Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Magányos Farkas kötetek
BejelentkezésRegisztrációElfelejtett jelszó
12345Következő oldalUtolsó oldal
© killmaster (Savanyúhas)
2019. november 8. 16:07 | Válasz erre | #227
Denko az elég extrém eset, amikor ennyire erős vagy a 3. kötetben (33 Harci ügyesség), mondhatni 5% alatti esélye, és még akkor is simán elpatkolhatsz! A te döntéseidért te vagy a felelős legyen szó akár KJK könyvről, akár a MF sorozatról! Mekkora az esélye, hogy tízoldalú kockával 0-át dobsz? 1/10, ennek is van esélye. No de a Varázsló kriptájában mekkora az esélye, hogy a Szigonylegyek végeznek veled? 2/6 azaz 1/3! Ilyen a szerencse, az is nagyúr a Titánon. Egyébként a halálozási pontokat tekintve az MF sorozat átlagosnak mondható, nem kimondottan extrém! A 6 könyvtől már Magnakai rangunk van, akkor is, ha nem játszottunk az előző kötetekkel. Egyébként köszönök minden elismerést és kritikát egyaránt, nélkületek nem válhatna jobbá a munkám!

Grimmy nem vagyunk egy véleményen, és azt is tudom, hogy nem te vagy az egyetlen aki felrója nekem a hibajavításaim. Mint fordító élek bizonyos előjogaimmal, és igyekszem úgy elétek tálalni a magyar verziót, hogy az játszható és szerethető legyen. Hogy Joe Dever benézett rajta pár dolgot? Az az ő hibája, és ha nem javítanám ki az meg az enyém lenne. A fordítás ferdítés is, és aki csak hobbiszinten is foglalkozott ezzel, rájön, hogy nem kell mindig a szakácskönyv szerint főzni. Pláne ha egyszerre két oldalt is átlapozol... [smiley]vigyor0[/smiley]
© Grimmy
2019. november 7. 21:04 | Válasz erre | #226
Tényleg elismerés Killmasternek, hogy már hat könyvet lefordított... de azért az, hogy ki lett hagyva a szabályokból ez meg az, ahogy most olvastam, meg hogy a könyvek is át lettek írva sok helyen, meg fejezetek lettek összevonva stb... ez azért elég durva egy "fordításnál". Mondjuk ezzel most biztos nem leszek népszerű... de az ilyesmiket szerintem hanyagolni kellene, akár jogosak a változtatások, akár nem. Ilyesmiket nem szoktak fordításnál csinálni (a "jogosság" amúgy is szubjektív, tehát pl. simán lehet, hogy amely változtatást Killmaster jogosnak tart, azt más már ne fogja annak tartani). Persze egy "erratát" vagy valami hasonlót lehet csatolni a könyvhöz, vagy berakni a könyv végére, akár alternatív szabályokkal, akármivel... de belenyúlni a könyv szövegébe komolyabban, illetve átdolgozni azt, hát ez tényleg elég durva, a Zagoros-könyveknél se volt ilyen tudtommal. Ez talán az íróval szemben se valami "fer" dolog. Ha lefordítjuk valaki művét, az igenis legyen olyan, amilyennek ő megírta.
És ez most nem egy Killmaster személye elleni támadás akart lenni, akárki más fordította volna a könyveket, ugyanúgy megírtam volna mindezt a témával kapcsolatban. :)
© Denko
2019. november 7. 20:44 | Válasz erre | #225
Kényszer szabadság miatt,volt időm végigjátszani a sorozatot,szerintem nem rossz.
A legnagyobb problémám,hogy a kereskedelmi szempontok,szerintem felülírták a narratívát.Oké,ha valaki a harmadik kötetnél kapcsolódik be,annak is legyen meg a sikerélménye,de így két szék között esünk a padlóra.A Napkard miatt a karakterünk irreálisan erőssé válik(19-es kezdő érték a harmadik kötetben feltolható 33-35-ig!),így bárkit felkockázunk.Ugyanakkor,ha később száll be valaki,közepes harci ügyességgel is jó eséllyel elvérzik.
Tényleg nem lehetett volna azt mondani,hogy a harmadik résztől nincs nálunk a kard?Egy ilyen nagyhatalmú ereklyét kockára tenni furcsa,akkor is,ha mi vagyunk az utolsó Kai.
Szegény Sötét Urakat is elég nehéz komolyan venni,ha minden könyvben kinyírunk egyet.
A döntéseink sokszor hatnak karakteridegennek.Elfuthatunk a harc elől/cserben hagyhatjuk a katonáinkat/kicsinyes perpatvarba keveredhetünk a városi őrséggel...Elvileg mi lennénk a legendás Magányos Farkas!Hangsúlyozom,ha valaki alacsony kezdőt dobott,és menet közben szállt be,ezek az ésszerű döntések,amúgy viszont cikinek érzem.
A halálpontokkal nem vagyok kibékülve.Ha 0-át dobtál,agyonüt az árbóc,ha rossz irányba fordulsz a csatornában meghalsz...Öljenek meg a saját hülyeségem miatt,de kapjak már lehetőséget az elkerülésére!(lásd A pusztítás maszkjai)

