Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Száguldó Harcos kötetek
BejelentkezésElfelejtett jelszó
2021. április 9. 18:31 | Válasz erre | #82
Nálam igen.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2021. április 9. 18:07 | Válasz erre | #81
55-ös könyv?
2021. április 9. 15:43 | Válasz erre | #80
Az 55-ös könyvtől kezdve a rar file-okat nektek rendesen kicsomagolja a képeknél?
2021. április 2. 07:55 | Válasz erre | #79
Kár, hogy a játékban nincsenek más fegyverek is (a Leviatán kimondottan gázos volt... Buli lett volna egy teherautót megdurrantani egy vontatott tábori tarackkal (105mm-es, az USArmy tele van velük) együtt, aztán a katonákkal egy "nagy-bá-dá-bummm" keretében nem csak a torlaszt, de a Mexikóiakat is megszórni... aztán self-destruction némi robbanóanyaggal együtt.

Az is kimaradt, hogy hiányoztak a fegyver-kiegészítők is (pl. hangtompító a pisztolyra, lézercélzó a géppisztolyhoz, távcső a puskára), pedig ezek már akkor is léteztek. Asszem az utolsó összecsapásnál írja, mikor célba veszed a Veszett Farkast/Kutyát, hogy a szélkeresztbe nézel, de a többinél nem emlékszem, hogy ez így lett volna...

Am azt sem értettem, miért nem fegyverezték fel a buszt meg a többi járgányt (főleg Fort Bliss után, ami egy VVSZ helyőrség/bázis tulajdonképpen)? Sajnos ezt már sosem tudjuk meg...
2019. július 17. 11:52 | Válasz erre | #78
Ha lenne, már rég megtettem volna. Nem vagyok éppen egy ügyes "grafikus".
2019. július 15. 17:24 | Válasz erre | #77
Ha neked van tehetséged és indíttatásod erre, akkor írj a usernevem által felhozott emailcímre.
2019. július 15. 17:09 | Válasz erre | #76
Hát, reméljük hogy abból is készül hivatalos változat, ha már valaki volt olyan RENDES, hogy lefordította nekünk magyar nyelvre! [smiley]worship[/smiley][smiley]worship[/smiley][smiley]worship[/smiley]

Akárcsak a második és harmadik részt!
Nem kéne csinálni egy kis versenyt a Száguldó Harcos köteteinek a vizuális feljavítása érdekében? Itt nem a borítóra gondolok, hanem a belső rajzokra (akár csak egyetlen egyre is)!
Lehetne indulni mondjuk rendes rajz, festett és photoshopos/képösszevágásos kategóriában! Ti mit gondoltok, esztelenség lenne?
© van20
2019. június 26. 10:05 | Válasz erre | #75
De itt az 1. könyvről volt szó, nem a negyedikről.
© twillight (Kövérorr)
2019. június 20. 12:36 | Válasz erre | #74
https://moly.hu/konyvek/joe-dever-kaliforniai-visszaszamlalas
© twillight (Kövérorr)
2019. június 20. 12:34 | Válasz erre | #73
Régebben azt mondtam, volna húzd elő a számológéped és nyomogasd a randomot.
Ha angol tábázatkezelőben (office, excel, akármi van a googledocsban) beütöd hogy =rand(), az is 10-oldalúként működik.
Magyarban vagy ugyanez, vagy =random() lehet a parancs.
Hogy újradobj, nyomj a cellán copy&paste-t.
© killmaster (Savanyúhas)
2019. június 20. 09:25 | Válasz erre | #72
Ha nincs 10 oldalú dobókockád, de van internet hozzáférésed, használd ezt a linket: http://www.projectaon.org/staff/jonathan/rnt5

Itt megtalálható az a bizonyos véletlen szám tábla, és a gép gurít neked! Ugye egy kockánál sosem lehet tudni melyik oldala cinkelt... :-) Egyébként én is kockával játszom, amit még Runner kollégától kaptam
2019. június 20. 08:27 | Válasz erre | #71
Mekkora a különféle számok aránya?
© van20
2019. május 15. 14:43 | Válasz erre | #70
Ööö, pardon? Milyen hivatalos magyar kiadásról van szó?

