Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Mágus – lapozgatós – könyvek
BejelentkezésElfelejtett jelszó
Első oldalElőző oldal12345Következő oldalUtolsó oldal
2011. február 14. 17:46 | Válasz erre | #100
Na, ezt örömmel hallom, annál is inkább, mert magammal hoztam otthonról a Kígyófészket. Szóval ha végre sikerül rá időt szakítanom, akkor lesz még pár hsz róla.
2011. február 14. 09:00 | Válasz erre | #99
Engem semelyikőtök sem haragított meg. Épphogy fordítva: örülök a KK könyvek konzultációjának, úgyhogy ne fogjátok vissza magatokat, minden hsz aranyat ér. Ndani kollegának jeleztem is, hogy a ti fórumotok a legaktívabb a témában, ez mindenképpen örvendetes.
© Anry
2011. február 13. 08:42 | Válasz erre | #98
Nem hiszem, hogy megharagítottad őket - semmi olyasmit nem írtál amin fel lehetett volna kapni a vizet.. Sőt szerintem még túl finom is voltál.. [smiley]wink[/smiley]
2011. február 13. 00:34 | Válasz erre | #97
Miattad nem lesz több Mágus. [smiley]boxer[/smiley]

Én ha a Bizonytalanság Börtönével kezdtem volna, tuti még az olvasásról is leszokom. [smiley]nevetes1[/smiley]
2011. február 12. 23:26 | Válasz erre | #96
Nem, lehet nem jött le, de pl. a mágusos könyveket is szívesen (vagy legalábbis szívesebben) olvasom, illetve van egy halom könyv, ami tényleg szerintem is minden szempontból tökéletes, még ha ezekben ritkábban is kell lapozni.

Bár úgy látom, nem ez jött le a hsz-ből, mert mintha a két írót is megharagítottam volna. :)

Ja, és kjk-ból, meg hk-ból is van természetesen pár, amiben szerintem is vannak jó ötletek. :) Szóval azért még van miből válogatni.
2011. február 12. 23:08 | Válasz erre | #95
Eléggé csökkenek a lehetőségeid, ha csak az SzG könyv jött be neked. [smiley]bohoc[/smiley]
2011. február 12. 22:51 | Válasz erre | #94
Kár lenne érte, mert eddig jobbak, mint az utolsó HK-ák voltak.
2011. február 11. 17:43 | Válasz erre | #93
Nincs ezzel semmi gond, hát van aki a fiatal lányokat kedveli. Én is elég rosszul tájékozódom, szóval simán megértem, ha valaki az években is rossz irányba halad. A halállal sincs semmi gond, egyszer azon is túl kell esni. De a mágus könyveket már nem veszem be, az azért egy picit túlzás lenne...
© Rozo
2011. február 11. 13:40 | Válasz erre | #92
Ehhez a szép élethez csak gratulálni tudok. :D

Az oldalnak meg ekkora égést. XD XD XD
© Ndani
2011. február 11. 09:18 | Válasz erre | #91
Nekem ne... :) A barátaimtól már megkaptam, hogy 1986-ban születtem, 15 éves lányt vettem el, '44-ben meghaltam, most meg mágust írok...
© Kamo
2011. február 11. 08:42 | Válasz erre | #90
1. Google-t megnyit
2. Beírni: 'nagy dániel kincses térkép vélemény'
3. Harmadik találatra ráböx (konyv-konyvek.hu)
4. Rákatt a borítóra.
5. Az ismertető szöveg alatt a szerzőről kezdj el olvasni... (születési ideje, halál ideje, ...)
2011. február 8. 23:00 | Válasz erre | #89
Köszönöm a válaszokat! Néhány mondatra reagálnék is, ha nem gond.

