Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Kérdezz – Felelek
BejelentkezésElfelejtett jelszó
Első oldalElőző oldal123456789101112131415161718192021222324Következő oldalUtolsó oldal
© killmaster (Savanyúhas)
2012. szeptember 19. 18:22 | Válasz erre | #778
A kard és pajzs alapfelszerelés a történetben, persze csupán egy egyszerű pajzsra kell gondolni! Egyébként a Halállabirintusban lehet pajzsot szerezni, a Verembestia őrzi. Persze vannak kalandok, ahol kifejezetten kitér a könyv arra hogy miféle tárgyakkal rendelkezel. Bajnokok próbájában egy szál kardod és erszényed van, az Éjféli tolvajban meg nem cipelsz magaddal felesleges tárgyakat elvégre tolvaj vagy, annak nem kell pajzs. No és sok olyan történet akad, ahol valamiféle pajzsot igen jó beszerezni. Sőt a Démonlovagokban jó ha tudod miféle címer van rajta... Tehát, ha egy alapfelszereltségű harcossal játszunk, és a könyv azt írja, hogy elveszítjük a pajzsunk, akkor azt úgy kell tekinteni, hogy volt, de valamiért elveszett. Bár a Halál seregeiben egy hadvezért alakítunk, még sincs pajzsunk, mert a sok pénzből, amit a palotánkra és a seregre költöttünk nem futotta... Lehet Fangban nem lehet jó minőségű pajzsokat kapni?[smiley]vigyor3[/smiley]
2012. szeptember 19. 17:55 | Válasz erre | #777
Ha nem emlitik meg külön az alapfelszerelésnél, nem hiszem, hogy van pajzsod. A Halállabirintusban nem láttam emlitést erről. A szerencsét én igy csinálnám: megnövelném kettővel az eredetit, tehát akár 14 is lehet. Ha maximumon volt a szerencséd, akkor az is megy vele, ha nem, akkor nem nyúlnék hozzá.
2012. szeptember 19. 16:53 | Válasz erre | #776
Köszi a válaszokat! A Skorpiók Mocsarában a szerencsenövelés a 155-ik fejezetpont lap alján van. A második kérdésre visszatérve egyébként, ez a pajzsos mizéria a Halállabirintusban is visszaköszön, szerezni nem lehet benne, de 2 helyen is el lehet veszíteni, valamint a 380-as fejezetponton és a 196-os ponton használjuk is, a 222-őn pedig rákérdez, hogy van-e? Lehet hogy tulajdonképpen a pajzs minden kaland alap felszerelése?
(Korábban L'Bastin)
2012. szeptember 19. 14:54 | Válasz erre | #775
2. Igen, ez logikai hiba az irótól. Játszd úgy, ahogz neked tetszik. :)
3. Igen, kezdeti érték fölé nem mehetsz, hacsak erre a könyv külön engedélyt nem ad. Ha megsérülsz és még nálad a módositó, akkor kvittek vagytok. Viszont ha elveszted azt a tárgyat, akkor csökkenteni kell az ügyességed.
4. Melyik fejezetnél van a kérdéses szerencsenövelés?
2012. szeptember 17. 18:01 | Válasz erre | #774
Egy barátom ajánlotta figyelmembe.
2012. szeptember 17. 10:31 | Válasz erre | #773
Én olvastam, de már elég régen, túlzottan sok mindenre nem emlékszem belőle. Mondjuk ott figyel a polcon, lehet előveszem majd valamikor. Miért kérded?
2012. szeptember 16. 16:42 | Válasz erre | #772
Sziasztok!

Lenne egy-két kérdésem pár KJK könyvvel kapcsolatban és érdekelne a véleményetek megpróbáltam összegezni.

1.: Nektek mi a véleményetek a Hóboszorkány Barlangjaiban a kristályharcosos problémáról, mert ugye, ahhoz, hogy odáig eljuss, mindenképpen meg kell menteni a dzsinn-t, tehát az a kérdés teljesen felesleges, viszont a fegyverek közül a kalapács megléte így hátrány, mert addig nem ajánlja fel a könyv a dzsinnes lehetőséget, viszont nem választhatod azt sem ,hogy csak a dárdát viszed magaddal, én anno mindig ott hagytam ,ezért mindkettőt, erre a problémára van valami egységesen elfogadott megoldás?

