Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Magányos Farkas kötetek
BejelentkezésElfelejtett jelszó
Magányos Farkas kötetek
Menekülés a sötétségből online rar zip
Lángoló tenger online rar zip
Kalte barlangjai online rar zip
A Végzet Szakadéka online rar zip
Árnyék a homokon online rar zip
A Rettegés királyságai online rar zip
Halál kastélya online rar zip
Rémület Dzsungele online rar zip
Félelem Üstje online rar zip
Első oldalElőző oldal12345678Következő oldalUtolsó oldal
© killmaster (Savanyúhas)
2021. október 10. 20:27 | Válasz erre | #314
Sajnos sem varázsgömböm sem varázskártyám nincs, hogy jóslatokba bocsátkozhassak a kiadást illetően. Időnként felmerül kérdésként, hogy mekkora igény lenne a Magányos Farkas kalandok kiadására, illetve néhány fórumozó jelezte, hogy igen időszerű lenne kiadni már. Ami gond, hogy az első kötet, a 350 fejezetpontos is, de különösen a kibővített változat tele van hibákkal. Én a magam módján megpróbáltam ezeket orvosolni, na de nem minden rajongó fogadta ezt osztatlan örömmel. A többi kötetben is akadtak kisebb-nagyobb módosítások, de ezek száma már jóval kevesebb, és a történet egészét nem befolyásolja. Volt azért haszna is, hogy nem jelent rögtön meg a kaland, az olvasók tudták jelezni, mit és hol kell javítani benne, így a hibák nagyobb részét már tudtam javítani. Az első kötethez viszont szélesebb összefogás kell, és úgy összerakni a kalandot, hogy mindenki elégedett legyen vele. (vagy legalább a többség!) Aztán jön a borító kérdése, és még néhány apróság, amiről megint megoszlanak majd a vélemények!
Ami a 9. kalandot illeti már túl vagyok 150 fejezetponton, tehát a harmada már magyarosodott a történetnek. Persze ebben is vannak apróbb hibák, de azokat azért tudtam javítani, illetve van még egy-két apróság, amire valószínű később derül fény. Sőt még a fordítás is egész jól halad, mert pörgős a kaland. Mindenki ellenséget lát bennünk, és így kicsit nehezebb a boldogulás.
2021. október 10. 18:25 | Válasz erre | #313
Ezeket a köteteket tervezitek kiadni? Éredekelne a sorozat -ha már az első rész megvan. A másik sorozatról sajna lemaradtam.
© killmaster (Savanyúhas)
2021. október 1. 09:09 | Válasz erre | #312
Joe Dever kalandjaiban olykor vannak váratlan húzások. Amikor csak úgy beleolvastam a kalandba minden olyan egyszerűnek, túl simának tűnt, mintha egy focimérkőzést néznénk, ahol a favorit már négy gólt lőtt az ellenfél meg egyet sem. Érdemes kicsit bénábbak lenni, mert igen érdekes és hasznos is lehet, ha nem a kitaposott ösvényen haladunk. Hozzáteszem a túlzott vagánykodás halálesettel is járhat, de ez a kaland velejárója. Azért van különbség bátorság és vagánykodás között! Persze itt is sok múlik olykor egy kockadobáson, mert hát a szerencse vak, olykor velünk olykor ellenünk dolgozik. Érdemes majd nyomon követni Magányos Farkas tudásának fejlődését, hiszen az első részekben még két-három ellenfél is komoly kihívást jelentett, most meg már fél tucatjával öldökölhetünk ellenfeleink, akik ráadásul eléggé meg is szaporodtak. Aki már játszott a korábbi kötetetekkel annak több személy is ismerős lesz a kalandban, úgy a jó és a gonosz oldalról is. Bizonyos tárgyak életmentőként funkcionálhatnak, tessék vigyázni mint csomagolsz a hosszú útra! (Alsógatya nem kell! Azért ez nem az elátkozott ház! :-)
© killmaster (Savanyúhas)
2021. szeptember 29. 15:08 | Válasz erre | #311
Akkor jöjjön a háttértörténet a Félelem üstje című kalandból, mely ha kissé olykor nehezen is, de általam magyarosodik. Vannak olykor kissé kérdéses részek benne, de ahogyan halad előre a történet, azért kikerekedik belőle valami értelmes dolog is. Nézzük mi is vár ránk a 9. kötetben:

Ez történt eddig…
Te vagy Magányos Farkas, az utolsó sommerlendi Kai mester, aki túlélte a kegyetlen mészárlást, mely a Kai kolostornál zajlott le. Ősi ellenségeitek, a helgedadi Sötét Urak seregei ütöttek rajtatok, és a borzalmas harc után esküvel fogadtad meg, hogy mindent megteszel, hogy keresztbe tégy gonosz hódító terveiknek.
Sok évszázaddal ezelőtt Nap Sas, az első mester megalapította a Kai rendet. A dessi mágusok segítségével végrehajtott egy veszélyes küldetést, megszerezte a hét hatalomkristályt, melyeket megalkotójuk Nyxator a Tudás Köveinek nevezett el. Felfedezésük idején megtalálójuk felszabadította a bennük rejlő bölcsességet, valamint az erőt, és tapasztalatait megörökítette a vaskos Maganakai Könyvben. Miután sikerült megszerezned ez a ritka és értékes írásművet, ünnepélyes ígéretet tettél, hogy helyreállítod rended korábbi dicsőségét, így szavatolva országod biztonságát az elkövetkezendő évekre. Bár szorgalmasan tanulmányoztad az ősi tanokat, mindössze hármat sikerült tökéletesen elsajátítanod közülük. Ahhoz, hogy Kai nagymesterré válhass, neked is teljesítened kell Nap Sas korábbi küldetését, meg kell szerezned a Tudás Köveit.
A küldetésed messzire elvitt téged az északi otthonodtól. Első utad Slovia Nagyhercegségének földjére vezetett, az ostrom alatt álló Tekaro városának katedrálisában leltél rá az elsőre a Tudás Kövei közül. Majd követve az első Kai Nagymester útját, elérkeztél Dessibe, ahol is segítséget kaptál az Idősebb Mágusoktól, akik hajdanán segítették Nap Sast a küldetésében. Itt értesültél róla, hogy a hatalomkristályok egyike ezen a vidéken rejtőzik, egy szigeten álló erődben, melyet Kazan-Oudnak, sommerlendi nyelven a Halál Kastélyának neveznek.
Sikerrel jártál; túlélted a Halál Kastélyának a veszedelmeit és diadalmasan visszatértél. Az Idősebb Mágusok azt gondolták, ezt a hőstettet lehetetlen lesz bárki számára végrehajtani! Az ünnepség alatt, amelyet a tiszteltedre tartottak, megtudtad, hogy vendéglátóid már évszázadok óta várják az eljöveteledet. Egy ősi Dessi monda beszél két legendás alak születéséről és felemelkedéséről a „koura-tas-kai”-ról – „a Nap fiairól”.
Az egyiküknek a neve „Ikar”, ami sast jelent; a másiknak pedig „Skarn”, ami farkast jelent. Az ősi prófécia megjósolta, hogy a koura-tas-kaik északról érkeznek, hogy megkeressék az Idősebb Mágusok tanácsát, és hogy beteljesíthessék küldetésüket. Noha látogatásukat évszázadok választják el egymástól, szellemüket egy közös cél vezérli: legyőzni és diadalmaskodni a sötétség bajnokai felett a nagy veszedelem idején.
