Zagor.hu
Zagor.hu fórum
40. könyv: A Halállabirintus Bajnoka
BejelentkezésElfelejtett jelszó
Gondolatok a könyvről (2)
[b]Történet (3)[/b]: Óriási meglepetést fogok mondani: Szukumvit báró másodszor is felújította a labirintusát, és azzal kérkedik, hogy ezen már tényleg senki sem jut át. De ha valaki mégis, most már a teljes Vér-szigetet átadja neki. Jönnek a bajnokok, és mi az egyik vagyunk közülük. A labirintus tele van csapdákkal és próbamesterekkel, de legalább egy helyes út van. Ennél sablonosabb sztorit nehezen lehetett volna kitalálni, a kivitelezése mégis tetszik. A labirintusban való bolyongás inkább emlékeztetett a Halállabirintusra, mint a Bajnokok próbájára, már a kezdeti rejtvény és ajándék miatt is. A borítóképpel is a Vérvadra próbáltak hajazni, sajnos ez a szörny nem lett olyan leleményes, mint előde. Viszont a próbamesterek mindegyike tetszett, a kitalált feladatok többségében újak és kreatívak. Bejön az is, ahogy a könyv számos alkalommal visszautal más könyvekre, gondolok itt a Karomvadra, a kaméleonita vérre, Ungoth-ra, aki a Varázsló kriptája után másodszor sem tudott egyetlen kérdésével sem megfogni (én őt annál inkább egy Tisztaság gyűrűjével ☺ ), de Lord Carnuss fiának céljai és motivációi is tetszettek. Persze ezek elsülhettek volna rosszul is, de itt megmaradtak „[i]Easter Egg-nek[/i]” és az új elemek között jóleső nosztalgiával fogtak el. Szintén eredeti elem volt a tündérek próbája, azon belül is a stratégiai játék a legérdekesebb (azt nem mondom, hogy a legkönnyebb is), de az ügyességi is jó (bár kicsit szerencsejáték is). Van benne ezenkívül is pár érdekes karakter, élén a könyv elején megjelenő művésszel. A szokásos labirintus-ellentmondást ugyanakkor nem oldotta fel: ha már előttem vannak jópáran, és csak egy jó út van, akkor hogy lehet, hogy azt az utat nem tisztították meg előttem? Persze csak így lehet kivitelezni azt, hogy a riválisokkal is találkozzak, és ne fulladjon unalomba a könyv, szóval nincs harag. Szóval az alap már egy rég lerágott csont, de a kivitelezés azért javít az összképen.

[b]Gondolkodás/szerencse (4)[/b]: Nem gondoltam volna a könyv elején, hogy erre ilyen magas pontot adok, de nézzük csak meg, milyen gyakran kell használnunk a fejünket. Az elején rejtvény van, aztán a színjátszás, majd a mágus próbái, aztán a megfigyelések a következő próbamesternél, de itt van a tündérek próbája is, ahol szintén kellhet némi tudás. De még ezen kívül is vannak döntéshelyzetek, ahol a tudásunkra vagy az emberségünkre apellálnak. Ehhez képest random folyosós azonnali halál talán csak egy van (Búúúúúú! ☺ ). Persze az is igaz, hogy van pár olyan választás, ahol ha rossz ösvényen megyünk, nem szerzünk meg egy kötelező tárgyat és nekünk kampó, de ennyi meg egy labirintusban kell.

[b]Nehézség (4)[/b]: Ha gonosz akarok lenni, akkor látszik, hogy Szukumvit öregszik, ugyanis a Bajnokok próbájához képest azért jelentősen enyhített a követelményeken. Ha belegondolok, ott kb. 15 olyan dolog volt, amit ha nem szereztünk meg, nem tudtuk teljesíteni a küldetést. Itt nekem hirtelen csak 4 olyan jut eszembe, ami fixen kell ([spoiler2]a tűzelementál elleni tekercs és a 3 információ a megfigyelés-próbán[/spoiler2]), és ebből a 4-ből is csak 2 vagy 3 függ folyosóválasztástól. Ez az eddigi labirintusokhoz képest nem kis enyhítés. Könnyűnek viszont így sem nevezném. Mint azt említettem, van egy folyosóválasztásos halál, amit ráadásul a könyv aljas módon 2 helyen is lehetővé teszi (igaz, egy folyosóválasztás után a 2 átellenes oldalon). Ezenkívül a próbák során nincs hiba lehetőség. Ahogy számoltam összesen a 4 próbamesternél (a tündéreket is idevéve) minimum 11 jó döntést kell meghozni és 1 harcot megvívni, amiből ha bármelyik nem sikerül, akkor nekünk menthetetlenül végünk. De ha az ember-ork gyilkos eltalál minket a fegyverével, ott is csak a jószerencsében bízhatunk, hogy életben maradunk. Ezenkívül a végén azért Lord Carnuss fiát egyáltalán nem könnyű legyőzni, ha nincsenek speciális fegyvereink, akkor a páncélja és a magas ügyessége miatt szinte reménytelen. Az ösvényválasztásokra pedig már kitértem. Úgyhogy azt semmiképp nem mondanám, hogy ez a könyv nem jelent kihívást. De nem is tartozik a teljesíthetetlenek közé.

