Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Harcos Képzelet kötetek
BejelentkezésElfelejtett jelszó
Harcos Képzelet ocr-ezett kötetek

arnyekvilag.doc
feregfutam.doc
shiwo.doc
Első oldalElőző oldal1234567891011121314151617181920Következő oldalUtolsó oldal
© twillight (Kövérorr)
2020. március 29. 12:49 | Válasz erre | #722
A Hit Nevében-hez nem kell hozzáírni semmit. Szakadjunk már el ettől. Az ott úgy jó ahogy van, bár alig emlékeztet az olyan játékkönyvekre amiket megszoktunk.
Bár tegyük hozzá, ha lehántjuk a hót fölöslegesen a könyvben dekkoló fejezetpontokat, akkor az FF többsége se több egy Hit Nevében-nél, és alig 130 fejezetpont körüli terjedelműek (ha a főoldalon a könyvek alatt található végigjátszások helyesek).
A HN egy olyan Worlukon játszódó novella, amiben mellesleg kockákat dobálhatsz. Ráadásul háromféle karakterrel is teljesíthető, ha jól számoltam jelen állapotában is.
Ennyit tud.

A Sötét Herceg meg millomodszorra mondjuk el, jelen állapotában valószínűleg a legtrágyább játékkönyv amit valaha piacra dobtak. Fej-fej mellett a Fejtörők Erdejével, csak az másként rossz.
Viszont belemélyedtél-e (és a többi kukacoskodó) abba, mi van a könyvben ha eltekintünk a szerkesztési hiányosságoktól? Mik az összeszedhető tárgyak, potenciálisan kulcstárgyak, mik az összeszedés feltételei, mely helyszínek milyen sorrendben bejárhatóak?
Nem?
Akkor ne nyavajogjatok, hanem udvariasan kérdezzetek rá, vagy simán várjátok ki míg valaki összefoltozza olyanra, ahogy ki kéne néznie.

Tudjuk hogy a HK jelen állapotában játszhatalan, elkeserítő szemét, hogy a kiadó gyakorlatilag megtévesztette a vásárlóit, sose vette a fáradtságot a javításra - sőt, idővel még hanyagabbak lettek -, hogy a még elérhető szerzők egy része sértődős barom aki nem válaszol a megkeresésre (viszont volt aki igen, szóval ők kapnak egy pontot), ésatöbbi.
De nem adnátok meg a lehetőségét, hogy talán, ha valaki van olyan hülye hogy időt és energiát feccöl bele, ki lehet hozni a sorozatot (de legalábbis a könyvek mondjuk harmadát) legalább arra, hogy legalább ne kelljen szégyenkezni miatta, hanem azt mondhassuk, igen, kommersz cucc, de így már vállalható?
© SzG
2020. március 29. 12:48 | Válasz erre | #721
Mondjuk igen, nekem is első körben inkább a Garry Hamiltonos-könyvek szoktak inkább eszembe jutni, ha már jobb HK-k. Meg mondjuk a két Borouge-kaland. Ezek legalább tényleg igényesebben vannak megírva + szabályosan is lejátszhatók + nem is lehet pár perc alatt átrohanni rajtuk... meg a történetük is általában komolyabb. Oké, a két Borouge-könyvnek nem, azok ugye tipikus világmegmentős dolgok, de azokban meg épp az a jó, hogy gyakorlatilag echte KJK-kalandok. :)
Meg persze ott van még a Fenevad, mint a non-plus ultra a sorozatban.
Esetleg a Nekropolisz, ami meg kb. az a stílus mg szint, mint a három Kalandorkrónikák-könyv.
© [törölt felhasználó]
2020. március 29. 12:22 | Válasz erre | #720
2020. március 29. 11:17 | Válasz erre | #719
Ian Livingstone-nak harcos képzelet könyvet kellett volna dedikáltatni vinni! Sőt elmagyarázni neki, hogy olyan rohadt lazán az FF szériája nevét is szimplán odafordították a borítóra is! (Mivel magyarul nem tud, nem érthette.) Megtévesztették a magyar fogyasztókat a névvel, hogy FF könyvet kapnak. Ráadásul annyi könyvet kiadtak belőlük, mint amennyit az első pingvin kiadó az alapsorozatból. Nem hiszem, hogy kérték és megkapták a névhasználatot a jogtulajdonostól! A DV érdekesebb kihívás lenne Livingstone-nak, mint a zagor.hu könyvein bosszankodni. Ezek nem rajongói terjesztésű könyvek, hanem könyvesbolti országos terjesztésben megvehetőek voltak és még néhány boltban ma is azok. Volt más kiadó is, aki a fighting fantasy nevet nem igényelte a britektől és belebukott az önhatalmú használatába. Talán a DV is csak azért úszta meg, mert magyarul kevesen értik a borítószöveget nemzetközi szinten.
2020. március 29. 10:43 | Válasz erre | #718
Ian Livingstone-nak harcos képzelet könyvet kellett volna dedikáltatni vinni. Sőt elmagyarázni neki, hogy olyan dögök voltak, hogy a szériája nevét is szimplán odafordították a borítóra is! Megtévesztették a fogyasztókat a névvel, ráadásul annyi könyvet kiadtak, hogy belőlük, mint amennyit a pingvin az alapsorozatból. Nem hiszem, hogy kérték a névhasználatot! A DV érdekesebb kihívás lett Livingstone-nak, mint a zagor.hu könyvein bosszankodni.
© [törölt felhasználó]
2020. március 29. 10:27 | Válasz erre | #717
2020. március 29. 09:16 | Válasz erre | #716
Friss, örömteli kormányzati hír, hogy itthon vasárnap 2 és 3 óra között nem regisztráltak új koronavírus fertőzést. A szőrös szívű ellenzék sem tudta még eddig cáfolni az értesülést! [smiley]crazya[/smiley][smiley]fogmosas[/smiley]
© SzG
2020. március 29. 09:10 | Válasz erre | #715
Persze nem bírom megállni, hogy ne válaszoljak (bár nyilván jobb lenne, ha nem tenném, de mindegy).

"Én meg megmondtam hogy az fölösleges, elrontja a kaland felépítését."
Nagyszerű. Én is elmondtam, te is elmondtad... erre szolgál ez a fórum, hogy elmondjuk a véleményünket. Túlléphetnénk ezen a marhaságon?