@Yoro: Ez de durva, tényleg nincs egyenletes eloszlása a véletlen táblának... Én azért maradtam a D10-nél.
© Yoro
2019. május 14. 13:37 | Válasz erre | #69
Itt egy végigjátszás a Slaughter hegyi futamhoz, ami feltételezi, hogy nem az első könyvet folytatod. Így a bónusz pontok és az előző könyvből áthozott felszerelés nélkül jóval nehezebb.
Amennyiben csalás nélkül játszol (a letöltött html-verzióban minden további nélkül lehet), felmerül a kérdés, hogy a véletlen számok táblázata kiváltható-e egy tízoldalú kockával. Én nem váltottam ki, mert kiderült, hogy a táblázatban nem tízszer szerepel minden szám, van ami ötször, van ami tizenhatszor. Így végül felvittem a táblázatot excelbe, és az egérrel bökdöstem. :)
Minél magasabb a harcértékünk és a kondíciónk annál jobb: ez nem szokatlan a lapozgatós könyveknél. Ugyanez igaz az elsősegélycsomagok számára is.
Az alapfelszerelések közül kelleni fog egy kézigránát vagy egy jelzőrakéta (szabadon választott, én maradtam a kézigránátnál), és 1 konzerv élelmiszer. Semmi más. Eltehetünk ugyan egy harmadik tárgyat is ügyesség-büntetőpont nélkül, de nem fog kelleni, sőt, van amit kifejezetten veszélyes birtokolni, mint pl. a cb rádió. Lőfegyvernek a sörétes puskát választottam, ami a legjobbnak bizonyult, megelőzve a géppisztolyt. Az összes bónusz pontot az autóvezetésre kell tenni, még így is van rá esély, hogy a könyv vége felé meghalunk.
293. A kitörésnél gyorsítsunk, a magas autóvezetésünk megakadályozza, hogy meghaljunk.
167. Menjünk tovább Sterling City felé, nincs itt semmi, ami kelleni fog. Ha a random nem a barátunk, és/vagy alacsony a kondíciónk és/vagy a harcértékünk, megállva és átvizsgálva a szerszámüzletet, 2 kondíció árán szert tehetünk 4 extra lőszerre (megiszunk egy adag vizet is, de azt fogjuk tudni pótolni).
290. 42% eséllyel meg kell innunk két adag vizet. Ha így alakul, nem probléma, rövidesen fel tudjuk tölteni a kulacsunkat.
344. Nincs messzelátónk vagy távcsövünk (utóbbit nem is lehet ebben a könyvben szerezni).
224. 30% eséllyel vesztünk 2 kondíció pontot. Próbáljuk meg a motorost leszorítani az útról, de ne ugrassunk utána.
100. Hajtsunk át Sterling City-n.
205. Nincs CB rádiónk.
46. Kanyarodjunk az építési terület felé.
165. 14% eséllyel vesztünk 3 kondíció pontot. Vizsgáljuk át az építési területet.
48. Tegyük el a csavarvágót, aztán eszünk egy kicsit.
189. Induljunk el a baloldali folyosón.
7. 92% eséllyel jön egy ügyességpróba, amit 42% eséllyel bukunk el. Ha az első próbánál bejön a 8%, rúgjuk be az ajtót, és lőjük le a konyhásbácsit. Ha a második próbánál megdobjuk az 58%-ot, szintén lőjünk. Ha mindkét dobást bebukjuk, vesztünk 3 kondíciót, megmarad a lőszerünk, és közelharcot vívunk egy 15/24-es ellenféllel. Ha ellenfelünk halott, a holmijából elpakolhatunk 2-3 adag vizet, ha nincs tele a kulacsunk, 3 elsősegélycsomagot, ha nem mennénk ezzel a maximális 12 fölé (ha mégis, előtte gyógyítsunk magunkon a meglévő készletből, ha vannak sérüléseink), a hentesbárdot, és 1 konzervet.
269. Lopózzunk fel a teherautóra. 30% eséllyel észrevesznek, és elveszítjük a konzervet és a csavarvágót. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy amikor a következő alkalommal ennünk kéne, veszítünk 3 kondíciót, illetve, csavarvágó híján el fog fogyni a vizünk, ami később szintén 3 kondíció elvesztését eredményezi majd. Lehet szerezni a kulacsunk kiürülése előtt egy másik csavarvágót, de nem létfontosságú.
346. Használjuk a kézigránátot vagy a jelzőrakétát.
268. Lőjük le a klántagot.
335. Közelharc Mekong Mike (19/26) ellen. Ha nem tudjuk 7, vagy kevesebb kör alatt legyőzni, vesztünk 2 kondíciót.
45. Ha legalább 12 a kondíciónk, az ennél a pontnál írtakat átugorhatjuk.Ha 12-nél kevesebb a kondíciónk, vesztünk újabb 3 kondíciót (ha szükséges, használjunk el előtte egy elsősegélycsomagot, hogy ebbe ne haljunk bele, bármennyire is nem életszerű (klántagok rohannak felénk); persze csak ha tudunk). Ezután, ha van még elsősegélycsomagunk, azzal kivételesen négyet tudunk gyógyulni ez alkalommal.
201. Nincs gyufánk vagy zseblámpánk. Induljunk tovább a sötét folyosón.
305. Kíséreljük meg ellopni a dzsipet.
128. A talpraesettségünk és a találékonyságunk összege 8 alatt van.
253. Pakoljuk el a lőszereket és az elsősegélycsomagot (ha előtte 12 lenne nálunk, használjunk el egyet, ha van sérülésünk) . Gyógyítsuk fel magunkat 8 kondícióra, ha ezalatt vagyunk, és ha tudjuk. A következő próbánál ugyanis meghalunk, ha 8 alatt van a kondíciónk. Ha 7 fölött van, de 14 alatt, kettőt sebződünk. Ha 13 felett van, nem sérülünk meg. Kutassuk át a mentőautót.
232. Tegyük el a 6 elsősegélycsomagot (Szokás szerint, ha ezzel 12 fölé mennénk, előtte használjunk el annyit, hogy a +6-tal 12 legyen, persze csak ha van annyi sérülésünk.), a tűzoltószekercét (nem életbevágó, csak jól néz ki egymás alatt két +3-as közelharci fegyver), és a tűzoltópalackot. Így maximum 3 tárgyunk van a hátizsákban: a tűzoltópalack, és ha megvan még, akkor a csavarvágó és 1 konzerv.
148. Lőjük le a banditát. Aztán iszunk rá egyet.
211. Nincs messzelátónk. 30% eséllyel nem okoz kárt a gránát. 70% eséllyel próbadobás következik. Ha a kondíciónk és egy véletlen szám összege eléri a 26-ot, folytathatjuk az utat. Ha nem, 9 mm-es lőszer híján Kate a sörétes puskánkkal puffantja le a támadó bandavezért.
132. Álljunk meg éjszakára pihenni. Vizünk van még, ha az ételünk elfogyott, vesztünk 3 kondíciót az éhezés miatt. 24% eséllyel "eseménytelen" az éjszaka. De valószínűbb, hogy a 76% jön be, mely esetben ha a kondíciónk és találékonyságunk összege kevesebb, mint 23, harc következik. Esetleg, ha akarjuk és tudjuk, előtte elsősegélycsomagokkal 20-ra növelhetjük a kondíciónkat, amennyiben nincs legalább annyi. Harc esetén választhatunk, leszedjük a puskával, vagy közelharcban (de nem puszta kézzel). Közelharcban az ellenfelünk 11/16-os, és az első két körben nem okoz sérülést. Ha max. 4 kör alatt legyőzzük, rátehetjük a kezünket 2 adag vízre, 2 elsősegélycsomagra, 3 12-es patronra, és egy csavarvágóra, ha korábban lenyúlták volna. Ha a kondíciónk és a találékonyságunk összege legalább 23, újabb próba jön, amit elbukunk, mert a vonatkozó képességeink túl alacsonyak. 33% eséllyel következmények nélkül megúszhatjuk, 67% eséllyel a megpróbáltatásaink folytatódnak: ha a nálunk lévő elsősegélycsomagok száma + egy véletlen szám kisebb 11-nél, vesztünk 8 kondíciót, ha nagyobb 10-nél, 2 kondíciót és egy elsősegélycsomagot.
306. Magas autóvezetésünknek köszönhetően ezt a próbát megdobjuk, jön egy random szám. 60% eséllyel folytathatjuk a kalandot, 40% eséllyel próbadobás jön. Előtte, ha a kondíciónk 16 alatt van, gyógyítsunk magunkon, ha tudunk. Ha a kondíciónk 10-nél kevesebb, meghalunk. Ha legalább 10, de kevesebb, mint 16, sebződünk egyet. 15 fölött nem sebződünk.
8. Választhatunk, hogy rálövünk a banditára, vagy közelharcban küzdünk meg vele. Ha a lövöldözést preferáljuk, 9% eséllyel nem hal meg, és visszalő. Ekkor, ha a kondíciónk 15 alatt van, gyógyítsunk magunkon, ha tudunk. Ugyanis 15-ös kondíció alatt meghalunk. Ha 14 fölött vagyunk, kettőt sebződünk. Ezután ellenfelünk meghal, akárcsak akkor, ha bejött a 91%, és eltehetjük a konzervjét, és az elsősegélycsomagját. Ha a közelharcot választjuk, az ellenfelünk 12/25-ös. Ha akarunk, rögtön az első körben elmenekülhetünk sebesülés nélkül, persze ekkor a tárgyait nem kapjuk meg. Ha (a) halál(á)ig harcolunk, az első körben nem okoz sebzést, és miénk a stuff.
168. Innunk kell 3 vizet. Amennyiben csak 2 van nálunk, vesztünk 3 kondíciót. Menjünk délre.
267. Itt jut szerephez a csavarvágó, ha van nálunk, visszapótolhatunk 3 adag vizet.
216. A vacsorától kapunk 3 kondíció pontot. Van nálunk tűzoltópalack. Vegyük úgy, hogy a használattól kifogy (nincs erre utalás), és eldobjuk.
75. Engedelmeskedjünk. Újabb vacsora: +2 kondíció pont.
200. Csak akkor tudjuk elkerülni a közelharcot, ha van még legalább 2 töltényünk. Egyébként harc jön egy 16/25-ös ellenféllel. 5 lőszerrel gazdagodunk, ha ellenfeleink már halottak.
129. Az 52-es számot kell beütni. Iszunk egy vizet (ha már nincs nálunk, vesztünk 3 kondíciót).
252. Lényegtelen, hogy megállunk-e kivizsgálni.
210. Menjünk elölről, 52% eséllyel négyet, 48%-kal egyet sebződünk.
333. Ne adjunk neki elsősegélycsomagot, főleg, ha nincs már nálunk.
274. Nincs messzelátónk.
20. Elsősorban itt jut szerephez a magas autóvezetésünk, még így is van 9% esélyünk, hogy meghalunk a rakétától. 48% eséllyel újabb próbadobás nélkül hajthatunk tovább. 43% eséllyel autóvezetés teszt jön, ami megint csak 9% eséllyel a halálunkat okozza, 91% eséllyel nem.
260. Kapunk 3 kondíció pontot és 4 db lőszert.
162. Mivel az előbb kaptunk lőszert, nyissunk tüzet, kettőt elhasználva. Tegyük el a föld-levegő rakétát.
114. Nincs jelzőrakétánk, ezért kapunk egyet.
345. Nálunk van a Leviathan rakéta.
2019. május 10. 14:29 | Válasz erre | #68
Ahoi!

