Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Harcos Képzelet kötetek
BejelentkezésElfelejtett jelszó
Harcos Képzelet ocr-ezett kötetek

arnyekvilag.doc
feregfutam.doc
shiwo.doc
Első oldalElőző oldal1234567891011121314151617181920Következő oldalUtolsó oldal
© SzG
2020. december 8. 20:58 | Válasz erre | #922
Igen, a korai Bihon Tibor-művek még mindenképp kevésbé tűnnek "futószalagon gyártottaknak". Azok közül néhány, például az említett Féregfutam, Árnyékvilág, Cherubion hőse + a Kriptaszökevény szerintem is még egész hangulatos, bár tényleg játszhatatlanok meg néhol bugosak is, ezért tettem csak a "futottak még" kategóriába őket. :)

"ha jól emlékszem, azt válaszolta, hogy 2 hétre van szüksége."
Én a régi Cherubion-fórumon egy olyat olvastam tőle, hogy volt olyan, ami egy hétvége alatt kész lett... no komment. :) Még a két hét is nagyon kevés nyilván. Egy igényesebb könyvnek csak a tervezése több, mint két hét (történet, helyszínek, szereplők, feladatok, rejtvények stb. kitalálása; azért ezekhez nyilván idő kell). A megíráshoz pedig minimum hónapok szükségesek, főleg, hogy nyilván utólag is rengeteget kell javítgatni, meg aztán tesztelni. Legalábbis az összes ismerősömnél így volt, aki játékkönyvet írt, és nálam is. :) (A Bizonytalanság börtönébent például anno két hétig terveztem körülbelül, aztán négy hónapig írtam, de utána még hónapokig javítgattam, teszteltem. A Végzet Prófétáit Killmaster tudtommal szintén hónapokig írta annak idején, és aztán még én is hónapokig dolgoztam rajta.)
© SzG
2020. december 8. 19:59 | Válasz erre | #921
"Szóval én ugyan nem tartom rossznak a KJK-sorozatot, de a szabályrendszere szerintem az egyik legrosszabb-legéletszerűtlenebb az összes közül."
Jó, azt azért hozzáteszem, hogy persze a későbbi könyvekben már némileg jobbá meg életszerűbbé tették a rendszert, hiszen pl. megjelentek ugye a nem feltétlenül 2 pontot sebző fegyverek, meg a páncélok, plusz extra képességek, képzettségek, meg nem ritkán varázslatok stb. Valamint mintha olyan könyv is lenne, amiben már nem a kajától gyógyulunk. :) De az alap KJK rendszer az tényleg nem az igazi (szerintem).
© SzG
2020. december 8. 19:44 | Válasz erre | #920
Én nem vettem észre, hogy túl sokáig nyúlnának a harcok a HK-ban. Legalábbis a jobb könyvekben, amikben tényleg nincsenek "elszállt" értékei a szörnyeknek, biztos nem nyúlnak sokáig, elvégre egy kb. 10-20 életerőponttal rendelkező szörnyet egy legalább 1-6-ot sebző fegyverrel pár találattal már le lehet győzni, főleg ha összejön a dupla sebzés is (ami nem ritka pl. a Hamilton-könyvekben). Meg ugye lehet varázsolni is. Szóval átlagban egy 4-5-6 kör alatt szerintem vége egy csatának itt is, ahogy egy KJK-ban is.

A KJK rendszere nekem inkább "fapadosnak" tűnik, nem letisztultnak. És nem mellesleg nagyon életszerűtlen is: például az, hogy mindig mindenki 2 pontot sebez, bármilyen fegyver van is nála (néha még pusztakézzel is), hát... ez az egyik legabszurdabb dolog, amivel egy játékkönyvben valaha is találkoztam (a legabszurdabb természetesen az, hogy kajától gyógyulunk: ugye ez is a KJK-ban van :D). Arról nem is beszélve, hogy túl nagy jelentősége van a harcok során még akár 1-2 ügyességpontnak is; akinek csak 1-2 ponttal többje van, az már szinte biztos, hogy győz, és pl. egy 2-3 pontos különbségnél az ellenfél már jó eséllyel el se tudja találni... és azért ilyen pár pontnyi különbség elég gyakran van a KJK-könyvekben, persze főleg a főszereplő javára (pl. a legtöbb goblinnak meg orknak 5-6-7 pontos ügyessége van). Szóval amit írtál, hogy minden KJK-csatában meg lehet sérülni, szerintem jó pár csatára éppen hogy nem igaz, mert mondjuk ha csak 10-es az ügyességünk, akkor is simán felszeleteljük az ilyen orkokat, goblinokat és társaikat, úgy, hogy hozzánk se tudnak érni. :) Bevallom, én épp ezért sokszor le se játszom ezeket a csatákat a KJK-könyvekben, vagy csak ímmel-ámmal, hiszen teljesen egyértelmű a végeredmény.
Szóval én ugyan nem tartom rossznak a KJK-sorozatot, de a szabályrendszere szerintem az egyik legrosszabb-legéletszerűtlenebb az összes közül. A HK-é szerintem jobb lenne meg életszerűbb, csak tényleg finomítani kellett volna még rajta, főleg a karakter értékeinek kidobását kellett volna máshogy megoldani (hogy ugye ne 8 és 18 között mozogjon a védettség meg a támadás, hanem pl. 10-12 között, és akkor nyilván ezekhez kellett volna igazítani a szörnyek értékeit). Meg igen, használhatóbb varázslatok sem ártottak volna. Bár pl. Mannas kolléga könyvében (Hit nevében), már úgy emlékszem, több az "értelmesebb" varázslat. :) (Oké, tudom, ez a könyv szerinted kukába való. :D)
© SzG
2020. december 8. 19:19 | Válasz erre | #919
Igen, elég alacsonyak a szörnyek értékei, de így legalább tényleg végigvihető a könyv. :) (A sárkánnyal nem kötelező harcolni amúgy, de ha mégis harcra kerül sor, akkor a társsal együtt már talán legyőzhető.) Persze nyilván lehetett volna még finomítani az értékeken, de mindegy, a lényeg, hogy ez a könyv tényleg teljesíthető kockákat dobálva is.
© [törölt felhasználó]
2020. december 8. 18:22 | Válasz erre | #918
© [törölt felhasználó]
2020. december 8. 17:32 | Válasz erre | #917
© SzG
2020. december 8. 16:52 | Válasz erre | #916
Majd én is letesztelem már valamelyiket tényleg. De esetleg te is próbálkozz meg egy másikkal, mondjuk a Boszorkányúrnővel. Úgy rémlik, az valóban jól játszható, persze jó kezdőértékekkel. :)

Egyébként nekem meg az FF/KJK csaták tűnnek monotonnak... hiszen azoknál tényleg csak annyi dolgunk van, hogy dobunk két kockával magunknak, aztán az ellenfélnek, és a két eredményt összehasonlítjuk. Ennyi. :) Ez azért a sokadik csata után már elég egysíkú, ráadásul a legtöbb FF-ben kimondottan sok harc van ugye. A HK rendszere ezzel szemben kissé változatosabb csatákra ad lehetőséget a többféle harcértéknek, meg a gyakorlatilag minden könyvben használható varázslatoknak köszönhetően. Ja, és HK-k túlnyomó többségében eleve kevesebb harc van, tehát összességében kevesebbszer kell hozzányúlni a kockákhoz, ami amúgy nem hátrány. Persze tényleg jó lenne, ha pl. a karakter kezdőértékei kevésbé szórnának, mondjuk 10-12 között mozoghatna csak a támadás meg a védettség, de erről már beszéltünk.
© [törölt felhasználó]
2020. december 8. 14:38 | Válasz erre | #915
© [törölt felhasználó]
2020. december 8. 12:57 | Válasz erre | #914
2020. december 7. 21:42 | Válasz erre | #913
Egyetértek SzG-vel, elég jól kiválogatta a használható könyveket. Csak annyit tennék hozzá, hogy a Nagy féregfutam, Árnyékvilág, Cherubion hőse megannyi hibájuk ellenére (NF: bugos, CH: gyenge befejezés) nagyon hangulatosak, kár lenne kihagyni őket. Érezhető hogy az író igyekezett emlékezetes karaktereket, változatos tájakat, fejtörőket, tápos kincseket beletenni a történetbe. Persze, sok a sablonos dolog, de van valami speciális íze. Mintha itt még nem a pénzszerzés, a könyv "letermelése" lett volna a cél, hanem az író fantáziájának a kiélése.

