Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Harcos Képzelet kötetek
BejelentkezésElfelejtett jelszó
Harcos Képzelet ocr-ezett kötetek

arnyekvilag.doc
feregfutam.doc
shiwo.doc
Első oldalElőző oldal1234567891011121314151617181920Következő oldalUtolsó oldal
© killmaster (Savanyúhas)
2011. május 19. 14:34 | Válasz erre | #272
HK könyvek reboot! Szerintem legyen szó bármely HK könyvről nem csak a nyelvtani hibákat kellene javítani, lenne mit a szabályrendszerén is! Sőt hamár ennyire benne vagytok miért nem inkább egy KJK könyvet, mondjuk a Káosz fellegvárát pofozzátok ki. Talán Runnert meg lehetne fűzni egy új kiadás erejéig. A Rakétás változat, hát hogy is mondjam, ... enyhén hibás. Persze tudom van még bőven kiadásra váró könyv, és talán mindenki nem is lelkesedik ezen ötletemért, de ki tudja... Egyébként egyik kedvenc íróm Robert Knight is írt a HK sorozatba, szerencsére azért a novellái és a regényei sokkal jobbak. Ebből is látszik, hogy egy írót, nem a HK könyveiből kell megítélni. Jó példa erre még a küzdelem sorozat is (Az éj trilógia), regény formában nagyon tuti, nekem szerencsére sikerült beszereznem...[smiley]zen-reading[/smiley]
© SzG
2011. május 19. 13:31 | Válasz erre | #271
Hát gondolom csak "feladta", mert a Shiwon kívül semmi nem jelent meg tőle. :) Mondjuk ha még rágyúrt volna egy kicsit a fogalmazásra, stílusra, idővel lehet, hogy tényleg egész jó lapozgatósokat tudott volna összedobni, mert végül is igen, jobban belegondolva van valami plusz a Shiwoban (még így is, hogy ilyen bénán van megírva), ami kiemeli pl. a teljesen élvezhetetlen Macgregor és társai-féle HK-k közül.

Mindenesetre egészen kedvet kaptam a "kipofozásához", szóval ha vkinek megvan, dobja át, és valamikor nekilátok. :)
© SzG
2011. május 19. 13:27 | Válasz erre | #270
Kis érdekesség a Shiwo írójával kapcsolatban (ha valakinek esetleg nem lenne meg a lent említett Álomvarázs c. könyv, s nem tudná elolvasni annak függelék-részét, ahol Nemes István mindenkiről ír pár sort):

Szikora Henrik (író - Jay Henorex)

Henrik középiskolás fiatalemberként keresett meg saját készítésű játékkönyveivel. Némi egyeztetés után ezek egyikét, a "Shiwo, a Holtak Ura" címűt kiadtam a sorozatban. Ám mivel a kézzel írt szöveg begépeltetése külön időt és pénzt vett igénybe, valamint az általa készített szabályrendszert át kellett alakítanunk a mi "szabvány-rendszerünkre", és fogalmazásmódját, szórendjét is folyamatosan javítgatni kellett - nem tudtam még egyszer felkínálni neki a megjelenés lehetőségét.
Henrik Szerencsen él, immár nem játékkönyvekkel, hanem fantasy regényekkel próbálkozik. Egyelőre még nem tart azon a szinten az írástudása, hogy érdemben foglalkozni tudjak a kiadás gondolatával, de nem kizárt, hogy egy-két év múlva - ha addig nem adja fel - találkozhatunk még a nevével."
2011. május 19. 13:18 | Válasz erre | #269
[spoiler2]Még most is emlékszem, hogy mennyit bolyongtunk a városban, csakhogy kijusunk onnan. Pedig csak aludni kellett...[/spoiler2]
© SzG
2011. május 19. 13:18 | Válasz erre | #268
Hát ha valakinek megvan doc. formátumban a Shiwo (vagy bármilyen egyébben a PDF kivételével, a lényeg, hogy szerkeszthető legyen), akkor éppenséggel ráérős tempóban elkezdhetem kijavítgatni a benne maradt (főleg helyesrási, nyelvtani) hibákat... meg kissé talán a szerkezetéhez is hozzányúlnék. Érdekes feladat, illetve kihívás lenne. :)

