Zagor.hu
Zagor.hu fórum
54. könyv: A Halál Kapuja
BejelentkezésElfelejtett jelszó
Gondolatok a könyvről (1)
[b]Történet (4)[/b]: Allansiában rejtélyes vírus ütötte fel a fejét, amely démonokká változtatja az embereket. Az egyetlen gyógyír erre a füstolaj, amely Throff templomában megtalálható, azonban messzemenőkig nincs annyi, ami az egész vidéknek elégséges lenne. Ha viszont legalább 1 adag füstolajat sikerül eljuttatni Throff Allansiai templomába a főpapnőhöz, akkor tud annyit készíteni, ami elég mindenkinek. Csakhogy ez nem olyan egyszerű, mert a főpapnő a Láthatatlan Városban él, amit pedig nehéz megtalálni, hisz láthatatlan (minő váratlan fordulat!). Throff szerzetesei közül többen elindulnak, köztük magunk is, de vihar miatt csak ketten maradunk életben (amiből rövid úton egy lesz igazi KJK kalandhoz méltón). A könyv elején, ha kicsit ironikus vagyok, választhatunk, hogy harcosok vagy varázslók leszünk, de valójában ez nem egy tudatos választás, azon múlik, hogy Lord Azzur vagy Nikodémusz segítségét kapjuk-e meg (nem nehéz rájönni, hogy melyik-melyik, ahogy a segítő szándék mértéke is kitalálható). Az utána következő utunk izgalmas, míg végül eljutunk a láthatatlan városig, azonban kiderül, hogy hiába van meg a füstolaj és hiába lehet nagy mennyiségben előállítani, ha Ulrakaah és démoni serege áttör a Halál kapuján, akkor többé nincs biztonságban Allansia. Ezt is meg kell akadályoznunk. A kapuba való bejutás ötlete nagyon epikus és tetszik, ahogyan a könyv építkezik főleg a láthatatlan városban, ahol minden helyet többször bejárva tudunk mindenkivel találkozni, aki fontos, és megtalálni egy titkot (mondjuk a haldokló embernél ez egy kicsi logikai bukfenc, hogy bármennyit kacskaringózunk, biztos haldokolni fog, lehet itt a hitelesség kedvéért jó lett volna egy idő-játék, hogy ha késünk, akkor már meghalt az utolsó informátorunk). A vége pedig egészen egyedi, egy teljes hadsereget kell legyőzni, persze a nálunk lévő tárgyak és varázsmagok segítségével. Ez utóbbit szerintem picit jobban ki lehetett volna dolgozni, ugyanis a magonkénti 1 ép veszteség, ami ezeknek az ára, az kb. semmi, így az ember zokszó nélkül használja fel az összeset, túl sok taktikai dilemma nincs benne. De a kaland hangulata nagy jó darkos, apróbb poénok azért színesítik (1-2 talán már kicsit gagyi is), úgyhogy összességében nem lehet okunk panaszra. Tetszik az elején a fegyverek leírása is, és a varázsitalok is rejtélyesek, bár talán lehetett volna ennél jobb neveket is kitalálni.

[b]Gondolkodás/szerencse (4)[/b]: Érdekes, hogy a könyv bár egyetlenegy rejtvényt sem tartalmaz, mégis egy nagyon gondolkodós mű. Az elején az italok használata, a helyes tárgyak kiválasztása okoz dilemmát, később az aranygazdálkodás meg a város kiismerése miatt kell gondolkodni. Ezenkívül minden aprócska információra oda kell figyelni, hogy tudjuk, hogy a tárgyválasztásoknál mi az, amire feltétlenül szükségünk lesz. A templomban aztán nagyon át kell látnunk, hogy mi hol van, és figyelni kell arra is, hogy ne verjenek át minket, majd rá kell jönnünk, miként jutunk át úgy a kapunk, hogy ne zúdítsuk rá a démonsereget a világra. Ezenkívül az is fontos, hogy megfelelően gazdálkodjunk a füstolajainkkal (bár azért a 10 elég nehezen fogy el, hacsak…na jó, nem spoilerezek). Összességében ez elég sok. E mellett viszonylag sok az ösvény is, de a legtöbb helyet be lehet járni, így nem válik randommá a történet és nem igazán vannak ösvényekkel kapcsolatos azonnali halál mezők sem. A könyv szerkezete egyébként ilyen szempontból a Keith Martin könyvekre emlékeztet, amiket általában szívesen olvastam.