Nos... teljesen egyetértek. Pláne a HAVOC ideológiáját érintően. Persze akkor a játék nem lenne játék. De a felvezetés egy dolog, a másik a kolónia tényleges életképtelensége.
SPOILER: Egyik társatok elmegy Shermanbe fegyvereket szerezni egy öreg platós teherautóval, egyedül (fedezet nélkül)!
Miközben:
1, te vagy a kolónia Mad Max-e
2, te ismered a legjobban a környéket
3, az autód és fegyveres képzettségeid révén sokkal veszélyesebb vagy az ellenfélre, mint bárki más a kolóniádból
4, ha gáz is van, ki tudod menekíteni a társadat a bajból
5, amíg Ő kutat, TE őrködsz
6, Amikor a Stinger-féle kompánia olajra lép (mert kinyírtad a vezetőjüket), te nyugodtan begyűjtheted a fegyvereket az alagsorból, míg Kate vigyáz rád (a kocsidba csak belefér pár puska meg egy hátizsáknyi lőszer, ami a túléléshez elég). Oké, sietsz, de már akkor is valamennyit magadhoz tudsz venni... (mellesleg ha szabály szerint nézzük: 3 Lőfegyver lehet nálad - akár 3 Vadászpuska is, Kate-re - gondolom - szintén érvényes a szabály). Tudom, szőrszálhasogatás, de ha az emberi életek a tét... hát én nem haboznék!
SPOILER VÉGE

Az is furi, hogy a játék alatt TE teszed le a legtöbbet az asztalra, és mégis TE maradsz az osztozkodás végére... [smiley]vigyor2[/smiley]

Értem a töltényéhség okát, meg hangulatos is, hogy kifogysz, de azért ne szívassanak a drágalátos kolóniád tagjai, ha nem muszáj... Vagy akarnak veled cserélni? Miközben az életed teszed kockára, talán időnként megajándékozhatnának ezzel-azzal... És bizony logikus is és hihető is lenne...


Mindezek ellenére én is csak ajánlani tudom mindenkinek a könyveket!
© twillight (Kövérorr)
2019. május 10. 12:39 | Válasz erre | #67
Lehet hogy az angol és a magyar nyomtatott változat között eltérés van, én a magyar hivatalos kiadást használtam leginkább.
© [törölt felhasználó]
2019. május 8. 19:19 | Válasz erre | #66
2019. május 8. 16:32 | Válasz erre | #65
Ahoi!

Teljesen egyetértek Denkoval, de tény, hogy a véletlenszerűség hitelesebb. Bármelyik jó lehet, a véletlenszerűség hangulatosabbá és nehezebbé teszi a játékot, a választás pedig életmentővé, főleg, ha nagyon le van épülve a karid (pl. távcső, poroltó, elemlámpa elvesztése). Mellesleg a fegyvereid nem tárgyak? Elvégre azokat is érheti találat! [smiley]vigyor2[/smiley]

Nekem pedig az tetszene, ha átírnánk az egészet hitelesebbre... Ugyanis - bár szeretem a sorozatot - néhol olyan eget verő képtelenségek történnek benne... Csodálkozom, hogy míg Főnix szó szerint vonzza a bajt és a lövedékeket, addig az iskolabusz (egészben) valahogy mindig túléli, mintha isten áldása lenne rajta, de nagyon! Ha jól emlékszem, egyetlen egy alkalommal sem lőtték ki a busz kerekeit, pláne nem a vontatóét az üzemanyaggal, ami annyira fontos a bandáknak...

Helmut Varken meg mehet a búsba. Én a buszkereket lőttem volna ki, meg a vontatóét (ha már ennyire Sniper Elite vagyok), így az egész gárdát lerohanhatta volna Michigan Veszett Kutyája meg a bandája. Vagy maga szemezgethetett volna a túlélők közül...

És megint egyet értek Denkoval, hogy nagyon jó kis Poszt-Ap filmet lehetne csinálni belőle némi átírással. Jobb lenne sokkal, mint az a sok szemét (igen, szemét), amivel a filmvilágot telebombázták a Mad Max után... (tisztelet a kivételnek!)
© [törölt felhasználó]
2019. május 7. 17:09 | Válasz erre | #64
© van20
2019. május 7. 11:53 | Válasz erre | #63
Köszi a leírást, twilight!

Kár, hogy csak az elsőhöz írtál buglistát, erre reagálnék is:
Tényleg kimaradt a víz (86) és a gránát (276) levonása, mindjárt kijavítom. A 263-as és 334-es Kondíció vesztés értékei jók, nem nézted el a kettőt?

A "Menekülés" és a "Harc kihagyása" gombok két külön dolog.
A programban csak akkor lehet menekülni, ha a történet azt felajánlja.
A SZH sorozatban csak két helyen lehet menekülni: 2/302 (Vérző Orr), 3/120 (Szkunk).
A "Harc kihagyása" gomb viszont mindig látszik, ez az a csalás, hogy nem akarod végigjátszani a harcot.

Amikor csak annyit ír a szöveg, hogy elveszítesz egy tárgyat (mert mondjuk belelőnek a hátizsákodba), de nem mondja, hogy mit vagy hányadikat, akkor véletlenszerűen vesz el egyet. A KJK könyvekben viszont ilyenkor azt csináltam, hogy kirak egy listát az összes tárgyadról, és arról válaszd ki te, hogy melyiktől válsz meg. Szerintetek melyik a jobb megoldás? A játékosra bízni (mi a legkevésbé fontos neki) vagy a véletlenre (valóságosabb)?

Igazatok van, hogy sikertelen evés/ivás ne használja el a gyógyszert. Ezt átírom arra, hogy csak akkor használja, ha enélkül meghalnál.

Köszi: Van
2019. május 1. 10:51 | Válasz erre | #62
Ehja, twillight! Nem vagy szívbajos! Amúgy kösz a tippet meg a végigjátszást! [smiley]worship[/smiley]

Persze enélkül is ment a játék, de sose árt, ha ezekkel is tisztában van az ember!

van20-nak:
Az az igazság, hogy az Országút Harcosában egy "jól" felkészült harcos vág neki a sivatagnak (khm... társ nélkül), egy jól felkészített, jól páncélozott járművel (kedvencem a rakétái). Ép emiatt sokkal könnyebb is és kevésbé... szippant be magába a világ. A Száguldó Harcos sokkal hitelesebb és borúsabb képet fest elénk, ráadásul néhol nagyon is átélhetően. Szóval a száguldó harcost sokkal inkább el tudom képzelni a valóságban, mint az Országút Harcosát. És ha őszinte akarok lenni, az Országút Harcosára egyrészt ráférne egy remake, másrészt sokkal többet ki lehetett volna belőle hozni, mint így. Minden kjk 400 eseménypontos, miért lett pont az Országút Harcosa csak 380? (jó, tudom hogy van még ilyen könyv)
Simán belefért volna 4 kötet. Főleg a dömping idején, amikor is eléggé gyakran jelentek magyarul ezek a játékok! Nem csoda, ha mindenki falta őket egy fantáziaszegény világban...

Mellesleg visszatérve a tártáska/hátizsák problémára: talán lehetne egyszerre két tártáskád is (a második -1 Ügyesség büntetéssel). Ugyanez igaz az EÜ-csomagra is.

Más: én a pisztoly/géppisztoly kombót favorizáltam (nem egyszerre a kettőt, hanem felváltva; amint kevés volt a lőszer, amint lehetett, felszedtem egy pisztolyt és dobtam a géppisztolyt, illetve ha sok volt a lőszer, akkor a pisztolynak intettem búcsút és a géppisztollyal aprítottam). Egyes helyeken egyszerre két ellenfelet tudott leszedni a géppisztoly, de most majd kipróbálom karabéllyal is.

Üdv: EH
© twillight (Kövérorr)
2019. április 30. 22:32 | Válasz erre | #61
4., befejező kötet:

előző kötetből: [b]ÉJJELLÁTÓ, gumicső, tűzoltófejsze, esetleg ha végigvonszoltad a kalandokon: géppityu, csavarhúzó, tűzoltópalack (4 ÉP-t spórol)[/b]

pontok: a vezetés, lopakodás, és a talpraesettség fontos, [u]mindent a talpraesettségre raktam az utolsó harc miatt
[/u]
tárgyak: [b]bőrmaszkot eldobta, helyére zseblámpa jött. izolációs takarót eldobtam, helyére kaja. Síp eldobva, helyére kaja. könnygázgránát eldobva, helyére kaja.[/b]

