Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Kérdezz – Felelek
BejelentkezésElfelejtett jelszó
Első oldalElőző oldal123456789101112131415161718192021222324Következő oldalUtolsó oldal
2012. június 19. 17:13 | Válasz erre | #678
Ha jól értelmeztem:
Részedről: először írjam meg, aztán ráérek nyomtatni, mert valószínáleg kuka
Részemről: tudom, de nekem akkor is kell.

:D
2012. június 19. 16:19 | Válasz erre | #677
Legyen béke. Igazából már kezdem elveszíteni a fonalat, hogy tulajdonképpen miről is akarjuk meggyőzni a másikat. :D Koncentráljunk inkább a lapozgatós írásra. [smiley]eljen[/smiley]
2012. június 19. 15:15 | Válasz erre | #676
Erről egyedül Szlobo dönthet szerintem, hiszen ő finanszírozza. Gondolom azért lett fixálva, hogy viszonylag kis költségvetéssel ki lehessen hozni egy könyvben.
2012. június 19. 15:12 | Válasz erre | #675
Végeredményképpen azt hiszem, hogy egyikünk se tudta meggyőzni a másikat:)
Továbbra se haragszom rád emiatt, a te lelki világodat meg nem ismerem - vagy csak a meleg miatt nem fog az agyam.
Béke-béke-örök béke-bumm?
2012. június 19. 13:41 | Válasz erre | #674
A témát átfuva nagyon nem tisztem belep@fázni a két fél (vagy két tábor) közt kialakult kissebb vitába, de úgy vélem a fejetszám kérdéskörében (saját kalandot illetően) mindkét félnek igaza van:
Bizonyos összehasonlítási és értékelési szempontokat figyelembe véve ésszerű a kb. azonos hosszúságú (és maximalizált fejezetszámú), kompaktabb kalandok készítése.
A nagyobb fejezetpont számú kaland pedig nem jelent feltétlenül valamiféle \"mega\" kalandot -(Az ebben operáló(ka)t sem kell rögtön egyfajta \"nagyzolási\" hóborttal \"megbélyegezni\".) 2 féle típus is szóba jöhet kapásból, ami nagyobb fejezetszámot igényelhet: Az egyiknél pl. nagyobb a játékos szabadsága (a megszokottnál) és több lehetőség van a random, össze-vissza mászkálásra, ami játéktechnikailag több fejezetpontot igényel (Pl. azonos helyszínek több pontban való bemutatása, aszerint hogy jártál-e már ott, stb, stb.) A másik típusnál meg ténylegesen több alternatív útvonal/megoldás lehetséges, ami valódi többszöri játszhatóságot eredményez. Ilyen esetben, ellentétben azzal amikor egy lineárisabb kaland során mondjuk akár a fejezetek 70-85 %-át érinti a legrövidebb helyes útvonal, lehetséges pl., hogy a fejezetpontok 50-60 %-a is eredményes végigjátszást adjon; vagyis ez igényli a nagyobb fejezetszámot, hogy ne legyen nagyon rövid kaland.
2012. június 19. 07:35 | Válasz erre | #673
Oké, feladom, te nyertél.
2012. június 19. 05:29 | Válasz erre | #672
Én azt mondtam, hogy min. 400, de lehet több is. Sose mondtam olyat, hogy fix 800-1000.
Továbbra is megértem ezt az álláspontot, miszerint elég valószínű, hogy elsőre kuka.
De kérlek te, vagy ti is értsétek meg, nekem ilyen szempontból \"mindegy\" is, én azt szeretném, ha egyszer majd vissza tudnám nézni érdekeségképpen, hogy ez volt az első, stb... lehetőleg könyv alakban, mert könyv párti vagyok. Ennyi:)

Peace

Egyébként tudja valaki, hogy L. Da Vinchi a Mona Lisát miért \"menekítette\" Franciaországba?
© twillight (Kövérorr)
2012. június 18. 23:33 | Válasz erre | #671
No, csak hogy halld olyantól aki \"szokott\" írni:

Amíg nem írsz, addig nem fejlődsz.
Amíg nem kapsz értékelést - és lehetőleg hivatásos írótól! -, addig nem fogod látni hol tartasz, mennyire vagy jó, mennyire lehetsz jó (és mire).
Amíg nem érsz el egy szintet, addig tök fölösleges nyomtatást követelni. Főleg látatlanban. És egy nekifutásra megírni egy 800 fp-s lapozgatóst, az elég valószínűtlen gyakorlatlanul, hogy jó és hibamentes és kiegyensúlyozott is legyen.

