Vissza a főoldalra
Vissza a lexikon főoldalára
Helyszínek

Kaad

Népesség: 4000 fő (95% ember; 5% törpe)
Fő termékek: Ércek a bányákból, a város keleti feléből. Kovácsolás, fegyverek és páncél, ezen kívül élelmiszer, és a fa.
Fegyveres erők: 200 fegyveres áll Vel Lannamar Vezér szolgálatában. Ő a városban a Főparancsnok, fiatal korában Salamonisi seregében szollgált

Ez a kisváros Chaing Mai tartományban található, a Kalong mocsártól, és aKok folyótól kissé délre. Mellette található a Fekete hegy, és az Összefonódott fák erdeje. A várost több száz fagerendából készült fal veszi körűl. Ezek a jelen helyzetben igen rossz állapotban vannak már. Többek között eljárt már felettük az idő, és a karbantartásukat is elhanyagolták. Így sok helyen elszuvasodott, vagy elkorhadt a fa. A város szíve, a középpen elhelyezkedő piactér. A lakosok száma közel 400 fő.
Kaad városa egyszer régen egy büszke királyság városállama volt a Varászlók háborúja előtt. Carsepolis-hoz tartozott. Hatalmas nagy kereskedelmi központ volt, ezt bizonyítja nagy piactere. Fő kereskedelmi útvonalon helyezkedik el, a déli vidék, és Fang között. Gyakran megállnak itt a kereskedők, portékákkal megrakodva.

Vezető: Habul Morgent egy nagy kövér kereskedő, akit megválasztottak Kaad vezetőjének. Habul intelligens, megfontolt, uralkodó. Vagyonát halkereskedelemből szerezte, aminek illatát a mai napig is érezni rajta.

VEL LANNAMAR VEZÉR

ÜGYESSÉG: 8
ÉLETERŐ: 8
MÁGIA: 0
SZERENCSE: 5
Társadalmi Helyzet: 6
Képzettségek:
Kardok (4)
Páncélok (4)
Hadvezetés (3)
FEGYVER: Kard


Megjegyzés: Kaad városát a közelmúltban nagy csapás érte. Egy gyilkos járvány söpört rajta végig, amit Yaztromo a nagy varázsló állított meg. Mint a legtöbb épület Allansiában a Kaadban lévő házak is ugyan olyanok. Kétszíntesek, alul kőből épült, a felső színt viszont fa szerkezetű. Az északi határon még megtalálható a város régi romjai között két templom, amit az ősi isteneknek emeltek valamikor. Az egyik Ashra (Fény) istenéjé, a másik Vuh (Élet) istenéjé. A két testvér örök harcban áll Elimmel, a (Sötétség) istenével.

A városban a köpontban található a városháza. Itt ül össze tárgyalásra a városi tanács, és itt hozzák a rendeleteket. Az egyetlen fogatdó, a Fárad Utazó. Itt az utazók vehetnek ételt, italt. Az étel elfogadható, a sör jó. Kaad városában egy nagy templom áll, ez Hamaskisnak van szentelve. A főpap Aldar Durrant atya. Ő egy ember, és hatalmas nagy tudással rendelkezik Allansia történelmével kapcsolatban.

Aldar Durrant

ÜGYESSÉG 10
ÉLETERŐ 6
Társadalmi érték: 8
Képzettségek:
Papi mágia 11
Történelem 12

Kaad két híres kereskedője közűl az egyik a mélytengeri halkereskedő, őt a Puding utcában lehet megtaláni. A vállalkozás tulajdonosa, egy öreg pocakos ember. A boltja a Királyok Zsinege, itt mindig érdekes dolgokat találhatnak a kalandozók. A másik érdekes vállalkozó, a Jancsiszeg utcában található. Az üzlet tulajdonosa Zoot Zimmer egy félelf, ki futárkodással, és emberek szállításával foglakozik. Nem is akár hogy, hanem Óriás Sasokkal teszi ezt. Allansia egész területére élvisz bárkit, és bármit, amit elbírnak az állatai.

A város déli részén taláható a Kalaad tó, ez bőségesen ellátja a várost különféle halakkal.


Kapcsolódó cikkek

Személyek: Oldoran Zagor

Ez a cikk több mint valószínű, hogy a Titannica megfelelő szócikkének (talán éppen ennek) információi alapján készült el, avagy fog majd egyszer elkészülni.
hr