Vissza a főoldalra
Vissza a lexikon főoldalára
Bestiák

Fekete Elf (Black Elf)

Árnytünde szócikkből átirányítva
Fekete Elf
Ügyesség: 7
Életerő: 6
Támadások száma: 1
Lakóhely: Síkságok, Vadon, Városok
Felbukkanók száma: 1–6
Típus: Humanoid
Reakció: Semleges–Barátságtalan
Intelligencia: Magas
Felbukkanás: A Káosz Fellegvára, 144. fejezetpont.
ügyesség: 8, életerő: 4
A Fekete Elfek eredetileg renegátok. Részt vettek a Viridel Kerithrion herceg által vezetett felkelésben, mely az Elfek nemzete ellen irányult, ám később ők maguk is elborzadtak attól, milyen mélyre süllyedtek, így kiváltak a Sötét Elf királyságból, elköltöztek tőlük távoli erdőkbe, otthagyva a földalatti várost mindenestül. Akkor rendült meg a bizalmuk, amikor a Sötét Elfek elkezdtek nagyon belemerülni a fekete mágiába és a démonidézésbe. Ebben már nem akartak részt vállalni. Azonban soha nem bocsájtottak meg maguknak korábbi tetteikért.

Nyomorúságos életüket most Orkok és más embertelen fajok között, vagy elzárva a lakott településektől tengetik. Alakjuk semmit nem változott, mint minden Elf, ők is vékony alkatúak, bőrük színe szürkésfekete, szemük pedig sárga. Öltözékük, legtöbbször rongyos és kopott. Magukat igen gyakran díszítik mindenféle ékszerekkel. Hajukat rövidre nyírják, és arcukat mindig kifestik, mint egy harcos a csata előtt. Kedvenc fegyverük a rövid íj (6-os dobás esetén 4 ÉLETERŐ pontot sebeznek, a többinél 2-t), de dárdát és kardot is szívesen használnak.

Nomád, megkeseredett faj az övék. Néhányan közülük a kereskedő életet választották, falvak között szállítják a portékáikat. Mások falvakba élnek, földet művelnek és vadásznak, hogy eltartsák magukat. Bár túltették magukat azon a romlottságon, melybe a Sötét Elfek süllyedtek, mégis igen gyakran állnak a Sötétség erőinek – például a Főmágus, vagy a Trollfog háború során Rettegett Balthusz – szolgálatába. Bizalmatlanok mindenkivel szemben, kivételt képeznek az egyéb Elf fajok, mert azokat azonnal megtámadják. Szívesen kereskednek emberekkel, de ne próbáld átverni őket, mert rendkívül ravaszak és találékonyak. Az aranyat nagyon szeretik, érte mindenre képesek.

Kapcsolódó cikkek

Bestiák: Elf
Bestiák: Ork
Bestiák: Sötét Elf
Helyszínek: Allansia (kontinens)
Helyszínek: Allansia (tájegység)
Helyszínek: Fekete Erdő
Helyszínek: Fekete Torony
Személyek: Mampang Főmágusa
Személyek: Rettegett Balthusz
Személyek: Viridel Kerithrion herceg

Ez a cikk több mint valószínű, hogy a Titannica megfelelő szócikkének (talán éppen ennek) információi alapján készült el, avagy fog majd egyszer elkészülni.
hr