"A dokut letölteni pedig nem kell, online lehet olvasni TROLL. Hozzá nem nyúltál, ebből is látszik."
:D
De hogy érdemben is válaszoljak:
Online próbáltam nézni először a dokumentumot, de szaggatott (biztos gyenge a gépem, nem tudom, mindegy), ezért letöltöttem, és úgy olvasgattam, meg keresgéltem benne pl. fejezetszámok szerint.
De tényleg hihetetlen, hogy ezt bizonygatnom kell. :D Miért nem lehet elhinni, hogy belenéztem?

"túl erős benne a valláskritika" = túl sok az istenellenesség = istenellenes = most már hívő vagy. Különben mi a f*szt zavarna. Az meg sajnálatos hogy megveted a haladást, és a bronzkorba való visszatérést szorgalmazod."
:D
Komoly, hogy te jobban tudod, hogy miben hiszek, mint én. :D Pláne, hogy gyakorlatilag nem is írtam semmit a hitemről, de te mégis rögtön felállítottad a "diagnózist", hogy egy beszűkült istenhívő vagyok, aki megveti a haladást, és a bronzkorba szeretne visszatérni stb. Fantasztikus képességeid vannak, hallod. :D
Amúgy viszont... "mi az isten" közöd van neked egyáltalán ahhoz, hogy én miben hiszek? Vagy például Firefox miben hisz, vagy bárki más, akibe eddig belekötöttél a hite (vagy inkább VÉLT hite) miatt? Mégis honnan veszed a jogot, hogy beleszólj ebbe, pláne kiossz másokat? FŐLEG EGY JÁTÉKKÖNYVEKKEL FOGLALKOZÓ FÓRUMON??

"Hogy mi a kányát keres ez a rész itt, nem is értem, szétoffolod a topikot, max.arra jó."
Ezt nem teljesen értem, mire írtad... viszont ismét felhívnám a szíves figyelmed, hogy az összes offtémát te hoztad szóba (BB, esetleges vallásosságom).
Amúgy meg... úgy csinálsz, mintha ez a topik a tied lenne és tényleg csak a Harcos Képzelet ÁTDOLGOZÁSOKRÓL lehetne értekezni benne... sőt, azokon belül is KIZÁRÓLAG AZOKRÓL A RÉSZEKRŐL, AMIKET TE ÍRTÁL (hiszen ugye amiatt is rámszóltál korábban, hogy miért a könyv 'eredeti' részeit kritizálom, miért nem a tiédet). Holott ugye ez a Harcos Képzelet-könyvekről szóló topic, tehát nyilván a 'megjelent' könyvekről szól elsősorban, nem holmi tervezgetett átdolgozásokról. Tehát ha akarom, nyilván nyugodtan elmondhatom a véleményem a Harcos képzelet-könyvekről. Valamint nem vagy semmilyen moderátor vagy ehhez hasonló, tehát jó lenne, ha nem próbálnád megszabni, hogy más miről írhat ebben a topicban. Meg nem minősítenél rögtön mindent "topikrombolásnak", ami neked nem tetszik.

"És nem. Idejössz, szarsz egyet nyilvánosan, trollkodsz, offolsz, mindent megteszel nehogy valami értelmes történjen - persze hogy elküldtelek anyádba!"
Jó, erre már tényleg nem reagálok éremben, felesleges...
Vicc az egész. És még én vagyok "megkeseredett" meg "szar" alak. :D
Meg "troll". :D
© SzG
2020. március 29. 08:36 | Válasz erre | #714
[smiley]nevetes1[/smiley]
© twillight (Kövérorr)
2020. március 29. 08:18 | Válasz erre | #713
Neked meg kösz. Kurva sokat segít ha valaki munkáját eleve röhejesnek, és így fölöslegesnek állítod be.
© twillight (Kövérorr)
2020. március 29. 08:16 | Válasz erre | #712
Én meg megmondtam hogy az fölösleges, elrontja a kaland felépítését.

A dokut letölteni pedig nem kell, online lehet olvasni TROLL. Hozzá nem nyúltál, ebből is látszik.

"túl erős benne a valláskritika" = túl sok az istenellenesség = istenellenes = most már hívő vagy. Különben mi a f*szt zavarna.
Az meg sajnálatos hogy megveted a haladást, és a bronzkorba való visszatérést szorgalmazod.
Hogy mi a kányát keres ez a rész itt, nem is értem, szétoffolod a topikot, max.arra jó.

És nem. Idejössz, szarsz egyet nyilvánosan, trollkodsz, offolsz, mindent megteszel nehogy valami értelmes történjen - persze hogy elküldtelek anyádba!
2020. március 28. 22:03 | Válasz erre | #711
Némi ZEN kéne ide, mint vallás. A kijárási korlátozás 14napján még csak-csak érteném a vehemenciát, de az első napon?! [smiley]nevetes1[/smiley] Én a HK-n nevetni szoktam, mert szintje az. Másoknak is ezt javasolnám! A többi egyéb személyeskedő körítést meg szimplán nem értem. [smiley]nemtudom[/smiley]
© SzG
2020. március 28. 21:56 | Válasz erre | #710
"A hibák sorolása azért nem konstruktív, mert a konstruktivitást az jelenti, ha megmondod, hogyan lehet a hibákon javítani."
Megmondtam, össze kell vonni például a kard megvizsgálásáról szóló két fejezetet.
Nyilván mondtam volna tovább is, de éppen csak pár percem volt, csak a dokumentum elejét tudtam elolvasni.
Ja igen: A DOKUMENTUMOT NÉZTEM. Nyilván, mivel belinkelted, én meg letöltöttem. De csak az eredeti pár fejezetig jutottam, ahogy írtam.

"Amúgy te mondtad korábban, hogy azt a BB-t az "istenellenes"-sége miatt veted el főleg"
Főleg? Ilyet biztos, hogy nem írtam, de nyugodtan nézz utána.
Elég sok dolgot kifogásoltam a BB-ben, és az, hogy kissé túl erős benne a valláskritika vagy "istenellenesség", csak egy dolog volt. Mellesleg ezen nem azért finomítanék, mert keresztény vagyok (inkább a keleti vallásokhoz húzok amúgy, ha már szóba került), hanem mert nem szeretnék már belegyalogolni senki hitébe stb. Kinőttem már azt a "lázadjunk minden ellen és utáljuk a világot"-korszakot, amiben a BB írásakor még benne voltam kb. 20 évesen. Ennyi.