[b]Nehézség (4)[/b]: Nem túl nehéz könyv, az átlagnál valamivel könnyebb is. Nagyon durva ellenfelek nincsenek (kivéve a végén a horda, de az is legyengíthető), és kötelező tárgy is igen kevés van, azokra sem nehéz ráakadni. Nagy könnyebbség még, hogy könnyen lehet szerezni olyan idő visszaforgató eszközöket, amely révén nem kell újra kezdeni a kalandunkat, hanem Checkpoint módon egy korábbi szakaszról folytathatjuk a játékot. Megmondom őszintén, ez ebben a formában annyira nem tetszett. Persze, láttunk ilyet már a Haláltalizmánban is, de ott mégiscsak istenek voltak, akik ezt a szívességet megtették nekünk. Itt meg gyakorlatilag egyszerű mezei varázstárgyakkal – amikből ráadásul több is akad – vissza lehet pörgetni az időt, nekem ez kicsit sok és az időt túlzottan relativizáló megoldás. A könyv egyetlen nehézsége, hogy néha viszont olyan helyeken vannak halálpontok, ahol a legkevésbé sem számítunk rá. [spoiler2]Mondjuk aki a pités történetet benyalja, az meg is érdemli, de az, hogy megiszok egy második adag törpe piát, és rögtön azonnali halál…eddig is absztinens voltam, de most még inkább az leszek.[/spoiler2] Nem nehéz azért, na!

[b]Játékélmény (4)[/b]: Szerintem a legtöbb részén teljesen oké. A Kikötőben lévő kaland is izgalmas, az utána lévő városok is, a láthatatlan város megtalálása, és az abban való bolyongás is, de a végjáték is tetszik. Talán a templomon belüli rész a legunalmasabb, de miután az ember rájön a hangulatára, azt is lehet azért élvezni. A Halál kapuján való átkelés [spoiler2]a csata szándékos elvesztésével[/spoiler2] nekem egy nagyon nagy kedvencemmé vált, hasonlót csak a Halálontúli királyban láttam a Harcos képzelet vonalon, de ez sokkal jobb kivitelezett. Egy kicsit sok benne a démon, meg a füstolajos megoldás kissé sematikussá teszi 1-2 helyen a könyvet, de mivel mégiscsak ez a vírus a probléma alapja, ezért nagyon ebbe sem tudok belekötni. Mindent egybevetve nem tudom igazán komoly kritikával illetni a művet.

[b]Összességében: 16/20[/b]
hr
Első oldalElőző oldal123456Következő oldalUtolsó oldal
© killmaster (Savanyúhas)
2018. április 7. 14:12 | Válasz erre | #74
Találtam egy képet ebből a híres könyvből, ez a Krizan nevű fazon továbbra sem lesz a kedvenc grafikusom, viszont a színes kép az tetszik, mely a démonok anyját ábrázolja, de ugye az meg nem lesz benne a könyvben... Itt a link, nézzétek meg ti magatok is!

http://officialfightingfantasy.blogspot.hu/2018/04/the-gates-of-death-competition-winners.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook
© runner
2018. április 6. 19:05 | Válasz erre | #73
Rövid kaland lesz... [smiley]hehe[/smiley]
A főhős Te vagy!
2018. április 6. 19:02 | Válasz erre | #72
Elég rossz fénykép az eredeti, sok szöveg lelóg róla, és nincs még megerősítve, hogy ebből a könyvből lenne, de...