Az eredetiben minden új kötetben kapunk egy új képességet,Killmaster ezt érthető módon kiiktatta.Egyetértek,valóban túlzás a dolog,viszont így az életben nem érjük el a Magnakai szintet.Jó lett volna,ha Dever beiktat valami bónuszt(Kai pont),ami akkor jár,ha Kai úrhoz méltóan(bátran/bölcsen) cselekedtünk.(Nyilván,ennek ellenkezőjéért pontlevonás járna.)Ha a kötet végén van elég pontunk,akkor kapunk egy újabb skillt.

Megismétlem,szerintem nem rossz a sorozat,csak ráférne egy reboot.Killmasternek ismételt elismerés a fordításért.
© killmaster (Savanyúhas)
2019. október 30. 16:15 | Válasz erre | #224
Egyik hozzászólásomban megemlítettem, hogy az eredeti feladvány szerintem röhejes. Nem tetszett, először nem is igazán értettem miről van szó, és ha én nem veszem a lapot, más sem fogja. Számos egyéb apróság került még részemről bele pontosan azért, hogy az olvasó egy kerekebb kalandot kapjon, ne pedig valami félkész könyvet. A hibákat pedig bátran írjátok, ezáltal is javulni fog a kaland. Ha pedig tetszett a kaland, Runner kollégát tessék ostromolni, hogy jövőre esetlegesen jelenjen meg könyv formában is. A rajongói írásokat már úgy is unom... [smiley]vomit[/smiley]
2019. október 30. 09:11 | Válasz erre | #223
Egész jó lett ez az átalakított 1. rész. Gratulálok!!! A vassisak igazán remek ötlet. Csökkenti a hirtelen halál esélyét. És az alether is könnyen hozzáférhető helyre került. Egy elírást azért találtam a linkek között a 170-es fejezetponton a 335os helyett a 319-esre mutat tovább a link. A kombinációs záras megoldásod is tetszik. Amúgy mi volt az ok, hogy lecserélted az eredeti verziót ?
© killmaster (Savanyúhas)
2019. szeptember 24. 09:15 | Válasz erre | #222
Grafikusok, rajzoló tehetségek figyelem! Most, hogy elkészült a Magányos Farkas sorozat 1. (kibővített) része, arra gondoltam pár rajzzal még lehetne kicsit izgalmasabbá varázsolni a kalandot. Bár akadnak benne jó rajzok, és képek összességében kicsit kevésnek éreztem. Bárki aki kedvet érez, hogy valamely fejezetpontot megrajzolja, és az tényleg jobban mutat, mint az én pálcikaembereim, nos azt a képet beszerkesztem a kalandba, és az illető(k) nevét feltüntetem a grafikai résznél. Pénz nem jár vele, de megmutathatjátok mit is tudtok, ezzel is kicsit szebbé varázsolhatjátok a kalandot is. Ki tudja egyszer kiadásra kerülhet ez a kalandsorozat is! [smiley]nezze[/smiley]
© rjmac
2019. augusztus 13. 10:44 | Válasz erre | #221
Most már nálam is működik! [smiley]vigyor0[/smiley]
Köszönöm a fordítást és várom az első részt! [smiley]eljen[/smiley]
© killmaster (Savanyúhas)
2019. augusztus 13. 09:56 | Válasz erre | #220
Megnéztem, nekem megy mindkettő, az mf05 és az mf06 is! A toc.htm nevű fájlt ha megnyitod eljutsz a főmenübe, ami teljesen magyar, lehet olvasni, és élvezni. Sőt ha észreveszel valamiféle hibát, esetleg véleményed lenne a kalanddal kapcsolatban, oszd meg bátran! Hamarosan elkészül az első rész bővített kiadásának fordítása is, azzal már kicsit teljesebb lesz a sorozat, és remélem elnyeri majd az olvasók tetszését. [smiley]eljen[/smiley]
© rjmac
2019. augusztus 12. 22:17 | Válasz erre | #219
Sziasztok, az mf05.rar és mf06.rar hibás, letöltés után nem lehet őket megnyitni.
© killmaster (Savanyúhas)
2019. június 29. 16:55 | Válasz erre | #218