2.: A Tolvajok városában , egy helyen szerezhetsz csak pajzsot, ezt a fejezetpontot simán ki lehet hagyni és úgy is eljuthatsz a végén a trollokig, ott, azonban ha elfutsz a 11-es fejezetponton eldobod a pajzsodat -1 ügyesség, ha, viszont harcolsz velük a 73-as ponton akkor miután az egyikkel végeztél hozzávághatod a pajzsodat a másikhoz és elfuthatsz. A kalandlapon kezdetben nem szerepel pajzs, tehát ha nem szerezzük meg, akkor nem tudunk elfutni a csatában, és nem veszítünk egy ügyesség pontot a falmászásnál,de azért megtehetjük? erről mi a véleményetek?

3.: Ha bármikor egy kalandban szerzel egy tárgya ami +ügyességet ad, de neked már maximumon van ,viszont utána megsérülsz és veszítesz ügyességet, akkor ez a tárgy ha még rajtad van kifejti a hatását és így most növelheted annyival az ügyességedet, vagy ezek a pontok elvesznek?

4.: A skorpiók mocsara elején a +2 kezdeti szerencse az az aktuálisat is növeli vagy csak a kezdetit, tehát mondjuk ha 8 volt, akkor 8/10 lesz vagy 10/10, és ez akár 13 vagy 14 is lehet vagy pedig a 12-es határt nem lehet átlépni?

5.: A Nekromanta Éjszakája c. könyvben a 440-es fejezetponton szert teszünk egy Mágiamanóra, akinek 4 képesség van, ezekből három a kezdeti értékére állítja vissza valamelyik képességünket a 4-ik viszont \"egy élőhalott lelket űz vissza a túlvilágra\" ennek használatáról semmi bővebb információ nincsen, én úgy értelmeztem, hogy bármilyen élőhalott ellen lehet azonnal használni és így le sem kell vele játszani a harcot, szerintetek ez akár a 304-es fejezetponton a Tél Király ellen is használható? Máshogy gyakorlatilag lehetetlen legyőzni az előtte lévő harcok és az értékei alapján , ráadásul ha megöl többet vissza sem tudunk jönni a túlvilágról.

Nem kukacoskodni akarok, csak szabályosan játszani ,és ezek közül néhány kérdés már jó pár éve érdekel.

Előre is köszi!
(Korábban L'Bastin)
2012. szeptember 16. 16:30 | Válasz erre | #771
Véletlenül valaki nem olvasta Raul Reinertől a Pokol c. művét?
2012. szeptember 1. 14:28 | Válasz erre | #770
Most már nyugodtan fogok aludni. [smiley]fogmosas[/smiley]
2012. augusztus 31. 19:55 | Válasz erre | #769
Na, ha jól látom a dolgokat, akkor mégiscsak korrekt a Titannica, mert azt a verziót is leírja, amit te mondtál (Zagor apja nekromanta, Zagor féldémon), és meg is nevezi forrásnak a Skullcrag-ot. Akkor max annyi a hiba, hogy a 3000 év miatt elveti az elméletet.

Akkor az első verzió van ezek szerint a Salamonis Gazettből, és a második a Skullcragból.
2012. augusztus 31. 19:42 | Válasz erre | #768
http://games.groups.yahoo.com/group/titan_rebuilding/files/

Elvileg itt elérhető, de én még nem szedtem le.

Amúgy egyetértek, akármi is legyen benne, nem sokat nyom a latban a többi forráshoz képest. (Ugye elvileg abból van, hogy Oldorannak hívják, apja Gerlekus, kereskedő-varázsló.)
© twillight (Kövérorr)
2012. augusztus 31. 19:24 | Válasz erre | #767
A Lexikon egyértelműen származtatott anyag, azaz nem tekinthető kánonnak.

