Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Saját készítésű KJK könyvek és egyéb írások
BejelentkezésRegisztrációElfelejtett jelszó
Első oldalElőző oldal1234567Következő oldalUtolsó oldal
© Anry
2015. január 13. 16:33 | Válasz erre | #286
Szia SzG!

De jó, hogy végre hírt kaptunk felőled!! :)
© Zak
2015. január 13. 00:37 | Válasz erre | #285
[smiley]eljen[/smiley][smiley]taps[/smiley]
© SzG
2015. január 12. 22:09 | Válasz erre | #284
Köszi, kedves tőled [smiley]vigyor4[/smiley]
Amúgy \"alakulok\", szóval nem kizárt, hogy belátható időn belül mégis elő tudok, illetve tudunk majd rukkolni valamivel... bár persze nálam sose lehet tudni, szóval majd meglátjuk, ígérni inkább nem ígérek semmit.[smiley]circling[/smiley]
© Vikky
2015. január 4. 20:18 | Válasz erre | #283
Szeretném elkészíteni a Szamuráj kardjának táblás játék változatát, a Tűzhegyhez hasonlóan. Ehhez keresnék fejlesztőket és tesztereket. A grafikákat megoldanám én kézzel.
Az lenne az alap elgondolásom, hogy hasonlóan lehessen mászkálni, mint a Tűzhegyben, és legyenek itt is változó valamint fix helyszínek és lények. Küldetésekért és szörnyek likvidálásáért lehessen Becsület pontokat szerezni, ami a végjáték illetve a nyerés egyik része lenne. Pl.: Ikirut nem lehet megölni x becsület pont alatt.
Ha van érdeklődő, runnernek jelzem, és egy külön topikot nyittatunk a témának.
© Zak
2014. december 30. 19:46 | Válasz erre | #282
Jobbulást kívánok, remélem, hogy mielőbb visszanyered az erőd és az alkotó kedved. [smiley]wave[/smiley]
© SzG
2014. december 29. 22:12 | Válasz erre | #281
Üdv...
Igen, valóban élek, bár hogy \"virulok\", az enyhe túlzás. Sajnos elég komoly lelki problémáim voltak-vannak, amik kb. mindenfajta szellemi tevékenységre, sőt, gyakran még a kommunikációra is alkalmatlanná tesznek. Többek között ezért is tűntem el az utóbbi fél évben, ezért nem írtam sehová, ezért nem tartottam senkivel a kapcsolatot, egy személytől, Tomitól eltekintve (vele is csak azért beszéltem, mert úgymond a megélhetésem függ vagy fog függeni attól, hogy sikerül-e befejeznünk egy közös projectet, és így be tudok-e kerülni egy céghez, amúgy azzal se foglalkoznék). Hogy mi lesz a játékkönyvíró-szövetséggel, nem tudom, nekem se erőm, se kedvem nincs hozzá már jó ideje, ahogy olvasom, Nimretilnek se, és ugye igény sincs rá, mint kiderült... tehát verseny biztosan nem lesz, ahogy honlap se valószínű (felesleges), egyelőre könyvek se hiszem, legalábbis én nem nagyon fogok ilyesmivel előrukkolni, hacsak nem történik valami csoda, jelentős javulás az állapotomban... a többiek nevében nem tudok nyilatkozni. Mindenesetre, ha mégis lesznek kalandok, akkor majd keresünk valami egyéb lehetőséget a publikálásukra.
Elnézést mindenkitől, tudom, hogy írnom kellett volna valamit az elmúlt hónapokban, hírt kellett volna adnom magamról, tartanom kellett volna a kapcsolatot minimális szinten legalább néhány emberrel, de képtelen voltam rá, bármilyen furcsán is hangozzon ez. (Illetve őszintén szólva kicsit szégyelltem is magam a beharangozott könyv folyamatos csúszása miatt, ami nyilván egyedül nekem köszönhető.)
© killmaster (Savanyúhas)
2014. december 29. 19:44 | Válasz erre | #280
Picit utánaolvastam a régebbi kalandjamnak, és hát még a jobbnak gondolt történeteim is mai szemmel nézve inkább megmosolyogtatóak. Ettől függetlenül vannak benne azért használható részek, talán egy új történetben fel is használom majd. Elvégre így keletkezett a Fekete lovag történetem is... Akik itt korábban ígértek saját sztorikat, azokat kérdezném hogy is állnak az írással? [smiley]kerdes[/smiley]
2014. december 29. 18:03 | Válasz erre | #279
Üdv!