Dessi káprázatos fővárosában, Elzianban, az Igazság templomában az Idősebb Mágusok felkészítettek a Magnakai küldetésed következő állomására. Lord Rimoah a Legfelsőbb Tanács szóvivője mesél neked Magnamund ősi történelméről, és átadja mindazt a tudást, melyet a Kai mesterektől sajátítottál volna el, ha nem estek volna el valamennyien a gyilkos helgedadi Sötét Urak támadásakor.
Sajnálatos módon tanulmányaid idő előtt véget értek, mert Helgedadban, a Sötét Urak városában öt év elteltével véget ért a trónért és az uralkodásért vívott háború. Egy Gnaag nevű Sötét Úr ragadta magához a hatalmat, és hatalmas Giakokból és más gonosz lényekből álló serege révén megkezdte Észak-Magnamund államainak meghódítását. A fenyegető veszélyről a mágusok is értesültek, ezért megszakítva képzésedet, gondoskodtak arról, hogy megkezdhesd a harmadik kő felkutatását. Lord Paidoval, Dessi harcos papjának kíséretében elindultál Talesztria földjén keresztül Danarg mocsarába. Hajdanán ezen a tájon éltek Dessi mágusai, és az itt található ősi templomukban rejtőzött küldetésed tárgya. Amikor visszatérőben voltatok onnét, a Sötét urak gaz szolgái elragadták társadat, így egyedül tértél vissza a küldetésből.
Időközben értesültél arról, hogy totális háború folyik a kontinens északi vidékein. Több országot rövid, de hiábavaló ellenállás után elfoglaltak, mások harc nélkül adták meg magukat a hódító seregeknek, és sajnos olyanok is akadtak, akik átálltak a Sötét Urak csapataihoz, abban a reményben, hogy busás jutalmat kapnak a háború végeztével. Az egyik ilyen állam Vassagonia, a hatalmas sivatagi birodalom, mely Dessitől északra található. Hadseregei már betörtek a békés Casiornba és Cloeasia-ba, és arra készülnek, hogy áthaladjanak az Anari köztársaságon, hogy egyesülhessenek a Slovia síkságán vonuló Sötét Úr hordáihoz. Az eset aggodalommal tölti el Dessi mágusait is, mert a következő Tudás Köve, melyet meg kell szerezned, egy ősi város mélyén, rejtőzik, melyet Magnamund hajnalán építettek. Azóta a település elsüllyedt, romjai fölé épült Tahou, az Anari köztársaság fővárosa.
Miközben az újabb küldetésre készülsz fel, megtudod, hogy a hódítók légiója elfoglalta Ruanont, hazád legdélebbi tartományát. Ennek a hírnek a hatására kételyek fogtak el, hogy elindulj Tahouba, és inkább szülőfölded uralkodójának szolgálatába állj. Az idősebb mágusok próbáltak meggyőzni arról, hogy a Tudás Köveinek megszerzése fontosabb, mint a királynak tett hűségesküd. Végül a döntésedben egy régi barátod meglepetésszerű felbukkanása segített. Banedon, a Kristálycsillag Testvériségének tagja, aki egyben a Sommerlendi Mágusok Céhánek követe is, megérkezett Elzian tornyához az Égi Lovas repülő szerkezet fedélzetén. Őt és a törpe segédeit valamennyien örömmel üdvözöltétek.
Hat év telt el az utolsó találkozásotok óta, és sok dolgot szerettél volna megbeszélni vele, de most sürgősebb feladatok várnak rátok. Barátod V. Ulnar király, a sommerlendi uralkodó követeként érkezett, hogy átadjon egy lepecsételt tekercset. Ebben az áll, hogy a legfontosabb feladatod most a Magnakai küldetés elvégzése. Így fejeződik be a királyi üzenet:
„Sommerlund súlyos vereséget szenvedett Ruanonnál, de a népünk nem csüggedt el, és seregünk ereje sem csökkent számottevően. Bátran ellenállunk ellenségeinkkel szemben, hiszünk a Kai rend feltámasztásában.”
Banedon közli veled, hogy őt és csapatát az uralkodó a te parancsnokságod alá helyezi, valamint marsall címet kapsz. Barátod büszkén tűzi fel a Kai köpenyedre a két tűző napot ábrázoló platinajelvényt. Te vagy a legfiatalabb, aki ebben a kitüntetésben részesül. Ez a tény, és hogy lesznek segítőtársaid a küldetésed során fellelkesít, és félelmeid máris apróvá zsugorodnak. Banedon két évig élt Anari fővárosában, így helyismerete felbecsülhetetlennek bizonyul majd számodra.
Indulásotok előestéjén az idősebb mágusok összehívják a Főtanács ülését. Egy lángoló aranyfáklyát helyeznek el ovális tanácstermük közepén, mely imáik és reményeik szimbólumaként szolgál.
- Ez a fáklya addig lobog, amíg te Magányos Farkas folytatod a küldetésed. – mondja Lord Rimoah, a Főtanács elnöke. A gyülekezet színe előtt megerősíted fogadalmadat, hogy visszaállítod a Kai rendet. A fáklya fényesen fellobban, mintha egy hirtelen szélroham kapott volna bele. A vének egyesével állnak fel a helyükről, akik áldásukat adják rátok: „Ishir és a Kai istenek védelmezzenek titeket a sötétségben vezető úton Kor-Skarn.”

Kissé szokatlan talán, de még nem futottam közvetlen halálcsapdába 80 lefordított fejezetpont után. Később persze biztosan lesz majd benne...
© killmaster (Savanyúhas)
2021. szeptember 22. 18:21 | Válasz erre | #310
No kérem Magányos Farkas kalandjai nem értek még véget! Néhány napja elkezdtem a Félelem üstjét, a sorozat 9. darabjának magyarosítását. Volt némi dilemma bennem, hogy ezt csináljam, vagy egy másik kalandba vágjak bele, de mert ez fantasy jellegű, a másik kaland pedig nem, hát ezt szívesebben fordítom. Ráadásul ennek kicsit könnyebb a szövegezése. Mit is írhatnék a kalandról? Amikor arról cikkeztem, hogy ez talán a Magnakai sorozat legjobb darabja kicsit talán elfogult voltam vele, mert hát a kaland eleje nem ezt bizonyítja. Egy nagyon általános és egyszerű kezdetet kapunk, de aztán egyszer csak beindul a történet, és sodródhatunk az árral! Már 53 fejezetpont magyarosodott ami a történet picit több mint 1/7-de. A többiről majd kicsit később!
2021. augusztus 29. 15:23 | Válasz erre | #309
Frissítettem Kalte barlangjait.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2021. augusztus 3. 16:02 | Válasz erre | #308
Köszönjük! Örök hála
© killmaster (Savanyúhas)
2021. augusztus 1. 14:59 | Válasz erre | #307
Magányos Farkas rajongók! Itt az új kaland, a Rémület dzsungele! Még az oldalra nem került fel, de a türelmetlen olvasóknak itt a link:

https://drive.google.com/file/d/1MEoLvHb8ugLDbdQYD6BmnESx52YK-aAi/view?usp=sharing

Jó szórakozást hozzá! (Van pár extra dolog is hozzá!)
