Zagor.hu
Zagor.hu fórum
54. könyv: A Halál Kapuja
BejelentkezésElfelejtett jelszó
Gondolatok a könyvről (1)
[b]Történet (4)[/b]: Allansiában rejtélyes vírus ütötte fel a fejét, amely démonokká változtatja az embereket. Az egyetlen gyógyír erre a füstolaj, amely Throff templomában megtalálható, azonban messzemenőkig nincs annyi, ami az egész vidéknek elégséges lenne. Ha viszont legalább 1 adag füstolajat sikerül eljuttatni Throff Allansiai templomába a főpapnőhöz, akkor tud annyit készíteni, ami elég mindenkinek. Csakhogy ez nem olyan egyszerű, mert a főpapnő a Láthatatlan Városban él, amit pedig nehéz megtalálni, hisz láthatatlan (minő váratlan fordulat!). Throff szerzetesei közül többen elindulnak, köztük magunk is, de vihar miatt csak ketten maradunk életben (amiből rövid úton egy lesz igazi KJK kalandhoz méltón). A könyv elején, ha kicsit ironikus vagyok, választhatunk, hogy harcosok vagy varázslók leszünk, de valójában ez nem egy tudatos választás, azon múlik, hogy Lord Azzur vagy Nikodémusz segítségét kapjuk-e meg (nem nehéz rájönni, hogy melyik-melyik, ahogy a segítő szándék mértéke is kitalálható). Az utána következő utunk izgalmas, míg végül eljutunk a láthatatlan városig, azonban kiderül, hogy hiába van meg a füstolaj és hiába lehet nagy mennyiségben előállítani, ha Ulrakaah és démoni serege áttör a Halál kapuján, akkor többé nincs biztonságban Allansia. Ezt is meg kell akadályoznunk. A kapuba való bejutás ötlete nagyon epikus és tetszik, ahogyan a könyv építkezik főleg a láthatatlan városban, ahol minden helyet többször bejárva tudunk mindenkivel találkozni, aki fontos, és megtalálni egy titkot (mondjuk a haldokló embernél ez egy kicsi logikai bukfenc, hogy bármennyit kacskaringózunk, biztos haldokolni fog, lehet itt a hitelesség kedvéért jó lett volna egy idő-játék, hogy ha késünk, akkor már meghalt az utolsó informátorunk). A vége pedig egészen egyedi, egy teljes hadsereget kell legyőzni, persze a nálunk lévő tárgyak és varázsmagok segítségével. Ez utóbbit szerintem picit jobban ki lehetett volna dolgozni, ugyanis a magonkénti 1 ép veszteség, ami ezeknek az ára, az kb. semmi, így az ember zokszó nélkül használja fel az összeset, túl sok taktikai dilemma nincs benne. De a kaland hangulata nagy jó darkos, apróbb poénok azért színesítik (1-2 talán már kicsit gagyi is), úgyhogy összességében nem lehet okunk panaszra. Tetszik az elején a fegyverek leírása is, és a varázsitalok is rejtélyesek, bár talán lehetett volna ennél jobb neveket is kitalálni.

[b]Gondolkodás/szerencse (4)[/b]: Érdekes, hogy a könyv bár egyetlenegy rejtvényt sem tartalmaz, mégis egy nagyon gondolkodós mű. Az elején az italok használata, a helyes tárgyak kiválasztása okoz dilemmát, később az aranygazdálkodás meg a város kiismerése miatt kell gondolkodni. Ezenkívül minden aprócska információra oda kell figyelni, hogy tudjuk, hogy a tárgyválasztásoknál mi az, amire feltétlenül szükségünk lesz. A templomban aztán nagyon át kell látnunk, hogy mi hol van, és figyelni kell arra is, hogy ne verjenek át minket, majd rá kell jönnünk, miként jutunk át úgy a kapunk, hogy ne zúdítsuk rá a démonsereget a világra. Ezenkívül az is fontos, hogy megfelelően gazdálkodjunk a füstolajainkkal (bár azért a 10 elég nehezen fogy el, hacsak…na jó, nem spoilerezek). Összességében ez elég sok. E mellett viszonylag sok az ösvény is, de a legtöbb helyet be lehet járni, így nem válik randommá a történet és nem igazán vannak ösvényekkel kapcsolatos azonnali halál mezők sem. A könyv szerkezete egyébként ilyen szempontból a Keith Martin könyvekre emlékeztet, amiket általában szívesen olvastam.