Amúgy kb. 20 éve írtam egy emailt Bihon Tibornak, megkérdeztem tőle, hogy mennyi időbe telik egy könyv megírása, ha jól emlékszem, azt válaszolta, hogy 2 hétre van szüksége. Ez az idő a sorozat elején még elég is lehetett, hiszen akkor még valószínűleg jöttek maguktól az ötletek, de később egyre szürkébb és (átvitt és szó szerinti értelemben is) vékonyabb könyvek sikerültek.
© SzG
2020. december 7. 19:58 | Válasz erre | #912
Én úgy emlékszem, le lehet győzni szabályosan az ellenfeleket a Hamilton-féle könyvekben. Igaz, nem tegnap játszottam velük utoljára, hanem minimum 10 éve. :) De most gyorsan belenéztem párba, és úgy látom, tényleg nincsenek különösebben "elszállt" értékeik a szörnyeknek, például az életerő többnyire 10-20 között van, meg a harci értékek is 10-15 körül, a sebzés pedig sokszor 1-6 (a Bihon-félékben ugye az életerő szinte mindig legalább 30-40, a harci értékek 20-30 körül mozognak, a sebzés meg nem ritkán 2-12 vagy 3-18 :D). Szóval esélyes, hogy a Hamilton-féle szörnyeket tényleg le lehet győzni szabályosan is. De majd legalább a jobb könyveknek nekiugrok valamikor, aztán kiderül. :)

Ami a Borouge-könyveket illeti, gyakorlatilag egy az egyben a KJK-t koppintotta a rendszerük, talán ezért se tartották meg. (Gondolom próbáltak némi egyediségre törekedni.)
© [törölt felhasználó]
2020. december 7. 13:08 | Válasz erre | #911
© SzG
2020. december 7. 12:36 | Válasz erre | #910
Tényleg sok könyv játszhatatlan a sorozatból, de szerintem főleg Bihon Tibor meg William MacGregor művei ilyenek, amikkel amúgy se nagyon érdemes foglalkozni, mert ahogy írtam, eléggé összecsapott, ötlettelen könyvek (ugye még bevallottan le sem tesztelték őket, nyilván ezért is játszhatatlanok). Amikkel érdemes foglalkozni, azok általában játszhatóak is, mivel az igényesebb írók nyilván figyeltek a nehézségre is. :) Szóval az első körben említett Borouge/Caldwell/Hamilton/Northenlight/Mannas/Talbot műveivel szerintem nyugodtan lehet próbálkozni szabályosan játszva is. Persze a magas kezdőértékek ezeknél sem ártanak. :) Meg a Hamilton-féle könyvekben általában igen sok a szerencsepróba, szóval ezeknél érdemes bevezetni mondjuk egy "5 alá nem csökkenhet a szerencse"-típusú háziszabályt...
© [törölt felhasználó]
2020. december 7. 10:58 | Válasz erre | #909
© SzG
2020. december 7. 07:14 | Válasz erre | #908
Szia!

Persze, szívesen írok egy listát a jobbakról. :)
Tehát, szerintem ezeket érdemes elolvasni:

Ian Borouge: A sötétség gyűrűje + A kőtorony titka (KJK-s szabályrendszerű meg hangulatú kalandok; igaz, nyilván elmaradnak a jobb KJK-könyvektől, de egyszer tényleg simán jók, főleg a Sötétség gyűrűje)
Jim Caldwell: A fenevad nyomában (egyértelműen a legjobb HK körülbelül mindenki szerint, egy igazi fordulatos, nyomozgatós dark fantasy, szuper karakterekkel, hangulattal)
Garry Hamilton: Monarakh titka (hasonló az előzőhöz, tehát egy nyomozgatós fantasy, csak kidolgozatlanabb és elég lineáris is... de azért még így is "üde színfolt" a sok világmegmentős sablonfantasy között)
Garry Hamilton: A káosz létsíkja (az előző folytatása, bár ez már teljesen más jellegű, inkább egy KJK-beütésű pörgős, kalandozós fantasy, sok helyszínnel és szereplővel)
Garry Hamilton: Boszorkányúrnő (az előzőhöz hasonló, tehát egy pörgős, változatos fantasy, amúgy elég jó kidolgozásban; még társunk is lehet a könyv végén)
Garry Hamilton: Arcnélküliek (egyedi hangulatú, és viszonylag izgalmas "orgyilkosok elől menekülős" sztori; igaz, kissé rövid és lineáris)
Garry Hamilton: Acélkorona (sereggyűjtős, epikusabb történetű fantasy, szerintem nem rosszabb, mint a Halál seregei)
Winston Northenlight: Őserők ura (igényesebb fantasy, több bejárható minivilággal, folyamatosan fejlődő főszereplővel, némi környezetvédelmis beütéssel)
Garry Hamilton: A sárkány vére (az előzőhöz hasonló színvonalasabb fantasy, több külön létsíkkal, amiket elvileg tetszőleges sorrendben járhatunk be)
Victor Mannas: A hit nevében (komolyabb, kissé regényszerű történettel rendelkező dark fantasy, több választható karakterrel, érdekes új varázslatokkal; hátránya, hogy gyakorlatilag alig van beleszólásunk az eseményekbe... de a története, hangulata miatt mindenképp érdemes elolvasni egyszer)
John S. Talbot: Nekropolisz (sötétebb hangulatú városos, nyomozgatós sztori, szintén érdekes újításokkal, kasztokkal, varázslatokkal, válaszható fegyverekkel stb., hátránya, hogy elég rövid és nincs is igazán befejezve)

Szerintem ezek a legjobbak.
Akad még ezeken kívül pár könyv, amik ugyan többnyire gyengén vannak megírva, vagy esetleg rosszul vannak felépítve, mint játék, de helyenként mégis ötletesek, hangulatosak, ezek a következők:
Robert Knight-Jeffrey Stone: Küzdelem trilógia + Nagy féregfutam + Árnyékvilág
Robert Knight: Cherubion hőse + Kriptaszökevény + Dimenziók bajnoka
Jay Henorex: Shiwo, a holtak ura
Garry Hamilton: A rettegés erdeje + Rémálmok jönnek
Winston Northenlight: Eleven falak + A fejtörők erdeje
De ezeket már tényleg csak akkor ajánlom, ha a legjobbakat beszerezted, és szeretnél még Harcos Képzeleteket olvasni. :)

Az összes többi könyvvel szerintem nem érdemes foglalkozni, főleg a 22 és 51 közöttiekkel nem, mert borzalmasan jellegtelen, ötlettelen, összecsapott fantasyk, rengeteg szerkesztési meg nyelvtani hibával.