A webhelyek hiába hivatalosak, az ott felbukkanó anyagok egyértelműen \"theorycrafting\" kategória, azaz nem kánon.

Bármiféle modul ami a könyvek alapján íródott egyértelműen nem kánon, az ott megjelenő infók közül egyedül a teljesen új független infók tekinthetőek kánonnak.

Az olyanoknál mint pl. a regények, vagy AFF-kiadványok a kánon azért szól mindíg a játékkönyvek mellett mert a) a sorozat alapvetően játékkönyvekként indult és az is maradt b) a játékkönyvek mindíg előbb jelennek meg mint ezek a másodlagos cuccok.

A Salamonis Gazettről továbbra sem tudok semmit, de vélhetőleg másodlagos vagy harmadlagos anyag, így nem valószínű hogy bármi köze lenne a kánonhoz. Link esetleg a kiadványhoz?
2012. augusztus 31. 14:03 | Válasz erre | #766
\"The Zagor case is a rather difficult one though, as it depends upon what you classify as canon. Certainly any information derived from the original Puffin books and the Wizard reprints and new gamebooks is canon. But what about the d20 modules which contain lots of new information, much of it contradicting or not in keeping with the feel of the original books? And then there is the stuff from the Official FF website. This is where is gets really tricky. Do we treat issue 1 of the Salamois Gazette as canon? What about the unfinished and unpublished 2nd issue which nonetheless exists in part? And what about the Lexicon? And what about the little tidbits of detail which used to be placed here and there on the older version of the Official site? Much of this was done by Dave Holt, the former Warlock, who was replaced, and it\'s not clear whether he was just adding stuff willy-nilly to the site off the top of his head. So much of this stuff about Zagor probably has its origin in some of these sources but not others (especially the Salamonis Gazette?).\"
2012. augusztus 31. 13:55 | Válasz erre | #765
A Titannicán rendesen ki van írva, mi honnan van, bár gyanítom, hogy akkor nagyrészt fanfic az egész, nyilván a Skullcrag a hiteles forrás. Közben megkérdeztem egy ff fórumon, ott is azt írták, hogy a Titannica vélhetően részben vmi csóka agyszüleménye, tehát nem hiteles.

Lásd: http://fightingfantasy.wikia.com/wiki/Zagor_%28warlock%29
© twillight (Kövérorr)
2012. augusztus 31. 12:52 | Válasz erre | #764
Nem azért hogy kötözködjek, de a zagor.hu lexikonában ennyi van megjelölve forrásanyagként:

\"Képzettségét tekintve elementalista varázsló, aki A Tűzhegy Varázslója, a Visszatérés a Tűzhegybe és a Zagor Legendája könyvek főellensége is. Más művekben is említésre kerül, például A Hóboszorkány barlangjaiban vagy A Pusztítóban.\"

A felsoroltak közül pedig egyedül a Salamonis Gazette új számomra, de arról viszont tudjuk, hogy nem része a sorozatnak.
Talán onnan származik ennek a bekezdésnek a tartalma?:
\"A Fangi Ellagrim Grimalkin szerint Zagor vezetékneve Oldoran, mely szülővárosának, Zengisnek az ősi nevére hasonlít, Goldoranra. Egy Gerlekus Zagor nevű Zengisi kereskedő-varázsló gyermeke volt, aki pedig Gallan Zagornak volt a dédunokája, aki így egyben Oldoran dédnagyapja is. Gallan varázslóként hatalmas vagyonra tett szert, és mivel szükségét érezte, hogy ezt megvédje, a Zagorok közül elsőként költözött be a Tűzhegybe.\"

Ami miatt érdekel, az az hogy a kánon-infók (l. The Zagor Chronicles 3: Skullcrag) szerint Zagor apja durván erős nekromanta volt, Zagor féldémonként született, Zagor egyik felmenője sincs megnevezve, és Zagornak nem ismert másik neve.