Amúgy egy valóban kiadásra küldhető, \"valóban büszke lehetek rá\" típusú anyag elkészülte MINIMUM úgy néz ki hogy megírod, újraírod, elküldöd kritikára, megint újraírod. És akkor NAGYON mákod volt.
2012. június 18. 22:24 | Válasz erre | #670
\"olvastam a kedvenc íróim blogjain. Ha kell, adok linket.\"
Köszi, nem kell link. Látod, nem akarod megérteni, hogy az írás, mint annyi minden más, teljesen szubjektív dolog. Az, hogy használod a kedvenc íróid tanácsait, az egy szép dolog. De koránt sem biztos, hogy a másnak is ugyanúgy be fog jönni. Mint író, mint tanács.

Nem kell hogy magyarázz, mert végtére is ha jól emlékszem senki sem kért meg erre.

Azért akartam megcáfolni, mert ha nem írtál még semmilyen regényt, vagy nevezzük írásnak ánblokk, ami miatt elismert lettél volt (nem ismert, hanem elismert!), akkor ne akarjad már másra eröltetni magad, hiszen te is amatőr vagy, mint itt szinte mindannyian. (Egyedüli kivétel Szlobo, mert hiába amatőr, meg nem tanult írást, akkor is van hozzá érzéke, szerintem közülünk magasan a legjobb).
Egyszóval tudtommal te sem tettél még le sok mindent az asztalra. Ha nem így van, akkor elnézést.

Én legalább elolvasom, mielőtt reagálok, ha kell többiször is. De neked pl. kimaradt a szabadidős részem is előzőleg.
Ez megint ellentmondás.
Mindenáron még semmibe se kötöttem bele, továbbra is csak reagálok.
Költői kérdésre nem kell válaszolni, azért költői kérdés!
2012. június 18. 22:13 | Válasz erre | #669
[i]\"Belőled egy igen kiváló politikus lehetne, mert annyit \"csúsztatsz\", amenyit csak tudsz!\"[/i] - köszönöm, majd próbálkozom.

[i]\"honnan tudhatnád, hogy mi a tuti recept?\"[/i] - olvastam a kedvenc íróim blogjain. Ha kell, adok linket. De másrészt írtam, hogy lapozgatós játékkönyvből kettőt is befejeztem. Harmadrészt elég azt tudnom, hogy nem fogod befejezni, ahhoz, hogy megjósoljam azt, hogy nem fogod befejezni.

[i]\"Na ez is egy f@sza dolog, mert az én válaszom teljesen másra vonatkozott.\"[/i] - na látod épp ez a probléma.

[i]\"Wow, nem mondod, most aztám nagyot mondtál!\"[/i] Ezt magyarázom már mióta hiába. Ha szerinted is így van, nem értem, miért akarod megcáfolni azzal, hogy én még nem írtam végig egy regényt sem.

[i]\"Írtál valamit, oké, de miből gondolod, hogy azt nekem, vagy bárki másnak egyből, és megcáfolhatatlanul el kellene fogadnom/unk?\"[/i] - Azzal is beérném, ha egyáltalán elolvasnád, anélkül, hogy mindenáron bele akarsz kötni. Amúgy, válaszolva a költői kérdésre: Ne fogadj el semmit, kérdezz meg még pár embert, próbáld ki, aztán, ha megvagy, majd értesíts engem is. Én se hiszek el semmit senkinek, csak azért, mert azt mondta. Mondjuk általában azért igyekszem átgondolni.

De tényleg szóljatok, ha nagyon off a téma, és vagy leállunk, vagy privátba folytatjuk. Bocs.
2012. június 18. 22:02 | Válasz erre | #668
Belőled egy igen kiváló politikus lehetne, mert annyit \"csúsztatsz\", amenyit csak tudsz!

Az az ellentmondás, hogy azt írod az általad tuti receptben, hogy az a megoldás, hogy írjak, írjak, írjak.
Utánna megcáfolod saját magad, mondván, legalább 10 regényből egyet se fejeztem be. Ha nem fejeztél be egyet sem, honnan tudhatnád, hogy mi a tuti recept?
Úgy gondolod, hogy ez téged arra predesztinál, hogy nekem ilyen tanácsokat adj, holott te még egy regényt se fejeztél be, de azért tudod, hogy mi a tuti?

\"Ez az érv amúgy odavág.
Én mondom: szerintem így nem fogod megírni
Te mondod: ellentmondasz magadnak, mert egyszer azt írtad, hogy ahhoz, hogy írj, írnod kell, holott még egy regényt sem írtál meg.\"
Idézeted.

Na ez is egy f@sza dolog, mert az én válaszom teljesen másra vonatkozott.

\"Én erre mondtam, hogy akkor kár a gőzért, mert így nem is lesz.\" Említettem a szabadidőmet is!

\"azért mindegyiket úgy kell megírni, hogy leülsz, és elkezded írni.\" Wow, nem mondod, most aztám nagyot mondtál! Így működik minden írás, de azért mégis csak más műfajok, de ezt nyílván jobban tudod.