A "nagyon véres" részek kihúzásának örülök (hacsak nem lett volna tényleg fontos szerepe), bár, ami azt illeti, amikor feltettem a kérdést, inkább a cselekményre gondoltam. Igaz, én amúgy is szívesen olvasnék valami tényleg iszonyatosan bonyolultat. Sajnos a legtöbb lapozgatós története vagy nagyon egyszerű, vagy nincs is. Ezen a téren a M* lapozgatósok javítottak egy picit, de még mindig nagyon messze állnak attól az összetettségtől, amit én is értékelni tudnék. Ugyanakkor az tetszik, hogy a KF nem változott a korosztály miatt. Nem mondom, hogy felnőttként kellene kezelni a fiatalabbakat, de azért nem szabad átesni a ló túloldalára, lévén, hogy nem hülyék, csak még valamivel kevesebbet tapasztaltak. Félreértés ne essék, ez leginkább azokra a "történetekre" vonatkoznak, amik annyiból állnak, hogy van egy X főgonosz, akit hős kalandozóként el kell tennünk láb alól.

A választható társak és mellékküldetések jó ötletnek tűnnek, kíváncsi vagyok, mit sikerült kihozni belőle. Na, majd ha egyszer a kezembe kerül a könyv...

Jó hallani, hogy a szerkezet kialakítása rengeteg tervezést igényelt. Ugyan valamelyest egyetértek azzal, hogy egy regényt nehezebb megírni, azért egy lapozgatósnál sem egyszerű a helyzet. Ami igényes, bármi legyen is az, rengeteg munkát igényel. Szerintem a regény és a lapozgatós írás is "nehezebb".

Reméltem, hogy azért a HK-k közül is megemlítetek párat, ha mást nem is, legalább a Kornya Zsolt könyvét, ha már M*-ről van szó (még ha az nem is ott játszódik). Igaz, a sorozat legtöbb kötete értékelhetetlen (szerintem), de azért akad pár nagyon jó ötlet.

Egész kicsi koromban gyűjtögettem a lapozgatósokat, majd kb. egy évvel ezelőtt vettem őket újra elő, mikor ráakadtam a zagor.hu-ra. Az igazat megvallva hatalmas csalódás volt. A legtöbb szinte semmilyen történettel nem bír, az is tele van logikai hibákkal, ráadásul a szövegek sem valami olvasmányosak, így piszok nehéz átrágnia magát rajta az embernek. Ha nincs SzG könyve (Bizonytalanság Börtönében) hagytam volna az egészet, és keresek valami értelmesebb olvasnivalót (azóta kerestem is). Éppen ezért volt valamelyest kedvemre való a kezembe került két M* kötet is. A szövegek sokkal élvezhetőbbek, a történet, szerkezet sajnos (igényeimhez képest) még mindig nem elég összetett. Van rá esély, hogy ez változni fog? Esetleg tervbe van véve komolyabb kötet is?

A bárd nekem is szimpatikus szereplő, remélem akad majd bárdos lapozgatós is. :)
2011. február 8. 20:26 | Válasz erre | #88
Üdv!

Először is adok egy linket: [url=http://www.fantasycentrum.hu/?q=node/186]http://www.fantasycentrum.hu/?q=node/186[/url]
Az interjúban akad néhány válasz a kérdésedre, alább meg néhány plusz gondolat:

Kritériumok: M* világhű és szórakoztató legyen. Utóbbira persze nem könnyű belőni, hogy mi is legyen akkor a fő vezérelv és a nyomozás/akció arány. Innentől a személyes írói döntés alapján alakul a történet, miközben amúgy létezik egy koncepciófüzér a kötetek tekintetében, hogy melyik könyvnek mi a funkciója (pl. KF: a vallások/panteon bemutatása).

Korosztály/kötöttség: a KF nem lett volna más. A könyv koncepciója a világ bemutatása volt egy M*nemismerő embernek, tök mindegy, mennyi éves. Másfelől épphogy kötöttség volt az pl., hogy vonzó legyen a M*fanoknak is. Egy érdekesség: a KF-t 3 bétaolvasó tesztelte, és az ő észrevételeik alapján (is) mintegy 60 fejezet újraírásra került. :)

Előtanulmányok: voltak, kedvencem az első KJK-m, a Halállabirintus. Jó, ha van előtanulmány, de nem elengedhetetlen, a választási opciók, elágazások stb. összerakása közben jön meg a rutin.

Vállalás: régi álom volt, és nagyon élveztem a munkát. Szívesen írnék még, van ötlet is persze.

A sorozattal kapcsolatos általános kérdésekre a sorozatszerkesztő válaszol szerintem, ha erre jár.

© Ndani
2011. február 8. 20:04 | Válasz erre | #87
Szia Nimretil!