"de ez különben se az a topik, megint/még mindig minden megteszel hogy szétbarmold ezt a topikot."
Ööö... nem te hoztad szóba véletlenül, hogy nem is érted, hogy írtam meg a BB-t, meg hogy majdnem kivágtad az ablakon, és amúgy is valláskárosult vagyok?
Ez nem "topikrombolás" amúgy?
© twillight (Kövérorr)
2020. március 28. 21:43 | Válasz erre | #709
A hibák sorolása azért nem konstruktív, mert a konstruktivitást az jelenti, ha megmondod, hogyan lehet a hibákon javítani.

Másfelől mi a retekért nem nyitod meg a doksit, és beszélsz arról? Akkor láttad volna hogy a kaland a barlangból kijutásig át van írva. Nem mintha előtte igazítani kellett volna rajta (a szabályokba mondjuk már beletúrtam).
De egyértelmű mindenki számára, hogy értelmetlen az eredeti kiadást szarrá elemezni, mert szar a kiadás. Annak van értelme ha az átírt változatot nézed meg, és megmondod az jobb-e. És hanem látod mi miért van ott úgy, ahogy,akkor elmagyarázom mint korábban, lépésről lépésre.

Amúgy te mondtad korábban, hogy azt a BB-t az "istenellenes"-sége miatt veted el főleg, szóval nyilván valláskárosult lettél, mire gondolhatnánk, más infónk nincs, de ez különben se az a topik, megint/még mindig minden megteszel hogy szétbarmold ezt a topikot.

Legyél konstruktív, vagy hallgass és hagyd a többieket szórakozni.

Én részemről annak látom értelmét, hogy a Féregfutamnál szakaszonként fejlesztem a könyvet. Így első lépésként a bevezető-barlang logikusnak tűnt, következőre meg a rossz irányba menő, rövidebb féreg-barlangot próbálom majd kipofozni.
Utána viszont nem nagyon emlékszem mi történik, fől kell majd térképeznem mielőtt bármit csinálhatnék. Úgy emlékszem volt egy A Helyes Út, meg valami labirintus, és egy nagy kanyar oldalfolyosó...
Az oldalfolyosóra majd raknom kell gyógyitalokat, vagy tudja fene mi van ott máris, meg meg kéne oldani hogy a hreerrel és az azénnal össze lehessen futni...
© SzG
2020. március 28. 20:57 | Válasz erre | #708
Azért írtam az eredeti fejezetekről, MERT AZOK VOLTAK A KÖNYV LEGELEJÉN. A TE FEJEZETEID MÉG NEM KERÜLTEK SORRA. MERT UGYE AZOK KÉSŐBB JÖNNEK, HA JÓL ÉRTETTEM, A BARLANGBAN. NYILVÁN AZOKRA IS SORT KERÍTETTEM VOLNA...
Persze így már nyilván elment a kedvem az egésztől, gondolom nem meglepő.

Mellesleg az továbbra se értem, miért nem "kontruktív", hogy leírom, pontosan mit látok hibának egy adott könyvben, és min kellene javítani, ha már éppen átdolgozod... vagy az eredeti részeket nem is lehet véleményezni? Csak azokat lehet, amiket te írtál?

"És nem hiszem el neked a VP-beli munkád. Ezt kerek perec megmondtam."
Jó, hát akkor innentől viszlát, így teljesen értelmetlen beszélni, pláne vitázni bármiről is, hogy nem hiszed el, amit írok.
Besz*rás, komolyan.

"De aztán megmondtam magamnak hogy nem a könyv a hibás hogy az írója elkapta a vallást, vagy mifene."
Persze. :D Nyilván hithű keresztény vagyok én is, mint szinte mindenki, akivel problémád van, például Firefox. Vagy Salamon (mert pap főszereplőt mert írni a könyvébe).
Már kínomban röhögök.
© twillight (Kövérorr)
2020. március 28. 20:44 | Válasz erre | #707
Nem, nem reagáltál arra amit mondok. Tök másról beszéltél.
És továbbra is a kiadott változatot szapulod, bármiféle konstruktív megjegyzés nélkül, ami most már komolyan idegesít.

A könyvek hibásak. Tudjuk. AZÉRT SZÁNDÉKOZOM ÁTÍRNI. Én magam végignyálaztam az összes HK-t, és nem voltam elragadtatva a nyomdából kikerült minőségért. Ezt a kérdést ÉVEKKEL EZELŐTT letudtuk.
Én most próbálom megmutatni hogy nem az írók, hanem legfőképpen a kiadó voltak a hibás, a könyvek alapvetően nem olyan rosszak mint a hírük, a FF legújabb Ortúró Orkjaihoz képest egyenesen teli van egy részük ötletekkel - csak valakinek foglalkozni kéne velük.
Én bevállaltam hogy esetenként foglalkozok egyikkel-másikkal, egész listát adtam címekkel és hogy nagy vonalakban mit kellene csinálni velük hogy kijöjjenek az értékeik.

[b]TE mit csináltál? Idejöttél, és egymilliomodszorra is ideszartad hogy a könyvek rosszak.[/b] Igazi troll.

És nem hiszem el neked a VP-beli munkád. Ezt kerek perec megmondtam. Annyira felbasztad az agyam, hogy egy órával ezelőtt majdnem kibasztam a Bizonytalanság...-ot az ablakon, hogy ott rohadjon meg. De aztán megmondtam magamnak hogy nem a könyv a hibás hogy az írója elkapta a vallást, vagy mifene.
© SzG
2020. március 28. 20:34 | Válasz erre | #706
Twillight:
Figyelek... azért, mert nem értek egyet veled, az nem jelenti azt, hogy "nem figyelek".
Te is leírtad, mi a véleményed, én is leírtam. Mellesleg abban, hogy a kardos-részt szétbontotta az író, ahogy látom, már te is elismerted most, hogy "nem tudod, miért tette"... tehát ha jól értem, legalább ennél szerinted sem indokolt a szétbontás.... szóval csak nem írtam alapból hülyeséget, ahogy arra utalgattál.
Na mindegy, talán lépjünk túl ezen a két részen.