2021. július 25. 07:35 | Válasz erre | #306
Majd a 2. kötetnél jelezd, hogy miket változtattál...
© killmaster (Savanyúhas)
2021. július 24. 18:08 | Válasz erre | #305
Jó ütemben haladnak a Rémület Dzsungele munkálatai, de mert néhány újdonságot is tervezek mellé, így a munkálatok kicsit tovább tartanak. Remélem néhányan megírják majd véleményüket is a kalandról valamint a fordításról. Utána viszont nem kezdek rögtön a következő történetbe, hanem az eddigieket fogom finomítani, és próbálok valamiféle egységes sémát felhúzni a kalandokra, mert észrevettem, néhol én is belebakiztam pár dologba, és pár újdonságot is csempésznék még mellé. Összességében picit színesebbek és hibamentesebbek lesznek a kalandok, legalább is ez a nagy terv! Aztán remélem karácsonyra elkészülök a Félelem katlanával, mely szerintem a legjobb könyv a Magnakai sorozatban, elég fordulatos, és nem is oly egyszerű talán. (Igaz a Sötétség mesterei sem sétagalopp, de ott a végjáték annyira nem tetszett!) Szóval lesz móka és kacagás, és tessék spórolni a pénzzel, Talestria birodalma sem olcsó hely!
© killmaster (Savanyúhas)
2021. július 3. 16:45 | Válasz erre | #304
Már a Magányos Farkas következő kötetének HTML verzióján dolgozok, és közben javítgatom magamat. Próbálom kissé ráncba szedni a történet végét, mert nagyon egyutas lett, és mondhatni ez a későbbi kötetekben még inkább jellemző lesz. Sajnos Joe Dever a választás illúzióját sem teremti meg, pedig ebben azért elég jó. (Itt a történet elején is van erre példa, de nem akarom leleplezni azért az összes kis titkot! Hagyjuk meg a misztikum illúzióját!) Viszont a következő kaland igen ígéretesnek tűnik, talán a legjobb a Magnakai sorozatban. A Sötét Urak ügynökei jól bekeményítenek majd nekünk, kapkodhatja a kalandor a fejét. De erről majd kicsit később!
© killmaster (Savanyúhas)
2021. június 15. 13:37 | Válasz erre | #303
Számításaim szerint már 319 fejezetpont magyarosodott a Magányos Farkas 8. kötetéből és lassacskán a végére érek. Ami a történetet illeti a vége nagyon lineáris lett, és ez sem vált a kaland javára. Ráadásul egy rakat fejezetpont csupán a helykitöltés szerepét kapta meg, amit maximum egy kezdő kalandozó érint majd, egy profi aligha. Ráadásul helyenként azt éreztem, hogy kissé feleslegesen vannak szétbontva fejezetek, mintha csak arra ment volna rá Joe Dever, hogy meglegyen a 350 fejezetpont mert erre van szerződése... Pedig ez a mocsár még elbírt volna pár gonosz ellenfelet, vagy veszélyes szituációt, mert így tényleg rászolgálna ez a Danarg mocsár a hírére, de így! Na azért a történet vége tartogat némi csattanót, ami szintén lehetett volna kicsit epikusabb, de hát egy kalandba ennyi fér bele. Összességében nem kiemelkedő a kaland, de tartogat a profiknak is itt-ott meglepetést.
© killmaster (Savanyúhas)
2021. június 3. 10:07 | Válasz erre | #302
Bár wordben csinálom a fordításom, azt azért nem szoktam közreadni, mert amikor készítem a HTML részét a történetre, ott szoktam még javítgatni a saját hülyeségeimet, amit aztán kétszer-háromszor visszaolvasok, hogy megfelelőnek tartom-e azt a fejezetpontot. Ráadásul ha a szöveget másolod, azt tetszőlegesen módosíthatod, ha találsz benne valami gikszert. Hiba persze marad benne, na de ezért jó a fórum, ki lehet vesézni, hogy mit és hol kell javítani. Kicsit csalódott vagyok persze, hogy a könyvalak még mindig parkolópályán van, na de ha rajongói írásokra nagyobb az igény, akkor azt kell előtérbe helyezni. (Bár ennek kicsit ellentmond, hogy a Szürke Csillag kötetek már kijöttek, sőt a Száguldó Harcos kötetek is, és véleményem szerint a Magányos Farkas sorozat sem rosszabb ezeknél, sőt talán még jobb is!) Persze az első kibővített kötetbe bele kellett nyúlnom rendesen, de abban akadt is hiba és hülyeség rendesen. A többiben szerencsére már kevesebb hiba van, de azért a szerző nem hazudtolja meg magát ebben a tekintetben. Egyébként ha egy szép nagy széles LCD tv-t használsz monitorként, akkor az elég kényelmes a fáradt szemnek is.
2021. június 2. 16:39 | Válasz erre | #301
Nyitsz egy dokumentumot, aztán
[b]ctrl+c és ctrl+v[/b]
mehet ezerrel.
Egyedül a kettes részhez volt mellékelve doc formában, a többihez sajnos nem. Ezért is alkottam meg ahhoz az epub-ot.

Ha epubként is jó, akkor egyszerű a dolog, a Project Aon oldaláról leszedett angol változatban csak felül kell csapni a szöveges részeket.
Mondjuk nyomtatásilag ne számíts jó dolgokra, ha átkonvertálod, mert ha jól sejtem 1 oldal 1 fejezetpont lenne a vége.
2021. június 2. 12:59 | Válasz erre | #300
szuper a munkád killmaster (meg aki még segített eddig), ez már szinte hitvallás nem is hobby, rengetek meló van benne. csak így tovább.

valaki tud segíteni vagy iránymutatásd adni,
[b]hogy az online verziót, hogy lehetne legegyszerűbben nyomtatási formára átültetni? [/b]
sima A4-A5 formában gondoltam irattartóba kinyomtatni, sajnos nekem a gépi olvasástól kifolyik a szemem, meg amúgy is egész nap a munkám miatt is a gép előtt görnyedek.
© killmaster (Savanyúhas)
2021. február 28. 15:32 | Válasz erre | #299
Kicsit döcögősen, de halad az újabb Magányos Farkas kaland magyarosítása. Jelen állapot szerint már 209 fejezetpont magyarosodott, amely szinte már 60%-a a kalandnak. Persze itt is akadnak apróbb logikai bakik, illetve még a levegőben lógó kérdések, de ahogy közeleg a kaland vége, a helyére kerülnek a dolgok. Az egyik ilyen kérdés az élelem kérdésköre, hiszen elvileg ismerjük a Vadászat Kai tudományát, tehát lakott területen nem lenne gond a zsákmányszerzés. Itt majd valami másra kell hivatkozni. A magnakai tanok választásánál majd érdemes lesz elgondolkodni némelyik kifejezetten hasznos lesz majd a kalandunk során. Annyit még elárulhatok, hogy a vesztünket olykor okozhatja a túlzott kíváncsiság is, nem mindenütt várnak minket tárt karokkal.