Számomra nincs semmi személyes, én csak kiállok az érveim mellett. Amúgy is te kezdtél a 662-esedben tanácsokat osztogatni, én csak leírtam a meglátásaimat ezzel kapcsolatban.
Természetesen én sem akarok vitatkozni, meg nem is akarok ilyeneket írni egy topicba se.
Írtál valamit, oké, de miből gondolod, hogy azt nekem, vagy bárki másnak egyből, és megcáfolhatatlanul el kellene fogadnom/unk?(Költői kérdés volt).
2012. június 18. 21:42 | Válasz erre | #667
[i]\"- 662-es háeszedben megadtad nekem a tuti recept titkát, amit ezúton is köszönök, viszont a mostani, azaz 663-asodban pedig \"elszóltad\" magad, mert kiderült, hogy legalább 10 regényből egyet se fejeztél be. Ez már önmagában elletmondás, így az egész háeszed hitelét is veszti.\"[/i]

LOL. Miért lenne ellentmondás? Amióta elkezdtem írni, azóta írok, írok, írok, csak nem mindig ugyanazt. :D Amúgy lapozgatós játékkönyvből pont fejeztem már be 2-őt is, egy 400, illetve egy 300 pontosat, de ha a regénykezdetek szövegeit összegezzük, azok is bőven kitesznek több regényt is. Plusz novellák. De ha egy betűt se írtam volna, akkor sem érteném, hol itt az ellentmondás. De ha nekem nem hiszel, mondom, kérdezz meg valaki mást. (Lehetőleg olyat, aki szokott írni.)
De ha megmagyarázod, hogy ebben mi az ellentmondás, megígérem, saját kezűleg kötöm be a könyvedet, ha egyszer kész lesz.

Ez az érv amúgy odavág.
Én mondom: szerintem így nem fogod megírni
Te mondod: ellentmondasz magadnak, mert egyszer azt írtad, hogy ahhoz, hogy írj, írnod kell, holott még egy regényt sem írtál meg.


[i]\"- megint félreértettél, lentebb írtam, hogy vannak vázlataim, félig-meddig kidolgotott pontok, térképek, ötletek, stb, ne kérdezd, hogy mennyi, mert én sem tudom\"[/i] - nem értettelek félre, ha jól sejtem, még mindig tartod, hogy addig nem akartad elkezdeni (akkor bocsánat, folytatni) az írást, amíg nem érzed biztosnak, hogy lesz belőle könyv. Én erre mondtam, hogy akkor kár a gőzért, mert így nem is lesz.

[i]\"- novella, regény, meg lapozgatós könyv között van azért némi különbség\"[/i] - azért mindegyiket úgy kell megírni, hogy leülsz, és elkezded írni.

De látom, kezd személyessé válni a vita, ha gondolod, írd meg nyugodtan, és leállítom magam. Vagy kérjünk pártatlan döntőbírót. :D Igazából nem akartam sem vitatkozni, sem kétségbe vonni lapozgatós írói ambícióidat, ha semmit nem tudsz használni abból, amit írtam, akkor nincs értelme a továbbiakban (és az előzőkben sem) ennek az egésznek (mármint amit itt bőszen írogatunk).
2012. június 18. 21:29 | Válasz erre | #666
De részemről nincs harag.
2012. június 18. 21:23 | Válasz erre | #665
Mögöttes tartalomra gondoltam, de akkor félreértettelek, sorry.

Azért az f@sza, hogy így kijelented, hogy nem tudok érveket felhozni a háeszed ellen.
Íme néhány:
- 662-es háeszedben megadtad nekem a tuti recept titkát, amit ezúton is köszönök, viszont a mostani, azaz 663-asodban pedig \"elszóltad\" magad, mert kiderült, hogy legalább 10 regényből egyet se fejeztél be. Ez már önmagában elletmondás, így az egész háeszed hitelét is veszti.
- megint félreértettél, lentebb írtam, hogy vannak vázlataim, félig-meddig kidolgotott pontok, térképek, ötletek, stb, ne kérdezd, hogy mennyi, mert én sem tudom
- tehát akkor ugye valamennyi már meg van írva egy leegyszerűsített formában, de az én nagy gondom azért volt a könyvbeli megjelentetés, mert nem értettem hozzá, igaz most se értek, s féltem attól, hogyha ilyen mennyiségű szabad időt ráfordítanék, akkor nem olvashatnám könyv alakban is! A másik meg a szabad idő ugye, tudok más jó dolgot is csinálni.
- novella, regény, meg lapozgatós könyv között van azért némi különbség. Pl.: Ian Livingstone egy jó FF könyvíró, de egy Háború és Békét nem néznék ki belőle, tényleg remélem, hogy nem sértem meg ezzel!

