Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Fekete Péntek
BejelentkezésElfelejtett jelszó
Első oldalElőző oldal123456789101112131415Következő oldalUtolsó oldal
© killmaster (Savanyúhas)
2023. március 17. 18:06 | Válasz erre | #664
A fordításod biztosan gyorsan elkészült, de ugye ezt formába is kellett önteni átnézni, ellenőrizni, még a borítóról is szavaztunk. Pont ez volt a dolog szépsége, hogy egy csapat rajongó tudott valami olyat alkotni, ami véleményem szerint maradandó lett a KJK olvasók számára. (Mondjuk ennek a könyvnek a létrejöttében az én szerepem eltörpült!) A rajongók döntő többségét aligha érdekelte, hogy kinek az áldása van rajta, és nem akart senki sem a saját munkáján meggazdagodni. Persze kíváncsi leszek végtermékre, amit a "hű de hivatalos" kiadó egyszer talán kiad, bár nekem megteszi egy pdf formátum is azt hiszem...
2023. március 17. 15:16 | Válasz erre | #663
Akkor keverem valamivel.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© killmaster (Savanyúhas)
2023. március 17. 12:54 | Válasz erre | #662
Utánanéztem a Nekromanta éjszakája című könyvnek könyvkiadási szempontból. Ha hihetek a Titannica oldalnak, angolul 2010.04.01-én jelent meg. A Zagor.hu oldalbejegyzése szerint 2010.09.20-án jelent meg itt. Ráadásul a könyvhöz új borító kellett, és még extra leveleket is kaptunk hozzájuk. Volt meló vele bőséggel, és ugye mi egyszerű rajongók vagyunk. Elvileg! No ha majd ilyet fel tud mutatni a hivatalos kiadó, talán majd el is hiszem, hogy csinálnak is valamit. Ha ez a Fekete péntek nem következett volna, be már nyomtatásban olvashatnánk legalább az egyik új kalandot biztosan. Sajna aznap nem kedvezett a kocka a szerencsedobásnál...
2023. március 14. 19:25 | Válasz erre | #661
Elvileg. A Viharkristályt sikerült kb másfél évvel az angliai megjelenés után kiadni, szóval bármi lehet.
© SzG
2023. március 14. 02:53 | Válasz erre | #660
A Chameleon Comix adja ki Az óriások árnyékát és a Salamonis titkait is. Plusz elvileg még a Havoc és a Drakula is jön az idén.
2023. március 13. 23:44 | Válasz erre | #659
Ha jol emlekszem, a nekromanta ejszakajat egy honappal az angol megjelenese utan sikerult osszeraknunk. A tobbi azert valamivel tovabb tartott.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2023. március 13. 21:16 | Válasz erre | #658
Én ezt már akartam is kérdezni, hogy mi van az új könyvekkel. Ezt Gyuláék fogják kiadni? Vagy nekik az újakhoz nincs közük? Vagy aki megveszi a jogokat?
© killmaster (Savanyúhas)
2023. március 13. 19:29 | Válasz erre | #657
Próbálok minél jobban és szélesebb körben tájékozódni a magyar KJK helyzetről, és olykor meglepő következtetésekre jutok. Annyira arról cikkeznek, hogy mekkora reneszánsza van a lapozgatós könyveknek és milyen jól fogynak a színváltósok kiadványai, miközben több régebbi és új kiadvány megjelent már angolul, de magyar nyelven valahogy nem akar megjelenni ezekből semmi. Lassan hét hónapja ott ülnek Ian Livingstone meg Steve Jackson új könyvén, várva a csodára vagy arra hogy egy amerikai nagybácsi rájuk hagyja a vagyonát. Ugye ez annak idején a Zagoron úgy ment, hogy a fordító dolgozott a kaland fordításán (én kb 4-5 hónapot is), de nem mindenki olyan kezdő angolból, mint én. Aztán jöttek az egyeztetések, ellenőrzések, és itt még a grafikusnak sincs elvileg dolga, hisz egész jó rajzok születtek a történetekhez. Szóval elmondható hogy jellemzően egy új könyv megjelenése után 6-7 hónap elteltével már volt Zagoros kiadás belőle. Mégis ez az oldal a "fekete bárány" többek szemében. Persze én is nekikezdtem az Óriások Árnyéka fordításának, de mert tudtam, hogy amíg ilyen faramuci a helyzet, addig Zagoros kiadvány nem lesz belőle, és csak doc formátumban olvasni nem igazán felemelő érzés. Nem lehetetlen az sem hogy még hat hónapot vagy akár egy évet is várni kell, mire lesz belőle valami. De a profiknak több idő kell, mi amatőrök meg csak tesszük a dolgunk! Néhány évet várhatott volna még ez a "Fekete Péntek!"
2023. március 12. 22:20 | Válasz erre | #656
Jól összeszedett cikk, fura hogy eddig elkerülte a figyelmemet.
Max. annyit jegyeznék meg, némi korrigálásként, hogy "Az eredeti könyvek belső illusztrációit sem használták, e helyett helyi művészek vállalták, hogy retro hangulatú illusztrációkat készítenek hozzájuk, a régi Rakéta Kiadós könyveket idézve." nem teljesen igaz, mert a FF sorkönyvek az eredeti illusztrációkkal jelentek meg, csak a Fan Fiction könyveket illusztráltuk, illetve a Scholastic-os első pár kötet került újrarajzoltatásra.
Amennyiben itt kizárólag a Scholis könyvekre történt utalás, akkor vegyétek úgy, hogy nem szóltam :)
2023. március 12. 11:16 | Válasz erre | #655
Igen, lehet követelni a jogsértő tevékenység felhagyását, illetve kártérítést is követelhet, ha a jogi feltételei fennállnak. + ugyebár ott a perköltség, amit a vesztes félnek kell megfizetnie.
2023. március 12. 07:48 | Válasz erre | #654
A Ptk. alapján mit lehetett volna csinálni? Van erre valami paragrafus?
2023. március 11. 20:59 | Válasz erre | #653
Itt azért ne keverjük a bűncselekményt és a Ptk. szerint nem elfogadható magatartásokat...