© killmaster (Savanyúhas)
2021. február 6. 11:59 | Válasz erre | #298
Egy kis helyzetjelentés a nyolcadik kötet állapotáról. Kicsit több mint az 1/3-a magyarosodott már a kalandnak, és bár vannak benne apróbb logikai hibák, talán egy olyan kötethez érkeztünk, amely jó alapot ad a további köteteknek. Ellenfeleink erősebbek, ravaszabbak (bár a legtöbb eléggé átlátszó már elsőre is egy tapasztalt kalandornak), és megtörténhet hogy elsőre nem is sikerül teljesíteni a küldetést. Nagyobb hibákat leginkább a történet tagolásában láttam, olykor feleslegesen van kettészedve egy fejezet. Az is előfordult, hogy ugyanazon ellenfeleink más értékekkel bírnak ha más fegyverrel harcolunk ellenük. A koncepciót azt értem, de logikailag ez butácskán hangzik. A kezdő játékos előbb-utóbb belefut egy olyan szörnybe, aki erősebb nála, egy haladó karakter pedig rossz dobás esetén ugyanúgy megjárhatja, még akkor is ha jól felszerelt. Előfordulnak persze triviális választások is a történetben, de amit már tudok róla az az, hogy érdemes lesz belemélyedni. Nekem kifejezetten tetszett, amikor egy fogadóban balhézhatunk, de néhány pappal is megismertethetjük a Magnakai erőt. A városi katonaság meg olyan fafejű, mint a polgármesterünk! [smiley]nevetes1[/smiley][smiley]nevetes1[/smiley]
© killmaster (Savanyúhas)
2021. január 27. 16:55 | Válasz erre | #297
Nem te vagy az első aki ezt felvetette Zoleeka, de megértem Runnerékat is, több potenciált látnak a rajongók kalandjaiban. Nyilván a Magányos Farkas tábor szűkebb olvasóközösséggel rendelkezik, mert az első kaland kiadását elszúrták nagyon, és azóta várjuk a csodát, hogy talán mégis egyszer kiadja valaki. Nekem nincs különösebb bajom a rajongói írásokkal, olyanok amilyenek. A magányos Farkas kalandokról sem állíthatom, hogy tökéletesek, mert messze nem azok. Pont ezért is nyúltam én is bele, és még így is akadnak hibák benne biztosan. Az persze más kérdés, hogy a rajongók ezeket a fordításokat hónapok (évek) óta olvashatják, véleményezhetik, megírhatják mi jó és mi nem. Igazából ebben a sorozatban is vannak ötletes és gyengébb kalandok is, csak a világa nem olyan ismert, mint a Titáné. Hozzáteszem én is az internetről vadászok plusz információkat, mert a kaland nem halmoz el velük, így ha én sem értem pontosan mit is fordítok, az olvasó sem fogja.
A rémület dzsungeléről annyit, hogy a cím eléggé megtévesztő. Nem dzsungelben, hanem mocsárban bolyongunk a kaland végén. Amúgy eddig ebben a kalandban nem találtam logikai hibákat, minden szépen fel van építve. Igaz sokszor meg is van kötve a kezünk rendesen, de legalább érdekes dolgok is történhetnek velünk. De erről majd legközelebb...
2021. január 27. 09:54 | Válasz erre | #296
De jó lenne ezeket a könyveket is kiadni zagorosan. :)
© killmaster (Savanyúhas)
2021. január 21. 13:54 | Válasz erre | #295
Örömmel tudatom a Magányos Farkas rajongókkal, hogy a napokban nekikezdtem a nyolcadik kötet fordításának, és már több mint 30 fejezetpont magyarosodott is. Joe Dever alighanem írás közben egy általános iskolás matek könyvet is maga mellé tehetett, mert feladványok akadnak azért bőven benne. Nem nehezek, de kicsit el kellett gondolkodnom rajta, ez hogyan is hangzana magyar nyelven. Aztán ugye a megoldást lekövetni, de kijött szépen minden. Remélem ti is boldogultok majd vele, ha pedig nem hát akkor sincs vész. De majd kicsit később bővebben is írok...
© [törölt felhasználó]
2020. december 25. 15:38 | Válasz erre | #294
© killmaster (Savanyúhas)
2020. december 25. 11:06 | Válasz erre | #293
Denko köszönöm ezt a javítást is, pedig vagy hatszor átolvastam már a szöveget, és mégis akad azért nyelvhelyességi hiba benne. Hogy a teljes kaland mikor lesz kész, az még a jövő zenéje, viszont ígéretesnek tűnik, már amennyire a sorozat egyes darabjai azok lehetnek. Maga a kaland nem támaszt majd nagy kihívásokat, noha ez attól is függ mit vállal be a kalandor, illetve mennyire van résen egyes helyzetekben. A kaland végén található mocsárvilág elég érdekes no meg veszélyes is! Csak óvatosan...
© [törölt felhasználó]
2020. december 24. 17:59 | Válasz erre | #292
© killmaster (Savanyúhas)
2020. december 24. 16:09 | Válasz erre | #291
Jöjjön akkor egy kis karácsonyi meglepetés a Magányos Farkas sorozat kedvelőinek. A rémület dzsungele kaland háttér történetét tenném közzé, melyből túl sokat nem tudunk meg, ám innentől kalandjaink és Magnamund sorsa is egyre meredekebb lesz. Az ellenség szép fokozatosan és alattomosan jelenik meg, és arra ébredünk egy napon, hogy minden barátra jut száz ellenség. Ráadásul a vezetők némelyike igen fafejű, mire döntésre jutnak, már nyakukon a baj.

Ez történt eddig…
Te vagy Magányos Farkas, az utolsó sommerlendi Kai mester, aki túlélte a kegyetlen mészárlást, mely a Kai kolostornál zajlott le. Ősi ellenségeitek, a helgedadi Sötét Urak seregei ütöttek rajtatok, és a borzalmas harc után esküvel fogadtad meg, hogy mindent megteszel, hogy keresztbe tégy gonosz hódító terveiknek.
Sok évszázaddal ezelőtt Nap Sas, az első mester megalapította a Kai rendet. A dessi mágusok segítségével végrehajtott egy veszélyes küldetést, megszerezte a hét hatalomkristályt, melyeket megalkotójuk Nyxator a Tudás Köveinek nevezett el. Felfedezésük idején megtalálójuk felszabadította a bennük rejlő bölcsességet, valamint az erőt, és tapasztalatait megörökítette a vaskos Maganakai Könyvben. Miután sikerült megszerezned ez a ritka és értékes írásművet, ünnepélyes ígéretet tettél, hogy helyreállítod rended korábbi dicsőségét, így szavatolva országod biztonságát az elkövetkezendő évekre. Bár szorgalmasan tanulmányoztad az ősi tanokat, mindössze hármat sikerült tökéletesen elsajátítanod közülük. Ahhoz, hogy Kai nagymesterré válhass, neked is teljesítened kell Nap Sas korábbi küldetését, meg kell szerezned a Tudás Köveit.
