Vissza a főoldalra
Vissza a lexikon főoldalára
Helyszínek

Délvidék (Khul) (The Southern Lands)

Titán (világ) » Khul » Délvidék (Khul)
Dél felé haladva – Neuburgtól mintegy ötszáz kilométerre – elszórt kis településeket találunk, ahol alacsony, napbarnított emberek laknak. Ezek a feltételezések szerint a Macskavér folyótól közvetlenül jobbra fekvő területek őslakosai, akik fokozatosan egyre délebbre húzódtak az elmúlt néhány száz évben. Kegyetlen, vad nép ez, különböző klánokba és törzsekbe tömörül, amelyek rendkívül erőszakosan védelmeznek minden talpalatnyi területet, amit egyszer sajátjuknak nyilvánítottak. A határviták időről időre fellángolnak, ilyenkor lerohanják a falvakat és a magányos farmokat, elpusztítják az állatokat és a veteményeket, túszokat ejtenek, rabszolgákat szereznek – ekkor azonban a neuburgi csapatok gyorsan akcióba lépnek, és általában sikerül elhárítaniuk a komolyabb veszélyt.

Délebbre a vidék még sivárabbá válik, a sűrű bozótost szél-söpörte sztyeppe váltja fel, és ez egészen a hideg Scythera Sivatag széléig húzódik, amely elhagyatott, széles sávként a kontinensen át egészen a Beltengerig nyúlik. A titokzatos (és majdnem kiejthetetlen nevű) Mlubz-tó környékén a kegyetlen Goblinok néhány törzse lakik. Ezek azonban egyre kevesebben vannak, minthogy a vidék barátságtalan, és a harcias északi szomszédok gyakorta megtámadják őket.

A Mlubz-tótól délre fekszik az elhagyatott Zagoula városa, amely valaha Khul büszkesége volt, mára azonban teljesen elnéptelenedett, és csupa rom. Félelmetes hely, a Gonosz Elleni Háború kezdetén földig tarolták - az utazók többsége ma is messze elkerüli. Néhány düledező torony és várrész még kinyúlik a mindent ellepő homokból, de a város nagy része már a föld alá került, utcáit és az alagutakat különös föld alatti teremtmények és szellemek árasztják el. Az északi legendák szerint hatalmas kincsek és tudósok különös, elfelejtett találmányai rejtőznek a szentélyek és paloták romjai között, de csak kevesen veszik maguknak a bátorságot, hogy kutassanak utánuk.

A nyugati partvidék legdélibb részén még két telepüés van: Yaziel és Hyennish. Valaha mindkettő virágzó kereskedőváros volt, mely Zagoula urainak védelmét élvezte, de amikor Zagoula elesett, ezek is hamarosan hasonló sorsra jutottak – megszállták őket a Káosz seregei. Néhányan azért túlélték a megszállást, mivel az ellenséges csapatok gyorsan osztozni akartak Zagoula zsákmányán, és nem fordítottak elég figyelmet a lakosság teljes kiirtására. Kis, megerősített falvak ma is rejtőznek mindkét város romjai között. Nagyon nehéz az élet errefelé, a vidék még nem heverte ki a Káosz erőinek pusztítását – a seregek nemcsak hogy felégették a környéket, de minden egyébtől is „megszabadították”, ami az életet elviselhetőbbé teszi – mindazonáltal a helyiek olyan keményen küzdenek, ahogy csak tudnak.

Itteni helyszínek

Kapcsolódó cikkek

Bestiák: Goblin
Események: Gonosz Elleni Nagy Háború
Helyszínek: Beltenger
Helyszínek: Khul
Helyszínek: Macskavér folyó
Helyszínek: Neuburg
Helyszínek: Scythera Sivatag

Ez a cikk több mint valószínű, hogy a Titannica megfelelő szócikkének (talán éppen ennek) információi alapján készült el, avagy fog majd egyszer elkészülni.
hr