majd (még a Karavánkísérőknél is vastagabbat és tartalmasabbat - konkrétan 540 000 karakter a könyv :) ), valamint a borító is természetesen színes lesz, ahogy írtuk korábban. Magát a könyvet egyébként ugyanúgy csak Mr. Sci-fi és Fantasy-tól lehet majd beszerezni, ahogy a Vindgardia Hősei-köteteket is.
Ha pontosabb információink lesznek például a megjelenés időpontjával kapcsolatban, természetesen jelentkezünk. :)
2022. január 4. 19:12 | Válasz erre | #78
Sziasztok!
Bár talán már láttátok, de azért itt is híresztelném, hogy csináltam a könyvnek [url=https://viszalyokideje.blog.hu/]egy blogot[/url], ahová időről időre fel fognak kerülni anyagok, illetve infók arról, hogyan halad a kiadás. Már most is fent van az elkészült rajzokból négy.
© [törölt felhasználó]
2021. június 23. 20:55 | Válasz erre | #77
2021. június 22. 10:01 | Válasz erre | #76
Hosszú idő után ismét egy update. A [b]Viszályok ideje[/b] előkészítése nem szünetelt az elmúlt hónapokban sem. A szöveg már 99%-ban készen áll. Összesen 360 fp hosszúságú lesz a könyv. Akik olvasták itt a Zagoron az előző változatot, nos, ahhoz képest +50 teljesen új fp került bele. Persze nem csak ennyi a változás! A szabályokon rengeteget csiszoltam, kikerültek belőle azok a fölösleges bonyolítások, amelyek az előző változatban megkeserítették a játékosok életét. A tesztelőkkel pedig többször is végigjátsszuk a könyvet, hogy biztosan teljesíthető legyen többféle útvonalon is.

A grafikák is készülnek. Egyelőre a borító készült el, ezt be is linkelem ide.

[url=https://drive.google.com/file/d/1JaXzvzc_EurfasL3bqSWhdgxtpJ2WI2x/view?usp=sharing]BORÍTÓ[/url]

(A könyv címének és fülszövegének a formázása - betűszín, betűtípus, méret - nyilván változhat a nyomdai szerkesztés után.)

Mint láthatjátok, a borító képe eltér a szokásos KJK-borítóktól: nincsenek rajta sem nyáladzó szörnyek, sem félmeztelen barbárok. Ennek az az oka, hogy a könyv sem nevezhető szokványos KJK-nek. De hát aki már látta, az tudja, miről beszélek. :) Viszont felismerhető a borítón a két főszereplő.

Előreláthatólag 10-12 belső illusztráció lesz, ezekkel is haladunk, ha lesz valami kézzelfogható, akkor arról is hírt adok itt.

A könyv az év második felében fog megjelenni, ennél pontosabbat most nem merek mondani.
© [törölt felhasználó]
2021. február 19. 19:43 | Válasz erre | #75
2021. február 19. 18:28 | Válasz erre | #74
Hát én az igényes szót túlzásnak tartom...
2021. február 19. 14:27 | Válasz erre | #73
Nekem bejön, csak ne legyen túl hasonló a Scholasticos könyvek borítójához, mert azok hiába igényesek, szinte elveszik a kép a borítón. Legyen minél nagyobb a kép :)
© SzG
2021. február 19. 12:06 | Válasz erre | #72
Kissé modern hatást fog kelteni így a borító szerintem, de végül is... lehet, hogy nem lesz rossz. Viszont mindenképp el kellene választani valahogy a figurákat (pl. eltérő háttérrel vagy csak egy vonallal stb.), mert most úgy tűnik, mintha társak lennének, holott ugye a kalandban nem is találkoznak egymással, ha jól tudom. :)
2021. február 19. 11:33 | Válasz erre | #71
Sziasztok!

A borító készítője egy nagyon érdekes borítókoncepciót küldött. Ezt talán meglepő módon, de most itt megosztom veletek:

[url=https://drive.google.com/file/d/1RnCGHjIIDvCkKAv1gueNeBionJBdMn1a/view?usp=sharing]Borító - concept art[/url]

[b]Hangsúlyozom, ez még csak concept art, azaz tervezet, vázlat![/b]

Tehát nem egy jelenet lenne a borítón, hanem középen, egy körben szerepelne a papnő és a bárd. Kicsit hasonló lenne a borító így, mint a Scholasticos KJK-könyveké ([url=https://shop.scholastic.co.uk/series/1345]példákat lásd itt[/url]).

Érdekes koncepciónak találom, mert így talán megoldható lenne a "két kaland egy borítón" probléma. Nektek mi a véleményetek?
2021. február 8. 19:07 | Válasz erre | #70
Próbáltam olyat keresni, ahol találkozhatnak. Azért túl sok olyan nincs.
Az úton van olyan hogy találkozol valakivel, de amúgy eseménytelenül telik.
Fogadónál ugye Tala zenél, a törpe kérkedése vezethet Frodihoz, aki kötelező Rheának (tény, hogy máshogy is el lehet jutni hozzá).