u.i.: kb. 5-6 éve már eljutottam odáig, hogy egy normális verziót el tudjak belőle készülni. Viszont az utóbbi 5-6 évben alig volt szabadidőm - ha hiszed, ha nem.
2012. június 18. 21:05 | Válasz erre | #664
\"De ha jól értelmezem az írásodat, akkor szerinted én a kalandomat azért akarom könyvben, hogy árulhassam, meg azután író legyek, ebből éljek, stb…\"

Nem érted jól, sehol nem írtam, hogy el akarod adni, vagy pénzt akarsz keresni rajta. Az alatt, hogy \"szeretnéd könyv alakban látni\", azt értem, hogy \"szeretnéd könyv alakban látni\".
Igaz, a \"kiadás lehetősége\" tényleg nem egyértelmű, de akkor most egyértelműsítem, arra gondoltam, amit te is írtál, vagyis, hogy akarsz magadnak egy példányt.
Leegyszerűsítve: egy szöveget ELŐSZÖR megírnak, UTÁNA nyomtatják ki. Igazából kétlem, hogy ha eddig egy árva pontot sem írtál, akkor csak azért, mert megjelenhet könyv alakban, most leírsz vagy 800-at. Másrészt ez amúgy is elég nevetséges, gyakorlatilag ha kb. egy 10-est rá tudsz szánni, de ezzel már nagyon sokat mondok, akkor ma már nem okoz nehézséget valamiből könyvet csinálni. Egyszerűen ez nem kifogás arra nézve, hogy miért nem írtál még semennyit a könyvedből. Ezek után normális, ha az ember szkeptikus.
Saját példa: már legalább 10 regénybe belekezdtem. Egyet sem fejeztem be, pedig én anélkül is írtam, hogy a nyomtatás gondolata megfordult volna a fejemben. Miért? Mert 20 oldal után tartok egy szünetet, aztán már egy hónap múlva rájövök, hogy vacak az egész. Persze nyilván van ahol tovább jut az ember. Megoldás: írj novellákat, vagy barátkozz meg a gondolattal, hogy az első akárhány hosszabb lélegzetű írásodat soha nem fogod befejezni. Én próbáltam mindkettőt. És ennek még köze sincs ahhoz, hogy hivatásos író akarna lenni az ember, ez még mindig csak hobbiírás. Mindent összegezve egyszerűen annyit akarok mondani, hogy eddigi tapasztalataim alapján ilyen hozzáállás mellett nem lesz kész egy ilyen hosszúságú írás. Azért szólok most, mert ha netalántán tényleg azt akarod, hogy egyszer kész legyen a szöveg (még csak nem is a könyv), akkor lehet, hogy sürgősen stratégiát kell váltanod (értsd: pl. ha elkezded írni a cuccost, akkor nagyobb az esélyed arra, hogy egyszer kész is lesz). Persze nyilván lehetnek kivételek. Ne legyen igazam, cáfolj rám és írd meg azt a 800akárhány pontot. Más érvet úgyse nagyon hozhatsz fel a hszem ellen, ha tényleg megírod, azzal meg ha akarnék se tudnék vitába szállni.
Így érthető?

Máshogy: ha a könyv alakba szedés a vesszőparipád, akkor az istállót se tudod majd elhagyni vele. De most tényleg, ha megvan a szöveg, szinte semmibe nem kerül, hogy 1 példány legyen belőle. Ezért nem lehetett eddig elkezdeni?
2012. június 18. 18:31 | Válasz erre | #663
Azt jelenti, hogyha könyv alakban szeretném kinyomtatni, akkor arra a részére már lenne megoldás:D

Miért bántottál volna meg? Mert leírtad a véleményedet?:)

Nem kezdem el részletezni, hogy igen, ezzel értek, stb, mert úgy van.
De ha jól értelmezem az írásodat, akkor szerinted én a kalandomat azért akarom könyvben, hogy árulhassam, meg azután író legyek, ebből éljek, stb... Így eleve megdől az előző háeszed.
Nem, dehogyis.
Ez a saját magam szórakoztatására készülne.
Alább úgy értettem, hogyha tényleg nekileselkednék, akkor minden szabadidőmet csak annak kellene szentelnem, csak és kizárólag az írásnak. Ha vállalnám ezt az áldozatot, akkor az lenne a jó, ha könyvben is olvashatnám. Miért? Ez egyszerű. Mert könyv párti vagyok. Ennyi.
Persze, nyílván nem mestermű lenne, azt csak képletesen értettem.
És természetesen utólag gyengének is érezném.
Folytathatnám még a sort.
2012. június 18. 18:02 | Válasz erre | #662
Akkor ez mit jelent?
\"Köszi, már csak nyomtatni kellene, plusz borító, meg ilyenek:D\"