Egyébként ha már magyar írók művei, akkor tudom még ajánlani a Tihor-Mazán páros két könyvét, a Sárkány háborúját és a Kard és mágiát, mert mindkettő igényes, pörgős, igazi oldschool fantasy kaland.
Valamint nyilván nem bírom megállni, hogy ne említsem meg a Végzet Prófétáit, amit Killmaster kollégával írtunk, és ami szintén igazi KJK-s oldschool fantasy, szerintem egész jó stílussal, több alternatív útvonallal, az elején választható csapatokkal. :)
2020. december 6. 23:07 | Válasz erre | #907
Szia SzG!

Én még igen új tag vagyok itt a Zagoron, pedig már legalább egy bő éve ismerem az oldalt... de nem is ez a lényeg! :-)
Gyerekkoromban (atya ég de régen volt már az!:D) hatalmas KJK és KJV rajongó voltam, illetve vagyok egészen napjainkig is!:P
Anno ki se vettem a fejemet ezekből a könyvekből!:-)

De a történethez hozzátartozik, hogy még annak idején pár db. HK kötetet is beszereztem, melyek a következők:
- Kriptaszökevény
- A Kőtorony titka
- Küzdelem az Éj Könyvéért
- Küzdelem az Éj Kardjáért

Nos... nem hagytak bennem túl maradandó játékélményt!:-)
Bár emlékeim szerint a Kriptaszökevény még csak-csak elment.

De amiért írtam Neked: ha szépen megkérlek, összeszednéd és leírnád nekem azokat a címeket, amiket esetleg érdemes lenne ezek mellé így utólag, évtizedekkel később begyűjtenem?
Mert feleslegesnek érzem mind az 58-at (ha jól tudom ennyi van belőle összesen), tehát a maradék 54-et beszereznem, hisz ennek nagy részét maximum egyszer venném kézbe (időm híján lehet jópárat egyszer se!), annak meg nem sok értelme van.
De a jobbakkal lehet időnként elütnék 1-2 órácskát.
Csak nem tudom mely könyvek lennének méltók rá, hogy a polcomon sorakozzanak!:-)
Segítségedet előre is nagyon köszönöm!

Üdv: Krisztián
© SzG
2020. december 5. 12:03 | Válasz erre | #906
"A hozzáférhetőség megvan"
Hol? Pár embernek elküldted összesen a műveket, és ennyi...

"csak Magának nincs kedvem megmutatni."
Igen, mert nyilván ellopnám. :D
Egyébként nem is arról van szó, hogy nekem kéne megmutatnod... hanem hogy ha már egyszer folyamatosan arra utalgatsz, hogy mit tettél már le az asztalra (többet, mint bárki más), talán nem ártana 'közzétenni' is a műveidet, hogy más is láthassa őket. Például belinkelni ide vagy feltöltetni FireFoxxal stb. Így, hogy ezt nem teszed meg, nem tudom, milyen alapon várod el, hogy elismerjük a teljesítményedet, elvégre nem is látjuk azt..

"Amúgy gratulálok az ismételt topikromboláshoz, flame-hez"
Vicces figura vagy. :) Írok egy hozzászólást (900. hsz.) a HK-könyvekről, erre idejössz, és belémkötsz (902. hsz), olyasmiket írsz, hogy például:
"SzG még annyit se csinál miközben arról fantáziál hogy ő Író."
"A topicot meg azért kéne elrejteni, mert Gy_F, SzG, és a többiek gumiszobája lett, ahová járnak leszarozni a sorozatot. Azaz topicot rombolni."
Szóval kb. ilyesmiket írsz, úgy, hogy én hozzád se szóltam már hónapok óta ezen a fórumon... És ezek után te vádolsz meg engem flameléssel meg a topik "teleszarásával". :D

"aki játékkönyvekkel foglalkozna, az bann alatt van"
Nem vagy bannolva, szóval nyugodtan "foglalkozhatsz a játékkönyvekkel"... annyi, hogy a hozzászólásaid egy moderátori ellenőrzés után kerülnek csak ki (pontosabban válnak láthatóvá mindenki számára). Azok után, hogy lenáciztál, lefaszoztál, lenyomorékoztál, lekeresztényfanatikusoztál több embert, még az egyik adminisztrátort is (mármint FireFoXot), ez nem is túl meglepő. Olcsón megúsztad így is a dolgokat... máshonnan már rég kirúgtak volna ezek után.

"aki szapulja őket, az randalírozhat"
Igen, óriási szapulást hajtottam végre tegnap is a 703. hsz.-ben. :D Gyakorlatilag egy negatív kincsengésű megjegyzésem volt az egész fél oldalas hozzászólásban, aminek az volt a lényege, hogy sok karakter meg ötlet "elsikkad" a könyvekben, egyébként meg jó pár rész magyartalan. Ez valóban hihetetlen "randalírozás" volt a részemről. :D
Megmutassam, mi a randalírozás?
Például ez (idézetek tőled):

"egyáltalán nem te keresztény fasz"
"De gondolom a zagor.hu az eretnekégetést sem érezné "akkora", sőt semekkora problémának. A stáb első lett volna vonatra rakni a cigányt, zsidót, ellenzékit."
"Persze a beteg keresztény agy képtelen felfogni a saját rasszista természetét."

Na EZ a randalírozás... és ez csak pár példa volt az itteni "munkásságodból". Tényleg óriási szerencséd van runnerrel és FireFoX-al, valóban nem tudom, van-e még egy olyan fórum, ahol egy ehhez hasonló ámokfutás után még megtűrnének.
© [törölt felhasználó]
2020. december 4. 22:31 | Válasz erre | #905
© twillight (Kövérorr)
2020. december 4. 22:01 | Válasz erre | #904
"Ha meg arra a kb. 2 könyvre gondolsz, amibe elvileg belenyúltál itt-ott"

Messze nem csak arra (és nem csak "belenyúltam itt-ott), de már azzal többet tettem mint Maga.

A hozzáférhetőség pedig megvan, csak Magának nincs kedvem megmutatni.

Amúgy gratulálok az ismételt topikromboláshoz, flame-hez, 0 konstruktív tartalomhoz, a zagornak meg hogy ezt csak így hagyja.
Értitek: aki a játékkönyvekkel foglalkozna, az bann alatt van, aki szapulja őket, az randalírozhat. Mi másra is yo a zagor.
© SzG
2020. december 4. 21:03 | Válasz erre | #903
"SzG még annyit se csinál miközben arról fantáziál hogy ő Író."
Hol utaltam ebben a topicban mostanában arra, hogy író vagyok? Vagy hol írtam magamról egyáltalán? A HK-könyvekről írtam, hogy mi a hibájuk, meg hogy kellene feljavítani őket szerintem. Nagy vonalakban erről volt szó a legutóbbi hozzászólásomban. Meg hogy érdemesebb inkább újakat írni a felújítások helyett, de itt sem magamra gondoltam, hiszen nem én foglalkozom felújításokkal, hanem például te... szóval magamról egy szót sem írtam.

"Gy_F, SzG, és a többiek gumiszobája lett, ahová járnak leszarozni a sorozatot. Azaz topicot rombolni."
Aha, mert a topiknak nyilván az a címe, hogy "Istenítsük a Harcos Képzelet játékkönyveket!", mi? Mert maximum akkor lenne "topikrombolás", ha negatív véleményt fogalmazunk meg ezekről a művekről. De ugye egy általános topicban vagyunk, ahol nyilván bárki bármit írhat a könyvekről, hideget-meleget egyaránt. Tehát ez egy "bullshit", hogy topicot rombolunk, maximum neked nem tetszik, amit írunk, és ezért megpróbálsz minket minél negatívabb színben feltüntetni (topikromboló semmittevők stb.).
Amúgy esetemben külön poén, hogy az utóbbi hónapokban kb. 20 hozzászólást írtam ide, és ezekből egyedül a legutóbbiban volt pár negatív megjegyzés a sorozattal kapcsolatban. A többiben meg pl. a Fenevad nyomábannal kapcsolatban írtam tapasztalatokat, végigjátszást, sőt, javaslatokat a hibák javításával kapcsolatban. Szóval ennyit arról, hogy csak "szarozok".