A küldetésed messzire elvitt téged az északi otthonodtól. Első utad Slovia Nagyhercegségének földjére vezetett, az ostrom alatt álló Tekaro városának katedrálisában leltél rá az elsőre a Tudás Kövei közül. Majd követve az első Kai Nagymester útját, elérkeztél Dessibe, ahol is segítséget kaptál az Idősebb Mágusoktól, akik hajdanán segítették Nap Sast a küldetésében. Itt értesültél róla, hogy a hatalomkristályok egyike ezen a vidéken rejtőzik, egy szigeten álló erődben, melyet Kazan-Oudnak, sommerlendi nyelven a Halál Kastélyának neveznek. Évekkel később Nap Sas Dessiben történt látogatása után, egy Zahda nevű, kimagasló erejű, de gonosz varázsló lakhelyévé vált. Az Idősebb mágusok felismerték a veszélyt, amely a baljóslatú varázstudó egyre növekvő hatalma jelentett, és megkísérelték elpusztítani Kazan-Oudot, de próbálkozásuk kudarcot vallott! Kétségbeesettségükben egy mágikus energiamezőt hoztak létre az erőd körül, amely megakadályozza, hogy onnét bárki is távozzon, legyen az élő vagy élőhalott. Ahogyan Zahda nagyúr hatalma fokozatosan erősödött, úgy a Dessiben élő népek félelme is napról napra nőtt, mert attól tartottak, hogy eljön az a nap, amikor a bebörtönzött mágus kiszabadul, és rájuk zúdítja haragját. Amikor elhatároztad, hogy behatolsz a Halál Kastélyába, és megszerzed a Tudás Kövét, az Idősebb Mágusok nagy reményeket fűztek küldetésed sikeréhez, mert mindez Zahda pusztulását idézné elő, valamint az itt élők felszabadulhatnának attól a sötét árnytól, melyet Kazan-Oud jelent számukra.
Sikerrel jártál; túlélted a Halál Kastélyának a veszedelmeit és diadalmasan visszatértél. Az Idősebb Mágusok azt gondolták, ezt a hőstettet lehetetlen lesz bárki számára végrehajtani! Az ünnepség alatt, amelyet a tiszteltedre tartottak, megtudtad, hogy vendéglátóid már évszázadok óta várják az eljöveteledet. Egy ősi Dessi monda beszél két legendás alak születéséről és felemelkedéséről a „koura-tas-kai”-ról – „a Nap fiairól”.
Az egyiküknek a neve „Ikar”, ami sast jelent; a másiknak pedig „Skarn”, ami farkast jelent. Az ősi prófécia megjósolta, hogy a koura-tas-kaik északról érkeznek, hogy megkeressék az Idősebb Mágusok tanácsát, és hogy beteljesíthessék küldetésüket. Noha látogatásukat évszázadok választják el egymástól, szellemüket egy közös cél vezérli: legyőzni és diadalmaskodni a sötétség bajnokai felett a nagy veszedelem idején.
Dessi káprázatos fővárosában, Elzianban, az Igazság templomában az Idősebb Mágusok felkészítettek a Magnakai küldetésed következő állomására. Lord Rimoah a Legfelsőbb Tanács szóvivője mesél neked Magnamund ősi történelméről, és átadja mindazt a tudást, melyet a Kai mesterektől sajátítottál volna el, ha nem estek volna el valamennyien a gyilkos helgedadi Sötét Urak támadásakor.
A Tudás Köve, melyet meg kell szerezned, egy templomban fekszik elrejtve Dangar dzsungel-mocsarának közepén. Az ősi időkben ez a jókora terület egy masszív vulkáni kráter volt, amelyet a hatalmas gonosz nagyúr az Elkárhozott Agarash irányított. Az Idősebb Mágusok ezer esztendővel ezelőtt legyőzték őt, és a pusztítás után átváltoztatták Dangar kráterét egy gazdag és termékeny paradicsommá, amely tökéletes helyül szolgált, hogy létrehozzák Ohrido templomát. Ez a paradicsomi állapot egészen a nagy pestisjárványig tartott, amely megtizedelte az Idősebb Mágusokat. Végül arra kényszerültek, hogy elhagyják ezt a helyet, és Dessi földjén telepedjenek le. Az elhagyott vidékét elemésztette a kúszó mocsár, amely elnyelt vagy megmérgezett minden egészséges élőlényt. A kráter sok gonosz mocsárlakó élőlény gyűjtőhelyévé vált, akik szüntelenül küzdöttek egymással a lápvidék birtoklásáért. Sokan a terméketlen és kopár Ogia dombjairól érkeztek ide, de még többen már korábban itt voltak. Felébredtek kráter alatt húzódó odvaikból, ahol azóta szunnyadtak, amióta legyőzték a mesterüket, Elkárhozott Agarasht nyolcszáz évvel ezelőtt.
A tanulás ideje véget ért, és eljött a gyors cselekvésé. A nyugat felől érkező vészjósló komor hírek arra késztetik az Idősebb Mágusokat, hogy hagyják abba a tanításodat, és gondoskodjanak azonnali utazásról Danargba. A Sötét Urak városában, Helgedadban öt éven át polgárháború dúlt, miután legyőzted Haakont, a fekete város vezetőjét. Végül egy új Sötét Úr került ki győztesen a csatározásokból: Mozgori Gnaag.
- Ellenfeleink egyesültek, és az új vezetjük mögé álltak! – jelenti be ünnepélyesen Lord Rimoah a Legfelsőbb Tanács elöljáróinak. Bosszúra éheznek, és hódítani akarnak. Erejük minden egyes nappal növekszik, nem várhatunk tovább!
A Főtanács tagjai lassan felállnak székükből, és feléd fordulnak. Bár semmiféle hang nem hallatszik, ám áldásuk szavai betöltik elmédet.
- Az isteneink Kai és Ishir védjenek meg a sötétségbe vezető utadon Kor-Skarn!
2020. december 19. 21:45 | Válasz erre | #290
Szia! Még nem volt időm megnézni a 7.et sajnos :-( egy intenzív tanfolyamfélén vagyok. A 8.hoz annyit hogy játszhatóságon az eredetihez képest nagyot javít(ana) szerintem ha a Pass (útlevél, igazolvány, menetlevél vagy nem tudom hogy fordítod majd) elvesztését spec. eseményekhez kell kötni. Pl. vagy Lodestone megszerzésekor elveszíted, vagy a téglás feladványhoz megoldásakor kiveri valaki a kezedből és messze száll, elég stb., stb. és amikor a könyv rákérdez, akkor ha a Pass nálad van, kötelező arra menned, csak akkor mehetsz másfelé ha nincs nálad. (!). ;-) A téglás feladványnál nekem úgy rémlik eredetiben se jutalom, se hátrány nincs megoldásakor, vagy bukásakor. A Lodestone megszerzése pedig alternatívának szerintem jó lenne a Pass elvesztéséhez. Ha meg valaki kerüli a bajt, feladványokat, akkor megtartja a Passt, és arra megy amerre kell ;-)... Ez egyrészt picit nehezebbé teszi a játékot másrészt ad egy kis stratégiai szemléletet ami később majd kell.
© killmaster (Savanyúhas)
2020. december 6. 08:50 | Válasz erre | #289
Többször felvetettem már ezt a kérdést, de ugye ehhez kell elég megrendelő, és nyilván át kellene rágni újra magunkat esetleges hibák után kutatva. Az is elhangzott kritikaként, hogy helyenként eltértem az eredeti szövegtől, amitől szerintem csak jobb lett, de ezt nem mindenki gondolja így. Lefogadom persze, hogy eredetiben az itteniek közül talán 4-5 ember olvasta, és talán nekik fel sem tűnt néhány logikai vagy éppen történetvezetési hiba. Nyilván ha mégis felmerülne a könyvkiadás lehetősége, akkor Firefox és közöttem heteken átnyúló emailváltás történne, mert hát kicsit más a fordítói technikánk, és azt egyikünk sem szeretné ha vastag hibalistát kellene mellékelni a kiadott könyvekhez. Mondjuk több elégedett hozzászólást kaptam a fordításaimmal kapcsolatban, amiből arra következtetek, hogy nagyon rossz mégsem lehet. De nem akarom fényezni magam, szerintem ha lenne elég megrendelő, biztosan lenne könyv alak is.