[b]Játékélmény (5)[/b]: Ezt azzal az apró kiegészítéssel adom meg, hogy ezúton küldök egy seggberúgást annak az írónak, aki a színes folyosós részt kitalálta és betette a könyvben. Mert aki azt kifogta, az biztos vagyok benne, hogy a poklok legmélyebb bugyraiba kívánta az írókat az utolsó szálig. Nekem szerencsésen sikerült elkerülnöm ezt az első kalandom során, így kisebb súllyal veszem figyelembe. Amit nagyon szerettem ebben a könyvben, hogy minden pillanatban volt valami, ami „ébren tartott”, az érdeklődésemet fenntartotta. Hol a próbák, hol a megjelenő új, ismeretlen lények, hol a nosztalgia feeling. Mindegyik a megfelelő arányban, nehézségben és mértékben volt jelen, sehol nem éreztem, hogy bármelyiket túltolták volna. Tudjuk, hogy ez egy rajongói könyv, így nyilvánvaló volt, hogy sok tekintetben vissza fognak utalni régi könyvekre, de ezeket jóleső módon és mennyiségben tették meg. Ezenkívül fontosnak tartom megjegyezni, hogy bár ez egy labirintusos könyv, nem éreztem a klasszikus labirintusos ösvényválasztós feelinget, a kihívások ezt elnyomták. Ez pedig minőségi előrelépés nálam. Egy szó, mint száz csak ajánlani tudom!

[b]Összességében: 16/20[/b]
© SangForrás
 
[b]Design[/b]
Undorítóan jó a borító, engem mindenesetre rabul ejtett. A csókos szájú, színpompás varangylény sok-sok vidámságot ígér a labirintusban, a narancs betűk pedig nosztalgikus érzéseket keltettek bennem. Gondolom, utóbbival is a régi [url=http://zagor.hu/?oldal=konyv&konyv=1][i]Halállabirintus[/url][/i]ra akartak utalni.

[b]Illusztráció[/b]
Nos, nos, hogy is mondjam. Sokféleképp megközelíthető a könyvnek ezen része, de az egészen biztos, hogy teljesen egyedi alkotásokról van szó. Igaz, kissé túl minimál, illetve gyakran átmegy a „mesekönyv 3 éveseknek” kategóriába, és persze az sem jó jel, ha olykor a „legendás” [i]Sárkányvár titka[/i] grafikák jutottak eszembe, de a hangulatot egész jól megteremtik. Azért tényleg lehet szemezgetni a sok gyöngyszem között, például a barlangi ghoul (198.) etióp kisgyerekként van jelen, a goblin (220.) Batka Manóként, a vadember (176.) pedig láthatóan egyfajta Iron Maiden rajongó. Jó, abbahagyom, mert napestig lehetne sorolni a viccesebbnél viccesebb képeket. Vannak azért olyanok is, amiket bírtam, például a hobbitot, és annak szobrait (244.), vagy a gonosz manót a sötétben (395.). Összességében inkább bájosak és poénosak az illusztrációk, ezzel azonban jelentősen enyhítenek a történet sötétségén. Nem biztos, hogy ez volt a cél, de ha igen, akkor szuperül sikerült. Amúgy a könyv nem rendelkezik eredeti rajzokkal..?

[b]Háttértörténet[/b]
Lássuk, mit hozott össze az öt író (Öt író? Minek? Miért? Hogyan?). Megint valami bérharcosok vagyunk, és hallomást szerzünk az előző Halállabirintus bajnokáról, aki még Carnusst is megölte, ezáltal megkapva annak Vér-szigeteki birtokait (szóval saját magunkról hallunk, skizofrén feeling). Igazából ennyi az egész, a bevezető nagyon rövid, erre aztán tényleg kellett öt író… itt jegyezném meg azt is, hogy sose értettem, a Halállabirintus miért olyan nagy szám, hogy tömegek gyűlnek össze, hogy láthassák a jelentkezőket besétálni egy helyre? (kifelé sétálni már ugye jóval kevésbé látják őket). Semmi értelme az egésznek. Ez maximum úgy lehetne izgi, ha odabentről élő közvetítést kapnának mindenről. Kamerák hiányában megoldható lenne akár valamilyen varázslattal, vagy valami, de így… meh.

[b]Rendszer[/b]
A szokásos dolgok. Van öt csomag élelmünk, 20 aranyunk (minek?), és egy választható varázsital.