végigjátszás
-------------
ha bemész a városba, nem áll fenn a halál veszélye
nem lősz
loot: gyógyszer
[i]-1 víz[/i]
tökmindegy mit kutatsz át, talán a műhely jobb, lőszerre biztos nincs szükséged, és sajna nem tartanak géppityut, aminek ebben a könyvben végre értelme lenne! Aszerszámkészletet becseréltemvontatóláncra.
teszt, lopakodás ([u]4 bónusz ha van tűzoltófejsze[/u]), 10+
mindegy
rnd: ha nem bánod hogy vissza kellhet tölteni, feltétlen harcolj!
ha harc: loot: [b]géppisztoly, víz, 9mm lőszer a géppityuhoz (nem kell sok)[/b]
továbbhajtasz
Casa Grande (ha rengeteg HP-d van, menj Aja-ba)
[i]-1 víz, -1 élelem[/i]
[u]van éjjellátód[/u]
megállsz
nem kell semmi
balra
felkapcsolod a lámpát
továbbmész
[u]van csavarhúzónk, és magas talpraesettségünk, így nem kell se gránátot hajigálni, se 2 HP-t veszteni[/u]
28
[b]atropin[/b]
vársz
[i]-2 HP, -1 ital[/i]
mindegy mit csinálsz ([b]+3HP[/b]), de az ügyesség + HP legyen 18+!
megállsz
[u]van éjjellátód[/u]
felderítesz
[i]-1 víz[/i]
[u][i]ha nincs tűzoltópalack: -4 HP[/i][/u]
Rex
lősz (karabély): [i]-2 lövés[/i] (ha bármelyiket elvéted: közelharc)
[i]-1 élelem[/i]
irány Mohawk
megálltok
[u]van éjjellátód[/u]
beszélsz vele
engedelmeskedsz
ha teheted, vezetés + HP legyen 28+ (egyébként kockáztatod a game overt)
[u]van nálad gumicső[/u]
[b]3 HP, max víz[/b]
[i]-1 élelem[/i]
ha teheted, vezetés + HP legyen 31+, de minimum 25+ vagy game over! (szerencsére nekem az induló HP-m 24 volt - éppenhogy megúsztam)
teszt ügyesség: 6+/10+ ([u]mindent dobáljunk el, kivéve a géppityut, éjjellátót, meg ha van még, kaját[/u])
megállsz: [b]élelem[/b], kézigránát
[u]lőfegyvert használsz: géppisztolyt[/u]: teszt ügyesség + találékonyság 10+
[i]-1 víz[/i]
rnd: 0-4: harc, 5-9: használj lőfegyvert
[i]-1 víz[/i]
ügyesség + HP legyen 26+/30+!
[i]-2 HP[/i]
megállsz
észak (ügyesség + találékonyság 11)
céllövés: 6+
loot
[b]+2 HP[/b]
[u]van éjjellátód[/u]
menj a kerékpárboltba
loot
[u]van éjjellátód[/u]
elmész
teszt vezetés: biztosan életben maradunk, a többi nem érdekel ([i]-2 HP ha fail[/i])
[i]-2 HP[/i]
[i]-1 víz[/i]
ellátmány
lősz 8+
teszt: céllövés + ügyesség: kit érdekel ha vesztünk némi HP-t? (-2/-4)
nem próbálsz rálőni Veszett Kutyára
céllövés 9+, if fail: lebuksz, ügyesség + HP 23+, [i]fail: -10 HP[/i]
hozzávágod (egyik) kézifegyvered: ha bukod,akkor se vesztettél semmit, ha talál, akkor meg egyszerűbb lesz
© [törölt felhasználó]
2019. április 30. 20:52 | Válasz erre | #60
© twillight (Kövérorr)
2019. április 30. 20:19 | Válasz erre | #59
Hm. Szóval bemész a gyárba a 243-as fejezetponton.
Puskád van. Lősz 10+ célszámra. Ha nem sikerül, akkor ügyességpróbát teszel 8+ célszámra, ami ha nincs meg game over. Mielőtt megnyomnád a tovább-ot a 349-es fejezetpontnál, gyógyulj annyit, hogy az ügyességed és a HP-d összege 12+ legyen (a program úgy kezeli az ilyen teszteket, hogy a fejezetre érkezéskori érték számít).
Itt pár "tovább"-ot kell nyomni - áh, látom mi okozott problémát. [b]A HP (életerő, kondíció) és az ügyesség összege kell legyen 15-19[/b], de legalább 9 (mely esetben sebződünk még).
Ekkor a program megkérdezi van-e CB-rádiód. Ha van, akkor nem csak a helyet foglalja a hátizsákban, de még lőszert is kell elvesztegetned. Ezért előnyösebb ha egy kézigránátod van, de nincs CB-rádiód. Akkor simán bevágod a gránátot, és mehetsz a cuccért.
A hullákon pedig ott van egy tűzoltópalack (szerencsére könyvenként megtartja a mentést, innen tudom a pontos magyarítást) többek között.

© twillight (Kövérorr)
2019. április 30. 20:03 | Válasz erre | #58
3. kötet:

előző könyvhöz: [b]egy extra kulacsot[/b] érdemes felszedni (opcionális), meg a [b]Solar Regulatort[/b] (1 vizet spórolhatunk vele).

képzettségek: +1 talpraesettség, +2 autóvezetés, +1 céllövés

tárgyak: rakjunk el élelemet, meg egy CB-rádiót

végigjátszás
------------
ha délnek megyünk 2 élelem árán (4 talpraesettséggel) átjuthatunk. VAGY mehetünk nyugatnak, ahol rnd 50% -> ügyesség 9-es célszámra beszerezhetünk némi lootot (2 gyógyszer, víz, meg egy csomó látszólag haszontalan vacak. A teszt kedvéért a CB-met lecseréltem szerszámoskészletre)
rnd: ha fail: kiálts
[i]-1 élelem[/i]
Ja: [u]ne feledjük: kel1 hely a hátizsákban, felvenni az [b]időzített bombát[/b] [/u](én egy kaját eldobtam érte)
tökmindegy melyik járműhöz megyünk, talán az elsőhöz mégis
[i]-időzített bomba[/i]
rnd - automatikus siker
rnd + ügyesség 10+: [i]fail: -2 HP, -2 tárgy, -2 gyógyszer, -6 lőszer[/i] (és erre még mindig 50% esély van!)
rnd + céllövés 12+, [i]-1 lövés, ha fail: -X HP[/i]
a konténerbe bújsz
lebuksz
[i]-1 élelem[/i]
a kitérő szimpatikusabb ([u]ezen az úton 1:10 eséllyel instant meghalunk, a másik úton van egy harc, meg egy rakás dobálás. Másik "proléma", hogy a másik lehetőséget választva továbbra is 50% eséllyel "mégis levágod a sárkány fejét",akkor meg minek erőlködjünk?[/u])
nem lősz
loot: [b]tökmindegy, a korábbi veszteség miatt mindent bepakoltam
maradsz[/b]
[i]-1 víz[/i]
ha van [b]CB-rádió[/b]d, megspóroltál egy újabb ivást
követitek a nyomot
[i]-1 víz[/i]
az ügyesség + HP legyen min. 23! (nem katasztrófa ha kevesebb)
ne lőj
ha az ügyesség + HP min. 22, jelentkezz önként
[b]6*7.62mm, gránát[/b] (ez nem kell)
hagyod vezetni
teszt: céllövés
teszt: vezetés + ügyesség
a vezetés + HP legyen min. 19!
[i]-1 víz[/i]
keletre menjünk
a postán egy [b]pamutgombolyag[/b] van - ez kell nekem, vagy a szóda? Ajj, de sok a lim-lom.
[i]-1 víz[/i] ([u]ha az előző könyvből hoztunk Solar Regulatort, nem kell innunk[/u])
[i]-3 HP[/i]
rnd
nem konckáztatsz
az ügyesség + HP legyen 21+!
[i]-1 HP[/i]
teszt: talpraesettség: [i]fail: -2 HP[/i]
[u]na ezen a ponton kell a 4+ talpraesettség![/u]
[b]+4 HP, max. víz[/b] (e[u]ddig nem vesztettem vízhiány miatt HP-t a végigjátszásomban![/u])
[i]-1 HP, -1 tárgy[/i] (a halál mindenségit hogy se a szerszámoskészletet, se a drótvágót nem tudtam megtartani! - várj, itt [u]véletlenszerűen választ[/u], tehát mentsünk előtte.)
nem akarod használni
kimentek
[b]bal: síp (kell a fenének a pamut), jobb: napelemlámpa, csavarhúzó[/b]
HP + ügyesség legyen 20+!
[i]1 lövés, vagy 1 HP[/i] árán betörjük az ajtót
ha a találékonyságod 4- (nem kéne így legyen), mond hogy nem vagy veszélyes
HP + ügyesség legyen 14+!
[i]-1 lövés[/i]
átrohansz
rnd: [i]ha fail: -2 HP[/i]
[i]-1 élelem[/i] (inkább veszítenék életerőt mint azonnal gyógyszert ha nincs!)
mész az úton
[b]élelem[/b]
szétnézel a faluban
[b]a gyógyszertárban van 1 gyógyszer, a rádióban egy CB (nem kell), a szerszámboltban lőszerek, meg mindenféle (a kézigránátom becseréltem szerszámoskészletre)[/b]
a motoron maradsz: vezetés 9+, [i]ha fail, legfeljebb bibis leszel
-1 víz[/i]
az emeletre mész (ügyesség + HP + céllövés legyen 21+! Figyeljünk rá hogy a tárgyak okozta mínuszokat beleszámoljuk!)
[i]-1 víz[/i]
[b]loot: gyógyszer, víz, lőszer, az iránytűt eldobtam mert úgyis lehet könyv elején itt meg nem kell, jött a helyére egy éjjellátó optika (nem tudom kell-e), a megmaradt élelemem is eldobtam egy könnyvgáz-gránátért (elvégre könyv vége)[/b]
teszt: autóvezetés:[u] ha 6-: game over[/u]
fékezz, és a HP + vezetés legyen 22+!