Köszönöm a kérdéseket! Pár dologban kötött volt - például a KT-ben fejvadász legyen a főhős - de ezen kívül minden ránk volt bízva. Az első, tisztázatlan változata a KT-nek nagyon "véres" volt (általában 5-8%-a a fejezeteknek végződik halállal, nálam ez 10-20% körül mozgott). Illetve voltak benne olyan fejezetek, amit a fiatalabb korosztály gyomra nem vett volna be (hullazabáló szerzetesek, kínzás, csonkolás stb.), ezeket részben saját magam húztam ki a könyvből, másrészt a Szerkesztő szólt, hogy talán nem kéne :) Dr. Lecter említette, hogy a történet egy vonalon mozog - ez is az én döntésem. Nem akartam az olvasót, aki célzottan a fiatalabb korosztály volt, több tucat névvel, helyszínnel, cirádásan csavarodó történettel nyakon önteni. Kitaláltam helyette a választható társakat, és a hozzájuk kapcsolódó "side questeket".
Korábban is olvastam játékkönyveket, szinte a kezdetektől. Az első a Tűzhegy varázslója volt, és a Halállabirintus, amire hetekig spóroltam az általános iskolában. A kedvencem a Szamuráj kardja és az Országút harcosa.
Szerkezeti vázlat mindenképpen kellett a könyvhöz. Ki kellett alakítani csomópontokat, elágazásokat - nagyon szép ábrákkal töltöttem meg több A4-es oldalt :) Miután elkészült végigjátszottam, de általában akkor merülnek fel a hibák, amiket javítani, csiszolgatni kell. A szerkesztése, tesztelése bonyolultabb mint egy regénynek, de egy regény megírása egész más képességeket igényel, mint egy lapozgatós könyvé.
2011. február 8. 18:03 | Válasz erre | #86
Rendben. A KF-et már elég régen olvastam, legközelebb hétvégén tudom elővenni, de azért addig is lenne pár kérdésem. Nem mindegyik konkrétan a KF-fel kapcsolatos, de azért valamilyen összefüggés (remélem) mindig van.
A Kincses térképet még nem sikerült beszereznem, ettől függetlenül akad pár kérdés, amire mindkettőtök válaszának örülnék.
Csak a kíváncsiság motivál, ha valamire nem akartok válaszolni, akkor azt a kérdést nyugodtan hagyjátok ki. Köszönöm.


- Milyen kritériumoknak kell megfelelnie egy ilyen *M-es játékkönyvnek? A történet mennyire az írón múlik? Van valami határidő, amit teljesíteni kell?

- Olvastam, hogy a könyv a fiatalabb korosztályt célozza meg. Ez mennyire köti meg a kezeteket? Ha nem lenne konkrét korosztály, mennyire lett volna más a két (három) könyv?

- Olvastatok korábban játékkönyveket? Ha igen, van kedvenc? Mennyire kell ismerni szerintetek a "műfajt", ahhoz, hogy igényes könyvet rakjon össze az ember? Szerepjátékos múlt van-e, és ha igen, mennyire meghatározó?

- A szabályrendszert lehet tudni, kinek köszönhetjük? Mikor kész lett a könyv, végigjátszottátok (szabályosan)? Mi a véleményetek erről a szabályrendszerről?

- Mennyi idő alatt készült el a könyv? Kellett hozzá valamilyen szerkezeti vázlat, vagy elég volt leírni egymás után a pontokat?

- Miért vállaltatok el játékkönyvírást? Szerettek játékkönyvet írni? Mennyiben más, mint egy "sima" regény vagy novella megírása?

- Szeretnétek további lapozgatósokat írni, vagy ez csak akkor lehetséges, ha nem hal be a sorozat? Vannak esetleg ötletek?
© Ndani
2011. február 8. 11:22 | Válasz erre | #85
Sziasztok! Én írtam a Kincses térképet, és szívesen válaszolok a kérdéseitekre.
2011. február 8. 11:13 | Válasz erre | #84
Üdv!

A szivárványos jövőt nem látom, csak a setét múltat. Főképp a KF megalkotásáról tudtok velem értekezni.
2011. február 8. 09:15 | Válasz erre | #83
Üdv!

