Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Általánosan a KJK világáról és egyebekről
BejelentkezésElfelejtett jelszó
Első oldalElőző oldal123456789Következő oldalUtolsó oldal
2013. december 9. 20:15 | Válasz erre | #253
Talán SzG, ha nagyon belehúzna...
:D
2013. december 9. 18:39 | Válasz erre | #252
Hát ebben a témában a leghosszabbra Reactor 246-os hozzászólása sikeredett 11.524 karakterrel, ezzel az eredménnyel épp csak bejutott a mindenkori top 10-be. Egyébként van korlát, nagyjából 16.777.000 karakter :) Még várom azt a szószátyárt, aki ennek akár csak a közelébe tudna kerülni.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2013. december 9. 18:30 | Válasz erre | #251
Na ezt szeretem, amikor egy troll a legutolsó gasztroblogon is megtalálja az anyázás módját :) Borítékolható volt hogy nem fogsz meaculpázni, hanem amint kifogysz az \"érvekből\", jön a szájkarate, a lózungmantra, a höbölö-böbölö. Small thingz amuse small mindz.
2013. december 9. 18:15 | Válasz erre | #250
\"Liberális gondolkodó\"
Na, ezt olcsón megúsztam. Hol marad a cionistázás, idegenszívűzés, hazaárulózás? Vagy ezektől kivételesen megkímélsz minket?
2013. december 9. 18:07 | Válasz erre | #249
Dettó, ez teljesen értelmetlen vita, mivel úgyis csak a te egyetlen és igaz érveidet tekinted valóságnak, hisz neked, mint liberális gondolkodónak, csak igazad lehet. Nehéz elfogadni az \"én ezt jobban tudom\" hozzáállást egy olyan embertől, akinek nyilvánvalóan nincs sem igaza, sem kompetenciája hogy ezt belássa. A személyeskedést, szerecsenmosdatást stb. már meg se említem.
2013. december 9. 17:52 | Válasz erre | #248
Nyugi, én már abbahagytam, újabb hosszú hozzászólás nem igen lesz. Teljesen értelmetlen a vita, Reactor úr úgyis meg van győződve róla, hogy ő az Évszázad Művésze, és hogy már maradandót alkotott, felesleges minden további szó. Egy bizonyos szint alá amúgy se megyek le.
No meg a Mr. Reactorhoz hasonló urakkal különben sincs párbeszéd. Ez nálam elvi kérdés. [smiley]action[/smiley]
2013. december 9. 17:38 | Válasz erre | #247
Legyen maximalizálva a beírt szöveg hossza is. :) [smiley]help[/smiley]
2013. december 9. 16:30 | Válasz erre | #246
\"Ha szerinted egy könnyed hangvételű fantasy kalandjáték és egy vérfagyasztó survival-akció horrorjáték egykutya, akkor gratulálok.\"

Könnyed hangvételű, ja. Aztán ha csillaggal jelölt tárgyat szedsz fel véletlenül, jön Mananann és agyoncsap pár villámmal. És nagyon hiányzott egy shotgun akkor. Köszi a gratulációt.

\"Csak éppen az első survival horror kalandjáték volt, meg az első valamirevaló lovecrafti horrorjáték. Tényleg marhára képben vagy a játékokat illetően.\"

Kábé mint te a fogalmakkal, lásd Open source. Mellesleg az Elátkozott Ház jóval hamarabb készült, ergo az Alone in the Dark max. az első ilyen PC játék lehetett, amivel szintén lehetne vitatkozni, de minek is, te mindent jobbantudsz ugye...

\"Ezek csak nevek (FPS-játékokat idéző nevek). Ezzel így semmit nem tudunk kezdeni, jól (?) hangzó fegyverneveket bárki ki tud találni.\"

Jó, ha részletesebben is érdekel valamelyik, akkor mutass rá, és elmondom, mit tud, mitől különleges. Arra pedig befizetek, hogy te ezeket bármelyik FPS játékban megtalálod.

\"De ha tényleg csak annyi hasonlóság lesz a könyved és bármi más között, hogy ajtók vannak benne és oxigént szív a főszereplő, és amúgy minden más teljesen egyedi lesz, akkor leborulok előtted.\"

Jó, te erőlteted ez a lopás-utánzás témát, ennyi erővel akkor mindenki utánoz mindenkit. Ha az Avatárra mondanád, hogy Pocahontas-utánzat, azt mondom,rendben, mert az tényleg kontrolcé-kontrolvé lett. Mind a fantasy-műfaj, mint a lapozgatós gamebook koncepció már létezett Steve Jackson és Ian Livingstone előtt is, tehát ők is utánoztak, nem? Csak próbálom követni a logikádat.

\"Amikor tudtommal semmihez nem értesz (rajzolás, programozás pl.: ezt te is elismerted a blogokon), max. a zeneszerzéshez, ahhoz is csak egy kicsit? De azért tényleg minden saját, a te kezed munkáját dicséri? Hiszi a piszi vazze. :D\"

A programozáshoz valóban nem, minden máshoz igen. A modellezéshez sem értek. Azt viszont nemtudom, honnan szedted hogy nemtudok zenétszerzni, meg grafikázni. Blender, Maya, Anvil Stúdió, FL Stúdió, Reason - mondanak neked ezek valamit?

\"Te meg írj jobb pályaszerkesztőt, ha nem tetszik bmeg. Pff.\"

Ha tudnék programozni, hidd el, megírnám. Nem érthet mindenki mindenhez...

\"Erre mintha éppen te utalgatnál folyamatosan saját magaddal kapcsolatban.\"

Vattafák? Egyszer nem írtam hogy überkirály életemjátéka a Tristania3D, vagy a könyv, amit írok. A Tristania3D korrekt, jó kis játék, csak nem a Kelladutyis vérpistikéknek készült. A könyvemmel kapcsolatban meg azt az egyetlen kijelentést tettem hogy még a Pusztítónál is nehezebb lesz. És ez speciel igaz is.

\"De te semmihez se értesz vazze, csak az ötletelés, meg tervezgetés megy ezerrel.\"

Hát ha az eddig elkészült munkáim nem győztek meg, akkor sajnállak. Aki nem tud felhőkarcolót építeni, az családi házat se építsen ezekszerint? :D LOLWUT
(köztünk maradjon,de te még feleennyit se értél el, ugatni pedig mindenki tud)

\"Középszerű játékbemutatókat csinálsz a jútyúbra a tizenéves suttyóknak.\"

Ilyen sok millió tizenéves suttyó? Ajha, és még cikkeznek az újságok, hogy öregszik az ország :D mik vannak...
Magyarázd meg az AVGN-nek, meg DaneBoe-nak is milyen prosztó dolog középszerű videókat készíteni. Szólj, ha meggyőzted az ő nézőiket is :D Mert bizonyám, az AVGN és DaneBoe is itt tart még, ej de szar nekik már.

\"Ez szerinted eredmény? Ha tényleg olyan überkreatív és újító manuszka lennél, már rég be kellett volna futnod, de minimum érdemleges munkákat kellett volna letenned az asztalra.\"

Ez szerintem eredmény. A videóim speciel már befutottak. Hogy egyeseknek nem tetszik...*vállrándítás*. Mindenkinek nem tudok megfelelni, bocsika. Képzeld, még az AVGN és DaneBoe is sorba kapja a piros kezeket a személyi trolljaitól, mert ugye akire kicsit is ráköszöntött a prosperitás, azt utálni kell. És akár hiszed akár nem, mindketten telibeszarják a veszettül dislike-oló korcsokat. Mert a kutya ugat, a karaván pedig halad.

\"Ugyebár az általad a videóidban néha lesajnált játékok fejlesztőgárdái közül többen is már tizen X évesen maradandót alkotottak...\"

Lásd Action 52. \'Nuff said. Ellentétben veled, én actually meg is tudom indokolni, hogy egy szar játék mitől szar, te meg az első pályán közlöd a foteligazságod, és az márpedig úgyvan, és krvaanyámat. Szerintem ezt itt hagyjuk abba.

\"még egy könyvet se bírtál befejezni, pedig ahhoz aztán tényleg semmi nem kell szinte, még arra sem hivatkozhatsz itt, hogy jaj, nem értek a programozáshoz, nem értek a rajzoláshoz stb.\"

Vegyél már egyszer az életben egy hosszabb,terjedelmesebb regényt a kezedbe pls, és nézd meg az utolsó oldalon, hány évig is készült. És érdekesmódon Stephen King fórumára senki nem jár ajvékolni hogy \"mékellnégyévigírniakönyvehamemáméééééé\". Ja persze, lehet 3 hónap alatt is könyvet írni,de az olyan is lesz. A könyvírás tudásodról szerintem ennyit.

\"Ha nem tűnt volna fel, arra utaltam, hogy ÉLVEZHETETLEN.\"
Én meg a Need for Speedet és az autós játékokat nem élvezem, és mégis túlléptem azon hogy négybetűs biológiai hulladékként emlegessem őket, csupán mert nem az én műfajom. Ezt jobb esetben 10-12 éves korban kinövi az ember.

\"Főleg a motor miatt élvezhetetlen egyébként, ugye tetűlassú, egy óra, amíg körbefordul az ember, és az egész mozgás darabos. Ezen kívül atompixeles a grafika, és nem, pl. a Doomé nem volt ennyire az... \"

Kézikönyvet luxus olvasni, ugye? Arról nem tehetek, hogy ezt kispóroltad, sajna-bajna ez nem a játék hibája.
A Doomé nem volt ennyire :DDDDD aha :D micsoda kár, hogy pont most mutattam be a Doom 2-t. Ha közel mész bármihez, az is pontosan ennyire atompixeles, ugyanis mindkét játéknak ugyanakkora a felbontása. Ja értem, a Doom-nak SZABAD, bocsánatbocsánat :$$$

\"csodás Tristantiádhoz viszont nincs semmi normális indítóprogram\"

Szerintem vegyél szemüveget, ott van az emulátor a ZIP csomagban. Szóval ez egy újabb bullshit.

\"Plusz se normális ajtók, se liftek, se lépcsők, se semmilyen extra action, teleport, SEMMI nincs a játékban, ugyanolyan monoton szar minden pálya, mint a Wolfban, mész előre, nyitogatod az ajtókat és ölöd a szörnyeket. Mindez kb. 50 pályán. Marha nagy élvezet egy ilyen játékot nyomni\"

LOL :DDDDDDDDDDD na mostmár biztos vagyok benne hogy az első pályán se jutottál túl :D
Összefüggéstelen marhaságokat írsz, már bocsánat.

\"És most komolyan azt akarod elhitetni, hogy a Doom és a Tristantia egy szinten van\"

Ezt sose állítottam, ne forgasd ki a szavaim. Van, amiben a Doom jobb, és van amiben a Tristania3D jobb. A grafkát tekintve viszont egy szinten van (palettázott 256 színű grafika). Lehet ez ellen kapálózni meg cirkuszolni még ötszáz oldalon keresztül, de a tény ettől még tény marad.

\"LOL A világon semmi gond nincs a régi FPS-szerkesztőkkel\"

Ellentmondásba keveredtél magaddal. Előbbi postodban még ekézted nagyban az EoD motor szerkesztőjét, pedig az is FPS-szerkesztő. Sőt, ha jól tudom, a DEU is kétdimenziós felülnézetes szerkesztő volt. Nosza, akkor kezdd el azt is fikázni, csak hogy lássam azt a kettősmércédet :D

\"De ott az IDDQD-blog, ott is kb. mindegyik hapi leírta, hogy már gyerekkorában se volt semmi problémája a szerkesztőkkel...Egyedül neked van bajod vele (tán kevés a RAM-od :D) kb. az egész magyar gamer-közösségben.\"

Aha, akkor olvasgassál ZDoomon és más Doom fórumokon is cseppecskét, mert ez így ahogy van, bullshit.

\"ha ezek szerint a játékok 80 százalékának olyan szerkesztője van, amit értesz, amivel boldogulsz, akkor nosza, csinálj egy Quake-pályát. Vagy Half life-osat. Vagy valami ilyesmit. Hajrá!\"

...éééés sikerült azt a 20%-ot meglelned amihez nincs normális szerkesztőprogram! Sajnos azonban a 20 az még mindig csak 20, nem pedig 80.

\"Csak éppen már többre vitték, mint te, meg kb. húszmilliószor nagyobb rálátásuk van a játékiparra, mint neked\"

Aham, Gamespot, IGN stb. cikkek lelopása és magyarra fordítása. Hú, mecccsoda tudomány, komolyan magam alá csokizok, milyen sokra vitték :D A natív trollkodás az valamiféle eredmény az életben? Mert akkor tényleg sokra vitték. Infókat összeszedni a netről, és ízléses keretbe foglalni, nos, ez nekem is megy, viszont én még a forrást is hajlandó vagyok feltüntetni.