2020. december 6. 01:36 | Válasz erre | #288
A Greystart már kiadták a srácok. Az eredeti sorozatra meg lobbizni kellene. :)
2020. december 5. 21:28 | Válasz erre | #287
Ezeket a kalandokat nem lehetne kiadni? Vagy jogdíjas lenne? Engem érdekelne a Magányos Farkas sorozat... Ha már megvettem anno az elsô kötetet, aminek nem lett folytatása ( magyarul).
© killmaster (Savanyúhas)
2020. november 28. 17:55 | Válasz erre | #286
Magányos Farkas kalandjai folytatódnak, a gonosz erők nem hagyják túl sokáig a babérjain pihenni. A nyolcadik kaland újabb "nehéz" kihívás elé állítja hősünket, akinek egy mocsárba kell ezúttal merészkednie. Szerencsére ezúttal útitársat is kap, aki hol hasznos, hol pedig inkább csak kolonc, de ugye minden nem lehet tökéletes. Furcsa módon a mocsár csupán a kaland utolsó negyedében kap szerepet, ám az helyi élővilág meglehetősen sajátságos, és az itteniek szeretik az óvatlan kalandorokat! Ebben a kalandban is lesznek visszaköszönő elemek, és azt hiszem itt a lopakodó üzemmód kifizetődőbb, mint a "hentes vagyok darabolok" effektus. Hamarosan érkezik a háttértörténet is...
2020. november 14. 11:30 | Válasz erre | #285
Nincs semmi baj a bíztatással, de egyrészt a csúsztatásokat (még ha jóindulatúak is) nem szeretem, másrészt pedig az nem bíztatás, hogy azt mondod, hogy csak regisztrált tagok tölthetik le. Akkor már legalább azt írd, hogy a letöltéshez nem kell regisztrálni, az itteni véleménynyilvánításhoz viszont már igen.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© killmaster (Savanyúhas)
2020. november 14. 11:03 | Válasz erre | #284
Én azért szoktam biztatni az embereket, hogy regisztráljanak be ide, mert ha letöltik és elolvasták, nyilván lesz az egészről valamiféle kialakult véleményük, és azt ebben a topicban le is tudják írni. Nekem fontos a visszajelzés, nyilván a negatívabb hozzászólásokból okul az ember, (bár elég önfejű vagyok, és legtöbbször nem is értem miért nem úgy jó, ahogy én azt megoldottam...). A dicséretek meg erőt adnak a folytatáshoz. (pláne, hogy jó pár kötet áll még fordítás előtt!)
Bizonyos kritikákban megjelent, hogy a korábbi kötetekben nincs igazán kihasználva a Kai tudásunk. Nos jó néhány helyzetben épp ez a tudás ment meg bennünket a csúfos kudarctól, máskor valóban csak apróbb információkhoz jutunk. Ebben a kötetben sincs másként, csak itt az ellenfelek veszélyesebbek, gonoszabbak, és olykor annyian vannak, hogy kétes lesz a győzelmünk.
Ebben a kalandban nincs sok halálozási pont, de azért néhány példával szolgálnék, hogyan is találhat ránk a kaszás. Fulladás okozhatja végzetünk; (ebből többféle is van!), miszlikbe apríthatnak ellenfeleink, egy ismeretlen emberevő lény fogyaszthat el egészben, lezuhanhatunk a magasból, miközben egy halom szikla betemet minket, bolyonghatunk életünk végéig egy labirintusban, és ami nekem kifejezetten tetszett, amikor maga a főellenség mutatja be rajtunk milyen érzés is a grillezve lenni! (Ez egy szép hosszú halálpont!) Volt az eredeti történetben viszont egy olyan halálpont, amit valahogyan én nem tudtam jól érzelmezni, (elég értelmetlennek találtam) és kicsit stílszerűbben írtam meg.
Akad a történetben kettő feladvány is, szerintem mindkettő a megoldható kategóriába esik, úgy hogy bátran törjétek a buksit! [smiley]falbav[/smiley] Na jó, ne így...
2020. november 14. 06:44 | Válasz erre | #283
Csak egy rövid pontosítás: ezeknek a file-oknak a letöltéséhez nem kell sem regisztrálni, sem bejelentkezni. Bárki számára elérhetőek. Az online verzió szintén.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© killmaster (Savanyúhas)
2020. október 24. 11:05 | Válasz erre | #282
Ha nem is gőzerővel, de szépen halad a hetedik Magányos Farkas kaland HTML-es verziója. Ilyenkor a beállítások mellett ellenőrzöm a szövegezést is, mert hát nekem sem mindig sikerül elsőre megtalálni a megfelelő szavakat. (Van hogy másodjára sem... :-) Próbálta-e valaki szabályosan dobókockával vagy a táblázat segítségével végigvinni már a kalandot? Mik a tapasztalatok? Ebben a kalandban is van pár ellenfél, némelyik elég veszélyes, mások pedig elkerülhetőek. Mivel ez a hetedik kaland, bővíthetjük Magnakai tudásunk. Ti melyik négy tant választanátok ki erre a kalandra? (Mert ennek is van némi szerepe, csak azért kérdezem)
© killmaster (Savanyúhas)
2020. október 5. 18:30 | Válasz erre | #281
Végre a hetedik MF kötet magyarosítása is elkészült. Azt kell mondjam nehéz volt úgy megcsinálni, hogy szép is legyen, meg jó is legyen és még valamiféle egység is kikerekedjen belőle, mert hát ami 1986-ban menő volt, az 2020-ban az olvasót inkább bosszantja. Valószínűleg hibák így is maradtak benne, de igyekeztem úgy fordítani, hogy az olvasó értse és szórakoztatónak is találja majd a kalandot. Aki eredetiben olvasta a kalandot, annak nyilván fel fog tűnni pár apró változás, aki pedig most olvassa majd először, remélem megtisztel azzal, hogy elmondja majd milyennek találta a művet. 14-es betűmérettel 129 oldalból kijött a háttér és a kaland, a többi szabályt majd áthozom az előző kötetből. Némi türelmeteket kérem még persze, mert a könyv HTML formába fog az oldalra felkerülni, így a képek is láthatóak lesznek, valamint csak kattintani kell, ha játszotok a kalanddal. Személyes véleményem, hogy Joe Dever írt már jobb kalandot is a sorozatban, azért hibái ellenére is játszható és élvezhető. Lesz folytatás is ígérem, de ez már a jövő zenéje lesz...
