Zagor.hu
Zagor.hu fórum
14. könyv: A Vérfarkas üvöltése
BejelentkezésElfelejtett jelszó
Gondolatok a könyvről (4)
[b]Történet (5)[/b]: Az alapsztori nem bonyolult. Üldöz minket egy csomó farkas, majd már kezdődik is a kaland és védekezni kell. Ezután megsebesülünk az első csatában és kiderül, hogy hamarosan menthetetlenül vérfarkassá válunk, hacsak nem teszünk ellene. A megoldás Lupravia, az Ős-likantróp elpusztítása, ez a kalandunk fő küldetése, miközben számos apró kis epizódon verekedjük át magunkat, harcolva a bennünk szunnyadó gonosz ellen. Maga a könyv alaptörténete és leírásai brilliánsak, a feszültség és a belőlünk kitörni vágyó farkas jelenléte minden pillanatban érződik, és az is tetszik (persze van ebben némi logikátlanság is, de szerintem ez nem gond), hogy egyes döntéseinkkel is befolyásolhatjuk az átalakulásunk mértékét. A farkasképességek is jók, és a megjelenő mellékkarakterek is (Van Richten ismételt betétele szimpatikus volt, jó karakter). A könyvben több lehetőségünk is van társat szerezni, igaz, hogy ezek a társak jó KJK-s módon kb. 10 fejezet után feldobják a talpukat, így hosszú távon nem élvezhetjük a jelenlétüket. Mindent összevetve eredetiségben soha rosszabb könyvet!

[b]Gondolkodás/szerencse (3)[/b]: A könyv egy egyedi dilemmát állít elég sokszor elénk. Bevalljuk-e az embereknek, hogy mik vagyunk valójában? Mert van, amikor ez nagyon nagy segítséggel jár, máskor a pusztulásunkat akarhatják azok, akiknek elmondjuk, vagy épp félelmet vált ki belőlük. Ez néha persze random faktor, de van, amikor logikusan végiggondolva is meg lehet hozni a helyes döntést. Ezt leszámítva azért nincs túl sok gondolkodás a könyvben. Van egy rejtvény, egy szörnyeteg megtalálásának a döntése, és kb. ennyi. Nem kell túl sokszor használni az eszünket, de néha azért igen.

[b]Nehézség (4)[/b]: Nagy dilemmában voltam ennél a pontszámnál. Én elsőre megcsináltam halál nélkül, úgy, hogy szinte semmikor nem éreztem az életem komolyan veszélyben és az átváltozás pontjaimat is végig alacsonyan tudtam tartani, és azt gondoltam, hogy már-már nevetségesen könnyű ez a könyv. Viszont nagyon sok kommentet olvastam arról, hogy mások meg mennyire szenvedtek ezzel a könyvvel, és milyen nehezen teljesítették, meg, hogy mennyi azonnali halál van benne. És azért az is tény, hogy nekem sikerült a maximum ügyességet kidobnom, amivel azért minden könnyebb. De ha az egészet végigveszem, kötelező cucc szinte nem is kell, jó, egy ezüsttőr nem árt ha van, de 5-öt lehet szerezni, így ez nem akkora kihívás. Az azonnali halál mezők száma sok, de nem annyira randomok, így szerintem ez sem teszi igazán nehézzé. Ha az átalakulás pontjainkat kordában tudjuk tartani, akkor nem lehet nagy baj. Ez utóbbi kicsit nehezebb, mert ha egy helyen nem sikerül, akkor onnantól kicsit generálja magát a pontok száma a könyvben és a végén a halált (illetve átváltozást…mindegy, lényeg, hogy kalandunk véget ér) jelentheti. De talán ez az egyetlen igazán komoly kihívása a könyvnek.

[b]Játékélmény (3)[/b]: Talán meglepő ez a viszonylag alacsony pontszám az eddigiek után. Azt továbbra is fenntartom, hogy a könyv megkomponáltsága kiváló, hangulata remek, stílusa egyedi. De ha csak a játékot, a közben lévő élményfaktort nézem, akkor nekem ez nem sokat adott. Eleve fura volt, hogy ahhoz képest, hogy 515 fejezetpont van, nekem rövidnek tűnt, sokkal rövidebbnek, mint a következő 2 darab 400 fejezetpontos mű, amiről írni fogok. És közben sem történt túl sok izgalom. Bejártam 1-2 falut, megnézegettem, mi van ott, jártam egy érdekes barlangban, ami azonban picit labirintus-szerűvé vált, szóval úgy jól elvoltam de úgy igazán izgatottá egyik alkalommal sem váltam a könyvben. Nehéz elmagyarázni, de valahogy úgy éreztem, hogy miközben a háttér lenyűgöz, addig maga a játék, maguk a döntéshozatalok meg egyáltalán nem, ezeknek a többségét már láttam. Ráadásul túl sok irányban ágazik el a könyv, így akár 2-3 alkalommal is lejátszható, de valahogy én ezt már annyira nem szeretem. Persze rossznak sem nevezném, de szerintem a körítéstől eltekintve sok rendkívüli azért nincs benne.