Figyelj, nem akarlak kiábrándítani, de a dolgok nem így működnek. Hidd el, van annyi minimális rálátásom az írói pályára (de ha nekem nem hiszel, kérdezz meg valaki mást), hogy nyugodt szívvel állíthassam, nem fogsz úgy mesterművet írni, hogy van egy halom ötleted, megjelenik a kiadás lehetősége, aztán hajrá. Hálistennek a dolog nem ennyire egyszerű. (Ha így lenne, a végén még mindenki író akarna lenni.) Igen, egy igényes könyvet képtelenség elsőre megírni. Majd ha túl leszel már egy rakat íráson, rá fogsz jönni, mennyire kezdetlegesek az első próbálkozások. Aztán idővel a későbbi írásaidat is gyengének érzed majd, és végre megérted, miért mondják, hogy gyakorlat teszi a mestert. Nem lehet azért írni, hogy könyv formában is olvashasd a mesterművedet. Elárulom a tuti receptet: írni kell, aztán megint írni, utána megint írni, és így tovább. Ha már sokadjára fejezel be valamit, akkor lehet elgondolkodni azon, hogy esetleg könyv formában is jól nézne ki. Amíg csak azon ábrándozik az ember, hogy \"ha könyv is lehetne belőle, biztos megírnám\", addig tuti, hogy nem lesz belőle semmi. De amúgy nincs is olyan író, akinek az első írásai nem a kukába mentek volna.

\"2, a mű megírása nem kis meló, főleg ha normálisat akarok, ebből adódoan az lenne a minimum, ha legalább könyvben is olvashatnám.
Ezért szívügyem a nyomtatás.\"
\"A mű megírása\" tényleg nem kis meló, az pedig nem lesz hozzá elég, hogy milyen jó lenne nyomtatásban látni.

Ez persze csak az én meglátásom, de szerintem sokat segítene, ha elgondolkoznál rajta. Remélem azért nem bántottalak meg.
2012. június 18. 17:44 | Válasz erre | #661
Félreérthettél, de semmi gond:)
Nincs kész a kaland, egyenlőre csak vázlatok vannak, meg vagy 5-600 ötletem.
Írtam is, hogy az alapötlet vagy 10-12 éve fogalmazódott meg bennem.
Azóta csak halmozódott.
Ha lenne valami plusz ötletem, biztos, hogy a meglévőt erősíteném, inkább az legyen mestermű, amelyre azt mondhatjátok, hogy \"Igen, ez van olyan jó, mint a Pusztító+!\"
Most csak egy példát mondtam.

Ezért is a vesszőoparipám a leendő művem nyomtatása.
1, valószínűleg nem lesz a \"legjobb zöldség\", ezért szeretném, ha legalább én gyönyörködhetnék benne
2, a mű megírása nem kis meló, főleg ha normálisat akarok, ebből adódoan az lenne a minimum, ha legalább könyvben is olvashatnám.
Ezért szívügyem a nyomtatás.
2012. június 18. 17:38 | Válasz erre | #660
Hát akkor hajrá! Csak besétálsz, a többi már szinte magától megy. Szerintem annyira nagyon nem is lesz drága. Ezek szerint már kész is a könyv? Hány fp-s? Nem akarod majd feltölteni valahová, hogy más is elolvashassa? Illetve akkor már akár meg is próbálkozhatnál egy 200 fp-sel, véletlen pont van most valami verseny is...
2012. június 18. 16:57 | Válasz erre | #659
Köszi, már csak nyomtatni kellene, plusz borító, meg ilyenek:D
2012. június 18. 16:49 | Válasz erre | #658
Tadam! http://www.5letkozpont.hu/nyiregyhaza-koteszet
2012. június 18. 16:45 | Válasz erre | #657
Dr. Lecternek:

Különben 1 könyvet is be lehet köttetni, rákerestem, rögtön az elsőre ki is adja:
http://www.kubikkonyvkoto.hu/

De tuti nyíregyen is van, aki megcsinálja.
© SzG
2012. június 18. 16:12 | Válasz erre | #656
\"Gondolom így, hogy te finanszírozod, illetve intézed a versenyművekből összerakott könyvet, egyértelmű, hogy a szabályokba innentől nincs is beleszólásunk.\"
Hát ezt így nem mondanám, de végül is nem lenne rossz, ha már nem nagyon variálnánk-variálnátok a szabályokkal, hanem csak elfogadnátok őket (ami amúgy felteszem nem fog különösebb gondot okozni, elvégre gyakorlatilag semmi újat nem tettem hozzá azokhoz a szabályokhoz, amiket eddig átbeszéltünk-lefixáltunk), aztán kész, inkább a pályaművek írására koncentrálna mindenki. :D

\"Jelentkezni akkor az új topicban lehet? Oké, hogy nem kell leszerződni, meg minden, de azért csak jobban megadja a módját, ha lehet jelentkezni.\"
Ja, végül is nem lenne rossz, ha a tisztelt író kollégák kifejznének odaát a nevezési szándékukat. :D
2012. június 18. 16:11 | Válasz erre | #655
\"4 hónapnál tovább mit lehet írni?\"

Hát könyvet!
Mennyi is volt a BB megírásának ideje?