Te, ezek a könyvek mindenestül egyre könnyebbek. Talán a próbák alapesetnek talán brutálisabbak, de sehol egy harc.
© [törölt felhasználó]
2019. április 30. 19:52 | Válasz erre | #57
© twillight (Kövérorr)
2019. április 30. 17:41 | Válasz erre | #56
2. kötet:

pontok: még 1 pont találékonyság, 2 pont autovezetés, maradék 1 pont céllövés

tárgyak: az előző kötetből hozottak mellé gárnát, jelzőrakéta, 2*kaja

végigjátszás:
-------------
gyorsítasz
teszt:vezetés (5-tel automatikus siker(
megállsz
a szerszámboltot
maradsz
loot: [b]6*7.62mm, lecseréltem a kötelem műanyag csőre (nem tudom jó lesz-e)[/b]
[i]-1 víz[/i]
rnd: 0-4: [i]-2 víz[/i]
[u]van messzelátóm[/u]
vársz
[i]-1 víz[/i]
kutatsz: [b]a távcsövem lecserélem bőrmaszkra (nem tudom jó lesz-e)[/b]
letérsz
megnézed: [b]CB-rádió[/b]
[i]-1 víz[/i] [b](nem tetszik hogy ha nincs, automatikusan eszek egy gyógyszert!)[/b]
[u]van CB-m[/u]
teszt: találékonyság (5-tel automatikus siker)
[i]-1 élelem[/i]
balra
teszt találékonyság 12+, ha fail: teszt ügyesség 8+
használod a lőfegyvert, [i]-1 lövés[/i]
loot: [b]gyógyszer, víz, kézigránát, hentesbárd (közelharc +3)[/b]
fellopózol a teherutóra
[i]használod a jelzőrakétát[/i]
lősz: [i]-1 lövés[/i]
harc: 19/26
kevesebb mint 7 kör alatt győztem. Mielőtt továbbmész, [u]ügyesség + HP legyen 15+[/u]!
nincs világító eszközöd, továbbmész
bemásztok a kocsiba. Itt [u]HP + ügyesség legyen 17+[/u]!
[u]field craft + találékonyság 9 alatt van[/u] -> [b]loot: víz, gyógyszer[/b]
átkutatod
loot: [b]gyógyszer (előtte gyógyuljunk maxra), tűzoltófejsze (3 közelharci), 1 élelemet lecseréltem izolációs takaróra (nem biztos hogy kell)[/b]
lősz: [i]-1 töltény
-1 víz[/i]
nincs távcső -> 33% eséllyel nem gond -> HP + ügyesség 29+ nem gond -> ha a fentiek nem teljesülnek, 6*9mm-t adjunk a csajnak
pihensz
rnd: 33% ok -> HP + perception 23+ -> field craft + perception 8+ -> rnd 66% ok, 33% loose 8 HP
teszt vezetés + találékonyság: [i]ha fail: -2 HP[/i]
újabb dobálás, majd 8-as célra (karabéllyal)[i] 1 lövés[/i]
loot:[b] gyógyszer, élelem, iránytű (nem tudni kell-e)[/b]
[i]-3 víz[/i]
észak
loot: [b]a raktárban cigaretta van, "máshol" pl. gyógyszer.[/b] Olyan mindegy. Itt rájöttem hogy az egyik kézigránát felesleges, lecseréltem cigarettára.
[b]3 HP[/b]
[u]van poroltóm[/u]
engedelmeskedsz
[b]2 HP[/b]
[i]lősz: -2 töltény[/i]
loot: [b]lőszerek: 2*7.62, 5*12g, 12*9mm[/b] Itt már nem bírtam el mindet
Ha nincs gránátod fejtsd meg a feladványt, egyébként teszt ügyesség + találékonyság (nálam automatikus siker)
használod a kézigránátot
loot: [b]8*7.62 lőszer, víz, élelem, gyógyszer[/b]
[i]-1 víz[/i]
mindegy mit csinálsz (a program nem ismeri fel automatikusan hogy van CB-m)
van itt egy találékonyság/és ügyesség teszt, minimális jelentőséggel
nem látod el
van itt egy vezetés és ügyesség, ha rontod még egy vezetés próba: mindegy, csak éld túl. [u]Ha úgy gondolod, dobálj el tárgyakat. Nem tudom minek hurcolom őket.[/u]
[b]3 HP, lőszer: 5*7.62mm, 9*9mm, 4*12g[/b]
lövünk: [i]-2 lövés[/i]
loot: [b]leviatán[/b]
[b]kötelező tárgy: jelzőrakéta (ha nincs, kapsz)[/b]
[i]elhasználod a jelzőrakétát és a leviatánt[/i]
© twillight (Kövérorr)
2019. április 30. 13:53 | Válasz erre | #55
1. kötet:

ez látszik az optimális választásnak:

ajánlott értékek: 19 harcérték (ellenkező esetben kénytelen leszel menekülni), 20+ kondíció, 8+ elsősegélycsomag

képzettségek:
vegyünk 3 pontért ügyességet (eredetileg lopakodás/stealth), 1 pontért találékonyságot (eredetileg észlelés/perception)

tárgyak:
1. ha picit is szerencsésnek érezzük magunkat (field craft + találékonyság + véletlen = 13+ kell legyen), vigyünk távcsőt, ha nem akkor élelmet
2. napelemes zseblámpa (életerőt spórolunk vele)
3. étel, vagy ha vki szeret kockáztatni vigyen fűrészt és menjen Albanybe (2-4 fölé kell doni véletlenből, HP-tól függően, ha bukod, harcolsz, szerintem nem éri meg. A másik irányba menve max 6 HP-t veszthetsz)

fegyver: a legelején valamivel könnyebb pisztollyal, de ott a gond amikor elérünk a veszett kutyákhoz. Ott míg a többi fegyver automatikus nyerést jelent, a pisztoly egy kockázat (3 fölé kell dobnunk a véletlengenerátorral, vagy közelharc jön).
A puska és a géppityu használhatatlan (nincs lőszer, rosszak a célszámok, túl sokat esznek).