[b]Kihívás[/b]
Szerintem kifejezetten könnyű lett. Vicces dolog, hogy az első [url=http://zagor.hu/?oldal=konyv&konyv=1][i]Halállabirintus[/url][/i]hoz hasonlóan ez sincs túlbonyolítva, nagyon bolyongani nem fogunk. Bár van benne a szokásos „bolondlabirintus” kettő is, és a második (a függönyös) tényleg idegbeteggé tett. Itt ráadásul minden 10-ik lépés után vesztünk 1 Életerő pontot, ami nem hangzik vészesen, de a hely tele van zsákutcával, és konkrétan beletelt vagy húsz percbe, mire kikecmeregtem belőle. Az is vicces, hogy nem hemzsegnek a csapdák (jó, már az első pontnál van egy kis szívatás, ha meg akarjuk szerezni az ajándékunkat), se a kemény ellenfelek. Ellenben van egy csomó jóravaló, segítőkész illető a labirintusban, amit igazából nem nagyon tudok hova tenni. Szóval… miért? Van pár kód, de azok inkább csak segíthetnek, nem életbevágóak. Persze akad néhány, ami must have, mint a tűzelementál ellen való tekercs, illetve kellenek azok az információk, amiket Ungoth kérdez tőlünk. Az ilyen agyalós részeket amúgy elég furcsának éreztem, mint a tündék versikéjét, amire kerék a válasz (kapásból tudtam volna még kábé 20 másik megfejtést mondani, ami ugyanúgy helyes lehetne). De a másik fejtörőjüket se értettem, miért 18, és nem 24 a megoldás (339.), mint ahogy a varázsló fejtörőjét sem, miért 6, és nem 10 (153.). Ellenben a hobbit próbamester nyomozós próbáját rögtön sikerrel oldottam meg, miképpen a tündék stratégiai harcában is elsőre győzedelmeskedtem. Ezek amúgy kifejezetten jól sikerültek.

[b]Főgonosz[/b]
Ez így, ebben a formában nem létező kategória itt, de a kijáratnál belebotlunk Carnuss fiába, aki a papa halálát kívánja megbosszulni Szukumvit bárón, illetve talán a Vér-szigeteket visszakapni sem volna utolsó neki. Az egyik cél elérése mondjuk üti a másikat, illetve az se volt világos, hogyan kaphatja meg a bajnok a szigeteket – elveszik az előző bajnoktól? (tiszta Való Világ, 1 évig lakhatsz az új lakásodban) Az ifjú Carnuss Ügyessége 12, Életereje 18, és mágikusan élezett kardja 3-at sebez (!), valamint hiperszuper vértje 1-et felfog az ütésekből, kivéve, ha a Kaméleon Pengével csapjuk meg. Szóval a csóka tele van varázscuccokkal. Ha végzünk vele, Szukumvit továbbra is nagy emberként élhet tovább, holott még mindig egy tömeggyilkosról beszélünk ugyebár.

[b]Hangulat[/b]
Ezzel a címmel (Deathtrap Dungeon 3 – mint valami videojáték cím…) nem várhatunk sokkal többet ajtóknál és folyosóknál, és ez bizony teljesül is. Érezhetően akad benne időhúzás (vagyis fejezetpont-húzás), amikor például az egyik folyosóról való visszatérést a másik folyosóra három pontban sikerül leírni, vagy amikor megkérdezik, hogy van-e Kaméleon Kardunk, mintha nem lenne mindegy, hisz akkor is meghalunk, ha van.
Ennek ellenére van benne jó pár jó ötlet, és hozza a nosztalgia-faktort annak, aki erre éhes. A próbamesterek ügyesen lettek kitalálva, de van itt Yodaként beszélő goblin, csapdákkal teli vesszőfutás az elfekkel, ééés… egy Ungoth cameo. Igen, a csontvázúr visszatért hozzánk a Varázsló kriptája után, és újra letesztel minket (még Razaakot is megemlíti). A csontinak továbbra is nagyon menő a stílusa, bár mivel elég szemét velünk, így jobb, ha kinyírjuk a Tisztaság Gyűrűjével, miközben kezet fogunk vele. De valaki mondja meg… az a szőrős izé Ungoth mögött a trón, vagy a haja akar lenni..?
hr
© Yoro35
2015. január 2. 19:53 | Válasz erre | #85
A 73-as pont hiányzik a könyvből.
2014. december 31. 23:57 | Válasz erre | #84
A díszdoboz témájában többen a klasszikus dizájnt részesítik előnyben. Nekem is tetszett az öszes korábbi díszdoboz, mégis örültem ennek a fajta \"újításnak\" (ez tényleg meglepetésként hatott); és hogy miért tartom ide illőnek: mert ez a szokatlan (rajongói kötettel kiegészített) trilógia nyugodtan \"elbír\" egy szokatlanabb díszdobozt is, melynek - az eredetétől függetlenül - olyan rajongói íze van. (Mielőtt elfelejtem: azoknak akiknek ez a rajongói kaland nagyon nem jön be, berakhatják harmadiknak A Halál Seregeit a dobozba.)
Amúgy az a felvetés, miszerint valamiféle útvesztő került volna a dobozra (akár úgy, hogy egyik oldalára a Halállabirintus, másikra a Bajnokok próbájának labirintusa/kvázi térképe), akkor működhetett volna igazán, ha a doboz legalább akkora, mint a Varázslat sorozaté; jelen méretében a labirintusok szinte elvesztek volna rajtuk a tulzott lekicsinyítés miatt. Az is működhetett volna esetleg, ha a két előzmény könyv egy-egy jellegzetes szituációja jelent volna meg a két oldalon (akár egy-egy meglévő belső kép, térben kiegészítve az adott helyszín szélesebb ábrázolásával), bár ennek a kivitelezése igencsak kemény diónak tűnik.