A bűncselekmény itt nem állná meg a helyét, mert a vagyoni hátrány erősen vitatható (magyar kiadás többségében nincs, Angliából meg ki rendelne évtizedekkel a könyv megjelenése után), illetve van egy alternatív büntethetőség megszüntető ok, amibe beleesik a zagor.hu tevékenysége.

Viszont ettől még a szerzői jogsértés polgári tényállásai alapján lenne lehetőség jogi eljárás indítására.

Egyébként sokszor ezek az ügyeket alapból polgári szinten kezelik, nem büntető feljelentésre kerül sor.
© SzG
2023. március 10. 19:28 | Válasz erre | #652
A jogtulajdonos engedélye nélkül sehol sem lehet közzétenni semmit (még részleteket sem...), sokszorosítani/legyártani főleg nem. Ez biztos. :) Sok könyvbe bele is van írva.
2023. március 10. 18:45 | Válasz erre | #651
"Arról nem is beszélve, hogy a NAV egyből megjelenne, hogy hol szerepel az adóbevallásban a könyvekből beszedett pénz (ami a non-profitság ellenére jövedelem, és minden Magyarországon szerzett jövedelem adó-, de legalábbis bevallás-köteles)."

Na igen ebből már lehet volna gond, de magából a letöltésekből nem igazán. Szerintem ezért nem szálnak rá a nem fizetős torrent oldalakra mostanában, mert nem sérti a Btk-t. Mindig az olyat támadják Magyarországon ahol fizetni kell valamit.
© SzG
2023. március 10. 14:59 | Válasz erre | #650
A Véleményes blog írója, "Bubu" (Dr. Szabó András) jogász, anno írt egy cikket a témával kapcsolatban:

[url=http://velemenyes.blogspot.com/2019/12/jogos-torvenytelenseg.html]Jogos törvénytelenség?[/url]
2023. március 10. 13:40 | Válasz erre | #649
A Btk egy dolog, a Ptk meg egy másik (szóval attól, hogy nem büntethető, még kártérítési igénnyel felléphet a jogtulajdonos). De az sem hiányzik szerintem senkinek, hogy a rendőrök/nyomozók/ügyészek döntsék el, hogy ez a cselekmény megér-e egy büntetőeljárást, mert simán lehet, hogy mind hülyék a bíróval együtt, és akkor az már probléma lenne. Arról nem is beszélve, hogy a NAV egyből megjelenne, hogy hol szerepel az adóbevallásban a könyvekből beszedett pénz (ami a non-profitság ellenére jövedelem, és minden Magyarországon szerzett jövedelem adó-, de legalábbis bevallás-köteles).
2023. március 10. 11:25 | Válasz erre | #648
Sziasztok!

