Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Saját készítésű KJK könyvek és egyéb írások
BejelentkezésElfelejtett jelszó
123456789Következő oldalUtolsó oldal
2021. december 22. 23:50 | Válasz erre | #411
Biztos, hogy nem lehetne egyszerű. (Még tavalyról emlékeztem e felvetésre, és egy "tesztelős mechanika" alapját egy kis cetlire ráfirkáltam akkor, de nem tudtam foglalkozni vele jobban. Előrebocsátom, jelenleg sem tudnék ennél jobban elmélyülni a dologban (és a "Dologban"/"Valamiben" sem), mert más kaland témán ügyködöm.) Mindenesetre valóban jó hangulatú a film, és nem elveszett ötlet megfontolni az ilyesféle "felélesztését", illetve átültetését akár.

Szóval. (Meglátásom szerint...) A háttér indulhatna onnan, hogy a bázison elszabadult már a "pokol", az ott tartózkodók szembesültek a szörnnyel, és a mivoltával, gyenge pontjával. Volt egy nagyobb kitörése a szörnynek, ami után káosz lett, és a megmaradtak (köztük a szörny is, valaki képében) szétszéledtek. Te (mint főhős) valamilyen szétdúlt helyen "kaparod össze magad", hogy nekiindulj túlélni az egészet, és valahogy kikeveredj a slamasztikából. [A szabályok szerint rajtad kívül 6 fővel indul a játék. Te vagy "te/a kalandor". A többieket el kell az elején nevezni, illetve a nevekhez párosítani a kezdeti kockadobást, hogy a karakterek beazonosíthatók/követhetők lehessenek. Pl. 1-es dobás Józsi, 2-es Pista. 3-as Béla, stb. (Női nevet legalább nem kell kitalálni...) Ezután (a saját karakterünkön kívül) ezeknek is kell alapértékeket dobni/meghatározni. Valamint az alapértékeken kívül mondjuk egy "MENTÁLIS értéket" is kéne dobni/kiosztani mindenkinek, amit ugyanúgy vezetni kéne. Saját magunk részére kellene még egy mutató: pl. "ÖNTUDAT érték", amit két kockával való dobás eredménye adna natúr.]
A kaland első részében meg kéne találni / "fel kéne szedni" (akár egyben, akár alkatrészenként) a vértesztelő apparátust. Ehhez mondjuk "fizikai" akadályok, feladványok találhatók ki. (Olyan elemeket is bele kéne már ebbe a részbe is építeni, amivel szerezhetünk - vagy bénázás esetén veszthetünk - a MENTÁLIS értékünkből".) Itt (az apparát megszerzésekor) kellene egy konkrét kockadobás: 1 kockával dobás; és ha pl. ennek a dobás értékének az egész többszöröse az elején kidobott "ÖNTUDAT értékünk", akkor még emberek vagyunk; ha nem (pl. 3-at dobunk, és az "ÖNTUDAT értékünk" 10), akkor már szörny vagyunk. Ennek tükrében cselekszünk itt. Ha emberek vagyunk, felvesszük az eszközt, ha szörnyek, megsemmisítjük azt. Nagyjából innen indulna a kaland második, fő része. (Ha szörny vagyunk, itt kapunk konkrét instrukciót, hogy a majdani találkozási helyek fejezetpontjainál az adott pontok helyett lapozzunk mindig mondjuk a 25-el nagyobb számra. Ha emberek vagyunk - és nem csalunk - ezt az instrukciót nem is olvashatjuk.)
Szóval a következő (nagyobb és szabadon bejárható) bolyongásban lennének találkozási pontok, adott fejezeteken. Ekkor (egy ilyen ponton) először dobni kéne, hogy meghatározzuk, kivel is találkoztunk. (Ha kidobtuk Józsit, és tudjuk, hogy Józsi már halott, újra kéne dobni.) [Most maradjunk csak annál a verziónál, hogy emberek vagyunk.] Nálunk a tesztelő apparát. Ha az ipsénél nagyobb a pillanatnyi "MENTÁLIS értékünk", rábírjuk, hogy vesse magát alá a vértesztnek. (Mondjuk a teszt lehetne csak annyi, hogy kétszer dobunk egy kockával. Ha ugyanazt dobjuk, a fazon szörny, ha különbözőt, ember.) Nyilván, ha az illető szörny, jönne egy adott harc, illetve pl. Józsit le kéne húzni az élők sorából. Ha ember, örülünk. Azzal, hogy valakin elvégeztük a vértesztet, a saját "MENTÁLIS értékünk" nő mondjuk 1-el, a fazoné (a stressztől) csökken; ha Józsi első tesztje volt, akkor 1-el, ha a második, akkor 2-vel, és így tovább. Ha adott különbség már van e mutatóink között (pl. 5 egység vagy kétszerese, vagy ilyesmi), akkor a pofa azt csinálja, amit mondunk. (Magunkkal vihetjük, vagy bezárhatjuk egy biztos szobába, hogy izoláljuk, stb.; de ez persze feljegyzendő.) Ha az adott mutatóink között nincs meg a szükséges különbség, a pofa csak elinal magában, és egy másik találkozási pontnál újra belefuthatunk. Ha viszont az illető (pl. Józsi) "MENTÁLIS érték" mutatója nagyon alacsony lesz (p. 3 vagy alatta), akkor megőrül, és likvidálni (valószínűleg megölnünk) kell, hogy nagyobb galibát ne okozzon. Ennek hatása lehetne, hogy a mi "Mentális értékünk" csökkenjen, ami a következő találkozási szituációnál érdekes. A cél az lenne, hogy mindenkit teszteljünk, és lehetőleg izoláljunk el. (A szörny harci mutatói elég magasak lennének, így - csalás nélkül - jó néhány sikeres csatát nem lehetne abszolválni.) Illetve az is egy fajta sikeres befejezés lehetne, ha mindenki elfogyna. Még akár az is beleépíthető lehetne, hogy a szörny egyre erősebbé (így nehezebben legyőzhetővé) váljon, ahogy minél több embert pusztított el.