2014. december 30. 20:34 | Válasz erre | #83
Öt angol rajongó követte el a sztorit, nem szerepelnek az eredeti sorozatban.

Ha bepötyögöd a könyvet, kitesszük majd ide letöltésre.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© Scal
2014. december 30. 20:03 | Válasz erre | #82
Egyet se búsulj, nekem tökre bejön így is :D szerintem még menőbb is, mert Bahatra emlékeztet a Küzdelem az Éj Kövéértből

most akkor ez egy külföldi kötet? azt hittem fanok írták itthon, mert ez nem volt az eredeti sorozatban, a létezéséről sem tudok


UI: ha veszem a fáradtságot és begépelem a KJK könyvem amit megjelentetésre alkalmasnak tartok, akkor kiteszitek? :D
2014. december 30. 13:21 | Válasz erre | #81
Nekem nagyon tetszik az érme....szerintem nagyon igényesen lett kialakítva, ami egyébként is jellemző Runner kiadványaira.

A figura buzogánya sajnos érzékeny lett. Szívem szerint nem ragasztottam volna fel, hanem kis gyufásdobozban mellékeltem volna, de a döntés nem az én kezemben volt. :) Viszont könnyen vissza lehet ragasztani, ha pedig nem megy, akkor tudok küldeni pót buzogányt.

Sajnos a dobozképnél nem nagyon volt Runnernek sem választási lehetősége, ez a kép meg kvázi hivatalos, hiszen az azonos című játékhoz lett kiadva, de egy festmény valóban job lett volna...csak hát ha nincs, akkor azt kell használni, ami van. :D
2014. december 30. 08:17 | Válasz erre | #80
Sziasztok!

Pár szót akkor a részemről is:

Szerencsére nekem nem tört el szállítás közben a figura, ellenben ahogy kicsomagoltam sikerült letörnöm a buzogányát úgy, hogy gyakorlatilag hozzá sem értem... Szerencsére meg tudtam ragasztani, észre sem lehet venni, úgyhogy a következő kézbevételig biztonságban tudhatom :-)
Ha majd egyszer lesz időm, energiám és lélekjelenlétem le fogom festeni, mert így kicsit \"egyszínű\" :-)

Az érme nagyon tetszik, de annyit meg kell jegyeznem, hogy egy \"2014\"-et igazán oda lehetett volna rittyenteni a 25 éves évforduló mellé, csak a miheztartás végett.

A könyvet épphogy elkezdtem, egyenlőre tetszik, de hosszabb kritikát nem tudok fűzni hozzá. Ezek a könyvek amúgy nem a kedvenceim, a Halállabirintus még csak-csak, de mivel a Bajnokok próbája egyedül a szín tiszta szívatásról szólt, lehet hogy nem is tudnék túl objektív képet alkotni erről a fan-made alkotásól :-) Habár a fordítás/szerkesztés a Zagor.hu nevéhez hűen nagyon igényesre sikerült!

A díszdoboz viszont nem jött be túlzottan, jó kép, meg minden, de számomra stílusidegen.
2014. december 29. 21:01 | Válasz erre | #79
Pár szót én is írnék a csomagról.

A könyv: sajnos még nem volt vele időm játszani, de amint lesz, akkor írok majd véleményt. A borítója tetszik.

Díszdoboz: nagyon meglepődtem, mikor egy fotó minőségű képet kaptam a hajtogatás után. A játékot - amiből származik - nem ismerem, ezért sokat gondolkoztam rajta, hogy honnan jöhetett az ötlet. A fórumba beszúrt kép már mindent megmagyaráz, a hordós megoldás pedig remek ötlet volt.

A figura nem törött el szállításkor és már a polcon áll a könyv előtt. Nagyon jól mutat, jobban örülök neki, mint az érmének.

Ami szintén remekül kidolgozott. A Párom csak nézett, hogy mennyi mindent kaptam a könyv mellé. Neki az érme jött be jobban. (Hiába, a nők és a pénz...). :-)

Mindent összevetve kellemes kis meglepetést okozott a Zagor stáb, amit köszönök szépen.
2014. december 29. 18:32 | Válasz erre | #78
Pontosan![smiley]eljen[/smiley][smiley]taps[/smiley]
Tedd azt másokkal,amit szeretnél hogy veled tegyenek meg,illetve ne tedd,amit magadnak sem szeretnél!
2014. december 29. 16:55 | Válasz erre | #77
Törpe, fél-ork, női harcos, barbár, délvidéki, ha minden igaz ez a csoport volt a képen. Törpe és a női-harcos a képen már a homokban keresgél ibolyát, így marad a három másik, amiből a fél-ork tűnik nyerőnek.