Tekintve pedig hogy a Titánon az idő lassabban telik mint Amarillián (egy titáni nap kb. 9 amarilliai évnek felel meg), a 3000 év nem jelent problémát, hiszen kb. 3000 év amarillián alig 1 év távollétet jelent a Titánról.
2012. augusztus 31. 08:04 | Válasz erre | #763
Ki van írva lábjegyzetbe minden infó után, hogy elvileg honnan van. A Zagoros cucc esetében ezeket a könyveket írja:
The Warlock of Firetop Mountain, Caverns of the Snow Witch, The Salamonis Gazette, The Trolltooth Wars, Skullcrag, Creature of Havoc, The Fighting Fantasy 10th Anniversary Yearbook, Titan - The Fighting Fantasy World, Return to Firetop Mountain, Legend of Zagor


Mondjuk a lap tetején ott figyel egy kis szöveg, ami egy kicsit elbizonytalanítja az embert:
\"Non-canon: This page is in full or in large part about non-canon information or a non-canon source of information.\"

Bár ezt nem vágom, hogy ez hogy került rá, meg hogy akkor tényleg hamis infókat ad az írás, avagy sem. Most már én is kíváncsi vagyok, hogy akkor mi van. Vagy ez arra vonatkozik csak, hogy helyenként nem ad pontos oldalszámot? Vagy a piros szavakra, amikről még nincs kész leírás?
2012. augusztus 30. 22:49 | Válasz erre | #762
Erre sajnos nem tudom a választ:(
De engem is érdekelne.
© twillight (Kövérorr)
2012. augusztus 30. 21:21 | Válasz erre | #761
A titannica és a wikia.com ugyanaz a forrás mint a Zagor.hu lexikona.

A kérdés, hogy az ott lévő cikket honnan rakták össze, melyik játékkönyvből, vagy egyéb kiadványból. Mert én nem emlékszem az ott leírtakra, valamint az ott leírtak szöges ellentétben állnak mind a Tűzhegy varázslója játékkönyvvel, mind a The Zagor Chronicles regényekkel, de talán még a Titánnal is.
2012. augusztus 30. 20:56 | Válasz erre | #760
Dehogynem, viszont a te háeszedet akkor még nem olvastam.[smiley]wave[/smiley]
2012. augusztus 30. 19:38 | Válasz erre | #759
Mert én nem épp ahhoz adtam linket[smiley]falbav[/smiley]
2012. augusztus 30. 19:22 | Válasz erre | #758
Lehet, hogy nem teljesen így kell írni, de: Titannica.
2012. augusztus 30. 18:24 | Válasz erre | #757
Szerintem innen:
http://fightingfantasy.wikia.com/wiki/Zagor_%28warlock%29

Lábjegyzetben ki is van írva, mi honnan van.
© twillight (Kövérorr)
2012. augusztus 30. 16:52 | Válasz erre | #756
Honnan a retekből szedi az infóit az \"Oldoran Zagor\" szócikk a Lexikonban?

Roppant kidolgozott, de totálisan légbőlkapottnak néz ki, így tényleg érdekel.
2012. augusztus 22. 15:42 | Válasz erre | #755
Vezérnek Kingpin van fordítva. :)
Látod milyen yo, h ilyen sok okos embert meg tudsz itt kérdezni? :)
© twillight (Kövérorr)
2012. augusztus 19. 21:08 | Válasz erre | #754
Hát a Vezérből csak egy van :)
2012. augusztus 19. 09:15 | Válasz erre | #753
Köszönet a válaszokért.
A Leader-t én mondjuk kajakból Vezérnek fordítottam, nem pedig Vezetőnek :)

Az a nagy helyzet, hogy megkérdezni megkérdezheted, de perpillanat sajnos nem válaszolhatok. De előbb-utóbb ki fog derülni.

Csütörtökön tervez még valaki beugrani? Ha elengednek korábban melóból, negyed 5 körülre, ha nem, akkor negyed 6-ra eltekerek a Dungeonba.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2012. augusztus 8. 20:31 | Válasz erre | #752
Rosszul emlékeztem, nem a könyvekben szerepel, hanem csak a 2010-es rajzfilmsorozatban. Magyar könyveimben, füzeteimben nem láttam, h szerepelt volna bármikor korábban magyarul, ahogy átpörgettem őket, bár lehet csak nem voltam alapos.