"ne teljes álomvilágot éljenek, ahol kossuth-díjas, 1500+ fejezetpontos könyvek menetelnek a szemeik előtt."
Én nem vettem észre (200-400 fejezetet tartok ideálisnak amúgy egy játékkönyvnél), de te biztos jobban tudod, hogy mik "menetelnek a szemem előtt". :D

"A legnagyobb baj, hogy itt "egyesek" nem tisztelik a HK-ban azt, ami"
Amely könyvben van mit "tisztelni", azt tisztelem, pl. Fenevad nyomában ugye. Amiben nincs mit tisztelni (lásd pl. a legtöbb Bihon T-művet vagy a Jakab Zsolt-féléket), azokban mit tiszteljek?

"és saját mutáns frankeinsteineiket képzelik a helyébe. Láttunk ilyen projecteket: a Disney StarWars"
És ezek most hogy jönnek ide? Szerinted attól, hogy például kiszednénk a csatával kapcsolatos halálpontokat, és a helyükre plusz választási lehetőségeket írnánk (hogy több helyen tudjuk értelmesen befolyásolni az eseményeket pl. egy Hit nevébennél), plusz ahol kell, próbálnánk többet kihozni a karakterekből és a sztoriból (mert egy csomó kiaknázatlan lehetőség van a legtöbb könyvben, sok karakter elsikkad, meg a sztorik is gyakran túl vázlatosak) + kicsit irodalmibbá tennénk a sok helyen magyartalan, trehányul megírt fejezeteket, meg normálisan belőnénk a nehézséget... szóval ha kb. ezeket megtennénk, ahogy korábban is javasoltam, akkor már Disney StarWars-féle könyveket kapnánk? :D

"Egy dolog mindenesetre elmondható: eddig ebben a topicban én tettem le valamit az asztalra."
Ja, sikeresen beszóltál mindenkinek, meg kb. minden mást legagyiztál, ami nem HK, ahogy Fűz is írta. (Egyébként most ebben a kommentedben is ezt tetted, és nem csak az FF-t gagyiztad le.)
Ha meg arra a kb. 2 könyvre gondolsz, amibe elvileg belenyúltál itt-ott, azokat eleve közzé se tetted itt... csak néhány "kiváltságos" személynek küldted el őket.
Szóval nem, ebben a topicban nem sok mindent "tettél le az asztalra", már bocs.
© twillight (Kövérorr)
2020. december 4. 19:20 | Válasz erre | #902
Gy_F mint látható semmit nem csinál, csak a saját univerzális rendszerét (értsd: béna FF-é alakítás) siratja, és engem szapul.
Az "univerzális patch" semmi más mint a szörnyek értékeinek kigyűjtése és konverziója, ami alapvetően ténylegesen lehetetlen. Szóltam, hogy a szörnyek értékeit egyszerűen újra kell balance-olni, a karaktereket dettó. Gy_F megoldása tovább súlyosbítja a helyzetet azzal, hogy a HK rendszerét dobja, amitől máris nem HK. Ráadásul a FF rendszerét erőlteti, ami nem jó, amihez képest a HK rendszere elvi szinten nagy előrelépés.

SzG még annyit se csinál miközben arról fantáziál hogy ő Író.

A KJK-k közül is nehéz amúgy jókat választani, hiszen alapvetően mind Egy Igaz Út gyökérségek.

A topicot meg azért kéne elrejteni, mert Gy_F, SzG, és a többiek gumiszobája lett, ahová járnak leszarozni a sorozatot. Azaz topicot rombolni.
Nem érdekli őket? Nemk éne törődni vele.
Érdekli őket? Legyenek konstruktívak, de ne teljes álomvilágot éljenek, ahol kossuth-díjas, 1500+ fejezetpontos könyvek menetelnek a szemeik előtt.
És ismét megjegyzem: a KJK/FF-nél SINCSENEK VALÓDI DÖNTÉSI LEHETŐSÉGEK. Egy Igaz Út annál a franchise-nál a koncepció, mindig is az volt, nem is foglalkozok a franchise-al, bármit hazudozzanak is rólam.

A legnagyobb baj, hogy itt "egyesek" nem tisztelik a HK-ban azt, ami, és saját mutáns frankeinsteineiket képzelik a helyébe. Láttunk ilyen projecteket: a Disney StarWars, az STD (nem, itt nem sexualy transmitted disease-re gondolok), a JarJar Trek, Marvel Kapitány...
Akinek ilyen igényei vannak, menjen, és írjon új könyveket (nem fognak).