"Ahogy érzem megint csak idejött valaki topikot rombolni, mert nincs jobb dolga."
Ehh... a könyv HIBÁIRA próbáltam felhívni a figyelmet! Konkrétan, hogy ha már átírás, érdemes lenne a fejezetpocsékolásokat is kigyomlálni. Ez mitől "topikrombolás"? A témához szóltam hozzá, segítő szándékkal.

"Szerintem most egy megkeseredett alak vagy, aki semmi konstruktívval nem járul mostanság ehhez a hobbihoz. A VP-t is inkább tudom be a másik srácnak, nem nagyon hiszem hogy komolyan hozzájárultál, akármilyen is lett a végeredmény."
Bocs, ezt nem tudom szó nélkül hagyni, bár lehet, hogy jobb lenne, mert eléggé "önfényezésnek" fog tűnni... de tényleg nem tudom szó nélkül hagyni.
Szóval: a Végzet Prófétáiban komolyan benne van a kezem, akár elhiszed, akár nem. Körülbelül 100-120 000 karakternyi szöveget írtam hozzá (ez részben a régiek jelentős kibővítését jelenti, részben teljesen új fejezeteket), ezen kívül sok helyen teljesen át is szerkesztettem a könyvet, a szabályrendszerbe is belenyúltam, a világba is, valamint persze hibákat javítottam stb. Szóval valóban társszerző vagyok, nem csak pár rossz hivatkozást javítottam ki, vagy pár értéket írtam át stb. Utána elintéztettem a tördelést, borítót, képeket, a nyomdát, és persze mindent saját pénzből (az összes kiadás többszázezer forintra rúgott egyébként, és nincs is rá különösebb garancia, hogy ezt vissza fogom kapni). Valamint kiírtam egy pályázatot is (a VP-ben lesz olvasható), és persze az erre beérkező nyertes pályaműveken is fogok majd dolgozni, meg intézem majd a kiadásukat stb. Továbbá Salamonnak is besegítettem volna a versenyénél, mind zsűritag, mind "kiadó" (anyagilag is). Nem mondom, hogy ezek olyan világmegváltó dolgok, de már megbocsáss, azért nem gondolom azt sem, hogy egy megkeseredett ember lennék, aki nem tesz semmit a "hobbiért".
© killmaster (Savanyúhas)
2020. március 28. 20:22 | Válasz erre | #705
Holdfény úr Szlobo mester nem csak ihletője, de valós társszerzője legújabb kalandunknak. Ja és ha valaki nem a te nótád fújja az nem topicot rombol csupán véleményt ír, mert hát ilyen emberek is vannak. Amúgy meg Szlobo úr már írt és alkotott is, te meg hát... De még hozhat valami újat a jövő.
© twillight (Kövérorr)
2020. március 28. 19:59 | Válasz erre | #704
Megint nem figyelsz. Elmondtam MIÉRT bontja kétfelé.

A kardnál tudomisén mit gondolt az író, helyette megnézem mit lehet kihozni a dologból. Ezért nem is mutogatok az eredetire, hanem csakis az átírt változatomra.

Ahogy érzem megint csak idejött valaki topikot rombolni, mert nincs jobb dolga.
Elismertem hogy problémái vannak a HK-knak, nem is kevés. Viszont pont leszarom, mert ha az ötlet jó, akkor csak egy kis szerkesztői munka kell az írásnak, és AZT be tudom vállalni.

A halálpontok meg a franchise jellemzői lettek, azokat már nem fogjuk kiszedni, a legtöbb, különösen az első tucatban úgyis elég hangulatos.

Szerintem most egy megkeseredett alak vagy, aki semmi konstruktívval nem járul mostanság ehhez a hobbihoz. A VP-t is inkább tudom be a másik srácnak, nem nagyon hiszem hogy komolyan hozzájárultál, akármilyen is lett a végeredmény.
Az is lehet, félsz a konkurenciától. BÁRMIT felhoznánk most, tuti ledorongolnád.
© SzG
2020. március 28. 19:44 | Válasz erre | #703
Szerintem ez belemagyarázás, főleg a kardnál. Mert ott tényleg nem indokolja semmi, hogy két fejezetben mondja el azt, amit egyben is megtehetne. A hangulatteremtést meg nem úgy kell elérni szerintem, hogy többfelé bontunk valamit. Ugyanolyan hangulatos lenne a kardos rész is például akkor is, ha egy fejezetben lenne a megvizsgálás.
Biztos vagyok benne egyébként, hogy Bihon Tiborban anno fel sem merült az, amit te írtál, tehát, hogy "hangulatteremtés" miatt szedjen szét valamit. Egyedül azért írta meg így a könyvet, hogy minél gyorsabban beteljen a 350 fejezet. Ezért vannak a harcoknál a halálpontok is stb. A lényeg az volt, hogy egy HK minél gyorsabban elkészüljön, kb. egy hétvége alatt (ezt konkrétan írta is, mármint, hogy sok könyvet egy hétvége alatt írtak meg). Nyilván a minél nagyobb profit volt a lényeg, elvégre sok pénz, sok könyv.

"Nem is értem hogyan sikerült összehoznod a Bizonytalanságot - vagy mi történt azóta, hiszen attól ma elhatárolódsz."
Szerencsére sok minden történt "azóta", de nem hiszem, hogy hangulatteremtésben rosszabb lennék most, mint anno, a Bizonytalanság börtönében idején. De ez majd remélhetőleg hamarosan kiderül, már ha megjelenik egy-két újabb könyvem, vagy mondjuk olyan könyv, amihez legalább közöm van, mint most ugye a Végzet prófétái.
© twillight (Kövérorr)
2020. március 28. 19:24 | Válasz erre | #702
Azért van, mert nincs fantáziád, meg érzéked a hangulatteremtéshez.
Plusz figyelmetlen is vagy.