[b]Összességében: 15/20[/b]
© SangForrás
 
[b]Design[/b]
Juj, de vastag! És ez nem egy pornófilmből vett idézet, hanem, amit először gondoltam, amikor megláttam a könyvet. 515 fejezetpont, ráadásul eme fejezetpontok sem rövidségükről híresek. Nem tudom, Jonathan Greent mi kapta el, de hogy szómenése volt, az biztos. Még egy sima „mocsárba fulladásos halált” is öt-hat mondatban ír le a szokásos kettő helyett.
De hogy visszatérjünk a külcsínre: a borító tetszetős, szép a rajz, még az a vörös szín sem ront rajta nagyon. Persze, értem én, hogy szimbolizáljuk a vért, de egy sötétkék azért harmonikusabb lett volna. Erről most eszembe is jutott, hogy van talán valami hallgatólagos megegyezés a gerinc- és hátsó borító színekkel kapcsolatban? Mert ha nincs, akkor érdemes lenne néha kitörni a kék-sárga-vörös szentháromságból. Itt például egy fekete menő lett volna.

[b]Illusztráció[/b]
Kellően sötét hangulatúak és horrorisztikusak lettek a rajzok, és nem utolsó sorban baromi szépek. Nem akarok belekötni egyikbe sem, csak annyit mondanék, hogy így kell illusztrálni. Számos szemet gyönyörködtető alkotás szerepel a könyvben, már csak ezért is érdemes megvenni.

[b]Háttértörténet[/b]
Az nem túl kacifántos, ugyanis annyiról van szó, hogy botor módon éjjel császkálunk Lupravia erdeiben, így nem is csodálkozhatunk, hogy egy csapat farkas támad meg minket. Egy vadász segítségével sikerül túlélnünk az eseményt, de sajnos a harapást nem kerülhetjük el. Természetesen egy vérfarkas mart belénk, így rövidesen mi is azzá fogunk változni. Vadászunk szerint azonban többféle módon is kigyógyulhatunk a bajból, ha sietünk. Elkezdjük tehát kutatni ezen módozatokat, miközben megismerjük ezt az elátkozott vidéket, és egyre mélyebbre süllyedünk a gonoszságában.
Csak annyit tennék még hozzá, hogy tetszetős volt a megoldás, hogy a sztori a játékmenet közben alakul, és nem a háttértörténet írja le az egész szituációt, hanem interaktívan történnek a dolgok. Már a farkasok támadása közben átvesszük a karakter irányítását.

[b]Rendszer[/b]
Egyfelől feltűnt a giga méretű Felszerelés rubrika a kalandlapon („Atyám, mennyi vackot lehet majd összegyűjteni?”), valamint az Átváltozás pontok jelenléte. Ez utóbbiakkal a kaland közben sokszor kell majd próbát tennünk, és ha elbukjuk, az azt jelenti, hogy nem voltunk képesek úrrá lenni állati lényünkön, ami emiatt előtör belőlünk. Ez amúgy nem mindig jelent rosszat, van, amikor jól jöhet (mondjuk, nem tévedünk el az erdőben az ösztönünknek köszönhetően). Különböző események során újabb pontokat kapunk, így ez az érték egyre növekszik, és egyre nehezebb lesz legyűrni a sötét oldalunkat. Akad persze néhány ritka eset, amikor levonhatunk belőlük (például ha megiszunk egy vérfarkas kórság csillapítására szolgáló varázsfőzetet).
Akad még a kalandlapon egy Kódszavak rubrika is, ami érdekesnek tűnhet, de szerintem felesleges megoldás. Annyiban hoz újat, hogy ha mondjuk megöltünk valakit, akkor fel kell jegyeznünk a „Gyilkos” kódszót, és a könyv később erre a kódszóra kérdez rá, ahelyett, hogy megkérdezné: „megölted XY-t?”. Szóval nem nagy találmány. A Riasztás mező pedig egy speciális helyzetben kellhet majd, amikor közös akcióba kezdünk Van Richten barátunkkal.

[b]Eredetiség[/b]
Nos hát természetesen maga a vérfarkas mítosz, és a többi társ-mítosz, amiket szintén belevettek a könyvbe, adottak, mindenki ismeri őket. Ennek ellenére mégis sikerült egy frissnek ható, valóban élő világot építeni belőlük. Elsősorban köszönhető ez a városoknak, ahol megfordulunk, és a szereplőknek, akikkel találkozhatunk. Ilyen akár a vadász, vagy Zekova nagyanyó, és a többi segítőnk. Aztán van még Fejnélküli lovas, Van Richten (Van Helsing után szabadon), Doktor Kafka, Arcanum professzor (aki Frankestein doktorról lett mintázva), és a többi figura, akikbe belebotolhatunk, mind-mind jól kidolgozott személyiséggel rendelkeznek. Mondjuk a Pókkirálynő Gollam-féle stílusa („Hol van a drága élesszégem, cillogó ezüssztösszégem?”) nekem már egy kicsit sok volt, de üsse kő.
Továbbá a szörnyféleségek is jók lettek, bár Háncs, a kutya félelmetes helyett inkább viccesre sikeredett, de jók a cirkuszi lények, a Moly-ember, a Csótány-szerzetes, az Üveglovag, a Viasz gólem… Hmmm… na jó, most így a neveket olvasva kissé mókásan hangoznak ezek is, de a könyvben elég komolyak, na.