\"haha, konkrétan rommá lettél oltva, több tucat arc osztott ki egyszerre, még a \"legnagyobb tisztelőd\", a Katamori gyerek is elküldött a búsba, amiért \"szakmabelinek\" mondod magad, és még Doomot se bírsz szerkeszteni, sőt, még azt sem érted, amikor elkezdik magyarázni a sinedefet, meg a többit, sőt, még neked áll feljebb, és te akarod osztani őket a szokásos kioktató, fölényes stílusodban. :D\"

Aha, tényleg nagyon beoltott egy rakat szerencsétlen pojáca, akik még a ZDoommal és a társaival se voltak tisztában :D Egyből mentem is eretvágni, milyen frankón megmondták a tutit. A legkomolyabb érvük a \"jön a banmanó\" volt. A szakmabéliséggel nincs semmi gond, tudod barátocskám, nem minden programozó ismer MINDEN programnyelvet, és nem minden grafikus ismer MINDEN grafikázóprogramot. Tehát a logikád szerint a programozó aki C#-ben tud programozni de Delphyben már nem, az egy nagy kamu faker :DDD ekkora marhaság hogy jöhetett ki egy emberből?
Érdekesmód eddig egyetlen játék szerkesztője se volt ennyire kínai, mint a Doom-é, pedig átment pár tucat játék a kezem alatt (ha nemhiszed, örömmel mutatok ezt-azt), attól hogy a Doom pályaszerkesztéshez nem értek, még szakmabéli vagyok. Ezen is cirkuszolhatsz még egy darabig, ha ennyire jólesik neked :D

\"A zidózással meg menjél a kuruttyinfóra bmeg.\"

Te meg a Zsindexre a burkolt nácizással. Owned.

\" írnak egy programot, ami tulajdonképpen egy windowsos indítóprogram, kicsit feljavítva, extrákkal, majd ingyen kirakják, pont ugyanaz, mintha csinálsz néhány pályát egy játékhoz \"folytatásként\", és árulod, mi? LOL\"

Ha jól tudom, az ID tulajdonát használták, úgyhogy jogi szempontból nagyon is. Hogy te még ezzel sem vagy tisztában, az nem az én bajom.

\"De az hiszem már kb. teszek az egészre, akarja a tököm egy ilyen alak könyvét olvasgatni.\"

Ezek után már csak azért se fogok NEKED mutatni akármit is. Téged ismerve az első vesszőhibánál kukába vágnád az egészet hogy \"szar\". Haterz gonna hate,potatoez gonna potate, barátocskám. Komolyan azt hiszed, hogy majd NEKED akarok megfelelni? :DDD
Ha ennyire vérprofi vagy mindenben amit te itt nagy hangon ócsárolsz, mutass már valamit, hogy kell ezt csinálni pls. Boldogan leszek az ifjú padawanod :$
2013. december 9. 13:22 | Válasz erre | #245
\"Én nemigen láttam különbséget házbanbóklászás és házbanbóklászás közt,de ha te mondod…\"
Ha szerinted egy könnyed hangvételű fantasy kalandjáték és egy vérfagyasztó survival-akció horrorjáték egykutya, akkor gratulálok.

\"Az Alone in the Dark igen messze volt attól hogy műfajteremtőnek lehessen nevezni\"
Csak éppen az első survival horror kalandjáték volt, meg az első valamirevaló lovecrafti horrorjáték. Tényleg marhára képben vagy a játékokat illetően.

\"Protron cannon \"Tangeríne\", Protron cannon \"Indigó\", Plazma storm, Mega Pulse, Mega Cannon, antianyag sugár, Sonic oscillátor, Thermal Shok launcher...\"
Ezek csak nevek (FPS-játékokat idéző nevek). Ezzel így semmit nem tudunk kezdeni, jól (?) hangzó fegyverneveket bárki ki tud találni.

\"Mondom én :DDD csakazért is azt hozza ki belőle hogy én bizony lopok :D Lesznek a játékban ajtók? Hú, azt már rég elsütötte a Tűzhely [sic!] varázslója! Kopizás! Oxigént lélegzik a főhős? Már ilyen is volt, fúúúj, kopizás! Lőfegyver is van benne? Micsodadologez, a Wolf3D már elsütötte? Fúj, kopizás! :DDD\"
Marha vicces. :S
De ha tényleg csak annyi hasonlóság lesz a könyved és bármi más között, hogy ajtók vannak benne és oxigént szív a főszereplő, és amúgy minden más teljesen egyedi lesz, akkor leborulok előtted. :D

\"LOL hát hogyne :D semmit nem használtam fel a realm667 oldaláról\"
Szóval 100 százalékban saját minden, még véletlenül se loptál, de még csak át sem alakítottál semmit, az összes grafikát te rajzoltad, a szörnyeket te programoztad le, meg a fegyvereket is, plusz te vetted fel a hangokat és a zenét is, ugye? Amikor tudtommal semmihez nem értesz (rajzolás, programozás pl.: ezt te is elismerted a blogokon), max. a zeneszerzéshez, ahhoz is csak egy kicsit? De azért tényleg minden saját, a te kezed munkáját dicséri? Hiszi a piszi vazze. :D

\"Ha ilyen hótegyszerű, akkor nosza, csinálj jobbat :D\"
Te meg írj jobb pályaszerkesztőt, ha nem tetszik bmeg. Pff.

\"kezdem azt hinni, egy megnemértett zseni van köztünk\"
Erre mintha éppen te utalgatnál folyamatosan saját magaddal kapcsolatban.

\"Programozni nem tudok, és nem is akarok megtanulni.\"
És ki beszélt itt programozásról? Pl. Doomos pályaszerkesztéshez rohadtul nem kell programozás.

\"Ki kell ábrándítsalak, olyan emberke aki MINDENHEZ ért, olyan nincs\"
De te semmihez se értesz vazze, csak az ötletelés, meg tervezgetés megy ezerrel. Ja, meg a 2D-s szerkesztőkben valami gányolás.
De ha tényleg annyira ász vagy, amilyennek folyamatosan láttatni akarod magad, akkor hogy a görcsbe lehet az, hogy 27 (28?) évesen még mindig itt tartasz? Középszerű játékbemutatókat csinálsz a jútyúbra a tizenéves suttyóknak. Meglévő, 2D-s játékokhoz készítesz pályákat, és könyvírást tervezgetsz ki tudja hány év óta. Ez szerinted eredmény? Ha tényleg olyan überkreatív és újító manuszka lennél, már rég be kellett volna futnod, de minimum érdemleges munkákat kellett volna letenned az asztalra. Ugyebár az általad a videóidban néha lesajnált játékok fejlesztőgárdái közül többen is már tizen X évesen maradandót alkotottak... te meg még egy könyvet se bírtál befejezni, pedig ahhoz aztán tényleg semmi nem kell szinte, még arra sem hivatkozhatsz itt, hogy jaj, nem értek a programozáshoz, nem értek a rajzoláshoz stb.

\"Ja hát igen, nem a Kell a Dutyis vérpistikéknek készült, ez igaz. Ha Kell a Dutyival akarsz játszani, akkor vedd meg AZT, és játsszál azzal.\"
Akar a tököm. Mint írtam, én is szeretem a régi játékokat. Meg pl. a Doomon éstársain nőttem fel én is.

\"Hidd el, volt élet jóval a Kell a Dutyi előtt is\"
Nem mondod? Micsoda, mások által nem tudott titkok tudója lehetsz te bmeg. Taníts, mester!

\"Játszhatatlan a játék? SZVSZ te vagy túl béna hozzá\"
Ha nem tűnt volna fel, arra utaltam, hogy ÉLVEZHETETLEN. Szó sem volt arról, hogy pl. nekem nehéz.
Főleg a motor miatt élvezhetetlen egyébként, ugye tetűlassú, egy óra, amíg körbefordul az ember, és az egész mozgás darabos. Ezen kívül atompixeles a grafika, és nem, pl. a Doomé nem volt ennyire az... és az újabb indítóprogramokkal főleg nem az, a csodás Tristantiádhoz viszont nincs semmi normális indítóprogram, kb. egy \'92-\'93 körüli ősprogram az egész. Plusz se normális ajtók, se liftek, se lépcsők, se semmilyen extra action, teleport, SEMMI nincs a játékban, ugyanolyan monoton szar minden pálya, mint a Wolfban, mész előre, nyitogatod az ajtókat és ölöd a szörnyeket. Mindez kb. 50 pályán. Marha nagy élvezet egy ilyen játékot nyomni. De mondom, nyugodtan kérdeztük meg az itteniket, hogy nekik mi a véleményük róla (vannak itt retro arcok, nyugi), és tényleg jobb-e, mint szinte bármi széles e világon. :D

\"Ótvargagyi fos a Doom, mégis a világ legjobb PC-s játékai közt van a listán\"
És most komolyan azt akarod elhitetni, hogy a Doom és a Tristantia egy szinten van (motorban, technikában, színvonalban, mindenben)? Sőt, a sajátod akár még a Doom felett is áll?
Hát erre már inkább nem is írok semmit.

\"Aha, mert nyilván attól lesz jó egy játék, hogy a hozzávaló szerkesztő totál érthetetlen, a funkciók 90%-a hasznavehetetlen szar.\"
LOL A világon semmi gond nincs a régi FPS-szerkesztőkkel, csak a környezetemben két olyan embert ismerek, aki már kb. 13-15 éves korában összehozott ezt-azt pl. a Doomhoz. De ott az IDDQD-blog, ott is kb. mindegyik hapi leírta, hogy már gyerekkorában se volt semmi problémája a szerkesztőkkel... Egyedül neked van bajod vele (tán kevés a RAM-od :D) kb. az egész magyar gamer-közösségben.
Amúgy is: ha annyira érthetetlen szar lenne, akkor nem lenne tele a net több millió házi doom-pályával. Eh, hagyjuk.

\"Megsúgom neked csak úgy halkan,hogy a játékok bő 80%-ához két dimenziós, mező alapú szerkesztő van (SCout, Red Alert 2, X-wing stb.)\"
Tényleg? Primitív, 2D-s szerkesztő van a legmodernebb 3D-s játékokhoz is?
Amúgy: ha ezek szerint a játékok 80 százalékának olyan szerkesztője van, amit értesz, amivel boldogulsz, akkor nosza, csinálj egy Quake-pályát. Vagy Half life-osat. Vagy valami ilyesmit. Hajrá!

\"A zsIDDQD-blogot meg említeni se érdemes, nagyon látszik hogy a Zsindex kutyájának a kölyke, bukott újságírókkal (Stökike), és mindenféle válogatott internetbohócokkal (Celtic, Indiscriminating power). Egyik se volt valami jelentős ellenfél.\"
Csak éppen már többre vitték, mint te, meg kb. húszmilliószor nagyobb rálátásuk van a játékiparra, mint neked (Pixelhősök könyv pl.).
Nem voltak ellenfelek: haha, konkrétan rommá lettél oltva, több tucat arc osztott ki egyszerre, még a \"legnagyobb tisztelőd\", a Katamori gyerek is elküldött a búsba, amiért \"szakmabelinek\" mondod magad, és még Doomot se bírsz szerkeszteni, sőt, még azt sem érted, amikor elkezdik magyarázni a sinedefet, meg a többit, sőt, még neked áll feljebb, és te akarod osztani őket a szokásos kioktató, fölényes stílusodban. :D
A zidózással meg menjél a kuruttyinfóra bmeg.

\"ELEASE = kiadás
Tehát nem lopott, csak nincs kifizetve\"
Ezt már nem is tudom értelmezni... az, hogy írnak egy programot, ami tulajdonképpen egy windowsos indítóprogram, kicsit feljavítva, extrákkal, majd ingyen kirakják, pont ugyanaz, mintha csinálsz néhány pályát egy játékhoz \"folytatásként\", és árulod, mi? LOL

\"De még mindig nemnyilatkoztál, konkrétan mit mutassak a majdnemkész műből...\"
Pl. egy 40-50 FP-s demót, szabályokkal együtt. Ha már tényleg közel 700 FP kész, akkor ez gondolom nem nagy ügy.
De az hiszem már kb. teszek az egészre, akarja a tököm egy ilyen alak könyvét olvasgatni.
2013. december 9. 11:34 | Válasz erre | #244
\"Az egy fantasy kalandjáték, de ne zavarjon.\"

Én nemigen láttam különbséget házbanbóklászás és házbanbóklászás közt,de ha te mondod...
Az Alone in the Dark igen messze volt attól hogy műfajteremtőnek lehessen nevezni, előtte is voltak már ilyen kalandjátékok, csak éppen szövegesek. [smiley]szomoru2[/smiley]

\"Szóval akkor mégis elismered, hogy utánzol másokat, jogos\"

Természetesen. Amennyire a Valve, a Bohemia és a többszáz másik cég utánozza az ID-et...mert háromdés lövöldözős játékot csak az ID-nek van joga készíteni ugye...*facepalm*

\"Ez már csak azért is lámaság amúgy, mert egy házban csak a hülye próbálna meg rakétavetőt bevetni. Kb. az első lövés után darabokra hullana az egész kóceráj ugyebár.\"

Így igaz. Pontosan ezért rocket launchert fogok használni, hogy a kedves játékos ne használhassa bármikor-bárhol. Látom, kezded kapisgálni...

\" Ja, hogy ehhez fantázia is kellene, nem lenne elég csak lopkodni/felhasználni a már létező fegyvereket?\"

Protron cannon \"Tangeríne\", Protron cannon \"Indigó\", Plazma storm, Mega Pulse, Mega Cannon, antianyag sugár, Sonic oscillátor, Thermal Shok launcher...
Válasszál [smiley]nevetes2[/smiley] Bizonyára azért \"lopok\" egy már létező fegyvert, mert kicsivel nagyobb az esély hogy belebotlasz egy olyanba, mint mondjuk egy sonic oscillátorba...