Ez itt egyébként érdekes lehet szerzői jogi szempontból (az 5. pont főleg):

[url= https://vidakovics.hu/szerzoi-jog-megsertese/] Btk.[/url]

(5) Nem valósítja meg az (1) bekezdés szerinti bűncselekményt, aki másnak vagy másoknak a szerzői jogról szóló törvény alapján fennálló szerzői vagy ahhoz kapcsolódó jogát vagy jogait többszörözéssel vagy lehívásra történő hozzáférhetővé tétellel sérti meg, feltéve, hogy a cselekmény jövedelemszerzés célját közvetve sem szolgálja.

Nem vagyok 100% biztos benne, de ez alapján nagyon-nagyon úgy néz ki, hogy ebben az országban nem is csinálhatott volna semmit sem az oldal ellen a kiadó...
Hiszen nem anyagi haszonszerzési céllal volt letölthető az a pár pdf (ami még mindig elérhető máshol a neten, az első pár google találattal).

Aztán ha van valaki aki ért a joghoz kérem írja meg, jól értelmezem-e a Btk. ezen bejegyzését.

2023. február 27. 13:05 | Válasz erre | #647
Én igen. Van egy angol fickó, aki miatt még így is érdemes hozzájutni egy-egy kiadványhoz, főleg ennyi idő után. Nyilván, ha ezzel terroristákat támogatnék, én sem venném meg, de jelen esetben - szerencsére - ettől még messze állunk... Érthető, ha az ember nem mond nemet...

Talán egyetlen személy van, aki hasonló tiszteletet vívott ki nálam, szintén brit úriember, a neve Joe Dever. Sajnos, ő már nincs közöttünk. Nagyon sajnáltam, hogy oly hosszú ideig nem jelenhetett meg a Száguldó-széria, de szerencsére - a kitartó rajongóknak hála - talán az ő munkásságát is jobban megismerhette a magyar közönség...
© cock
2022. december 28. 22:16 | Válasz erre | #646
Nyugi, nem vettem tőlük én se semmit és nem is fogok. :D
© killmaster (Savanyúhas)
2022. december 6. 11:39 | Válasz erre | #645
Rászántam én is magam, hogy pár gondolatot elejtsek itt a kialakult helyzettel kapcsolatban. Szlobo mestert tényleg minden dícséret megilleti, ha bennem csak feleennyi kezdeményezőkészség lenne, hát sok dolog másképp alakult volna. Jó dolog az, hogy "Deák Ferenc" módra születik valamiféle kiegyezés, és az olvasók kedvükre válogathatnak a megjelenő kiadványokból. Mert lássuk be olvasók nélkül megette a penész az egész KJK könyvkiadást. Persze ennek a kiegyezésnek is meg vannak a maga hátulütői, de lássuk be megcselekedtük, amit megkövetelt a haza! Igen azért tüskék bennem is maradtak, és nem valószínű, hogy minden KJK rajongó együtt iszik majd egy nagy kerekasztal körül a Fekete Rákban, de ezt az idő biztosan megoldja. Ami a zagoros könyveket illeti az utóbbi időben, azokhoz leginkább azért nem is szóltam hozzá, mert értékelem a munkát, amit a társaság ráfordított, de magukat a kalandokat annyira nem tudnám pozitívan. De ha van erre is igény, szolgálják ki az olvasókat, elvégre ahány kalandor, annyiféle igény! No de majd 2023 talán nem lesz velünk ennyire mostoha...
2022. december 5. 10:53 | Válasz erre | #644
Én a kaméleonnak nem tudok csak úgy megbocsátani, ha békejobbot nyújt, azt inkább anyagi érdekből teszi szerintem, hiszen a hazai Kjk-s piac nem éppen hatalmas, ezt megosztva még kisebb. Vaskalapos vagyok és rugalmatlan, nálam továbbra is tiltólistán vannak a cuccaik, egyetlen terméküket sem vettem meg eddig, ezután sem tervezem, nincs meg az Allansia bérgyilkosai könyv sem, de nem izgat különösebben. Pedig annak még jó a borítója, ellenben az utána jövőkkel, azok nálam dedó kategória.
© Vikky
2022. november 22. 16:38 | Válasz erre | #643
Ez egy szép kezdeményezés volt. Hosszútávon tényleg nem jó a háború senkinek, mert sajnos vagy sem, Gyula erőből is tud győzni, ami viszont egy népes tábort verne szét.
Csak az ebben a sajnálatos, hogy miért nem így indult ez az egész, mint azt már többen és többször is felvetettük.
© SzG
2022. november 20. 02:41 | Válasz erre | #642
Köszönöm! Örülök, hogy így látod. :)
2022. november 20. 01:02 | Válasz erre | #641
Korrekt írás és álláspont, véleményem szerint is túl kell lépni a régi sérelmeken és keresni az együttműködést. Gábor a hozzáállásod mindig is példaértékű volt a műfajjal szemben, remélem követőkre találsz és ezáltal bővülni fog a kapcsolat az írók, kiadók és rajongók között.
© SzG
2022. november 19. 22:52 | Válasz erre | #640
Még valami: Szűcs Gyula békejobbját természetesen megbeszéltem a "Vindgardiás írókkal", valamint a támogatóinkkal is, akik közül jó néhányan szintén a zagor.hu közzösségéhez tartoznak, sőt, többen törzsfórumozók. Gyakorlatilag mindannyian azt mondták, amit én (próbáljunk meg túllépni a régi sérelmeken, már csak a minél szélesebb körű együttműködés érdekében is stb.). Pedig néhányan tényleg be voltak rágva anno a Kaméleon Komixra. :) De gondolom, páran majd hozzá is szólnak a témához.
© SzG
2022. november 19. 19:23 | Válasz erre | #639
Sziasztok!