Én jobban szeretem az olyan borítót, ami egy könyvbeli epizódot ábrázol, és nem egyezik meg egyik belsővel sem.
© [törölt felhasználó]
2021. február 8. 16:21 | Válasz erre | #69
2021. február 8. 12:21 | Válasz erre | #68
[quote]Vagy az egyik taverna, ahol a kobzos énekel, miközben Rheana figyeli a tudós ismerősével hencegő törpét…

Vagy a piac, ahol Rheana nézi a hamis szobrot, miközben Talasin kizsebeli...

Ami még eszembe jutott egy út, ahol ellentétes irányba mennek, háttérben meg halványan (szellemszerűen) az őket érintő dolgokból valami (Rolgar vigyorgó képe, Gedrik aggódó arca). (gondolati buborék is lehetne szobrokkal, meg sok aranytallérral, de ez inkább képregényes lenne)[/quote]

Deathangel: Ezek jónak tűnő ötletek! Nekem a fogadó azért nem tetszik, mert túl sablonfantasys... Akkor már a piac (az eredeti ötletem is ehhez hasonló volt) vagy az út - bár ennek meg az a hátránya, hogy az egyik kari háttal lesz...
2021. február 8. 12:20 | Válasz erre | #67
Köszi az ötleteket. Megfontolandó mindegyik!

Denko ötletében az zavar, amit deathangel is írt, hogy ha egymásnak háttal állnak + ott a cím, hogy Viszályok ideje, az olvasót ez félrevezetheti. Plusz SzG-vel is egyetértek, hogy két hasonló címlapú könyv egymás után nem lenne szerencsés. Még azt hinnék, hogy a Válaszúton borítóját az enyém ihlette. [smiley]vigyor2[/smiley]

Denko: köszi, hogy ennyi képet előástál példának! De figyeld meg, hogy az Abercrombie-sorozatnál "izgalmas" tárgyak vannak a térképen, pl. véres bárd, pénzérmék, kártyalapok, és ezek feldobják az unalmas térképet. Két arc szerintem erre nem lenne jó.
© [törölt felhasználó]
2021. február 7. 22:07 | Válasz erre | #66
2021. február 7. 18:25 | Válasz erre | #65
Nem igazán, a tavernás inkább. [smiley]nevetes1[/smiley]
Bár ha jó a grafika, ki tudja...
© [törölt felhasználó]
2021. február 7. 13:58 | Válasz erre | #64
2021. február 7. 13:24 | Válasz erre | #63
Nem az a lényeg, hogy én mit szólok, hanem hogy Salamonnak melyik jön be. [smiley]nevetes1[/smiley]
© [törölt felhasználó]
2021. február 7. 11:13 | Válasz erre | #62
2021. február 7. 08:31 | Válasz erre | #61
Vagy az egyik taverna, ahol a kobzos énekel, miközben Rheana figyeli a tudós ismerősével hencegő törpét...

Vagy a piac, ahol Rheana nézi a hamis szobrot, miközben Talasin kizsebeli...

Ami még eszembe jutott egy út, ahol ellentétes irányba mennek, háttérben meg halványan (szellemszerűen) az őket érintő dolgokból valami (Rolgar vigyorgó képe, Gedrik aggódó arca). (gondolati buborék is lehetne szobrokkal, meg sok aranytallérral, de ez inkább képregényes lenne)
© [törölt felhasználó]
2021. február 6. 22:01 | Válasz erre | #60
© SzG
2021. február 6. 21:06 | Válasz erre | #59
Valószínűleg tényleg jól nézne ki, de talán épp a Válaszúton miatt furcsa lenne a hasonlóság... akár úgy is tűnhetne, hogy az egyik borító a másikat "koppintja".
Mondjuk ha még ugyanabban a sorozatban jelenne meg a kettő, akkor rá lehetne fogni, hogy pl. direkt ugyanaz a koncepció... De nem ugyanabban a sorozatban fognak megjelenni.
© [törölt felhasználó]
2021. február 6. 21:00 | Válasz erre | #58
2021. február 6. 20:05 | Válasz erre | #57
Ha egymásnak háttal állnak, abból az jönne le, hogy egymás ellen rivalizálnak...

Ha Válaszúton szerű, akkor meg mintha egy karakter kettős élete lenne...

Lehetett volna egy olyan benne, hogy a kobzos találja meg az egyik figurát, amit megvesz tőle a papnő. És már meg is lenne a címlap. [smiley]nevetes1[/smiley]
© SzG
2021. február 6. 19:01 | Válasz erre | #56
Nekem momentán semmi épzkézláb ötletem nincs... de a Denkoé elég jó. :) Lehetne tényleg valami "Janus arc".