Vissza a főoldalra
Vissza a lexikon főoldalára
Helyszínek

Allansia (tájegység) (Allansia (region))

Nyüzsgő Síkság szócikkből átirányítva
Titán (világ) » Allansia (kontinens) » A Nagysíkságok » Allansia (tájegység)
Eredetileg Allansia csupán a nagy kontinens egy kisebb részének volt a neve, annak a legnyugatibb területnek, amelyik a Jégujj-hegységtől a Koponyák Sivatagának északi részéig terjed. Allansia ősi, Elf nyelven „Nyüzsgő Síkság”-ot jelent, mivel a vidéket mindig sokfajta törzs lakta, akik mind meg akarták szerezni a hatalmat a kontinens eme kis sarka fölött. A legtöbb ember, ha Allansiáról beszél, továbbra is csak arra a kis csücsökre gondol, amely a Nyugati Óceán északi partja mentén terül el, melynek egy Feketehomok Kikötő nevű szörnyűséges féregtanya a központja.
Allansia (tájegység)


A kontinensnek ez a sarka meglehetősen vad – félelmetes mocsárvidékek és sűrű, áthatolhatatlan erdők váltják egymást. Klímája meglehetősen változékony: forró, izzasztó nyár és rideg, havas tél jellemzi, köztük hosszú, több napig tartó monszunesők és napsütés váltogatják egymást. A bölcsek és időjósok minden próbálkozása ellenére Allansia időjárása bosszantóan kiszámíthatatlan. A vidéket észak felől a Jégujj-hegység fagyos csúcsai határolják, melyek megvédik a mintegy ötszáz kilométerre északabbra fekvő Fagy-fennsíkról leáramló hideg széltől. A Jégujj-hegység meglehetősen elhagyatott vidék, vad teremtmények, Yetik és Toa-Suok lakják. Csupán egyes prémvadászok merészkednek ilyen messze fel északra.

A Jégujj-hegység legdélibb lankáinak lábánál folyik a Kok folyó, amelyen teherbárkák és gályák hajóznak a húsznapnyira fekvő Zengis városából lefelé, Csiang Mai tartomány fővárosába, a nyüzsgő Fangba. Fang virágzó város, ahol az agyafúrt Sukumvit báró uralkodik. A helybeliek minden évben megrendezik a Bajnokok Próbáját, azt az élet-halál versenyt, melynek túlélőjét, a győztes bajnokot 10.000 Aranytallérral jutalmazza meg a báró. A verseny idején alaposan megkopasztják az ide látogató turistákat, az év többi részében pedig a folyón hajózó kereskedőkre kivetett rablóvámokból jutnak pénzhez.

A Kok folyón túl a Pagan-síkság terül el több napi járóföld távolságra, ahol egyszerű földművesek szétszórt kis települései találhatók. A síkság északi sarkát a Tűzhegy őrzi, amelyet az emberek valaha vulkánnak tartottak, mivel csúcsán különös, vörös virágok nőnek. A hegy gyomrában – azt suttogják – titkos, föld alatti börtönrendszer rejlik, mely fölött egy gonosz varázsló uralkodik, habár egyes helybéliek szerint a varázsló már meghalt, megölte egy félelmet nem ismerő lovag. (Ha ez így van, akkor lehet, hogy máshol kell keresned a szerencsédet.) Továbbhaladva, dél felé, Kőhidafalvára érkezünk, egy Törpevárosba, amely bányáiról és Gillibranról, duhaj vezéréről híres, akinek legendás varázskalapácsa visszatér annak a kezébe, aki azt eldobja. Kőhidafalva Törpéi barátságosak a kalandorokkal, csak a Dombi Trollokkal szemben ellenségesek, akikkel évtizedek óta háborúskodnak.

Dél felé haladva keresztezzük a Vörös folyót (amely színéről kapta nevét, ugyanis az elhagyatott Holdkő Dombok vörös földjét sodorja magával), és azonnal fák és szúrós bozótok szövevényében, a vad és veszélyes Fekete Erdőben találjuk magunkat, amely továbbnyúlik déli irányba. A Macskahal folyó, amely Feketehomok Kikötőnél ömlik a tengerbe, szeli ketté a Fekete Erdőt. Az erdőben rengeteg gonosz teremtmény lakik, és egy általánosan elterjedt helyi legenda szerint a mélyében a Fekete Elfek hatalmas barlangvárosa rejtőzik. Annyi bizonyos, hogy az erdőt Feketevárosi Elfek vadászó hordái szállják meg alkonyat után, magányos farmokat gyújtanak fel, és elrabolják az embereket, feltehetően rabszolgáknak.

Itteni helyszínek

Kapcsolódó cikkek

Bestiák: Dombi Troll
Bestiák: Elf
Bestiák: Élő Hulla
Bestiák: Fekete Elf
Bestiák: Feketevárosi Elf
Bestiák: Közönséges Denevér
Bestiák: Óriásdenevér
Bestiák: Toa-Suo
Bestiák: Törpe
Bestiák: Vámpírdenevér
Bestiák: Yeti
Események: A Bajnokok Próbája
Helyszínek: A Nagy Síkság
Helyszínek: Allansia (kontinens)
Helyszínek: Csiang Mai
Helyszínek: Fagy-fennsík
Helyszínek: Fang
Helyszínek: Holdkő Dombok
Helyszínek: Jégujj-hegység
Helyszínek: Kaynlesh-Ma
Helyszínek: Kok folyó
Helyszínek: Koponyák Sivataga
Helyszínek: Nyugati Óceán
Helyszínek: Tűzhegy
Helyszínek: Zengis
Könyvek: A Végzet Erdeje
Személyek: Gillibran király

Ez a cikk több mint valószínű, hogy a Titannica megfelelő szócikkének (talán éppen ennek) információi alapján készült el, avagy fog majd egyszer elkészülni.
hr