[b]Nehézség (4)[/b]: Nem túl nehéz könyv, az átlagnál valamivel könnyebb is. Nagyon durva ellenfelek nincsenek (kivéve a végén a horda, de az is legyengíthető), és kötelező tárgy is igen kevés van, azokra sem nehéz ráakadni. Nagy könnyebbség még, hogy könnyen lehet szerezni olyan idő visszaforgató eszközöket, amely révén nem kell újra kezdeni a kalandunkat, hanem Checkpoint módon egy korábbi szakaszról folytathatjuk a játékot. Megmondom őszintén, ez ebben a formában annyira nem tetszett. Persze, láttunk ilyet már a Haláltalizmánban is, de ott mégiscsak istenek voltak, akik ezt a szívességet megtették nekünk. Itt meg gyakorlatilag egyszerű mezei varázstárgyakkal – amikből ráadásul több is akad – vissza lehet pörgetni az időt, nekem ez kicsit sok és az időt túlzottan relativizáló megoldás. A könyv egyetlen nehézsége, hogy néha viszont olyan helyeken vannak halálpontok, ahol a legkevésbé sem számítunk rá. [spoiler2]Mondjuk aki a pités történetet benyalja, az meg is érdemli, de az, hogy megiszok egy második adag törpe piát, és rögtön azonnali halál…eddig is absztinens voltam, de most még inkább az leszek.[/spoiler2] Nem nehéz azért, na!

[b]Játékélmény (4)[/b]: Szerintem a legtöbb részén teljesen oké. A Kikötőben lévő kaland is izgalmas, az utána lévő városok is, a láthatatlan város megtalálása, és az abban való bolyongás is, de a végjáték is tetszik. Talán a templomon belüli rész a legunalmasabb, de miután az ember rájön a hangulatára, azt is lehet azért élvezni. A Halál kapuján való átkelés [spoiler2]a csata szándékos elvesztésével[/spoiler2] nekem egy nagyon nagy kedvencemmé vált, hasonlót csak a Halálontúli királyban láttam a Harcos képzelet vonalon, de ez sokkal jobb kivitelezett. Egy kicsit sok benne a démon, meg a füstolajos megoldás kissé sematikussá teszi 1-2 helyen a könyvet, de mivel mégiscsak ez a vírus a probléma alapja, ezért nagyon ebbe sem tudok belekötni. Mindent egybevetve nem tudom igazán komoly kritikával illetni a művet.

[b]Összességében: 16/20[/b]
hr
Első oldalElőző oldal123456Következő oldalUtolsó oldal
© runner
2018. április 11. 19:04 | Válasz erre | #124
[smiley]wow1[/smiley]
A főhős Te vagy!
2018. április 11. 18:22 | Válasz erre | #123
A viccem a gomb után, csak erős idegzetűeknek ( Remélem, működik a SPOILER gomb ) .

[spoiler]
[img=http://www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2018/04/11/704AHK_vicc.png]a halál kapui[/img]
[/spoiler]

És mostmár abbahagyom, tényleg. ( Egy időre )
© Tyla
2018. április 11. 18:18 | Válasz erre | #122
A kapus kép a hozzá illő, komolyabb-komorabb hangulatot kölcsönöz a címnek misztikus és horrorisztikus is egyben, a démon nős nem ide illő max egy ellenfél ábrázolása kép a könyvön belül.
2018. április 11. 17:54 | Válasz erre | #121
VICC következik!
- Nem lehetne-e a Gárfield a Halálkapus könyv címlapján?
VICC off
és bocsi [smiley]vigyor5[/smiley]
2018. április 11. 17:48 | Válasz erre | #120
( "Nem annyira hangos" vélemény )

Hahó!