[spoiler]... Nos, akkor megmutatjuk ennek a kis semminek, ennek a söpredéknek, milyen is a mi vendégszeretetünk, rendben van, drága gyermekeim?

A nő rád nevet, kacagása mintha a fejedben visszhangozna. Két kezével a magasba emeli két kardját, teremtményei közben körülötte vihognak, üvöltenek és vonyítanak.

- Megadom neked ajándékba a halált - mondja a nő, mire a démonserege feléd indul. Rengetegen vannak, és még többen ömlenek feléd minden irányból a barlangjáratokon át. Ezt a csatát nehéz lesz megnyerned.

Jegyezd fel a Démon Horda harcértékeit:

Démon Horda ÜGYESSÉG 400 ÉLETERŐ 800[/spoiler]
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2018. április 5. 23:09 | Válasz erre | #71
Ajaj... Már van egy ilyen vélemény is: "I think they skipped play testing this book? Multiple infuriating loops that go nowhere except back on themselves and make you revisit characters that are dead/killed by you!"
2018. április 5. 21:34 | Válasz erre | #70
Köszi! Beadtam a csatlakozási kérelmemet. [smiley]awink[/smiley]
2018. április 5. 20:31 | Válasz erre | #69
FB-n, a Fighting Fantasy (and other gamebooks) csoportban. Pal Togue április 3-i hozzászólását kell keresned, a kép a kommentek között lesz.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2018. április 5. 18:57 | Válasz erre | #68
...

A képet hol posztolták?
© Anry
2018. április 5. 16:40 | Válasz erre | #67
Nézzétek a jó oldalát, legalább mindkét arc borotválkozik.. :D

Amúgy tényleg botrányos. És ezek hogy támadnak? Mivel húzzák hátrafelé a "viselőjüket"? Vagy csak köpködnek? Szegény ork vagy nem tudom mi! Nem irigylem.
© killmaster (Savanyúhas)
2018. április 5. 11:00 | Válasz erre | #66
Ellenfelünk neve Seggarc ügyesség 8 életerő 12. Seggarc csúnyán beszél, és akkor is igen hangosakat szelel, ezért hacsak nincs nálad Leesha csilingelő csipkés bugyogója, amit ráhúzhatsz, le kell vonnod magadtól 3 ügyesség pontot ennek a csatának az alkalmára. Ha ismered a seggre pacsi játékot, adj 1-et támadóerődhöz, mert ellenfeled nem ismeri. Ha esetleg van a birtokodban egy üveg Ork sör, ellenfeleddel megitathatod, aki segg részeg lesz tőle, így nem kell vele megküzdened. Ha ezek után mégis azt reméled, hogy ebben a kalandban lesz egy normális rajz, akkor jól seggre ülsz, mert ez nem neked, hanem a mai tízéveseknek szól..[smiley]action[/smiley]
© FeroxX
2018. április 5. 10:29 | Válasz erre | #65
Hát ez baromi méltatlan az FF-hoz az biztos :/ :(...

Szívesen rajzolnék hozzá "zagor"-os kiadásos rajzokat, de ha jól tudom dolgozik már valaki rajta.

Az biztos, hogy ennél mindenképp csak jobb lehet. Port of Peril-ben alapvetően korrektek voltak a rajzok szerintem még ha a stílus nem is tetszett feltétlen, de ez alapján úgy néz ki ez a tag inkább visszafejlődik.
© [törölt felhasználó]
2018. április 5. 07:23 | Válasz erre | #64
© [törölt felhasználó]
2018. április 4. 21:48 | Válasz erre | #63
© [törölt felhasználó]
2018. április 4. 21:39 | Válasz erre | #62
2018. április 4. 21:14 | Válasz erre | #61
Április 3-án lett posztolva a kép, úgyhogy szerintem komolyan.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2018. április 4. 20:59 | Válasz erre | #60
Hát (még ha "háttal" nem kezdünk mondatot) igen, mindig van feljebb. Meg persze lejjebb. Azért még ezen tudás birtokában is meg tudnak olykor lepni... Ezt tényleg komolyan gondolják??
© runner
2018. április 4. 19:37 | Válasz erre | #59
...ott állsz a Halál Kapui előtt.
Mit teszel?

