Zagor.hu
Zagor.hu fórum
1 – Démonlovagok
BejelentkezésElfelejtett jelszó
Gondolatok a könyvről (1)
Kisebb Spoilerek.

Nekem a DL az egyik kedvenc lapozgatósom, JG nagyon odatette!

Azt hiszem, hogy az egyik legmegosztóbb könyv ez. Vagy szereti valaki, és akkor nagyon, vagy nem. Sokak szerint túl nehéz lett a könyv, mert rengeteg benne a nehéz harc. Ez így is van, de szerintem még átlagos 9-10-es ügyességgel is bőven kijátszható - persze kell hozzá némi szerencse is. A titok mindössze annyi, hogy normálisan végig kell játszani a könyvet, mert ha elég ügyesek vagyunk, akkor a kaland folyamán rengeteg olyan segítséget kaphatunk, ami nagymértékben hozzájárul a végső sikerünkhöz.

A kaland abszolúte epikus és nagyívű, mondhatni klasszikus darab. Az író inspirációja a Machbeth volt, ez erősen is érződik rajta. Rengeteg helyszínen járhatunk, ami biztosítja azt, hogy alig lesz egy perc nyugalmunk is. Akik szeretik a lovagkort, azok egyből meg fogják szeretni ezt a könyvet. A történet is klasszikus, le kell győznünk a holtából feltámadt gonosz boszorkánymestert, melyhez párosul "egy kis" éhínség, járvány, miegymás - már egy jó kis darkos feelinget adva ezzel. Ez viszont ne tévesszen meg senkit, az egész FF közösség egyet értett abban, hogy Belgaroth az egyik legkeményebben ellenfelünk az egész sorozatból! Aki szereti a rejtvényeket, az sem fog csalódni a könyvben, lesz benne része. De még mi az hogy! Úgy gondolom, hogy az egyik legötletesebb rejtvény e történetben foglal helyet, persze ennek mindenki járjon utána:) Ami még jelentősen hozzáad az egészhez, azok a kaland elején választható speciális képességek, amelyeket elég sűrűn fogunk alkalmazni.
Többet nem szeretnék róla írni, mert akkor csökkenne az élvezeti érték, ezért azt tanácsolom, hogy aki még nem játszotta végig, sürgősen kezdjen neki.