Most az egyszer kivételesen tetszenek az új-eredeti borítók is, de csak a teljesrajzosak. A keretezettek nem nagyon. ( A Mantikór egészalakosan sem tetszik. ) Lásd még 30-as hozzászólásomat.
Ezzel a könyvvel kapcsolatban: Jó a halálkapus is, de egy kicsit jobban tetszik a démonnőci. Talán egy kicsit lehetnének halványabbak vagy fakóbbak a színek, de ez természetesen csak szubjektív vélemény ( teccik-nemteccik ) . Szavaztam is a démonnőre.

DE tulajdonképpen bármelyikkel jelenik meg, jónak tartom.
2018. április 11. 15:51 | Válasz erre | #119
Például [url=http://zagor.hu/?oldal=forum&tema=4140&p=1#336]itt[/url]. Tovább nem kerestem.

Nem kell hozzászólás, a leadott szavazatok is ugyanúgy emberhez vannak kötve, különben nem tudnád meggondolni magad később.

Ez csak akkor lesz megtorpedózás, ha az jön ki, hogy többen akarják a kaput, akkor viszont máris nem a kapu lesz a megtorpedózás, hanem a démonnő a(z immáron sikertelen) megtorpedózási kísérlet. Egyébként is kíváncsi vagyok, hogy mit gondolnak azok, akik nem annyira "hangosak" a fórumon.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© [törölt felhasználó]
2018. április 11. 13:52 | Válasz erre | #118
2018. április 11. 13:15 | Válasz erre | #117
Grimmy, még egyszer előjössz ezzel a zöldséggel, és te is kapsz egy km-éhez hasonlóan megtisztelő címkét. Elmondtam már nem egyszer, hogy nem lett manipulálva a szavazás. Nem voltak jelek, maximum az, hogy neked nem tetszett az eredmény. Miért nem lehet megérteni?

A lenti gondolatmeneted meg teljesen kisiklott. Mégis hogyan lehetne kiszűrni hozzászólással, hogy valaki többször szavaz? Nem lehet új felhasználónevet regisztrálva hozzászólni? Vagy ezt most hogy gondoltad? Csak nehezíti az összeszámolást. Aki véleményt akar mondani, az egyébként is mondhat véleményt. Aki meg csak szavazni akar, annak egyszerűbb két gombot megnyomnia.

Úgyhogy eddig nem akartam, de most már csak azért is írok ki rá szavazást. Grimmy, neked meg megelőlegezem a szavazatodat.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© runner
2018. április 11. 12:22 | Válasz erre | #116
Akkor jó lesz emberek az eredeti képpel?
Minden stimmel a borítóval?

Valaki talál még hibát, az jelezze, köszi.
A főhős Te vagy!
© Vikky
2018. április 11. 07:06 | Válasz erre | #115
Szerintem is jobb az eredeti borító. Mert EREDETI.
© [törölt felhasználó]
2018. április 11. 07:02 | Válasz erre | #114
© Zak
2018. április 11. 00:24 | Válasz erre | #113
Bár tetszett a fekete kapus borító is, de így, hogy van teljes méretű original képünk, én is a démon csajszit látnám szívesen a borítón. Sőt, ha az eredeti belső illusztrációk is bekerülhetnének a zagoros kiadvány végére, a boldogságom teljes lenne. (Ez az alternatíva megemlítésre került már a Veszedelmek kikötője esetében is, ám végül nem került megvalósításra.)
2018. április 10. 16:19 | Válasz erre | #112
Most már az új borítókép látszik, igen - mikor a hozzászólást írtam még a régi látszott nálam.