© killmaster (Savanyúhas)
2020. szeptember 29. 20:03 | Válasz erre | #280
Lassan révbe ér a fordítás és végre magyarosodik a Halál kastélya nevű kaland. Még vagy 20 fejezetpont hátra van persze, és mindezt majd egybe kell fésülnöm, hogy kerek egész legyen. Nem tudom ki olvasta eredetiben a könyvet, de néhányszor a kaland olvasója biztosan összehúzta a szemöldökét, vagy csodálkozva olvasta újra a mondatot. Joe Dever helyenként teljesen feleslegesen elveszik a részletekben, máskor meg odafirkant egy mondatot, amelyet azért illett volna kicsit kibővíteni, hogy az olvasó, aki kevésbé ismeri Magnamund világát, képben legyen. Elvileg minden kalandban van egy Errata fejezet, na én ezt biztosan meg tudnám duplázni tartalmilag, mert van benne bőven csúsztatás. Azért szerencsére elég logikusan épül fel a kaland, így kisebb utalásokkal és közbevetésekkel sikerült élvezhetővé tennem. Sőt a következő kaland ennél ígéretesebb lesz, még társat is kapunk magunk mellé. Ketten azért talán többre megyünk...
© killmaster (Savanyúhas)
2020. szeptember 16. 19:49 | Válasz erre | #279
Némi ízelítőt adnék a készülő kalandból. Íme egy röpke matematikai feladvány, mely picit trükkös, de csak első hallásra: [spoiler]A lányomnak van néhány nővére, annyi nővére ahány fiútestvére, de a fiamnak kétszer annyi nővére van, mint fiútestvére! Válaszolj hát bölcs harcos! Mennyi fiam és lányom van? [/spoiler] A válasz a kalandban lesz megtalálható!

No ez meg egy versike, amely nem túl biztató jövőt tár elénk: [spoiler]
Az út, mit választottál, a labirintus szívéig vezet
De tudd meg botor halandó, halálod is itt leled!
Kósza szellemként a kivezető utad keresheted
Mindaddig, míg be nem teljesül a végzeted!
[/spoiler]
© killmaster (Savanyúhas)
2020. szeptember 12. 19:09 | Válasz erre | #278
Lassacskán a vége felé közeledik a fordításom, amely több dolog miatt is kissé elhúzódott. Sajnos Joe Dever kissé összekuszálta a szálakat, és a kaland fő gonosza, nos túl egyszerűen lerázható, pedig amúgy nagyon tud. Némely fejezetpont változtatásra szorult, persze jórészt inkább csak finomításra, mert ugye ami angolul nagyon jónak tűnik, az magyarul kissé furán hat. Azt kell mondanom ez a kötet nem lesz a szívem csücske. Azért amit lehet kihozok belőle, meglátjuk nektek mennyire tetszik majd.
© killmaster (Savanyúhas)
2020. július 22. 18:25 | Válasz erre | #277
Úgy tűnik a Magányos Farkas világa tetralógia elég nagy népszerűségnek örvend, (én elég sok helyen láttam feltűnni a facebookon fotó formájában.) Ezek szerint Magnamund világa sem közömbös a rajongók számára. (Azt azért nem gondolom, hogy csak a díszdobozért vásárolják meg!) Esetleg érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy sorozat formájában megjelenjen a Zagor.hu gondozásában. Nyilván hivatalos eladási adatokat nem ismerek, és azt is tudom, hogy akadna vele munka, mert hát nekem volt róla egy elgondolásom, de az nem biztos, hogy teljesen (fordításilag és logikailag) hibátlan. Ha mégis fontolóra vennétek a dolgot, jelezzétek, mert rám számíthattok ebben az ügyben is. Én persze kissé elfogult vagyok a sorozattal kapcsolatban, de a véleményem az, hogy javított formájában felveszi a versenyt a tetralógiával! Ha pedig az jól teljesít eladás szintjén, akkor ezzel sem vallanánk szégyent! Persze most, hogy két kötet is készülőben van, nyilván azok prioritást élveznek, de talán még az idén össze lehetne hozni ezt is! Ha pedig nem, akkor majd jövőre...
© killmaster (Savanyúhas)
2020. július 13. 18:05 | Válasz erre | #276
Joe Dever a műveiben sokszor esik ilyen vagy olyan túlzásokba. Előfordult már a Halál kastélya történetében, hogy teljesen váratlanul nagyon "extrém" halált halunk. De tényleg annyira bugyuta módon, hogy kénytelen voltam kissé átírni, hogy valamennyire érthető és hihető legyen. De van kérem másik véglet is! Kapunk egy feladványt, ami tényleg picit trükkös, de amikor sikerült egy érthető fordítást kreálnom hozzá, (mert a google fordító trehány munkát végzett ezzel is), szóval így közérthető magyar nyelven is. De tegyük fel, hogy nem boldogulunk vele, mert nem látunk át a trükkön! Nos ekkor jönnek a mentőövek! De nem ám egy vagy három, mint a Vágó műsorban! Komolyan mondom azon a helyen elhalálozni már művészet, mert annyiféle lehetőségünk van, hogy kikerüljünk egy csapdából, hogy ezt már én is soknak éreztem! Ha nincs nálunk egy tárgy, hat másik jöhet szóba mint megoldás, vagy valamelyik Magnakai tudásunk! Erre megy el egy rakat fejezetpont, amit egyszerűen a végjátékba is betehetett volna az író. Szóval nem könnyű az arany középutat megtalálni! (Az ötödik könyvben volt hasonló jelenség, mikor a börtönből kellett megszöknünk. Kb 10 fejezetponton keresztül kínálta az író, hogy ugyan lógjunk már meg, ne itt bohóckodjunk!) [smiley]c1003[/smiley]
© killmaster (Savanyúhas)
2020. július 6. 19:10 | Válasz erre | #275
Úgy látom egy hónapja nem jelentkeztem újabb hírrel a Halál Kastélya MF kötetről, hát most itt van az ideje. Kb 245 fejezetpont magyarosodott már, pontos számot még azért nem írok, mert muszáj némi változtatást eszközölnöm olykor a kalandon, hogy valami egységes alakuljon ki belőle! Túl azon, hogy ebben a kalandban volt az eddigi legtöbb egyforma fejezetpont (tehát sima másolással megoldhattam jó néhányat közülük), a legnagyobb dilemmáim is itt akadnak a fordítással. Több helyen úgy érzem, hogy Joe Dever nem igazán használta ki teljesen az ötleteit, illetve olyan triviális választási lehetőségeket kínál fel, amin már egy fiatal olvasó is csak nevetne. Ha már egyszer leírta, hogy van egy jókora kb. 10 méter széles és feneketlen verem, amit nem ugorhat át még egy Magnakai harcos sem, akkor minek tennénk átkelési kísérletet rajta. (Itt nincs szárnyas sisak, ami átrepítene felette!) Van egy "élőholt kísérőnk" a kaland egyik szakaszában, aki szeret versekben beszélni. Ez tök jópofa ötlet, csak valamiért nem mindig versel! Na én azon dolgozom, hogy minden mondókáját valamiféle rímbe szedjem, és ez bizony olykor feladja nekem is a leckét! Pláne úgy, hogy egyes teremtmények elnevezése sem egyszerű. Például: Flame-man --> Lángember kicsit hülyén hatna, ezért nálam kissé módosult a leírása és az elnevezése Lánglovagra. De több más ellenfél neve is módosult (magyarosodott), ha úgy tetszik. Remélem azért többeknek tetszeni fog a kaland, mondjuk nekem nem lesz a kedvencem! Viszont itt a rossz döntések sokszor megbosszulják magukat, úgy hogy csak óvatosan a Terminátor-üzemmóddal! Nem mindig mi vagyunk az erősebbek! [smiley]violent[/smiley]
© killmaster (Savanyúhas)
2020. június 23. 21:54 | Válasz erre | #274
Köszönöm az észrevételeket, természetesen mindent megfontolás tárgyává teszek. Na most a csontvázkulcsról annyit, hogy az valószínűleg egy álkulcs-->Skeleton key, de ha változtatok is az elnevezésén, arra figyelek, hogy a későbbi kötetekben is ugyanazon a néven fusson tovább minden!