A jelet megnézzük - ekkor új információt kapunk. El kell döntenünk, hogy a Futammal törődünk, vagy megállunk nézelődni.
Ha megállunk nézelődni, kiderül ott tényleg van valami. Ez azt jelzi az olvasó számára, hogy a jelek jelentenek valamit. Ez új információ az olvasónak, aki ugyanakkor még nem keveredik bajba. Zűrba majd csak akkor keveredik ha le is mászik.

Sajna mikor lemászik át kell írni a dolgokat, mert a Harcos-szobában kihagyja a feladvány-tutorial ziccerét (előre leszámolni a csontvázzal), előre közli hogy a szoba cuccával érdemes-e törődni (kaszt betűjelzés) ami a másik szobában már random módon átverés lesz, kihagyja a szoba szörnyét is, mert a kardot csak úgy le lehet akasztani, a Varázsló-szoba szörnye túl erősre sikeredett (túl sok a manája, túl nagyot sebez közelharcban, pláne egy varázslóba akinek ott lenne dolga), a lich erőssége mindenképpen problémássá teszi a Rubin megszerzését, aminek végül semmi értelme, és a védelmi gyűrű sem egyértelműen csakvarázslóé...

Szóval keményen van itt mit újraírni. Igazából mind olyasmi ami nem írói, hanem szerkesztői- és teszter-feladat lett volna.

Nem is értem hogyan sikerült összehoznod a Bizonytalanságot - vagy mi történt azóta, hiszen attól ma elhatárolódsz.
© SzG
2020. március 28. 18:42 | Válasz erre | #701
Elkezdtem átnézni az erdedeti Féregfutamot.
Hát, a stílus mondjuk elég jó (jobb, mint a Monarakhé, ami sok helyen elég rosszul van megírva), szóval itt különösebben nem kellene újrafogalmazni a fejezeteket, vagy kibővíteni őket... viszont például rengeteg a fejezetpocsékolás. Csak az elejéről néhány példa:
A 107-es fejezetpontnál megvizsgáljuk a jelet, viszont azt, hogy mi van a jeltől kb. két méternyire, már egy külön fejezetben olvashatjuk el, már ha érdekel minket... no komment. Nyilván egybe kellett volna írni ezt a két fejezetet.
Aztán a 115-nél megvizsgáljuk a kardot, de azt, hogy mi történik, ha hozzáérünk, már szintén egy külön fejezetben olvashatjuk el... szintén no komment.
És ez még csak az első kb. 10 fejezet a könyvből. :)) Gondolom a későbbiekben is sok ilyen "ügyes" megoldás van, vagyis olyan rész, ahol valami, ami valójában egy fejezet lenne, fel van darabolva vagy két-háromfelé.
© twillight (Kövérorr)
2020. március 28. 18:37 | Válasz erre | #700
TUTI hivatalos volt, mert valami Media Marktban szedtem le a polcról emlékeim szerint.
És van rajta helyre kis mindenféle technikai információ.
© SzG
2020. március 28. 17:58 | Válasz erre | #699
Ja, közben én is megkaptam a Monarakhot doc-ban az itteni kollégától... Átpörgettem, és persze eszembe is jutott pár ötlet, hogy hogyan lehetne úgy felturbózni a könyvet, hogy egyrészt ne tűnjön egy Fenevad-utánaérzésnek, másrészt jóval kevésbé legyen lineáris, plusz persze a karaktereknek is nagyobb szerepet jusson. :) Majd még gondolkodok rajta, hogy belevágjak-e az átdolgozásba, de végül is lehet, hogy amolyan "ujjgyakorlatképpen" megcsinálom. Tényleg egy egész emlékezetes, néhol darkos, néhol viszont egészen melankolikus, kisvárosban-erdőben kóborlós fantasyt lehetne összehozni belőle.
© SzG
2020. március 28. 17:50 | Válasz erre | #698
Hát Bihonon most meglepődtem. :) Róla tényleg nem gondoltam, hogy ilyen "laza" és megengedő lesz. Hajrá akkor.
A CD verzió meg lehet, hogy nem hivatalos volt (mondjuk amúgy korábban én se hallottam róla)...
© twillight (Kövérorr)
2020. március 28. 17:27 | Válasz erre | #697
Hát, mindenesetre a Boszorkány Úrnőm most már egy ideje fent van (több mint egy éve), és eddig senkit nem zavart.
Mondjuk írói hozzájárulás nélkül nem is nagyon megy a linkről sehova. De ott jól elvan.

A képek az valóban ingoványos terület, pláne hogy manapság az illusztrátorok/grafikusok próbálják éppen közösségileg nyomni a nevüket, így az passz, csak a szöveggel foglalkozok én is.

A DV max. akkor tűnik érdekesnek ha a zagor felajánlja hogy berakja a játékok közé. Azért majd diszkréten érdeklődök náluk.

Addig is:
[img=https://i.ibb.co/yWVXFjm/006.jpg]Nagy Féregfutam Engedély[/img]

Ehhez az első helyszínt (a Futam előtti barlang) átírtam, így most brutális vérfürdő helyett egy cuki kis tutorial lett belőle, ami bemutatja a játékmechanikákat (szándékaim szerint).
Aki kíváncsi, az végigjátszhatja máris (a doku többi része még csak OCR-en átfuttatott nyavajatörés):
[url=https://docs.google.com/document/d/1G6IeAUYWLhNymot4SJWz1apOUGrBuVrHooIbCzCRhz8/edit?usp=sharing]A Nagy Féregfutam[/url]
© [törölt felhasználó]
2020. március 28. 17:24 | Válasz erre | #696
© SzG
2020. március 28. 16:11 | Válasz erre | #695
Igen, erről el is felejtkeztem, mármint, hogy a Cherubion ráadásul eladott mindent a DV-nek... ami meg tényleg nem szokott "kukoricázni". Mindenképp ki kellene deríteni, hogy mi a helyzet a jogokkal.