[b]Kihívás[/b]
Monumentális terjedelme ellenére nem igazán nehéz a könyv. Feltétlenül beszerzendő tárgyak csak az ezüst tőrök, amikből igazából már egy is elegendő a sikerhez. Ezt nem lesz problémás abszolválni, miután öt darabbal is találkozhatunk a játékban. Ezen felül inkább az Átváltozás pontjaink gátolhatnak meg a sikerben, mert a végére már komoly mennyiség összegyűlhet belőlük, és akkor bizony örökre vérfarkassá változunk…
Még csak annyit, hogy van egy fejezet, ahol háromszor kell próbára tenni a Szerencsénket, és mivel ugyebár a Szerencse pontjaink száma minden egyes próba után 1-el csökken, ez igazán szemét húzás. Ez persze inkább a Jackson-Livingstone örökség gyermekbetegsége (legalábbis szerintem), hogy mi a fenétől leszünk egyre „szerencsétlenebbek” egy kaland során, de tudom, kell a feszültség…

[b]Főgonosz[/b]
Itt egy érdekes helyzet áll fenn, mert van egy fő-fő ellenség, aki Varcolac grófja, de mellette számos „al-ellenséggel” kell leszámolnunk. Közülük a legjelentősebb Maun grófnője, aki Varcolac ellen áskálódik, és akár úgy is alakulhat a helyzet, hogy általunk taszítja le őt a bársonyszékből.
Varcolac amúgy elsőként két farkaskáját küldi ránk, majd miközben ő maga is átváltozik, addig lehetőségünk van egy tárgyat kipróbálni ellene. Ezután jön a közelharc. Az ipse értékei igen durvák (Ügyesség 12, életerő 16), de ezeken persze csökkenthetünk, ha hatásos cuccot vetettünk be ellene. Ezután még egyszer, Farkas Démon formájában is le kell győznünk őt, és ha elbukjuk az utolsó Átváltozás próbánkat, akkor bizony a grófot uraló szellem átköltözik belénk, és így mi válunk a történet főgonoszává (Poén! Mekkora lenne, ha a negatív oldalon tovább lehetne játszani. Vagy csak nekem vannak ilyen sötét ötleteim..?)

[b]Hangulat[/b]
Az egész könyv, úgy ahogy van, nagyon jól sikerült. Tényleg alig tudok rosszat mondani rá (most olyanokba már nem akarok belekötni, ami szinte minden KJK-ban benne van, hogy egy beszélgetés során miért csak EGYET tudunk kérdezni valakitől, és miért nem térhetünk rá a többi témára is utána). Baromi jól kitalált mini-játék az, amikor a vadásszal és Zakova anyóval hárman kell megvédenünk Zakova házát a betörni szándékozó farkasoktól, de a 334-es „tettes azonosító” játékot is szívesen látnám viszont máshol.
Kapunk különleges vérfarkas képességeket is, amik nagyon ötletesek (nem mindegyik pozitív hatású). Érdekes megoldás, hogy a vérfarkas-fejlődés menet közben, többször is megtörténhet, így amikor én még nem találkoztam vele, már akkor is olvastam, hogy „ha van Vadon hívása képességed, akkor lapozz ide”. Gondoltam magamban: milyen képességekről van itt szó?? Később rájöttem, hogy fokozatonként erősödünk mint farkas, így emiatt újabb és újabb bónuszok járnak.
Végezetül tehát annyit mondanék, hogy a Vérfarkas üvöltése számomra az idei év eddigi legkellemesebb KJK-olvasmánya volt. Az az igazság, hogy még akár ugyanennyit írhatnék róla, de már így is elég terjedelmes lett a cikk. Ebből is látszik, hogy nem mindennapi kalandban lehet része annak, aki belevág. A telihold legyen veletek!
Ezidáig ez a legjobb Kaland, Játék, Kockázat könyv, amivel játszottam. Egy híres kalandozó bőrébe bújhatunk, akit megharapott egy Vérfarkas, és akinek még a következő telihold előtt gyógyírt kell találnia a kórra. Rengeteg erdei, mocsaras, kastélyos, városi és barlangi helyszínen barangolhatunk, és természetfeletti szörnyetegek széles választéka várja, hogy kivégezd őket utad során, melynek végén megszabadulhatsz a likantrópia átkától. A művet az teszi kiemelkedővé, hogy valamennyire versenyfutás is az idővel – tehát minél többet késlekedsz, annál inkább farkassá válsz. A harcok sokkal tisztességesebbek, mint a korábbi művek nagy részében, ezért nem szükségesek olyan nevetségesen magas kezdeti értékek a sikerhez. Ezen kívül az 515 fejezetpontjával kicsit hosszabb is, mint a többi. Zseniális gótikus horror kaland, melyet minden rajongónak kötelező elolvasnia.
© Wanda
 
Ez az egyik legjobb Kaland, Játék, Kockázat könyv, amit olvastam (márpedig olvastam az összes újat, és jónéhány régit is). Hogy miért?

Az alaptörténet és a cselekmény jó – ez mindig jó előjel, lévén hogy egyes könyveknek szinte semmi története nincs (ezt nem feltétlenül kritikának szánom) – és jól lett megírva. Jon Green (az író, ez a mű ugyanis nem Steve Jackson és Ian Livingstone tollából származik), mint mindig, most is remek munkát végzett a gótikus fantasy világ hangulatának megteremtésében.