Nekropolisz: mindenképpen a jobbak közé tartozik, kb. a Magus-könyvekkel lehet egy szinten (meg amúgy is hasonló, ilyen városban mászkálós-nyomozgatós-menekülős cucc). Mondjuk olyan túl sokat aztért ne várj tőle, de egynek tényleg jó.
© Kamo
2011. május 19. 12:12 | Válasz erre | #267
Én örömmel venném az átdolgozott Shiwo-t... Én is kis koromban olvastam, de többször is, s csak jó emlékeim vannak róla. Az a legutóbbiak közül megjelent Nekropolisz-os milyen lett?
© SzG
2011. május 19. 05:44 | Válasz erre | #266
Shiwo: az itteni 25-ös hozzászólásban elég jól összefoglaltam, hogy miért gondolom rettentő gyengének ezt a könyvet, a véleményem azóta se változott, sőt. :D Szerintem kifejezetten amatőr írás, bele sem merek gondolni, milyen lehetett az eredeti, amit a Nemes Istvánék átdolgoztak (lásd az Álomvarázs c. jubileumi kiadvány Szikora Henrikkel kapcsolatos sorait: az original elvileg teljesen más szabályrendszerű volt, és még gyerekesebb stílusú, nyelvezetű). Mondjuk ennek ellenére, ahogy már írtam, srác koromban (olyan 10-12 éves korom környékén) én is szerettem, talán a hangulata miatt, igen. :) Mindenesetre jó sokat kellene dolgozni rajta, hogy felnőtt fejjel is élvezhető legyen, gyakorlatilag a teljes könyvet újra kellene írni. Egyszer gondoltam rá, hogy afféle kikapcsolódásképpen megcsinálom, vagyis "kipofozom" az egészet, de aztán inkább letettem róla, akkor már inkább írok helyette egy sajátot, illetve kidolgozom az egyik vázlatomat a sok közül, szerintem jobban járunk. :))
© Kamo
2011. május 19. 01:29 | Válasz erre | #265
Érdekes, hogy többen leszóljátok a Shiwo-t, miközben nekem az egyik legjobb hangulatú HK-könyvnek tűnt anno, mikor olvastam. (Kb. 6-szor olvastam eddig) A Monarakh is nagy kedvenc lett, pont amiatt, mert gyerek fejjel nem számítottam egy ilyen fajta lapozgatósra, s emiatt uncsinak találtam, aztán egyszer csak leesett, hogy itt bizony egy nagyon jó sztoriról van szó. (Tudom, nem egy Fenevad nyomában, inkább annak a koppintása, de akkoris). + van második része, ami nálam mindíg nagy pozitívum. :-D Ellenben az Éj könyvéért való küzdelem-könyvet 5 perc alatt végig toltam, (talán 10, na, nem akarok túlozni), egyszer kellett benne harcolnom valami patkányok ellen, s véget is ért nagyon hamar. Hangulat ott is jó, de azért ez így eléggé gyér megvalósítás. Acélkorona szintén régebbi KJK koppintás, de legalább van egy hangulatos felvezetése, ami persze tele van hibákkal: Arcnélküliek. Még ezek ellenére is szívesen elolvasom ezeket a könyveket, mert mindíg sikerült elvarázsolniuk, s elrepíteniük egy olyan világba, ahol sokkal szívesebben kalandoztam mindíg is, mint mondjuk a pesti éjszakákban...
© [törölt felhasználó]
2011. május 18. 22:53 | Válasz erre | #264
© marczy
2011. május 12. 22:40 | Válasz erre | #263
A hk-kat személy szerint kevésbé szerettem, mint a kjk-t, de tárgyalhatunk.
Engem a sorozat eleje érdekelt, ezért volt jó, hogy átmenetileg vissza lett töltve az első pár könyv, úgyhogy gyorsan le is kaptam, amíg még megtehettem. (Fizikailag csak az első négy kötet van meg...)
© [törölt felhasználó]
2011. május 9. 19:32 | Válasz erre | #262
2011. április 4. 21:30 | Válasz erre | #261
Az éj trilógiája a szabályrendszer miatt nem tetszik, egyébként a történetük a top-ban van nálam.

A hit nevében elolvasása után én haragot és csalódást éreztem a kezdeti hatalmas lelkesedés után.