[Ha szörnyként mennénk, nyilván a túlélés és az összes emberke elpusztítása, átformálása lenne a cél. Mondjuk ez - játéktechnikailag és hangulatilag is - hordozhatna bukfenceket is magában. (Pl. mi van, ha szörnyként egy már másik átformált mókussal találkozunk? Egy pacsi után megyünk tovább igazi embert keresni? Stb. Bár nyilván ezt a részét is ki lehetne valahogy értelmesen találni.]

Szóval ezeket csak azért vázoltam itt, mert nem tartom halott gondolatnak e téma esetleges feldolgozását. Sajátos hangulata lehetne. Persze az azért nem lenne jó, ha valamiféle eszetlen akció hentelésbe menne át a (")dolog(").
© van20
2021. december 21. 17:11 | Válasz erre | #410
Írtam egy minikalandot ahhoz a jól ismert labirintushoz, melynek mélyén a kegyetlen véres vadas szedi áldozatait.

[url=http://kjk.somee.com/Catalog.aspx?book=hk-vv]http://kjk.somee.com/Catalog.aspx?book=hk-vv[/url]

Ha megfexi a gyomrotokat a végtelen sok bejgli és tőtött káposzta, el tudjátok képzelni, milyen strapabíró emésztőrendszerrel kell rendelkeznie egyik kedvenc rettenetünknek.
© [törölt felhasználó]
2020. december 9. 20:58 | Válasz erre | #409
© [törölt felhasználó]
2020. december 9. 20:17 | Válasz erre | #408
© [törölt felhasználó]
2020. december 9. 17:21 | Válasz erre | #407
© [törölt felhasználó]
2020. december 9. 16:04 | Válasz erre | #406
© [törölt felhasználó]
2020. december 9. 14:36 | Válasz erre | #405
© [törölt felhasználó]
2020. december 9. 13:19 | Válasz erre | #404
2020. december 8. 18:24 | Válasz erre | #403
Az eddigi szavazások mindig vagy-vagy kategóriások voltak, ezért szegény, primitív kis kérdőívem csak ennyit tud egyelőre. Ezért is kérdeztem, hogy csak kíváncsiságból csináljuk (mely esetben lusta dög vagyok [smiley]bee1[/smiley]), vagy valaki szeretne kezdeni is valamit az eredménnyel (ekkor megcsináltam volna több választási lehetőségűre).
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© Uhu
2020. december 8. 18:15 | Válasz erre | #402
Érdemes lenne átállítani a szavazást több lehetőségre, mert így számomra nincs értelme a szavazásnak, hiszen nem csak egy stílus érdekelne.
2020. december 5. 00:01 | Válasz erre | #401
Nekem nagyon bejött ez a pár sor, írd meg légy szíves az egész könyvet :) Nem baj, ha nem 400 pontból áll, vagy nem tudod minden tervedet megvalósítani benne, én vevő lennék :)
2020. december 4. 17:14 | Válasz erre | #400
Ezzel csak az a baj, hogy van aki akár kettőt is jelölne, vagy többet.

