Vissza a főoldalra
Vissza a lexikon főoldalára
Személyek

Rettegett Balthusz (Balthus Dire)

Rettegett Balthusz
Felbukkanás: A Káosz Fellegvára, 374. fejezetpont.
ügyesség: 12, életerő: 19
Rettegett Balthusz a hírhedt Démoni Hármas egyike volt, Feketevihar Volgera legtehetségesebb tanítványa.

Korai élete

Balthusz a harmadik volt azon Mágus-Hadurak sorában, akik a Fekete Toronyban és Sziklaszirt Királyság felett uralkodtak. Életének első éveit a Sziklás magaslatok eme eldugott fellegvárában élte le nagyapjával, Rettegett Gandorral. A Salamonistól délre húzódó hegyvonulat a Varázslók Háborújának következtében a legkülönfélébb gonoszok lényektől hemzseg, amik közül sokan a Toronyban kerestek menedéket a zord csúcsok elől. Ebben a romlasztó környezetben, és gonosz apjának, Rettegett Craggennek a hatására kezdett Balthuszban előtörni a rosszakarat. Miután apjának minden fekete mágikus és katonai tudását elsajátította, tizennégy éves korában rávette, hogy írassa be Feketevihar Volgera fekete mágiát oktató iskolájába.

Feketevihar alatt

Az allansiai Nagy Síkságon működő iskolában találkozott először Zagorral és Zharradan Marral. Ők hárman messze kimagaslottak Feketevihar többi tanítványa közül, olyannyira, hogy végül már csak úgy emlegették őket, mint a „Démoni Hármas”. Zagorhoz és Marrhoz hasonlóan azonban Balthusz tudáséhségével együtt hatalomvágya is egyre növekedett, Feketevihar pedig félni kezdett, miféle következményei lesznek becsvágyuknak. Mivel mindhárman megvetették oktatójukat, amiért az megpróbálta visszafogni és megnyugtatni őket, ellene fordultak és egy rejtett Késeső varázslattal végeztek vele.

Visszatérés a Fekete Toronyba

Rettegett ezután visszatért otthonába, hogy újonnan szerzett képességeit felhasználva megvalósítsa végső célját, Allansia elfoglalását. Mikor hazaérkezésekor apja könnyes szemekkel átölelte, Balthusz egy mérgezett tőrrel halálra késelte, így ő lett a Sziklás magaslatok ura. Az ezt követő nyolc évnyi uralkodása során a Torony kis őrségéből jelentős méretű sereget faragott, és két alkalommal is vészesen közel került ahhoz, hogy meghódítsa Salamonist. Az utolsó pillanatban azonban mindig elbukott.

Halála

Második Salamonis elleni hadjárata során, az utolsó pillanatokban, a várostól nyugatra egy ifjú varázsló a Fűzfák Völgye-beli iskolából végül meggyilkolta. Hitvese, Lucretia a pletykák szerint elmenekült, hollétéről azonban azóta sem tudni semmit.

Hatalom

Balthusz nem csupán varázshatalma miatt számított erős ellenfélnek, harcosként is megállta a helyét, és remekül értett a kardforgatáshoz. Ezen kívül a Kardforgatás Gyűrűjét viselte, ami 2 ponttal megnövelte a harcok során az ügyességét.

Rendelkezett azonban egy nagy gyengeséggel, mely egyes élőholtaknak is sajátjuk: a napfény méreg volt számára, és egész családjának is.

További megjegyzések

  • Steve Jackson Rettegett Balthuszt nevezte meg, mint kedvenc Kaland, Játék, Kockázat karakterét.

Kapcsolódó cikkek

Bestiák: Fekete Elf
Események: Varázslók Háborúja
Helyszínek: A Nagy Síkság
Helyszínek: Allansia (kontinens)
Helyszínek: Fekete Torony
Helyszínek: Fűzfák Völgye
Helyszínek: Salamonis
Helyszínek: Sziklás magaslatok (Allansia)
Helyszínek: Sziklaszirt Királyság
Könyvek: A Káosz Fellegvára
Személyek: Démoni Hármas
Személyek: Feketevihar Volgera
Személyek: Lucretia
Személyek: O'Seamus
Személyek: Oldoran Zagor
Személyek: Rettegett Craggen
Személyek: Rettegett Gandor
Személyek: Zharradan Marr
Tárgyak: A Fekete Torony titkai
Tárgyak: Rettegett Balthusz életrajza
Varázslatok: Késeső

Ez a cikk több mint valószínű, hogy a Titannica megfelelő szócikkének (talán éppen ennek) információi alapján készült el, avagy fog majd egyszer elkészülni.
hr