Vissza a főoldalra
Vissza a lexikon főoldalára
Bestiák

Champaque

Champaque
Ügyesség: 7
Életerő: 10
Támadások száma: 1
Lakóhely: Dombok, Erdők, Hegyek
Felbukkanók száma: 1
Típus: Állat
Reakció: Barátságos
Intelligencia: Átlagos
Fegyver: Kicsi
Páncél: Nincs
Sebzésmódosító: Nincs
Könnyen felismerhető ez a lény hosszú zöld szőréről, amely arra szolgál, hogy álcázza magát a magas fák ágai között. A Champaque vagy, ahogy néhány fejvadász törzs nevezi: Csompánz, egy veszélyes állat, ajánlott elkerülni a vele való összecsapást. Állatokhoz képest intelligens lény. Az arca olyan, mint egy morcos öregemberé. Izmos testalkatú, végtagjai az átlagosnál hosszabbak.

Ez az élőlény falánk ragadozó. Kedvenc fáján ülve lesi és várja áldozatát. Magányos teremtmény, képes bármilyen hangot (beleértve az emberi beszédet és állati hangokat is) utánozni, és nem csak a hangot képes visszaadni, hanem a személyiséget is. Aki még nem látott Champaque-t az furcsának láthatja; az ember és majom keresztezésének vélheti a lényt. Magatartása első pillanatban félénk, és barátságosnak tűnhet. Nem szabad azonban bedőlni a trükkjeinek, mindig azt lesi, mikor tud támadni, ugyanis állandóan éhes. A kedvence a hús, de ha az áldozat agyát is elfogyaszthatja, akkor képes lesz átvenni annak tudását, addig, míg teljesen meg nem emészti a táplálékot. Egy ilyesfajta étkezés után az ÜGYESSÉG pontjai 1-től 5 pontig terjedően emelkedhet meg. Egy teljesen jóllakott Champaque pontjai az alábbiak szerint alakul: ÜGYESSÉG 12 ÉLETERŐ 10. Nem ritka, mikor fiatal kalandozók feladatul kapják egy ilyen lény felkutatását, és megölését.

Ez a cikk több mint valószínű, hogy a Titannica megfelelő szócikkének (talán éppen ennek) információi alapján készült el, avagy fog majd egyszer elkészülni.
hr