Egy dolog mindenesetre elmondható: eddig ebben a topicban én tettem le valamit az asztalra. Talán szegényes, talán kicsi, sárga és savanyú, de valami.
Minden más csak sallang.
2020. december 3. 00:43 | Válasz erre | #901
Én remélem azért Ttt dolgozik rajta, ha megteszi én megkérdezem a nemest, hogy engedélyezi e bármi modon hasznositani. m
dum spiro spero!
© SzG
2020. december 2. 18:02 | Válasz erre | #900
Szerintem azért 5-nél több élvezhető HK van. (Mondjuk ezt se hittem amúgy, hogy még a végén én fogom itt "bevédeni" a HK-t. :D)
Konkrétan azért Garry Hamilton könyvei mind kb. középszerűek, meg ott van a két Borouge-mű, azok is elmennek, meg a három Northenlight-könyv a végefelé, főleg az Őserők ura... plusz a Hit nevébent is meg lehet említeni, és a Nekropoliszt, valamint természetesen a Fenevad nyomábant. Illetve azért a korai Robert Knight-könyvek között is volt tűrhető, például az említett Nagy Féregfutam, Árnyékvilág, Kriptaszökevény... nekem még valamennyire a Cherubion hőse és a Dimenziók bajnoka is tetszett, meg a Shiwo, bár ezek inkább csak azért, mert az első játékkönyveim között voltak. :) (A Shiwot mai fejjel egyenesen borzasztó amatőrnek látom.) Mindenesetre ez így együtt legalább 15 könyv. Más kérdés, hogy tényleg szinte mind maximum középszerűek, és ahhoz, hogy "felhozzuk" őket mondjuk egy KJK-szintre legalább, hetek, néha akár hónapok munkája kellene - könyvenként. :) Mert az persze nem elég, hogy átírjuk a játékos meg a szörnyek értékeit, bele kellene nyúlni a szerkezetbe, illetve a történetbe is. Ki kellene szedni a teljesen felesleges részeket, mondjuk a csatákkal kapcsolatos halálpontokat, amiknek semmi értelmük, és az így "felszabaduló" fejezetekre extra részeket kellene írni, mivel sok könyv túl rövid ugye... meg jó pár helyre további választási lehetőségeket, extra történeti szálakat sem ártana írni, mert időnként alig van normális választási lehetőség (a csúcsa ennek a Monarakh titka és persze a Hit nevében, ahol gyakorlatilag semmiről sem dönthetünk). És akkor a rengeteg helyesírási meg fogalmazási hibáról még nem is beszéltünk: vannak olyan részek, amiket szinte teljesen újra kellene írni/fogalmazni, például a Garry Hamiltonos-könyvekben, egyszerűen annyira magyartalanok. És akkor tényleg ott van még a nehézség kérdése is, amit normálisan be kellene lőni, úgy, hogy 'tényleg' szabályosan is végigjátszható legyen minden könyv. És igen, talán egy szabályrendszer cserén sem ártana elgondolkodni... Szóval jó sok munka lenne tényleg minden könyvvel, gyakorlatilag "társszerzővé" kellene előlépnie annak, aki nekiáll kijavítani egy ilyen könyvet. Ezért írtam, hogy talán már akkor érdemesebb inkább 'saját' könyveket írni. Főleg, hogy azokat legalább tényleg ki is lehetne adni... és egyébként is csak többet ér egy új könyv, mint egy felújított régi. :)
De abbahagyom, mert megint azzal leszek megvádolva, hogy "legyilkolom" a projectet. :D (Mondjuk nem mintha nem lenne már nélkülem is halott.)
© SzG
2020. december 2. 17:20 | Válasz erre | #899
© [törölt felhasználó]
2020. december 2. 16:07 | Válasz erre | #898
2020. december 2. 15:44 | Válasz erre | #897
Nekem twilight már küldött egyszer egy javitott boszorkány urnöt, sajnos még sem azt sem az eredetit nem vol idöm végigjátszani és véleményezni, de dolgozni biztos,, hogy dolgozott jópár könnyvel.
dum spiro spero!
© [törölt felhasználó]
2020. december 2. 14:46 | Válasz erre | #896
2020. december 2. 00:02 | Válasz erre | #895
Én nem bánom, ha valaki foglalkozik a HK-s könyvekkel, van néhány, aminek remek hangulata van. A Nagy féregfutam a mai napig nagy kedvencem, nekem simán befér a top 10 játékkönyv közé. A Fenevad nyomában régen is ütött, még ma is jó, pár hete olvastam, és most felnőtt fejjel még jobban tetszett, mint 10 évesen. A Cherubion hősére és az Árnyékvilágra is nagyon jó szívvel gondolok vissza, gyerekként tucatszor végigolvastam őket. Az igaz mondjuk, hogy 58-ból 5 jó könyv nem túl jó arány... De ha a szívünkre tesszük a kezünket, a KJK-k közül is tudunk választani közepes vagy gyenge könyveket.
2020. november 30. 15:55 | Válasz erre | #894
Úgy érzem, nagyon más irányból közelítettük meg a kérdést [smiley]nevetes1[/smiley]
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© [törölt felhasználó]
2020. november 30. 14:15 | Válasz erre | #893
2020. november 30. 14:11 | Válasz erre | #892
Átfuttattam a szkennelt képeket egy szövegfelismerőn, exportáltam word-be, és feltettem az eredményt. Nincsenek utánaolvasva, kézzel javítgatva, sem bárhogy máshogy utókezelve.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2020. november 30. 13:56 | Válasz erre | #891
azz ocr itt mit jelent ezeknél a könyveknél?
dum spiro spero!
2020. november 30. 13:56 | Válasz erre | #890
Énse értek vle egeytt, hogy meggyilkolta volna. De ha valki eröfeszitést tesz még ha minketnem is érdekel, vagy az eredmény nem tetszik, de csinál vmit az már jó és dicséretett érdemel sztem.
Nyilván gábor nem gyilkolta meg, biztos rossz napja volt énis vesztem már össze twilighal, mindenkinek nekem is emgvanak a hülyeségei.
de tesz a hobbyinkért, igy ha emberként nem is fogok vele együtt sörözni, a munkáját elisrem értékelem, nekem a tesztjei kifejezeten teszettek.
Ott egyéként ö is lehuza a legtöbbet, ez a 30 a papirt nem éri meg lehet töle van és elhet 35 volt ez a szám sajnos nem pontos az idézetem. A javitott boszorkány urnöje amit láttam belöle nekem pl kifejezetten tetszett.

dum spiro spero!
© [törölt felhasználó]
2020. november 30. 13:31 | Válasz erre | #889
© [törölt felhasználó]
2020. november 30. 13:17 | Válasz erre | #888
2020. november 29. 23:18 | Válasz erre | #887
Azért van aki rajta kivül is szereti és csak kijöt 57 könyv, én elismerem ebböl több tucat biztos kevesebbet ér, mint amire nyomták és szarbol nem lehet várat épiteni, de nem mondható, hogy a rosszakat nézta volna ki, azért egy feneved nyomában 3 éerc altt tünik el a szellemlovasbol...
dum spiro spero!
© [törölt felhasználó]
2020. november 29. 21:22 | Válasz erre | #886
2020. november 29. 20:21 | Válasz erre | #885
Fölösleges veszekedni. Ugy gondolom a kiadott asszem 57 harcos képzeletböl kb 30 tényleg kuka, de vannak olyanok amikker érdemes foglakozni. MEg izlések és pofonok én bármilyen felújításnak örülök. SÖt ha megvan abban a formátumban ki is nyomtathatnánk amiben a végzet profétáit erre akkár a nemestöl si szivesn engedélyt kérek. Én gyerekén pl élveztem az ély trilogiát végig játszani pedig, hogy szidják. A kriptaszökevény is angyon jo volt söt a mokhara titka egyik legjobb lapgatos élményem volt valhol 12-14 között.
Örülök, hogy Twilight veszi a fáradságot és foglkozik velük, meg gábor könyveinek is nagyon örülök. LEhet egymással bárkinek nézeteltérése, nekem is vot twilightal is meg mással is innen lehet még les is. De az embert meg a munkát válszuk külön legalább a közös hobbi tartson össze minket abban, hogy új vagy jobb munkák szülessenek.
dum spiro spero!
© SzG
2020. november 7. 17:35 | Válasz erre | #884
"De SzG&Co eléggé meggyilkolta a projectet amúgy, megköszönheted nekik."
[smiley]eplus2[/smiley]
Én mivel gyilkoltam meg? Azzal, hogy leírtam A VÉLEMÉNYEM (!), tehát, hogy a HK-könyvek túlnyomó többsége vacak, és sok könyvet szinte újra kellene írni ahhoz, hogy tényleg élvezhető legyen, így pedig már akkor SZERINTEM (!) érdemesebb inkább teljesen új könyveket írni, főleg, hogy azokat legalább ki is lehetne adni, a HK-átdolgozásokkal ellentétben? Ennyit írtam körülbelül... ettől már el is ment a kedved az egész projekttől? Hát akkor alapból sem lehettél valami lelkes.
Szerintem inkább arról lehet szó, hogy egyszerűen nincs kedved/időd/energiád már ehhez a projekthez, vagy esetleg már te sem látsz benne akkora fantáziát, és ahelyett, hogy ezt elismernéd, inkább rámkened az egészet. Illetve megpróbálod úgy beállítani a dolgokat, mintha én "gyilkoltam volna meg" a projektet. :) Ez azért tényleg komikus.

Ez körülbelül olyan, mintha én azt állítanám, hogy azért nem készült el még a Végzet Prófétái folytatása, mert te "legyilkoltad a projektet"... azzal, hogy nem lelkesítettél, sőt, lehúztad a Végzet Prófétáit. :D Szerintem te is komikusnak tartanál egy ilyen állítást.
© twillight (Kövérorr)
2020. november 7. 16:57 | Válasz erre | #883
A Fenevad Nyomábannál ugye javításként javasoltam hogy minden nap újramemorizálhass a maximum pontjaidig, meg ugye ott az a pár BUG. Igazából a "csak úgy elkérem az Üstököskardot" lehetőséget még ki kéne venni, és akkor ÚGY próbálj nyerni (akkor vagy meg kell elégedned egy gyengébb fegyverrel, vagy felhasználva a kapott információkat - mint miért az a fogadó neve, mi a szobaszám - le kell zúznod a kard őrét IS, még aznap, iszonyú kimerülten).

Aztán ott volt a Boszorkány Úrnő.

És a Nagy Féregfutam.