A történetről meg úgy rémlik, hogy egy fan produktum, így kell hozzáállni.
© runner
2014. december 29. 16:24 | Válasz erre | #76
Hát, lehet igazad van...
A főhős Te vagy!
2014. december 29. 15:38 | Válasz erre | #75
Srácok!Ez a könyvhöz mellékelt figura szerintetek miért a barbár?Javítsatok ki ha tévedek (de szigorúan csak észérvekkel!):ez az alak a Bajnokok próbája borítójáról lett mintázva(?);nos ha igen,akkor ez a fél-ork!Máskülönben mitől lennének akkora szemfogai?
Talán az sem mellékes hogy a barbárokat általában hosszú hajjal szokták itt KJK berkekben ábrázolni,míg az ork féléknél inkább előfordul ez a varkocs frizura.
Tedd azt másokkal,amit szeretnél hogy veled tegyenek meg,illetve ne tedd,amit magadnak sem szeretnél!
2014. december 28. 21:48 | Válasz erre | #74
Nálam most így fest a figura (hátha más is kedvet kap):

[img=http://kepfeltoltes.hu/141228/DSC00194_www.kepfeltoltes.hu_.jpg]barbár[/img]

2014. december 28. 15:24 | Válasz erre | #73
Kedves Fórumtársak!

Ha esetleg valakinek eltörött a buzogánya és nem tudja szépen megragasztani pillanatragasztóval, annak tudok küldeni pót buzogányt, csak írjon a vorennaal@freemail.hu címre. (Tényleg csak az írjon, aki nem tudta megragasztani és teljesen összegányolta az egészet, annak szívesen küldök ingyen és bármentve.)

Sajnos nem volt időm lefesteni, de le szerettem volna, csak időhöz voltam kötve. Ha mindet lefestem, akkor maximum februárra lett volna kész. Remélem az elkövetkező figurákat le tudom majd festeni, időzítés kérdése az egész.

Egyébként hajrá, ha valakinek festeni támad kedve! Várom a kész művekről a képeket a címemre. :)
2014. december 27. 22:13 | Válasz erre | #72
Remélhetőleg nem én vagyok az egyetlen, akinek igazán tetszik a díszdoboz (mert az azt jelentené, hogy komoly baj van velem..., az meg nem túl bíztató). A fanyalgók lehet, hogy csak beijednének \"anyuci\" bicepszétől vagy az ostorától egy ilyen nem túl előnyös helyzetben. (Amúgy az a kép apró hibája, hogy az ostor eléggé elveszik a sötét háttér miatt.)
Mindenesetre egyáltalán nem gondoltam volna, hogy ennek a képnek az eredeti Hallállabirintushoz közvetlen köze van. (Azt, hogy a fantasy világához és a labintusos témához kapcsolódik, még csak-csak.)
A hordós megoldás remek; így a díszdobozos kép még ha modernül fest is, nem árulkodik konkrét korról, időszakról.

Az ajándékokról röviden: az emlék érme nagyon pazar (ezt kár is tovább ragozni); a mini figura nagyon szépen kidolgozott, aprólékos, minőségi (ennél csak két apróságot lehet negatívumként említeni, az egyik a figura sérülékenysége - nyilván a buzogány miatt /lehet, hogy pár évtized múlva egy eredeti, teljesen ép példány még sokat fog érni/, a másik a számomra kissé egyhangú színe, szürkesége - ezt esetleg fel lehetett volna dobni mondjuk a gatyája és a sisakja színezésével. De félreértés ne essék így is remek; és tessék mindenkinek vigyázni rá, hogy egyben maradjon). Amúgy nekem nem is tűnt fel rögtön, hogy a címlapon lévő gladiátor lett megmintázva; az persze egyértelmű volt, hogy a téma Bajnokok próbájás.

A kalandról most nem tudok értekezni, azzal majd később fogok megpróbálkozni.
© killmaster (Savanyúhas)
2014. december 27. 22:07 | Válasz erre | #71
Runner kolléga! Mint írtam, én értékelem a munkátokat, noha elhiszem jobban esett volna, ha azt írom mestermunka volt, de nem akarlak hamis illúziókba ringatni. Ugyanakkor én is tudom, hogy hálátlan feladat egy olyan kalandot kiadni, amiről az olvasók nincsenek túláradó véleménnyel! Meg aztán én is jövök itt a mindenféle ötleteimmel, amiről te nyilván másként vélekedsz. Írod itt a díszdoboz küllemét, hát erről tényleg csak annyit írnék, hogy a többi hasonló nekem sokkal jobban tetszik. Persze ez is ízlés dolga, mint ahogyan a grafika is, noha régen erről azért kikérted a forumozók véleményét. Az a baj, hogy ezt a történetet nem igazán lehetett úgy átdolgozni, hogy minden tekintetben megfeleljen elődeinek, abban viszont egyetértek veled, hogy olvastam rosszabb KJK kalandot is. (Nem is egyet!) De spongyát rá, lesznek kalandok 2015-ben is, remélhetőleg legalább annyi, mint az idén!
© runner
2014. december 27. 21:29 | Válasz erre | #70
Pár dolog a könyvvel kapcsolatban.