Na, nekem lenne majd pár kérdésem, de most sajna nincs igazán időm rá, majd legközelebb.

Elöljáróban annyit kérdeznék, hogy tudsz-e valamit a sorozat jövőjéről. Lesz még folytatás?
2011. február 8. 08:43 | Válasz erre | #82
A Kígyófészek elkövetőjeként szolgálatra jelentkezem. Szívesen válaszolok, ha van kérdésetek.
© Anry
2011. február 8. 08:11 | Válasz erre | #81
Meg kellene keresni az írót és jól meginterjúvolni. Lehet valami hasonló választ kapnánk: "hát december 15. volt a határidő, addigra kész kellett lennem vele.."

Már nem is lepődnék meg.
© Kamo
2011. február 8. 01:55 | Válasz erre | #80
A Pusztítónál jobb nem igazán lehet egy ilyen M* könyv. De nekem az előzőekkel sem volt semmi bajom, szóval még mindíg nem értem, miért kell abba hagyni a sorozatot, illetve miért gondolják ennyire gagyinak őket? Szerintem nincsenek egy színvonalon a KJK-val, de egy magyar próbálkozás ez, amiből talán lehetett volna valami jobb, nagyobb, szebb... de már nem fogjuk megtudni.
2011. február 7. 22:47 | Válasz erre | #79
Ok, semmi baj!
Hirtelen olyan nehézségbe ütköztem a hsz-eddel kapcsolatban, mint anno a Démonlovagokban, mikor kerestem a 3.-ik versszakot:D
2011. február 7. 22:37 | Válasz erre | #78
" Ebből is látszik, hogy jobbak vagyunk!... Na nem mintha nálam vetekedhetne valami is a KJK-val..."

"Én ugyan nem olvastam még egyet sem, a korábbi hozzászólásokra hivatkozom ez ügyben. Nem vagyok híve a bonyolított szabályrendszernek!"

"De erről bővebben majd akkor, ha én is beleolvastam ezekbe a mágus kiadványokba..." - ez a mondat valahogy kimaradt nálam, ha látom, nem is írok vissza :) Na, akkor hátha egyszer leírod "bővebben" is. :)
2011. február 7. 22:33 | Válasz erre | #77
Üdv, ezer bocsánat, nem is értheted, hiszen ez Killmaster kolléga hsz-ére a válasz.

Valamit elszúrtam. :) Nem a te hsz-edre akartam beállítani válaszként.

2011. február 7. 22:32 | Válasz erre | #76
Szia!

Sajnos a gyűjtőszenvedélyem nagyobb, mint a cserélés utáni vágyam:)
Utóbbi hozzászólásodat nem értem teljesen, fejtsd már ki légyszíves bővebben!
Köszi
2011. február 7. 22:22 | Válasz erre | #75
Bár nekem is menne így. :) Előre eldönteném, mi jó és mi nem, soha nem kéne csalódnom, értékelnem, elemeznem, kételkednem, újraértelmeznem, átgondolnom, töprengenem... egy csomó felesleges problémától menteném meg magam. KJK FOREVER. CSAKIS CSOKIS KJK. :)
2011. február 7. 22:18 | Válasz erre | #74
Üdv!