Oldal és SZG kalandtárs: az oldal perpillanat valóban inaktív. SZG-t már jó ideje nem tudtam elérni (ha valaki tud róla valamit, legyen szíves jelezze), nekem elég kevés a szabadidőm, és miután egyébként sem voltak látogatók, úgy döntöttünk, egy időre befagyasztjuk a témát.

Korlátozások: minden korlátozás csökkenti az írói szabadságot, ez tiszta sor. Természetesen mi sem szeretnénk bárki kezét megkötni, ezért is volt az a koncepció, hogy bárki, bármikor, bármilyen lapozgatós könyvet beküldhet, pályázattól függetlenül.
A pályázatnak olyan szempontból lenne értelme, hogy ad egy konkrét témát, így a beérkezett művek egyrészt valamilyen laza kapcsolatban állnak egymással, másrészt könnyebben összehasonlíthatóak, zsűrizhetőek. Eddig még nem kaptunk (ismerősöket leszámítva) visszajelzést ezzel kapcsolatban, ennélfogva most már valószínűleg nagy jelentősége nincsen.
© killmaster (Savanyúhas)
2014. december 27. 21:37 | Válasz erre | #278
Igen, amennyire hallottam SZG kolléga él és virul, noha nyilván más dolgok kötik le mostanság. A gonosz bőrébe bújni érdekes és kreatív kalandkiírásnak indult, sőt alapvetően én erre is terveztem kalandot, de az most parkolópályán pihen. Ha elkap az ihlet, talán lesz belőle valami, addig is más projekteken dolgozom. Egyébként nehéz olyan kalandot kreálni, amire legalább azt írják, hogy élvezhető volt, mert míg régebben megfelelt még a HK szint is, addig ma már ezt a legtöbben kikacagják. Olvasgatva a Zagor füzetekben megjelent kalandokat ott is vannak jobb-rosszabb történetek, de miután minden olvasónak eltérő ízlése van, nem tudni kinél melyik a jobb vagy épp a rosszabb sztori. Többször írtam, hogy nekem is vannak régebbi történeteim, és ha leporoltam őket talán egyet vagy kettőt tényleg meg is osztok majd veletek, mert hát vannak nekem is ilyen jellegű írásaim, némelyik talán még az olvasóknak is tetszhet. De teljes eredetijében ma már nem állná meg a helyét azt hiszem, ámbár azt sem tudom mekkora igény lenne rá. Mindenesetre jó kezdeményezés a saját kalandok megjelentetése az oldalon...
2014. december 27. 21:00 | Válasz erre | #277
Már rettentő régen szerettem volna néhány gondolatot megosztani a témában. A saját kalandok születésének általánosságban nem kedveznek a különféle korlátozások, egyedi megkötések, és előre meghatározott szabályrendszerek. Ezt csak azért említem, mert az utóbbi időszakban kezdeményezett ilyen felhívások a jelek szerint nem mozgatták meg az \"amatőr\" írói fantáziákat.