A Díszdobozhoz először valami labirintus féle képet gondoltam, de a neten keresgélve ráakadtam a Halállabirintus Eidos játék reklámjára:

[img=http://zagor.hu/egyeb/dobozahbk.jpg]http://zagor.hu/egyeb/dobozahbk.jpg[/img]

[url=http://zagor.hu/egyeb/dobozahb.jpg]A kép nagy változatban[/url]

Szóval nem idegen a Halállabirintustól a kép.
A TV-t kicseréltem egy hordóra [smiley]crazya[/smiley].

A könyv fordítása amúgy jó 3 éve elkészült, de később jött a lehetőség elefessel, hogy rajzol hozzá, ami aztán még sok idő is volt, mert hát mikor ideje volt, akkor tudott rajzolni.

A címet én adtam a könyvnek, az előző két rész címének összegyúrásából.

Amúgy valóban sok munka volt vele, és az ajándékokkal is.

Pár szó a történetről:

A könyv jó pár módosításon átesett.
Többek között a képek miatt, 6-7 fejezet meg lett cserélve másokkal.
Aztán a borító képen lévő szörny benne sem volt a kalandban.
Eredetileg a 49. fejezetnél, a képen lévő lebegő Medúza volt a Rémület Ura (50. fejezet), de ezt megváltoztattam, hogy Les Edwards kiválasztott bestiája is szerepeljen.

Amúgy szerintem nem rossz a kaland, olyan közepes.
[spoiler]Csak a \"színes\" labirintusos, fejezetpazarlós részt én semmiképpen nem írtam volna bele.[/spoiler]

Remélem azért sokaknak okozott kellemes perceket maga a könyv, és tetszenek az ajándékok. [smiley]integet2[/smiley]

A főhős Te vagy!
© Zak
2014. december 27. 20:44 | Válasz erre | #69
Maga a kaland szerintem is méltatlan az első két részhez, de a magyar verzió megjelentetésébe fektetett munka (fordítás, illusztrációk, szerkesztés, borítókép stb.) mindenképp becsülendő. A jövőben azért óvatosabb leszek amatőr író(k) munkájával kapcsolatban, legalábbis ami a látatlanban történő rendelést illeti. Az ajándékok viszont nagyon tetszettek, remek ötlet a figura és az érme is, a kidolgozásuk pedig igazán igényes (a stílusidegen díszdoboz már más lapra tartozik[smiley]ijedt[/smiley]).
© killmaster (Savanyúhas)
2014. december 27. 17:04 | Válasz erre | #68
Hát akkor kezdjük az elején. Gondolom sokan ismeritek a mondást, nagyobb a füstje, mint a lángja. No ez ebben az esetben erre a kalandra hatványozottan igaz. Miközben találgattuk mi is a meglepetés ajándék, (én megmondom őszintén Zagor.hu-s naptárat vártam), addig valahogy a könyv amolyan másodlagos dolognak tűnt. Mert a meglepetés ajándékok jók, szépek, művésziek, de a könyvről ezt már kevésbé állíthatom. [spoiler]Ugye itt egy olyan sorozatról van szó, mint a Halállabirintus, mely méltán híres, és a Bajnokok próbája nem különben. Besorolás szerint a Halál seregeit is hozzáteszik, noha ott csak a háttértörténet kapcsolódik hozzá. De térjünk rá a könyvünkre! Csapnivaló maga a háttér, mintha egy tinédzser kezdő szárnypróbálgatása lenne. (De itt elvileg négyen is dolgoztak a kalandon, és egyik sem tud rendesen fogalmazni!) Ezen átlépve kapunk egy erősen koppintás gyanús kalandot, amiből sok jó dolgot ki lehetett volna hozni, de nem így! Lehet én vagyok kissé válogatósabb a kalandokat illetően, de az ilyen színes függönyös fejezetpont pazarló megoldások fel tudnak bosszantani. Eredetiség az majdnem semmi nincs, illetve azért próbáltak helyenként érdekes megoldásokkal előrukkolni, és igen a feladványok is pofásak, azok tetszettek is! A végére szánt poén is nagyobbat ütött volna, ha nem így ennyire közhelyesen oldják meg, arról nem is szólva, hogy a Carnuss fiú jóval erősebb, mint az apja. Így gyakorlatilag aki szabályosan végigvinné, az majd a végén szív! Ami a grafikákat illeti, nos az én pálcika emberkéimet kenterbe veri, de az illusztrátor úrtól láttam szebb és kidolgozottabb rajzokat is. (Zagor füzetek 5. szám!) A borítóval sem tudok igazán kibékülni, láttam jobbat is maradjunk ennyiben! Belátom, hogy egy ilyen könyv elkészítése nem kis munka, és bennetek a jó szándék dolgozik, ezért ne vegyétek annyira komolyan a szavaim, de én esküszöm egy kijavított színes verziós Káosz fellegvárának jobban örültem volna, mint ennek a kalandnak! Csak félve jegyzem meg, de ezt már le sem írom... Szóval nem a Halállabirintus bajnoka lesz az év kalandja, nálam legalább is biztosan nem. Valahogy többet vártam, de ez így sikerült. Azért azt becsülöm, hogy dolgoztatok vele, és a megelepetés ajándékok is tetszenek.[/spoiler] Kíváncsian várom, mások hogyan vélekednek majd, talán akadnak itt kevésbé kritikus kalandkedvelők is, mint Killmaster. [smiley]gun[/smiley]
© runner
2014. december 27. 11:07 | Válasz erre | #67
Feloldva a tiltás. [smiley]circling[/smiley]
Letölthető a könyv.
Most már mindenki írhat véleményt a könyvről, ajándéktárgyakról.
Kérem, hogy azért a történettel kapcsolatos hozzászólásoknál használjátok a SPOILER-t.
A főhős Te vagy!
2014. december 26. 23:59 | Válasz erre | #66
Az ajándékok mind pazarok, a díszdoboz pedig nagyon-nagyon klassz, és igazán egyedi. Jelentem, én mindent bevallok...
© killmaster (Savanyúhas)
2014. december 17. 20:19 | Válasz erre | #65
Ma megkaptam a meglepetéscsomagot, és ha fogalmazhatok így az egyik szemem sír a másik meg nevet. Részletekre most nem térnék ki, én picit másra számítottam, de nem panaszkodom, úgy is be kell szerezzek egy playboy naptárat. Mindez persze semmit nem von le Runner és segítői munkájából, akik igyekeztek kellemessé varázsolni a karácsonyi készülődést ezzel a kiadvánnyal és a meglepetés ajándékokkal. A wellness szolgáltatás amúgy sem az én műfajom, inkább teszek egy próbát az új Halállabirintusban!
© [törölt felhasználó]
2014. december 17. 16:51 | Válasz erre | #64
2014. december 17. 14:04 | Válasz erre | #63
[smiley]banplz[/smiley] de külön szobában [smiley]alien[/smiley]
© Vikky
2014. december 17. 13:30 | Válasz erre | #62
Átvettem a csomagomat én is! Köszönöm a hiper-szuper ajándékokat mellé!
Zoleeka, majd nyomjuk együtt a 3 napos wellness hétvégén? :D
2014. december 16. 14:31 | Válasz erre | #61
Sajnos az ajándékom egyike törötten érkezett, ráadásul nem is egy helyen :/
Úgyhogy remélem más nem jár így a postával...