A harcok megfelelőek – nem fogsz egy csapatnyi harmatgyenge Goblinnal összefutni a történet legelején, csak hogy egy legyőzhetetlen bestiával kelljen összecsapnod a végén. Bár önmagában minden harc veszedelmet hordoz, a képességeidhez mérten mind megfelelő nehézségű.

Sok úton végig lehet jutni a könyvön, ami növeli az újrajátszási élményt. Több mellékküldetés is szerepel a kalandban, amiket idővel teljesíteni lehet. A történet nem arra alapoz, hogy összeszedj egy csomó tárgyat, amik nélkül nem tudod teljesíteni a feladatod. Persze lehet hasznos tárgyakra bukkanni, de ezek nagy része nem létfontosságú. Ennek megfelelően a mű is jóval nagyobb méreteket öltött – a megszokott 400 helyett 515 fejezetpontból áll (valószínűleg ez a magyarázata annak is, hogy drágább, mint a többi).

Mindent összevetve ezt legalább olyan jónak találom, mint a Zagor Legendáját, vagy a Halállabirintust.
hr
© AXE
2012. december 22. 11:41 | Válasz erre | #94
Szegény ártatlan főhősünket harapdálják a csúnya gonosz vámpírok,vadásszák az emberek.Felháborító.:-)[smiley]vigyor0[/smiley]
2012. november 29. 23:34 | Válasz erre | #93
ma werewolfoztam egyet, utoljara 1-2 eve jatszottam vele
egesz jol ment, amig egyszer csak olyan helyre nem mentem ahova nem kellett volna, es hajszal hijan de megdoglottem :D
[spoiler]a cirkuszos kigyocsaj darabolt fel...[/spoiler]
2012. november 26. 20:07 | Válasz erre | #92
A sztori amire gondolsz a Farkasember utolsó éjszakája címet viseli. Izgalmas történet, és a Káosz kincse című regényben Jarvy Hekkir ( a kalaposmester) már vámpírként jelenik meg, aki farkasembernek képzeli magát. Szóval nem egyszerű a figura.:)
2012. november 26. 09:41 | Válasz erre | #91
Felhaborito,hogy sem konyvesboltban,sem antikvariumban sem talalni ezekbol a konyvekbol. :D
2012. november 25. 09:50 | Válasz erre | #90
Köszönöm a segítséget, Killmaster kolléga![smiley]
© killmaster (Savanyúhas)
2012. november 25. 09:35 | Válasz erre | #89
Galla Viktor kolléga! Az általad kért két könyv nem kapható sem antikváriumban, sem könyvesboltokban, sőt olyan rengeteg példány nem is létezik belőle kis hazánkban. De kérdésedre válaszolva írj Runner kollégának, és ha legközelebb ilyen jellegű gondod van fordulj hozzá bizalommal! (Ja és ha kicsit beleolvasol az oldal profiljába és a Fórum egyes topicjaiba, rájössz, hogy itt sok kérdésedre már azelőtt megtudhatod a választ, mielőtt azokat feltetted volna...)[smiley]zavart1[/smiley]
2012. november 25. 09:03 | Válasz erre | #88
Üdvözlet mindenkinek!
Meg szeretném vásárolni a Vérfarkas üvöltése , illetve a Vámpír kriptája című könyveket. Nem találom őket sem könyvesboltokban, sem antikváriumokban, a neten sem látom hogy hol lehetne megrendelni.
Előre is köszönöm a segítséget!
2012. augusztus 27. 17:21 | Válasz erre | #87
Remelem egyszer lesz idom elolvasni az uj konyveket. :)
2012. január 3. 19:36 | Válasz erre | #86
Zsír!
Mostmár műxik!
THX!
2012. január 3. 19:08 | Válasz erre | #85
Jogos, csak a könyveknél néztem. Javítottam a letöltő oldalon is.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2012. január 3. 19:02 | Válasz erre | #84
De a php fájlt azért letöltené. Ha elég jó a játékos fantáziája, képzelheti azt, hogy a könyvet sikerült. :) A nettündér leharapta a link végét és elszaladt véle. ;)
2012. január 3. 18:53 | Válasz erre | #83
Igaza van, a link rossz.
Ha a főoldal Letöltések menüjéből http://zagor.hu/?oldal=letoltes#zagorx közelítjük meg a letöltéseket (és nem a Könyvek menüből), akkor a 14. könyv linkjének végéről hiányzik a szám. A többi rendben lévőnek tűnik (bár nem próbáltam végig, hogy jó helyre is mutatnak-e).
2012. január 3. 18:39 | Válasz erre | #82
Nem igazán akarja most se, ezt a linket hozza az oldalon
zagor.hu/retrieveFile.php?fileid=
hiányzik az id a végéről :(
vagy én vagyok ennyire lááma :)
2012. január 3. 17:40 | Válasz erre | #81
Egyrészt nálam szépen lejön -- a hibát nem sikerült reprodukálni --, másrészről viszont ez most felvetett egy nagy sebességgel közelgő problémát, amit gyorsan kiküszöböltem. Ezzel együtt módosult a könyv letöltési linkje, próbáld most, ha még mindig nem megy, kiabálj.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2012. január 3. 16:38 | Válasz erre | #80
Sziasztok!
A letöltési linkje nem működik, tudja valaki javítani?
Előre is köszi!
2011. december 25. 17:55 | Válasz erre | #79
Szia!