Először is a \"hazai játékkönyv szövetség\"-es oldalon (Apropó az oldal most a jelek szerint már nem aktív; de remélhetőleg SZG kalandtárssal, aki az oldalt indította, minden rendben van annak ellenére, hogy nem aktív itt a fórumon.) szerepelt felhívás (melynek részleteire nem igazán emlékszem) is elég sok furcsaságot tartalmazott, és az alkalmazandó szabályrendszert is befolyásolni kívánta. A \"furcsaság\" alatt értem, hogy a játékos karakterét korlátok közé kívánta szorítani, talán megkövetelve, hogy valamiféle gonosztevő, vagy valami \"kifordult személyiség\" bőrébe kelljen bújni a játék során. Ez alapból korlátozza az írói szabadságot, de a játékos mozgásterét is csökkenti. Én igazából egy általános kaland ötlet esetén eleve nem \"játszanék\" a kalandor-játékos karakterével, személyiségével; azt inkább a lehető legnagyobb mértékben az olvasó-játékosra kell bízni (a meglátásom szerint). Tehát a kiinduló karaktert eleve nem igazán babrálnám; maradna a jól bevált alapfelállás, ami szerint a jó \"öreg\" kardforgató, kalador (és kalandvágyó) EMBER bőrébe kell bújnunk, aki alapvetően nem egy \"szent\", de nagyjából helyén van az erkölcsi érzéke (most nevezzük így jobb híján), és - lehet, hogy kis unszolásra - a kevésbé rossz oldalra áll, ugyanakkor nem veti meg a kincs-szerzést sem. (Természetesen semmi bajom azokkal a kalandokkal sem, melyek ettől eltérnek, de én speciál ezen elemnél maradnék a hagyományosnál.)

Másodszor reagálnék itt a fórumon meghírdetett 3. (\"átírós\") játékkönyv-író felhívásra. Az alapötlet önmagában nem rossz; ugyanakkor közel áll a kivitelezhetetlenhez (mármint hibák nélkül). Ezt úgy értem, hogy mivel ezek mind fordítások, egy ilyen szerkezeti átírást igazából az eredeti nyelven, és a könyv eredeti, teljes gráfja birtokában lehetne logikai bakik nélkül megcsinálni. Ha ezeket át lehetne hidalni (feltesszük, hogy tökéletes a fordítás mind a kaland egészére, mind az egyes pontokra nézve, és a teljes, hiteles gráf is rendelkezésre áll valahonnan), akkor jönne elő az, hogy ez iszonyatos meló, és ráadásul csak folyamatosan (megszakítások nélkül) ezen dolgozva érhető el, hogy a logikai hibák kiszűrhetők, minimalizálhatóak lehessenek. Ez pedig egy rajongó esetén eleve nem garantált lehetőség.
Ezen \"átírós\" felhívás talán kiváltható lehetne egy olyan meghírdetéssel, ami azt célozná, hogy az egymással összefüggő kalandok \"közé\" (kvázi átvezetésként) lehetne mini kalandokat kreálni, így nagymértékben lehetne a meglévő alap kalandokból építkezni, vagyis megmaradhatna a kívánt nosztalgia faktor.
2014. december 19. 11:44 | Válasz erre | #276
[smiley]taps[/smiley]
2014. november 26. 14:54 | Válasz erre | #275
Oké akkor elkezdem írni gépen is.
2014. november 26. 09:14 | Válasz erre | #274
2014. november 24. 20:25 | Válasz erre | #273
Szerintetek jó ötlet dínós lapozgatós könyv mert haverommal elkezdtünk írni ilyen könyveket és mondta, hogy ő dínósat fog írni? [smiley]fantasy-dinosaur-07[/smiley]
2014. november 23. 01:45 | Válasz erre | #272
[smiley]fake-horse[/smiley] Támogatjuk!
2014. november 21. 10:39 | Válasz erre | #271
Aloha hölgyeim és uraim!
Már akartam ide regisztrálni, de kiderült, hogy már lassan - valószínűleg - évek óta van itt egy nickem. A nevem Orosz István, másnéven Kenneth Withaker, és az első lapozgatós könyvem, ami beszívott magába, az a \"Cherubion harcosa\" volt, utána jött a többi KJK könyv.