\"Hát szerintem pont, hogy egyre inkább úgy tűnik, de mindegy. :D Legalábbis olyan hűdeeredetinek eddig rohadtul nem tűnik. Maximum azon lehet vitázni (és mi is ezt tesszük most lényegében), hogy nyúlod-e a KJK-t, ha igen, milyen szinten, valamint mely videójátékot-kokat koppintod.\"

Mondom én :DDD csakazért is azt hozza ki belőle hogy én bizony lopok :D Lesznek a játékban ajtók? Hú, azt már rég elsütötte a Tűzhely [sic!] varázslója! Kopizás! Oxigént lélegzik a főhős? Már ilyen is volt, fúúúj, kopizás! Lőfegyver is van benne? Micsodadologez, a Wolf3D már elsütötte? Fúj, kopizás! :DDD
Ezen még Tim Langdell is csak jókat röhögne [smiley]wow3[/smiley]

\"Öhm... szóval akkor nem egy JÁTÉKBÓL szedegetted össze a dolgokat, hanem a NETRŐL.\"

LOL hát hogyne :D semmit nem használtam fel a realm667 oldaláról, csak megmutattam neked, hogy legyen valami fogalmad arról, hasonlóság és lopás közt mi a különbség :D neked nagyon lopás-fétised van...

\"Kb. minden második, minimális szerkesztői érzékkel bíró gémer meg tudja tenni, hogy összeszed egy halom dolgot a netről, majd valami gagyi, hót egyszerű 2D-s szerkesztőben csinál x pályát, és \"kiadja\".\"

Ja igen,csak az olyan is lesz, lásd Power of Destruction, Action 52 és társai.

\"valami gagyi, hót egyszerű 2D-s szerkesztőben csinál x pályát, és \"kiadja\". A net tele van ilyenekkel, sőt, ezeknél sokkal profibb, és tényleg 3D-s anyagokkal. Szóval én erre azért annyira nem verném magam a helyedben.\"

Ha ilyen hótegyszerű, akkor nosza, csinálj jobbat :D profi 3D-ben, grafikát, hangot-zenét, csak hogy lássam már, milyen tök egyszerű ez, annyit bizonygatod itt, kezdem azt hinni, egy megnemértett zseni van köztünk [smiley]nyes[/smiley] De tudod mit, én már azzal is beérem, ha önerőből összehozol pár zenét. Ja és nem MIDI hulladékot hanem rendes masterelt MP3-t. Nekem ez is megy [smiley]finom[/smiley]

\" Ja, hogy ehhez megint kellene némi tudás, kreativitás, és nem lenne elég csak lopkodni, mások kész anyagait felhasználni?\"

Programozni nem tudok, és nem is akarok megtanulni. Ki kell ábrándítsalak, olyan emberke aki MINDENHEZ ért, olyan nincs (még a Szász Marci sem). Ha te ilyen vagy, nosza, mutasd mit tudsz, és égessél be csúnyán [smiley]hawaii[/smiley]

\"Elárulom, hogy a játékod kb. játszhatatlan. Még nekem is, pedig én szívesen elszórakozok bizonyos régi játékokkal, de ez a Wolf FOS (bocs, EOD-os) motor ez valami übergagyi, és már a \'90-es évek közepe táján is az lehetett. Rohadt lassú, primitív (még szintkülönbségek sincsenek vazze!), és CSÚNYA játékokat lehet csak hozzá készíteni, amikkel a diehard Wolf-mániások szűk táborán kívül senki se képes játszani.\"

Ja hát igen, nem a Kell a Dutyis vérpistikéknek készült, ez igaz. Ha Kell a Dutyival akarsz játszani, akkor vedd meg AZT, és játsszál azzal. Hidd el, volt élet jóval a Kell a Dutyi előtt is, csakhát a mai Vér Istvánoknak a Kell a Dutyi az Isten, és minden más játék szar ugye :DDD Játszhatatlan a játék? SZVSZ te vagy túl béna hozzá, ne a vizet hibáztasd ha nem tudsz úszni [smiley]vigyor1[/smiley] Csúnya játékokat lehet hozzá készíteni? Akkor nyilván a Doom/Doom 2 is ótvargagyi fos, mert az is 256 színt használ, ugyanannyit mint a Tristania3D. És? Ótvargagyi fos a Doom, mégis a világ legjobb PC-s játékai közt van a listán (konkrétan szarráverte a híres-neves Kell a Dutyit meg a többi ilyen mai agyonhype-olt szétscriptelt hulladékot). Menj fel a zsicipédiára, és nézd meg magadnak. Hogy NEKED mi tetszik és mi nem, a szoftverpiac szempontjából tökéletesen irreleváns [smiley]vigyor3[/smiley] Magyarázd meg a Minecraftosoknak meg pl a Limbo rajongóinak (kemény KETTŐ darab szín van az egész játékban) hogy milyen ótvargagyi fos, és a Kell a Dutyi az isten

\"Ja, hogy még a Doom-motor + szerkesztő használata se megy, mert ahhoz is kellene egy kis gógyi, és nem csak pakolgatni kellene lefelé az objektumokat a 2D-s szerkesztődben, kb. úgy, mint a köztudottan óvodás szintű Heroes-szerkesztőkben? (Ugye-ugye, IDDQD-blogos viták...) Hát akkor rohadt nagy jövőd lesz a játékszakmában, az biztos.\"

Aha, mert nyilván attól lesz jó egy játék, hogy a hozzávaló szerkesztő totál érthetetlen, a funkciók 90%-a hasznavehetetlen szar. Megsúgom neked csak úgy halkan,hogy a játékok bő 80%-ához két dimenziós, mező alapú szerkesztő van (SCout, Red Alert 2, X-wing stb.) Fogadunk? Minden mező alapú szerkesztő után kapok tőled egy ezrest, na? :) A zsIDDQD-blogot meg említeni se érdemes, nagyon látszik hogy a Zsindex kutyájának a kölyke, bukott újságírókkal (Stökike), és mindenféle válogatott internetbohócokkal (Celtic, Indiscriminating power). Egyik se volt valami jelentős ellenfél.
Ja tényleg, most jut eszembe, az IDDQD kifejezést a Doom-ból lopták [smiley]violent[/smiley] Fúj halálrájuk!!!
Tényleg marha sokat értesz a PC-szofverpiachoz ám...

\"Hát utóbbi erősen valószínű, már ha tényleg kiadott, pénzért árult cuccokról van szó (nem tudom, nem ismerem őket). Ebben az esetben ugyanis tényleg fizetni kell a motorért.\"

Ja, ja, ki is nézem hogy szaladtak a céghez licenszért...[smiley]nyes[/smiley]

\"Konkrétan nem \"adták ki\", csak kitették netre, és nyilván pénzt sem kértek érte. Ehhez nem kell engedély.\"

RELEASE = kiadás
Tehát nem lopott, csak nincs kifizetve [smiley]vigyor[/smiley] Kedvenc duma [smiley]vigyor3[/smiley]

\"Mondjuk ismerve az eddigi munkáidat, nem lepődnék meg, ha még ez is becsúszna.\"

Az eddigi munkáimat ismerve...eddig nem írtam semmiféle könyvet, max cikkeket, de hát aki a kákán is csomót keres, az akkoris találni fog, ha nincs, és még meg is ideologizálja :D

\"Na, hát akkor nem csak én mondom.\"
Whoa,talk about kopizás...!

De még mindig nemnyilatkoztál, konkrétan mit mutassak a majdnemkész műből...
2013. december 9. 11:08 | Válasz erre | #243
Ne írjatok már ennyit, mert nincs türelmem végigolvasni. :)
2013. december 9. 10:06 | Válasz erre | #242
\"Na, pontosan ennyi köze lesz az enyémnek is hozzá.\"
Hááát... azok alapján, amit eddig tudunk a Műről, erre én nem vennék mérget, de hát végül is majd elválik...

\"Mellesleg az Alone in the Dark előtt is volt már King\'s Quest\"
Az egy fantasy kalandjáték, de ne zavarjon. [smiley]eplus2[/smiley]
Én rendes, lovecrafti HORROR kalandjátékról beszéltem (de nevezhetjük survival horrornak is ugye, mert az). Ilyenek korábban nem sűrűn voltak tudtommal.

\"ha ők utánoznak mást, az A-OK, de ha én teszem ezt,akkor fújmonnyonle\"
Szóval akkor mégis elismered, hogy utánzol másokat, jogos. [smiley]eplus2[/smiley]

\"Rocket launcher az lesz, így van, mivel szerény kis világunkban mágia az nincs\"
Az nincs (bár ha már szörnyeket raksz bele, akkor rakhatnál mágiát is, de mindegy, csomó modern horrorban, urban fantasyban, egyébben van valamifajta modern mágia), de rakétavető? :szemetforgat:
Ez már csak azért is lámaság amúgy, mert egy házban csak a hülye próbálna meg rakétavetőt bevetni. Kb. az első lövés után darabokra hullana az egész kóceráj ugyebár. [smiley]eplus2[/smiley]

\"villámcsapással meg tűzlabdával nem lehet odapörkölni, kell másmilyen szuperfegyver.\"
Találj ki valami egyedi, modern szuperfegyvert, ami nem rakétavető, gránátvető és nem tudom. Ja, hogy ehhez fantázia is kellene, nem lenne elég csak lopkodni/felhasználni a már létező fegyvereket? [smiley]eplus2[/smiley]

\"Lőfegyverek mellesleg az Elátkozott Ház idejében is léteztek. Jaa hogy nekik szabad, értem én…\"
Nyilván, pisztoly, puska, ezek szerepeltetése nem gáz egy mai korban játszódó könyvben, játékban, akármiben. Meg ezek nem is FPS-beütésűek. De a rakétavető, meg gránátvető és mindenféle szuperfegyver egyfelől marhaság pl. egy házban, mint írtam, másfelől meg tényleg FPS-szerűvé teszi a játékot. De mondom, felőlem...

\"Az pedig, hogy tömve lesz káromkodással, barokkos túlzás.\"
Hát te mondtad korábban, vazze. [smiley]eplus2[/smiley]

\"Nyilván nem lesz ízig-vérig KJK, de a koncepciója ugyanaz lesz mint a KJK-ké.\"
Tehát? Mentsük meg a világot, vagy mire gondolsz \"koncepció\" alatt?
Mert ha a \"koncepció\" alatt a lapozgatást érted, az nem KJK-találmány, mint már írtam (bár úgy tűnt, \"nem ment át\" az üzenet, mert nem reagáltál rá semmit, na mindegy).

\"No, még a végén kiderül hogy mégse utánozok\"
Hát szerintem pont, hogy egyre inkább úgy tűnik, de mindegy. :D Legalábbis olyan hűdeeredetinek eddig rohadtul nem tűnik. Maximum azon lehet vitázni (és mi is ezt tesszük most lényegében), hogy nyúlod-e a KJK-t, ha igen, milyen szinten, valamint mely videójátékot-kokat koppintod. [smiley]eplus2[/smiley]

\"Tán még meg is állapodhatunk abban, hogy egyedi darab lesz.\"
Majd ha végre előrukkoltál vele, és olvashattuk, ÉS tényleg egyedi darabnak érezzük, akkor megállapodhatunk ebben. Addig maximum te állíthatsz ilyeneket, mi meg joggal kételkedhetünk ebben az eddigiek alapján. [smiley]eplus2[/smiley]

\"életerő-ügyesség-szerencse-félelem pontok lesznek\"
Hát az életerő, meg a szerencse ebből még okés, mert ilyenek tényleg vannak más típusú könyvekben is, de az ügyesség, meg a félelem tényleg KJK-\"specialitás\". Tehát akkor ezeket biztos nyúlod. [smiley]eplus2[/smiley]

\"Komplett befejezést készítettem az eredeti játékhoz, és mivel nincs hivatalos befejezés, úgy marad ez. És elkezdtem árulni, mert az eredeti játék szerzőcsapata már 20+ éve nem létezik.\"
Nem létezik - mármint feloszlottak, gondolom. [smiley]eplus2[/smiley]
Attól még, mert valakik feloszlottak, a jogok nyilván ugyanúgy az egyes embereknél vannak, és az ő engedélyük nélkül senki sem árusíthat semmi olyat, ami a saját szellemi termékükre (játékukra) épül. Ez biztos. Pl. amikor a közelmúltban a Pocket PC-féle gépekre lettek átírva/kiadva a régi klasszikus 2D-s játékok, azoknál is mind be kellett szerezni az engedélyeket, erről lehetett is hallani annak idején, bizonyos játékokat pl. ezért nem adhattak ki (nem tudták felvenni a kapcsolatot a régi, 20 évvel ezelőtti fejlesztőgárdával, vagy nem egyeztek bele a dologba).
De tényleg kíváncsi lennék, hogy mit szólnának a sztoridhoz - hogy ugye csináltál x pályát a játékhoz és pénzért árulod - az eredeti készítők, lehet, hogy majd kinyomozom az elérhetőségüket, és megírom nekik. [smiley]eplus2[/smiley] Jó, nem, jobb dolgom is van ennél.