Talán annyival mindenképpen szerencsésebb az új borítókép, hogy egy figyelemfelkeltő karakter (személy, szörny vagy akármi) szerepel rajta csakúgy, mint a klasszikus 80-as és 90-es években. Hiszen még Az Elátkozott ház borítójára is került egy szarvas démon, pedig ott maga a ház volt a fókuszban ...
© runner
2018. április 10. 16:06 | Válasz erre | #111
Mert a böngésződ cache-ből tölti be.
Nézd meg ezt:

[img=http://zagor.hu/kepek/thumb100.jpg]http://zagor.hu/kepek/thumb100.jpg[/img]

...és ha a régi, akkor CTRL+F5, frissítsd és már jó lesz.
Illetve pár nap után biztos frissül.
A főhős Te vagy!
2018. április 10. 15:06 | Válasz erre | #110
A fórum főoldalon az '54. könyv: A Halál Kapui' mini-borítójaként még a régi változat látszik továbbra is.
2018. április 10. 15:03 | Válasz erre | #109
Szerintem ez a kék-sárga színkompozíció még a logóhoz és a hátsó borító színéhez is jobban passzol...nekem is ez a verzió jön be jobban, bár a kapus kép sem volt rossz.
© runner
2018. április 10. 14:31 | Válasz erre | #108
Gonosz módon ki is cseréltem már a képeket az Előkészületben oldalon. [smiley]hehe[/smiley]
A főhős Te vagy!
© runner
2018. április 10. 14:17 | Válasz erre | #107
Hajlanék az elkészült borítókra, ha már ki lettek nyomtatva, de mivel én se szúrtam ki és "tejhatalmú" lett a borítón (már javítva van itt az oldalon), így a borítók kukában landolnak.
Kértem FireFoXot, hogy tegyen ki a hétre szavazást.

Amúgy mivel van eredeti borítóképünk, így én is arra szavazok, mert amikor van kép, tényleg azt szoktuk használni.

Amúgy most nézzétek át légyszi, hogy jó-e a borító.
Remélem más hiba már nincsen rajta.
A főhős Te vagy!
© FeroxX
2018. április 10. 13:59 | Válasz erre | #106
Huhh.. Ezt nem éreznéd kilógónak? Könyörgöm ez csurig van nyomva fotó textúrákkal. Mi sem áll távolabb a KJK borítók stílusától, mint a fotómanipuláció. :)

Nekem is tetszik az eredeti Halál Kapuis borító kép. Én azt javasolnám a random netről levadászott helyett. Egy hangyányit tényleg képregényesebb az átlag KJK borítónál, de bőven van annyira kidolgozott meg fantasy beütésü, hogy müködjön.

És ahogy írták mások is a képregényes behatások nem állnak annyira messze a KJK-tól amúgy sem. Nekem ami egyből eszembejut az az Országút Harcosa belső illusztrációi, totál retro képregényesek.

Jonathan Green: You are the Hero könyvében van is egy barmi jó kép. Ian McCaig-el is rajzoltattak egy teszt képet az Országút Harcoáshoz, egy olyan jelenetről ami a végleges könyvbe is bekerült a másik illusztrátortól végül (shotgun os nő), és ott gyönyörüen látszik, hogy milyen hatalmas a stilusbeli különbség. Szándékosan stílusbelit írok, mert szerintem mindkét kép tök jó a maga módján.

Plusz eleve, ha van jó hivatalos borítókép akkor semmi indokát nem látom, hogy ne az legyen. Kivéve, hogy Runner már berendelte a másik képpel a nyomdától [smiley]circling[/smiley]
© [törölt felhasználó]
2018. április 9. 22:57 | Válasz erre | #105
© [törölt felhasználó]
2018. április 9. 22:50 | Válasz erre | #104
© [törölt felhasználó]
2018. április 9. 22:41 | Válasz erre | #103
© [törölt felhasználó]
2018. április 9. 22:40 | Válasz erre | #102
2018. április 9. 21:58 | Válasz erre | #101
Na, megtaláltam végre. Emiatt jöttem vissza. Karomvad öt (valójában három, de mindegy) variációban (kattintás után nagyobb lesz):
[url=http://zagor.hu/egyeb/karomvad.png][img=http://zagor.hu/egyeb/karomvad.png]Karomvad[/img][/url]
Nyilván ez is ízlés kérdése, és lesz majd azért jobb minőségben is belőle. Az alsó kép az out of the pit-ből való, annál jobb a scholasticos verzió, de a Pusztítósoknál gyengébbnek érzem.