Amúgy témának még eszembe jutott, hogy lehetne egy alien lapozgatós könyv is.
Nagy űrhajó, melyen menekülsz, esetleg parancsokat hajtasz végre, fegyvert építesz, aminek a részei a hajó különböző részein találhatóak. Persze a fő ellenfél adott lenne... kisebb nehezítés, hogy limitált lőszerkészleted lenne (tehát megadott kör alatt ki kellene nyiffantani). A sav miatt menekülési lehetőségről kellene gondoskodni, hiszen az átégetheti a hajó burkolatát...
2020. december 4. 16:05 | Válasz erre | #399
Köszi a "szavazólapot"! Szerintem ezt most csak az érdekesség kedvéért csináljuk, hiszen nem reprezentatív... bár ki tudja, lehet, hogy valakit felbátorít az eredmény a könyvírásra. [smiley]vigyor[/smiley]
© killmaster (Savanyúhas)
2020. december 4. 14:10 | Válasz erre | #398
Reméltem, hogy a hagyományos fantasy rajongás még nem halt ki, ugyanis én ebben érzem otthon magam. Jórészt kis könyvtáram is ilyen kötetekből áll, illetve a westernnel kacérkodom még, abból is sokat olvastam. A rossz és a jó örök küzdelme, árulás és csalás körülötted, illetve akadjanak segítők is, akik így vagy úgy, de legyenek hasznodra. A többi már csak az író fantáziáján múlik.
2020. december 4. 08:14 | Válasz erre | #397
Csak kíváncsiságból megy a szavazás, vagy valaki tervezne valamit kezdeni is ezzel az eredménnyel?
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© SzG
2020. december 4. 06:59 | Válasz erre | #396
Igen, bár egy ilyen felmérés csak ugye a játékkönyvkedvelők igényeit tükrözi (és főleg a "keménymagét", hiszen nyilván ők aktívak, ők szavaznak stb.). Nem biztos, hogy egyedül rájuk kellene építeni, sőt, biztos, hogy nem. :) A szélesebb közönséget kéne inkább becélozni, őket pedig tényleg azokkal lehetne inkább, amik a körükben népszerűek (az említett weird/horror, történelem, esetleg urban fantasy, steampunk; bár lehet, hogy a steampunk is ilyen még, igen).
De mondjuk tényleg lehetne itt a Zagoron is egy felmérés, bár azért az is csak a hardcore lapozgatóskedvelők igényeit tükrözné. :)
2020. december 4. 06:53 | Válasz erre | #395
A FB csoportban csináltam még nyáron egy szavazást, hogy milyen témájú lapozgatóst olvasnának szívesen az emberek. Közreadom az eredményt, hátha érdekes még (zárójelben a szavazatok száma):

1. dark fantasy / horror (46)
2. hagyományos fantasy (42)
3. cyberpunk / közeljövő (27)
4. steampunk (13)
5. magyar történelmi (12)
6. sci-fi (12)
7. modern / urban fantasy (6)
8. modern kori történet (3)
9. történelmi (1)
10. szuperhősös (1)