Nyomsz egy Instát? Lapozz az 52-re.
Posztolod fészre? Lapozz a 123-ra.
Levarrod az ajtóban álló Elf gádzsit? Lapozz a 322-re.
A főhős Te vagy!
© runner
2018. április 4. 19:33 | Válasz erre | #58
Hogy is mondták az írók?
"Ezek a borítók és illusztrációk állnak összhangban a mai tizenévesekkel..."
A főhős Te vagy!
2018. április 4. 19:14 | Válasz erre | #57
Nem teljesen értem, hogy ezt most hogy gondolták... Az első KJK könyv seggel és fanszőrzettel... Sajnos (?) egyelőre nincs összefirkálatlan verziónk.

[img=http://zagor.hu/egyeb/gatesofdeath/faces.jpg]arcok...[/img]
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© runner
2018. március 30. 18:37 | Válasz erre | #56
Frissítve az Előkészületben oldalon.

[url=http://zagor.hu/?oldal=elokeszuletben&konyv=100]http://zagor.hu/?oldal=elokeszuletben&konyv=100[/url]
A főhős Te vagy!
© killmaster (Savanyúhas)
2018. március 30. 18:11 | Válasz erre | #55
A felvezető szöveg tetszik, a borítók meg ízlés dolga... Én azért bízom Runner varázslatos képességeiben, hogy ettől ő százszor szebbet kreál, de legalább harminckilencszer szebbet! A belső grafikákról annyit, hogy már látom lelki szemeimmel, ahogy Zagoros grafikus(ok) dolgozik/dolgoznak, hogy az olvasók elégedettek legyenek, már aki persze, de a többség biztos! Még van pár nap a könyvmegjelenésig, addig is bizakodunk a legjobbakban! [smiley]fantasy-35[/smiley]
2018. március 30. 17:30 | Válasz erre | #54
Na, ez egy sűrű nap. Van hátsó borítónk is. És megerősítették, hogy a belső illusztrációk ugyanolyan stílusúak maradtak, mint az előző 6 könyvben.

[quote]Elég bátor vagy, hogy szembeszállj a Káosz teljhatalmú királynőjével, aki a Halál Kapuinak túloldalán válik egyre szörnyűségesebbé?

Szörnyű pestis terjed Allansiában, mely borzalmas, démoni teremtménnyé változtat mindenkit, akit megfertőz. A Láthatatlan Városba kell utaznod a füst-olaj ellenméreggel, az út azonban veszélyekkel teli, vadállatok állnak lesben minden kanyar után. Senkiben sem bízhatsz, a pokoli átok bárkin megfoganhatott…[/quote]

[img=http://zagor.hu/egyeb/ujborito/gohback.jpg]hátsó borító[/img]
[img=http://zagor.hu/egyeb/ujborito/gohfront.jpg]első borító[/img]
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2018. március 30. 09:29 | Válasz erre | #53
Én FB-n láttam meg őket, és még nem sikerült eljutnom a forráshoz, úgyhogy gyorsabb voltál. Sajnos a halál kapuihoz nincs teljes verzió, pedig arra is kíváncsi lettem volna. A középső három viszont egész jól néznek ki.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2018. március 30. 09:21 | Válasz erre | #52
Megtaláltam:
[url=https://robertmball.wordpress.com/2018/03/27/fighting-fantasy-phase-two/]https://robertmball.wordpress.com/2018/03/27/fighting-fantasy-phase-two/[/url]
2018. március 30. 09:10 | Válasz erre | #51
Hú, ezek a képek honnan vannak?
2018. március 30. 08:36 | Válasz erre | #50
Ezek az eredeti borítórajzok