Egyébként a képeket + a borítót ki is hagytam az előző hozzászólásomból: azokat se lehetne valószínűleg felhasználni.
Tehát esélyes, hogy az egész Hit nevébennel csak akkor lehetne kezdeni valamit, ha se az eredeti szabályok nem maradnának meg benne, se a Worlukos utalások, se a képek. Tehát hozzá kellene azért nyúlni. És akkor még így se biztos, hogy rábólintana a DV. [smiley]confused[/smiley]
© [törölt felhasználó]
2020. március 28. 14:33 | Válasz erre | #694
© SzG
2020. március 27. 20:09 | Válasz erre | #693
Ez örvendetes, bár mondjuk nem lepődtem meg a dolgon, sejtettem, hogy pozitívan fog hozzáállni Viktor. :) Kérdés, hogy a kiadónak nincs-e még valamiféle joga a könyvhöz... mert szokott lenni, általában ugye megveszik az írótól a könyvet.
Mondjuk mivel már több, mint 10 év eltelt a megjelenés óta, így reméljük, már nincs náluk a jog, illetve visszakerült az íróhoz.
Csak nehogy mégis az orrunkra koppintson a "Bihon Tibi". [smiley]eplus2[/smiley]

Ja, az lemaradt, hogy ha a könyv már nem is az övék, attól még a világ, meg a szabályrendszer nyilván az ő tulajdonuk. A szabályrendszert külön ki is hangsúlyozta annak idején Bihon, mármint, hogy az az ő szellemi terméke... ami amúgy nevetséges, mert az egész a Sárkány háborúja rendszerének a koppintása, gyakorlatilag szó szerint, hiszen még az egyes részek megfogalmazása is ugyanaz...
Mindenesetre, ha közzé akarod-akarjátok tenni a könyvet, akkor legalább a világra való hivatkozásokat ki kellene húzni belőle, meg a szabályokat sem ártana minimum átfogalmazni kicsit. De persze te tudod/ti tudjátok. De én mindenképp óvatos lennék, főleg a "Fekete Péntek" után.
© twillight (Kövérorr)
2020. március 27. 19:56 | Válasz erre | #692
Breaking News:

[img=https://i.ibb.co/0YcsDCB/006.jpg]HitNevébenengedély[/img]
2020. március 25. 21:02 | Válasz erre | #691
Te túl rendes vagy! A márkás csoki nevében kérem ki a dolgot. 50pontos vázlatot egy nagymama is összeállít a kedvenc süteményének a receptjéből kiindulva. Mivel témai megkötés sincs, az a minimum, hogy bárki olvashatja azt az 50pontot készen, hogy eldönthesse, jól sikerült-e! A Koronavírus elleni harcról is szólhat, akinek a fantasy-ból elege van!
Szerintem a HK átírásért teljesen korrekt a pénzjutalom. Tulajdonképpen ingyen jöhetne a talira a te pénzeden. Ki ne akarna? Mivel ugyanabból az alapanyagból, kalandszövegből "főzhetné ki a történetét" jól is lehetne értékelni minden alkotó általi hozzáadott értéket! Szóval: lenyomhatja az illető twillight-ot történetírásban? Sőt megmutathatja, hogy nem csak vitatkozásban van ott a szeren, plusz behúzhatja a manidon a talit?[smiley]guluszem1[/smiley]
Ha ez nem motiválja a fórumozókat, akkor mi? [smiley]buck[/smiley][smiley]fantasy-witch-43[/smiley][smiley]nyes[/smiley]
© twillight (Kövérorr)
2020. március 25. 12:46 | Válasz erre | #690
Hogy feldaraboljuk még nem lesz interaktív.
De ha vannak választások (pl. Atlan Fiai), akkor már igen.
Illetve ha kockákat kell dobálni (A Hit Nevében), akkor szintén.

50 fejezettel amúgy 5,000 HUF-t lehet nálam nyerni.
A tábla csoki egy 50 fejezetpontos VÁZLATÁÉRT jár, azaz egy délután alatt simán összeüthető.

FB-től amúgy már PM-ben kértem a cuccot, küldje el mailban. Még nem olvasta az üzit.
A Lidérc...-re most nem emlékszem, a Monarakh kínos számomra, mert az masszív újraírásos (az az amelyikben mi vagyunk farkasember, ugye?).

Részemről egyébként OCR-en toltam át a Féregfutamot, de még úgy is macerás a gépelési része. Viszont ott legalább csak az irányokat, linkeket, statokat, gyógyulást/manapótlást kell újranyomni.
2020. március 25. 12:33 | Válasz erre | #689
A konstruktivitásra mindig vevő vagyok. Pl. 50 fejezettel sem akart senki csokit nyerni twillight-tól. Bár szerintem, ha valaki bemutat valami jó 50 pontosat júliusra, akár még el is nyerheti azt a csokeszt!

Másrészt, felfogható ez is kihívásként! Fekete Balázsnál, ha igaz, ott van három könyv begépelt szövege. Vagy akár másik HK szövege is választható. Meg kell állapodni az egyikben, tehát nyersanyag elérhető. Közzétehető itt a témában kezdeti szöveganyag.

Aztán twillight nekiugrik feljavítani. De más is nekiállhat kipofozni jobbra! Akár részlegesen is, mert szinte csak javulni tud a sztori bármi, akár apró plusszal!!! Igazán rövid idő alatt sikerült a szerzőknek gyengus kalandokat kreálni, szerintem pár nap alatt dobták össze ezeket. Akkor 3 hónap alatt, ami ennél jóval több idő és kész szövegből, akár csodát lehet tenni, egész frappáns kalandot is lehet fabrikálni. Legalább lesz versenytársa twillight-nak, ami plusz motiválja! Leszavaztatjuk június végén, hogy kié a legjobb az elkészültek közül.