\"www.realm667.com
Nézz szét a Beastiary-ban egy kicsit, de a textúra könyvtárban is tehetsz körutat. Csak hogy lásd, mit neveznek lopásnak.\"
Öhm... szóval akkor nem egy JÁTÉKBÓL szedegetted össze a dolgokat, hanem a NETRŐL. Ez végül is annyiból jobb, hogy tényleg nem jogvédett anyagokat használtál fel, viszont továbbra is necces, hogy mások szellemi termékeiből összeállítasz egy \"új\" játékot, és ezt a SAJÁTODKÉNT adod el. [smiley]circling[/smiley] Arról nem is beszélve, hogy erre még büszke is vagy. Ház vazzeg, ez már csak azért is gáz, mert ez NEM teljesítmény! Kb. minden második, minimális szerkesztői érzékkel bíró gémer meg tudja tenni, hogy összeszed egy halom dolgot a netről, majd valami gagyi, hót egyszerű 2D-s szerkesztőben csinál x pályát, és \"kiadja\". A net tele van ilyenekkel, sőt, ezeknél sokkal profibb, és tényleg 3D-s anyagokkal. Szóval én erre azért annyira nem verném magam a helyedben. Ha igazán nagy \"májer\" vagy, akkor csinálj RENDES, 3D-s játékot, SAJÁT grafikákból, szörnyekből, fegyverekből! (De akár saját motort is írhatsz hozzá, \"ha lúd, legyen kövér\" alapon, hogy téged idézzelek. [smiley]eplus2[/smiley]) EZ teljesítmény lenne. Ja, hogy ehhez megint kellene némi tudás, kreativitás, és nem lenne elég csak lopkodni, mások kész anyagait felhasználni? [smiley]eplus2[/smiley]

\"Ezekkel csináltam egy rakat olyan pályát, ami fényévekkel jobb a mai játékok szarráscriptelt press any key to win pályáitól\"
Ezt (tényleg fényévekkel jobb-e a wolf-utánzatod a mai csúcsszuper játékoknál) azért megszavaztatnám mondjuk az itteni gémerekkel. [smiley]eplus2[/smiley]
Elárulom, hogy a játékod kb. játszhatatlan. Még nekem is, pedig én szívesen elszórakozok bizonyos régi játékokkal, de ez a Wolf FOS (bocs, EOD-os) motor ez valami übergagyi, és már a \'90-es évek közepe táján is az lehetett. Rohadt lassú, primitív (még szintkülönbségek sincsenek vazze!), és CSÚNYA játékokat lehet csak hozzá készíteni, amikkel a diehard Wolf-mániások szűk táborán kívül senki se képes játszani. Élvezhetetlenek. Minimum Doom-motort kellett volna használnod, hogy tényleg szélesebb rétegek számára is élvezhető legyen. Ja, hogy még a Doom-motor + szerkesztő használata se megy, mert ahhoz is kellene egy kis gógyi, és nem csak pakolgatni kellene lefelé az objektumokat a 2D-s szerkesztődben, kb. úgy, mint a köztudottan óvodás szintű Heroes-szerkesztőkben? [smiley]eplus2[/smiley] (Ugye-ugye, IDDQD-blogos viták...) Hát akkor rohadt nagy jövőd lesz a játékszakmában, az biztos.

\"tekints meg pár Half-Life 2 modot (pl. a Garry\'s mod-ot), vagy Minecraftot. Tényleg baromi sok újrarajzolás meg újratervezés van bennük, és azt is teljesen valószerűnek tartom, hogy libasorba mentek fizetni a cégekhez a motor használatáért :DDD\"
Hát utóbbi erősen valószínű, már ha tényleg kiadott, pénzért árult cuccokról van szó (nem tudom, nem ismerem őket). Ebben az esetben ugyanis tényleg fizetni kell a motorért.

\"Graf Zahl és a többiek se fizettek egy kanyit se az ID-nek, mikor kiadták a ZDoomot, jDoomot, GZDoomot stb.\"
Konkrétan nem \"adták ki\", csak kitették netre, és nyilván pénzt sem kértek érte. Ehhez nem kell engedély.

\"Jöjjenek csak, hozhatják a tini nindzsa TEKeseket is [smiley]violent[/smiley] Csak nehogy visszafelé süljön el a dolog...\"
Mármint? Te bünteted meg őket adócsalásért? [smiley]eplus2[/smiley]

\"(fordítási hiba nálam pl. nem lesz)\"
LOL, hát ez aztán nagy erény lesz.
Mondjuk ismerve az eddigi munkáidat, nem lepődnék meg, ha még ez is becsúszna. [smiley]eplus2[/smiley]

\"Valóban, sok a duma, tavaszra viszont elkészül a Nagy Mű\"
Ezt mintha már hallottuk volna legalább egyszer. [smiley]eplus2[/smiley]

\"csak egy kicsivel több bizalmat kérek. Ha eleve így állsz hozzá, hogy \"ez márpedig szar lesz és kész\", akkor nincs értelme bármit is mutatni.\"
Pont azért kellene végre mutatnod valamit, hogy lássuk, nem lesz igénytelen, nem lesz koppintás (mert a hozzászólásaidból eddig tényleg erősen erre lehet következtetni).

\"A légvárazást pedig egy bizonyos Németh Tomika szokta hajtogatni rendszeresen... [smiley]fantasy-34[/smiley]\"
Na, hát akkor nem csak én mondom. [smiley]eplus2[/smiley]
2013. december 8. 21:55 | Válasz erre | #241
A Főmágus, mint guberáló, ez jó:D
Akkor hogy győzte le a Hidrát? Ahhoz kevés néhány ügyes trükk.
Végül is ettől marad meg a misztikuma, hogy nem tudunk róla szinte semmit.
2013. december 8. 21:04 | Válasz erre | #240
\"He? Az Alonénak és az Elátkozott háznak maximum annyi köze van egymáshoz, hogy mindkettő horror és egy házban játszódik.\"

Na, pontosan ennyi köze lesz az enyémnek is hozzá. Mellesleg az Alone in the Dark előtt is volt már King\'s Quest, sőt, Atari-játékok is ilyen témában. Szóval akkor ki is koppint kit? :D Ja értem, ha ők utánoznak mást, az A-OK, de ha én teszem ezt,akkor fújmonnyonle [smiley]nevetes2[/smiley] Világos [smiley]buck[/smiley]

\"Úgy, hogy rakétavető, meg egyéb FPS-ízű fegyverek, fegyvernevek\"

Rocket launcher az lesz, így van, mivel szerény kis világunkban mágia az nincs, villámcsapással meg tűzlabdával nem lehet odapörkölni, kell másmilyen szuperfegyver. A Protron cannon \"Tangeríne\" pedig csak egy példa volt. Lőfegyverek mellesleg az Elátkozott Ház idejében is léteztek. Jaa hogy nekik szabad, értem én...

Ja, csak ezek sincsenek tele káromkodással, max. időnként valaki \"bazdmegel\" egyet. Te viszont azt írtad, hogy tömve lesz káromkodással a Nagy Mű. A kettő nem ugyanaz.
Mellesleg az Elátkozott házban sincs káromkodás, mégis nagyon működik a könyv. De nekem aztán mindegy. Úgy cseszed el a Nagy Művet, ahogy akarod.

Aha, látom nemsűrűn forgatod ezen írók könyveit. Egy átlag Stephen King-regényben annyi káromkodás és szitokszó van, hogy simán megtöltene egy Szamuráj kardja (bocsánatbocsánat, SzamuráLY kardLYa,így helyes!!!) méretű kötetet. És ő még próbál is szolídan fogalmazni. Az pedig, hogy tömve lesz káromkodással, barokkos túlzás.

Nyilván nem lesz ízig-vérig KJK, de a koncepciója ugyanaz lesz mint a KJK-ké. No, még a végén kiderül hogy mégse utánozok [smiley]action[/smiley] Tán még meg is állapodhatunk abban, hogy egyedi darab lesz. A koncepció kb. annyiban hasonlít, hogy lapozgatós lesz, életerő-ügyesség-szerencse-félelem pontok lesznek, viszont jópár újítással. Többek közt NEM lesz szerencsére limit. Ezenkívül szakítottam azzal az elég komoly hibával is, hogy \"ha ezt a tárgyat elviszed, ott kell hagynod helyette valamit\". Van kb. 40 rakhelyed, és a könyv külön veszi a zsebedet meg a hátizsákodat is (az elején nincs is hátizsákod, menet közben kell felszedni).

\"Nevezheted, aminek akarod, a lényeg, hogy csináltál néhány pályát az eredeti játékhoz, majd ráfogtad, hogy folytatás-sequel-akármi, és bármiféle engedély nélkül elkezdted árulni. Erre én annyira nem lennék büszke azért.\"

Komplett befejezést készítettem az eredeti játékhoz, és mivel nincs hivatalos befejezés, úgy marad ez. És elkezdtem árulni, mert az eredeti játék szerzőcsapata már 20+ éve nem létezik.

\"Majd egyszer alaposabban megnézem, hogy mi az benne, ami saját, és mi az, ami máshonnan van, de amikor annak idején belenéztem, a cuccok-textúrák-egyebek kb. 80 százaléka ismerősnek tűnt valahonnan. Vagy max. nagyon kicsit lehettek módosítva, átrajzolva Paintban...\"

www.realm667.com
Nézz szét a Beastiary-ban egy kicsit, de a textúra könyvtárban is tehetsz körutat. Csak hogy lásd, mit neveznek lopásnak. Ja, hát téglafal meg csuhás fickó biztos van ötven másik játékban (Assassin\'s Creed), tehát ők is mind tolvajok, csak mert Wolf3Dben volt először téglafal...
Ja, és ez még csak EGY ilyen oldal volt. Ó mely sok tolvaj terem ama nagy Interneten...

\"Az majdnem ugyanaz. De amúgy nincs jelentősége, hogy pontosan mivel készült... A lényeg, hogy fogtál egy már létező motort, lényegében semmilyen változtatást nem eszközöltél rajta, loptál (esetleg átszerkesztettél) egy halom grafikát és miegymást, ezekkel csináltál egy rakat ilyen-olyan pályát, és ezt is \"kiadtad\", majd ezt is pénzért árultad. Az eredeti tulajdonosok engedélye nélkül persze.
Igen, szoktak olyat a \"nagyok\" is, hogy egy, már létező motort használnak, pl. Doom, Quake, Unreal... de azon szokás változtatni, szokás mindent újrarajzolni, és legfőképp: ezért szokás fizetni az engine tulajdonosainak. Te egyiket sem tetted meg, főleg nem az utóbbit.\"

Lásd előbbi pont. Ezentúl tehát pixelenként licenszelni kell a falakat, a tárgyakat, mindent, különben lopás :DDD Ezekkel csináltam egy rakat olyan pályát, ami fényévekkel jobb a mai játékok szarráscriptelt press any key to win pályáitól, és ingyenesen letölthetővé tettem.
Az EoD motor eredeti tulajdonosa AreyeP és MCS, és ők maguk rakták ki letöltésre. Open Source, megintcsak. Nézz utána mi ez a kifejezés, mert ez így csak vaktába lövöldözés...
Szokás mindent újrarajzolni, meg lópikula, hát hogyne...tekints meg pár Half-Life 2 modot (pl. a Garry\'s mod-ot), vagy Minecraftot. Tényleg baromi sok újrarajzolás meg újratervezés van bennük, és azt is teljesen valószerűnek tartom, hogy libasorba mentek fizetni a cégekhez a motor használatáért :DDD ahogy aztat Móricka elképzeli :D
Graf Zahl és a többiek se fizettek egy kanyit se az ID-nek, mikor kiadták a ZDoomot, jDoomot, GZDoomot stb. de te biztos jobban tudod, úgy van, ahogy te kijelented, aki nem programoz magának motort az = tolvaj.

\" ennél kicsit többről lehetett szó... arról nem is beszélve, hogy ugye eleve - mondjuk így - nem teljesen a saját szellemi termékedet árultad.\"

Jöjjenek csak, hozhatják a tini nindzsa TEKeseket is [smiley]violent[/smiley] Csak nehogy visszafelé süljön el a dolog...

\"de hogy valami nem jó egy könyvben, BEZZEG ezt te majd pl. Jacksonékkal szemben milyen faszán megoldod, hát ilyen számtalanszor volt.\"

Ilyen lehet hogy volt, de ez továbbra se gerincből leszarozás. Vannak a KJK könyveknek is hiányosságaik, azt ki is emeltem minden írásomban eddig, viszont az előnyös oldalaikat ugyanúgy. Abban meg mi a rossz, ha tanulok az esetleges hibákból? Nyilván az én könyvemben is lesz hiányosság, csak a mennyiség nem mindegy (fordítási hiba pl. nem lesz). Például a Drumer-Murder és IforTynin-jellegű buktatókat máris ki tudtam védeni, mert ahogy olvastam, ezeken rengetegen elhasaltak (rpg-n és Abydoson is).
Valóban, sok a duma, tavaszra viszont elkészül a Nagy Mű, csak egy kicsivel több bizalmat kérek. Ha eleve így állsz hozzá, hogy \"ez márpedig szar lesz és kész\", akkor nincs értelme bármit is mutatni. És konkrétan mit szeretnél, mit mutassak belőle? Demót sose szoktam kiadni semmiből, de szívesen mutatok részeket. Konkrétan 40 betöltetlen fejezetpont maradt a 700-ból, úgyhogy ez vastagon nem ötletelés-kamuzás. A légvárazást pedig egy bizonyos Németh Tomika szokta hajtogatni rendszeresen... [smiley]fantasy-34[/smiley]
2013. december 8. 19:45 | Válasz erre | #239
\"Ha már mindenképp utánzatnak akarod tekinteni, akkor leginkább Alone in the Dark, de ha így nézzük, az Alone is Elátkozott Ház utánzás.\"
He? Az Alonénak és az Elátkozott háznak maximum annyi köze van egymáshoz, hogy mindkettő horror és egy házban játszódik.
Az Alone amúgy köztudottan Lovecraft-utánérzés. Mivel azonban előtte nem sűrűn volt hasonló PC-s kalandjáték, ez nem különösebben gáz. Nálad viszont az a helyzet, hogy egy koppintást koppintasz. :D Sőt, több dolgot utánzol egyszerre. Mondjuk eddigi \"munksságodat\" ismerve ez végül is nem túl meglepő.