[img=http://zagor.hu/egyeb/ujborito/awfear.jpg]Találkozás F.E.A.R.-rel[/img]
[img=http://zagor.hu/egyeb/ujborito/coh.jpg]A Pusztító[/img]
[img=http://zagor.hu/egyeb/ujborito/dtd.jpg]Halállabirintus[/img]
[img=http://zagor.hu/egyeb/ujborito/iolk.jpg]A gyíkkirály szigete[/img]
[img=http://zagor.hu/egyeb/ujborito/tsh.jpg]A Shamutanti Dombok[/img]

You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© killmaster (Savanyúhas)
2018. március 5. 12:53 | Válasz erre | #49
Jó akkor a fekete valamely világosabb árnyalata... Vagy lehet kicsit domború is a fekete betű, több könyvön is láttam már olyat... Egyébként meg kósza ötletként említettem, nem szentírásba foglatként!
2018. március 5. 12:36 | Válasz erre | #48
Feketében. Ezt ugye csak úgy mondtad, de valójában nem gondoltál bele, hogy mit is mondasz? [smiley]falbav[/smiley]
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© killmaster (Savanyúhas)
2018. március 5. 12:10 | Válasz erre | #47
Egészen jól sikerült borító, nekem a sárga cím nem igazán jön itt be, talán ha már a halál, akkor legyen fekete a cím! Na persze, ez csak egy kósza ötlet részemről! Amúgy ez a borító nemzetközi szinten is jobban megállná a helyét, de ugye mióta fordultak a borító trendek, azóta csak az egysíkú semmi, az a király!
2018. március 5. 08:15 | Válasz erre | #46
Nagyon király lett!!!
© Zak
2018. március 4. 23:56 | Válasz erre | #45
Wow! Ide vele! Miért kell még ennyit várni? [smiley]rinya[/smiley][smiley]nevetes1[/smiley]
© Anry
2018. március 4. 22:59 | Válasz erre | #44
© runner
2018. március 4. 22:26 | Válasz erre | #43
[center][img=http://zagor.hu/egyeb/AHK.jpg]http://zagor.hu/egyeb/AHK.jpg[/img][/center]
A főhős Te vagy!
2018. március 2. 19:23 | Válasz erre | #42
Ez NEM egy zagor.hu-s felhívás!!! Szolgálati közlemény következik.

[url=https://officialfightingfantasy.blogspot.ch/2018/03/win-signed-copy-of-charlie-higsons.html]Nyerj egy dedikált példányt![/url] Ha szeretnél nyerni egy dedikált példányt A Halál kapui c. könyvből, továbbá egy személyre szóló, kézzel írt ajánlást személyesen Charlie Higsontól, nem kell semmi mást tenned, csak rajzold le, szerinted hogy nézhet ki Ulrakaah, a Sötétség Királynője, Démonok Anyja.

Tetszőleges médiumot használhatsz, de a végső képet .jpeg formátumban kell elküldeni emailben, csatolmányként, a mail@fightingfantasy.com oldalra. A verseny 2018. március 31-én, szombaton zárul. A győztest a könyv áprilisi megjelenését kővetően jelentjük be.

A kép szerzői joga a tied marad, az FF logóé, karaktereké, helyszíneké viszont SJ/IL-éi. A fightingfantasy.com oldal fenntartja magának a jogot a kép tetszés szerinti felhasználására és reprodukálására. A képért nem jár fizetség, a versenybe nevezéssel engedélyt adsz a fightingfantasy.com-nak a kép használatára, attól függetlenül, hogy nyersz-e, vagy sem. A nevezéssel kapcsolatban semmilyen levelezésre nem kerül sor, és ha 2018. április 9-ig, hétfőig nem jelentkezünk, feltételezned kell, hogy a képed nem került a győztesek közé.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© Anry
2018. február 27. 10:50 | Válasz erre | #41
Ekrator kapott plusz egy támogatót.
Egyébként sem iszom kávét, valami mindig megemeli a vérnyomásomat úgyis. Most például ezek a borítók. Ez GYALÁZAT. Legközelebb a tartalmat is vegyék vissza a tizedére, a mai generáció úgysem szeret olvasni (állítólag).