Nem tudom, mennyire reprezentatív. Az 1-2. hely egyértelmű, de azért úgy tűnik más témáknak is lehet létjogosultsága. De szerintem érdekes lenne nagyobb közönséggel is megcsinálni ezt a felmérést, pl. itt a Zagoron.
© [törölt felhasználó]
2020. december 3. 23:50 | Válasz erre | #394
© [törölt felhasználó]
2020. december 3. 20:02 | Válasz erre | #393
© rjmac
2020. december 3. 19:29 | Válasz erre | #392
Talán egyszer belevágok, de nem lesz egyszerű. Ki kell dolgozni a karaktereket, a helyszínt, térképet készíteni, megoldandó feladatokat kitalálni hozzá, valakit megbízni, hogy készítsen hozzá grafikákat. És valahogy úgy megírni, hogy ne legyen elcsépelt jobbra mész/balra mész labirintusos mászkálás, hanem több ennél.
Azt sem tudom egyáltalán lehetséges-e egy történeten belül megoldani, hogy "jó" és "rossz" karakterrel is végig lehessen játszani, de talán hozhatna változatosságot az, ha embernek álcázott szörnyként is játszhatnánk, aki szerencsével túlélheti a különböző csapdákat, teszteket és átalakíthatja a pórul járt embereket. A "jó" figurával játszva is nehezen leküzdhető akadályokat kellene gördíteni az olvasó játékos elé.
Át kéne alaposan gondolni, hogy ne csak egy összecsapott akció-horror játék legyen, hanem átjöjjön a filmből is ismert paranoia és emellett rejtvény is legyen benne.
Ha találok egyszer egy Thing rajongót, aki segítene ebben, akkor akár lehet is belőle valami egyszer. :)
Azt sem tudom, hogy aki KJK-t ír, az külön egy spéci programmal teszi azt, vagy simán csak egy Word dokumentumban, szóval hiába van ötlet, ha a megvalósításhoz nem értek.
© SzG
2020. december 3. 19:27 | Válasz erre | #391
Szerintem a PDF formába való konvertálásnak nem sok értelme van, nem nagyon lapozgatná így senki a könyvet, főleg, ha még esetleg linkesítve sincs (PDF-et linkesíteni meg elég kemény meló, ahogy hallottam). Én épp ezért le is mondtam róla, hogy PDF-ként is közzétegyük a Végzet Prófétáit. Meg aztán úgyis van már belőle ugye azw3 meg epub, amik elvileg a legkedveltebb formátumok. :)
2020. december 3. 18:50 | Válasz erre | #390
Az epub pontosan az amit írtál, html. [smiley]awink[/smiley]
Nemhiába ezt a legkönnyebb szerkeszteni.
Tény, hogy ha linkesen akarjuk megoldani, akkor kell bele egy kis munka.

Amúgy agyaltam már azon, hogy hogyan lenne érdemes megcsinálni egy lapozgatóst.
A próféták pl. 2 html-ből áll, viszont így láthatod az előtte/utána levő pontokat, amikbe ha beleolvasol... Viszont könnyebben konvertálható pdf-fé.
Ha minden pont külön html-be kerülne, akkor tényleg csak abba a pontba látnál bele, amire irányítottak, viszont pdf-fé biztos nem érdemes alakítani.
© [törölt felhasználó]
2020. december 3. 18:02 | Válasz erre | #389
© [törölt felhasználó]
2020. december 3. 18:00 | Válasz erre | #388
© [törölt felhasználó]
2020. december 3. 16:19 | Válasz erre | #387
© [törölt felhasználó]
2020. december 3. 16:17 | Válasz erre | #386
2020. december 3. 14:52 | Válasz erre | #385
Aha, kezdetben így kezdték alkotni, aztán fel is adták ezt, mert nem jött be az összeg amit akartak. (nameg mások letölthetővé tették)
Legvégül csináltak egy gyűjtői dolgot, ami nem tudom hol tart, mert nem vettem miatta új mobilt, de ha jól sejtem nem nagyon jött be nekik az sem. ;)
© rjmac
2020. december 3. 14:38 | Válasz erre | #384
Egyik kedvenc filmem, a Carpenter-féle The Thing-hez hasonló környezetben játszódó KJK történet megírásán gondolkodok már egy ideje, ami persze csak egy megvalósulatlan álom marad, de azért szívesen játszanék egy olyan rémtörténettel, amiben a szörnyetegek ellen is lehetne küzdeni és a Pusztítóhoz hasonló módon megfordítva mi magunk is lehetnénk a szörnyetegek. :)
Valami ilyesmire gondolok, csak jobban kidolgozva, hogy minél izgalmasabb és félelmetesebb legyen:

72.
Ujjaddal a lángszóró ravaszán, óvatosan lépkedsz előre a kihalt folyosón. A mennyezetről lógó csupasz villanykörték gyenge fénye a körülötted mindenfelé szétszórt tárgyakra esik. Dobozok, kutatáshoz használt eszközök, berendezések törött darabjai hevernek szerteszét. Tekinteted riadtan fürkészi, hogy moccan-e valami az árnyékok között.
Tedd próbára a SZERENCSÉDET!
Ha SZERENCSÉD van - lapozz a 99-re. Ha nincs szerencséd - lapozz a 113-ra.