2020. június 23. 21:40 | Válasz erre | #273
Azért szólok, hogy a skeleton key fordításával vigyázni kell. Mert jelent álkulcsot is. [smiley]fogmosas[/smiley]
2020. június 23. 20:11 | Válasz erre | #272
Ha jól emlékszem a 7-esben van a csontváz kulcs, azt azért ne hagyd ki mert a 10-esben visszatérhet. Nem létszükséglet, de enyhe kategóriás változatossági tényező...
2020. június 23. 20:07 | Válasz erre | #271
Gyakorlatilag semennyit. :-)./ Joe Dever a "Lantern"-t szerethette meg a "silver rod"-ot a lonewolf szériában. :-)) / Illetve ez nem teljesen igaz, (spoiler) de a 12. könyv után az engedélyezett speciális tárgyak száma drámaian leredukálódik. Ha megszoktad a pajzsot majd vegyél tőle érzékeny búcsút...(spoiler)

Mivel rugalmasan állsz az "eredeti" szabályokhoz élnék egy módosítási javaslattal:
A tárgyak kimentését az eredetihez képest (is) érdemes lenne átgondolni. / el lehessen tenni backpack-et, special-t, és mondjuk pénzt., esetleg normál fegyvert is, bár nincs sok értelme /
Pl. Már az 5. előtt célszerű lenne beiktatni kimentést - elsősorban alether elraktározási célokkal, nekem a 17. könyre sosem maradt elég. :-)

Viszont a 6-12 között lenne másodlagos raktár.
Pl. amit a 6. előtt hagysz azt a monostori raktárban hagyod és egészen a 12. könyv elejéig nem férsz hozzá.

Utána a 7. könyv elején (6. után) az Elziani raktárban pakolhatsz le.
A 8. könyv előtt is. Tehát amit a 7.elején leraktál ahhoz a 8. elején férsz hozzá Elzianban, de monostori cuccokhoz nem!.

Viszont a 8. könyv elején lenne utoljára raktározási lehetőség, legközelebb majd csak a 12. könyv előtt, és a lerakott cucchoz is csak ott férsz hozzá. / ott újraegyesül a 2 raktárban hagyott motyó /
A könyv szabályai szerint csak 10-11 könyvek között nincs raktár, de a 8 után-9-10elejéig annyira közel esik egymáshoz a monostor meg Elzian is elég messze, és nincs igazán nyoma a sztoriban hogy a monostor, vagy Elzian felé mennénk, így kicsit furcsa a könyvben hogy hát elmented a cuccot a monostorban ami x millió km-re van...

A 13.tól minden a monostorban van, egy kivétellel az összes küldetés onnan indul , ott a kiv-nél megint nem lenne raktár. (17-18 között)

Az action chartban viszont külön kell gyűjteni a pénzfajtákat . Tehát a 8. tól majd kell 2 új rublika. A gold mellett lesz lune (4=1 arany), és kika (10=1 arany) is.
© killmaster (Savanyúhas)
2020. június 7. 17:27 | Válasz erre | #270
Jó rég jelentkeztem már Magányos Farkas fordítás hírrel, és ennek az volt az oka, hogy parkolópályán szerepelt feladataim között. Szép lassan összeáll azért az eleje, és kisebb csinosítgatásokkal még egész élvezhető is. Arra figyelni kell, hogy mivel sok a kapcsolódási pont, hogy a szöveg illeszkedjen mindenütt, mert hát az eredeti olykor szeret kicsit ettől is eltérni. Nem tudom a sorozatban még mennyi aranykulcsot lehet majd találni, de úgy tűnik, Joe Dever nagyon szerethette. Bátorkodtam ezen is módosítani kicsit. Aztán ha egyszer elkészül, majd véleményezhetitek ti is!
© Yoro35
2020. április 27. 17:55 | Válasz erre | #269
Nem tudom, ki követte el a zip-es feltöltést, de azt már sikerült kicsomagolnom. Szóval köszi, és örvendezés van!
© killmaster (Savanyúhas)
2020. április 27. 15:15 | Válasz erre | #268
Yoro35 akkor bizony be kell majd ruháznod egy új gépre. Már használtan is lehet kapni filléres árakon, amin elfut a win7. Bár lassan ott tartunk, hogy nekem is váltanom kell win10-re. Amúgy meg biztosan szoktál járni könyvtárba, esetleg internet kávézóba, ott azért ha kicsomagolod a fájlokat egy pendrive-re, meglátod megy minden mint a karikacsapás! Mondjuk abból a szempontból jó még az xp-s gép, hogy régi retró kedvenc játékok elpötyögnek rajta. Amúgy jó szórakozást a Magányos Farkas kalandokhoz, és ha kérdésed kérésed lenne a játékkal kapcsolatban, jelezd bátran, szeretem ha van visszajelzés is!
© Yoro35
2020. április 27. 14:15 | Válasz erre | #267
Köszönöm mindenkinek, aki foglalkozott a nyomorommal. Nincs másik gépem. XP-m van (nem röhög!), a böngésző Firefox, de ez talán mindegy. Indításnál egyből nyomja a hibaüzeneteket, amelyek a következők:
winrar: az archívum vagy ismeretlen formátum, vagy sérült
winzip: mf01.rar is not a valid rar file
daemon tools: nem win32 alkalmazás
total commander: nem win32 alkalmazás
Mivel az oprendszerem "elavult" nem a legfrissebb verziókat használom, csak olyanokat, amilyenekkel még elboldogul. Igazából azt nem értem, hogy miért nem tudom kicsomagolni mindet, csak egy részüket, illetve azokat meg miért igen, ha a többit nem? Ráadásul az ötöst meg a hatost korábban már letöltöttem és kicsomagoltam ugyanígy...
Hálás köszönetem FireFoXnak, hogy meglepett egy olvasható verzióval.
2020. április 27. 12:22 | Válasz erre | #266
Tudom, hogy ez nem pdf, és nem is letölthető egyben, ellenben lehetővé teszi a játékot kicsomagolás nélkül. Mivel cca 370 html file-ról van szó, a pdf-be való konvertálás messze nem triviális, és én biztos nem fogok belevágni. Ha valakinek van rá szabadideje, az eredményt szívesen felpakolom.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2020. április 27. 12:06 | Válasz erre | #265
A veszedelmes Roarrrrrr fájlok szedik áldozataikat! [smiley]papakacsint[/smiley] Milyen op.rendszert és milyen böngészőt használsz a zagor megnyitáshoz, Yoro? Elindul a kicsomi és megakad, avagy indításnál egyből felpattan a hibaüzi? A kicsomi programokat már említetted...mindegyikből a legfrissebb angol elérhető verzióval próbálkoztál be? FireFox-ot szokta érdekelni technikai nüansz. Csak még nem futott bele a konkrét problémába testközelből. Bár szvsz olyan kedvesen kérted, hogy rendes arcként megoldja neked Roar mentesen [smiley]love12[/smiley]
Első oldalElőző oldal12345678Következő oldalUtolsó oldal