A talin meg kihirdetjük a győztest. A győzelmi érmen az lesz: Lenyomtam becsületes küzdelemben twillight-ot HK készítésben. (Ha meg ő nyer: Felülmúltam a magam elvárásait is HK kreálásban.) Igazi lovagias párbaj a kihívóknak! Olvasóként meg gazdagodhatunk jó kalanddal.
Akad más is, aki nem tartja gáz ötletnek, hm[smiley]kerdes[/smiley][smiley]nezze[/smiley]
© SzG
2020. március 25. 10:15 | Válasz erre | #688
Azért ehhez még annyit hozzátennék, hogy végül is teljesen felesleges ezen vitázni... mármint, hogy most ez "topikrombolás" volt-e vagy sem. Nem sok jelentősége van szerintem.
De legyen akkor, topikromboltam, sőt, topikromboltunk mindannyian. :)
Többet meg nem szólok hozzá ehhez az átdolgozás-témához. Úgyis mindent elmondtam, amit jelenleg el tudtam/el akartam mondani ezzel kapcsolatban.
© SzG
2020. március 25. 09:34 | Válasz erre | #687
2020. március 25. 09:32 | Válasz erre | #686
Attól hogy egy regényt darabokra metélünk, majd a darabokat megszámozzuk és random sorrendbe elrendezzük, attól nem lesz interaktív regény. A Harcos képzeletnél már a franchise neve is egy tükörfordítás, ami azt a látszatot keltette, hogy FF minőséget kapsz. Tehát akik azt várták, persze hogy felrobbant a fejük, amikor olvasták. Magyar szerzők angol álneveken kis energiabefektetéssel akartak kjk-t írni. Ezzel csak a 10 év alattiakat tudták átverni, aztán már azokat sem. Szerintem ezek után az alkotók kezet csókolhatnak, hogy írnak róla olvasók. Twillight, javíts fel egyet, hátha jobb lesz, alternatívabb utakkal! [smiley]fake-horse[/smiley] Hátha más fórumozók is bejön a végeredmény?! A júliusi talin lesz kerekasztal csevegés. Legalább +1 témaopció dumázáshoz. [smiley]heureka[/smiley]
© SzG
2020. március 25. 09:29 | Válasz erre | #685
"Azt mondani "fölösleges is törődni vele" már topikrombolás."
Megint csak: ?
Azt, hogy "fölösleges is törődni vele", a könyvek ÁTDOLGOZÁSÁVAL kapcsolatban írtam... és ugye ez a topic úgy összességében biztosan nem erről szól. Tehát, ha én itt azt írom, hogy SZERINTEM (!) nem érdemes munkát ölni az ÁTDOLGOZÁSOKBA, az nem "topikrombolás". Ha majd lesz egy topic, és az lesz a címe, hogy például "Harcos Képzelet-könyvek átdolgozása" vagy "Harcos Képzelet könyvek átdolgozott változatai"... és abba írok ilyesmit, hogy szerintem felesleges az egész, az lehet majd esetleg "topikrombolás". Ez, amit itt csináltam, nem volt az.
© twillight (Kövérorr)
2020. március 25. 08:54 | Válasz erre | #684
Elmondani mi a bajod a (halott) franchise-al nem gond. Elvégre épp javasoltam hogy javítsuk meg/jeleztem bevállalom hogy megpróbálok kijavítani párat.

Azt mondani "fölösleges is törődni vele" már topikrombolás.
© SzG
2020. március 25. 06:16 | Válasz erre | #683
"Amúgyamúgy tök jó lenne ha végre mindenki viselkedne"
?
Mindenki "viselkedett" szerintem. Senki sem őrjöngött vagy trollkodott például, egyszerűen elmondtuk a véleményünket a könyvekről. Ráadásul érvekkel is alátámasztottuk, hogy miért nem vagyunk megelégedve velük, például a Hit nevébennel. Nem értem, ez miért baj. Ez a topic erre való, itt lehet ugye véleményt nyilvánítani a könyvekről. És az, hogy mindenki pozitívan nyilatkozzon a HK-ról, nyilván nem várható el, gondolom ebben egyetértünk.

"és nem egy másik franchise kárára próbálná tolni a sajátját"
Most az a baj, hogy azt ítam, inkább egy teljesen saját sorozatra kellene fókuszálni, mert annak minden szempontból több értelme lenne? Hát ha egyszer ez az igazság...
Egyébként pedig: a HK "kárára" nem lehet csinálni semmit, mert már legalább tíz éve nem árusítják hivatalosan ezeket a könyveket, antikváriumokból lehet csak hozzájuk jutni. Tehát a jogtulajoknak nem igen van már bevétele ebből a "franchise"-ból. Másrészt meg aki ezeket a hozzászólásokat olvassa, szinte biztos, hogy úgyis ismeri a HK-t. Tehát nem igen fordulhat elő olyan, hogy valaki épp a mi hozzászólásaink miatt nem olvas bele ezekbe a művekbe... De ahogy írtam, igazából ez is mindegy lenne, mert úgysem "él" már ez a franchise.
© twillight (Kövérorr)
2020. március 25. 05:49 | Válasz erre | #682
Az FF-nél vagyok én pont így.

Amúgy már rég nem a hivatalos HK-król beszélünk, hanem azok potenciálisan átírt változatáról.

Amúgyamúgy tök jó lenne ha végre mindenki viselkedne, és nem egy másik franchise kárára próbálná tolni a sajátját, hanem örülne annak ha valaki kezdeményez.

Én se mentem át szarozni pl. a Magányos Farkast teszem azt, akkor szidtam mikor idejött szidni ezt.
© [törölt felhasználó]
2020. március 25. 00:06 | Válasz erre | #681
2020. március 24. 13:37 | Válasz erre | #680
Van pár begépelt HK könyvem, talán 3. Akit érdekel írjon rám, hátha tud vmit kezdeni vele. Monarach titka, Lidérccsapás talán
© twillight (Kövérorr)
2020. március 24. 01:54 | Válasz erre | #679
Akkor mégsincs választási lehetőséged.

Az interaktivitás problémájával meg keresd meg a motivációs szakembereket, mert ők találták ki az egészet. "Né, interaktív tv-műsor, mert teletubie mondja hogy emeld föl a karod!"

A HN-ben még az illúziója sincs meg a választásnak. És? Nem mondtam hogy van.

Az, hogy képtelen vagy elfogadni a várakozásoddal ellentétes dolgokat, és masszív dühkitöréseket produkálsz, nem a könyvhibája.