Ahogy talán már láttátok, a Kaméleon Komix hamarosan kiadja A Tűzhegy varázslóját, méghozzá javított fordítással... Nos, a helyzet az, hogy a javítást jórészt nem Szűcs Gyuláék végezték, hanem én; ehhez pedig – runner tudtával – azt a hibalistát is felhasználtam, amit 2010 környékén készítettem a zagor.hu-s változathoz.

Mivel ez az együttműködés köztem és a Kaméleon Komix között néhányatok számára talán meglepő lehet (elvégre „zagoros” törzsfórumozó vagyok, a zagor.hu-s közösség egy jó része pedig nem kedveli túlságosan Szűcs Gyuláékat...), ezért úgy gondoltam, összefoglalom, hogy mégis hogyan jutottunk el ide, illetve miért döntöttem úgy, hogy együttműködök a Kaméleon Komix kiadóval.

A dolog tehát úgy indult, hogy nyár elején, a Viszályok ideje c. kiadványunk megjelenése környékén megkeresett Szűcs Gyula e-mailben: gratulált az újabb könyvhöz, és egyértelművé tette, hogy drukkol a sikerünkért, és valójában egyáltalán nem tekint konkurenciának minket. Azt is kérte, hogy borítsunk fátylat a múltra, és lépjünk túl a régi sérelmeinken; szerinte ez mindenki érdeke is lenne, hiszen senkinek sem jó a mostani „szekértáboros” állapot, illetve az ellenségeskedés. Az árkok betemetésének érdekében rögtön fel is ajánlotta, hogy ha gondoljuk, besegít a kiadványaink promótálásába, valamint a terjesztésébe is. Nem sokkal később aztán az is kiderült, hogy a zagor.hu felé is nyitott, sőt, az itteni közösség felé is kész gesztusokat tenni: például bizonyos fordításokat is felhasználna esetleg a későbbiekben, illetve akár konkrétan meg is venné őket. Végül Szűcs Gyula megkért arra is, hogy mivel év végén ki akarják adni A Tűzhegy varázslója új kiadását, és látta, hogy annak idején a zagor.hu-s változatnál is közreműködtem, segítsek nekik is kiszűrni, illetve javítani a könyvben lévő hibákat.