Rajongójuk lettem, és hát tudjátok az olvasás után, jön az alkotási fázis. Szóval, én elkezdtem a saját KJK könyvemet, az eredeti szabályokkal, de egy saját fantasy-western környezetben játszodó kalandomat, a \" Holtak erődjét\". 400-450 fejezetpontosra tervezem, és ha bejön az itteni népeknek, akkor továbbiak is követni fogják.:D
2014. október 29. 13:24 | Válasz erre | #270
Kösz, akkor ha a zagor.hu-ra akarom felrakni hogy mások is lejátszhassák akkor runner és Firefox megoldja? Amúgy mi a címe a kalandodnak?
© killmaster (Savanyúhas)
2014. október 28. 18:02 | Válasz erre | #269
Ha arra gondolsz, hogy valamiféle hivatkozásos word dokumentumot akarsz csinálni, az a te dolgod. Ha azt szeretnéd, hogy szerepeljen a kalandod a Zagor.hu oldalon, és mások is olvashassák, azt Runner és Firefox megoldja neked. Én pl. most két Magányos Farkas HTML verziós kalandot szeretnék majd megosztani a nagyközönséggel, persze még kell pár nap mire végleges lesz a legutóbbi fordításom. Ezt majd egy rar fájlban összetömörítve lehet majd letölteni, és játszani vele. Így minden képet és egyéb kiegészítőt meg tudok osztani a nagyközönséggel, és már majdnem olyan élményt nyújt, mintha a könyvet tartanád a kezedben. Egyszer talán könyv alak is lesz belőle, ha nyerek a lottón, vagy találunk egy bevállalós kalandort, aki ki is adja. Nekem pl a legutóbbi saját kalandom épp pdf verzióban van, az is elég élvezhető...
2014. október 28. 16:58 | Válasz erre | #268
Kösz, de amúgy linket majd runner rak rá ha beküldöm, vagy nekem kell?
© killmaster (Savanyúhas)
2014. október 28. 13:32 | Válasz erre | #267
Begépeled sorban a fejezetpontokat! Ennyi az egész... :-)
2014. október 28. 12:05 | Válasz erre | #266
De gépen nem tudom hogy kell összekeverni az oldalakat ahogy a kjk könyvekben szokás.
2014. október 28. 10:41 | Válasz erre | #265
Kézzel ne írj, nem a 80-as években vagyunk. :) Csak magadnak csinálsz dupla munkát.
2014. október 26. 08:50 | Válasz erre | #264
Sziasztok! Engem is izgat a kjk könyvek írása. Apukámnak van 4 könyve
azokat már kijátszottam. Ez egy nagyon érdekes műfaj. Én is írok egy könyvet kézzel. Ha legépelem akkor felrakom az oldalra. Ez egy 10 regényből álló sorozat lesz. A címeket még nem adom meg nehogy lekoppintsák. Csak majd mond meg hogy kell felrakni! :)
© runner
2014. október 26. 00:22 | Válasz erre | #263
Nincsen határidő.
Csak felvetettem, hogyha érkezik pár mű, akkor kitesszük azokat.
A főhős Te vagy!
2014. október 25. 22:14 | Válasz erre | #262
Tiszteletem Mindenkinek, sziasztok!
Eléggé el nem ítélhető módon csak most olvasom, hogy \"hivatalossá\" vált a saját készítésű kalandgyűjtés az oldalon. Mivel úgy érzem, nem \"hivatalos\" beszélgetések során én is \"felbujtója\" lehettem a dolognak, egy kissé kínos számomra, hogy az általam említett és elkészült 200 pontos kalandnak, egyenlőre még csak a kézirata létezik. Ráadásul fogalmam sincs mikor tudok nekiülni és begépelni. Ezért kérdem van valami határidő-féle , mikorra várjátok a műveket.
Üdv: H-K Gábor
© Peter
2014. október 20. 20:12 | Válasz erre | #261
Kérdésem lenne: Én éppen most írok egy kalandot 100 fejezetponttal a gyerekeimnek. Amolyan kaland mese, ez is jöhet, vagy csak a hagyományos kalandokat várjátok ?
2014. október 19. 13:43 | Válasz erre | #260
Nekem már kész van 3 könyvem mindeggyikre sok időt fordítottam és többször is átfogalmaztam szóval szerintem jók lettek majd küldök ímélt runner
© killmaster (Savanyúhas)
2014. október 15. 20:00 | Válasz erre | #259