Bevallom őszintén én nem játszottam le párbajt az íjászversenyen, de mert a szöveg így hivatkozott az adott fejezetponton, ezen én sem módosítottam. Ugye egy remekbe szabott íj a verseny díja, na de ha nem nyered meg, mert nem kedvez a kocka akkor mi van? Szerintem nagyon semmi, mert ez az íj nem olyan fontossággal bír, mint a Nap kardja. Amit tudok, hogy valamennyit könnyítettek a mostani verzióban a versenyszabályokon, de természetesen örömmel veszek minden kritikát, javaslatot a sorozattal kapcsolatban. Én még nem vagyok annyira előre a sorozattal, ezt nézzétek el nekem. Amúgy meg, ha jók a kezdőértékeid, és a szerencse is segít, akkor simán veszed az akadályokat. Annyit megígérek, hogy teszek én is pár próbát, meglátjuk mennyire nehéz nyerni. [smiley]fantasy-archer-12[/smiley]
2019. június 29. 12:35 | Válasz erre | #217
A 6. könyvben a fordítás szerint az Altan féle íjászpárbajban a weaponmastery bow-n és tűz ismeret körből adódó +1-en kívül nincs más bónusz engedélyezve. Ezt én kissé helytelennek érzem.A silver helm +2es bónusza szerintem itt is játszik /mivel egyfajta "varázserejű" sisak ezért a +2, és nem a fizikai csapásokkal szembeni védelem miatt/ , valamint az alethert is engedni kellene / lévén egyfajta enyhe koncentrációs doppingszerként hat a játékmenet alapján az Adgana lesz az erősebb fajta :-) /, illetve mivel Altannak nincs elmevédelme a Mindblast és Psi-surge is mehetne, a psi surge büntetőpontokkal amit nem az 50-es virtuálisból, hanem a valódi szívósság pontokból kell levonni. A játékmenet - főleg a Magnakai könyvekben - erősen hajaz az ilyen bónuszgyűjtögetésre, ill. az ezekkel való taktikázásra. Ez majd a káosz mestere ellen csúcsosodik ki a 11-ik könyvben. Az Altan féle párbaj ennek az egyik első lépcsője.
2019. március 5. 17:40 | Válasz erre | #216
Egyelore nekem nincsenek uj otleteim, habar az idok folyaman meg felmerulhetnek ujabbak.
Igazad van, en is jo parosnak talalom a Hatodik erzek-Harmadik szem-et, az elozovel csak erzunk, az utobbival elore latunk dolgokat.
A lenyeg az, hogy jol hangzo szoparokat hozz ossze, ennyi :)
© killmaster (Savanyúhas)
2019. március 4. 16:06 | Válasz erre | #215
Kis idő elteltével újra jelentkezem. Jöhetnek az újabb ötletek, a képzettségeink elnevezésével kapcsolatban, kezd kipofásodni a dolog. Örülök, hogy együtt dolgozunk azon, hogy egy újabb kaland magyarosodjon. Hetedik érzék biztosan nem lesz, viszont ez a Harmadik szem, amit felvetettek a Hatodik érzék fejlesztése során, kifejezetten tetszik. Ámbár a Jövendölés szót irodalmibban éreztem, de aludtam rá kettőt-hármat, és valóban ehhez a képességhez ez előbbi kifejezés áll közelebb. Ami a fordítást illeti szépen halad a dolog, kb. 40 fejezetpont van még hátra. Utána persze HTML formába öntöm az egészet, közben meg javítom a saját és Joe Dever hülyeségeit, hogy ti is élvezhessétek az új kalandot. Ebben a könyvben kicsit talán mélyebben benne lesz az én kezem is, de igyekszem majd jól előadni. Már amennyire a történet ezt lehetővé teszi... [smiley]nezze[/smiley]
2019. március 3. 23:46 | Válasz erre | #214
Sziasztok, udv mindenkinek, ugy latszik, hogy kb 4 evente jut eszmbe belepni az oldalra :)
Sok jopofa szo felkerult a forditas erdekeben, most kisse en is szeretnem fuszerezni a felhozatalt :)
Eloszor is, azzal kezdenem, hogy mi lenne, hogyha nem a kepssegek neveit adnank meg a forditasban, hanem a kepessegek fokozatait alkalmaznank szemelyre szabva? Hogy erthetobb legyen, irok peldat, pl nem vajakossag, hanem vajakos, nem javaslas, hanem javas, nem gyogyitas, hanem gyogyito, nem orvoslas hanem orvos, nem kuruzslas, hanem kuruzslo stb.