\"A Quake hogy jön ide?\"
Úgy, hogy rakétavető, meg egyéb FPS-ízű fegyverek, fegyvernevek (\"Protron cannon Tangeríne: hát ha ez nem FPS-ízű fegyvernév, akkor semmi), FPS-lények, FPS-feeling... Igaz, mondhattam volna Doomot is. A lényeg, hogy kb. olyan lesz a csodálatos Nagy Műved, mint egy Alone/FPS/Elátkozott ház keverék. Nagyon eredeti lesz, mondhatom.[smiley]eplus2[/smiley]

\"KJK könyvben lehet, hogy nem, de kb. minden könyvben van valamilyen szintű trágárkodás. Legyen az Alien-sorozat, Stephen King, vagy Danielle Steel.\"
Ja, csak ezek sincsenek tele káromkodással, max. időnként valaki \"bazdmegel\" egyet. Te viszont azt írtad, hogy tömve lesz káromkodással a Nagy Mű. A kettő nem ugyanaz.
Mellesleg az Elátkozott házban sincs káromkodás, mégis nagyon működik a könyv. De nekem aztán mindegy. Úgy cseszed el a Nagy Művet, ahogy akarod. [smiley]eplus2[/smiley]

\"A világot, mint te is írtad, nem fogom használni, de megemlíteni nem tilos.\"
Hát ez határeset... de talán \'megemlíteni\' nem tilos.

\"Személynevek és logók nem lesznek, sőt a szabályrendszer sem ugyanaz.\"
Akkor meg mégsem KJK-t írsz... ha se a világ, se a szabályrendszer nem ugyanaz, de még csak a stílus és a hangulat sem, akkor tényleg kb. nulla köze lesz a KJK-hoz, ahogy az elején is írtam. Attól nem lesz KJK, hogy beleírod azt a szót, hogy \"Titán\".

\"A koncepciót és az alapdolgokat a KJK-ból valóban használja.\"
Most írtad, hogy a szabály is más, tehát akkor az \"alapdolgokat\" nem fogja használni.
A \"koncepció\" alatt a lapozgatásra gondolsz? Mert magát a műfajt durvára nem Jacksonék találták ki, jóval őelőttük is volt már gamebooks. Tehát igen, akkor semmi köze nem lesz a KJK-hoz.
Hát legalább akkor mégsem fogják elkapni a t*ködet, ha kiadod. [smiley]eplus2[/smiley]

\"Steve Jackson és Ian Livingstone ilyenformán mást se csinálhatna egész nap,csak járkálhatna a bíróságra, hisz aki lapozgatós könyvet készít, az már eleve olyasmit használ, amit ők kitaláltak, nem?\"
Nem, ez nettó baromság, lásd fent. Marhára képben lehetsz akkor, ha azt hiszed, hogy a KJK-k voltak az első lapozgatósok...

\"Igazad van, ez nem TC, hanem sequel.\"
Nevezheted, aminek akarod, a lényeg, hogy csináltál néhány pályát az eredeti játékhoz, majd ráfogtad, hogy folytatás-sequel-akármi, és bármiféle engedély nélkül elkezdted árulni. Erre én annyira nem lennék büszke azért.

\"Az \"összeszedtél\" az jó lesz \"saját magad készítettél\"-nek is.\"
Majd egyszer alaposabban megnézem, hogy mi az benne, ami saját, és mi az, ami máshonnan van, de amikor annak idején belenéztem, a cuccok-textúrák-egyebek kb. 80 százaléka ismerősnek tűnt valahonnan. Vagy max. nagyon kicsit lehettek módosítva, átrajzolva Paintban...

\"Még csak nem is Wolf3D motort használ a Tristania3D, hanem EoD motort\"
Az majdnem ugyanaz. De amúgy nincs jelentősége, hogy pontosan mivel készült... A lényeg, hogy fogtál egy már létező motort, lényegében semmilyen változtatást nem eszközöltél rajta, loptál (esetleg átszerkesztettél) egy halom grafikát és miegymást, ezekkel csináltál egy rakat ilyen-olyan pályát, és ezt is \"kiadtad\", majd ezt is pénzért árultad. Az eredeti tulajdonosok engedélye nélkül persze.
Igen, szoktak olyat a \"nagyok\" is, hogy egy, már létező motort használnak, pl. Doom, Quake, Unreal... de azon szokás változtatni, szokás mindent újrarajzolni, és legfőképp: ezért szokás fizetni az engine tulajdonosainak. Te egyiket sem tetted meg, főleg nem az utóbbit.

\"A NAV-sok meg jöjjenek csak [smiley]mf1[/smiley] Ezzel már kb. a bíróság portáján körberöhögnék őket.
Ebben ne legyél olyan biztos... elvileg már az is büntetendő, ha átmész a szomszédba fát vágni, ezért pénzt kapsz, és nem adózol belőle. :D Itt meg azért ennél kicsit többről lehetett szó... arról nem is beszélve, hogy ugye eleve - mondjuk így - nem teljesen a saját szellemi termékedet árultad.

\"Ez itt nem Amerika, ahol bárkit beperelhetsz egyetlen szóért, ha Tim Langdell a neved [smiley]zavart1[/smiley]\"
Nem beperlésről lenne itt szó esetleg, hanem feljelentésről. [smiley]eplus2[/smiley] De nyugi, én biztos nem fogok ilyet tenni, ennyire nem vagyok köcsög. Meg annyira nem is érdekel az egész, úgy ügyeskedsz, meg húzol le embereket felőlem, ahogy akarsz.

\"Olyat szeretnék látni ahol konkrétan közöltem egy könyvről hogy mekkora rakás szar, mert nincs benne Protron cannon \"Tangeríne\" és hasonlók.\"
Azt, hogy az egész szar, biztos nem jelentetted ki, de hogy valami nem jó egy könyvben, BEZZEG ezt te majd pl. Jacksonékkal szemben milyen faszán megoldod, hát ilyen számtalanszor volt.
Amúgy meg sok a duma. Már lassan három éve szövegelsz itt a Nagy Műről, viríthatnál már valamit. Legalább valami konkrét szöveget, még inkább, DEMÓ verziót tegyél közzé, hogy végre mi is meggyőződhessünk a Nagy Mű erényeiről, ellenkező esetben kénytelen leszünk azt hinni, hogy az egész csak üres duma, csak ötletelsz, szövöd a légvárakat - ez amúgy is jellemző rád, ha jól tudom - , és valójában még semmi kézzelfogható nincs a projektből.
2013. december 8. 17:02 | Válasz erre | #238
\"Rohadtul KJK-s hangulatú, stílusú lesz egy ilyen Elátkozott ház/Quake/Alone keverék, ami tele van káromkodással, de mindegy, majd meglátjuk…\"

Ha már mindenképp utánzatnak akarod tekinteni, akkor leginkább Alone in the Dark, de ha így nézzük, az Alone is Elátkozott Ház utánzás. A Quake hogy jön ide?

\"Nagy újítás. Ez maximum igénytelenné fogja tenni a könyved - nem, véletlen, hogy másoknál se volt ilyen -, de ahogy érzed.\"

KJK könyvben lehet, hogy nem, de kb. minden könyvben van valamilyen szintű trágárkodás. Legyen az Alien-sorozat, Stephen King, vagy Danielle Steel. Igen kevés az olyan ember, aki magasröptű lexikális módon beszél, mint ahogy az jópár KJK könyvben elő van adva. Igénytelen, meglehet, de életszerű.

\"De próbáld ki, majd meglátjuk, mi fog kisülni a dologból.\"

A világot, mint te is írtad, nem fogom használni, de megemlíteni nem tilos. Személynevek és logók nem lesznek, sőt a szabályrendszer sem ugyanaz. A HK-kötekekben is ugyanúgy van életerő, meg szerencse (jó, ügyesség az nincs). Majd meglátod.

\"Gondolom ha már KJK-ról beszélsz, akkor vastagon épül majd a KJK-rendszerére, akkor pedig már rák*rtál.\"

A koncepciót és az alapdolgokat a KJK-ból valóban használja. Csak úgy mint minden más lapozgatós könyv. Steve Jackson és Ian Livingstone ilyenformán mást se csinálhatna egész nap,csak járkálhatna a bíróságra, hisz aki lapozgatós könyvet készít, az már eleve olyasmit használ, amit ők kitaláltak, nem?

\"És te mikor gyártottál RENDES TC-ket? Csináltál egy természetesen nem hivatalos \"folytatás\"-féleséget vagy mit a Supaflexhez vagy mi a bánathoz, és elkezdted árulni.\"

Igazad van, ez nem TC, hanem sequel. Nemhivatalos befejezés, merthogy hivatalos nem létezik, se másmilyen. Ilyen körülbelül minden második játéknak van: Commander Keen, Doom, Wolf3D, nézz körül kicsit.

\"Meg különféle wolfos játékokból összeszedtél egy halom dolgot, és azokból összegányoltál egy \"új\" wolf-klónt Tristantia 3D fantázianéven... Szóval lopkodtál, jogokat sértettél, és mindezzel még anyagi haszonra is szert tettél. Meg gondolom nem is adóztál belőlk... Kíváncsi lennék, hogy a NAV/APEH mit szólna ehhez a történethez.\"

Az \"összeszedtél\" az jó lesz \"saját magad készítettél\"-nek is. Ha nem hiszed el...*shrug* Még csak nem is Wolf3D motort használ a Tristania3D, hanem EoD motort, de nem várom el tőled hogy ezekkel tisztába légy :) Open source, tudod. És mellesleg köze nincs a Wolfhoz, nem véletlen TC. Tehát a logikád alapján mindenki lop, aki FPS játékot készít, mert az ID Software találta ki, és pereljünk a Digital Illusionstól a Valve-n át mindenkit, mert azok mind tolvajok [smiley]wow1[/smiley] Ezt ugye te se gondoltad komolyan...
A NAV-sok meg jöjjenek csak [smiley]mf1[/smiley] Ezzel már kb. a bíróság portáján körberöhögnék őket. Ez itt nem Amerika, ahol bárkit beperelhetsz egyetlen szóért, ha Tim Langdell a neved [smiley]zavart1[/smiley]

\"Majd ráérő időmben visszakeresek. De az biztos, hogy szinte rögtön azzal nyitottál ezen az oldalon, hogy oldalas hozzászólások formájában elkezdted bereklámozni a saját könyvedet, úgy, hogy közben egy halom régi könyvbe belerúgtál; a régi könyvekben ez volt, meg az, ilyen hibáik voltak, meg olyanok, bezzeg nálad ilyen nem lesz satöbbi.\"

Olyat szeretnék látni ahol konkrétan közöltem egy könyvről hogy mekkora rakás szar, mert nincs benne Protron cannon \"Tangeríne\" és hasonlók. Olyat bizonyára írtam, hogy az Elátkozott Házban nincs fürdőszoba, az én irományomban pedig lesz, de ezt belerúgásnak nevezni igen erőteljes csúsztatás.

A romantikus KJK-kat megnézem ám, ne aggódj.

\"Kivéve a te könyvedben, mi? :D Mert gondolom ott még véletlenül se lesz gyilkolás a romantika mellett...
Amúgy meg minden valamirevaló romantikus történetben van több-kevesebb erőszak, de mindegy...\"

Hogyne lenne gyilkolás benne! Viszont a romantika nem kötelező vonal hanem opcionális (ha kihúzod addig persze, ami erősen kétséges), és nem ölöd meg a romantika tárgyát [smiley]crazya[/smiley] A BB-ben átolvastam újra azokat a fejezeteket, és semmi részvétet vagy megbánást nem mutat a főhős amikor megöli a valamikori barátnőjét. Nyilván nem rossz a befejezés, de a flashbackeken kívül nincs romantikus jellege...
2013. december 8. 16:58 | Válasz erre | #237
Sok ilyen kalandvégi főellenség(Ikiru;Morgana;Xakhaz)azért nem került bele a Titánba mert nyilván még az adott könyvek sem készültek el a Titán kéziratának lezártáig,másrészt Gascoigne elsősorban az eredeti szerzőpáros műveire koncentrált!(Oké,van olyan is ami még szintén nem készült el időben,és mégis bekerült,mint pl.Razaak is.Itt pedig az lehet a kikövetkeztethető szitu,hogy maga a karakterkoncepció már létezett,csak még a könyvben való fellépés váratott magára,ki tudja milyen okok miatt.)
Másrészt Csontos Zanbar nem a Tolvajok Városának főellensége,ill.mint a könyvnek igen,de nem magának a városnak-mivel attól némileg távolabb lakik egy toronyban-és ezért szerintem passzolt oda.
Tedd azt másokkal,amit szeretnél hogy veled tegyenek meg,illetve ne tedd,amit magadnak sem szeretnél!
2013. december 8. 16:45 | Válasz erre | #236
Azért ez a Balthus \"egy egyedi kidobóember/punk keverék\" elég fals megállapítás,mintahogyan végképp nem is raszta,miként azt a 231-es hozzászólásodban írtad!
Szimplán egy lófarok tincse van a feje tetején,ami attól speciális hogy mindez teljesen körbe van borotválva,azaz ennyi a haja!Mint ezeknek itt:[smiley]Barbarian-icon[/smiley][smiley]Barbarian2-icon[/smiley]
Az pedig már csak szőrszálhasogatás hogy Csontos Zanbar sem szimpla csontváz köpenyben...és nem csak azért mert tüskés a koponyája ami egy szimpla csontvázra nem jellemző,hanem mert szemgolyói is vannak![smiley]nevetes1[/smiley]
Amúgy nem kérdéses hogy melyik a kettő közül az ötletesebb karakter!
Tedd azt másokkal,amit szeretnél hogy veled tegyenek meg,illetve ne tedd,amit magadnak sem szeretnél!
2013. december 8. 16:38 | Válasz erre | #235
\"A Titánhoz közvetlenül köze nincs (de feltűnik benne a Titán is)\"
Ja, tényleg, mintha írtad volna, \"húsvéti tojás\" formájában. Gratulálok. Rohadtul KJK-s hangulatú, stílusú lesz egy ilyen Elátkozott ház/Quake/Alone keverék, ami tele van káromkodással, de mindegy, majd meglátjuk...