Háttértörténet: felkelsz ma is, úgy mint máskor, lapozz az 1-re.

1. Útelágazás. Balra mész? Lapozz a 2-re. Ha nem, akkor a 3-ra.
2. Szörny elállja az utat! Gyakd le! Szörny Ü:7 É:10 Ha győztél: lapozz a 4-re.
3. A közelben egy lezárt, dombba vésett járatot találsz. A kulcsa, a manapság oly divatos számítógépes játékokban alkalmazott megoldásokhoz hasonlóan ott csillog az egyik közeli bokorban, miközben óriási szivárványszínű gombafelhőket ereget magából, hogy mindenképpen észrevedd, hiszen a keresgéléshez, gondolkodáshoz ostoba vagy és gyorsan kell a sikerélmény. Felveszed a földről? Lapozz az 5-re. Ha mára ennyi elég volt, akkor a 6-ra.
4. a szörnynél nincs semmi így búcsúzóul belerúgsz egyet, mert feleslegesen koptatta a kardodat. Lapozz a 7-re.
5. Mekkora király vagy, megtaláltad a járat kulcsát! Vedd magadhoz a kapukulcsod, készíts vele egy képet és told fel az instagramra #megvanakulcs, #dekurvakirályvagyok #könyvetolvasokamaivilágban és egyéb idióta hashtagekkel.
5.+1. Lemaradt, hogy mit kell csinálni. Hiába, az ember néha teljesen megfeledkezik magáról, mikor elönti a büszkeség. Lapozz a 8-ra.
6. A kalandozókat sem mindig érdekli a labirintus közepén, hogy mi van a következő szobában/fejezetponton. Ha eladod a könyvet, akkor irány a Vatera! Ha nem, akkor HOLNAP lapozz a 9-re.
7. Elfáradtál, egyél, igyál, aludjál! (+4, +2 életerőpont és -1, mert éjjel összecsíptek a szúnyogok) Lapozz a 10-re!
8. A kulcs nem illik a zárba, lehet sírni. A közelben viszont az egyik bokor alján szintén csillog és felhőket ereget valami. Lapozz a 11-re.
9. Köszönjük, hogy nem adtad el a könyvet (még)! Ideje megnézni azt a csillogó valamit.. Lapozz az 5-re.