99.
A folyosón haladva rövidesen egy csukott ajtó mellett haladsz el. Az ajtón túlról, hirtelen vérfagyasztó, artikulátlan üvöltés hallatszódik. A rettenetes hang hatására dermedten megtorpansz, szíved a torkodban dobog. Mit teszel?

Kivágod az ajtót és berontasz? Lapozz a 93-ra.
Továbbmész? Lapozz a 217-re.
Vársz egy keveset, hogy mi fog történni? Lapozz a 16-ra.

113.
Éppen egy szellőzőrostély alatt haladsz el, amikor a sötét nyílásból egy nyálkás csáp vágódik feléd és villámgyorsan a nyakad köré tekeredik. Fulladozva próbálod magadról lefejteni, de hiába: egyre szorosabban fonódik rád és közben egy amorf alak ereszkedik le melléd. Gumiszerű bőre hullámzani kezd és szétnyíló mellkasából apró, indaszerűen rángatózó kacsok nyúlnak ki, majd mélyednek a bőröd alá, miközben tehetetlenül vergődsz. Képtelen vagy szabadulni, lassan elsötétül a világ.
Többé nem vagy önmagad. Asszimiláltak!
Lapozz a 357-re.

357.
A John-dolog vagy. Egyetlen cél irányít: minél több élőlényt asszimilálni lebukás nélkül!
A padlón fekve, lassan kezdesz magadhoz térni. Bizonytalanul
felegyenesedsz és imbolyogva elindulsz a folyosó vége felé, ahonnan halk beszéd hangja hallatszódik. Felemelt kézzel, barátságosan integetve közeledsz az emberek felé...
© [törölt felhasználó]
2020. december 2. 21:22 | Válasz erre | #383
© SzG
2020. december 2. 21:16 | Válasz erre | #382
Mondjuk igen, kicsit már kezdem most én is túl pesszimistának érezni magam. :)
De a 2000-et akkor is túlzásnak tartom, még ha országos terjesztés lenne, akkor is. Mint írtam most pár perce, ennyi ma már szinte semmilyen fantasztikus témájú könyvből sem fogy, maximum a "sztárírók" műveiből. De abban talán egyetértünk, hogy a "rendes" könyveknek, a hagyományos irodalomnak jóval nagyobb tábora van, mint a lapozgatósoknak. Tehát, ha egy "rendes" fantasy/horror stb. könyvből ma elfogy 2000 (nagynehezen!), akkor egy lapozgatósból, főleg ha az még kockázós is, ami még inkább behatárolja az olvasók táborát, biztos nem fog 2000 elmenni, valószínűleg még feleannyi sem. Ugye erre utal az említett Szukits esete is: ők is csak ilyen 500-800 darabot adtak el 1998 és 2001 között a fantasy lapozgatósaikból, pedig nyilván náluk is volt országos terjesztés meg reklám stb. Szerintem most is maximum ennyi lehet a reális felső határ, vagy ahogy írtam, talán kb. 1000 példány, mondjuk egy Livingstone könyvnél. De ez is csak jó marketinggel, jó terjesztéssel.

