Vissza a főoldalra
Vissza a lexikon főoldalára
Égiek

Démonhercegek (Demon Princes)

További név: Primus
A Démonhercegek másik neve Primus, mely arra utal, hogy ők alkotják a Pokol lakóinak hierarchiájában a legfelsőbb szintet.

Ezek a Démonok tehát a Verem (a Démoni Síkok egy másik elterjedt elnevezése) mesterei. Összesen heten vannak. A három legmagasabb rangú lény három Kígyódémon, név szerint Ishtra, Myurr és Sith. Helyetteseik a négy kisebb herceg, a négy Éjszaka Démona: Shakor, Kalin, Relem és Vradna.

Sokan úgy hiszik, hogy az Első Csatát megelőzően jóval több hasonlóan erős, vagy még nagyobb hatalmú Démon állt a Káosz Sötét Urainak szolgálatában. Egy tudós egyszer kijelentette, hogy összesen huszonhét, a Kígyódémonokhoz hasonlító, és nyolcvanegy Éjszaka Démona rangú lény volt, de csak ennek a hétnek sikerült elkerülnie az Űrbe való Száműzetést.

Mások úgy hiszik, hogy vannak más, ezen Démonokkal egyenrangú lények is, akik nem élnek a Démoni Síkokon, de megúszták az Űrbe való bebörtönzést is. A Kurakilról például könnyedén el lehet hinni, hogy hatalma vetekszik a Hercegekéivel. Emiatt igen valószínűnek tűnik, hogy a Démonok hierarchiájának legfelsőbb szintje egykoron nagyobb változatosságot mutatott, mint a mostani Kígyódémonok és Éjszaka Démonai. Ráadásul a Kígyódémon kifejezés ebben a formájában csupán Sith kedvelt megjelenési formájára igaz.

A Rosszindulat, ami megszállta Goraki Orghuzt, egykor szintén egy hatalmas Démon lehetett. Egyesek mint A Gonosz Úr is hivatkoznak rá. Ugyanakkor erősebben él az az elképzelés, hogy A Rosszindulat valójában egy hajdani Sötét Úr hátramaradt, összesűrűsödött lelke.

Kapcsolódó cikkek

Égiek: A Gonosz Úr
Égiek: A Rosszindulat
Égiek: Démoni Síkok
Égiek: Éjszaka Démonai
Égiek: Ishtra
Égiek: Kalin
Égiek: Káosz Sötét Urai
Égiek: Kígyódémonok
Égiek: Myurr
Égiek: Pokol
Égiek: Relem
Égiek: Shakor
Égiek: Sith
Égiek: Űr
Égiek: Verem
Égiek: Vradna
Események: Az Első Csata
Események: Száműzetés

Ez a cikk több mint valószínű, hogy a Titannica megfelelő szócikkének (talán éppen ennek) információi alapján készült el, avagy fog majd egyszer elkészülni.
hr