Vissza a főoldalra
Vissza a lexikon főoldalára
Helyszínek

Kaylong Mocsár (Kaylong Marsh)

Kaylong Mocsár
A KAYLONG MOCSÁR egy hatalmas hideg sós mocsár. Csang-Mai nyugati határán. A Kok folyó és a Nyugati Óceán torkolatában alakúlt ki. Ez a delta vidék egy hatalmas völgy, ezért is mocsarasodott el az idők folyamán. Az egész egy hatalmas összefüggő nádas, ami jóval magasabb egy átlagos embernél.
A mocsár is lakott terület. Rengeteg állatnak (madárnak, hüllőnek) ad otthont, de rajtuk kívűl sok más veszélyes lénynek is. Élnek itt Goblin törzsek, és más káosz álltal fertőzött teremtmények. Nem ritka mikor a környező Chiang-Mai falvakra támadnak, zsákmány reményében. Ezért a hadsereg rendszeresen járőrőzik a mocsár területén, hogy elejét vegye a támadásoknak.
A mocsáron keresztűl, már kialakúlt kereskedelmi útvonal vezet. A Kok folyó bővelkedik árukkal megrakott, és utazóktól teli hajókkal. Ezek folyamatosan úton vannag Fang, és környékbeli tengerparti városok között. Sok Goblin törzs próbálkozik, a nagy zsákmány reményében megtámadni a hajókat. Sukumvit védelmet nyújt viszont minden áthaladó hajónak. A haditengerészeti flotta állandóan jelen van ezeken a vizeken, hogy visszaverjen bármiféle támadást.
Ezen a mocsaras vidéken is található lakott település. A neve EKAAD. A falu egy hatalmas tisztáson található. Ez a szárazföld nem szerves része a mocsárnak, csak lebeg a felszínén. Ezért folyamtos mozgásban van. Lakói nádból épűlt kunyhókban élnek. Egyetlen egy nagy csónakkal rendelkeznek, a többiek saját maguk álltal készített tutajokkal közlekednek. A lakók ősei valaha Kaad városában éltek, de a Varázslók Háborúja alatt, mikor a Káosz seregei kifosztották a várost, ők elmenekültek, és elbújtak a világ elől ebben a mocsárban, és megalapították új lakhelyüket.

Vezér:
Telad Főnök (ÜGYESSÉG 9 ÉLETERŐ 10)
Népesség: 500 Fő
Harcosok: Mocsári Harcos (ÜGYESSÉG 8 ÉLETERŐ 10)

Fontos megjegyzés: A falu egy templom köré épült. A főpap Zune, aki Ashra papja, és a faluban élők őt követik. A templom valamikor réges régen Kaad városában állt, de átköltöztették ide a mocsárba a háború után.

Zune Főpapa
ÜGYESSÉG 10 ÉLETERŐ 8 Szociális Érték 7

A Kaylong Mocsár egy igen nehéz terület a kalandozók számára. Természeténél fogva nehéz benne az előrehaladás, kivéve, ha a csapat valamelyik tagja rendelkezik mocsári ismeretek képzettséggel. A part menti területen a legnehezebb haladni. Itt könnyedén elvesztheti bárki az irányérzékét a sűrű növényzet miatt. Gyakoriak az iszapos csapdák, és nem ritkák a szilárdnak tűnő futóhomok szigetek. Napjában kétszer emelkedik meg a vízszint, elárasztva ezzel mégjobban a területet. Hogy felismerjék a Hősök a veszélyt, képzettségpróbát kell dobni (Mocsár ismeret) ha ez nincsen, akkor alap ÜGYESSÉG próbát. Ha ez nem sikerül, akkor könnyedén a lápba ragadhatnak, és szép lassan elsüjjedve megfulladhatnak.A sárba minden egyes képzettségpróbára -3 pont büntetés jár, a nehéz mozgás miatt.
Chiang-Mai-ban sok történet kering a mocsárban élő gonosz teremtményekről. Álltalában ezek nevelés célzatú történetek, szólások. Hogy ha rossz leszel, akkor elviszlek a mocsárba, és otthagylak, meg ehhez hasonlóak. Többek közt ezzel csak azt érik el, hogy a gyerekek, még a mocsár közelébe se mernek menni, és milyen jól is teszik. A mocsár rengeteg halnak, hüllőnek, madárnak, és bizar lénynek ad otthont. Amik bizonyíthatóan halálosak tudnak lenni. A területen élő rovarok közül viszont a szúnyogok a legelviselhetetlenebbek, ezek folyamatosan zaklatjaák az embert.

Véletlen Találkozások
3 Vér Angolna
4 Lidércfény
5 Ködvámpír
6 Köpő Varangy
7 Crocosaurus
8 Óriás Meztelen Csiga
9 Mocsári Goblin
10 Óriás Pióca
11 Kokomokoa
12 Karomhal
13 Láplidérc
14 Slykk
15 Iszapvadász
16 Hydra
17 Mocsári Harcos (Ekaad)
18 Iszapdaráló



Ez a cikk több mint valószínű, hogy a Titannica megfelelő szócikkének (talán éppen ennek) információi alapján készült el, avagy fog majd egyszer elkészülni.
hr