Egyébként elhiszem, hogy amikor szerepjátékoztál, még aránylag népszerű volt a szerepjáték meg a kártya; igen, ezek tényleg tovább sikeresek voltak, valószínűleg azért, mert társas szórakozási formák, kb. mint a társasjátékok ugye. De a játékkönyvek esete más, és azokat már tényleg jóval előbb kiszorították/elkezdték kiszorítani a számítógépes/konzolos játékok (amik ugye ugyanúgy "magányos" szórakozási formák, csak "teljesebb" élményt kínálnak sokak szerint).
© [törölt felhasználó]
2020. december 2. 21:15 | Válasz erre | #381
© [törölt felhasználó]
2020. december 2. 21:01 | Válasz erre | #380
© SzG
2020. december 2. 20:47 | Válasz erre | #379
"ennyi még a híresebb írók (nem lapozgatós) könyveiből se nagyon fogy ma már."
Mármint az "elit" könyveiből talán még igen. Vagyis akik most a fantasy/weird/horror színtéren "sztárírónak" számítanak, gondolok itt Veres Attilára meg Moskát Anitára például. Ők kb. ilyen eladásokat produkálnak.
Igen, ahogy írtam, szerintem nem teljesen lehetetlen, hogy ha valaki összehoz egy tényleg komoly, felnőtteknek szóló lapozgatóst, amivel többek között éppen az ilyen fantasy/weird/horror réteget célozza be, akkor összejöhet akár egy 1000-2000 körüli eladás is... jó kapcsolatokkal, pénzzel, jókora szerencsével talán, bár szerintem ebben se sokan hisznek rajtam kívül. :) De hogy egy kockázós oldschool fantasyból, ami mégiscsak egy rétegműfaj, nem ad el senki 2000-et, se a Cherubion, se a Delta, se a Tuan így 2020 körül, az egész biztos. Teljesen kizárt.
© SzG
2020. december 2. 20:23 | Válasz erre | #378
Szerintem kizárt, hogy csak 2006-2009 között kezdett volna el hanyatlani a szerepjátékos, pláne a lapozgatós műfaj. A '90-es évek elején volt ezeknek a fénykora, utána a '90-es évek közepére már elég rendesen betettek nekik a számítógépes játékok. De igazából szinte mindenki ezt mondja, szóval nem én találtam ki. :) Nyilván voltak még utána is sikeres termékek, főleg a MAGUS például, de folyamatosan csökkentek az eladások. És ez a viszonylagos sikeresség is egyedül az RPG-re, kártyára stb. vonatkozik, a lapozgatósok már sehol sem voltak 1998 felé sem. Az ország akkori legnagyobb fantasy/sci-fi stb. kiadója, a Szukits is "befürdött" a Démonlovagokkal 1998-ban, meg a Zagor legendájával 2001-ben, ugye valami 500-800 eladott példányszámról szóltak a hírek is. Igen, a Harcos Képzelet elmenetelt egészen 2008-ig, talán a fanatikus, évtizedek óta mellettük álló rajongótábornak köszönhetően, de ott is már csak 1000 példány körüli eladások voltak a végefelé, én úgy tudom. Utána a MAGUS lapozgatós meg egyenesen óriásit bukott (pedig ott ráadásul MAGUS-ról volt szó).
Ez a 2000 példány, amit írsz... biztos, hogy nem igaz. Az meg egyenesen nonszensz, hogy még ma is annyi fogyna egy lapozgatósból. :D Még a Kaméleon is jó, ha 500-at el tudott adni a Livingstone-könyvekből. Mi meg 150-et adtunk el a Végzet Prófétáiból. :D És már erre is azt mondta amúgy néhány kiadóközeli ismerősöm, hogy szép eredmény. :D Ez a 2000 ez az álom kategória egy fantasy lapozgatósnál ma Magyaroszágon... ennyi még a híresebb írók (nem lapozgatós) könyveiből se nagyon fogy ma már.
© [törölt felhasználó]
2020. december 2. 20:22 | Válasz erre | #377
© [törölt felhasználó]
2020. december 2. 20:11 | Válasz erre | #376
© [törölt felhasználó]
2020. december 2. 20:02 | Válasz erre | #375
© SzG
2020. december 2. 19:45 | Válasz erre | #374