Szal hatalmas meglepetésre:
The Leader = Samuel Stern - A Vezető...
Ennyi erővel egy angol-magyar szótárat is felcsaphattam volna. :)

FireFox:
Egyébként, ha szabad kérdezni mit fordítasz, amihez ilyesmik kellenek?
2012. augusztus 8. 08:14 | Válasz erre | #751
Pár apró kiegészítést tennék:
A kiadványok neveire hivatkozz nyugodtan az eredetire: Uncanny X-men, Strange tales, stb, a hivatalos kiadványokban is ezt szokták.

Quicksilver, nem Higany, hanem Higanyszál a magyarban,
Mr. Fantastic, pedig Nyílként fut.
Leadert este megnézem neked, az egyik magyar Avengers kötetben biztosan szerepelt, megnézem milyen néven.

A többi korrekt, vagy nem szerepelt magyarul.

Firefox:
Ha tényleg tutira akarsz menni, akkor menj fel a pokember.hu-ra, az a kingpin kiadó lapja, ott kérdezd meg uezt a fórumon. Na ott tutira yokat fognak mondani, vagy adnak segítséget, h mire fordíts vmit. Pl Jester szerintem nem szerepelt még magyarul, de a marvel+ nevű magazinban pont ilyesmik lennének, és ki tudja mit hoz a jövő, mi lesz még benne később, és akkor egyezzen majd már meg a tied a hivatalossal, ami még esetleg lehet. :)
© SzG
2012. augusztus 8. 06:44 | Válasz erre | #750
Hát a Titokzatos zóna gondolom megvan runneréknak (anno le lehetett tölteni innen szinte mindent ilyen közepes minőségű szkennelt változatban-PDF-ben, ez is mintha köztük lett volna), a BB-ből pedig elvileg nemsokára lesz egy \"hivatalos\" elektronikus változat (ha minden jól megy)... várd meg, amíg erre sor kerül. :)
© [törölt felhasználó]
2012. augusztus 7. 23:47 | Válasz erre | #749
© killmaster (Savanyúhas)
2012. augusztus 7. 21:41 | Válasz erre | #748
Flash ha jól tudom Villám fedőnéven is fut, elvégre elég gyors szuperhős. Van is egy rajzfilmem ahol Superman és Villám versenyt futnak a föld körül... A Shield-et pedig az Amerika kapitányban fordították pajzsnak (Ez egy szervezet), bár leginkább én is az angol verzióval találkoztam...
© twillight (Kövérorr)
2012. augusztus 7. 21:30 | Válasz erre | #747
aminek megjelent magyar kiadásban:

S.H.I.E.L.D.
Dr. Bruce Banner
Summer – Cyclops => Summer - Küklopsz
Ben Grimm, the Thing => Ben Grimm, a Lény
McCoy – Beast => McCoy - Bestia
Chief Clancey O’Hara => szerintem ez a képregényben is volt, a név változatlan, a rang rendőrfőnök
Pietro Django Maximoff, Quicksilver => Pietro Django Maximoff, Higany
Flash
Marvel Super-Heroes <= ez nem név
Mr. Fantastic
The Human Torch => az emberi fáklya. Általában csak \"Torch\", azaz \"Fáklya\" néven fut.
Invisible Woman => láthatatlan nő
Uncanny X-Men <= nem név
Ice Queen => Jégkirálynő, Fehér Királynő (az előbbi a karakterneve, az utóbbi a rangja a Pokoltűz Klubban)

A többi nem jelent meg magyar kiadásban.
Ahol nem írtam \"=>\" ott az angol eredeti megegyezik a magyarral.
2012. augusztus 7. 20:20 | Válasz erre | #746
Oké, jobban belegondolva nem csak karakterek kellenek, hanem képregénycímek, szervezetek, miegymás. Mindenesetre nagyjából mind képregény, vagy legalábbis ilyesmi kötődésű. Hogy mennyire Marvel vagy DC vagy bármi egyéb, azt sajnos nem tudom megítélni. Némelyeknél triviálisnak tűnik a fordítás, lehet, hogy van, amit meghagytak angolul, nem tudom, nem értek hozzá. A biztonság kedvéért kábé minden itt van, amire szükségem lesz majd, ha vannak köztük trivialitások, annak örülni kell :)