Azért vitázunk, mert vitázni jó.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2018. április 9. 21:57 | Válasz erre | #100
Nos, mint azt tapasztalhattátok, nem igazán vagyok aktív a fórumon, leginkább a jómagam nyugalmának megőrzése érdekében nem reflektálok egyes-személyemet érintő kommentekre.

Most viszont pár dolgot szeretnék megjegyezni:
-Már korábban is jeleztem hogy nem vagyok grafikus, csupán egyszerű műkedvelő, aki leginkább a saját örömére rajzolgat. És ez azóta sem változott, nem végeztem el időközben ilyen irányú iskolát, tanfolyamot, gyakorlásra vajmi kevés időm marad, más szóval gyökeres változást ne várjatok a képekben-már ha még lesznek egyáltalán-mert ez sajnos nem megy ilyen simán.
Erre mondtam anno hogy szóljatok runneréknek, keressenek más illusztrátort ha én nem felelek meg, van itt pár profi aki engem csuklóból lenyom vizuális téren, biztosan bevállalnák a többi könyvet helyettem.
-A Veszedelmek Kikötőjének újrarajzolási projektje során, az első, vázlatos skicc lett ízekre szedve, ez a végső verzióba nem is került bele, illetve cserélve lett egy másik beállításra. De alapjában véve én olyan sok negatív megnyilvánulást nem olvastam. Ha szerinted rosszabbak a képek mint az eredetiek, ezt OK elfogadom, ez is egy vélemény, bár ha a rajzaim egy Fanfictionba elmennek, talán egy hivatalos FF könyvet sem csúfítanak el olyan nagyon. Ez meg az én véleményem.
Ferox belépésével végre lett más illusztrátora is a zagor.hu-nak, akire még én személy szerint kíváncsi lennék, az pl. Celebrau, ők bizonyára szebb és jobb képekkel tudnak előrukkolni e téren.
© [törölt felhasználó]
2018. április 9. 21:55 | Válasz erre | #99
© [törölt felhasználó]
2018. április 9. 21:45 | Válasz erre | #98
2018. április 9. 21:44 | Válasz erre | #97
Amennyire lehet, igyekszek szöveghű maradni. Volt, ahol belenyúltunk a veszedelmekbe: több fejezetpontot is összevontunk, hogy nyerjünk néhány üreset, ahol kijavítottunk néhány hibát az eredeti könyvből (pl. ha nem tudsz egy adott nevet, akkor ne emlékezz már rá, ha nincs nálad pisztoly, akkor ne takarítsa meg a boltos, csak mert golyót veszel). Szóval legalább az eredeti marad.

Amúgy meg kell hagyni, csinál jó képeket a csávó: [img=https://www.this-is-cool.co.uk/wp-content/gallery/vlado-krizan-sketchbook/sketchbook-sci-fi-concept-artwork.jpg]vlado krizan[/img]Kár, hogy scholastic nem fizeti meg rendesen / nem ad neki elég időt. Ezt nem érezném kilógónak a KJK sorozatból.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© [törölt felhasználó]
2018. április 9. 21:05 | Válasz erre | #96
© killmaster (Savanyúhas)
2018. április 9. 20:58 | Válasz erre | #95
"Bár akkor amúgy nem tudom, miért kellett mindenáron lecserélni őket, főleg pl. egy olyan képre, ami gyakorlatilag egy másik, már kiadott könyv borítója (a Haláltalizmáné ugye)."