\"trágárkodás az nincs, de hát kell az újítás.\"
Nagy újítás. Ez maximum igénytelenné fogja tenni a könyved - nem, véletlen, hogy másoknál se volt ilyen -, de ahogy érzed.

\"És miért is perelnének be? Mert egy létező koncepcióból saját könyvet kreálok?\"
Pont azért. Ugyanis minden védett, a világ és személynevek, a logók és egyebek, a szabályrendszer... De próbáld ki, majd meglátjuk, mi fog kisülni a dologból. [smiley]eplus2[/smiley]

\"Ez kb. olyan baromság, mintha az ID Software sorba beperelné az összes FPS játék készítőt, mert az ő intelligens tulajdonukat használják, és mert medikit adja az életerőt, armor a páncélt, és shotgun van benne.\"
Ez nyilván hülyeség.
És csak annyi átfedés lesz a műved és a KJK között, hogy pl. gyógyitalokkal tudja majd gyógyítani magát a játékos, mi? Persze... Gondolom ha már KJK-ról beszélsz, akkor vastagon épül majd a KJK-rendszerére, akkor pedig már rák*rtál.

\"Fan-anyag legyártása és TC készítése az két külön dolog, ne keverjük már az almát a rinocérosszal pls. TC-t bármikor bárki kiadhat, és árulhat pénzért is. \"Open Source\" kifejezés mond valamit?\"
És te mikor gyártottál RENDES TC-ket? Csináltál egy természetesen nem hivatalos \"folytatás\"-féleséget vagy mit a Supaflexhez vagy mi a bánathoz, és elkezdted árulni. Meg különféle wolfos játékokból összeszedtél egy halom dolgot, és azokból összegányoltál egy \"új\" wolf-klónt Tristantia 3D fantázianéven... Szóval lopkodtál, jogokat sértettél, és mindezzel még anyagi haszonra is szert tettél. Meg gondolom nem is adóztál belőle... Kíváncsi lennék, hogy a NAV/APEH mit szólna ehhez a történethez. [smiley]eplus2[/smiley] A jogtulajdonosokról már nem is beszélve.

\"Tudnál konkrét példát is hozni, mikor rúgtam bele ok nélkül egy KJK kötetbe?\"
Majd ráérő időmben visszakeresek. De az biztos, hogy szinte rögtön azzal nyitottál ezen az oldalon, hogy oldalas hozzászólások formájában elkezdted bereklámozni a saját könyvedet, úgy, hogy közben egy halom régi könyvbe belerúgtál; a régi könyvekben ez volt, meg az, ilyen hibáik voltak, meg olyanok, bezzeg nálad ilyen nem lesz satöbbi.

\"Miféle oldalt is linkeltél? És hol? Szeretném látni azt a többtucatnyi romantikus kalandkönyvet :D\"
http://www.gamebooks.org/show_category.php?id=32

\"VOLT a szerelme. Egyébként meg a romantika és a mészárlás SZVSZ elég vastagon kizárja egymást\"
Kivéve a te könyvedben, mi? :D Mert gondolom ott még véletlenül se lesz gyilkolás a romantika mellett...
Amúgy meg minden valamirevaló romantikus történetben van több-kevesebb erőszak, de mindegy...
2013. december 8. 15:38 | Válasz erre | #234
A Titánhoz közvetlenül köze nincs (de feltűnik benne a Titán is), de ha már itt tartunk, az Elátkozott Háznak sincs köze közvetlenül a Titánhoz, a Haláltalizmánnak se, sőt az Országúti harcosnak se. A modern fegyver pedig ugyanazért lesz benne, ami miatt a Titánon a villámcsapás meg a varázsnyíl-mágia, és még jópár másik. Pia és cigi ugyanúgy van a Titánon is, trágárkodás az nincs, de hát kell az újítás. És miért is perelnének be? Mert egy létező koncepcióból saját könyvet kreálok? Ez kb. olyan baromság, mintha az ID Software sorba beperelné az összes FPS játék készítőt, mert az ő intelligens tulajdonukat használják, és mert medikit adja az életerőt, armor a páncélt, és shotgun van benne...

\"gyártottál már le fananyagokat egy már létező játékhoz, amiket aztán saját játéknak kiáltottál ki, majd pénzért kezdted el árulni...\"

Fan-anyag legyártása és TC készítése az két külön dolog, ne keverjük már az almát a rinocérosszal pls. TC-t bármikor bárki kiadhat, és árulhat pénzért is. \"Open Source\" kifejezés mond valamit?

\"Nem mellesleg ezzel megint a KJK-ba rúgtál bele úgy mellékesen, igaz, ehhez már hozzászokhattunk, elvégre régebben is szidtad már ilyen vagy olyan formában a KJK-kat, miközben persze a sajátoddal kapcsolatban meg szuperlatívuszokat használtál.\"

Tudnál konkrét példát is hozni, mikor rúgtam bele ok nélkül egy KJK kötetbe? Még azokról a művekről is pozitív kritikát írtam, ami abszolút nem az én szájízem. Sőt, még a HK köteteket se szokásom fikázni, ami pedig ezen az oldalon kedvenc boxzsák. Hogy vannak a kötetekben szar dolgok, és hogy a fordítás is szar helyenként, az más téma. Nem én szoktam \"nemjó ez a sör, me\' fejenállva nem jó inni\" módon fikázódni...

Miféle oldalt is linkeltél? És hol? Szeretném látni azt a többtucatnyi romantikus kalandkönyvet :D

\"Ja. És? A kettő nem zárja ki Attól, mert a végén ki kell nyírni, még a fsz. szerelme, és végig \"vágyainak legfőbb tárgya\".\"

VOLT a szerelme. Egyébként meg a romantika és a mészárlás SZVSZ elég vastagon kizárja egymást, de ahogy sejtem, úgyis be lesz bizonyítva, hogy nullával márpedig lehet osztani (csak nem érdemes). Ami az irományomat illeti, erededően egyáltalán nem volt ilyen szándékom, a romantikus szálat actually azért vezettem bele, mert ilyet egy kiadványban sem olvastam, hogy szerves része lenne a történetnek.

A főellenségek nevei - a latin is megmondta már: Nomen est omen. Egy \"Nagydarab\" nevű embert valahogy kevésbé tudok komolyan venni mint egy Razaak nevűt. Többek közt Baltazár Sturm se nagyon vált közkedvenccé, Morgana neve meg annyira \"egyedi\", hogy két kötettel később találkozni vele újra. Ja oké, az Mordana, mecccsoda különbség...! [smiley]zavart1[/smiley] De akkor azt nem értem, miért nincsenek Paul, Joe, vagy Kis Pista Jóska nevezetű főgonoszok.
2013. december 8. 15:15 | Válasz erre | #233
\"Honnan szedted ezt hogy nem KJK-t írok?\"
Pl. onnan, hogy amiket eddig írtál a Nagy Műről - ami amúgy nem kevés, egy időben több oldalon át soroltad a szuper ötletedet, hogy ez is lesz benne, meg az is, és ilyen jó lesz és olyan -, az alapján köze sincs a Titánhoz vagy a KJK-hoz. Lovecrafti szellemházról, meg terroristákról, meg mindenféle modern fegyverekről, rakétavetőkről szövegeltél, és piáról, cigiről, vörös heringekről, meg hogy tele lesz káromkodással az egész és nem tudom. Plusz most is írtad, hogy napjainkban fog játszódni... ezek után hogy lenne KJK? No meg azt is írtad, hogy ki akarod adni... hát KJK-t nem lehet csak úgy kiadni, mert elkapják a tököd a jogtulajdonosok. Vagy te tojnál a jogokra, csak úgy kiadnád és árusítanád? Végül is nem lenne meglepő, elvégre csináltál már ilyet, ha \"kémeim nem tévednek\", gyártottál már le fananyagokat egy már létező játékhoz, amiket aztán saját játéknak kiáltottál ki, majd pénzért kezdted el árulni...

\"A KJK alapdefíníciója, hogy a Titánon kell játszódnia, kalandorok vagyunk,és a söntés mellől indulunk? Mert akkor valóban nem.\"
Ha szerinted minden KJK könyv ilyen, mindegyik ugyanúgy, ugyanolyan sablonosan kezdődik, akkor nem csak az egyéb játékkönyveket nem ismered, hanem a KJK-kat sem. Ezzel egyébként megint a KJK-ba rúgtál bele úgy mellékesen, igaz, ehhez már hozzászokhattunk, elvégre régebben is szidtad már ilyen vagy olyan formában a KJK-kat, miközben persze a sajátoddal kapcsolatban meg szuperlatívuszokat használtál.

\"De a neten szétnézve se nagyon találtam olyat, ahol szerelemről lenne szó a kalandban.\"
És az oldallal, amit linkeltem, mi újság? Meg se nyitottad, nehogy szembesülni kelljen vele, hogy igenis minimum több tucat romantikus játékkönyv van már, és nem Mr. Reactor világújítása lesz a dolog, mi?

\"A BB-ben úgyemlékszem, pont hogy meg kellett ölni a szörnnyé változott lányt\"
Ja. És? A kettő nem zárja ki Attól, mert a végén ki kell nyírni, még a fsz. szerelme, és végig \"vágyainak legfőbb tárgya\".

\"a romatika csak flashbackeknél jelenik meg\"
És? Attól még van benne.
Szóval akkor foglaljuk össze... Szerinted se az nem számít romantikának, ha az egész könyv romantikus (Szerelem útvesztői), se az nem, ha flashbackek formájában tálalják a romantikát (Bizonytalanság Börtönében). Hja. Csak az a romantika, az az IGAZI romantika, ami majd a te könyvedben szerepelni fog, hát persze. [smiley]eplus2[/smiley]

\"ahogy a jézuska sem géppuska.\"
[smiley]idiota[/smiley]

\"Ami meg a főellenségeket illeti, abszolút nem a kép meg a kinézet dönti el, mennyire emlékezetes figura.\"
Nem hát, hanem a nevük. [smiley]falbav[/smiley]
És ha történetesen Balthust nem Balthusnak neveznék, hanem pl. Nagydarabnak, akkor már tökmindegy lenne, hogy pl. egy egyedi kidobóember/punk keverék, és parasztozik, nem lenne olyan jópofa, meg egyedi, ugye? Hát LOL.

\"Nem véletlen hogy Morgana és több másik figura egy oldalt se kapott a Titán világleírásban\"
Nem is értem, pedig ha igazad van, és a nevek dobják fel a kalandot, akkor Morganának is szerepelnie kellett volna benne, mert a többiekhez képest elég egyedi neve van. [smiley]circling[/smiley]
2013. december 8. 13:04 | Válasz erre | #232
Honnan szedted ezt hogy nem KJK-t írok? A KJK alapdefíníciója, hogy a Titánon kell játszódnia, kalandorok vagyunk,és a söntés mellől indulunk? Mert akkor valóban nem.
Amikor azt írtam, hogy romantikus szállal nem találkoztam még, egyértelműen a KJK és a HK vonalára gondoltam. De a neten szétnézve se nagyon találtam olyat, ahol szerelemről lenne szó a kalandban.

A BB-ben úgyemlékszem, pont hogy meg kellett ölni a szörnnyé változott lányt, a romatika csak flashbackeknél jelenik meg, az erotika meg továbbra sem romantika, ahogy a jézuska sem géppuska.
Ami meg a főellenségeket illeti, abszolút nem a kép meg a kinézet dönti el, mennyire emlékezetes figura. Xakhaz ötvenszer durvább, mint a Főmágus meg Zagor, és mégis elég felejthető. A parasztozás is azért különleges, mert Balthustól hangzik el, nem egy átlag goblintól, a halandózás szintén Ikirunak áll csak jól. Nem véletlen hogy Morgana és több másik figura egy oldalt se kapott a Titán világleírásában.
2013. december 8. 12:08 | Válasz erre | #231
\"A \"Szerelem útvesztője\" max. játéknak tudható be, de kalandnak és kockázatnak aliga. Mellesleg ott másegyéb sincs, csak romantikázás.\"
És...? Romantikáról volt szó, meg arról, hogy ilyen EGYETLEN játékkönyvben se volt még -ilyet már egyébként önmagában is hatalmas ostobaság kijelenteni, mert több tízezer lapozgatós van a világon, kötve hiszem, hogy mindegyiket ismerni tetszik-, hát a Szerelem Útvesztőiben pl. történetesen volt romantika... szóval máris megdőlt az állításod.
KJK-ban, meg HK-ban tényleg nem túl gyakran volt ilyen, de 1: te ugyebár nem arról beszéltél, hogy KJK-ban nem volt romantika, hanem hogy egyetlen játékkönyvben sem, tehát sehol, 2: te se KJK-t vagy HK-t írsz, szóval nem is azokhoz kell \"mérned\" magad. És az egyéb játékkönyvekben meg igenis volt romantika, ennyi. Fogadd el, hogy nem te vagy az első, aki romantikát visz egy lapozgatósba és kész.

\"SzG könyvét kivittem párszor, max. erotika van benne, de szerelmi szál nincs.\"
Ja, semmi. Csak éppen már az alapszituáció is romantikus: idegen házban bolyongó főszereplő, aki a barátnőjét keresi, őt akarja megmenteni mindenféle csúf rémtől, közben meg időnként hol romantikusabb, hol kicsit extrémebb jelenetek ugranak be neki a nővel kapcsolatban...
Nem mondtam, hogy a Bizonytalanság Börtönében kimondottan romantikus, de hogy van egy ilyen beütése is, az tény.