Itt most be is fejeztem, mert van más dolgom is. :D

Viszont itt van egy király csapat, megírhatnánk együtt a Tök(él)etlen Katona 3-at és elküldhetnénk a kiadónak. Tehetnénk bele egy csomó botrányos rajzot is. Még én is rajzolnék bele. :D
© [törölt felhasználó]
2018. február 26. 22:02 | Válasz erre | #40
© killmaster (Savanyúhas)
2018. február 26. 20:34 | Válasz erre | #39
Ha már itt szóba került a borító, azért igen megorroltam volna Runner kollégára, ha a Veszedelmek kikötőjét az első, igen gyér borítóval jelenteti meg, mondván, hogy nekünk rajongóknak az nem számít, és kit érdekel mi van rajta. Nagyon is számít a borító! Már a Káosz fellegvára új kiadásánál is szerettem volna, ha nem a régi, szerény véleményem szerint "ultra gagyi" borítóval jön ki. De volt több más kaland is, ahol borítócsere volt, pontosan azért, hogy igényes kiadás legyen. Persze, egy KJK rajongó ne a borító alapján ítélje meg a kalandot, olvasson bele. Egy ilyen szürke árnyalatos, középen valamiféle sötételf arccal megáldott gonosz tekintetű nőszemély, aki ha tükörbe nézne elsírná magát, hát ez nem lenne nálam a borítók csúcsa! Igaz amilyen borítóval kijött a Félelem fantomjai, hát azzal kb. egy szinten lenne...
© [törölt felhasználó]
2018. február 26. 18:57 | Válasz erre | #38
© Vikky
2018. február 26. 07:08 | Válasz erre | #37
Lehet, hogy nem jól értelmezted amit írtam. A fogaskeréken kívül semmi más. Persze az is igaz, amit runner írt, hogy nem baj, ha kapcsolódik a fix történethez a kép. Nem úgy, mint sok HK borító. Pl a Fenevad nyomában sem láttunk koponyából kikelő sunát, csak azért, mert az van a borítón.
© [törölt felhasználó]
2018. február 25. 19:41 | Válasz erre | #36
2018. február 25. 16:53 | Válasz erre | #35
https://index.hu/i2/#bloghu/nerdblog/2018/02/24/legujabb_kaland-jatek-kockazat_gates_of_hell_fighting_fantasy
ismét foglalkoznak a KJK könyvekkel.
Only in Death - Mindhalálig
2018. február 25. 16:36 | Válasz erre | #34
KJK-nál van egy sztori, amihez a borító (remélhetőleg) szervesen kapcsolódik. Szerepjáték borító esetében nincs sztori, amihez kapcsolódhatna, csak egy koncepció. MAGUS ETK-ra is csak ráhajították a pentagrammát. Jól nézett ki, de valószínűleg nem sokan ragadtak le nála.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© [törölt felhasználó]
2018. február 25. 15:46 | Válasz erre | #33
© Vikky
2018. február 25. 13:32 | Válasz erre | #32
© [törölt felhasználó]
2018. február 24. 12:51 | Válasz erre | #31
2018. február 24. 10:17 | Válasz erre | #30
Hahó!

Az új borítók nekem tetszenek, DE NEM ÚGY, MINT KJK-BORÍTÓK.
Ezek afféle szerepjáték-modul könyvborítónak valók. Vagy esetleg kemény védőborítónak az igényesebb borítójú könyvekre.

( A Shamutanti tényleg béna lett, üzenem a tervezőknek, hogy "vágjátok egyből a kukába!" )

A történet a kedvcsináló alapján kissé klisésnek tűnik, de attól még lehet belőle jó is.
© runner
2018. február 24. 09:51 | Válasz erre | #29
Igen, de a halÁl á ékezete belelógott.
Ezért hagytam csak meg a középső vonalat.
A főhős Te vagy!
2018. február 24. 08:59 | Válasz erre | #28
Egy csöppet hibás is. A halál kapui közé nem kéne vonal, azt az A két oldalára kellene "varázsolni".
2018. február 23. 20:05 | Válasz erre | #27
runner, ennél azért egy kicsit jobban is megerőltethetted volna magad [smiley]big-axe[/smiley]
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© runner
2018. február 23. 19:40 | Válasz erre | #26
A célközönség a mi korosztályunk gyermekei.
Akik most annyi idősek, mint mi amikor először vetettük bele magunkat a labirintusba.

Azzal is egyetértek, hogy mostanában a "minimál" a design.
És a mostani gyerekeket akarják a borítókkal és a belső "Disney-PC játék" illusztrációkkal megfogni.
A főhős Te vagy!
2018. február 23. 19:21 | Válasz erre | #25
Azért a Gyíkkirály csodálkozó kifejezése sem rossz... (Jé, te hogy jutottál el eddig?) (A manticore meg mintha hányna, így is jelezve, hogy ezt összehányták.)
Borító grafika semmitmondó, belső grafikák is már verik ezt a szintet, szóval tuti nem a régi motorosokat célozták meg. (Valljuk be azért régen a külső/belső grafikák elég nagyot dobhattak egy kalandon.)
Mondjuk a fiatalok meg inkább gépeznek/mobiloznak, minthogy ilyesmivel szórakoznának.
Szóval a nagy kérdés, ki is a célközönség?
Első oldalElőző oldal123456Következő oldalUtolsó oldal