Teljesen már a kinti, meg az itthoni helyzet. És nem csak azért, mert ott "van mit megvenni, itt meg nincs." Kint már vagy 50 éve szinte folyamatosan a köztudatban van a műfaj (a fantasy stb. része is), néhol szinte már a mainstreamban is ott van. Itt meg a a 80-as évek végén/90-es évek elején volt a köztudatban pár évig, és kb. ennyi. Meg most van talán egy kisebb felfutása, de inkább a gyerekeknek szóló könyveknek (Kalandos küldetések, 1000 veszély, Bojti Anna könyvei stb.). Tehát itthon még ha hirtelen lenne "mit megvenni" fantasy/horror téren, akkor se biztos, hogy siker lenne, sőt. De persze reméljük, hogy lesznek még, akik "felkapaszkodnak a geek hullámra". Mint írtam, én is örülnék egy Riders-kiadásnak is, csak kb. esélytelennek látom a kiadást, a sikert meg főleg. Esetleg valami Zagor-féle "rajongói kiadást" össze lehetne hozni, ez működhetne (anyagáron árulva, egy szűk rajongói körnek), csak ez meg ugye a jogok miatt lenne problémás...
© [törölt felhasználó]
2020. december 2. 19:32 | Válasz erre | #373
© SzG
2020. december 2. 19:09 | Válasz erre | #372
"A kereső több könyvmoly lány youtube csatornáját is feldobta, akik megvették ezeket."
De gondolom külföldiek voltak. :) Külföldön meg nyilván nagyobb piaca van mindennek, meg ott ez az egész interaktív műfaj sokkal elterjedtebb, mint itthon, a fantasy/horror része is (most pl. iskolákban is osztogatták az FF könyveket, ha jól láttam a Kaméleon oldalán...). Szóval igen, ott biztos vannak viszonylag sokan, akik nem a "90-es évek szönyegen gubbasztó, kockát hajigáló nerdjei közül kerülnek ki". Idehaza nem hiszem, bár nyilván tévedhetek.
Illetve vannak gyerekek, de ugye ők Bojti Anna, illetve a "kollégái" gyerekeknek szóló könyveit lapozgatják. :)
© killmaster (Savanyúhas)
2020. december 2. 19:03 | Válasz erre | #371
Az e-book, mint olyan tényleg jó ötlet, de meló van azzal is, nem is kevés. Ennek is talán a HTML verzióját tudnám elképzelni, mint a Magányos Farkasnál, de mire minden a helyére kerül, az szinte biztos egy ember kevés lenne ehhez. A fordítással az a gond, hogy belekezdesz egy történetbe, amiről azt gondolod, hogy jó lesz, és végül kapsz egy középszerű kalandot. Azért ne gondolja senki, hogy külföldről csupa mestermű érkezik. Van ott is hulladék rendesen! Ha pedig írásra adod a fejed, na az sem könnyű vállalkozás, tapasztalatból mondom. Ahány olvasó, annyiféle elvárás a kalanddal szemben. Én sem olvasok ám el mindent végig, csak mert lapozgatós, és lefogadom mások is így vannak vele. Nincs esetleg valakinek talonban egy amerikai nagybácsija? Az nagyban leegyszerűsíteni a könyvkiadást. Amúgy a dobókockázás ma már egyszerűen megoldható, dob a gép helyetted, és akkor nem a kockát szidod, hanem a programot!
© [törölt felhasználó]
2020. december 2. 19:00 | Válasz erre | #370
© SzG
2020. december 2. 18:53 | Válasz erre | #369
Én nem igazán szeretem az e-bookokat (olvasóm sincs), viszont azzal egyetértek, hogy bizonyos szempontból "ezekben van a jövő", illetve nyilván sokkal több embert el lehet érni egy e-bookkal, mint egy sima könyvvel, meg nyilván sokkal kevesebb a macera is vele. Most ugye mi is közzétettük a Végzet Prófétáit ingyenesen letölthető e-booként, és hát igen, már az első nap is sikerült vagy ötven olyan emberhez eljuttatnunk a könyvet, akihez eddig nem. :) Pedig sok helyen még nem is reklámoztam, csak pár Facebook-csoportban meg itt. Valószínűleg ez a "papíralapú" könyvek iránti érdeklődést is meg fogja dobni kicsit, illetve ezt már tapasztalom is. Úgyhogy mindenképp érdemes e-formátumokban is gondolkodni, de szerintem emellett kell azért a "rendes", papíralapú kiadás is, elvégre csak az az igazi könyv, meg csak úgy az igazi egy lapozgatóssal játszani (oké, nem mindenki gondolja így, de azért sokan szerencsére igen).
Egyébként kb. ugyanez vonatkozik szerintem az alkalmazásokra is: érdemes ebben a formában is megjelentetni a könyveket. Én is próbálom, most a Végzet Prófétáit is ilyenbe átrakni, mármint átrakatni. :)
© SzG
2020. december 2. 18:42 | Válasz erre | #368
A te modelled: igen, mondjuk a finanszírozást talán könnyebbé tenné. Feltéve, ha valóban sikerülne jól reklámozni. Majd ezen még gondolkodok.