[smiley]wink[/smiley]
2012. június 18. 16:06 | Válasz erre | #654
Ha alapos munkát akarsz végezni, a 4 hónap tényleg kevés lehet. Pláne, ha beleszámolod, hogy csak szabadidődben írhatsz. Az év vége korrekt szerintem. Aki egy hónap alatt is kész tud lennie, az még 6-ot is írhat, mint ahogy azt lentebb Killmaster kolléga már pedzegette.
2012. június 18. 16:01 | Válasz erre | #653
Mondjuk ha te hirdeted meg a versenyt, akkor alap, hogy téged illet az első hsz joga. Kösz amúgy, hogy magadra vállaltad a verseny megrendezését, illetve díjazását. Gondolom így, hogy te finanszírozod, illetve intézed a versenyművekből összerakott könyvet, egyértelmű, hogy a szabályokba innentől nincs is beleszólásunk. Most már tehát csak mint leendő versenyző írok. [smiley]nevetes1[/smiley] Végre valahára!

Akkor kalandra fel! [smiley]fake-horse[/smiley]

Jelentkezni akkor az új topicban lehet? Oké, hogy nem kell leszerződni, meg minden, de azért csak jobban megadja a módját, ha lehet jelentkezni.
© SzG
2012. június 18. 14:28 | Válasz erre | #652
Na akkor veszem a bátorságot, és (mint a leendő közös könyv szerkesztője-kiadója) meghirdetem ezt a bizonyos játékkönyvíró versenyt odaát, az új topicban.
2012. június 18. 14:15 | Válasz erre | #651
Hihetetlen mennyire túlbonyolítjátok! 4 hónapnál tovább mit lehet írni?
Ha meg valaki nem 400pontos könyvben gondolkodik maximum, akkor az szerintem túlzás. Írjon mindenki egy max 400 pontosat, az legyen minél jobb. Aztán ha ebben sikerült kiteljesednie, akkor írhat 5000pontosat is időkorlát nélkül a későbbiekben :D A lényeg, hogy legalább annyi induló legyen, hogy érdemes legyen belevágni. Ráadásul van két nyári és két őszi hónap, kinek melyik a szabadabb. De ezen ne múljon, ha csak ketten indulnának, nevezek én is, és már három történet. Biztos lesz még, aki írna. Akik meg nem neveznek be, azok értékelhetnek, de aki értékel, az mindegyik munkát pontozza majd le, hogy lehessen sorrendet állítani(százalékosan vagy kiírt szempontok szerint). Ennyi [smiley]buck[/smiley]
2012. június 18. 13:34 | Válasz erre | #650
Mondjuk ebben igazad van, akkor ezt alapból hagyjuk, legfeljebb, ha a helyzet úgy kívánja, majd változtatunk rajta.
© twillight (Kövérorr)
2012. június 18. 13:27 | Válasz erre | #649
Oké, akkor viszont a #637-ből ez a félmondat kikerülhet: \"A pontozás időpontja a legkésőbb beadott mű alapján alakul.\"

Valóban az a legegyszerűbb, hogy ami beesik dec.31-ig az benne van, ami nem, az nem.
2012. június 18. 13:26 | Válasz erre | #648
Jó, akkor ez az opció number one, kérek mindenkit, hogy szavazzon. Én az 1-re szavazok.
© SzG
2012. június 18. 13:26 | Válasz erre | #647
Tehát a két opció:

1. Van alsó és felső határ is (50-200) - ez esetben az első három bekerül egy kötetbe, amelynek kiadásáról (főként) SzG gondoskodik.
2. Nincs felső határ - ez esetben SzG nem vállalja el, mert nem fér bele a könyvbe.
© SzG
2012. június 18. 13:24 | Válasz erre | #646
Igen, de én nem azt írtam, hogy csak és kizárólag 200 FP-s cuccal lehet pályázni, hanem hogy max. annyi lehet (különben ugye nem tudunk többet is belerakni egy könyvbe, ami pedig nem lenne rossz, nyilván mindenki jobban járna így, több versenyzőnek lenne esélye a megjelenésre, illetve a kötet is változatosabbnak tűnne). Az alsó határ 50, ahogy korábban is megbeszéltük.
© SzG
2012. június 18. 13:22 | Válasz erre | #645
Szerintem amúgy tök felesleges még az indulási szándék kinyilvánításának is határidőt szabni. :D (Pl. ha most valaki két hónappal később talál csak rá a kíirásra, és akkor dönt úgy, hogy indulna a versenyen, akkor nem is tehetné már meg vagy mi a túró?)
Jóhogy nem akarunk még valami szerződésféleséget is iratni a versenyzőkkel
Felesleges ennyire hivatalossá tenni, meg egyben túlkonyolítani is az egész procedúrát.
2012. június 18. 13:20 | Válasz erre | #644
Akkor, ha jól látom, két opció van:
1. Kötött fp (200) - ez esetben az első három bekerül egy kötetbe, amelynek kiadásáról (főként) SzG gondoskodik.
2. Kötetlen fp (50-800) - ez esetben SzG nem vállalja el, mert nem fér bele a könyvbe.