Nem figyeltél elég jól, javaslom, kutass tovább!
2011. december 25. 17:48 | Válasz erre | #78
Lehet, rossz helyen teszem meg, de lenne egy kérdésem a könyvvel kapcsolatban. Van egy Maun nevű kis falu, ahol helyi pap feladatul tűzi ki nekünk Isolde a vámpírúrnő elpusztítását, aki a falucska melletti romos toronyban lakik.

Nos a gond, az hogy bejártam a tornyot, találtam a Kriptában egy koporsót szétvertem, majd megütköztem a Vámpír úrnővel de ott két koporsó megsemmisítését kéri számon rajtam, holott az egész területen, csak a Kriptában találtam egyet. Ez itt hiba vagy én nem figyeltem meg valamit?

Bárminemű választ előre is köszönök!
2011. szeptember 23. 15:06 | Válasz erre | #77
Köszi a tippeket.
© SzG
2011. szeptember 23. 06:16 | Válasz erre | #76
Bocs, nem az Éjszaka szíve, hanem az Éjfél szíve:
http://www.antikvarium.hu/ant/book.php?konyv-cim=az-ejfel-szive&ID=111326
© SzG
2011. szeptember 22. 23:17 | Válasz erre | #75
Egy könyvet olvastam tőle, az elég igénytelen volt. Vagy legalábbis nagyon-nagyon ponyva és tucatízű. :)
Ha mindenáron farkasemberes cuccot akarsz, akkor már inkább a Ravenloftos, hasonló témájú könyveket ajánlom, pl. az is megjelent magyarul, amiben a Fenevad nyomábanos Fenrir (= eredeti nevén Harkonnen Lukas) szerepel, asszem az Éjszaka szíve a címe.
© killmaster (Savanyúhas)
2011. szeptember 22. 23:17 | Válasz erre | #74
Konkrétan én a cherubion sorozatban olvatam ilyen sztorit, valami kalaposmester intézi el a családját, aki teliholdkor válik fenevaddá! Sőt ha jól tudom, az egyik HK könyv sztorija is erre épül, csak ott mi gyilkolunk! (De ez csak a végén derül ki!) Igaz a Farkasember sok KJK könyvben megjelenik, és igen népszerű figura...
2011. szeptember 22. 22:52 | Válasz erre | #73
Imadom Lesliet, par konyv es teljes lesz a gyujtemenyem. :) Es van meg egy konyv: A verfarkas kastelyaban.
2011. szeptember 22. 16:36 | Válasz erre | #72
Félig a könyvhöz kapcsolódóan.
Mivel engem nagyon megfogott a vérfarkasos téma, kutatni kezdtem a neten, és találtam egyenesen két ilyen jellegű könyvet is. Az egyik a Vérfarkas éjszakája, a másik a Vérfarkas visszatérése. A második az első folytatása, és mindkettőt Leslie L. Lawrence írta, azaz Lőrinc L. László.
2011. augusztus 23. 20:08 | Válasz erre | #71
Spolier!

Nálam egy igen tisztességeset üvöltött a Vérfarkas!

Kicsit szomorúan írok a könyvről, mert már csak 1 könyv maradt hátra - igaz, a a legendás Pusztító! Viszont ez a könyv is kiérdemelte a 40 pontot nálam, mégha egy kicsi jóindulat is volt benne.

Borító: szuper, az egyik legjobb
Fordítás: szintén magas színvonalú, a JG-FireFox-Speedo Amigo páros meghozta a várva várt eredményt
Kiadás: szép, mint mindig, szépen kihajtható a könyv, vastagsága ellenére is
Képek: így kell ezt csinálni, Martin újból megmutatta, hogy mi fán terem a rajzolás!

A könyv valami fenomenálisan jó. Új történet, kiváló hangulat, és szinte a végletekig való kidolgozottság, pl.: mellékszereplők egymáshoz való viszonyai.
Hangulati téren nekem nem volt gondom a pókbarlangos résszel, sőt élveztem is, volt benne egy jó ötlet, mikor három kalandozó hulláját is megtalálhattuk (Goblinok és az Ork). Inkább a szerzeteseknél volt a bajom.
Ráadásul elég hosszú is a könyv, de ahhoz venni kell a fáradtságot, és tisztességesen neki kell állni. Sajnos nem éppen lineáris a könyv, a nehézséget is a helyes út megtalálása jelenti, mert amúgy nem nehéz könyv, bár a végén lehet szívni egy kicsit. Nekem nem ment elsőre az öt Ezüst Tőr megtalálása - azt hittem, hogy rosszul van megszerkesztve, de csak a szerzetesek hagytam ki.

Nekem több dolog is eszembe jutott, miközben a könyvet olvastam. HK-k közül a Fenevad Nyomában és a Monarakh Titka, mert egy kicsit hasonlít rájuk. A másik dolog pedig Erdély. Sajnos nem jártam ott, de láttam már a tévében. Szerintem ez lehetett az inspiráció Lupraviának.

Már a háttér is igen keményen indít, hiába "csak" két és fél oldal, amiből kb. fél visszaemlékezés. Félelmetesen jó. Mr. Zöld már itt megmutatta, hogy miféle író is ő. A fejezetpontok többsége is sokkal hosszabb az átlagnál.
Jó dolognak tartottam, hogy értékeinket nem a szokásos módon kellett kiszámolni.
Valóban voltak benne ismerős dolgok, és nemcsak olyanok, amiket önmagától vett át az író, pl.: Grendel.