Rövid gondolkodás után úgy döntöttem, hogy elfogadom Szűcs Gyula „békejobbját”. Ennek több oka van; először is, valóban nagyon korrekt gesztusokat tett felénk; abszolút úgy éreztem (és érzem most, pár hónappal a megkeresése után is), hogy tényleg szeretné betemetni az árkokat. Erre pedig nyilvánvalóan szükség is van, hiszen ezek ez a megosztottság, a rivalizálás, meg az esetleges gyűlölködés nyilván mindenkinek csak árt; teljesen egyértelmű, hogy sokkal előrébb juthatnánk egy együttműködéssel, például egymás kiadványainak reklámozásával stb. (Ebben egyébként valóban régóta hiszek: ezért is igyekszem már lassan két éve mindenkit támogatni, illetve minden könyvet promótálni a Játékkönyv-figyelőn.)

Persze korábban voltak bizonyos megnyilvánulásai Szűcs Gyulának, amik sokunknak nem tetszettek; de azóta már valóban jó pár év eltelt (4-5-6?), és már sokkal finomabban kommunikál. Továbbá igazából szerintem azt is figyelembe kell venni, hogy mostanra már hét játékkönyvet is kiadott; és az is szinte biztosra vehető, hogy mindezt sokkal inkább a lapozgatósok, illetve a Fighting Fantasy iránti rajongásból, szeretetből tette, mintsem pénzszerzési indokból. Elvégre könyvenkénti kb. félmillió forintos jogdíjak esetén, maximum 500-600 eladott példánynál egyszerűen nem lehet érdemi nyereséget termelni; főleg úgy, hogy a terjesztők/árusítók a befolyt pénz 40-55 százalékát kapásból elteszik. A játékkönyvek kiadása tehát nyilvánvalóan ugyanúgy egy „szerelemprojekt” számára is, mint a zagor.hu (vagy akár a „Vindgardiás írók”) számára. Szerintem ezt is értékelni kell, főleg, hogy igazából a színvonalra sem lehet különösebb panasz egyik általa kiadott játékkönyvnél sem (persze, néhány új borító sokunknak nem nyerte el különösebben a tetszését, elvégre kevésbé hozzák a régi FF hangulatot, de másba szerintem nem igazán lehet belekötni).

Mindezek miatt döntöttem tehát úgy, hogy túllépek az esetleges régi sérelmeken, és elfogadom Szűcs Gyula „békejobbját”; és ezek miatt működtem együtt vele A Tűzhegy varázslója új kiadása kapcsán is (egyébként a könyv végére Szűcs Gyula betett egy kétoldalas reklámot is Valló Gábor, itteni nicknevén "Hatvankettedik Salamon" Viszályok ideje c. könyvéről is; ez szintén azt bizonyítja, hogy komolyan gondolja a békülést, illetve mások támogatását).
Hiszem, hogy ez a mostani együttműködés valóban egy jó lépés lehet az árkok betemetésére; és remélem, hogy később akár a zagor.hu is csatlakozik ehhez. Elvégre mindannyiunknak ugyanaz a hobbink, és ugyanaz az érdekünk is: hogy újra minél ismertebbé, kedveltebbé váljon a lapozgatós műfaj, és minél több új kiadvány jelenhessen meg... Ez pedig egy széleskörű együttműködéssel nyilván sokkal könnyebben megvalósítható. Azt is hiszem továbbá, hogy pont azért, mert ugyanaz a hobbink és a céljaink is, valójában közel sem olyan nehéz szót értenünk egymással - ezt bizonyítja szerintem a mi kooperációnk is Szűcs Gyulával. Csak a régi, mostanra már legalább 3-4-5 éves sérelmeinken kell túllépnünk.

Egy széleskörű együttműködésben bízva:
SzG (Szlobodnik Gábor)
© bimi96
2022. október 28. 15:07 | Válasz erre | #638
Sziasztok! A tiltott könyvek esetleg valahol elérhetőek még?
© killmaster (Savanyúhas)
2022. február 22. 13:44 | Válasz erre | #637
Nyilván maradt még bőven a raktárban könyv, és hát így próbál meg túladni rajta a "színváltós" cég! Amúgy amit akcióval hirdetnek arra gerjednek a népek, legalább is ez a tapasztalat. Gyaníthatóan a Viharkristály rátesz erre még egy lapáttal, így aztán teljes lesz a történet. Végül is ez is üzletpolitika!
© [törölt felhasználó]
2022. február 21. 15:12 | Válasz erre | #636
© SzG
2021. december 2. 10:34 | Válasz erre | #635
Kis érdekesség: a Kaméleon-féle Tűzhegy2 mai LFG.hu-s ajánlójában megemlítik a zagor.hu-s változatot is. :O (Az ilyesmi azért nem túl gyakori ugye...)