\"Tehát Razaak nevének nincs semmi súlya\"
Hát a neveknek önmagában különösebben nincs is \"súlya\".
Nem mondtam, hogy \"egyedik\" a szokásos KJK-bossok, de ha jól sejtem, itt sem kimondottan KJK-ról beszéltünk, mert ugye te sem azt írsz... Arról volt szó, hogy a nevek \"egyedivé\" teszik-e a kalandot vagy sem.
Amúgy ha már KJK, Balthus még valamennyire különleges is, de még véletlenül sem a neve miatt... hanem mert kb. úgy néz ki, mint egy raszta kidobóember, és állandóan \"parasztozik\" - különlegesen néz ki és van stílusa is. A Főmágus is egyedi, de ő sem a neve miatt, neki még ugye neve sincs igazából... viszont neki is van stílusa, egy hajléktalan guberáló, aki magát nagymenőnek állítja be, holott csak néhány ügyes trükkje van.
Csontos Zanbar meg egy eszméletlen snassz karakter, vagyis hát az előzőektől eltérően lényegében nincs is semmilyen karaktere, egy köpenyes csontváz és csókolom. Ez mi a kukitól különleges? Ja, tudom, azért, mert nem Köpenyes Csontváz a neve teszem azt, hanem Csontos Zanbar... :S Mert ugye \"a nevek adják meg az egyediséget\". LOL
2013. december 8. 11:31 | Válasz erre | #230
A \"Szerelem útvesztője\" max. játéknak tudható be, de kalandnak és kockázatnak aliga. Mellesleg ott másegyéb sincs, csak romantikázás.
SzG könyvét kivittem párszor, max. erotika van benne, de szerelmi szál nincs. Mindenesetre sem a KJK-ban, sem a HK kötetekben nem találkoztam szerelmi szállal, persze lehet én vagyok vak...

\"Ilyen hülyeséget is rég olvastam... Nem a nevek tesznek egyedivé egy kalandot, hanem ami mögöttük van\"

Értem. Tehát Razaak nevének nincs semmi súlya, mert hát ilyen zombi nekromantából van ötven másik is. A Főmágus,Zagor, Balthus neve se jelent semmit, mindegyik sötét mágus oszt kész. Ami pedig Csontos Zanbart illeti, igen, ő is egyedi, azt leszámítva, hogy nem ő passzolt volna a Tolvajok Városába mint főellenség.
2013. december 8. 10:44 | Válasz erre | #229
\"A romantikus szál nagyon fontos lesz, ilyet szándékozok bevezetni, me\' ilyet még egyetlen kalandjátékkönyv-se használt\"
Hát persze... [smiley]eplus2[/smiley] Nyilván senki másnak nem jutott eddig eszébe romantikus elemeket írni egy lapozgatósba, csak neked... Külföldön egy halom romantikus játékkönyv van, pl. ajánlom figyelmedbe ezt a linket: http://www.gamebooks.org/show_category.php?id=32. De magyarul is jelent meg olyan, amiben akad \"romantikus szál\", lásd a Szerelem Útvesztőit vagy SzG könyvét, a Bizonytalanság Börtönébent. Szóval írhatsz akármilyen romantikus szálat a sokat emlegetett, és már előre zseniálisnak beállított művedbe, nem te fogod feltalálni a spanyolviaszt, az fix.

\"Nos, a nevek roppantmód fontosak, elvégre ezek adják meg a történet egyediségét.\"
Ilyen hülyeséget is rég olvastam... Nem a nevek tesznek egyedivé egy kalandot, hanem ami mögöttük van, tehát maga a lény, vagy helyszín, vagy bármi egyéb.
Ilyen alapon akkor a rohadtul szimpla, klisés csontvázboss, a \"Csontos Zanbar\" is egyedi, csak mert egyedi neve van, mi? [smiley]eplus2[/smiley]
2013. december 8. 09:58 | Válasz erre | #228
Köszönöm a válaszokat, nagyon sokat segítettetek [smiley]nevetes1[/smiley]
Ja tényleg, a napfény is megöli őket, ez igaz. Szóval mókás hogy az atomtámadást is túlélik,de a napfénytől elpusztulnak...
A romantikus szál nagyon fontos lesz, ilyet szándékozok bevezetni, me\' ilyet még egyetlen kalandjátékkönyv-se használt, és ha már lúd, akkor legyen kövér [smiley]crazya[/smiley] Nagyon nem könnyű kalandjátékban hatékony szerelmi szálat beleírni, de meglássuk, hátha sikerül nékem a lehetetlen [smiley]fake-horse[/smiley]

Ami az ügyesség pontokat illeti, magam is ezt tartottam valószerűnek, hogy 0 ügyesség pontnál abszolút lebénul a játékos.Az kavart be, hogy kard-sisak-páncél elveszítésénél is ügyesség-pontokat veszítek, de ahogy írtátok is, ez a túlzott egyszerűség hátránya - \"visszanyal a fagyi\".
2013. december 7. 19:43 | Válasz erre | #227
Meg a kilóid számát:D
2013. december 7. 19:27 | Válasz erre | #226
Ha már megkérdezted, válaszolok én is.

- Én eleve csak középkori vagy régebbi jellegű fegyverekkel szimpatizálok, de az pl. nem feltétlenül rossz, ha olyan fegyver kerül be a játékba, ami eltér a megszokottól.
- Ha jó, akkor jó, ha rossz, akkor rossz. :D
- Sztem azért van, mert a célközönség képzeletében a hős kalandozó fegyvere a kard. Egy reálisabb megközelítésben szerintem más fegyverek is szükségesek, attól függően, hogy milyen szituációban kell használni őket. Nem véletlenül alakult ki olyan sokféle hidegfegyver. Pl. egy lovast megállítani biztosan jobb egy lándzsa a kardnál, vagy a fokos foka előbb hatol át a láncingen, mint a kard. Másfelől kardból is van ezer féle.
- Én inkább úgy képzelném, hogy akkor telik be a pohár. Nem bírod tovább idegekkel, teljesen pánikba esel, és elveszíted az eszed.
- A cigaretta szerintem csökkentheti a félelempontokat, ha bagós vagy. Elvégre az egy megszokott cselekedet, ami megnyugtathat. A kávé sztem max annyira lehetne jó, hogy a fáradtságtól nem vesztesz ügyességet. :D A kóla pedig legfeljebb a szuvas fogaid számát növelhetné. :D
- Én kifejezetten bírom azokat a tárgyakat, amik semmire sem jók. Eleve életszerűtlen, hogy csak olyan eszközöket találsz, amiket fel tudsz használni. Plussz így jobban kell szelektálni, több dologra kell odafigyelni.
- Szellemek és jelenések? Ez világfüggő, a Titánon pl. a Démonlovagokban volt példa ilyenekre.
- Vámpírok: nem pusztulnak el a napfénytől is?
- Mi történik? Leginkább amit az író kitalál, elvben bármi is történhet.
2013. december 7. 10:49 | Válasz erre | #225
Válaszolok én is,hátha hasznát veszed.
-Az az igazság,hogy egy olyan típusú játékkönyvben mint ezek,a játék gördülékenysége miatt tetszik-nem tetszik szükség van a lehető legegyszerűbb szabályokra!Ez pedig az ilyen,a maximum földi középkort imitáló fantasy világokban is sokszor sután jön ki,nemhogy egy modernebbében!Lényegében emiatt sem vagyok a modern fegyverek ilyen közegbe való bevezetésének híve,másrészt számomra a hangulatot is felborítja ez a fajta kontraszt.
-Alapvetően se nem jó,se nem baj.Maga a romantikus szál számomra csupán egy semleges eszköz,amivel vagy él az író,vagy nem,nem ez a döntő!Hanem az,hogyha belevisz ilyen szálat azt miként teszi!
-Talán mert a kard az egyik leguniverzálisabb,leghatékonyabb közelharci fegyver mind közül.A magam részéről élőben is a kardot választanám.Semmi probléma ezzel!
-Maga a félelempont csak egy játéktechnikai tényező,ami azt hivatott kifejezni hogy idegileg mennyi sokkot vagy képes elviselni!Nyilván nem a karakter egész életét figyelembe véve,hanem csak magát az adott sztori idejét!Tudtommal ilyen csak az Elátkozott házban van amúgy,azaz nem egy általános szabály,mintsem inkább kimondottan ehhez a játékhoz alkotott,magát a félelmetes,ijesztő közeget érzékeltetendő!Ez ugyanis nem egy külön fantasy világ,itt voltaképpen a mostani \"normál\" közegből csöppensz bele egy teljesen szokatlanba.És szerinted hogyan viselkedik egy átlagember egy ilyan szituban?Tök ismeretlen,idegen horror közeg,nyilván ver a szíve mint az állat,megy az adrenalinpumpa,aztán csak ha úgy adódik megjelenik egy levágottfejű szellem aki a hamarosan bekövetkező haláláról beszél.Bizonyára valamilyen mértékű sokkot kap ilyenkor,amibe akár bele is halhat(magyarán ha a félelempont betetőzik=hirtelen leáll a szíve,mintha egyszerre fogyna el az összes életerőpontod!).[smiley]wilting[/smiley]
Az alap fantasy világokban ahol azért megszokotabb dolgok az ilyen paranormális jelenségek,nincs félelempont,mert a kalandor akit alakítunk ezektől már nem sokkol be,nem szarja össze magát![smiley]awink[/smiley]
-Szerintem nem életszerű egyik sem.Ugyan mi lenne bármelyikre is az ésszerű magyarázat?Melyik bír ekkora stimuláns hatással?
-Nem zavarnak.Nem mondom hogy kell az ilyen,de ha módjával adódnak is,nem probléma.
-Ezeket semmivel sem lehet megölni,mivel már eleve halottak![smiley]vigyor1[/smiley]
Alapvetően ezeket elűzni szokták,ha nem a saját \"létsíkjukon\" vannak.Erre meg rengeteg különféle módszer lehetséges,aminek csak a fantázia szab határt,bár ezek a módszerek többnyire mágikusak!
-A vámpír eleve szintén élőholt teremtmény,ezért nem ölhető meg ő sem!Az hogy elpusztítod a vámpír ideiglenes testét,még nem a halála,ill.csak ideiglenesen az.Maga a szelleme előbb-utóbb új testet ölt és visszatér!Azaz maga az atom megöli,elpusztítja a testét,de magát a testet használó gonosz szellemet,a valódi vámpírt nem,amelyik új testet ölteve visszatér \"gyilkosához\" egy kis elégtételért!De a karóval szívendöfés gondolom egy olyan-feltehetően mágikus-ceremónia része,ami megakadályozza az újabb testetöltésében,és ezért végzetesebb a vámpírra nézve.
-Nyilván a közeg másképp hat a biológiájára,azaz öregszik az adott illető!Mivel testére a felgyorsult események hatnak,maga a test is arra reagál vissza,ezért gondolom ezt.
Tedd azt másokkal,amit szeretnél hogy veled tegyenek meg,illetve ne tedd,amit magadnak sem szeretnél!
2013. december 7. 10:10 | Válasz erre | #224
Ez a KJK rendszer primitívsége miatti anomália.Sokszor olyan dolgokat is ezekkel az értékekkel kell megjátszanod,amelyek lényegüket tekintve egészen mások.Most hirtelen példaként a Gyíkkirály szigete jut eszembe ezt illetően,és abban a sámán tesztje.Az ottani erőpróbát az életerőértékeddel teszteli,a két tulajdonság pedig(erő/életerő)teljesen más!
A szerencseértéket tekintve alapvetően egyet értek van20 véleményével.Egész jól meghatározta ezt.Annyiból más a véleményem hogy én nullánál lejebb nem vinném a szerencsét,azaz szerintem nem mehet negatívba!Értelme sincs;ilyen kis értéknél lényegében alapból kudarc fog érni(automatikusan nem jön be a szerencsepróba),ami pedig előbb-utóbb úgyis megöl!
Az ügyesség lenullázódása pedig szintén halál,csak más típusú mint ha az életerő nullázódna.Valami olyasmi hogy bár sérülésből adódóan nincs végzetes hatás,de karaktered full tehetetlenné válik.Ez a maximális bénuláshoz hasonlatos idegrendszeri probléma lehet,egyszerűen 0 ügyességgel nem tudsz parancsolni a testednek!
A rémület útvesztőjében amúgy az éjszaka réme le is tudja nullázni az ügyességedet ha úgy jön ki a lépés,ill.az awkmute a vértengerekben úgyszintén!
Tedd azt másokkal,amit szeretnél hogy veled tegyenek meg,illetve ne tedd,amit magadnak sem szeretnél!
2013. december 4. 16:32 | Válasz erre | #223
Chuck Norisnak pl végtelen számú szerencsepontja van, mert sosem találja el a golyó, ellenben ő mindenkit eltalál.
© van20
2013. december 4. 13:09 | Válasz erre | #222
Szerintem az lenne a logikus, hogy ha az ügyességed 0, akkor is meghalsz. Mert annyira legyengülsz (nem sebektől, hanem egyebektől), hogy már nem bírsz továbbmenni. De egyrészt ilyenkor úgyis legyőz a legközelebbi ellenfél, másrészt van egyáltalán olyan könyv, ahol le lehet 0-ig jutni?

A szerencse pont viszont csak egy jelzőszám, hogy általában mennyire vagy szerencsés, ezért akár negatívba is lemehet. Szerencsepróbánál nem kell tennie semmit: valami tőle függetlenül vagy bekövetkezik, vagy nem. (Ha tehetne valamit, akkor az már ügyesség próba lenne.)