Viszont legnagyobb sajnálatomra volt pár dolog, ami nem tetszett a könyvben - javarészt ezek miatt nem lett jobb a Démonlovagoknál, viszont a Vérescsonttal teszem ezt a könyvet egy szintre. Utóbbi topicjában már írtam, hogyha "a Démonlovagok a király, akkor ez a kiskirály". Nálam abszolút igaz ez a Vérfarkasra is. Ami még bánt, az az, hogy ha egy kicsit jobban odafigyeltek volna, mind az író, mind a kiadó, akkor akár jobb is lehetett volna a DL-nél. Viszont jobban tetszett a Nekronál.
De nem lett, ezek miatt:

- kevés társ, itt sem élt vele az író, ráadásul kétszer - Katya, Ulrich.
- Átváltozás pontok, nekem a legmagasabb érték 3 volt, az is rögtön az elején. Pontosan a Nekro ellentétje, ezért azok a részek nem működtek nálam, ahol arról írt, hogy hogyan megy végbe rajtam a kór.
- mindkét főgonosz eléggé legyengíthető
- rejtvények, a sötét rózsa rendje elkerülhető, a "Ha tudni akarod titkomat" gyenge, de az abszolút csúcs, negatív értelemben, az a 334-es testbeszéd rejtvény - melyet sajnos nem sikerült megoldanom, haragszom is magamra, de legalább rájöttem a miéértjére. Két okból is:
1, elkerülhető
2, nincs igazi tétje, én úgy oldottam volna meg, hogy csak egy helyes válasz van, a többinél halál.
Mindezek elkerülhetőek lettek volna, ha jobban odafigyelnek, vagy ez utóbbinál lineárisra írják meg a storyt.

A legvégére pedig még egy negatív dolog, méghozzá az Ügyesség. Ok, hogy szerencsém volt, és 10-essel kezdtem neki, de a végére nem volt ellenfél, a szó legszorosabb értelmében. Kétszer kaptam plusz egyet az átváltozás miatt, de ehhez jött még a Megelevenedés és a Vadon Hívása. Út közben pedig felszedtem egy pajzsot, egy mellvértet és meglett a Wulfen kard is.


Legvégül pedig szeretném megköszönni azt az igencsak fáradtságos munkát, amit az itteni csapat beleölt! Köszönöm skacok, az egyik legnagyobb kár lett volna, ha ezt a könyvet parlagon hagytátok volna, mert simán Top-os a könyv!

Remélem, hogy fog még Fighting Fantasyt írni Jonathan Green!

© killmaster (Savanyúhas)
2011. január 17. 22:23 | Válasz erre | #70
Ma kaptam kézhez a könyvet, tényleg nagyon jó lett! A könyv maga nagyon szép, igényes munka, na de a Zagor.hu kiadványoknál ez szinte természetes. A fordítás is tetszetős, a kaland nem különben. Azon túl, hogy a könyvben a szokásos tárgyak, és dolgok felbukkannak, valamint ismert művekből (könyv és film) részletekre bukkanhatunk, sok olyan fantáziadús elem szerepel, mely egyedivé teszi a könyvet. Hosszabb, mint egy átlag KJK könyv, mégis rövidnek tűnhet az út a főgonoszig, bár ez esetben a siker nem garantált! Nálam azért a J. Green könyvek közül még a Vérescsont viszi a pálmát, de ez a könyv is nagyon szuper! A Zagor.hu-s naptár pedig nagyon tuti! Kíváncsian várom a következő könyvet is... [smiley]worship[/smiley]
2011. január 17. 17:29 | Válasz erre | #69
Valóban van benne egy igen gyors út, de akkor elég sokat fog a kedves játékos szívni a végén. Cserébe van benne hosszabb út is, ahol nagyon sok jót lehet tenni a helybéliekkel.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2011. január 17. 12:41 | Válasz erre | #68
Nem rossz könyv. Nagyon tetszett, habár gyorsan el lehet jutni a főellenségig. És van valahol benne egy barlangban bolyongás ami, egy kicsit idegesítő. De ez eddig a legjobb amit olvastam.
2010. december 28. 19:35 | Válasz erre | #67
2010. december 28. 17:39 | Válasz erre | #66
Szerintem NAGYSZERŰ könyv ez A vérfarkas üvöltése és szeretném megkérdezni, hogy ezeket az új könyveket a könyvesboltokban nem lehet majd kapni
© Kawer
2010. december 16. 22:05 | Válasz erre | #65
Köszönöm az új könyvet, a honlap változása felkeltette az érdeklődésemet, amint kitör a karácsonyi szabadság, nekivágok a vérfarkas storynak... :))
"Mióta felfogtam halandóságomat, azóta sokkal vidámabban telnek napjaim!"
2010. december 16. 10:48 | Válasz erre | #64
Köszönöm az új könyvet, remélem hamarosan olvashatom!
Nagyon dizájnos lett az oldal, le a kalappal runner! [smiley]eljen[/smiley]
© runner
2010. december 15. 23:28 | Válasz erre | #63
entrophy visszaírt, hogy nem tudja lefordítani a Moonrunner-t, tehát szabad a könyv.
A főhős Te vagy!
© killmaster (Savanyúhas)
2010. december 15. 22:57 | Válasz erre | #62
Megmondom őszintén én is szemezgettem a Moonrunnerrel, de amikor belepillantottam, hát elbizonytalanodtam... Azt mondják a sztori nagyon ütős, de az én angol nyelvtudásomon valószínűleg túlmutat! Ezt a könyvet meghagytam a nálamnál sokkal profibb fordítóknak! Hogy Cock kolléga hol tart a fordítással nem tudom, nem faggattam erről, talán majd ő beszámol róla...
De a Vérfarkas üvöltéséről is szólnék pár szót. Nagyon tuti kis történet ez, elsőre túl hamar eljutottam a főellenségig, és ahogy az várható volt elpatkoltam. (Illetve tovább éltem gonosz hadúrként!)Firefox kitett magáért, bár akadt azért a szövegben egy-két szó aminek utána kellett kicsit néznem a neten (de ez nyilván az én műveltségi hiányomból fakad!) Szóval hálás köszönetem mindazoknak akik lehetővé tették ezt a remek kalandot! Holnap majd újra próbálkozom, talán több szerencsével járok!
© Anry
2010. december 15. 22:16 | Válasz erre | #61
Belelapozgattam a pdf-be, nagyon tetszik a könyv.
2010. december 15. 22:02 | Válasz erre | #60

