Vissza a főoldalra
Vissza a lexikon főoldalára
Helyszínek

Gyíkemberek Birodalma (Lizard Man Empire)

Titán (világ) » Allansia (kontinens) » A Nagysíkságok » Gyíkemberek Birodalma
A széles Shamuzi-öblöt sűrű dzsungelek és mocsarak övezik – a kalandorok számára igen veszélyes terület. És ami még rosszabb, hasonló táj jellemzi a Gyikemberek egész birodalmát, akiknek gonosz uralma félelmetesen terjed a délvidék egyre nagyobb részein. A birodalom keleti része Silur Cha néven ismert, mely egy Gyíkember-kifejezés, és (körülbelül) annyit tesz: „Minden Gyíkok Legfőbb Urának Otthona.” A mocsár szívében található maga Silur Cha, az elátkozott város, ahol a Gyíkcsászárok és embergyűlölő követőik tanyáznak. Soha nem látta ember Silur Chat, és nem mesélhetett róla, mivel a Gyíkemberek gyűlölnek mindenfajta értelmes lényt, és senkinek nem engedik meg, hogy keresztülhatoljon mocsaraikon - ha egyáltalán képes is lenne erre bárki. A mocsarak területe önmagában majdnem akkora, mint a Pagan-síkságé, lakói hatalmas kígyók, krokodilok, és természetesen maguk a Gyíkemberek.

A gonosz Gyíkember Birodalom északi része jelenleg a Vymorn folyó mentén terül el, amelynek torkolatánál az ostromolt Vymorna városa áll. Hat éve a várost elvágták a külvilágtól az embergyűlölő csapatok, amelyek benyomultak a falak mögé és elérték a belső várat meg a tornyot. Vymorna régi város, és úgy építették, hogy sok mindennek ellenálljon, de az utánpótlástól el van vágva, és lakosai már nem tudnak sokáig kitartani. A hat év során néhány bátor harcos megpróbált kiszökni a városból, hogy segítséget hozzon, de egyiküknek sem sikerült átjutni a Kígyóországon és a Koponyák Sivatagán – így aztán soha nem érkezett meg a segítség.

Amikor Vymorna elesik – és biztos, hogy elesik –, akkor a Gyíkemberek szembe fogják találni magukat a hozzájuk hasonlóan gonosz Kígyóemberekkel, akik a Koponyák Sivatagának peremén kiásott kővárosokban laknak, melyet Kígyóországnak neveznek. Még ha legyőznék is őket, akkor meg a Koponyák Sivatagának végtelen pusztáival találnák szembe magukat. Hacsak nem fordulna érdeklődésük Arantis felé…

Itteni helyszínek

Kapcsolódó cikkek

Bestiák: Gyikember
Bestiák: Kígyóemberek
Helyszínek: Arantis
Helyszínek: Kígyóország
Helyszínek: Koponyák Sivataga
Helyszínek: Pagan-síkság
Helyszínek: Shamuzi-öböl
Helyszínek: Vymorn folyó
Helyszínek: Vymorna

Ez a cikk több mint valószínű, hogy a Titannica megfelelő szócikkének (talán éppen ennek) információi alapján készült el, avagy fog majd egyszer elkészülni.
hr