Amúgy a könyv jónak tűnik, jó-rossz szokásomhoz híven picit belelapoztam véletlenszerűen, persze, hogy spoileres részt láttam, nem is egyet, de mindegy, mert így legalább tudom, hogy ne legyen annyira nagy igényem a történettel kapcsolatban, így nem csalódhatok benne nagyot, ha mégis gagyi lenne.

De majd írok róla a megszokott módon, csak jussak el odáig egyszer.
2014. december 14. 11:31 | Válasz erre | #60
Nekem is megérkezett a csomag. Köszönöm szépen!
© Vikky
2014. december 13. 14:12 | Válasz erre | #59
Nem az? Akkor visszafordítom a postást! :D
© Zak
2014. december 13. 09:37 | Válasz erre | #58
Hékás, azt mondták, konkrétumot ne említsünk[smiley]nezze[/smiley] Így most már mindenki számára nyilvánvaló, hogy az ajándék NEM egy 3 éjszakás wellness utalvány... [smiley]nevetes1[/smiley]
2014. december 13. 00:41 | Válasz erre | #57
Te is 3 éjszakás wellness utalványt kaptál? [smiley]taps[/smiley]
© Zak
2014. december 12. 23:26 | Válasz erre | #56
Nekem is pont ma jött meg. Az ajándékokról csak egyetlen szót szabadjon: Megéri!! Nagy becsben fogom tartani őket.[smiley]worship[/smiley]
2014. december 12. 22:38 | Válasz erre | #55
Én ma megkaptam, köszönöm szépen!

Aki kíváncsi arra, hogy mik az ajándékok...

Ne írjon nekem, mert úgysem árulom el! [smiley]bohoc[/smiley][smiley]beka3[/smiley]
© runner
2014. december 12. 17:40 | Válasz erre | #54
Csak jelzem, hogy idén 17-e az utolsó nap, mikor át tudok adni könyvet, illetve az utolsó postázási nap is.
A főhős Te vagy!
© Kawer
2014. december 12. 15:15 | Válasz erre | #53
Szeretném egyszerre kifejezni örömemet és tiszeteletem felétek a 40. könyv elkészítéséért. Pontosabban MIND A 40 KÖNYV és megannyi füzet és kiegészítő elkészítéssért! Éljen sokáig ez a csapat, éljen sokáig a magyar KJK Fan Club azaz a ZAGOR.HU :)
"Mióta felfogtam halandóságomat, azóta sokkal vidámabban telnek napjaim!"
© runner
2014. december 11. 09:39 | Válasz erre | #52
Ha az a kérdés, már elkészült a könyv, rendelhető.
A főhős Te vagy!
© Vikky
2014. december 11. 08:17 | Válasz erre | #51
Sima ügyességpróba, nem? :D
Bár lehet, hogy a posta hamarabb segít rajta... :) Akkor kell egy szerencsepróba is.
Egyébként kb. mikorra várható? Mert akkor úgy szerveznék pesti programokat... 1-2 hét?
© runner
2014. december 9. 21:43 | Válasz erre | #50
[meret=10][color=red]Figyelem![/color][/meret]