Akkor azok a magyar szavak, melyekre en gondoltam : 1.fegyverszakerto, fegyverforgato, fegyvermester
2.vadak uralasa, vadvezerles, vadak iranyitasa, allatok iranyitasa, allaturalas,
3.Javaslas, inkabb szemelyrol nevezzuk el, tehat, javas, vajakos, orvoslo, gyogyito, kuralo, kuruzslo
4.itt az észrevétlenség tetszik nekem leginkabb, az egyik forumtars nyoman.
5.hajto, vadasz, vadaszmester (vadaszat, vadaszmesterseg), de itt a mester(i) vadaszt erzem a legjobbnak.Lehet meg varialni, erdőkerülő, daróc, ardó, habar ezek nem kimondottan a vadaszattal, hanem inkabb az erdovel fuggnek ossze.
6.Nyomolvasás – cserelni a Nyomkovetessel, ugyanis elso a nyomolvaso keszseg, a nyomkovetes az mar fejlettebb, mert ott mar kovetjuk is, de talan az is igaz, hogy a nyomokat leolvasni(megtalalni) fejlettebb kepesseget igenyel, mint mar egy meglevo nyomot kovetni.
7.Elmesokk is jo, az en otletem az elmebenitas
8.Ha az elozo kepesseg elmepajzs, akkor egyetertek az egyik forumtarssal, az elmevert jobban illik a folyamatba vedelem nagysag szempontjabol, pajzsbol vert lesz.
9.osszekotodes, kotodes, osszefonodas, osszekottetes - ezek nem illenek a leirashoz, de gondoltam lejegyzem oket.Kapocs,Kapcsolat,Kapcsolodas
10.Tetszik a Hatodik érzés-Hatodik erzek(Hetedik erzes/erzek), de mashogy is megkozelithetjuk, Jovendoles-Joslas, sot 3ik valtozat a jos-latnok, a jos a kozeljovorol tud nyilatkozni, a latnok mar a nagyon csekely ido alatt bekovetkezo dolgokat is latja, de ha a leirast vesszuk figyelembe, akkor az erzekeles-megerzes(eloerzet) a nyero.
Killmaster, hogy haladsz a forditassal?Par eve felajanlottam, hogy segitek, reszben most is besegithetek ugy/azzal, hogy a nyers szoveget le google forditozom neked, es tobbe kevesbe magyar szorendde alakitom a szovegeket, amiket te az izlesednek megfeleloen a magad szajize szerint alakitasz at.Olyat is lehet, hogy valaki nekem kuldi a google forditast, en javitom, te finomitod.Talan lennenek valakik akiknek lenne ideje erre,ki tudja, hatha?


© Ravnos
2019. február 25. 21:34 | Válasz erre | #213
Szerintem a Huntmastery és a Weaponmastery, vadászmesterséget és fegyvermesterséget akar jelenteni. Olyanok mint pl.: ability,invisibility stb....
© killmaster (Savanyúhas)
2019. február 25. 20:47 | Válasz erre | #212
Köszönöm az újabb tippeket, vannak benne érdekes és megfontolandó ötletek, és biztosan használni is fogom. Nincs semmi kőbe vésve ezzel kapcsolatban, ezért is bocsátottam nyilvános vitára a kérdést. Elsősorban, ti a kaland résztvevői fogtok ezzel szembesülni az olvasás során, a többit meg úgy is én tolmácsolom majd a saját stílusomban. A legjobb az egészben, hogy azt is lehet majd javítani, ha valaki úgy érzi, hogy nem egészen jó, amit kézhez kapott!
© Denko
2019. február 25. 19:13 | Válasz erre | #211
Fegyvermester:A magyar jelentése,ugye fegyverkészítő/felügyelő.Esetleg fegyverek mestere/harcmester?

Állatok uralma:Itt nem világos a céljaik/szándékaik meghatározása.Most kitaláljuk,hogy mit akarnak,vagy irányíthatjuk őket?
Mestergyógyító:Gyógymester?Kicsit erőltetett,de(szerintem) jobban passzol a fegyvermester-vadászmesterhez.
Láthatatlanság:Ez inkább beolvadás/észrevétlenség,ténylegesen nem válunk láthatatlanná.

Elme-fátyol:Elme-fal/vért/páncél,ha már a pajzs továbbfejlesztése?
Kapcsolattartás:Oké,a nexus szó szerint ezt jelenti,de itt telekinézisről beszélünk,nem lépünk kapcsolatba senkivel.Mondjuk jobbat nem tudok...Belső erő?
Jövendölés:Twillight-é a pont,megérzés(hetedik érzék,ha érzékeltetni kell a továbbfejlesztést).Esetleg harmadik szem/belső szem?
Nem akarok az oldalvonalról belekontárkodni,csak jólesett az agytorna.[smiley]zen-reading[/smiley]
2019. február 25. 19:07 | Válasz erre | #210
Ez a probléma. Hogy itt a Divination az megérzés, nem pedig jövendőlés.