[url=https://lfg.hu/108204/ismerteto/visszateres-a-tuzhegyhez-lapozgatos-konyv-elmenybeszamolo/]Ajánló[/url]
© [törölt felhasználó]
2021. október 22. 15:19 | Válasz erre | #634
© cock
2021. október 22. 02:13 | Válasz erre | #633
Akkor durva becsléssel kb. 18000 HUF-ot tolt bele minden ember átlagosan. LOL

És igazad van, ehhez még a normál eladásokból is jön bevétele.
© SzG
2021. október 21. 21:46 | Válasz erre | #632
Oké, ő tudja. [smiley]smile[/smiley]
© [törölt felhasználó]
2021. október 21. 21:13 | Válasz erre | #631
© SzG
2021. október 21. 20:54 | Válasz erre | #630
Tudom, hogy a kiirt pénz összejön neki, de épp ez az, hogy ilyen 200-300 ember támogatja összesen, meg a sorozat Facebook-oldalát is ennyien követik. :) Erre írtam, hogy nagyon kevés, és hogy nem is értem a dolgot. Ennyi támogatót még egy közepesen sikeres magyar író is fel tud mutatni, ő pedig elvileg egy világszerte ismert fantasy/horror/steampunk stb. szerző, és jó pár sikersorozathoz írt könyvet. :) Ezek után minimum néhány ezres támogatói körre tippeltem volna.
© [törölt felhasználó]
2021. október 21. 20:45 | Válasz erre | #629
© SzG
2021. október 21. 20:19 | Válasz erre | #628
Nem tudom, hogy mekkora a reklámértéke vagy közösségépítő ereje egy ilyen (hogy Cockot idézzem) "tarhálásnak" :)), illetve szerintem e nélkül is remekül lehet reklámozni/közösséget építeni/igényt felmérni. Pl. szerintem még egy Facebook-reklám is többet ér ezeknél, de lehet, hogy tévedek. :)
Egyébként nagyon Greennek se jöhetett be ez az egész, mert ahogy most néztem, alig néhány száz követője van a sorozatának, ami már-már nevetségesen kevés - főleg ahhoz képest, hogy 30 éve a pályán van, és több Fighting Fantasy-könyvet is publikált stb. Nem is értem. [smiley]fejvakaras[/smiley]
2021. október 21. 15:14 | Válasz erre | #627
Szerintem van pénze bőven, simán ki tudna adni zsebből 10 könyvet is, még úgy is, hogy ilyen rétegirodalmat ír. De hülye lenne nem pénzgyűjtős kampányt indítani, ennek hatalmas reklámértéke, közösségépítő szerepe van, be lehet gyűjteni a visszajelzéseket, fel lehet mérni az igényeket, lehet ezer fejlettebb verziót tervezni amit a vastag pénztárcájuak megvehetnek, stb. Egymillió előnye van egy sima szerzői Facebook oldallal szemben. A beszedett pénz csak hab a tortán :) Persze ennek inkább külföldön vannak meg a feltételei, illetve a kultúrája. Itthon inkább a meddő könyörgés marad a kiadóknak, vagy a saját kiadás lehetősége.
2021. október 21. 14:00 | Válasz erre | #626
Szerintem nem csak a profizmuson múlik.
Még ha megengedhetné is magának anyagilag, ezek a közösségi finanszírozású projektek most annyira mennek/mehetnek, hogy már csak próbaképp megérheti így elkészíteni, kiadni egy új könyvet. Szerintem.
© SzG
2021. október 21. 10:58 | Válasz erre | #625
"A profik így csinálják"
Szerintem meg aki "profi", az nem "tarhál" az olvasóktól, hanem egyszerűen összeszedi ő maga a pénzt (ha más nem, barátok vagy családtagok stb. segítségével), aztán kiadja a könyvet. Egy "profinak" ez szerintem tényleg nem okozhat gondot, szóval nem is értem Green "tarhálását". [smiley]fejvakaras[/smiley] Kb. 30 évnyi írás és ki tudja, hány megjelent könyv után nincs annyi pénze (vagy pénzes barátja/kapcsolata), hogy meg tudjon finanszírozni egy kiadást az olvasók nélkül?
© cock
2021. október 21. 03:25 | Válasz erre | #624
Hát gondolatban ezt kérdeztem én is. Elcseszte, nem kicsit nagyon. Jonathan Green csinálja jól. Ő csak ahhoz a könyvhöz kér egy meghatározott összegű (mármint nem konkrétan egyénekre szabva, hanem végösszeget tekintve) felajánlást, amit éppen ír. A progresszióról pedig időről időre bizonyítékokat küld. Ergo aki neki adományoz, az biztos lehet benne, hogy kap is valamit, sőt ugye már az elején elkészít egy kvázi "tarháló jutalomtáblázatot", ahol konkrétan tudhatod, hogy milyen ajándékokra számíthatsz, ha legalább x összeget felajánlasz. Nyilván te döntöd el, hogy mennyit adsz neki.
A profik így csinálják és nem úgy, hogy előre elkérik 3-4 könyv árát és a "mikor kapjuk meg mind a négyet?" kérdésre az a válasz, hogy fassetuggya. LOL
Szóval vásárlói szemszögből ott bukik a sztori, hogy ha a beszerzés mellett döntesz, egyik esetben eldönheted mennyit fizetsz, másik esetben viszont fix összeget kell fizetned. Egyik esetben kapni is fogsz valamit a pénzedért ésszerű időn belül, de legalábbis bizonyítékokat arról, hogy készül az éppen aktuális könyv, a másik esetben nem valószínű, többről egyszerre meg pláne nem. Mindkét esetben határozatlan időre fizetsz, csakhogy egyik esetben látszik az alagút vége, a másik esetben még csak az sem.