Nekem bejöttek a mágus lapozgatósok, és ez is érdekelne, de sajna jelen pillanatban nem igazán engedhetem meg magamnak . Úgy látom, neked nem igazán tetszett, nem akarod elcserélni valamire? :)
2011. február 7. 20:47 | Válasz erre | #73
Plusz szállítási költség:D
De amúgy ez csak az én véleményem...lehet, hogy ha elolvasnád, akkor azt mondanád, hogy jobb mint a Pusztító[smiley]nevetes1[/smiley]
© Anry
2011. február 7. 20:03 | Válasz erre | #72
Köszönjük a kritikát, újabb 2000Ft-ot spóroltam meg általa.. ;Đ
2011. február 7. 18:53 | Válasz erre | #71
Végigjátszva a Kincses Térkép.
A könyv legnagyobb erőssége: végre magyar névvel szerepel a szerző! És ezzel ki is merült. Esetleg azt tudnám még felhozni, hogy végre eltünt a belső borítókról a hülye reklám. De lehet, hogy olvasta közülök valaki az előző véleményemet:D
Bár lehet, ez azt jelenti, hogy, tényleg vége lesz a "sorozatnak". Nincs is benne utalás, hogy lenne következő.
Maga a könyv vékonyabb egy kicsit elődeinél és nagyon könnyű. Pedig sokkal többet ki lehetett volna ebből hozni. Ami még jobb benne, hogy megmaradt a régies nyelvezet-bár ezeknek a száma is csökkent-illetve, hogy lehetnek társaink is. A szokásos 400A-400B-400C-nél se mindegy, hogyan végződik, már aki normálisan végig akarja játszani.
Ezek azonban édeskevesek, csaták könnyűek és a történet számomra borzasztóan unalmas és vontatott volt. Még mindig nem jött be a MAGUS világ:S
Aki eddig még egyet sem olvasott, javaslom, hogy max. a Viharfalóval próbálkozzon, az még egy normálisabb kaland.
© killmaster (Savanyúhas)
2011. február 7. 07:57 | Válasz erre | #70
Na nálam ez biztosan nem így van. Évekig nem értettem miért kell a Pusztítás maszkjaiban a 40-re lapozni, pedig ha nem Ifor Tynin-nek hívták volna az illetőt, hanem Copok-nak (oroszul 40!), hamarabb rájövök. De ez csak egy a Rakétások fordítói anomáliái közül, ami alaposan el tudja venni az ember kedvét egy könyvtől. De hogy a mágus sorozatról is essék pár szó. Én ugyan nem olvastam még egyet sem, a korábbi hozzászólásokra hivatkozom ez ügyben. Nem vagyok híve a bonyolított szabályrendszernek! J. Green könyvei tipikus példák arra, hogyan lehet kibővíteni a KJK alkotta kereteket anélkül, hogy ezzel felrúgnál mindent. Egy nyomozós történetből is lehet jót alkotni, de akkor annak valóban fordulatokban gazdagnak és változatosnak kell lennie, egyébként ellaposodik az egész. Másrészről ez a fajta stílus inkább a HK könyvekre volt jellemző, úgy tűnik a magyar fantazy ipar erre van ráállva. De erről bővebben majd akkor, ha én is beleolvastam ezekbe a mágus kiadványokba...
© Kamo
2011. február 7. 00:04 | Válasz erre | #69
Én meg úgy vagyok, hogy ha már mindet szeretem, akkor nem hagyok ki egyet sem a sorozatból. S van az úgy, hogy valami nem tetszik elsőre, aztán fél év múlva már oda vagyok érte.
© killmaster (Savanyúhas)
2011. február 6. 15:15 | Válasz erre | #68
Ha nem, hát nem... Na mindegy is egyébként, én a KJK könyveknek amúgy is jobban örülök, mint holmi mágus kreálmányoknak. Itt legalább nem árulnak zsákmamacskát, vásárlás előtt beleolvashatok a könyvbe, és ha tetszik meg is vehetem. Mondjuk a Kétélű jóslat nem késztetett azonnali megvásárlásra, és csak azért nem veszek meg egy könyvet, hogy nyáron legyen mivel legyezgessem magam... [smiley]dumcsi[/smiley]
2011. február 6. 15:01 | Válasz erre | #67
Tudom, hogy 14, de én jószívű vagyok és azt is beleszámoltam, mert dolgoztatok vele ti is![smiley]taps[/smiley]
Berendeltem a Kincses térképet, majd írok arról is.
© Kamo
2011. február 6. 00:40 | Válasz erre | #66
Én nem örülnék neki, ha nem lenne folytatás, mivel szerintem nagyon is jó ötlet volt az új fajta sorozat indítása, RPG elemekkel vegyítve. (Pontelosztás, fejlődés, stb.) Legyenek ilyen könyvek, kevesebb hibával, jó történetekkel! Valószínűleg ezt is meg fogom venni, mert az előző kettőt is megvettem, s nem csalódtam, bár nem vártam sokat tőlük.
© runner
2011. február 5. 23:19 | Válasz erre | #65
10. A Tűzhegy Varázslója színes változata, tehát valóban 14 van eddig.

