Vissza a főoldalra
Vissza a lexikon főoldalára
Helyszínek

Fagypart (Frostholm)

Továbbhaladva észak felé Fagyparthoz érünk, a hegyek és fjordok országába, ahol izmos, széles vállú emberek élnek kő- és faházaikban a Törpék mellett. Vynheim az egyetlen jelentősebb település Fagyparton, mindazonáltal a Björngrim-tenger (amelyet egy hajdani, óriásölő hősről neveztek el) minden kis öblében találhatók farmok és kis falvak. A várost egy platóra telepítették, és a Vynfjordra néz, ahonnan a hajók a nyílt tengerre indulnak, túl az Óriás fogain, egészen Gallantariáig, a Viharok Óceánján keresztül. A Fagypartiak jó tengerészek és kemény harcosok, mivel történelmük során sok háborúskodásnak voltak kitéve, melyek közül a legkiemelkedőbb az egykoron Kalakûrban tanyázó Fagyóriások elleni legendás háború volt. Erről a háborúról hosszú dalok is születtek, melyeket a fagypartiak minden adandó alkalommal elénekelnek.

Ami a Törpéket illeti, ők nagy harcosokként tisztelik az északi embereket, és sokféle kapcsolatot építettek ki velük. Vannak bizonyos dolgok azonban, amelyeket a Törpék mindörökre titokban tartanak, így például Fangthane hatalmas fellegvárába még sohasem lépett be ember. Fangthane-t, ahol Namûrkill király az úr, az összes Törpenépek fővárosaként tartják számon. Fangthane valóban a világ egyik csodája: a Legendák Korában vájták ki a hegy belsejéből, amikor az első emberek még csak kövek hajigálásával voltak elfoglalva.

Itteni helyszínek

Kapcsolódó cikkek

Bestiák: Fagyóriás
Bestiák: Törpe
Események: Legendák Kora
Helyszínek: A Nagy Síkság
Helyszínek: Gallantaria
Helyszínek: Kalakûr
Helyszínek: Viharok Óceánja
Helyszínek: Vynfjord
Személyek: Namûrkill király

Ez a cikk több mint valószínű, hogy a Titannica megfelelő szócikkének (talán éppen ennek) információi alapján készült el, avagy fog majd egyszer elkészülni.
hr