A Sötétség Hercegén meg még mindig ülök különösebb érdeklődés hiányában (az átírás gyakorlatilag kész, a végjátékot kéne csak megírni, és annak is megvan a vázlata).

De SzG&Co eléggé meggyilkolta a projectet amúgy, megköszönheted nekik.
Eredetileg úgy volt, hogy ha addig más nem viszi el, megcsinálom még az Árnyékvilágot, az Éj-trilógiát, meg a Szörnyek Szigetét, de az ilyesmihez lelkesedés és lelkesítés kell, nem leugatás és lehúzás.
Hiába no, a magyarnak még az ingyencucc sem kell, ha helyette sárba taposhatja a másikat.
2020. november 7. 03:33 | Válasz erre | #882
Lett vmia kötet, felujitádlsokbol,?
dum spiro spero!
© SzG
2020. október 31. 10:57 | Válasz erre | #881
Szántóföld: ja tényleg, ezt már el is felejtettem... Ha játszottam a könyvvel, 1-2 kivételtől eltekintve mindig a temető felé mentem, mert azt a részt, illetve az egész helyszínt hangulatosabbnak éreztem. :)

Igen, természetesen sokkal jobb lett volna, ha kevesebb múlik a szerencsén, például már az elején, az értékek meghatározásánál is. Nem kizárt, hogy Kornya Zsoltnak eszébe is jutott valami pontelosztásos módszer mondjuk (elvégre nagy szerepjátékos volt mindig is, szerepjátékokban meg ugye gyakori a pontelosztás), csak mivel ez HK, így a HK-s szabályokat kellett használnia... Mindenesetre kicsit akkor is "alakíthatott" volna rajtuk, hogy kevésbé mozoghasson ennyire széles tartományban mindegyik érték, meg pl. ne fordulhasson elő olyan, amit írtál, hogy a játékos 2 pontos támadási képességgel vág neki a kalandnak. :) Valami olyasmi, amit szintén írtál, hogy egy kocka + 6, sokkal jobb lett volna a harci értékeknél. És igen, a varázslatokat is szintén úgy kellett volna megírni, hogy jóval kevésbé "szórjanak". Pl. a lángsugárnak lehetett volna a sebzése 1 kocka + 10, ahogy korábban írtam, vagy pl. két kocka + 6 stb. A fix sebzés szerintem ennél kevésbé lett volna jó, illetve életszerűbb, ha a véletlennek is van valamennyi szerepe egy ilyen varázslatnál, elvégre csak "rálövi" az ember az ellenfélre, amely lövés sikerülhet jobban is, rosszabbul is. Az Acélbőrnél és a többinél, amit nem "lő" az ember, esetleg lehetett volna fix érték, igen. Vagy valami olyasmi, hogy attól függött volna az erőssége, hogy mennyi Mágiapontot szán rá az ember... ez is ezt a "taktikázós" játékmenetet erősítette volna (persze így a kezdő mágia-pontnak is többnek kellett volna lennie). Mindenesetre igen, mindenképp finomítani kellett volna a rendszeren, illetve legalább egy kicsit kevesebb szerepet hagyni benne a szerencsének.

"Jut eszembe,kockadobálás.Később kifejtem az ötletemet a Halállabirintus topikban,a lényege,hogy nem kellene kockázni.Érdekelne majd a véleményed,ha lesz rá időd."
Oké. :)
© [törölt felhasználó]
2020. október 31. 10:27 | Válasz erre | #880
© SzG
2020. október 31. 10:20 | Válasz erre | #879
"Lassítás(1-3 mínusz neki),gyorsítás(1-3 plusz nekünk)?Akkor puszta kézzel is leverhetjük.(Jó,attól függ,mekkorák az alap értékeink,lásd fent.)"
Amúgy akár még ez is működhet, bár tényleg szerencse kell hozzá, meg jó harcertekek. De ha két varázslatot is elmondunk itt, akkor már nem egyszerűbb meg biztonságosabb tényleg két lángsugarat ellőni? Összesen 6 kockával csak dobunk így legalább 15 sebzést, és akkor a második körben már vége is a csatának. :)
De majd lejátszom úgy is a csatát, ahogy javasoltad.
© SzG
2020. október 31. 09:43 | Válasz erre | #878
Mondjuk ha tényleg kötelező a gyűrű, akkor ha nem a sír felé megyünk az elején, hanem a szántóföld felé, már gyakorlatilag buktuk is a játékot... ezt tényleg nem akarhatta így Kornya. Főleg, hogy valamelyik interjúban épp azt nyilatkozta, hogy olyan könyvet szeretett volna írni, ami nem attól nehéz, hogy "ha balra megyünk, megesznek". :)
Szóval igen, tényleg erősen valószínű, hogy a gyűrű csak egy extra tárgy, amivel a ghoulnál az esetleges találata esetén bekövetkező lebénulást/halált lehet kivédeni.
Ha így játsszunk, akkor mehetünk akár a szántóföld felé is az elején, ami egy kissé könnyebb útvonal ugye, ráadásul akkor az azonosítóvarázs helyett vihetünk az elején mondjuk még egy lángsugarat. :) Így már akkor 7 lesz (10-es Mágiapont esetén), amivel már valóban viszonylag könnyen boldogulhatunk. Például a Dzsudzsu zombinál így akár 3-at is ellőhetünk... már ha kettővel nem tudtuk eléggé lesebezni. VAGY a Korcsfajzatnál lövünk el 2-őt, ha ott "szúrtuk el" az első lángsugár dobását. :)
© SzG
2020. október 31. 09:21 | Válasz erre | #877
Igen, a fegyveres harc nagyon lutri az egész játékban, főleg az első felében, amíg nincs nálunk az üstököskard, meg nem növeltük fel a bónusz pontjainkkal a támadásunkat meg a védettségünket. Ezért írtam, hogy szerintem addig a lángsugarakra kell támaszkodni, mert azoknál csak 3 kockával kell "jól" dobni (mondjuk kb. 10-et, ami azért tényleg összejöhet, olyan nagy mák nem is kell hozzá). Ha viszont fegyveres harcba megyünk bele, akkor ott jóval többször kell "jól" dobni a kockákkal, ugye az értéknövelő varázslatok hatásának kidobásakor, aztán a támadódobásainknál, aztán a sebzés kiszámításánál... plusz, ahogy írod, még elég jó indulóértékek is kellenek, mert igen, egy pár pontos támadással eleve esélytelenek vagyunk. Tehát a fegyveres harc itt tényleg lehetőleg kerülendő szerintem, legalábbis a keményebb ellenfeleknél (Korcsfajzat, Dzsudzsu zombi, Zombi lord).
Ha feltételezzük, hogy 10 Mágiaponttal indulunk (mondjuk addig nem is vágunk neki a kalandnak, amíg nem dobunk a Mágiára 6-ot :) ), akkor amennyiben tényleg 6 lángsugarat viszünk, tényleg túlélhetjük a könyv első felét, a temetős-résszel bezáróan. Mondjuk a Korcsfajzatnál ellövünk 1 Lángsugarat (igen, imádkozni kell itt is, hogy legalább 10-et dobjunk a sebzésre a három kockával), aztán a Dzsudzsu zombinál ellövünk két lángsugarat (itt is imádkozni kell, hogy legalább 20 kijöjjön a hat kockával, ahogy írtam korábban), aztán a Zombi lordnál meg ellövünk megint 2-őt, vagy akár 3-at (3-al + a Szellemkéz további 2 lángsugarával már biztosan végezni lehet a szörnnyel kb. a negyedik kör végére: de ha csak 2 Lángsugarat lövünk el, ahogy írtam twillightnak, akkor is a 6. körben véget kell érnie a csatának a Szellemkéz 3. varázslatának köszönhetően). A gyengébb szörnyeknél, tehát a 2 zombinál a Dzsudzsu zombi előtt, meg a végén a ghoulnál meg elvileg nem lehet problémánk varázslás nélkül sem, ezeket fegyverrel is meg lehet ölni (persze egy legalább közepes harci érték azért nem árt). Mindenesetre így szerintem tényleg teljesíthető a könyv első fele. A temető után meg már valóban nem lehet probléma, ha megszerezzük az Üstököskardot, meg a Bárdnál beváltjuk a kb. 10 bónuszpontunkat, úgy, hogy mondjuk kb. 8-at a harci értékeink növelésére fordítunk, 2-ből meg veszünk varázslatokat a főszörnyekhez (1-2 gyógyítóvarázst + egy lassítást akkor Fenrirhez, meg esetleg még pár lángsugarat, bár ezek már itt kevésbé fontosak talán, mert az üstököskarddal is le lehet zúzni a főszörnyeket, ha tényleg táposak az értékeink).