De ismétlem, kit érdekel én mit mondok, úgyse olvasom el a cuccod. Persze attól még meg lehetne csinálni igényesen is.
© killmaster (Savanyúhas)
2019. február 25. 15:04 | Válasz erre | #209
Alapvetően itt tényleg a nagyon közeli jövőről van szó (a jelen idő után picivel történtekről), no de ezen nem veszünk össze. A Hatodik érzék picit továbbfejlesztett (Magnakai) verziója a jövendölés, amely itt inkább a sejtés, illetve megérzés jelentését hordozza magában, nem az Analandi varázslók által is használt TÁV varázslatot jelenti. Kicsit olyan ez mint az angolban a folyamatos jelen. [smiley]miaz[/smiley]
2019. február 25. 12:43 | Válasz erre | #208
Mivel a Divination-nél nem a jövőt látod, hanem a jelent, ez nálam a telekinézist a telepátiával, de mivel én legfeljebb programban kipörgetem jelvényért...
© killmaster (Savanyúhas)
2019. február 25. 09:37 | Válasz erre | #207
No akkor bemutatnám a Magnakai rendszer eddigi leírását. Aztán akinek még akad jó ötlete, rukkoljon elő vele, mert így kerekebb és szebb lesz a játék. (Mellesleg 7 kalandon át ezeket a Magnakai elnevezéseket használjuk majd) Nem szeretnék abba a hibába esni, hogy összekeveredjen a teleportáció a telekinézissel.

Fegyvermester
Ez a Magnakai tan lehetővé teszi, hogy a Kai mester három fegyver használatában is kiváló jártassággal rendelkezzen. (Tetszés szerint választhatod meg melyik legyen ez a három!) A kaland során lehetőséged lesz íjat is használni, mely közelharc esetén ugyan nem sokat ér, de távolra igen hatásos lehet. Ha egy olyan fegyverrel harcolsz, melynek használatában különleges jártasságot szereztél, úgy +3-at hozzáadhatsz Harci ügyességedhez. Íj esetén +3-at adhatsz a dobott számhoz! Ne feledd azonban azt a tényt, hogy csak két fegyvert vihetsz magaddal, (kivételt ez alól az eddig esetlegesen megszerzett varázsfegyverek képeznek, ezek nem számítanak bele!)

Állatok uralma
Ez a Magnakai tan lehetővé teszi, hogy a Kai mester kommunikáljon a legtöbb állattal, meghatározza célját és szándékait. Továbbá ha nyeregből kell harcolnia, sokkal ügyesebben teszi ezt ennek a képzettségnek az elsajátításával.

Mestergyógyító
Ez a Magnakai tan lehetővé teszi, hogy a Kai mester minden olyan fejezetpontnál, ahol nem keveredik harcba, visszaállíthat +1 Szívósság pontot magának. (Ennek előfeltétele, hogy Szívósság pontjai alacsonyabbak, mint a kezdeti érték, azaz vesztett belőle!) Továbbá képes leszel bizonyos betegségeket gyógyítani, felismerni gyógynövényeket, növényi gyökerek és italok tulajdonságait.

Láthatatlanság
Ez a Magnakai tan lehetővé teszi, hogy a Kai mester tökéletesen eggyé váljon a környezetével még a legnyíltabb terepen is. Lehetőséged lesz testhőmérsékleted és illatod elfedni a kutató szemek elől, valamint a meglátogatott városok nyelvjárását és módszereit gyorsan eltanulni, mintha egy lennél a helyiek közül.

Vadászmester
Ez a Magnakai tan lehetővé teszi, hogy a Kai mester sohase éhezzen, mindig képes lesz valamiféle ehető ételt találni legyen az a legsivárabb puszta vagy a legforróbb sivatag. Megfigyelő képességeidnek és rendkívül kifinomult érzékeidnek hála nem vesztesz Szívósság pontot, ha netán valamiféle váratlan támadás érne. Mindig azonnal készen állsz a harcra.

Nyomolvasás
Ez a Magnakai tan lehetővé teszi, hogy a Kai mester ismeretlen területen is jól eligazodjon, felismerjen és követni tudjon nyomokat, értelmezzen bizonyos nyelveket és szimbólumokat, valamint kiszűrje az orvul elrejtett csapdákat.