Nagyon tetszett az újdonság, hogy pappal lehet játszani, papi varázslatokkal. A vizsgarész már egyáltalán nem tetszett, aztán jött a 3 irányzat kiválasztásának lehetősége, ami megint fellelkesített. A történet további része iszonyatosan sablonos lett. A választási lehetőségek csak jelképesek voltak, ennyi erővel olyan fejezetek is lehettek volna benne, hogy bal, vagy jobb kézzel vakarom-e meg az orromat.
A mélypont akkor jött, amikor újrajátszottam, és nem vágtam le a démon fejét trófeának. Ekkor közölte a könyv, hogy egy hirtelen gondolattól vezérelve mégis levágom a démon fejét. Ekkor csuktam be azt a könyvet végleg.

A nagy féregfutam érezhetően egy Halállabirintus koppintás, mégis jó hangulata volt. Azt viszont igazságtalannak érzem, hogy a fejtörőkhöz ismerni kell az éj könyveket.

A fenevad nekem nem volt akkora élmény, a szabályrendszer miatt ebben is el kell felejteni a kockákat, én személy szerint szeretek kockát hajigálni. :D
Ráadásul sok fejezetnél ugyan az a szituáció ismétlődött, mint az előzőekben, viszont mindenképpen pozitívum, hogy a szereplők másképp viselkednek a döntéseimtől függően, és vannak alternatív útvonalak.

A sötétség gyűrűje nagy kedvencem, a sorspont rendszer sokkal szimpatikusabb, mint a szerencse, a történet és a hangulat is jó lett. A kőtorony viszont minden szempontból csalódás volt. A főellenségek kiugráltak a bokorból, ráadásul iszonyatosan kemények voltak. A történet egy gagyi olasz fantasyt idézett. Nem is volt kedvem végigjátszani.

A Garry Hamilton könyvek a Boszorkányúrnő kivételével tetszettek, az inkább egy erőtlen első próbálkozásnak lenne jó.

A gagyi kategóriába sorolt Lidérccsapás nekem tetszett a nagy bejárható terület miatt. Bár van néhány dolog benne, amit nem tudok megérteni. Pl. miért segítene valaki hegyi majmoknak agyonverni egy idegen fickót, aki soha nem ártott neki semmit. Vagy, hogy a trollkirály hogyan flangálhat mikor elvileg a kriptáját akarom kifosztani. Sehol nem utal rá a könyv, hogy élőholt lenne.

Befejezve a szómenést és összegezve: a szélsőséges legjobb jelző, amit a HK sorozatra tudok használni, vannak olyan könyvek, amiket nagyon szeretek a hibáik ellenére, és olyanok, amiket sosem vennék elő újra még úgy sem, hogy valami nagyon eredetit hoztak.
© SzG
2011. április 4. 20:43 | Válasz erre | #260
A topic elejefelé már elég sok szó esett a jobb HK-król, ajánlgattunk-ajánlgattam párat (persze főleg a Fenevad nyomábanról zengtünk ódákat Nimretil kollégával :) ), de egy ilyen "dobáljunk pontokat a jobb HK-kra"-dolgot esetleg még én is bevállalok akkor, ilyet még úgysem csináltam (bár asszem sok különbség nem lesz a Nimretil listája éa az enyém között; ja, én inkább számokat írok, úgy talán átláthatóbb lesz a dolog):

Nagy Féregfutam: 3
A Fenevad Nyomában: 5*
Monarakh Titka: 3,5
A Káosz Létsíkja: 3
Boszorkányúrnő: 3
Arcnélküliek: 3,5
Shiwo, a Holtak Ura: 1 (ezt legszívesebben kihagynám, mert borzasztó amatőr a kidolgozás minden szempontból, amint már úgy-ahogy kifejtettem egy korábbi háeszben, de vmi mégis van benne, ami kiemeli a könyvek 80 százalékából, azaz a kb. élvezhetetlenek közül: talán a zombis-élőhalottas hangulata)
Acélkorona: 2
A Rettegés Erdeje: 4
A hit nevében: 3,5
Nekropolisz: 2,5