Azért kellett, mert ez Killmaster egyik korszakalkotó ötlete volt, és lám a többségnek bejött, sőt kifejezetten jónak találta. Az eredetije, hát valahol a gagyi és a tingli-tangli szint között tanyázott a rajongók szerint. Szerencsére voltak ötleteim melyeket Runner szinte azonnal meg tudott valósítani, és volt olyan is, melyre várni kellett pár évet! Egyébként itt a jó ötletekre mindenki vevő, persze olykor kicsit győzködni kell a másikat, mert nem megy minden elsőre... [smiley]hammer261[/smiley] De sokszor másodjára sem!
© [törölt felhasználó]
2018. április 9. 20:56 | Válasz erre | #94
2018. április 9. 20:52 | Válasz erre | #93
@Celebrau: Megmondtam, hogy részemről vége a borítóelemzéseknek, nem értek hozzá és bármennyire is próbálom kifejezni, amit mondani akarok, vagy nem érted, vagy direkt félreérted.

H*gyozni nem hiszem, biztos vagyok benne, hogy itt senkinek nincsenek ilyen problémái. De nem kell megállni McCaig-nél. Fel lehet arra a listára venni nyugodtan pár másik embert is: Brian Williams, Chris Achilleos, David Gallagher, Duncan Smith, Ian Miller, Jim Burns, John Blanche, John Sibbick, Les Edwards, Martin McKenna, Peter Andrew Jones, Rodney Matthews, Terry Oakes, Tony Hough. Szerintem bármelyikük jobbat tudott volna összehozni a saját stílusában.

@Grimmy: Vitathatatlan, hogy borító. És ha egymás mellé teszed a pajzsos könyveket, akkor jól néznek ki. Mindegyik más egy kicsit, de látszik, hogy összetartoznak, szépek, színesek, és van a közepükön egy-egy menő kép. Ha a kezdettől ez lett volna a koncepció, nekem bejött volna. Ettől függetlenül a KJK sorozatba nem passzoltak bele, oda nem voltak "teljesen jó borítók", emiatt lettek lecserélve. De ezt te is tudod nagyon jól, nem értem, miért kell játszani az értetlent.

A sietséget én sem értem, még bele fog telni két-három hónapba, hogy bármi is történjen. Addig nyugodtan ráért volna.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© [törölt felhasználó]
2018. április 9. 20:26 | Válasz erre | #92
© [törölt felhasználó]
2018. április 9. 19:18 | Válasz erre | #91
© [törölt felhasználó]
2018. április 9. 18:45 | Válasz erre | #90
2018. április 9. 18:23 | Válasz erre | #89
Én vétkem.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2018. április 9. 18:15 | Válasz erre | #88
A borítóvitába nem akarok beszállni, de a háttértörténetben a 'tejhatalmú' szót javítsátok 'teljhatalmú'-ra, mert a két szó egészen mást jelent. [smiley]vigyor3[/smiley]
© runner
2018. április 9. 17:40 | Válasz erre | #87
Megrendeltem az összes új könyvet 1,5 hete.
Külön küldik őket.
És ma persze az első ami megjött az [i]A Shamutanti dombok[/i]...
A főhős Te vagy!
2018. április 9. 09:14 | Válasz erre | #86
A trollfog hágót sokkal kidolgozottabbnak, precízebbnek, részletdúsabbnak látom. A kapu inkább elmaszatoltabb, pacásabb, mint amilyen a garfield is. Nem azt mondom, hogy nincsenek rajta részletek, de messze nem olyan kidolgozott, és mintha elkészülte után le lett volna öntve egy vödör vízzel. Nekem a kék háttér gradiense meg a macsek egészének narancssárga gradiense is eléggé szembetűnő és markáns hasonlóság, és ilyet nagyon nem látok a trollfogon.