Akad egy pár, bár nem mindet tudnátok értékelni, tekintve, hogy némelyik közülük kis falumban játszódik helyi lakosokkal teletűzdelve. Viszont akad néhány, melyet csak digitalizálnom kellene, de igazából nem vitt rá még a lélek. Konkrétan a Végzet prófétái a Zagor.hu-n még nem jelent meg, csupán meséltem róla. Ezt elsőre talán el is küldöm. Van egy Dune adaptációm is, ma már kicsit megmosolyogtató kaland, de talán lesz olyan, aki értékeli majd. Meg ki tudja mit találok még a fiókjaim mélyén...[smiley]merges2[/smiley]
© runner
2014. október 15. 13:33 | Válasz erre | #258
[meret=+5]Kérném, hogy akinek van saját írása, az küldje el nekem e-mailben ha szeretné, és kitesszük.
A [b]Zagor.hu[/b]-n lesz egy külön oldal a [color=red]Saját készítésű kalandoknak[/color], amennyiben kapunk párat.[/meret]
A főhős Te vagy!
2014. augusztus 8. 09:05 | Válasz erre | #257
Miért kéne, hogy HTML formátumú legyen?
Ha elektronikus formában akarod közzétenni, akkor inkább a szövegszerkesztőt javaslom, aztán konvertáld át pdf-be.
Ha azt szeretnéd, hogy fent legyen egy oldalon, és linkekre kattintgatva lehessen lapozni, akkor érdemes csak HTML-ben készíteni, amit egy word-del is meg tudsz tenni.
Egyszerűen HTML formátumot választasz mentésként, és a lapozz a .... sorokra linkeket raksz.
© killmaster (Savanyúhas)
2014. augusztus 8. 07:00 | Válasz erre | #256
Különösebben én sem értek a HTML nyelvhez, csupán van egy sablonom és az interneten olvastam róla néhány bekezdést. Így ha kissé fapados is, de össze tudok ütni egy használható Magányos Farkas verziót. De láttam itt az online kjk oldalon egészen pofás kjk könyv verziókat, talán az ottani szerkesztő is tud segíteni neked. (Persze, csak ha kész a kalandod, mert addig aligha...) Egyébként már én is beharangoztam egy jó hónapja egy saját új kalandot, és vázlataiban már kezd összeállni, csupán érnie kell az ötleteknek. Ismét valami újszerűre gondoltam, és megspékelve néhány jó ötlettel talán tényleg kikerekedik belőle valami jó kis kaland. Az ötletet az adta, hogy a kalandor legyen negatív hős, és ezúttal a bosszú éltesse. Ám ez mint tudjuk veszélyes fegyver, és olykor visszafelé sül el...[smiley]ijedt[/smiley]
2014. augusztus 7. 19:24 | Válasz erre | #255
Köszi. Egyelőre maradok akkor a wordnél,a HTML-es dologhoz nem értek. Remélem lesz annyi kitartásom,és ihletem hogy valaha kész lesz ez a könyv. Van jópár életképes ötletem,rengeteget agyaltam rajta,csak hát ezt írásba kellene önteni,mert a gondolatkönyvet még nem találták fel. [smiley]vigyor0[/smiley]
© killmaster (Savanyúhas)
2014. augusztus 7. 07:59 | Válasz erre | #254
Én a HTML formátumot javaslom! Bár a Magányos Farkas fordításokat én is word programba írom először, de mennyivel színesebb tud lenni egy internetes oldal. Akár kis képeket is szerkeszthetsz bele (persze nem tudom milyen történetet írsz), de az internet kimeríthetetlen tárháza az ötletes dolgoknak. Aztán a kalandor nem olvashat bele a következő fejezetpontba még véletlenül sem, csak ha már döntött, sőt ha úgy érzi, hogy rosszul választott, vissza is lapozhat. Igaz, ez melós meló, de nem kivitelezhetetlen. Persze hallottam tipikusan KJK-hoz írt programokról is, bár én nem találkoztam még eggyel sem.
2014. augusztus 6. 15:56 | Válasz erre | #253
Üdv!
Korábban kérdeztem,de most megint aktuálissá vált,hogy mit javasoltok,milyen formátumban írjam a készülő kjk-mat? Word megfelelő rá,vagy van hasznosabb program? Pár gyakorlati tanácsot is szívesen fogadok. :-)
2014. július 17. 17:54 | Válasz erre | #252
SzG: nem tudom, másfél hónapja mi sem hallottunk felőle semmit. Elég sokat betegeskedett, remélem nem lett valami komoly baja.