Az Ezerfogú barlangi szörny szerintem rendben van. Mivel E/2-ben olvasol, simán találkozhatsz olyan lénnyel, akit nem ismersz fel és valahogy el akarod nevezni. Nem az író dolga és te sem fogod megkérdezni a nyakadba ugró szörnytől, hogy \"ácsi mán, te mi vagy?\".

Ahol mindent átitat a Káosz, ott bármilyen mutáció elképzelhető, szóval nekem az is belefér, ha a szörny félig növény.

Az angol szavak és szórejtvények: Na ez az, ami már nekem is sok...
2013. december 4. 11:35 | Válasz erre | #221
Új kérdés,skacok. Gondolom ezen már ti is sokat gondolkoztatok: Mi van akkor, ha az ÜGYESSÉG vagy a SZERENCSE pontjaid csökkennek nullára? Ha az ÉLETERŐ, akkor nyilván meghalsz, de azt hogy kell elképzelni, hogy 0 az ÜGYESSÉGED, vagy a SZERENCSÉD? Erre nincs precedens egyetlen könyvben sem.

Azonkívül érdekelne az is, hogy kell \"próbára tenni a szerencsémet\" a valóságban. Tehát olyankor konkrétan mit csinál a főhős mikor \"próbára teszi a szerencséjét\"?
2013. november 30. 00:08 | Válasz erre | #220
Köszönöm a válaszokat :) sokat segítettetek. A többiek is írhatnak, hogy kapjak egységesebb képet!
Nos, a nevek roppantmód fontosak, elvégre ezek adják meg a történet egyediségét. Gondoljatok csak bele: Őrült gonosz nekromanta jut a Titán minden négyzetméterére, Razaak azonban csak egy van. Számtalan nagyváros van a Titánon, kikötőváros szintén, de Azzur nagyúrból csak egy. Mágusból is dömping van a Titánon mindig, Főmágusból azonban csak egy van, és nem is lesz több soha. De ugyanígy van ez Földünkön a sztárokkal is. Marilyn Monroe férjhez ment,de nem lett Marilyn Miller a neve: az emberek, akik Marilyn Monroe filmjére elmentek, nem biztos hogy Marilyn Miller filmjeire is elmentek volna...

A teremtményekkel kapcsolatban azt tudom kiemelni, amit már korábban is említettem: borzasztó bénák az ötlettelen ember-állat-növény kevercsek. A klasszikus patkányember, farkasember még oké, de az ötlettelenség netovábbja, amikor a szerző mindenféle hülyeségeket kezd el összegyúrni, csak mert épp semmi nem jut az eszébe. Már a rinocérosz-ember is elég bénácska volt.
Az is elég vicces, mikor a szerzőnek semmi rendszertani név nem jut eszébe az adott teremtményre, pl. \"Ezerfogú barlangi szörny\". Nem olyan nehéz valami fajnevet találni, nekem is ment (Silacoid, Chryssalid).

Ami a szereplőket illeti, fontos hogy a nevüknek legyen súlya. Ne Kis Pista Jóska meg hasonlók, és lehetőleg ne egy agyonhasznált nevet ássanak elő a naftalinból (ne legyen még több Razaak meg Malbordus), az meg külön vicces, amikor angol/német személyneveket használnak. Szerintem a Titánon nem az angol, vagy a német a hivatalos nyelv, ezért furcsálltam a \"Zoot Zimmer\" és \"Fergus Finn\" neveket. Bár néhány képen valóban angolul vannak a feliratok, a Titán világleírása mindenhol rovásírást meg rúnákat említ. A Hét Sárkánykígyós könyvben is az Időkígyós varázsige. Ez körülbelül olyan jellegű hiba, amit már írtak korábban, miszerint a Titánon nem kérhetsz a Fekete Rák sörözőben egy üveg jó tokajit, mert Tokaj nincs.
2013. november 29. 22:49 | Válasz erre | #219
Nekem nagyon fontos a jól megválasztott név, és ez minden kategóriában értendő.
2013. november 29. 22:28 | Válasz erre | #218
Szuperfegyver: Elveszik a kihívás,és oda a feeling
Romantikus szál: Ha jól van kezelve akkor oké. Értem ezalatt,hogy ne nyomja el az izgalom,és érdekesség faktort. Persze alapból nem rajongok érte,de néha feldobja a sztorit.
Always kard: Ezzel nincs bajom,szerintem jó ha standard harcossal vágsz neki,csak lehessen fejleszteni! Ezt viszont iszonyatosan hiányolom pl majdnem minden kjk-ból. Hogy az ügyesség ennyire röghöz kötött. Miért ne tréningezhetne,edzhetne,vagy ügyesedhetne harc közben. Nagyon ritka amikor ez rugalmasan van kezelve.
Félelem: A félelem pont kb annyi szerintem hogy mennyire van tele a f*szod az egész világgal. :D A halálra rémülés pedig nyilván az amikor a szervezeted valamely része felmondja a szolgálatot,mert kikészül a vérnyomástól,stressztől,rettegéstől,bármitől.
Életszerű-e?: Nem. Számomra egyik sem.
Vörös hering: Engem zavar.Legyen funkciója,akár csak tüzet gyújtani,vagy összekötözni valamit.
Szellem,jelenés: Szent csapás? Vagy az más? De biztos valami nagyon szent valamivel.
Vámpír: Kellett egy komoly karakter akitől izomból lehet fosni,mert szinte kicsinálhatatlan. Nos ő lett a vámpír.
Időszoba: Mit szedsz? Én is kérek!

Engem is érdekelne valami. Számotokra mennyire fontosak a kalandokban szereplő nevek? Egy jól eltalált városnév,szörnynév,vagy fegyvernév mennyit ad a történethez nektek? Nekem iszonyatosan számít. Egy egy semmirekellő nevű szörnytől néha elmegy a kedvem a kalandtól.
2013. november 29. 14:04 | Válasz erre | #217
- Szuperfegyver: nekem nem tetszik, bár lehet, hogy egyszer el tudom viselni, de max. egyszer!
- Romantikus szál: attól függ
- Az az alapfegyver úgymond, azzal szinte mindenki tud alapszinten bánni. Illetve az író fantáziatlansága is lehet, vagy csak korlátozva volt.
- Egyszerűen nem bírod tovább idegekkel, és agyvérzést kapsz, vagy a soktól megáll a szíved.
- Cigiben van némi ráció, de a másik határozott nem.
- Nem zavarnak, szeretem őket:D
- Fantasy irodalom válogatja van hogy ezüstfegyver, van hogy szentelt fegyver, de lehet más is, csak a kreativítás szab határt.
- Ezt így találták ki gondolom.
- Valószínűleg megöregszik, de dophat egy ügyesség vagy szerencsepróbát, és akkor csak kicsit öregedett, -1 Ügyesség:D
[smiley]wave[/smiley]
2013. november 29. 12:20 | Válasz erre | #216
Na skacok, volna pár kérdésem most hozzátok, ha nem gond. Természetesen KJK-kkal kapcsolatban. Mivel mindannyian rutinosak vagyunk itt, ezért igen fontos a véleményetek.
- Mit gondoltok a szuperfegyverekről? Tehát olyan eszközökről, amik eltérnek a karddal való nyeszeb-kaszabról? Például egy jó kis machinegun, grenade launcher, vagy protron cannon \"Tangeríne\"? Ha ilyennel rendelkezel, az ellenség meg nem, akkor nagy előnyre tehetsz szert, és varázsolnod se kell tudni hozzá.
- Szerintetek milyen az, ha egy kalandjátékban van romantikus szál is? Jó, vagy baj?
- Miért van az, hogy kb. minden kalandjátékban kardot kapsz? Semmi buzogány, csata-csillag, lándzsa, vagy ilyesmi. Azt külön kiemelem egy-egy kritikában, ha más fegyvered is lehet mint a kard.
- A félelem-pontokat hogy kell leképezni a valóságra? Az életem során felhalmozódott félelem-mennyiség akkor éri el a kritikus értéket? :D És milyen az a halálra rémülés, azt hogy kell elképzelni?
- Az életszerű, hogy a cigaretta csökkenti a félelem-pontokat,vagy hogy a kávé és a kóla növeli az ügyességet?
- A vörös heringek titeket mennyire zavarnak egy kalandban? Tehát olyan tárgyak amik félrevezetésként vannak benne (pl. van láncfűrész-üzemagyag, de lehetetlenség láncfűrészt felvenni hozzá)?
- Szellemeket és jelenéseket mivel lehet megölni? Gondolom sima karddal meg hasonlóval nem.
- Mi az oka annak, hogy a vámpíroknak natúrba még az atom se tud megártani? Csak és kizárólag úgy ölhetőek meg, ha a szívüket átdöfik valamivel, egyébként meg sérthetetlenek?
- Mi történik akkor, ha a főhős olyan szobába lép be, ahol az idő iszonyatos sebességgel halad előre a kinti világhoz képest?
2013. augusztus 22. 18:50 | Válasz erre | #215
Az alábbi linken egész sok kaland térképe van összegyűjtve egy pdf állományban.

[url=http://outspaced.fightingfantasy.org/PDFs/FF_Solution_Maps.pdf]terkepek[/url]
2013. február 16. 06:12 | Válasz erre | #214
2013. február 16. 00:06 | Válasz erre | #213
És a Kallamerh-sorozat: a 13. Warlock-ban megjelent The Dreaming Sands (többjátékos minikaland), a Riddling Reaver, A Mélység Rabszolgái és a Mágusvadász.

-Ezekből csak az \"A Mélység Rabszolgái\" című könyv érhető el magyarul jelenleg?
2013. január 28. 16:24 | Válasz erre | #212
Nekem is.[smiley]vigyor3[/smiley]
© elefes
2013. január 28. 16:01 | Válasz erre | #211
A jib-jib az egyik kedvenc KJK-szörnyem.
2013. január 28. 15:57 | Válasz erre | #210
Jib-Jibeknek ideális hely.[smiley]vigyor2[/smiley]
© elefes
2013. január 28. 14:00 | Válasz erre | #209
Azért most eltöprengek kicsit a Kutykurutty barlangokban megbújó veszedelmen. :D
© killmaster (Savanyúhas)
2013. január 28. 00:09 | Válasz erre | #208
Kakhabad térképén van néhány olyan dolog, ami nincs benne a négy kötetben, illetve csak megemlítik. Jackson bácsi kialakított egy kis világot és hogy ne legyenek üres foltok a térképen beletett még ezt-azt. Ugye nem megyünk Mampangon túl sem, hisz nem az a célunk, de az élet nem áll meg ott sem a térképen. De aki úgy érzi, hogy Kakhabad világát még feltölti néhány dologgal, nosza rajta. Sosem késő egy jó történetet összehozni! Akár a Kutty-kurutty barlangokról sem, bár mint helyszin nem a legideálisabb...[smiley]buck[/smiley]
2013. január 27. 22:30 | Válasz erre | #207
Szerintem békák, akik azt szavalják: KutyKurutty, brekeke, nem esett már két hete. [smiley]vigyor5[/smiley] De van egy vérszomjasabb varangyos fajta is, ami azt mondja: KutyKurutty, brekeke, kalandod itt véget ért.
© elefes
2013. január 27. 21:46 | Válasz erre | #206
Kakhabad térképén találtam egy ilyet, hogy Kurutty barlangok. Ez benne van valamelyik könyvben? Kíváncsi vagyok, miféle szörnyű veszedelmek lesnek onnan a gyanútlan kalandozóra.
2013. január 18. 22:12 | Válasz erre | #205
Természetesen minden érdeklődő fórumozó szavazata számít!


Ha az értékelés mértékére eredetileg kitűzött legalább 10 szavazat nem is jön össze, azért még néhány értékelési voks szükségeltetik egy tényleges átlag, és így egy valamirevaló rendszer kihírdetésére, mely arányaiban többeknek elfogadható az egységesebb pontozhatóság elősegítésére.

Úgyhogy hajrá; tessék az alkalmazni kívánt súlyokat megosztani a többi lelkes kalandozóval!
2013. január 18. 11:08 | Válasz erre | #204
Ha az én szavazatom is számít vmit...:

1 Hangulat [30%] (Azért \"csak\" ennyi, mert ez így is elég nagy súllyal szerepel. Hozzáteszem, nagyon is fontos tényező.)
2 Játszhatóság-Játéktechnika [15 %] (Ha ez nincs megfelelően összehozva, elég rendesen odatehet a játékélménynek, a hangulatnak is.)
3 Történet [15 %] (Személy szerint nekem egy jól kidolgozott történetet szívesebben játszok.)
4 Szereplők-Szörnyek-Kihívás [10 %] (Ha a fentiek rendben vannak, akkor ez nekem annyira nem kiemelkedően fontos.)
5 Illusztrációk [10 %] (Ez nagyban hozzájárul a hangulat megalapozásához szerintem. Viszont, emiatt nem biztos, hogy én külön venném az 1. ponttól.)
6 Illeszkedési faktor [10 %] (Ennél mondjuk beszámíthatna az is, hogy ha egy könyv kapcsolódik történetileg egy másikhoz (előzmény v. folytatás), akkor több pontot kapna erre. Ami meg nem a Titánon játszódik, az kapjon mondjuk alapból 5-öt a 10-ből.)
7 Minden egyéb elem [10 %] (Ha jól számoltam, nálam így jön ki a 100%. :))
[smiley]c1042[/smiley][smiley]c2007[/smiley][smiley]c1039[/smiley]
[smiley]c2009[/smiley][smiley]Paladin-icon[/smiley][smiley]c2008[/smiley]
[smiley]c1041[/smiley][smiley]c1045[/smiley][smiley]c1040[/smiley]
Első oldalElőző oldal123456789Következő oldalUtolsó oldal