A SH-nál elismertük hogy jelenleg az a helyzet. Hangsúly a jelenlegen. Az, hogy nem vetted a fáradtságot hogy amúgy megnézd mi van még a könyvben, csak téged minősít.
© [törölt felhasználó]
2020. március 24. 00:54 | Válasz erre | #678
© killmaster (Savanyúhas)
2020. március 23. 21:02 | Válasz erre | #677
Nyilván ahány olvasó annyiféle elvárás egy-egy kalanddal kapcsolatban. Igen a Magányos farkas sorozatnak is vannak hibái, de ezekből elég sokat tudtam javítani a fordítás során, így azért már vállalható a játék. Középszerű, ez is igaz, a KJK-hoz képest igen, de ugye ott is volt gagyi, nagyon gagyi meg ultra gagyi is, a Magányos Farkas könyvek pedig hoztak egy átlag szintet, amiben nincs kiugró jó sem kiugróan rossz kötet! Way of the tigerről annyit, hogy engem első és második olvasatra sem fogott meg. Persze ha valaki bevállalja biztosan beleolvasok és segítek a javításban, de kb ennyi. Ha pedig HK köteteket akartok renoválni, akkor nosza lásson neki, aki akar, meglátjuk mi sül ki belőle...
© SzG
2020. március 23. 17:48 | Válasz erre | #676
"hogy kicsit büszkék lehessünk az ország leghosszabb játékkönyvsorozatára, ami ráadásul saját."
Szerintem a HK-ra soha nem lehetünk büszkék igazán, mert még ha ki is javítunk párat a sorozat elején meg végén megjelent, kevésbé félresikerült darabok közül, a sorozat közepén akkor is ott lesz vagy 30 tényleg teljesen értékelhetetlen sz*r könyv (McGregor meg Wermin "művei" például; gondolom, azokat senki se fogja kijavítani, mert azokból tényleg csak körülbelül a címet lehetne megtartani, minden mást le kellene cserélni :D)...
Szóval nem tudom. Egy-két darabot (pl. Sötét herceg) esetleg ki lehet pofozni érdekességképpen, de túl sok melót nem érdemes ebbe az egészbe ölni. Ez egy vacak, ráadásul rég lejáratódott sorozat, aminek még a jogtulajai is biztosan kötözködnének.
Továbbra is azt mondom: teljesen új magyar sorozat kell, olyan, ami az elejétől kezdve igényes, és amire majd tényleg teljes egészében büszkék lehetünk. Össze lehet hozni, még akár további pályázatok nélkül is, mert tényleg van vagy 2-3 komplett könyv már most is, ami némi szerkesztés, esetleg átdolgozás után simán kiadható (a Salamoné is ilyen ugye, meg Nimretilé, meg Mannász Viktoré... meg én is írok egyet). Igyekszem-igyekszünk majd tényleg arra fókuszálni, hogy ezek minél előbb megjelenhessenek, és hogy valóban legyen nekünk, magyaroknak is egy színvonalas sorozatunk.
Emellett meg tényleg ott vannak a jobb külföldi sorozatok, ki kell választani egyet (vagy akár meg is lehetne szavaztatni, hogy melyik legyen a befutó)... és utána együttes erővel el lehetne kezdeni a fordítását. Úgy, ahogy annak idején az FF-könyveknél is történt itt a Zagoron. Persze nem ártana ezt legálisan csinálni, főleg a "Fekete Péntek" után, de ha mondjuk egy nem különösebben népszerű sorozatra esne a választás, ami még régi is, talán ki lehetne "bulizni", hogy legálisan mehessen minden...
© SzG
2020. március 23. 17:32 | Válasz erre | #675
A Lone Wolf szerintem is maximum középszerű (de ezt még maga Killmaster kolléga is elismerte... :) ), szóval én sem ölnék bele túl sok munkát, őszintén szólva. Főleg, hogy rengeteg része van, így jó eséllyel be sem fogjuk tudni fejezni. Szóval én is arra szavazok, hogy "menjünk el" más sorozat felé (vagy inkább menjetek, mert én sajnos nem nagyon tudnék beszállni, lévén az angoltudásom hagy maga után rémi kívánnivalót). Rengeteg egyéb sorozat van. Például a Way of tiger se lenne rossz választás valószínűleg, amit itt páran már emlegettek... Komolyabb, újítóbb, ráadásul az FF-hez is van köze (Haláltalizmán). Továbbá ez csak öt-hat részből áll, tehát még be is lehetne fejezni belátható időn belül a fordítását...
© twillight (Kövérorr)
2020. március 23. 17:18 | Válasz erre | #674
Megmondom én miért nem.
És ez az ok valószínűleg tökugyanaz amiért nem adtak ki errefelé egynél több kötetet belőle.

Mert dögunalmas, a szókészlete szegényes, a játékmenet primitív, a világépítés/nevek nehézkes.

És mielőtt nekemesel, előszöris minden elismerésem a lelkesedésedért. Látszik hogy szereted a franchise-t, és tök jó hogy hajlandó vagy foglalkozni vele. Másfelől viszont az első 4 kötetet mint adatlapomon láthatod kijátszottam, és elárulom anno az első kötetet kölcsönkaptam, és egyik alkalommal sem fogott meg.

A HK-knál amúgy nagy előny, hogy fordítani már nem kell. CSAK magyarul kell hozzá tudni.
A szabályos végigvihetőség meg elég tág fogalom, a rendszer nyilván nyüzsög a hibáktól, de ha a könyvek legalább elvileg működnének, már az is nagy eredmény lenne, és hát ez nem valami külföldi cucc, és nem olyan "sorozat" ami egy rész után halt be. Így én azt mondom, meg lehetne próbálni, hogy legalább egy pár könyvet kikalapáljunk annyira, hogy kicsit büszkék lehessünk az ország leghosszabb játékkönyvsorozatára, ami ráadásul saját.

Kezdetnek ott van a Boszorkány Úrnő átírásom. Nyilván a statokat nem optimalizálhattam ki, de most legalább nincs 13 szerencsepróba benne. A történet meg alapvetően jó.
A Hit Nevében is elvileg szabályosan végigvihető mindhárom kaszttal. Lehet hogy annyira szabályosan mint egy első kiadású Zombik Vére (most nem nézem meg pontosan mivel minek kell összejönnie), de emlékeim szerint igen, túlélhető (max statokkal indulva nyilván).

De ha elmegyünk más sorozat felé - az se baj. Sőt, én örülnék annak is. Mióta mondom. Nem véletlen nyittattam az Egyéb Játékkönyvek topikot.
© [törölt felhasználó]
2020. március 23. 17:03 | Válasz erre | #673
Első oldalElőző oldal1234567891011121314151617181920Következő oldalUtolsó oldal