Találkozó: esetleg valami társasjáték partyt el tudnék képzelni. :D Nekem inkább az a gond, hogy ritkán tudok kimozdulni.
© Anry
2014. július 17. 16:56 | Válasz erre | #251
Vajon SZG-vel mi történhetett? Május vége óta itt sem járt..
© Anry
2014. július 17. 16:47 | Válasz erre | #250
Újabb átnézési lehetőség integet messziről úgy érzem. :)
© Anry
2014. július 17. 16:46 | Válasz erre | #249
Örülök, hogy az írást nem hagyjátok abba. :)
Én korábban többször pedzegettem egy találkozót, jó lenne személyesen is megismerni a fordítókat/szerzőket. :
2014. július 16. 23:45 | Válasz erre | #248
[smiley]worship[/smiley][smiley]worship[/smiley][smiley]worship[/smiley]

Én minden zagoros könyvet meg fogok venni. A Magányos Farkasokat is megvenném. [smiley]hawaii[/smiley]
© killmaster (Savanyúhas)
2014. július 16. 22:05 | Válasz erre | #247
Úgy tűnik néha csak meg kell dörzsölni a csodalámpást, és máris előbújik a dzsinn... (Tessék képletesen érteni!) Szóval Firefox jól vázolta a helyzetet, lelkesedés nélkül nem megy. Sajnos kiadót nem tudok varázsolni, ellenben volt szó itt vagy valahol máshol magánkiadókról, akik közül egyet sem ismerek, de talán itt valakinek a valakije igen. A fordítókról annyit, hogy itt mindenki a saját akaratából és szabadidejében fordít. Ez így rendben is van, na de ha már bevállalom, hogy teszek valamit a közért, akkor amögött legyen is komoly elhatározás. Sokan sokat tettek azért, hogy idáig is eljuthassunk, szerintem érdemes továbbra is ápolni a Kaland-játékok hagyományát. Igen, én is sokszor átkoztam magam, amikor a Sötétség tőreivel bíbelődtem, nem lett az évszázad kalandja, de azért végül csak összeállt a könyv. A Magányos Farkas sorozat pedig csak azért kelhetett éleltre általam, mert Firefox felhívta a figyelmemet rá. Másképp talán eszembe sem jutott volna, pláne a harmatgyenge magyar kiadás után. Hogy mit hoz a jövő? Annyit ígérhetek talán, hogy az idén lesz még új Magányos Farkas kaland, illetve saját kalandot is dédelgetek, bár ahhoz több idő kell, mint a fordításhoz. Illetve ha formában vagyok akkor nem biztos. Remélem sok korábbi aktív forumozó olvassa majd ezeket a sorokat, és új erőre kapván ismét billentyűzetet ragad majd. Legalább is ezt remélem... [smiley]taps[/smiley]
2014. július 16. 20:26 | Válasz erre | #246
Helyes, helyes. Kíváncsian várom az [b]A Lény lelke a lebegő sziklában[/b] folytatását.

