Vissza a főoldalra
Vissza a lexikon főoldalára
Égiek

Értelem Terme (Hall of Mind)

Az Értelem Terme azon istenek csoportja, akik a Titán világán élő értelmes lények érzelmeit irányítják.

Létezésük oka

A Panteonban több kisebb Terem található. A két legfontosabb ezek közül a Felsőbb Terem és az Értelem Terme. Ez utóbbi tagjai követik figyelemmel az intelligens lények tetteit, mivel ők kapták feladatukul, hogy az értelmes fajok érzelmeit irányítsák.

Az Értelem Termének tagjai

Nyolc égi ül az Értelem Termében (itt kell megjegyezni, hogy néhány civilizálatlan földrészen, ahol nem ismerik Hamaskist, csak hét istent sorolnak be ide).
Név Kép Hatalmi terület
Syndla
Syndla
Sors és Szerencse
Asrel
Asrel
Szépség és Szerelem
Usrel
Usrel
Béke
Libra
Libra
Igazságosság
Courga
Courga
Báj
Fourga
Fourga
Büszkeség
Telak
Telak
Bátorság
Hamaskis
Hamaskis
Tanulás
Syndla és Hamaskis kivételével, akik a Panteon Felsőbb Termében is helyet foglalnak, az itt lévők mindannyian a Száműzetés előtti kisebb istenek voltak, akik csak az után váltak prominensé, hogy megjelent Titánon az értelmes civilizáció.

Torz érzelmek


Az Értelem Termének tagjaira tekintve egyértelművé válik, hogy tagjaik mind erényes érzelmeket uralnak. Az olyan torz értelmek, mint a rosszindulat vagy az irigység, nincsenek jelen. Ez az oka annak, hogy sem Slangg, sem pedig Tanit nem szerepel a tagok listájában. Ennek ellenére szoros kötelékek fűzik őket is a többi taghoz. Bár lehetséges, hogy a Terem magába fogadja a kevésbé kívánatos érzelmeket, a jelenlegi vallási tanok ezt kizárják.

Kapcsolat a tagok közt

A lenti ábrán láthatóak az Értelem Termének tagjai és a köztük lévő kapcsolatok. Referenciaként a Torz Érzelmeket is feltüntettük.
Értelem Terme

Kapcsolódó cikkek

Égiek: A Panteon
Égiek: Asrel
Égiek: Courga
Égiek: Fourga
Égiek: Hamaskis
Égiek: Istenek Felsőbb Terme
Égiek: Libra
Égiek: Slangg
Égiek: Syndla
Égiek: Tanit
Égiek: Telak
Égiek: Usrel
Események: Száműzetés
Helyszínek: Titán (világ)

Ez a cikk több mint valószínű, hogy a Titannica megfelelő szócikkének (talán éppen ennek) információi alapján készült el, avagy fog majd egyszer elkészülni.
hr