Elme-sokk
Ez a Magnakai tan lehetővé teszi, hogy a Kai mester elméjének erejével is támadást mérjen ellenfelére. Használható normál harci támadás mellett, és ekkor +4 extra pontot adhatsz Harci ügyességedhez. Erőteljes támadás ez, de meg vannak a hátulütői is. Minden harci körben, amikor használod ezt a rendkívüli képességet, le kell vonnod magadtól automatikusan 2 Szívósság pontot, mert az erőteljes koncentrálás kimerítő számodra. Nem alkalmazható az Elmecsapással együtt, valamint ha Szívósságpontod 6 vagy alá esik. Vannak olyan lények is, melyek ellen ez a támadási forma nem alkalmazható, ezt a kalandban mindig közölni fogjuk.

Elme-fátyol
Ez a Magnakai tan lehetővé teszi, hogy a Kai mester képes legyen az Elmecsapás vagy az Elmesokk támadásának kivédésére. Magnamund világában számos teremtmény képes elméjének erejével is támadni. Ráadásul ennek a tannak az elsajátításával képes leszel többnyire az illúziókon átlátni valamint egyfajta védelmet képezni hipnotikus támadások ellen.

Kapcsolattartás
Ez a Magnakai tan lehetővé teszi, hogy a Kai mester puszta koncentrációval elmozdítson, megemeljen kisebb tárgyakat, valamint képessé teszi arra, hogy jobban elviselje a hideget és a meleget egyaránt, így nem veszít Szívósság pontokat, ha ilyen helyzetbe kerülne.

Jövendölés
Ez a Magnakai tan lehetővé teszi, hogy a Kai mester képes legyen észlelni közelgő vagy láthatatlan veszélyeket, varázscsapdákat. Felfedheted egy ismeretlen tárgy valódi természetét, sőt akár egy lényről is meg tudod állapítani rendelkezik-e pszichés képességgel.

Láthatjuk, hogy alapvetően védelmi tanokkal vagyunk felruházva, talán a Elme-sokk az egyetlen kivétel, de jó az, ha egy Kai mester meg tudja védeni magát. Ritka eset az, ha mi támadunk elsőként... [smiley]axe[/smiley]
2019. február 24. 14:10 | Válasz erre | #206
Ha az alap a Hatodik Érzék, akkor [u]a "jövőbelátás" a Divination-re nem jó[/u]. Megérzés, Hetedik Érzék részemről.

A nexus/[b]kapcsolattartás[/b] tetszik,a huntsmastery/[b]vadászmester[/b] szintén. A gyógyítás -> [b]mestergyógyító[/b] detto.

A többinél vagy mindegy (a kettőből), vagy killmasteré tetszik jobban.
© killmaster (Savanyúhas)
2019. február 22. 08:19 | Válasz erre | #205
Köszönöm a remek ötleteket, biztosan jó hasznát veszem. Annak is örülök, ha látom, hogy vannak rajongók, akik szívesen játszanak a sorozat egyes darabjaival. Arra buzdítok mindenkit, hogy bombázzon bátran ötletekkel, kritikákkal, vagy csak ossza meg szerény tapasztalatait. Minden vélemény számít... (Még Alkonyat úré is...)
2019. február 21. 23:31 | Válasz erre | #204
Kai név - Magnakai név (angol) - Magnakai név (magyar)

Fegyverforgatás - Weaponmastery - Fegyvermester, sztem nem kell túlvariálni

Állattestvériség - Animal Control - Állatok Uralma

Gyógyítás - Curing - Nehéz ügy, talán Mestergyógyító (dr Ross? :)

Álcázás - Invisibility - Láthatatlanság

Vadászat - Huntmastery - Vadászmester vhogy magyarabbnak hangzik (ilyen szó/beosztás létezik is)