Igen felkapott lett ez a Moonrunner :)

Egyébiránt ha már itt tartunk, én nem akarom egyedül elvállalni a Moonrunnert, egyelőre Cock úrral dolgozunk a témán. Illetve eddig tulajdonképpen a többes szám nagyon erős túlzás, én még érdemben túlzottan sokat még nem csináltam.

Eléggé hobby-szinten megy a dolog, szóval ne várjatok túlzottan sokat tőle, az sem biztos, hogy be tudjuk fejezni. Nekem perpillanat nincs túlzottan sok időm rá, Cock úr nevében pedig nem szeretnék beszélni.
© Anry
2010. december 15. 22:01 | Válasz erre | #59
Köszönjük a nép nevében! [smiley]awink[/smiley]
2010. december 15. 20:26 | Válasz erre | #58
wow,vervoros hatterkep,pedig mar kezdtem megszokni a keket. :)
© runner
2010. december 15. 20:18 | Válasz erre | #57
Na várjunk csak!
Cock nem nagyon jelezte, hogy fordítja a Moonrunner-t. Ha egyáltalán megosztaná velünk, de gondolom igen.
entrophy van beírva, neki írtam, hogy mi a helyzet, mert pont ma írt nekem Nimretil, hogy ha megakadt a Moonrunner, akkor ő folytatná...
A főhős Te vagy!
© killmaster (Savanyúhas)
2010. december 15. 20:04 | Válasz erre | #56
Látom letölthető a legújabb könyv, már szedem is ezerrel! Nagyon kíváncsi vagyok rá, remélem én is majd dícsérhetem... Annak is örülök, hogy az aktív fordítók aktív fórumozók is, így legalább van némi fogalmunk hol is tart jelenleg a könyvek magyarosítása! Cock kolléga egyébként dolgozik a Moonrunneren (legalább is Skype-on ezt írta nekem), sőt besegít az én munkámba is, szerencsére neki jobban megy az angol, mint nekem! Egy-két hét és elkészül a Kard mestere is, na persze itt-ott módosítani kell rajta, illetve menet közben már megtettem bizonyos lépéseket. No megyek és belelapozok a vérfarkasba, remélem én nem fogok üvölteni...[smiley]nevetes1[/smiley]
© runner
2010. december 15. 19:28 | Válasz erre | #55
Kellemes Vérfarkasos Karácsonyt mindenkinek! [smiley]hehe[/smiley]
Elkészült a terjedelmes mű!
A főhős Te vagy!
2010. december 15. 08:14 | Válasz erre | #54
Miattam ne aggódj, ha van rá időm, akkor folytatom a fordítást. Egyébiránt szerintem Cock úr is elvállalna egyet, ha megkérnénk rá :).
© killmaster (Savanyúhas)
2010. december 14. 21:00 | Válasz erre | #53
Runner kolléga mielőtt félreértenél nem veled vagy a munkáddal van gond, csupán azért kérdeztem erre én is rá (Cock kolléga mellett), mert ha bevállalják egy jó könyv fordítását, de az valamilyen okból kifolyólag nem készül el, az olvasók kerülnek azzal hátrányba, hogy egy jó történetről lemaradnak. Legyünk őszinték az FF kiadványok között is vannak jobbak és rosszabbak is. Van pár könyv a lefordítandók között, amit ilyen vagy olyan okból kifolyólag tuti nem fordítanék. Szóval csak ezért érdeklődöm, a többit majd később tisztázzuk! Zagor.hu mindörökké! [smiley]hawaii[/smiley]
© runner
2010. december 14. 17:51 | Válasz erre | #52
Nimretil várakozóban, mert ugye sok dolog összejött decemberre, azért telhetetlenek ne legyünk.
Utána majd ha javítottam a Kétélű Jóslatot, akkor folytatódnak a dolgok...
A többiekkel is van azért kapcsolat.
A Káosz Ura fordítást is napokon belül megkapjuk.
A főhős Te vagy!
© killmaster (Savanyúhas)
2010. december 14. 16:13 | Válasz erre | #51
Amigo barátunk talán más könyvek átnézését is vállalnád? Megmondom őszintén ha a Kard mestere is több kézen menne át nyugodtabb lennék... Nem mintha Runner és Firefox munkája nem lenne elég garancia, de több szem többet lát alapon talán még jobb lenne. A fordítás lassan a finishbe ér, nekem még 6 fejezetpontom van hátra (1-től 200-ig én és segítőim munkálkodunk rajta), és ha a kollégától is megjön a hiányzó fordítás már csak össze kell símítani! Ha érdekel a dolog jelezd itt a honlapon, persze először Runner kollégának küldöm majd el, (elvégre ő a szerkesztő), de utána menne feléd is egy példány, hisz az én angol tudásom messze nem a legjobb a környéken, és jó javaslatokat hálás szívvel fogadok!
Mi van a többi fordítóval? Ennyire elfoglaltak? Valaki azért néha noszogathatná őket, adjanak már életjelet magukról! Annyi jó történet van még, és csak keveset hallani róluk. Csak van egy email címük ahol utól lehet érni őket? Már csak azért is, ha elkészül a Kard mestere kell egy újabb jó sztori![smiley]awink[/smiley]
2010. december 14. 15:53 | Válasz erre | #50
2010. december 14. 14:42 | Válasz erre | #49
Valóban Firefox keveri a lapokat, mint illetékes. Találkoztunk más ügyben és akkor került szóba, hogy biza a könyvekben maradtak hibák még annak ellenére is, hogy elektronikusan jöttek előbb, aztán kötésben. Jó volna, ha nem lennének. Mivel karácsony közeleg, és az elektronikus verzió most nem előzi meg a fizikait, ezért megkaptam a nyerset áttekintésre. Átvizslattam helyesírásilag, elütésileg, mondattanilag, fogalmazásilag. Több helyen összevetettem az eredetivel is (lektorkodtam)és róka cimbinek megküldtem az észrevételeket. Remény szerint Green bácsi írása, Firefox fordítása és az ellenőrzés meghozza a precíz végeredményt sokak örömére. Szóval ennyi a SzG szerinti titok. A könyv előnyös oldalai: javarészt szabadban kalandozhatunk, titokzatos dolgokra kell fényt deríteni, társakra is szert tehetünk a történetben, és akad bőven rusnya ellenfél.