[color=red]Aki postán kapja a könyvet, nagyon figyeljen a kibontásra!
Törékeny dolog van a csomagban, jól becsomagolva![/color]


A főhős Te vagy!
2014. december 9. 21:19 | Válasz erre | #49
Várom a köremailt... [smiley]vigyor5[/smiley]
© Vikky
2014. december 9. 21:05 | Válasz erre | #48
Előrendeléseztem. :)
© killmaster (Savanyúhas)
2014. december 9. 16:41 | Válasz erre | #47
Runner kolléga! Remélem gondolsz a régi hűséges tagokra, és a megrendelésnél ez is számít! Nem alkudozni akarok, amennyibe kerül, annyit utalok, no de nekem a karácsonyfa alá kell egy Halállabirintus bajnoka könyv. Tehát amint lehet rendelek, fizetek, és hallgatok róla, mint a sír... Elvégre ne rontsuk el mások örömét! Soká éljen a Zagor.hu! [smiley]worship[/smiley]
© runner
2014. december 9. 12:23 | Válasz erre | #46
[meret=10][color=red]Figyelem![/color][/meret]

[color=red]Megkérnék mindenkit, hogy aki átveszi a csomagot, az konkrét dolgokat ne említsen a könyvből, illetve az ajándékokról.
Az ezzel kapcsolatos hozzászólásokat törölni fogjuk!
Év végéig legyen mindenkinek ez meglepetés!
Pár hét múlva fent lesz minden a weboldalon.[/color]


A főhős Te vagy!
© runner
2014. december 9. 12:20 | Válasz erre | #45
A mai napon elkészült a mű, és a nagy csomagoláson is túl vagyunk.
Este fog menni körlevél a két új könyvről.

Nem akarok olyan gonosz, piacos szöveget mondani, de csak egy kevesebb példányszám készült, szóval ha elfogy, akkor januárban lesz a következő adag.
A főhős Te vagy!
© runner
2014. december 8. 19:24 | Válasz erre | #44
Elvileg szerdán kész a könyv, és csomagolás is (a díszdoboz és a két plusz ajándék miatt).
A főhős Te vagy!
2014. december 8. 16:16 | Válasz erre | #43
Ez igen,ez meglepetés! Királyok vagytok! Most aztán nem tudom mit csináljak. Öt könyvem van otthon amivel még nem játszottam,és épp ezért nem is akartam idén új könyvet rendelni,de most erősen meginogtam. Én is úgy vagyok vele,hogy a két Halállabirintusos könyv a kedvenceim között van,így nagy a kísértés. Ha most előrendelek akkor kb mikorra várható? Alig várom hogy harmadszorra is Sukumvit arcára fagyasszam a mosolyt!
2014. december 8. 12:55 | Válasz erre | #42
Nagyon klassz meglepetés! Nekem is felkerült a kívánságlistámra. :-)
2014. december 7. 20:07 | Válasz erre | #41
Gratulálok a munkátokhoz! :)
© AXE
2014. december 7. 13:45 | Válasz erre | #40
Úgy értettem én is.Csak én arra gondoltam előtte,hogy a Halállabirintus-Bajnokok Próbája-Halál Seregei-triót fogja tartalmazni.

Üdv:AXE
© killmaster (Savanyúhas)
2014. december 6. 20:43 | Válasz erre | #39
Ejha, ez aztán a meglepetés! Nagyon kíváncsi vagyok erre a kalandra, vajon mi újat mutathatnak még nekünk. Nyilván sokat dolgoztatok rajta, hogy még időben a zagoros olvasók még betehessék a fa alá. Hát a Félelem fantomjai már lecsengett nálam, de ennek a kalandnak igen jó esélyei vannak. Izzítom is a megrendelés gombot! [smiley]nezze[/smiley]
© runner
2014. december 6. 18:42 | Válasz erre | #38
A díszdobozra az a három könyv van írva, igen, de a másik kettőből a régi kiadásokat lehet beletenni.
A főhős Te vagy!
© AXE
2014. december 6. 17:09 | Válasz erre | #37
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék,hogy a ráadás tok a Halállabirintus-Bajnokok Próbája-A Halállabirintus Bajnoka-triót tartalmazza a jövőben?

Üdv:AXE
2014. december 6. 12:39 | Válasz erre | #36
Szeretem a Mikulást, ma már másodjára lepett meg :DDD

Huh, eszem-..... eldobom, gyenge pontom a téma - bár a leírás utolsó mondata valahogy adta magát nekem már jóval korábban, sok évvel ezelőtt, de nem baj, nagyon kíváncsi leszek, hogy mit hoztak ki belőle, egy biztos: nagyon magasan van a léc!

Köszi :P