Végigjátszás:
-------------
földre veted magad
nem lősz
behúzódsz a boltba
teszt: ügyesség
teszt: céllövés + ügyesség + találékonyság,[i] -1 lőszer[/i]
teszt: talpraesettség + találékonyság -> ha 13+ és van látcsöved, elkerülsz egy csatát (amiben vagy pisztollyal, vagy késsel harcolnál)
visszamész a konvolyhoz
lövöldözés lesz, 6% hogy nem tudod elkerülni.[i] -1 lőszer[/i] (mindegy talál-e)
[i]eddigre veszítettem 2 italt[/i]
loot: [b]vegyük el a vizet, a medikitet, és az élelemet miért ne alapon[/b] - ha nagyot dobtunk, ezeket nem kapjuk meg.
átkutatod az egyetemet
tovább kutatsz
megnézed a ládát
[b]felkapod a sót[/b], és visszamész (kinyithatod az ajtót, csak nem kell ami mögötte van)
válaszd a hidat
megvizsgálod a buszt (nem kell ami rajta van)
teszt: vezetés + találékonyság, ha fail: -4 HP, és teszt: vezetés, ha fail: game over [b][u]BUG: a program csak 3 HP-t von le![/u][/b]
fosztogatsz: ha pisztolyod van, menj az irányítótoronyba. Ha karabélyod, akkor a raktárba.
[i]-1 élelem[/i]
felderítesz
tárgy: [b]CB-rádió[/b]
fosztogatsz: [b]tűzoltókészülék (lesz rá később is lehetőség), medikit[/b]
dobjuk el a CB-t és a messzelátót ha volt. Ha az élelem is levonást jelent, akkor abból is dobjunk el.
teszt: ügyesség
odarohansz
harc: 16/25
[b]BUG: a szabályleírás szerint menekülni csak akkor lehet ha a szöveg konkrétan felajánlja. "Karmos"-nál eredetileg nincs felajánlva (119-es fejezetpont).[/b]
teszt: ügyesség: 0-5: game over. Valószínűleg vesztünk 3 HP-t.
van zseblámpád (különben -1-10 HP)
elfogadod az ajánlatát
-1 élelem, -2 víz
a sikátort választod
átkutatod a boltod (nem mintha kéne a cucc)
közelharc: részeg: 14/28 (eredetileg szintén nem szerepel a menekülés lehetőségként)
ha van látcsöved, találékonyságod, meg 3 kajád, akkor elkerülheted hogy leadj 2 lövést (vagy pisztollyal vacakolhatsz, amiből könnyen közelharc lesz)
-1 medikit
irány Cross Plains
-1 víz, -1 só
teszt: ügyesség + találékonyság: az eredmény legyen 13+ (ha kevesebb, elveszted az összes fegyvered)
be a pult mögé
33% eséllyel game over, vagy -3 HP, vagy minden jó [b]BUG: a program 4 HP-t von le![/b]
felveszed a puskát
-1 ital [b]BUG: a program nem vonja le! (86-os fejezetpont)[/b]
[b]CB rádió[/b]
keletnek megyünk (ezért kellett induláskor +1 találékonyság, különben egy 15/27-es harcot tolunk)
[i]-összes élelem[/i] -> előtte fogyasszuk el az összeset! (eredetileg ilyet nem lehetett csinálni, de kit érdekel)
[i]dobjuk el a zseblámpát[/i]
teszt: vezetés + ügyesség
teszt: vezetés + ügyesség
random
nincs köteled
teszt: ügyesség
van lőfegyvered: céllövés + HP legyen legalább 8
[i]-1 lövés[/i]
loot: [b]víz, medikit (figyeljünk rá hogy a maximumot ne lépjük túl!), élelem, gránát[/b]
[i]ha van CB-d, dobd el. Szintén dobd el a karabélyod[/i]
észak
teszt: talpraesettség + találékonyság Ez legyen 11+, vagy elsősegélycsomag + véletlen 12+ kell legyen, és veszítesz2 vizet, meg 1 elsősegélyt és1 HP-t.
visszaaraszolsz
-1 víz
nincs lőfegyvered
[b]karabély + 3 töltény[/b]
irány a gyár
teszt céllövés: -1 lőszer. Ha fail: teszt ügyesség. Mielőtt továbbmennél gyógyulj annyit, hogy ügyesség + HP legyen 12+.
Ha van annyi cuccod hogy találékonyság + HP 15-19 legyen, gyógyulj fel. Ha ez nincs meg, akkor is gyógyulj 9-es végösszegre, vagy game over. Kelleni fog a gránát (amit csak akkor tudsz használni ha nincs CB-d!).
loot: elsősegély, víz, lőszer, tűzoltópalack (itt jobb felszedni)
[b]BUG: a kézigránát nem használódott el![/b]
-1 víz
random
ügyesség + HP + random legyen minél magasabb. 23 már tökéletes, különben -3 HP, és 15-ös célszámra random + HP-t dobunk, ami ha fail: game over.
harc: 17/25
-1 lövés (mindegy hogy talál-e)
random: 33% -6 HP, 66% -2 HP
van poroltód
ha HP + ügyesség < 9 -> -7 HP
-1 lövés

----------------

Különösen a 2. harcban lehet szívni, ha ott nem marad életerőnk/egészségpakkunk, akkor nekünk meszeltek. Egyébként ezekkel az indulókkal/tárgyakkal okésan végigvihető.
Elpakoltam az összes töltényt ami szembejött, így maradt: 6*7.62mm, 12*9mm, 2*12g
© van20
2019. április 30. 10:05 | Válasz erre | #54
Én egyetértek veled, csak azt mondtam, a szabályzat nem ajánlja fel ezt a lehetőséget. Bezzeg amikor megetetnek (pl. kapsz egy tál levest), akkor nő a Kondíció. Lehet végül megcsinálom, elvégre a KJK-kban is kajával gyógyítod a harci sebeket...
A hátizsákba tett lőszer/gyógyszer is logikus, csak ott nagyon meg kéne erőszakolnom a program jelenlegi felépítését, ezért nincs tervben.

Én is úgy látom, ahogy a többiek: a pisztoly gyenge, a sörétes csak közelre erős, a géppisztoly sokat eszik, így a karabély a legerősebb és legtakarékosabb társ. Közelharcra pedig +3-as fegyver, amit már az 1. részben is lehet találni.
Én inkább ételt vittem induló tárgyaknak, mert sokszor megéhezik szegény Cal. Zseblámpának és távcsőnek szerintem kevés a gyakorlati haszna, CB-t pedig úgyis hozzád vágnak, ha kell.

A könyvek között mindig eltelik több nap, ezért szerintem van ideje Calnak felgyógyulni. Ezért is csináltam úgy, hogy folytatáskor maxra áll vissza a vized és Kondíciód, illetve kapsz valamennyi gyógyszert is - mint amikor új játékot kezdenél.

Amit a világról írtál, azzal is egyetértek. Jót röhögtem pl én is azon, hogy milyen kocsival indul útnak hősünk, vagy milyen erőltetett itt-ott a történet, de alapjában véve nagyon bejött. Most már nem tudom megmondani, hogy ez vagy az Országút harcosa a jobb.
© twillight (Kövérorr)
2019. április 28. 20:59 | Válasz erre | #53
Nekem úgy tűnik, hogy a géppityuból hamar ki fogsz fogyni, a pisztolyhoz is elég sok lőszert kell adagolni hogy meglegyenek a próbák.
A sörétes meg olyan magas célszámokra kötelez, hogy azért felejtős.
Szóval szvsz marad a karabély.

Ez a véletlenszám-rendszer nem nagyon tetszik az első könyvben amúgy. Pláne hogy sok köztük a halálpont ha nincs meg a dobás. És persze lopakodás is van köztük, ami miatt a felszerelést se mázsálhatod magadra.

Indulásnak az 1. könyv felénél úgy 2 pont lopakodást, és 2 pont vezetést javaslok, vagy vezetés helyett perception-t (észlelés?). Utóbbi hasznosabb, előző megkönnyít egy-két ha-buktad-meghaltál pontot.

Felszerelésnek solar torch (fáklya), binocular (távcső), cb rádió induláskor ha jól sejtem. Ha többet akarunk, akkor viszont az összes pontunkat a lopakodásba kell majd nyomni.
© [törölt felhasználó]
2019. április 28. 14:32 | Válasz erre | #52
2019. április 28. 09:38 | Válasz erre | #51
van20-nak szeretettel:

Azért gondolom, hogy működhet a kaja/víz felhasználása a Kondíció-pontok visszaszerzésére, mivel mint Kondíció (angol változatban Endurance) nem a fizikai sérülésedet, hanem az állóképességedet, szívósságodat, fáradságodat is jelzi. Ha az élelmiszer-hiány miatt veszítesz kondíció-pontot, az érvényesül, míg ha eszel (a kötelezőn felül) akkor nem kapsz vissza? Most képzeld el, hogy a könyvben két-három fejezettel/eseménnyel előrébb nem volt élelemed, ezért veszítesz 3 Kondíció pontot, de ha most találsz egy ételadagot és megeszed nem kapod vissza? Szóval az egy kicsit olyan, mintha a szervezeted rongálódhat ugyan, de regenerálni nem fog soha, legfeljebb a gyógyszerektől. Hiszen éhségre legjobb a kötszer, ugye? [smiley]vigyor2[/smiley]

Hozzáteszem, akkor sem lesz túl easy a játék, hiszen alacsonyabb harcértékkel gyorsan csökken a Kondíció-pontod... Olykor vészesen közel a nullához, az EÜ-csomag meg gyorsan kifogy. Persze át lehet lépni a közelharcot, de az egy kicsit csalásszagú nekem. Egyszerűbb lenne átlépés helyett lőfegyvert használni (automatikus siker és lőszerlevonás), amely megint csalásszagú ugyan, de mégiscsak hitelesebb egy fokkal (persze erre nem ad lehetőséget a könyv, de miért ne újíthatnánk/újíthatnál?). Ha nincs lőszered, akkor marad a közelharc. Ez alól talán még a BOSS-fight lehetne kivétel. Végül is úgy lenne epic a kaland.

