Vissza a főoldalra
Vissza a lexikon főoldalára
Bestiák

Erdei Elf (Wood Elf)

Ügyesség: 8
Életerő: 6
Támadások száma: 1
Lakóhely: Erdők
Felbukkanók száma: 1–3
Típus: Humanoid
Reakció: Barátságos–Semleges
Intelligencia: Magas
Fegyver: Íj / Rövidkard
Páncél: Nincs
Sebzésmódosító: Nincs
A leggyakoribb az összes Elf faj közül a Titán világán az Erdei Elf. Minden nagyobb erdőben össze lehet velük futni. Barátságos szelíd teremtmények, szeretik az erdőt, gondozzák a növényeket, a fákat és az erdő minden lakóját. Nem igazán értik a Törpéket. Nem tudják felfogni, hogy mért is kell a világtól elzártan, a föld alatt élni, mikor a felszínen ennyi sok szépség van. Az Orkokat, a Trollokat és a hasonló szörnyeket gyűlölik, mert mindig kárt tesznek szeretett erdeikben, felégetik vagy kivágják azt. Az emberekkel kapcsolatban nem tudják, hogyan viszonyuljanak. A bátor, nemes lelkű kalandozó minden segítséget megkap tőlük, de a bizalmat ki kell érdemelni, és aki eljátssza azt, az soha nem kapja vissza.

Az Erdei Elfek könnyed zöld ruhákat viselnek, amiben egyszerűen el tudnak rejtőzni az erdőben. Jól kiismerik magukat az erdejeikben, remek nyomszakértők és jól is követik azokat, ha a szükség úgy hozza. Ügyesen bánnak az íjjal, és kiváló mesterei az íj készítésének. Egy Elf íj sebzésekor dobni kell egy kockával! Ha a dobás 5-6 között van, 3 ÉLETERŐ pontnyi sebzést okoz, a többi esetben, csupán 2-t. Közelharcban a rövidkardot részesítik előnyben.

Falvakban élnek, melyeket az erdő rejtekeiben építettek meg, álcázva és mágiával védve. Hiába keresik, nem lehet megtalálni, csak ha az Elfek is úgy akarják. A tisztesség, és nemes lelkűség mintaképei.

Kapcsolódó cikkek

Bestiák: Elf
Bestiák: Hegyi Elf
Bestiák: Ork
Bestiák: Törpe
Égiek: Ishtra
Égiek: Nap
Helyszínek: Titán (világ)
Személyek: Brethin

Ez a cikk több mint valószínű, hogy a Titannica megfelelő szócikkének (talán éppen ennek) információi alapján készült el, avagy fog majd egyszer elkészülni.
hr