Strange Tales (1965)
S.H.I.E.L.D.
Tomorrow Stories (1999)
Franky Lafayette aka Greyshirt
N’Kantu, the Living Mummy (1973)
The Man from U.N.C.L.E. (1964)
The Leader (from Incredible Hulk; 1964)
Mekon, Dan Dare (1950)
Chief Clancey O’Hara (1966, Batman tv-sorozat)
Dr. Bruce Banner
Summer – Cyclops, McCoy – Beast
Ben Grimm, the Thing
The Jester (Daredevil, 1968)
Pietro Django Maximoff, Quicksilver
Flash /Streak/ Gordon
Marvel Super-Heroes
Mr. Fantastic
The Human Torch
Invisible Woman
Firestorm (1984), Blythe Bonner
Uncanny X-Men, Ice Queen, White Queen

Más. Augusztus 21-én jelentkezek majd ismét, ergo akkor fogom tudni megnézni az esetleges választ, válaszokat. Addig, ha kérhetem, ne robbantsátok fel szegény oldalt :)
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© SzG
2012. augusztus 7. 07:58 | Válasz erre | #745
Örülök neki. :D
Egyébként azért csúszik ilyen sokáig a dolog, mert van egy rész, aminek a megírására nagyon nehezen tudom rászánni magam (ez a főszereplő édesanyjának haláláról szólna elvileg, és elég megrázó lesz). Na mindegy, összekapom már magam tényleg, és megpróbálom még a héten befejezni ezt a bizonyos 3.0-ás (2.0-ás? Mondjuk inkább úgy, hogy 2012-es :D) verziót...
© Anry
2012. augusztus 6. 23:55 | Válasz erre | #744
Várom már a 3.0-ás verziót. Nekem nagyon tetszett a könyv és bár hosszú hónapokkal ezelőtt olvastam, mindig jó érzéssel gondolok rá vissza. :)
2012. augusztus 6. 16:24 | Válasz erre | #743
Így már világos!:D
© SzG
2012. augusztus 6. 11:58 | Válasz erre | #742
De, tulajdonképpen ez a harmadik változat lesz, de nevezhetjük 2.0-nak is, mert az első (a 2005-ös), az még csak egy elég kezdetleges verzió volt (amolyan \"piszkozatnak\" is felfoghatjuk :D), amit asszem nem is nagyon mutattam meg senkinek. Szóval az első rendes az a 2009-es volt, ez jelent meg könyv formában is ugye.
2012. augusztus 6. 11:52 | Válasz erre | #741
Véletlenül nem a 3.0-ás jön?
Mert ha jól tudom, ez a harmadik változat.
2012. augusztus 6. 11:38 | Válasz erre | #740
Hát ha minden yol megy, akkor nemsokára tényleg nem lesz olyan, aki nem olvasta... :)
Mail ment.
© SzG
2012. augusztus 6. 10:51 | Válasz erre | #739
Úgy látszik van... :) (Bár azt hittem, hogy már Balupankernek is volt szerencséje hozzá, valahogy ismerős a neve... de akkor valószínűleg keverem valakivel.) Viszont az imént szétnéztem a polcomon, és BB-ből egyre kevesebb van... gyakorlatilag egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány példány sorakozik még itt a polcomon. :) Hiába, a megjelenés óta már több mint három év eltelt, és hát érdeklődőkből szerencsére nem volt hiány...
A 2.0-át még senki sem olvasta-olvashatta, azon egyszerű oknál fogva, hogy még mindig nincs teljesen kész (de már majdnem! Lényegében már csak át kell nézni). Mindenesetre \"ami késik nem múlik\"... :)
© killmaster (Savanyúhas)
2012. augusztus 6. 10:25 | Válasz erre | #738
Van még olyan személy az oldalon, aki nem olvasta a BB-t? Igaz a 2.0-hoz nekem sem volt szerencsém még, de ami késik nem múlik...[smiley]vigyor2[/smiley]
© SzG
2012. augusztus 6. 10:07 | Válasz erre | #737