Gyűrű: persze, hibás a szöveg, de hogy ezt pontosan hogy akarta Kornya, azt szerintem nem tudhatjuk, a könyv szövegéből ez nem derül ki, csak találgatni lehet. Bár szerintem is úgy a logikus, ha nem kötelező (tehát ha nem sebez meg minket a ghoul, akkor gyűrű nélkül is túlélhetjük ezt a részt)... De az is lehet, hogy Kornya úgy akarta, hogy a ghoul 'mindenképp' hozzánkér a csata előtt (mondjuk annyira lesokkol a látványa, hogy nem tudjuk elkerülni az első csapását), és ha nincs nálunk a gyűrű, meg is bénulunk... nem tudom (bár tényleg az első verzióra tippelek azért én is inkább). Mindenesetre szerezzük meg a gyűrűt szerintem, és azonosítsuk is be, biztos, ami biztos. :) Az az 1 azonosítóvarázs még belefér, főleg ha 10 Mágiapont jön ki az elején.
© [törölt felhasználó]
2020. október 31. 08:29 | Válasz erre | #876
© SzG
2020. október 30. 06:50 | Válasz erre | #875
"A gyűrűt meg eleve nem találhatjuk meg fényvarázs nélkül. Oh, persze, le lehet állni harcolgatni a ghoullal... Csak abba bele lehet ám halni."
Lássuk: a 180-nál nézünk bele a sírba. Ezután ugye ha a 11-re lapozunk, kivesszük a gyűrűt... és ennyi, a miénk is. Utána már le is léphetünk, ha a 22-re lapozunk. Szóval NEM KELL Fényvarázs...
A poén az, hogy még akkor se kell, ha nem megyünk el a gyűrű megtalálása után, hanem elkezdjük átkutatni a sírt (196)... "harcolgatni" meg itt nem is lehet a ghoullal, mert ha feléled, hozzánk ér és végünk. Szóval teljes mértékben hülyeséget írtál a fent idézett szakaszban. Ez tény.
Még egyszer: NEM KELL FÉNYVARÁZS A GYŰRŰ MEGSZERZÉSÉHEZ! Sőt: még csak fel sem ajánlja a könyv a használatát!

"Ugyanis a falusiak, ha a hátizsákban van a gyűrű, ha nem MINDENKÉPPEN megtámadnak."
Nem támadnak meg mindenképp... a következő pontokra kell lapozni: 22, 244, 338, 182. Mondjuk a 182-őn valóban van egy szerencsepróba, erre nem emlékeztem tegnap fejből, viszont ha sikeresen megdobjuk (amire jó esély van, hiszen ez az első szerencsepróba a könyvben), akkor nincs semmi gond. Tehát a Barátságvarázsnak nem sok értelme van. Esetleg annyi, hogy 1 szerencsepontot spórolsz általa. Viszont ez ugye 1 Mágiapontba kerül. Nem tudom, megéri-e, de jó, végül is nyilván meg lehet fontolni a dolgot. De nem létfontosságú a barátságvarázs itt, ez a lényeg.

Dzsudzsu zombi:
Azért írtam 4-9 védettségi szintet magunknak, mert a sodronying +5 pontját nem adtam hozzá... ezt akkor benéztem, de mint tudjuk, a könyv is hibás, a sodronyingre való hivatkozás pont el van írva, nem azt írja, hogy 5-el növeli a Védettséget... bár igen, szerintem is valószínűleg így van. Mindegy, adjuk hozzá akkor tényleg ezt az 5 pontot az alap védettségünkhöz. Így akkor ez 9-14 lehet. Kicsit ezáltal nyilván jobbak az esélyeink, viszont én továbbra se vagyok hajlandó alapból maximális védettséggel számolni, mert csalás... nem is kicsi. Úgy meg pláne nem vagyok hajlandó játszani, hogy még a varázslatoknak sem dobom ki a "hatásfokot", hanem alapból a legmagasabbal számolok. Így akkor mi értelme az egész játéknak? Akkor már akár hagyhatjuk is a fenébe a kockákat, és vehetjük úgy, hogy minden automatikusan sikerül, mindenkit legyőzünk stb. Ez így hülyeség.
Tehát én továbbra is szabályosan fogok játszani. Így pedig továbbra se látom túl sok értelmét az Acélbőrnek a Dzsudzsu zombinál, mert nagyon lutri, hogy mennyi az alap védettségünk (lehet akár 9 is ugye), és az is lutri, hogy mennyit dobunk az Acélbőrre (mert 1 vagy 2 is kijöhet ugye). Plusz utána még az is lutri, hogy a szörny támadásának mennyit dobunk... tehát az, hogy itt eltalál-e a szörny vagy sem, nagyon függ a véletlentől. És az is, hogy ha mi eltaláljuk, mennyit sebzünk (mert nem, én legalábbis nem vagyok hajlandó maximális sebzést számolni). Tehát ha az általad javasolt Acélbőrt használjuk, akkor egy nagyon rizikós, rengeteg kockadobáson (összesen kb. 50-en) múló harc vár ránk. Kösz, ezt én inkább kihagyom. Ellövök inkább két Lángsugarat az első két körben, ahogy írtam: így csak összesen 6 kockával kell dobni, és azért egy kb. 20-as sebzés így simán kijöhet, még különösebb szerencse se kell ehhez (elvégre 6-36 lehet a sebzés, ha 6 kockával dobunk). A szörny maradék 6 pontját pedig a következő 2-3 körben lesebzem. Tehát így b. 5 kör alatt végzek a szörnnyel. Ez sokkal gyorsabb megoldás, és ahogy írtam, kevesebbet kell hajigálni a kockákat is - kevesebb múlik a véletlenen.

"A zombilord támadóereje 12. Az azt jelenti, gyakorlatilag biztosan túlüt, azaz duplázódik a sebzése."
Bocs, de ezt már megint honnan veszed? A sodronying miatt 9-14 az alap védettségünk... te pedig ráadásul bevallottan a maximális védettséggel számolsz, ami 14. A szörnynek így 28-as össztámadóerő kellene, akkor ütne túl... tehát ha 12 az alap támadása, akkor ehhez még 16-ot kellene dobnia (2 kockával). Ezt mégis hogy???
Oké, hogy minden körben vesztünk 1 védettséget, de még így is csak kb. 5-6 kör UTÁN érünk el odáig, hogy a szörny ESETLEG túlüssön... már ha az általad javasolt maximális védettséggel számolunk esetünkben. DE ha nem azzal számolunk (hiszen elvileg nem kéne csalni), hanem egy pár ponttal alacsonyabb védettséggel, akkor se ütne túl a szörny jó eséllyel, FŐLEG NEM MINDEN KÖRBEN. Körülbelül 4-5-6 kör alatt pedig már végezni lehet vele, feltéve, ha megszórjuk Lángsugarakkal, ahogy javasoltam már tavasszal is.