Ha tényleg ez a helyzet, szavazzunk!
© SzG
2012. június 18. 13:18 | Válasz erre | #643
2012. június 18. 13:13 | Válasz erre | #642
Oké, én is ugyanezt írtam, leszámítva a terjedelemhatárt. Akkor ez az egyetlen, amit még át kell beszélni?
2012. június 18. 13:12 | Válasz erre | #641
Minden könyvet értékelni kelljen.

Szerintem bármikor be lehet csatlakozni, annyi, hogy nyilván minél előbb jelzed indulási szándékodat, annál jobb.
© twillight (Kövérorr)
2012. június 18. 13:08 | Válasz erre | #640
Az indulási szándékot meddig kelljen jelezni? (2 hónap minimum ráfordítást hagyva ez legfeljebb 2012 okt. 31 legyen)

A zsűrizésnél minden könyvet értékelni kelljen, vagy súlyozva pontoztok (= beérkezett pontok / pontozók száma)?
© SzG
2012. június 18. 13:01 | Válasz erre | #639
Határidő... Szerintem maradjunk a december 31-ben, ez tényleg ideális, ahogy Lecter Doktor összefoglalta az előbb.
Sang esetleges zsűribe kerülését támogatom, jó ötlet. :)
A zsűrizési rendszert még át kell kellene gondolni, de szerintem ez jelenleg abszolút mellékes dolog, bőven \"érlelhetjük\" még (úgyis csak jövőre fognak elbírálásra kerülni a pályaművek, ha ugye elfogadjuk a demceber 31-i határidőt :) ). Amúgy is meg kellene hagyni a beleszólás lehetőségét a zsűritagoknak is, elvégre csak ők fogják használni ezt a pontozásos rendszert... szóval majd ha összeállt a zsűri, velük átbeszéljük-kidolgozzul a rendszert vagy ők kikdolgozzák.
Ami a díjazást illeti... ahogy Nimretil is írja, el kellene fogadni végre, hogy runnerék nem fogják kiadni a nyertes műveket (annál is inkább, mivel ezt ugye Firefox is megerősítette az imént), így ezen fölösleges is tovább témázni.
Viszont én éppenséggel elvállalhatom egy kiadvány (füzet, könyv, akármi) összerakását és megjelentetését... alacsony példányszámban, saját zsebből. Ugye adtam már ki néhány könyvet (a Bizonytalanság börtönében mellett pl. a Pirkadatra várva c. antológiát, meg van még néhány egyéb, amiben közreműködtem), szóval valamennyire képben vagyok a témát illetően + megvannak a szükséges kapcsolataim is egy ilyen vállalkozáshoz (grafikusok, tördelők, nyomdászok), meg valamennyire az anyagi hátterem is.
Viszont csak EGY darab könyvet vállalok, tehát vagy csak a legelső pályázó művét VAGY egy közös kiadványt, amiben pl. az első három helyezett műve lenne megtalálható. Utóbbit javaslom inkább, ez viszont csak abban az esetben jöhet össze, ha a kiírásnál megadunk egy terjedelmi határt (legyen mondjuk 200 FP), mert ugye normáls hosszúságú kalandokból elég nehéz hármat is belezsúfolni egy könyvbe...
Ja és fenntartom a jogot, hogy ha csekély lesz az érdeklődés a verseny iránt vagy egyszerűen csak nem érkezik be olyan pályamű, amit \"elbír a papír\", akkor nem fogom erőltetni a dolgot magyarul nem adok ki-jelentetek meg semmit. Bár ilyen jellegű gond nem hinném, hogy lesz, azért legalább két-három értékelhető kalandot csak kapunk majd...
2012. június 18. 12:53 | Válasz erre | #638
Helyes a meglátás.