Öhhh... például tőlem. :D Ugyanis teljesen véletlenül éppen én \"követtem el\" ezt a bizonyos könyvet. A profilomon ott virít az e-mail címem, ha dobsz egy mailt, megbeszéljük a részleteket. :)
2012. augusztus 6. 08:59 | Válasz erre | #736
Attól függ, ha Marvel, akkor én mint a huzat, ha DC, akkor én ígyúgy, ha más, akkor én nem. :)
2012. augusztus 6. 08:38 | Válasz erre | #735
Van a kedves közönség között olyasvalaki, aki eléggé benne van a magyar képregények lelkivilágában, és tudna segíteni néhány angol karakter beazonosításában?
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2012. augusztus 6. 08:08 | Válasz erre | #734
Lovagkirály és Xantador beszerzése folyamatban, viszont Bizonytalanság Börtönébent nem találtam sehol a neten. Se antikvár oldalakon, se lictálósokon, se silverlandnél (pedig ott aztán tényleg minden van, csak thai***va nem), se gúgliban, sehol.
Hol lehet ahhoz a könyvhöz hozzájutni?
2012. augusztus 4. 20:21 | Válasz erre | #733
A lovagkirályt érdemes beszerezni, mert egy korrekt történelem órában lehet részünk:D
© SzG
2012. augusztus 4. 19:01 | Válasz erre | #732
Na közben eszembe jutott, hogy van még egy Omega variáns című kaland is, igaz, ez mindössze 40 fejezetpontos (a Dragon magazin 98/5-ös számában jelent meg), de aki igazán nagy gyűjtő, annak szerintem ezt is kötelező bezsákolnia. :D
© SzG
2012. augusztus 4. 17:50 | Válasz erre | #731
\"Sz.G kolléga kedveli a műveit, vagy legalábbis célzott már erre\"
Hát khm... olyannyira, hogy a B.B. gyakorlatilag \"echte Lovecraft\", ahogy más is megjegyezte (mind a stílust, mind a történet egyes elemeit, mind a hangulatot illetően). :D Szóval igen, mondhatni kedvelem a műveit... bár azért hozzáteszem, hogy az utóbbi években már elég keveset olvastam tőle, inkább más 19. századi szépírók-rémtörténetírók műveit bújom, no meg az igényesebb fantasy könyveket... ami nálam nem a Cherubionnál kezdődik. :) Onnan egyedül Glendown írásait tartom olvashatónak még a 90-es évekből. No meg Kornya/Renier műveit... Persze anno én is \"végigmentem\" az ilyen Éj-Hajnal-Káosz féle dolgok nagy részén, némelyik tetszett is, de az rég volt, még a tízes éveim elején-közepén, mondhatni ezekből én már jó ideje kinőttem... de hát nem vagyunk egyformák. :D
© SzG
2012. augusztus 4. 17:45 | Válasz erre | #730
Hát nem árulja boldog-boldogtalan egyiket sem, igen... :) (A Xantadorra pl. én is hónapokig vadásztam.) Persze még így sem olyan ritkák, mint a Lovagkirály birodalmában... (Ezt életemben kétszer láttam összevissza, akkor is vaterán, és mástól is hallottam már, hogy nehezen szerezte be... mindenesetre ha neked ez is megvan, akkor tényleg elég nagy mázlista vagy. :D)
2012. augusztus 4. 16:38 | Válasz erre | #729
Köszi, a Xantadort akkor még felírom a wishlistre. Ahogy utánanéztem az sem beszerezhetetlen, potom 1500-ért találtam. :)

Ahol a gonosz lakikom pont van. Egy licitoldalon vettem 1 hufért nemrég, gyakorlatilag bolti állapotban, kb soha nem volt kinyitva. Örültem is neki, milyen jó vételt csináltam, de akkor most már annál is jobban, ha ennyire ritka az a könyv... :)
Első oldalElőző oldal123456789101112131415161718192021222324Következő oldalUtolsó oldal