Meg asszem a Kőtorony titka és a Sötétség gyűrűje is tetszett anno (stílusban, hangulatban ezek állnak a legközelebb a KJK-hoz amúgy, még a szabályrendszer is hasonló, szal Killmaster, ezeket mindenképp ajánlanám átnézésre :) ), meg a Dimenziók bajnokára és a Kriptaszökevényre is határoztottan úgy emlékszem, mint amik az erősebbek közé tartoztak, de legutóbb gyerekkoromban olvastam őket, szóval ezekre nem vennék mérget, ill. nem is pontoznám őket.
Kb. ennyi. :) Talán a három Küzdelem-könyv jobb még, de annyira ezek se maradtak meg bennem.
2011. április 4. 19:32 | Válasz erre | #259
A HK könyvekkel eléggé fifikás a helyzet, mert jó pár van közöttük, amiben az ötlet eszméletlenül jó, "csak" a kivitelezés problémás. Ettől függetlenül azért így is van bőven élvezhető, személy szerint ezeket ajánlanám: (a csillagok száma a minőséget hivatott jelképezni (szvsz))
Nagy Féregfutam ***
A Fenevad Nyomában ****
Monarakh Titka ***
A Káosz Létsíkja **
Arcnélküliek **
Shiwo, a Holtak Ura *
Acélkorona ***
Ork Gyilkosok *
A Rettegés Erdeje ***
Őserők Ura *
Nekropolisz *
2011. április 4. 18:17 | Válasz erre | #258
Annyi lenne a hozzáfűznivalóm, hogy a Hit nevében nem olyan rossz darab. Van is benne pár újdonság.
2011. április 4. 17:53 | Válasz erre | #257
Üdv!

Ajánlom a sorozatból a következő darabokat:

- Arcnélküliek
- A sötétség gyűrűje
- A nagy féregfutam
- Nekropolisz
- Shiwo a holtak ura

nekem ezek tetszettek, bár bevallom, még gyerekfejjel, nem olvastam újra őket azóta.

Amikbe belekezdeni sem érdemes szerintem az a

- Hit nevében
- Sárkánykard
- Trollok völgye
- Sötét herceg

A többi elmegy kategória, vagy még nem olvastam.
2011. április 4. 14:20 | Válasz erre | #256
"nálam azért magasak a követelmények..."
Április 1... [smiley]eplus2[/smiley]
© killmaster (Savanyúhas)
2011. április 1. 22:18 | Válasz erre | #255
Nekiálltam kicsit behatóbban ismerkedni a HK kötetekkel, mert őszintén megvallom talán ha 10 könyvvel megismerkedtem ezidáig a sorozatból, sokat mondok. Volt két könyv amihez elég volt 3 perc és a végére értem. Szerintem azokban még elhalálozni is művészet. Akadt közötte néhány olyan is, ahol találós kérdésekkel igyekeztek megfogni, ami kifejezetten lendített a könyvek amúgy eléggé lapos történetein, de ez kevés volt. Annyira rövidek a kalandok, hogy mire belemelegednék már vége is van. Van közöttük olyan, ahol a történet elgondolása nagyon tetszett, csak hát a kivitelezés! Egy jó ötletet is el lehet ám rontani tucatnyi felesleges szerencsepróbával, meg egy-két inkább Grimm-mesékbe illő cselekménnyel. Az Acélkorona az egyik olyan darabja a sorozatnak, ami nálam bejött, és szerintem több szempontból is dícséretet érdemel, hiányosságai ellenére. Persze folyamatosan olvasom tovább a könyveket, elvégre akadhat még a sorozatban használható darab is, bár nálam azért magasak a követelmények...
2011. április 1. 16:58 | Válasz erre | #254
Kösz a választ!
2011. április 1. 15:54 | Válasz erre | #253
Kicsit eroltetett. Ha nem vagy gyujto szerintem nem erdemes, akkor mar inkabb a szeria elejerol vegyel meg parat. Vagy letoltod a megaup-rol, kerd soge8-tol a linkeket.
© Anry
2011. április 1. 09:30 | Válasz erre | #252
ÖÖÖ, ez nem ide ment.. :)
2011. április 1. 09:11 | Válasz erre | #251
Üdv Kollégák!
Megtetszett az egyik könyvnek a címe de csak cím alapján nem merem megvenni. A fejtörők erdejéről
lenne szó.Aki már lejátszotta és megvételre érdemesnek
találja az kérem jelezze.Előre is kösz.
© Rozo
2011. március 27. 21:33 | Válasz erre | #250
E-mail ment :D
2011. március 27. 21:09 | Válasz erre | #249
Rozo kuldd el nekem is. :)
© soge8
2011. március 27. 20:38 | Válasz erre | #248
Fel vannak töltve...Megaupra
Ide nem teszem ki a linkeket a problémák elkerülése végett.
Ha írok e-mailt akkor elküldöm őket Minden jót!!!
© Rozo
2011. március 27. 20:30 | Válasz erre | #247
Ha vkinek kell link akkor szóljon, mert még megvannak a linkek ahonnan szedtem.
Amúgy tényleg 58 HK van.
© THE
2011. március 27. 12:21 | Válasz erre | #246
Ennyi HK jelent volna meg? Szép mennyiség.
© soge8
2011. március 27. 11:16 | Válasz erre | #245
58-at
© THE
2011. március 27. 10:06 | Válasz erre | #244
Ez hány pdf-et takar pontosan?
2011. március 26. 18:15 | Válasz erre | #243
toltsd fel az file megosztora es kuldd el a linket nekunk :)
© soge8
2011. március 26. 11:21 | Válasz erre | #242
Szal aki szeretné a könyveket annak elküldöm e-mailben.(persze több részletben mert 2 GB) Jelentkezni lehet e-mailben
soge8@freemail.hu
© killmaster (Savanyúhas)
2011. március 26. 07:40 | Válasz erre | #241
Alternatív javaslat! Akiket érdekel a HK, azok jelentkezzenek nálad email-ban soge8, így a Zagor.hu abszolút fedhetetlen marad ebben az ügyben! Engem a sorozat csupán felszínesen érdekel, némelyiken jókat röhögtem, mert komolyan venni némely halálcsapdát nehezen tudtam, és olykor olyan volt a sztori is. De erről már írtam eleget korábban, aki nem hiszi olvasson utána...[smiley]email[/smiley]
© soge8
2011. március 25. 16:27 | Válasz erre | #240
Hát akkor nem tudom nem szeretném megsérteni az zagor.hu fejlesztőit. Ha kapok engedélyt akkor itt megosztom egy linkkel.Addig is minden jót!!!
2011. március 25. 15:08 | Válasz erre | #239
Data.hu
Told a cuccot