You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2014. július 16. 18:38 | Válasz erre | #245
Hozzátenném, mi nem az írást adjuk fel, csak az oldal üzemeltetését, illetve mindenféle pályázatok kiírását, valamint egyéb programok szervezését. Lényeg a lényeg, eddig is kedvtelésből írtunk (de gondolom ezt itt nem kell ragoznom), ezután is így lesz.
© Anry
2014. július 16. 15:06 | Válasz erre | #244
2014. július 16. 03:19 | Válasz erre | #243
Igazából egy kicsit megszólítva érzem magam, elvégre azon fordítók közé tartozom, akik mostanában nem igazán alkotnak/alkottak, kvázi nem teszem a dolgom. Ám legyen. Tessék, [url=http://zagor.hu/letoltes/temp/Szellemvadaszok.pdf]Szellemvadászok[/url], még ha nem is az enyém. Nyers, jobbára átnézetlen, ocsmány nagy képekkel, kis képek nélkül, a fordító tudtával és beleegyezésével – egy kicsit olyan, mintha kézikamerával felvett film lenne torrentről. A Démonvadász a célegyenesben jár, kis túlzással csak arra vár, hogy runner visszajöjjön a vakációjáról. A Félelem fantomjainak 80%-a is már készen van (nálam pihen az anyag, tehát ha véletlenül eltűnne a fordító, is innen lehet majd folytatni), a maradékot augusztus végére várjuk.

Én személy szerint úgy érzem, hogy elég időt áldoztam már a könyvek fordítására, jelenleg mással töltöm (másra pazarlom?) a szabadidőmet. És teljesen megértem, amikor mások is így vannak vele. Nekem is elég sok holtpontom volt, amiken át kellett küzdenem magam. Tökéletesen megértem, ha valakinek ez egy könyv közepén jön el, és inkább félbehagyja az egészet.
Másrészről gyakorlatilag már csak négy könyv várakozik lefordítatlanul az FF sorozatból, plusz a Démonlovagok. Hogy mi lesz ez után? Nos, killmaster lelkesen fordítgatja a Magányos Farkas könyveket, landschan pedig a szerepjátékot, bármelyik irányba tovább lehet indulni. Tessék kipróbálni őket, tessék rpg hétvégét kikiáltani és összegyűlni, beszámolót, kedvcsinálót írni. Vagy lehet keríteni egy kiadót, aki belevágna a lapozgatósok kiadásába. Lehetne folytatni az időgép regényeket, a Sniper!-t (Akció & kaland néven futott az egy szem kötet), a Storytrails-t (Nyomkereső). Ki lehetne hozni olyan klasszikusokat, mint például a Zork (csak négy kötet, és még dr. Sheldon Cooper is odavan érte), vagy a CYOA sorozat. Bele lehetne vágni valami vadonatújba, mint például a Gamebook Adventures kalandok, aminek hetedik kötetét személyesen Jonathan Green jegyzi, és itt talán – de ez egy nagyon nagy talán – még az appot is lehetne magyarítani.

Vagy így is hozzá lehet állni a kérdéshez:
[img=http://abstrusegoose.com/strips/you_are_funny_like_a_clown_you_are_here_to_amuse_me.png]Like...for example... right now?[/img]
By [url=http://abstrusegoose.com/482]Abstruse Goose[/url].
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© Anry
2014. július 16. 01:08 | Válasz erre | #242
Sajnálattal olvasom, hogyan alakulnak a dolgok a társfórumon. Ugyanakkor sajnos nem lep meg, amit tapasztaltok.

Jelen helyzetben a KJK szerintem egyetlen oldalt bír el, ezt. A maradék KJK könyvek fordítása is rétestésztaszerűen szétnyúlt úgy néz ki. Szintén nem tudni itt sem, hogy hogyan folytatódnak a továbbiak, ha az összes könyvvel végez a csapat.

A két kötet, amit a szövetségen megosztottatok rendkívül színvonalas munka, bár eddig csak gyorsan átfutni sikerült őket, mikor megjelentek.