A pajzsszerű keret miért ne lenne teljesen jó borító? Már csak azért is, mert azok valóban borítók voltak, míg ez a lenti kép nem az. A miniatűr pedig egy kicsit túlzás. És teljesen igazad van benne, a pajzsosok nem olyanok voltak, mint a klasszikus FF borítók. De még ezzel együtt is jobban el tudom őket fogadni, mint ezt, mert hiába teljes oldalas (és azért nehogy már úgy tegyünk különbséget, hogy mi klasszikus KJK borítókép és mi nem, hogy teljes oldalas rajz vagy sem), ez a rajz még annyira sem olyan, mint a klasszikus borítók voltak. Ha nem látod a minőségi (és itt szeretném ismét kiemelni, hogy nem technikai mélyelemzésről beszélek, hogy kontúrozott vagy sem, hogy flat colours vagy nemtommiennekazellentéte, csak egyszerű laikusként ránézek a három képre) különbséget a gyíkkirály, a szamuráj meg a démonnőci között - ha mindenképp kötözködni kell a háttérrel, még ott is látszik, hogy a gyíkkirály hátterével azért valamivel többet foglalkoztak -, azzal nem tudok mit kezdeni. Ezek a képek inkább egy képregény borítójára valóak, nem egy KJK könyvére.

De részemről a téma lezárva. Most kivételesen örülök, hogy runner mindig rohan, és már ki vannak nyomtatva a borítóképek [smiley]nyes[/smiley]
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© [törölt felhasználó]
2018. április 8. 17:13 | Válasz erre | #85
© killmaster (Savanyúhas)
2018. április 8. 14:37 | Válasz erre | #84
Alapvetően a könyv borítója, amit elsőként és másodikként vonultatott fel Runner, mindkettő korrekt, és miután a történetet még nem ismerem, de ha a Halál kapuiról van szó, azt bizony így képzelném el én is. A gyári borító, az a csecsemő korosztálynak szól, azok még mindenre vigyorognak, ami egy kicsit színes. Akadt persze néhány más kaland aminek már a borítója sem igazán tetszett, mégis biztosan akadt volna itt olyan olvasó, aki szentségtörésnek vélte volna, ha az eredetiek módosulnak. Azt viszont továbbra sem értem, mit keres még mindig ez a Krizan nevű fazon a belső grafikusok között, mert olyan rajzát még nem láttam, amit egy kicsit is méltatni tudtam volna ebben a témában. (Pedig nem csak egy kalandot ábrázolt már ugye...!) Sőt magáról a kiadóról is meg van a véleményem, szerencsére mi rajongók a megszokott "zagoros" minőséget kapjuk kézhez. [smiley]eljen[/smiley]
2018. április 8. 13:30 | Válasz erre | #83
Tőled nagyon szívesen olvasnék egy korrekt elemzést az összes KJK könyv borítóábrájáról, és belső illusztrációjáról!Illetve a különböző KJK művészekről való véleményedről is.Igaz a két téma nagyban átfedi egymást.Érdekelne ki(k)nek a munkáit tartod kiemelkedőbbnek, és az is hogy miért?Szóval, ha esetleg időd engedi, írhatnál ezekről!Megköszönném, és talán még tanulnék is belőle.

Tedd azt másokkal,amit szeretnél hogy veled tegyenek meg,illetve ne tedd,amit magadnak sem szeretnél!
© [törölt felhasználó]
2018. április 8. 12:45 | Válasz erre | #82
2018. április 8. 10:43 | Válasz erre | #81
Ez így nagyon jól hangzik, csak azt felejted el, hogy a nekrónak és a vihargyilkosnak is volt teljesen jó borítója, amit csak azért cseréltünk le, mert nekem, vagy "vagy bármely más olvasónak-rajongónak nem tetszik". És ha már itt tartunk, a veszedelmeknél is a puha fedeles verzió mellett kellett volna maradni, mert az volt a sorozatba passzoló verzió.

Ami a borító stílusát illeti, nézzünk hármat:



Miután sikerült elvonatkoztatni a témától, a stílus inkább a garfield borítóhoz áll közelebb, mint a trollfoghoz.