van egy pár ilyen oldal
© THE
2011. március 24. 22:08 | Válasz erre | #238
Dropbox-ba ha feltöltöd, akkor onnan meg lehet osztani egy linkkel, 2,5 gb ingyenes tárhely. www.dropbox.com
© Rozo
2011. március 24. 22:04 | Válasz erre | #237
Meg is lehet érteni, hogy nem szeretnéd, hogy kikerüljön. Ezért nem is raktam ki helyből, hanem inkább kérdeztem.
2011. március 24. 21:39 | Válasz erre | #236
Ide biztosan nem fognak felkerülni a HKk, ebből volt már sajnos probléma korábban is. A link kitételét elvileg semmi nem tiltja, amíg magát az anyagot nem tároljuk, de én speciel nem örülnék neki, ha kikerülne.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© Rozo
2011. március 24. 21:19 | Válasz erre | #235
Mennyire szabálytalan (ellenkezik a fórum szabályaival) ha belinkelem azt a verziót amit találtam?
© soge8
2011. március 24. 21:16 | Válasz erre | #234
Az jelenti a legnagyobb problémát hogy 2 GB az összes.Esetleg valami tipp a megosztásra???(sajnálom feltöltésben kezdő vagyok)
© Rozo
2011. március 24. 18:02 | Válasz erre | #233
Kicsit kutakodok és meg is lett. XD
De ha nem mondod, hogy megvan akkor nem is keresem. :D

ui: Bocsi a dupla postért.
© Rozo
2011. március 24. 17:48 | Válasz erre | #232
Ha az oldalra nem is tudod feltölteni egy lineket elfogadnék.[smiley]awink[/smiley]
Gépen is legyen meg biztonsági másolatként.[smiley]nyes[/smiley]
© soge8
2011. március 24. 17:22 | Válasz erre | #231
Sziasztok örömmel jelentem megvan az összes kiadott Harcos Képzelet könyv PDF formátumban ha szeretnétek és fel lehet tölteni az oldalra megteszem....
2011. február 11. 15:02 | Válasz erre | #230
javítások

- legtöbb
- bizonyos tárgyak birtoklása nélkül

XD
2011. február 11. 09:51 | Válasz erre | #229
Üdv!