Magyar kiadványnak nem teszünk keresztbe, tehát nemcsak hogy nem tenném fel, de nem is akarom meglátni itt. Mert törlöm.
Privátban azt tesz mindenki amit akar.
És nem utolsó sorban balhét sem szeretnék a kiadóval. [smiley]ejnye1[/smiley]
A főhős Te vagy!
2011. február 5. 22:37 | Válasz erre | #64
15![smiley]smile[/smiley]
© killmaster (Savanyúhas)
2011. február 5. 22:06 | Válasz erre | #63
Ebből is látszik, hogy jobbak vagyunk! Nálunk már 14 könyv jelent meg, és bízom benne, hogy még legalább ennyi jó kalandban lesz részünk...(Annyira dícsérik itt egyesek ezeket a Mágus kiadványokat, ha nem sajnáljátok rá az időt egy scannelt példányt kitehetnétek az oldalra. Már csak, hogy én is lássam mitől indul be a mai fantazy irodalom...)
Na nem mintha nálam vetekedhetne valami is a KJK-val... [smiley]circling[/smiley]
© runner
2011. február 5. 20:29 | Válasz erre | #62
Megjelent a 3. kötet a Magus Kalandorkrónikákból.

[url=http://www.alexandra.hu/scripts/cgi/webshop.cgi/GetBook?SessionID=02030428F1C5HRSCZIFVJXDDJZSREBBOQQWCDLJHIATBNLN73F98D31C763188E29062DB7452FC773F1CD0365286E20768992ACD47C1B4F19E0FEB7ADDD85129EBA83C22D66&TabSheet=book&Page=1&SrcWord=a%20kincses%20t%E9rk%E9p&SrcField=sf&SrcCategory=&CategoryID=A0J&BookID=710394&GotoBook=True&Price=&CBStock=Checked&CBDiscount=&LastDays=20&navsource=kereses]A kincses térkép[/url]

Ebben már nem írják, hogy lesz következő, így lehet ennyi volt.


A főhős Te vagy!
2011. február 1. 15:31 | Válasz erre | #61
Jajj! Bocsánat! Én nem M.A.G.U.S. szerepjátékot játszok, hanem az Új Törvénykönyvvel játszok!
Remélem nem perel be senki 10 millió forintra, amiért leírtam, hogy M.A.G.U.S. - ígérem nem nyígok többet a M... szerepjáték sorsa miatt -
2011. február 1. 15:30 | Válasz erre | #60
Valószínűleg a sok M.A.G.U.S. játék miatt, de nekem már a könyökömön jön ki az erioni nekropolisz. :D
Jómagam is három történetben alkalmaztam már, a legutóbb alkalomkor semmiféle élőhalott nem jött elő.
Annyira kiszámítható lett volna. :D
© SzG
2011. január 18. 20:30 | Válasz erre | #59
Pontosabban "Kincses térkép" (na nem mintha nem lenne majdnem mindegy, mindkettő elég matinés úgymond :D), és tényleg hamarosan megjelenik, ahogy látom, február elsején:

http://www.deltavision.hu/termek/a_kincses_terkep/

Végre ezt is megértük: MAGYAR név a boríjtón! :D HI-HE-TET-LEN.
2011. január 11. 18:58 | Válasz erre | #58
A delta vision 2011-re tervezett kiadványai között szerepel a kincses sziget.
+5 meglepetés, szal lehet hogy jön a varázstőr is
[url=http://www.deltavision.hu/cikk/kiadoi_terv_____/]http://www.deltavision.hu/cikk/kiadoi_terv_____/[/url]
[url=http://kalandorkronikak.deltavision.hu/]http://kalandorkronikak.deltavision.hu/[/url]
© SzG
2011. január 11. 09:09 | Válasz erre | #57
Ha egyáltalán lesznek "következő könyvek" :) Tavaly is csak 1 darab jelent meg össze-vissza még az év elejefelé, és azóta néma csend van. (Igaz, nyáron mintha vmelyik fejes beígért volna egy újabb könyvet, de ez még azóta se jelent meg ugye, szóval ki tudja... lehet, hogy le is lett húzva a roló.)