A műfajban rengeteg a kiaknázatlan potenciál, de nem hagyhatjuk figyelmen kívül azt a tényt, hogy 20 éve pihenni küldték és ezután a nimbuszán még évekig tapostak két lábbal a Harcos Képzelet játékkönyvek.
Felnőtt egy olyan generáció, amelyiknek már nem ciki nagy nyilvánosság előtt kijelenteni, hogy nem olvasott el eddig egyetlen könyvet sem.
A számítógépes játék egyre inkább nem konkurenciánk, mert a legtöbb játék egy lineáris, fotorealisztikusan feltextúrázott, faék egyszerűségű valami, nehogy a gondolkodni sem szerető Vérpistike visszategye a polcra, mert az egyetlen szobával arrébb lévő ajtónyitó gombot nem találja.

Csak azt szeretném érzékeltetni, hogy a küzdelem, amit vívtok - igényes, magyar kiadványokat írni és népszerűsíteni kívánni olyan szinten, hogy abból egy folyamatosan pezsgő és megfelelő létszámú közösség alakuljon ki, kb. olyan, mint bicskával nekiállni kivágni egy mamutfenyőt. Ha továbbvisz a lendület az \"eredményt\" látva és a saját elégedettséged, hogy letettél valamit az asztalra meg azon kevés emberét, aki letöltötte, elolvasta, visszajelzett; akkor tovább hullik a forgács. Ha elkeseredsz, akkor vége a dalnak.


© killmaster (Savanyúhas)
2014. július 15. 20:58 | Válasz erre | #241
Hát ez valóban rossz hír! Sajnos valóban, hónapok óta mély apátia figyelhető meg a fórumon. Néha akad egy-két hozzászólás, némelyek írnak okos dolgokat, de összességében hiányzik a régi feeling. Én is szerettem volna belevágni egy saját kaland írásába, de mert nyáron több elfoglaltságom is akad, lerögzítettem az ötleteimet, és talonba tettem azokat. Talán egy új könyv kimozdítaná az olvasókat ebből a mélabús állapotból, de lehet már az sem. Valljuk be régebben több újdonság is volt, a fordítók tették a dolgukat, ment az adok-kapok. Most valahogy semmi... Én azért viszem tovább a Magányos Farkas projectet, noha nagy érdeklődés jelen pillanatban nem mutatkozik iránta, illetve én nem érzékelem azt, hogy kritikákkal illetnék itt többen is a munkámat. (Az eddigi hozzászólások alapján, azért nem olyan rossz!) Bizakodjunk, hogy jönnek még KJK-s idők...[smiley]confused[/smiley]
2014. július 15. 17:59 | Válasz erre | #240
Sziasztok!

Sajnos most rossz hírrel jövök: egyik oszlopos tagunk (SzG, ha valaki tud róla valamit, dobhatna egy pm-et) eltűnése, és az érdeklődés teljes hiánya miatt kénytelenek vagyunk befagyasztani a szovetsegjtk.hu-t és annak tevékenységeit. Az oldal egy darabig még elérhető lesz, ha addig úgy látjuk, van értelme, akkor amibe eddig belekezdtünk, azt be is fejezzük (ez alól egyedül a meghirdetett pályázat képez kivételt, de miután eddig nem jelentkezett senki, kétlem, hogy ez bárkinek is problémát okozna). Ellenben, ha a helyzet nem változik, akkor végleg lehúzzuk a rolót.
2014. február 17. 14:08 | Válasz erre | #239
Tényleg jók a grafikák, pár KJK-ás rajzolóra rávernek.
2014. február 17. 10:50 | Válasz erre | #238
Szuper oldal, majd ha lesz időm, bővebben is átfutom:D
© SzG
2014. február 17. 01:19 | Válasz erre | #237
A mai napon elindult a játékkönyvíró-brigádunk honlapja, illetve meghirdettük az első komolyabb versenyünket is, szóval aki kíváncsi a műveinkre, vagy szeretne részt venni egy pályázaton, az kukkantson át ide:
http://szovetsegjtk.hu/
Első oldalElőző oldal1234567Következő oldalUtolsó oldal