"Egyébként respect neked, amiért megteszed ezt. :)"
Köszi. :)

Szerintem lesz kereslet a tatárjárásos könyvedre, de majd meglátjuk. :)

Fantasy: végül is igen, talán lehet komolyabb kereslet arra is. Feltéve, ha tényleg nem oldschool meg nem kockázós (mert szerintem sok embert a kockázás is "elriaszt", illetve ettől tényleg komolytalanabbnak tűnhet számukra egy könyv). Továbbá valóban eredetinek kellene lennie a történetnek és a világnak. A Riders szerintem nem feltétlenül felel meg ezeknek a követelményeknek, sokan egy "darkos" KJK-t látnának benne (amúgy az is tudtommal), de nyilván én sem bánnám, ha megjelenne. Viszont az nagyon nem igaz egyébként, hogy a vastagság nem dobja meg a könyvárat... dehogynem, keményen. :) Ha mondjuk ötször olyan vastag egy könyv, mint egy átlagos KJK, akkor az előállítási költsége kb. ötször annyi lesz: ötször annyit kell adni a fordítónak, a tördelőnek, meg az esetleges korrektornak a munkájáért cserébe (hiszen a karakterszámtól vagy oldalszámtól függően kapják a bérüket), aztán ötször annyi papír kell az előállíáshoz, ötször annyi festék... ja, és ilyen vastagságnál már keményborító kell, meg fűzött lapok, ami szintén nem két fillér. Tényleg sokba kerülne egy ilyen könyv előállítási költsége; szerintem lenne vagy 6000 csak az előállítás (bár ez példányszámfüggő is nyilván), és mivel a kiadó meg a terjesztők is rátennék a hasznukat, így a fogyasztói ár lenne vagy 10-12 ezer... hát nem tudom, melyik kiadó merné ezt bevállalni. Meg aztán hányan vennék meg, mondjuk a tényleg "hardcore" lapozgatósfanokon kívül. :) Szóval azért ilyen vastagságú könyvek kiadásában szerintem nem érdemes gondolkozni.
© [törölt felhasználó]
2020. december 2. 18:36 | Válasz erre | #367
© [törölt felhasználó]
2020. december 2. 18:19 | Válasz erre | #366
© [törölt felhasználó]
2020. december 2. 18:02 | Válasz erre | #365
2020. december 2. 17:44 | Válasz erre | #364
Hűha, jól felfutott ez a topic. :)

SzG: az én ötletemnek valóban csak egy előnye van a te modelleddel szemben, mégpedig az, hogy az író részéről nem igényel kezdőtőkét. Sajnos nem mindenki tudja beletolni azt a párszázezer forintot előre, ráadásul úgy, hogy a megtérülése is kérdéses. Egyébként respect neked, amiért megteszed ezt. :)

Én nagyon örülnék neki, ha magyar történelmi témájú könyvre lenne kereslet, hiszen éppen most írok egy a tatárjárás idejében játszódó könyvet.

A fantasyt talán nem írnám le teljesen, annak inkább csak az oldschool-fantáziátlan-livingstone-os változatát. :) Egy eredeti világ, eredeti történettel és karakterekkel szerintem működhet. A lényeg, hogy legyen benne valami újdonság, és ennek szerintem a Metal Heroes és a Riders tényleg megfelel. Innentől kezdve a kiadókat nem értem, miért nem próbálkoznak velük. A könyvek vastagsága szerintem nem dobja meg annyival a nyomtatási költséget - talán még előny is, ha az olvasó látja, hogy "van benne anyag", és nem egy pár órás cucc.
© SzG
2020. december 2. 17:20 | Válasz erre | #363
Lehet, hogy így van, végül is a Deltából kinézem. :)
© [törölt felhasználó]
2020. december 2. 16:33 | Válasz erre | #362
123456789Következő oldalUtolsó oldal