Amúgy sokat nem tudok hozzáfűzni a kritikáidhoz, csak a Kígyófészek van meg, abba is csak belenéztem, különösebben nem érdekelnek, a mágus világa se áll közel hozzám. :)
2011. január 10. 23:26 | Válasz erre | #56
Kivégezve a Kígyófészek is! Mondhatni ezen is túl vagyok.
Sajnos gyengébb az előző résznél. Történet szempontjábból mindenképp. Eléggé lineáris, mint az előző, de ott legalább könnyebben tévedhetünk el.A kiadás. a képek, meg amiket az előzőekbe dícsértem itt is nagyon jók, de rövid a story. Ráadásul könnyű is, egyszer haltam meg benne, de azt is csak a kocka okozta. Ami viszont megint nagyon jó volt benne, a szöveg megfogalmazása, tele régies vagy ritkábban használt szavakkal, piros pont. Kis újítás a pszi, de ezt nemsokszor kell igénybevenni, habár sokat tud segíteni, ha jól alkalmazzuk. Tetszettek még a 400-as fejezetpontok. Az első könyvel ellentétben-ahol inkább morális jelentőssége volt a végének, mintsem klasszikus siket-itt nem mindegy hogyan fejezzük be küldetésünket.
Összességében ez is elment egynek, de reménykedek, hogy a következő könyvek jobbak lesznek...
2011. január 10. 14:49 | Válasz erre | #55
Előzőkhöz hozzátéve még, mert elfelejtettem.

Ötletesnek tartom, hogy lehetett választani az elején, hogy férfi vagy női karakterem lesz. Igaz tjelentőssége nem volt, inkább csak hangulatelem, de annak jó!
Illetve annyira nem könnyű könyv, sikerült kétszer is meghalnom benne. Persze tudom, én vagyok gyenge:), de jól át kell gondolni, hogy mit mikor hogyan cselekszünk!
2011. január 10. 14:20 | Válasz erre | #54
Sikerült végeznem az első Mágus-os kalandommal, gondoltam megosztom veletek a véleményemet a Viharfaló titkáról:
Érdekes kis könyvecske ez. A kiadás nekem tetszik, igényes, de meglehetősen drága. Viszont a könyv belső borítóin lévő két számítógépes játék szerintem rossz, mert rontja a hangulatot. Maga a történet, anélkül, hogy elárulnék bármit is, központi része egy nyomozás. Ami nekem nagyon bejött, végre nem kell 200 ellenfelet legyőzni. Sok-sok választási lehetőség, de ez a történet rovására ment, ami nagyon rövid, de ötletes. Nem beszélve a sok kis apróbb hibáról is, pl[spoiler]mi hasznom származik a mérgezett fegyvereimből? stb[/spoiler]
Kár, mert sokkal többet ki lehetett volna hozni belőle! Tetszik viszont a nyelvezete. Szinte mindenről mindent leír ami nyújtott egy kis pluszt. A harcok szerintem túlbonyolítottak, sokkal jobb lenne egyszerűbben.
Összességében egynek elment, de nem nagyon jött be ez a világ nekem. Talán majd a Kígyófészek...
2010. december 8. 20:07 | Válasz erre | #53
Sziasztok!
Nekem emg van a Kígyófészek, jó kis könyv azoknak, akik inkább nyomozni, intrikázni szeretnek, mint halomra aprítani mindenkit :D

Én már végigjátszottam, ezért szívesen elcserélném régebbi kaidású Harcos Képzelet könyvre.
© Kamo
2010. szeptember 15. 01:15 | Válasz erre | #52
Nem bírtam Galvaron véleményére várni, így hát az olvasottak alapján megvettem mind a Két könyvet, mert nagyon nem hiszem el, hogy ne tudnának manapság jó lapozgatós könyveket készíteni. BEle is kezdtem az elsőbe, a Viharfaló-ba, bizony akadnak benne hibák, melyeket igazán észrevehettek volna a készítők... Ennek ellenére nagyon is élvezhető sztorit kaptam, új szabályrendszerrel, mely sokkal bonyolultabb, mint a KJK-s, de még élvezhető. Remélem hamar megírja a fent említett emberke a hosszabb véleményét, esetleg kritikáját, mert különben nekem kell itt írnom róla.
2010. augusztus 17. 08:34 | Válasz erre | #51
Tegnap beszereztem a két M.A.G.U.S. lapozgatóst, ha lesz időm írok véleményt róluk.
Első oldalElőző oldal12345Következő oldalUtolsó oldal