Vissza a főoldalra
Vissza a lexikon főoldalára
Helyszínek

Shakuru

Koldusok Városa szócikkből átirányítva
A Scythera Sivatag délnyugati csücskénél fekszik a legundorítóbb város, amely valaha is létezett a világon. Shakurunak nevezik, és kizárólag Nyomorult Holagar, a Koldus-király és dögvész sújtotta népe lakik benne. Miután a világ minden más tájáról elüldözték őket, egyesével-kettesével a városba szivárogtak (habár fogalma sincs senkinek, hogyan keltek át a viharos óceánokon, ami másoknak nem sikerült), hogy csatlakozzanak kitaszított társaikhoz. A koldusok a sivatagi Goblinokkal és a nomád Gyíkemberekkel kereskednek, akik számára minden más emberfajta undorítónak tűnik, ezenkívül időnként megrohamozzák a barbár Kish településeit, hogy ennivalót és rabszolgákat szerezzenek.

Shakuru maga alig több, mint egy nagy törmelékkupac és patkány lakta szemétdomb, amely, ha egyik nap összedől, másik nap a helybéliek újjáépítik. A város roskadozó templomaiban védelmező isteneikhez, a Dögvészhez és Rothadáshoz imádkoznak, áldozatokat mutatnak be, patkányokat és bogarakat tenyésztenek, hogy isteneiket szolgálva iszonyatos kórokat terjesszenek el az egész világon.

Kapcsolódó cikkek

Bestiák: Goblin
Bestiák: Gyíkember
Égiek: Dögvész
Égiek: Rothadás
Helyszínek: Kish
Helyszínek: Scythera Sivatag
Személyek: Nyomorult Holagar

Ez a cikk több mint valószínű, hogy a Titannica megfelelő szócikkének (talán éppen ennek) információi alapján készült el, avagy fog majd egyszer elkészülni.
hr