Nyomkövetés - Pathsmanship - Nyomolvasás kiváló

Elmecsapás - Psi-surge - Elmesokk tökéletes

Elmepajzs - Psi-screen - Elmerács/Elmefátyol bármelyik jó

Telekinézis - Nexus - Kapcsolattartás megfelel, jobban nem tudok

Hatodik érzés - Divination - Jövőlátás

Remélem,h vmit segítettem :)
2019. február 21. 23:26 | Válasz erre | #203
Én imádom őket, sok sikert & ezer hála,h foglalkozol a Lone Wolf könyvekkel! :D
© killmaster (Savanyúhas)
2019. január 16. 11:29 | Válasz erre | #202
No kérem! Tegnapelőtt megkezdtem a Magányos Farkas 6. kötetének magyarosítását, és ha minden a terveim szerint halad, akkor olyan négy hónap alatt elkészülök vele. Ehhez kb napi 5 fejezetpontot kell lefordítanom, a hétvégéket nem számítva bele, mert olyankor nem veszem elő. Az elején meglehetősen egyszerűnek tűnik a dolog, a vége felé kicsit nehezedik majd, de bővebben erről majd később írok. Kérnék majd az oldal üzemeltetőitől egy új Magányos Farkas topikot a hatodik kötetnek, mert ott szeretném megosztani az új háttér történetet, és néhány érdekességet is a kalanddal kapcsolatban.
© killmaster (Savanyúhas)
2019. január 10. 09:51 | Válasz erre | #201
Dan csupán szeretek visszajelzést kapni arról, amit csináltam. Egyrészről, mert más más szemszögből látja, értelmezi a fordításaim. Volt is ebből nem kevés vitám, de pont ez vezetett ahhoz, hogy egy kaland a lehető legjobb formáját nyerje el. Másrészt másoktól kapok jó ötleteket, tippeket, esetleges hibáimra figyelmeztetnek, amiket aztán tudok javítani. Mióta beleástam magam a sorozatba, egyre érdekesebbnek találom, bár a kötetek írója ad nekem is javító munkát bőven. Ha sikerül fordítót találnom magam mellé, megszaporodnak majd a kalandok, addig meg lassú víz partot mos... [smiley]papakacsint[/smiley]
© dan
2019. január 9. 22:42 | Válasz erre | #200
Pengemester helyett inkább fegyvermester(talán).A többi elfogadható(talán).
Üdv:dan
Ui:Bocsi,killmaster,ha nem reagálunk a fordításaidra,az még nem jelenti azt,hogy nem kísérjük őket figyelemmel.(Tudod,az a fránya fontossági sorrend.Meg valahol mintha írtad volna,hogy nem értékeljük a fordításaidat,munkásságodat stb.ÉN(őszintén)értékelem és tisztelem fordításaidat,remélem,vagyunk még így ezzel páran).
Üdv:dan
© killmaster (Savanyúhas)
2019. január 3. 15:19 | Válasz erre | #199
Kérnék némi ötletelést a Magányos Farkas 6. kötetével kapcsolatban. Ugye itt már szintet lépünk Magnakai tudorok leszünk, fejlesztjük eddigi képességeinket, és bizony ezen tudományoknak ékes magyar nevet kellene adni (valami találót, frappánsat, mert jó néhány köteten át ezeket az elnevezéseket használjuk majd.) Felsorolom az ötleteim, de számítok a ti okosságaitokra is!

Kai név - Magnakai név (angol) - Magnakai név (magyar)

Fegyverforgatás - Weaponmastery - Pengemester

Állattestvériség - Animal Control - Állatvezérlés; Állatok feletti hatalom

Gyógyítás - Curing - Vajákosság; Gyógykezelés

Álcázás - Invisibility - Láthatatlanság

Vadászat - Huntmastery - Mestervadászat

Nyomkövetés - Pathsmanship - Nyomolvasás, ösvényjárás

Elmecsapás - Psi-surge - Elmesokk

Elmepajzs - Psi-screen - Elmerács; Elmefátyol

Telekinézis - Nexus - Kapcsolattartás

Hatodik érzés - Divination - Jövőbe látás; Jövendölés.

Várok mindenféle ötletet, javaslatot; a legjobbak bekerülnek a fordításba!
© killmaster (Savanyúhas)
2018. október 18. 11:27 | Válasz erre | #198
Találtam egy olasz nyelvű oldalt, mely a Magányos Farkas kalandokkal foglalkozik. Rengeteg jó és részletes térkép, valamint világleírás található rajta. Mivel az ötödik kötet második felében elég sok földrajzi és személynév szerepel, én nagy hasznát veszem ezeknek a leírásoknak. Ráadásul a Google fordító egész jól megbirkózik vele, így merem ajánlani, akit érdekel Magnamund világa. https://www.lonewolfitalia.com/geografia#vassagonia
2018. június 10. 15:45 | Válasz erre | #197
Hibák, Kalte Barlangjai:

- a 320 azt állítja magáról hogy 325, de egyébként működik.
- a 309-en nem adja meg a Háromszög Alakú Kék Követ
- ha az 54-re lépek, a program összeomlik (áthozott karakter, rendelkezik Elmecsapással)

- a gyógyítás nem működése egyértelműen összefügg azzal hogy áthozott karakterrel játszom
2018. június 10. 14:28 | Válasz erre | #196
Hibák, Kalte Barlangjai:

- A gyógyulás megint nem működik, a kardhasználat továbbra sem adja a bónuszt a napkardnak.
2018. június 10. 10:43 | Válasz erre | #195
Hiba, Lángoló tenger:

- a 280-as fejezetpont azt állítja magáról hogy a 205-ös. Amúgy úgy viselkedik ahogy kell neki.
- nem tudok fegyvert váltani, legalábbis ha van nálam mágikus fegyver (lándzsa, kard)
- a gyógyítás képesség nem működik, pedig nagy szükség lenne rá
- ha leadom a lándzsát és elmegyek a patkányokkal, -15 aranyam lesz.0-át még megérteném...
- a fegyverforgatás: kard nem működik. Alap Té-m 14, kezembe veszem a Nap Kardját, és csak 22 lesz, ami 8 pont. De nekem járna még 2 a képzettségért.
2018. január 3. 23:43 | Válasz erre | #194
Szia! Én már egy ideje foglalkozok szerepjátékkal is és igen, én is találkoztam a Lone Wolf Adventure Game pdf-ekkel. Ebben az esetben jó, hogy a szabályrendszer majdnem ua. mint a könyvekben, csak picit kiegészítve "rpg-sebbre". A világleírás jó, Kai Lordot alakítani valszeg izgi. Szívesen mondanám, hogy érdekelne, csak nem tudom, hogy időt hogy tudnék rá szakítani (Budapesten élek én is [smiley]awink[/smiley] )
© killmaster (Savanyúhas)
2017. december 27. 18:13 | Válasz erre | #193
Többek között én sem ismerem a multiplayer változatot, sajnos még a sorozatban is csak az első 5 könyvig jutottam. Vannak itt nálam azért nagyobb MF szakértők is, mondjuk maga a világa az tetszik, és az ellenfelek is olykor megizzasztják a kalandort. Kicsit olykor a könyvekben lassú a történetvezetés, de gondolom egy szerepjátéknál ez már más. Azt esetleg lehet, hogy ha akad itt elég vállalkozó, hogy elindíts itt egy kalandot. [smiley]eljen[/smiley]
2017. december 27. 12:23 | Válasz erre | #192
Egy kicsit más téma, de érdeklődni szeretnék, hogy ismeritek-e a Lone Wolf Multiplayer könyveket (a Magányos Farkas kötetek szerepjáték változata)? Ha lenne érdeklődő, szívesen vállalnám a mesélő szerepét Budapesten. Sajnos kevesen ismerik Magyarországon, ezért írok ez ügyben inkább ide, mint az lfg.hu-ra.
2017. szeptember 3. 12:12 | Válasz erre | #191
Hello végigjátszás van, mint a kjk könyveknél,
© killmaster (Savanyúhas)
2017. június 29. 15:53 | Válasz erre | #190
Gondolom némi törzstőke, pár ügyes és elszánt fordító, meg valamiféle isteni csoda! Jók ezek a Magányos Farkas kötetek, de valamiért itt a rajongói írásokat többre értékelik. Nem panaszképp írom, elvégre az én kalandom is kiadásra került. Na de a többit szemügyre véve a MF sorozat is megérne egy misét.
2017. június 29. 12:55 | Válasz erre | #189
És mi kell,hogy az igenre menjen? :)
2017. június 28. 18:25 | Válasz erre | #188
Beszélgettünk már róla, az álláspontunk egyelőre a határozott [b]nem[/b]-en van.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2017. június 28. 14:32 | Válasz erre | #187
A Magányos Farkas köteteket nem tervezitek kiadni könyv formában is? Engem érdekelne.
Only in Death - Mindhalálig
2017. május 23. 09:32 | Válasz erre | #186
Sőt,tegnap megérkezett és a 21-22-ben is van extra kaland. :)
2017. május 22. 07:29 | Válasz erre | #185
Igen, 19-20-ban is van.
© cock
2017. május 19. 00:41 | Válasz erre | #184
Nekem nem célom ezt a sorozatot gyűjteni. Csak letöltöttem a Kindle verziókat. Slussz.
2017. május 18. 17:52 | Válasz erre | #183
Kettőtől tizennyolcig mindben.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2017. május 18. 16:34 | Válasz erre | #182
Én most németül gyűjtöm össze őket,mert az egyszerűbbnek tűnt, mint angolul. Majd megnéztem mely részekben vannak új kalandok.
2017. május 17. 18:54 | Válasz erre | #181
[url=https://gamebooks.org/Item/8276]Cook László[/url]
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© Grimmy
2017. május 17. 03:46 | Válasz erre | #180
"egy magyar csóka írt."
Ki??? [smiley]fface[/smiley]
2017. május 16. 20:34 | Válasz erre | #179
Amennyire tudom, igen. A többi nem lett kiegészítve, de a harmadikhoz biztosan tudom, hogy tartozik egy rövidebb kaland is, amit emlékeim szerint ráadásul egy magyar csóka írt.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© cock
2017. május 16. 19:07 | Válasz erre | #178
De ez csak az első részre vonatkozik ugye?
12345Következő oldalUtolsó oldal