A lőszerek hátizsákba pakolása pedig annyira reális, mint az élelemé. Nem fér bele, vagy mi? De meg lehetne azt is oldani, hogy a második (!) tártáska telepakolásáért -1 Ügyesség levonás jár. Csak mellékesen jegyzem meg, hogy ki az az idióta (!), aki nem pakol fel lőszerből egy olyan világban, mint amilyen a Száguldó Harcos? Mellesleg (SPOILER ALERT) a géppisztoly az egyetlen, amelyet érdemes is használni, a pisztolyt pedig a legkifizetődőbb (sosem fogysz ki).
SPOILER ALERT VÉGE

Persze nyilván ez a TE projekted, és nem óhajtom kifordítani a rendszert magából, sem téged kiakasztani, csak hát ha a karaktered valóban TÚLÉLŐ, akkor használja is az eszét.

Mély tisztelettel: EvilHarkonnen [smiley]worship[/smiley]
© cock
2019. április 24. 20:42 | Válasz erre | #50
Ez a draft cucc azért jobb, mert ebből generálható ebook verzió. Ott a linkek is megmaradnak. A pdfekkel viszont csak a szerencsétlenkedés megy. A pdfet akkor is görgetni kell, ha jók a hivatkozások, mert hosszabb szöveg esetén átlóghat egy újabb oldalra: azaz görgetni kell.
Ezért is preferálom jobban az ebook változatot, ott nem kell görgetni és van normális text reflow. Magyarul kb. a szöveg áttördelése a képernyőhöz és margókhoz igazítva.
© [törölt felhasználó]
2019. április 24. 18:46 | Válasz erre | #49
© van20
2019. április 24. 14:53 | Válasz erre | #48
Köszi EvilHarkonnen a segítséget!

Egy sima txt-ben van a fordítás, amiből kb automatikusan generáltam a játékhoz kellő formátumot, illetve ebből készült egyoldalas html változat is:

van20.uw.hu/share/SZH1-draft.html
van20.uw.hu/share/SZH2-draft.html
van20.uw.hu/share/SZH3-draft.html
van20.uw.hu/share/SZH4-draft.html

Ezekből egy online pdf készítővel csináltam pdf-eket is, de az nem az igazi (ha valaki tud jó htmlből pdfbe átalakítót, szóljon), de legalább működnek benne a helyi linkek meg a puzzle képek:

van20.uw.hu/share/SZH1-draft.pdf
van20.uw.hu/share/SZH2-draft.pdf
van20.uw.hu/share/SZH3-draft.pdf
van20.uw.hu/share/SZH4-draft.pdf

Normális PDF (és epub) csak akkor várható, ha fizikai formát is öltenek a könyvek, de mivel az első rész megjelenése is régóta húzódik, így nem merek már ígérni semmit...

Szóval az automatizmus miatt van, hogy kimaradhatott itt-ott valami utasítás. Ha találsz ilyeneket, örülök, ha felírod. A hátizsák/tártáska/stb aktuális megterhelésének kiírása jó ötlet, meg fogom csinálni. Olyan extrákat, hogy pl lőszert a hátizsákba rakni, nem tervezek.
Én nem találtam olyat a könyvben, hogy kaja/pia növelhetné a Kondíciót, ha nem parancsra fogyasztod el.
Lenne viszont olyan szabály, hogy ha kaja/pia hiánya miatt veszítesz Kondíciót, azt nem pótolhatod Elsősegéllyel. Ezt a program nem kezeli. Szóval van még mit csiszolgatni. :)
© Zak
2019. április 24. 13:32 | Válasz erre | #47
[smiley]worship[/smiley]
Ma melóhelyen el is kezdtem az első kötetet, szuper jó! [smiley]eljen[/smiley]
© [törölt felhasználó]
2019. április 23. 22:00 | Válasz erre | #46
© [törölt felhasználó]
2019. április 23. 20:26 | Válasz erre | #45
2019. április 17. 19:12 | Válasz erre | #44
Az első hiba meg is van: a Második kötetben az íjász, a barlangi összecsapás és a lándzsás nők utáni részben Bakersfieldbe juttok, de az odaúton 3× innod kell, különben minden kihagyott ivásért 3 Kondíció-pontot veszítesz.
2019. április 17. 13:35 | Válasz erre | #43
Mellesleg kimondottan jó aláfestő zene a játék alá a Woodkidtől a Run Boy Run zenéje. :)
2019. április 17. 10:17 | Válasz erre | #42
Először is hivatalosan is gratulálok a lelkesedésedért, a teljesítményedért és a kitartásodért!!! Csak így tovább! Lehet, hogy írhatnánk egy hasonlót is közösen...! :)
Tegnap toltam végig a játékot (a harmadik könyv végéig) és bár örültem, hogy megértettem az egész sztorit, lenne pár fennakadásom.
Az első, hogy a könyv pár utasítása nem érinti a kalandlapot! Sajnos nem írtam fel az adott fejezeteket (de amúgy is végig fogom játszani a játékot megint), viszont nem egy helyen szembetűnő, hogy Kondíció-pont nem kerül levonásra. Az is zavaró például, hogyha lőszert akarsz eltenni a hátizsákba, nincs rá lehetőséged, pedig a könyv utal rá, hogy megteheted (egy teljes tártáskányi lőszer 1 helyet foglal). A másik, hogy a hátizsák tartalmából nem lehet tudni, hogy mennyi hely van szabadon benne. Aztán az sem lett volna rossz tudni, hogy mennyi az Ügyesség (Stealth) büntetés a cipelt tárgyak miatt. Akkor a könyvben Kondíció-pontokat Élelmiszer és Vízadag elfogyasztásával is vissza lehet nyerni. Ez fontos dolog, ha csalás nélkül akarod végigvinni a játékot! Bár a könyv nem említi, de biztos vagyok benne, hogy az elsősegély-csomagot is el lehet tenni a hátizsákba. Ha már a lőszernél működött...
Ettől eltekintve remek munkát sikerült végezni, szóval elismerésem minden ráfordított percért, és azért, hogy a közösségünk (kolóniánk) :) négy újabb gyöngyszemmel bővülhetett! Szép munka volt!!!