Na ezek után el lehet dönteni melyik verzió éri meg jobban.
© Vikky
2021. szeptember 30. 09:50 | Válasz erre | #623
Ha bejelentik a Lidérckastély mélyén újra kiadását, akkor ajánlok nekik hozzá egy remek fejtörős színezgetős extra feladatot, közvetlenül a borítóra. Így az új dizájnú grafikák színvonalát lehetne tartani, és az interakciót növelni. Valamint egyedi példányok készülnének a könyvekből.
[url=http://pointapoint.com/N3/3-points-a-relier-09.php]Lidérckastély feladatlap, avagy egy alternatív borító[/url]
© SzG
2021. augusztus 28. 14:46 | Válasz erre | #622
Egyébként ma bejelentettek még egy újrakiadást:
"Az Index is megemlékezett arról, hogy 1982. augusztus 27-én jelent meg Steve Jackson és Ian Livingstone legelső lapozgatós játékkönyve, A Tűzhegy varázslója. Jövőre, a 40. évforduló alkalmából mi is kiadjuk újra magyarul. ;)"
De ugye korábban azt is megírták, hogy a Tolvajok városát is kiadják megint (a képregénnyel együtt). Szóval lassan az összes Rakétás-könyv sorra kerül... :)
© SzG
2021. augusztus 27. 22:09 | Válasz erre | #621
Nem tudom, most már nem arról van szó, hogy Jackson egyedül ír valamit? Mondjuk akárhogy is, azért az tényleg nem meglepő, hogy ki akarja adni a KK. :) (Vagy most már CC.) Nyilván egy új Jackson-könyv azért sokakat megmozgathat. Bár igen, azért bennem is van némi kétely azzal kapcsolatban, hogy olyan jól fog-e elsülni ez a visszatérés... Egyrészt a Scholastic (meg talán Livingstone) biztos eleve igyekszik rávenni Jacksont, hogy ő is valami "könnyedebb" könyvet írjon (egy House of hell vagy Havoc-féle kissé elborultabb kaland szerintem kizárható), másrészt azért Jackson eleve 35(!) éve nem írt Fighting Fantasyt. De majd meglátjuk, reméljük a legjobbakat. :) A "niumbuszrombolást" azért én kizárnám, annyira biztos nem lesz "gáz" a végeredmény. :)
© [törölt felhasználó]
2021. augusztus 27. 20:33 | Válasz erre | #620
© killmaster (Savanyúhas)
2021. augusztus 27. 17:50 | Válasz erre | #619
Még semmit sem lehet tudni Steve és Ian következő közös kötetéről, de Gyuláéknak már fáj rá a foguk! Mit nem adnék érte, ha addigra lehúznák a rolót! Jó, tudom én is, hiába sírjuk vissza a régi időket, azok nem jönnek vissza, na de hogy ezek a színváltósok minden újdonságra rá akarják tenni a kezüket, ez hallatlan! Még a végén én is vásárolni foguk tőlük, de akkor az már a vég kezdete! "Szerencsére" a Magányos Farkas sorozat elég régi ahhoz, hogy hozzányúljanak, más sorozatokat meg nem nagyon mernek kiadni, mert az üzleti nonszensz lenne számukra. Pedig ígéretes és érdekes új idegen nyelvű lapozgatósok bukkannak fel itt hétről-hétre!
© SzG
2021. augusztus 27. 16:51 | Válasz erre | #618
Tűzhegy-cikk az indexen, talán a "Nemzetközi Játékkönyves Nap" alkalmából:
[url=https://index.hu/kultur/2021/08/27/a-tuzhegy-varazslojanak-labirintusa-39-eve-nyitva-all-a-kalandorok-elott/?fbclid=IwAR2K2RaNWwkkejrFzf6xP1kcy7UE72NJ_bkbdyjwCfn7-lj5Qe9HYFQ5nO4]Cikk[/url]
És az extra meglepetés: megemlítik benne a zagor.hu-t! [smiley]fface[/smiley]
2021. augusztus 22. 13:15 | Válasz erre | #617
A Halállabirintus új borítója kapcsán a Kaméleon Komix facebook aldalán az alábbi magyarázat olvasható:

A Visszatérés a Tűzhegyhez után íme a Halállabirintus 2. kiadásának borítója, ami szintén Balla Krisztián alkotása.
A kép azt a jelenetet ábrázolja, amikor az útvesztőben a játékos előtt járó Throm összeakadt két ork őrrel (a kis vakarcs pedig a trónoló csontváz és a gombákkal teli pince utáni szobában lapuló két goblin egyike). Mi, olvasók, már ennek a harcnak a vége után érünk ehhez a folyosószakaszhoz, itt vehetjük fel az egyik halott orktól a fogakból kirakott nyakláncot.

Hogy miért Throm, és miért nem a Vérvad, vagy pergament tartó csontvázharcos került a borítóra? Azért, hogy ezzel is erősítsük sorozatnyitó játékkönyvünk, az Allansia bérgyilkosai és a Halállabirintus közti kohéziót (belül a kötetben viszont már Iain McCaig jól ismert, régi illusztrciói lesznek.
2021. augusztus 21. 18:21 | Válasz erre | #616
Most ez komoly!? :o Úgy fizetsz valamiért amit nem tudod mikor fogsz megkapni?? És ha nem is fog soha elkészülni akkor visszaküldik a pénzt vagy most ezt hogy? :o

Akkor az ötletemet gondolom nem tervezitek megvalósítani, gondolom. Csak gondoltam az félmegoldásnak, átmenetileg egyenlőre jó lenne.
2021. augusztus 21. 17:59 | Válasz erre | #615
Megvásárolni meg lehet őket, azaz kifizetheted már most mind a négyet egybe. Az más kérdés, hogy mikor fogod megkapni ¯\_(ツ)_/¯

A Halállabirintus egyébként mesterséges, ez [url=https://zagor.hu/?oldal=kep&album=401]elég sok képen[/url] utol is érhető.

Az online játszható verziók azért nem ugyanolyanok, mintha letöltenéd a könyvet doc-ban vagy pdf-ben. Ellenben az eredeti rakétás és újvénuszos verziók elég könnyen megtalálhatóak még most is kis kereséssel. A zagorosakhoz kicsit több kitartás kell.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
Első oldalElőző oldal123456789101112131415Következő oldalUtolsó oldal