Pár összeollózott mondat, amivel megítélhető a hangulata konkrétumok nélkül [smiley]nyes[/smiley], de elrejtem, ha valaki ennyit se szeretne látni(aki majd rájön meg fejezetekből voltak a mondatok kap egy kisötöst [smiley]vigyor3[/smiley]):
[spoiler]1,Egy szürkés-zöldes, rothadó kar hajítja le magáról a lepedőt, és a sebész félig felboncolt teteme felkel.
2,A szellem szavai: -Ahogy mindig is mondtam: pénzt és életet!
3,Egy pillanatig hátborzongató nyugalom telepszik az erdőre, majd a lény teljes súlyával a hátadon landol, te pedig elterülsz a kemény talajon.
4,A lélek megbűvölte a házaspárt, hogy gyermeknek higgyék, gonosz hatása pedig a farm többi részére is kiterjedt.
5,Egyik szeme vérvörösen izzik, míg a másik fehér és vak, akárcsak a hold gömbje.[/spoiler]
© runner
2010. december 13. 20:27 | Válasz erre | #48
Én nem tudok semmit...FirefoX az illetékes az ügyben.
Amúgy most a Vérfarkasnál jött be egy ellenőrző-emberke, ha írhatok ilyet.
A főhős Te vagy!
© SzG
2010. december 13. 17:19 | Válasz erre | #47
Az eddigi könyeknél szerintem semmilyen "háttércsapat" nem volt így konkrétan (most ennél lehet hogy van ezek szerint, de passz). Szóval fogalmam sincs, mire gondol FD, meg hogy neki mi köze van a Vérfarkashoz, és mi ez a nagy titokzatoskodás... de ahogy nézem nem is nagyon fog kiderülni. :D
© killmaster (Savanyúhas)
2010. december 13. 16:19 | Válasz erre | #46
Úgy tűnik van egy titkos háttércsapat, akik eddig nem igazán reklámozták magukat, csak tették a dolgukat! Egyébként az nem baj, ha több ember is átnézi, teszteli a könyveket, több szem többet lát alapon, jobb kiadások készülnek. Egyébként Runner kolléga jelezte korábban, hogy az év végén még közzéteszi ezt a könyvet, (már ha addig elkészülnek vele), és nem akármilyen kalandot ígért ezzel! Én is kíváncsian várom, főhősünk hogyan mászik ki ebből a slamasztikából! Ugye idáig elég volt megenni egy nadragulyát, (lásd Varázsló kriptája vagy Halál seregei és minden rendben volt), szerintem most összetettebb lesz a dolog! Hosszabb is a történet, nyilván lesznek benne egyedi dolgok is. J. Green könyvei mindig hordoznak magukban egy kis meglepetést és fordulatot...
© SzG
2010. december 13. 16:02 | Válasz erre | #45
Mert hogy? Uraságod is részt vesz a projectben? [smiley]wow1[/smiley]