(Amúgy én csak viccnek szántam a Szeptember végén-t.)
2012. június 18. 12:52 | Válasz erre | #637
Versenyszabályok:

– A versenyen bárki indulhat, nevezési díj nincsen.
– A versenyző feladata egy legalább 50, de legfeljebb 800 fejezetpontos, a Titán világán játszódó kjk könyv megírása.
– A könyveket bárki pontozhatja 1-10-ig az alábbi szempontok szerint: történet, játszhatóság, hangulat.
– A zsűritagok a beadott munkákat több szempont alapján értékelik, ezekre később térünk ki.
– Az elkészült írást még 2012-ben le kell adni. A pontozás időpontja a legkésőbb beadott mű alapján alakul.
– A versenyzők törekedjenek arra, hogy a játékmenetben valamilyen újítást eszközöljenek, kreatív megoldásokkal éljenek. A szabályok alapja a kjk szabályrendszer, ez természetesen igény szerint variálható, mint ahogyan azt sok hivatalos kjk esetében is tapasztalhatjuk.


Részemről ennyi, nem kell ezt túlbonyolítani.
2012. június 18. 12:27 | Válasz erre | #636
Ha a pontozásos módszeres ötletedre gondoltál, akkor twilight már díjazta az ötletedet.

Természetesen, ezt már én is írtam, hogy kell a kompromisszum, részemről is hajlandó vagyok rá.

Fogalmam sincs, hogy mennyi idő kellene nekem:( De biztos, hogy nem 2 hónap.
2012. június 18. 12:24 | Válasz erre | #635
Így van, a határidő igen kényes dolog.
Értelemszerűen az(ok) van(nak) előnyben, aki(k) már valamennyit előrébb haladtak.

Szerintem ne rontsuk el annyi fölös háesszel az új topicot.
Itt már felvázoltuk a meglátásainkat, hát írja ki mindenki ide, hogy mi legyen számára a jó, többség majd dönt.

Így az új topicba a végleges szabályzat kerülhet, ezáltal egy letisztult, nem zagyvaros (nem a Varázstörőből az egyik falu:D) topic lehet.

Eddig szerintem a legreálisabb hat. idő a dec 31, mert lesz elég idő írni, viszont nem év végén kell a zsűrinek felhasználnia a több-kevesebb szabadidejét erre.
Január első hetében max. az alkohol befolyáltsolság működhet:)

Még visszanézek, de most megyek Vámpírt írtani...
© killmaster (Savanyúhas)
2012. június 18. 12:18 | Válasz erre | #634
Dr Lechter neked mennyi idő lenne elég? Ha több kell ezen ne múljon, maximum ha ügyes leszek én megírok két történetet mialatt te elkészíted a tiéd.
A Runner féle pontotzás. Na igen, ha 0-tól lenne 9-ig, nálam vagy négy könyv pontot sem kapott volna. Na de a szándékot is értékelni kell...Egyébként erről az ötletemről senki nem írt még véleményt. Egyébként minden kérdésben rugalmas vagyok egy pontig, persze megírom én is a magamét ha kell... Azon a véleményen vagyok, hogy ne zárjunk ki senkit, de mindenki legyen kompromisszum képes, mert így nem lesz versenyszabályzat. [smiley]violent[/smiley][smiley]free-fighting-smileys-451[/smiley][smiley]fight-2[/smiley]
© twillight (Kövérorr)
2012. június 18. 12:07 | Válasz erre | #633
Mi lenne ha mindegyiktek (aki már jelezte, vagy ezzel kívánja jelezni indulását) beírná ide, vagy az új topicba a számára elfogadható szabályokat egy-egy hsz-ben, arra végigreagálnátok ez okés / ez elfogadhatatlan módon, és úgy végre ki lehetne írni a végleges szabályokat, méghozzá záros határidőn belül?

PS: 2-3 hónap alatt szvsz nem lehet olyat összehozni amit nyomtatásban is érdemes lenne látni (még ha csak elméleti szinten is).
A zsűrizésnél fix számú zsűritag előnye, hogy mindent végig kell olvasniuk, nem lehet az hogy csak \"elolvasok egyet, oszt azt végigpontozom\".
2012. június 18. 12:04 | Válasz erre | #632
Részemről tudomásul vettem, hogy a zagor.hu által nem fog megjelenni a leendő kalandom semmilyen formában.

Én szívesen kírom az összegzett kiírást, de akkor szülessen végleges döntés minden témakörben, amelyekre pedig mindenki rá is bólint!
2012. június 18. 12:03 | Válasz erre | #631
Ha úgy gondolja a többség, akkor lehet szept. végén a határidő!
2012. június 18. 12:01 | Válasz erre | #630
Én örülnék, ha Sang lenne az egyik zsűtitag!
Korrekt dolgokat szokott írni.
2012. június 18. 12:01 | Válasz erre | #629
Természetesen hozzá lehet szólni!:)
Első oldalElőző oldal123456789101112131415161718192021222324Következő oldalUtolsó oldal