És akkor bónusz kérdés: stílusilag melyik a kakukktojás?


You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© [törölt felhasználó]
2018. április 8. 07:58 | Válasz erre | #80
2018. április 7. 21:13 | Válasz erre | #79
Igen, a kaput Ekrator linkelte be valahonnét, semmi köze a könyvhöz, viszont (a címből kiindulva) úgy érzem, passzol a könyv hangulatához. A sztoriban szereplő tényleges kapuhoz egészen biztosan nem fog (hacsak nem csalok majd valamennyit a fordításnál, hogy passzoljon, de nem szeretek ilyeneket csinálni).
Álmok erdeje (hangulatos), rettegés háza (szintén hangulatos), kígyóemberek birodalma (nem a legjobb, de nem találtunk sajnos jobbat), halállabirintus bajnoka (passzol a sztorihoz) - egyik sem a könyvhöz készült, mindet csak találtuk.
A nekro éjszakája még rosszabb, az a haláltalizmán wizard-os borítója lett (nem passzol a sztorihoz, de jó a hangulata).
A vihargyilkoshoz véletlenül bukkantunk rá erre a képre, ráadásul (ha jól emlékszem) rajongói munka (viszont nagyon jól passzol a könyvhöz).
És akkor már csak poénból is, Vénusz-sor: királyok koronája, halál seregei, lopakodó lelkek, csillaghajó, űr-orgyilkos - szintén egyik sem a könyvhöz készült. Hogy mennyire jók vagy nem jók, azt mindenki ízlése szerint szabadon eldöntheti.

Azt mondod, a kapu túl komor, és mintha videojátékhoz készült volna. Az első felével egyetértek, a második felét el tudom fogadni, hogy így gondolod, én inkább valami dark fantasy, vagy akár ravenloft könyv borítójának képzelném el. Azonban személy szerint röhejesnek találom a kedves fel-faág-szarvazott nőszemélyt ([spoiler]gondolom vele beszélgetünk a démon hordás részletben, ami alapján inkább valami [url=https://3.bp.blogspot.com/-yDjNOohdgDo/WsP8uhqLEAI/AAAAAAAABnY/Lm5BoHid-gwz-4PRP4_YozrQhu3TVzH1QCLcBGAs/s1600/Ulrakaah%2B-%2BQueen%2Bof%2BDarkness%2B-%2Bby%2BKalman%2BMikorka.jpg]Kalman Mikorka[/url]-féle lényt jobban el tudok képzelni[/spoiler]), másrészt pedig mintha valami garfield-komolyságú képregény borítója lenne (csak hasonlítsuk össze a trollfog háború borítójával, óriási a különbség).
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© [törölt felhasználó]
2018. április 7. 19:40 | Válasz erre | #78
2018. április 7. 17:19 | Válasz erre | #77
Mert a Veszedelmeknél az eredeti ratyi volt, persze hogy a keményborítós került felhasználásra. :D
Itt viszont nekem jobban tetszik ez a második. Az első se rossz, persze, de hiába képregényes, szerintem jobban passzolna.

Aztán majd eldöntetik valahogy...
2018. április 7. 16:52 | Válasz erre | #76
Túl képregényes. A mi verziónk jobban passzol a sorozatba, a veszedelmeknél is a keményborítós verziót használtuk fel.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© runner
2018. április 7. 16:12 | Válasz erre | #75
[smiley]catch-hit-with-chair[/smiley]

Ehhhhh. Kellett neked megtalálni az eredeti teljes borítóképet.
Azt hittem nincs olyan.

Persze már ki lett nyomtatva a könyv összes borítója.

Hát így most mi lesz??? [smiley]falbav[/smiley]

[center][img=http://zagor.hu/egyeb/ahk_kjk_uj.jpg]http://zagor.hu/egyeb/ahk_kjk_uj.jpg[/img][/center]

A főhős Te vagy!
Első oldalElőző oldal123456Következő oldalUtolsó oldal