És most jöjjön az a rész, amely az alkotást érinti.
Isten nyugosztalja és le a kalappal Joe Dever előtt azért az aprólékosságért, ahogyan a történetet leírta. Problémám azért volt vele, amire azért ő is odafigyelhetett volna!
Kedvenceim: a főhősnek van egy roadstere vagy speedstere, amely szép meg jó, de már a történet elején kiderül, hogy nem teljesen páncélozott. Miért nem? Főleg a legfontosabbak - utastér, benzintank, csomagtartó - nem kerültek páncélozás alá. Most komolyan: a kolóniának - és Cutter Jacksnek - nincs annyi esze, hogy ha már te vagy az egyetlen felderítője a konvojnak, akkor nem kéne mindent megtenni azért, hogy a lehető legtöbb körülményeket biztosítsa annak a személynek, aki a lehető legtöbbet kockáztatja a kolóniáért? Ha a járgányt nem is, legalább az utasteret. Persze később a székeket lepáncélozzák (elvileg), így a hátulról érkező támadások egy részétől védve lesz a hősünk, de amúgy...
Ugyanez érvényes a buszra és a benzinszállítóra is. Oké, a tartály acélfalú, meg minden, de a busz nem az. Főleg az utasok élete miatt is létérdek lett volna. Még ha a 7,62mm-es lövedéket nem is fogja meg, de a 9mm-es és a sörétes ellen jó védelmet biztosított volna, ami egy ilyen kemény és kegyetlen világban nem elhanyagolható tény.
Másik kedvencem a játék vége. Bármelyik. Amint csatlakozol a kolóniához, berobogtok ide-oda-amoda és mindenki happy. Téged kivéve, ha kb. 2db kincstári Kondíció-ponttal zárod a kalandodat. Ergó: mindenki örül, miközben a beled kifolyik. De semmi gond, a következő könyvet 2 Kondíció-ponttal kezded és nagy vidáman, senkinek sem jut eszébe, hogy megitasson, megetessen, ellássa a sérüléseidet, elvégre a kolónia fontos, te nem vagy az. Erre érdemes lett volna odafigyelnie neki is. Bőven elég lett volna, ha 6 vagy 12 Kondíció-pontot szerzel a játék végén, hiszen HA tényleg fontos vagy a kolóniának, talán némi ellátásban is részesülhetnél.
Következő a kulacs tartalma. Ha van autód, tényleg kell szarakodni a kulaccsal? Mert könnyen belefér egy 10 literes műanyag kanna, ami tele van vízzel és a játékban nem egy helyen könnyen maxra tölthető. Persze kell a kulacs a nagyobb túrákhoz, mert ilyen is van a játékban, ahol tényleg számít, hogy van-e vized. De hogy a kolóniától sem kérhetsz - vagy cserélhetsz! - az kicsit gáz. Igen, kellett volna bele egy kis csencselés a túlélőkkel is.
Kézitusa: nagyon kemények! Ha csalás nélkül akarja valaki végigvinni a játékot, az ráfarag. De nagyon. Amennyire tapasztaltam, a sokadik kézitusa után már szinte biztos, hogy megdöglik Cal Főnix, de más esetben is nagyon nagy az esélye, hogy 1-2 Kondíció-ponttal marad életben. Igen, még úgy is, hogy állandóan ellátja magát az elsősegély-ládából. Én személy szerint jobban szerettem volna, ha lőfegyverrel háríthattuk volna el a közelharcot és csak akkor kellett volna kézifegyverhez nyúlnunk, ha nincs lőszerünk, vagy az ellenfél könnyű prédának tűnik, vagy nincs esélyünk kitérni előle (meglepetésből támadás esetén), illetve ha néma csendben kéne ügyködnünk.
Fegyverek. A túlélőknek alig van, és sokáig alig szereznek (!) fegyvereket, így többször is elcsodálkoztam, hogy hogyan lehet ekkora mákjuk, hogy nem fújja le az egész kolóniát egy jól felfegyverzett, és az egymás elleni harcokban megedződött banda az útról?
Oké, értem én, hogy Cal Phoenix ne legyen felmálházva hat tonna lőszerrel, de ezt is meg lehetett volna úgy kerülni, hogy a túlélőknek is csak annyi van, amennyi feltétlen szükséges (fegyver van, lőszer alig). Máris jobban megértettem volna, hogy miért szorul rá az ellenfeleknél talált lőszerre Cal Phoenix. Azt csak külön jegyzem meg, hogy Cal fosztogatásainál egyszer sem olvastam, hogy amire NEM tart igényt, azt bedobálja a csomagtartóba, hogy később átadja a kolónia tagjainak (tudjátok, túlélés).
Mindezt csak azért mondom, mert az író néha kellő részletességig megy bele az események (főleg halálozások) leírásába, emellett meg elsiklik. Kár érte.

Mindazonáltal nem rossz kis sorozat, sokkal jobban élveztem, mint az Országút Harcosát (ami hosszú ideig a személyes kedvencem volt a KJK könyvek között). Jó volt nézni más szemszögből egy összeomlott társadalmat, a benne élők vergődéseit a szűkös nyersanyagforrás hatására. Több párbeszéd és több begyűjthető túlélő is belefért volna, mint ahogy több halálozás is. De ennek ellenére azt gondolom, hogy aki a többi kjk-t kedveli, az ezzel is tehet egy próbát!

Tisztelettel: EvilHarkonnen

Ui.: Nem tudom, hogy az író miért így csinálta meg a játékot (az első játék piszok nehéz, a többi egyre könnyebb, és nem feltétlen a pontok miatt. A könnyített játékban szerintem elég lett volna 5-ös szinten lennie az alapképességeknek a 3-as helyett, és az így leosztott pontok ellenére is lett volna benne kihívás)
© van20
2019. április 12. 12:32 | Válasz erre | #41
Sziasztok, most már mind a négy könyv játszható a [url=http://kjk.somee.com]kjk.somee.com[/url] oldalon. Akár külön, akár összefűzve is játszhattok velük.

Nem ártanak a jó induló értékek, de ha sikerül túljutni az első részen, a többi már gyerekjáték lesz, kivéve pár esetet az utolsó könyvben.
(Ha viszont magában játssza az ember a Kaliforniai visszaszámlálást, elég durva részek vannak benne, ahol alacsony Kondícióval vagy pl Autóvezetés/Ügyesség ponttal biztos a bukás - szerintem gyerekkoromban én csak csalással tudtam végigjátszani...)

Amikor az előbb összefűzve végigolvastam a négy kötetet (nem két perc volt...), arra figyeltem, hogy mindig legyen nálam elég kaja, víz és gyógyszer, illetve inkább lövöldöztem, mint bunyóztam; és így átlagos értékekkel elég könnyen végig lehetett jutni. Néha azért kellett használni save-load-ot, mert jöttek meglepetések. Ha igazi túlélő típus vagy, próbálhatod anélkül is...
© Anry
2018. november 14. 23:37 | Válasz erre | #40
Nem gondoltam volna, hogy ezt is megéljük! [smiley]taps[/smiley][smiley]taps[/smiley][smiley]taps[/smiley]
© [törölt felhasználó]
2018. november 14. 08:38 | Válasz erre | #39
© van20
2018. november 9. 09:47 | Válasz erre | #38
Elkészült az első három kötet fordítása, a negyedikben pedig javítottam helyesírási és logikai hibákat. Ha minden jól alakul, többféle formátumban is játszhattok majd velük.

Addig is itt egy régi interjú Joe Deverrel, magyarra fordítva: [url=http://van20.uw.hu/share/joe-dever-interview.html]http://van20.uw.hu/share/joe-dever-interview.html[/url]
© cock
2018. szeptember 20. 00:40 | Válasz erre | #37
Szerintem gyorsabban célt érsz, ha epubot hozol létre belőle. Akkor ez a margókérdés is eleve megoldott lesz. ;)
© van20
2018. szeptember 14. 14:55 | Válasz erre | #36
Talán mert van ebben a topikban olyan olvasó is, akit érdekel a dolog, és beszállna az elkészítésébe. Akkor látja, hogy hogy áll jelenleg.
Vagy nem tud angolul, de már nagyon rég szeretné végigjátszani, akkor itt végig tudja olvasni/kattintgatni.

Oké, téged nem érdekel, akkor rejtsd el a hozzászólásaimat.
Sőt, rejtse el mindenki, akit fárasztani merészeltem.
Vagy még egyszerűbb, ha nem kattintasz erre a fórumtémára, és akkor csak olyanok maradnak a "Száguldó Harcos" nevű topikban, akik szeretnék, ha megjelenne magyarul is a Száguldó Harcos.
© twillight (Kövérorr)
2018. szeptember 12. 22:20 | Válasz erre | #35
Röhögjé', de attúl még yol meg t'ok csinyánni olat.

Amúdj nyet látok tolongázst ríszedrűl se pocok.
Bár mivel runnerral akarja csinyá'tatni a zackármit, há b'szomalássan.
© [törölt felhasználó]
2018. szeptember 12. 20:40 | Válasz erre | #34
© twillight (Kövérorr)
2018. szeptember 12. 19:54 | Válasz erre | #33
1) miért nem pdf-ben raktad ki akkor

2) mit akarsz végülis ellenőrizni rajta? Az nyilvánvaló hogy nem érdekel a fogalmazási szint, az elütéseket viszont simán kiszűröd ha berakod valamibe amiben van helyesírásellenőrző. Ahol pirosat mutat, ott javítasz és kész. Mondjuk a zagorosak felében se lett ez elvégezve, szóval tulajdonképpen hátra is dőlhetsz mint aki készen van.

3) az biztos, hogy a "Felszerelés" szabályfejezetben nem sikerült a félkövér formázás.

4) amúgy fogalmam sincs mit jelentene ez anew ages hagymáz, hogy "Szeretném, ha ugyanúgy életre kelne, mint a többi zagoros kiadvány".
Azt meg pláne nem értem ha neked runner kell, akkor miért minket fárasztasz vele?