Egyszer mindenképpen kötelező!
hr
Első oldalElőző oldal12
© SzG
2012. április 14. 21:32 | Válasz erre | #9
Ja, ezt már én is írtam, hogy brutál, illetve hogy nem értem, miért tartod könnyűnek-közepesnek, na mindegy. :D
Én asszem sose tudtam szabályosan végigvinni, és nem csak azért, mert húszmillió tárgyat-infót-verset stb.-t kell összeszedni itt is, és tele van instant halállal, hanem mert a kockától is sok minden függ, főleg a végén, pl. a főszörnyet és a lovagjait (akikkel EGYSZERRE kell megküzdeni, ha jól emlékszem) szinte lehetetlen leverni. Ezt már más is írta amúgy, gyakorlatilag mindenkinek meggyűlt a baja velük, ahogy láttam. :D
2012. április 14. 19:46 | Válasz erre | #8
Ok, akkor megcsinálom a saját vázlatomat, hogy mit is gondolok én optimális útnak. Majd fel is teszem, valszeg még ma.
De remélem, hogy sikerül bebizonyítanom, hogy annyira nem is brutál!
2012. április 14. 16:58 | Válasz erre | #7
Dr Lecter!A napokban szóbajött A szamuráj kardja témánál ez a mű is!A nehézségi szintje miatt lett megemlítve,és te azt írtad hogy szerinted nem is tartozik a nehéz kalandok kategóriájába,ill.ennek kapcsán hoztad föl azt is hogy nemrég játszottad végig sikeresen 9-es ügyességgel!
Hosszú idő után ismét elővettem ezt a könyvet tüzetesebb áttanulmányozásra,hogy ne csupán légből kapottan,emlékezetből írjak róla mindenre kiterjedő kritikát(rendhagyó módon a nagyjábóli sorrendiségemet magszakítva,ami persze nem baj;egy ilyen komplex anyagnál meg végképp nem az!).De mielőtt ennek nekifognék,nagyjából írd már le hogy esetleg hol jelentett problémát ez a 9-es ügyesség,vagy milyen neccesebb pillanatok adódtak más okokból kifolyólag,ha nem gond,ugyanis most hogy alaposabban ráálltam a dologra,még mindig a brutál szerintem a sztori!
Tedd azt másokkal,amit szeretnél hogy veled tegyenek meg,illetve ne tedd,amit magadnak sem szeretnél!
© Ravnos
2012. február 7. 22:22 | Válasz erre | #6
Nekem is ez a "legkedvesebb" könyvem! Szerintem a történet iszonyat jó főleg, h elég sok helyszínre eljuthatsz a kaland során. Pl: falvakba, dimbes-dombos tájakra 1 Kokatriszt vagy 1 Bansít üldözve vagy épp egy vadkant, de meglátogathatsz egy Éjtövis nevezetű papi szekta bulit vagy egy nekro vámpírt!
Na meg ott a 3 vers amiből megtudjuk a három szükséges számot és ebből az egyik vers igen rafkósan ellett rejtve. De ha nem is jövünk rá erre a 3 számra még akkor is mehetünk tovább a küldetésben sőt szerintem talán ez a másik út érdekesebb is! Persze a végén a jó öreg Belgaroth beszopat, mert ha nincs nálunk a tündér dárda akkor jobb ha bele dőlünk a kardunkba :D! Én ezért csak ezt az egyet sajnálom, h nem lehet a dárda nélkül megcsinálni. Na meg a gyilkos tőr, az meg mindig akkor jött ha nem kéne. De mindent összevetve, nagyon jó kis könyv ez!
2011. december 26. 22:32 | Válasz erre | #5
Egyik kedvencem volt ez a könyv :)
2011. december 19. 21:47 | Válasz erre | #4
Igen, a számok benne vannak:)
2011. december 19. 21:34 | Válasz erre | #3
Oké! Azt kikerestem.[smiley]beka3[/smiley] Az előtte lévő fejezet írt, hogy 3 számot kell találnom a három összeszedett információban. Mivel az infók megvoltak, csak a számok nem, úgy gondolom ez sem számít valódi csalásnak. A megszemélyesített lovag sem tudott számokról csak az infóról, a számos játék csak a játékosnak van. Amúgy benne vannak a számok?
2011. december 19. 21:05 | Válasz erre | #2
[spoiler]Mondjuk arra kíváncsi vagyok, hogy elsőre hogyan jutottál el a 378-as pontra?[/spoiler]
2011. december 19. 20:36 | Válasz erre | #1
Ezt is most olvastam. Végre van időm. [smiley]bee1[/smiley] Kimondottan hangulatos könyv, jó ötletekkel. Nem is értem miért csak ebben és az Éjféli tolvajban van képzettség. Nagyot dob a játszhatóságon.
A csata is tetszett. Így játszva a csapatok közötti harcot, kellőképp egyszerű, de azért életszerű. Itt jut eszembe a másik furcsaság. A KJK könyvekben, miért nincs erre egyforma szabály? Gondolkodtam is rajta, hogy a Halál seregeit erre a szabályra átalakítom, és úgy játszom végig. Abban ugyanis elég pocsék a csaták szabálya.[smiley]duhos2[/smiley]
Amúgy elsőre végigvittem. [smiley]taps[/smiley] Persze némi csalással, ahogy én szoktam: Ha logikátlan zsákutcába érek, ahol én nem úgy döntenék amit felajánl a könyv, visszalapozok. Ja, és szokásom több karakterrel egyszerre elindulni. Itt adta is a történet. A királyság sorsát egy embere bízni? [smiley]csodalk[/smiley] Én vittem egy nyomolvasót, a király meg adott mellém egy testőrt. [smiley]crossbow[/smiley][smiley]crusader[/smiley][smiley]ninja-3[/smiley]
Első oldalElőző oldal12