Már megszereztem a könyvet, de azért köszönöm az ajánlatot. A könyv tényleg a bénábbak közé tartozik, ráadásul van benne pár orbitális hiba.

1. A rejtvény megfejtésekor egy 2 számjegyű értéket kell kapnunk, ennek ellenére a 195-re kell lapozni (ha jól emlékszem).

2. A hegyen a törpe szobroknál 2 tárgyat lehet megszerezni, ami a Trollkirály sírját örző lények legyőzéséhez kellenek, de más-más irányban van. Ha elmegyünk az egyik irányba, akkor már nem lehet visszatérni a másikhoz :P

3. A Trollkirály sírjához megyek, amikor odaérek meg kell küzdenem vele. A könyv sehol sem jelzi, hogy élőhalott lenne, vagy ilyesmi. Biztosan megvette magának előre a sírhelyet, mint az öregemberek.

4. Nem hiba, de nevetségesnek tartom, és szerintem inkább ki kellett volna hagyni. Amikor megérkezek a hegy lábához két fekete majom támad meg egy csuhás fickót. A könyv pedig felajánlja, hogy segítek a majmoknak a fickó ellen. WTF? Már miért segítenék a majmoknak? PETA tag vagyok, vagy mi? Majmok helyett nyugodtan lehetett volna útonálló, vagy hasonló.

Nem emlékszek már, hogy általános iskolás koromban mi tetszett benne annyira, de egy kellemes péntek délutánt töltöttem vele a napköziben, aztán mentem hamburgerezni :D

Az mindneképpen pozitívum a könyvben, hogy hosszú. Nagy a bejárható terület, és vannak alternatív útvonalak. A nevetséges, eröltetett részek mellett sok hangulatos helyszín és ellenfél is van benne, és a harcok is lejátszhatóak, nem kell lecsalni őket, mint a legtönn HK könyvben. Elengedhetetlenül fontos tárgyak nincsenek, de van pár olyan ellenfél, amit bizonyos tárgyak birtokában esélytelen, hogy legyőzz. Max, ha végig oltári nagy mázlid van.

Összefoglalva: van benne kihívás, újrajátszhatóság, és nem 10 percig tart végigolvasni, mint pl. a Sötét Herceget
© Kamo
2011. február 11. 08:23 | Válasz erre | #228
Megvan a Lidérccsapás, de én is általánosban olvastam utoljára. Nekem akkor nagyon nem tetszett, úgy éreztem, ez a legbénább lapozgatós a világon. Persze azóta több könyvet is olvastam, s a legbénábbakat elkerültem (talán). Kölcsönbe szívesen adnám, ha Budapesten személyesen lehet találkozni. Megválni nem szeretnék tőle, mivel egyszer szeretném újra elolvasni (hátha most már nem tekinteném annyira bénának/vontatottnak... nem is tudom: Mi volt abban a sztoriban annyira jó?)
2011. február 10. 18:53 | Válasz erre | #227
Nekem megvan, de nem igazán emlékszem rá. Hétvégén megnézhetem azt is, ha kell. :)
2011. február 10. 18:52 | Válasz erre | #226
Nem kizárt, hogy van belőle 2 példányom, ha hétvégén megyek haza, majd megnézem.
2011. február 10. 16:40 | Válasz erre | #225
Ismeri valaki a Fejtörők Erdeje könyvet?
Milyen? Érdemes megvenni?
2011. január 17. 10:19 | Válasz erre | #224
Ha valaki szeretne csereberélni, vagy akár kölcsönbe adni egymásnak olvasásra Harcos Képzelet könyveket, akkor az írjon nekem pls.
2011. január 5. 08:53 | Válasz erre | #223
Ha van valakinek Lidérccsapás c. HK könyve, akkor szívesen adnék érte valamit az igen szerény gyűjteményemből. Írok listát személyes üzenetbe.

Még általánosban játszottam vele kb. 11 éve :D
Kis nosztalgia nem árt :)
Első oldalElőző oldal1234567891011121314151617181920Következő oldalUtolsó oldal