"A kéz nagyon ritkán üt, nagyon szóró sebzést, aminek nem túl erős az átlaga (9-10 sebzés 2 körönként hanyagolható)."
Baromira nem elhanyagolható, mert a szörnynek 50 életerőpontja van... tehát a negyedik kör végére a Szellemkéz (hála a két varázslatnak) már kb. 20 pontot lesebez róla. A szörnynek így már csak kb. 30 életerőpontja van... ÚGY, HOGY MI MÉG SEMMIT SEM CSINÁLTUNK, EGY VARÁZSLATOT SEM LŐTTÜNK EL!

"Core szabályokkal meg 2 lángsugarad van, és kész."
Vagy 3. De oké, számoljunk csak 2-vel.
Akkor is a két saját lángsugárral még összesen legalább 20-at csak sebzünk: a szörnynek így már csak 10 pontja van a negyedik kör végére. De ugye ha szerencsénk van, akkor még kevesebb... ha viszont tényleg nincs szerencsénk, és négy kör alatt csak kb. 40-et sebeztünk rajta a 2 saját meg a két szellemkéz-féle lángsugárral, akkor is a maradék 10 pontot már le tudjuk sebezni maximum 2 kör alatt. Vagy lesebzi a szellemkéz is egy újabb lángsugárral a 6. körben. Tehát hat körnél többet aligha kell kibírnunk, sőt, gyakorlatilag biztos, hogy nem.
Oké, ennyit is nehéz túlélni itt, írtam is tavasszal, hogy ez a könyv legnehezebb része talán. De összejöhet.

"Pláne hogy ő 4D6-ot sebez minden körben."
Ugye ezt már írtam, hogy hülyeség, mert biztosan nem fog túlütni, főleg NEM MINDEN KÖRBEN. A csata első pár körében például KIZÁRT, hogy túlüssön, és később sem biztos, CSAK LEHET.

"Minden körben, amikor Fenrir nyeri a kezdeményezést, dobj egy kockával, mert lehetséges hogy nem csak a kardjával támad, hanem varázsol is!"
Mondjuk valóban ezt írja, bár nem tudom, hogy ez nem valami elírás-e. Egyszerre támad és varázsol egy körben? Ilyen sehol nincs... vagy támad valaki vagy varázsol (ez a főszereplőnél is így van, le is van írva az elején, a szabályoknál). Szóval én nem vagyok azért biztos abban, hogy Kornya nem azt akarta-e írni, hogy:
"Minden körben, amikor Fenrir nyeri a kezdeményezést, dobj egy kockával, mert lehetséges, hogy nem a kardjával támad, hanem varázsol!"
De még ha úgy is számolunk, hogy minden körben varázsol ÉS támad is... akkor sincs feltétlenül gáz. Ha ugyanis az üstököskardot és a rengeteg bónuszpontot jól váltottuk be a kaland közepén (mondjuk jórészt a védettségünket növelve, igen), gyakorlatilag meg sem tud sebezni fegyveres harcban. Esetleg varázslattal sebezhet meg, konkrétan a lángsugárral, de ez csak akkor jöhet össze neki, HA elnyerte a kezdeményezést (azért ez sem feltétlenül alap ugye), ÉS éppen a Lángsugarat dobtuk ki neki... hát erre azért nincs túl nagy esély, főleg nem fog minden körben összejönni neki.
De mindegy, használjunk akkor lassítóvarázst rá, biztos ami biztos... Viszont ez már abból a szempontból mindegy, hogy ha itt varázsolunk is, már nem az alap (elején vásárolt) varázslatokat fogjuk használni nyilván. Mert ugye a könyv közepén lehet vásárolni újakat (és kell is nyilván, pl. gyógyítóvarázst mindenképp; de akkor vegyünk egy lassítót is Fenrir miatt).
Tehát az induló varázslatlistáról le lehet, sőt, le is kell hagyni ezt a lassítóvarázst.
Szóval az INDULÓ varázslatlistának szerintem továbbra is kb. úgy kell kinéznie, ahogy írtam:
1 azonosítóvarázs (a gyűrű beazonosításához)
1 gyógyítóvarázs (de inkább 2)
4 lángsugár (de még jobb, ha 5 van)
+ 1 barátságvarázs esetleg (a kard megszerzéséhez)

Ha történetesen 10 Mágia-pont jön ki az elején, akkor:
1 azonosítóvarázs (a gyűrű beazonosításához)
2 gyógyítóvarázs
6 lángsugár
1 barátságvarázs (a kard megszerzéséhez)
És ez így már tuti elég... de 1-2 varázslattal (lángsugárral) kevesebből is ki lehet hozni a dolgot. Esetleg az egyik lángsugár helyett lehet venni még egy barátságvarázst, hogy az elején a falusiaknál ne veszítsünk 1 szerencsepontot. Ezt át lehet gondolni.
A könyv második felében meg Fenrirtől még nyilván kell vásárolni pár gyógyítóvarázst 1-2 bónuszpont beváltásával, mert gyógyításra szükség lesz. És akkor esetleg lehet még venni egy lassítóvarázst is a végére, Fenrirhez... már ha tényleg tud egyszerre harcolni és varázsolni is, bár ez tényleg elég hülyeségnek tűnik, ennyire nem lehet szupermen. :) De mindegy, vegyünk akkor egy lassítót a végére, ezen már ne múljon.
Hát ennyi.

"Azt idézgetsz egyébként amit akarsz, attól még álhírt terjesztesz."
Aha, szerintem meg te terjesztesz "álhírt". Például, hogy a gyűrű megszerzéséhez a könyv elején fényvarázs kell... ami tényszerűen nincs így. Kíváncsi vagyok, legalább ezt el fogod-e ismerni, vagy továbbra is ragaszkodsz ehhez a hülyeséghez, csak azért, hogy nehogy már véletlenül le kelljen írnod, hogy tévedtél (és hogy az AGYMOSÓ, KIÉGETT SZAR ALAK SZG-NEK volt igaza).

"Csináljak fejezetponthálót? Legyen."
Hajrá. De az elejéről is, az említett gyűrűs megszerzéséhez is csinálhatnál... habár mondjuk ezt már én is megtettem helyetted, lásd a hozzászólásom elejét.

"Az Egy Igaz Úton semmire nem kell a szobaszám."
Bocs, valóban nem a szobaszám kell, hanem az, hogy miről kapta a nevét a fogadó - de ugye ez pont ugyanakkor derül ki, mint amikor a szobaszám (a 331-es fejezeten).
A lényeg az, amit legutóbb is írtam, hogy ahhoz, hogy megszerezzük a kardot, EGY KULCSINFORMÁCIÓRA van szükségünk. Amit ráadásul a MEGFELELŐ HELYEN kell használnunk (az öregapó kunyhójában, a Mesterdalnoknál). Tehát nem, nem csak annyi az egész, hogy: "Egyszerűen odamegyünk a Törzsfőnökhöz, elkérjük a kardot, és kész." Ha nincs meg az említett kulcsinformáció, cseszhetjük. Szóba se tudjuk hozni a kardot a Mesterdalnoknál.
© SzG
2020. október 30. 06:12 | Válasz erre | #874
Igen, köszi. Véletlenül elküldte a rendszer a félkész hozzászólásomat, utána meg már nem tudtam törölni.
2020. október 30. 06:08 | Válasz erre | #873
Töröljem? [smiley]wink[/smiley]
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
Első oldalElőző oldal1234567891011121314151617181920Következő oldalUtolsó oldal