Vissza a főoldalra
Vissza a lexikon főoldalára
Helyszínek

Kok folyó (River Kok)

Kok folyó
A Jégujj-hegység legdélibb lankáinak lábánál folyik a Kok folyó, amelyen teherbárkák és gályák hajóznak a húsznapnyira fekvő Zengis városából lefelé, Csiang Mai tartomány fővárosába, a nyüzsgő Fangba.

A Kok folyón túl a Pagan-síkság terül el több napi járóföld távolságra, ahol egyszerű földművesek szétszórt kis települései találhatók.

A Kok folyó a leghosszabb, legszélesebb, és a legmélyebb folyó Allansia területén. A Nyugati Óceánba ömlik. A torkolatnál a Kalong mocsár található. Gyors sodrású folyó, az egyik legnagyobb mellékága, a Rettegés Dombok, és a Troll Hegy között ömlik bele, ezen kívűl még számos kisebb folyó táplálja Kay-pongon át egészen Chiang-Mai tartományig. A Kok folyónak a Jégujj Hegység a vízgyűjtő területe. Ez az északi határa a lakott vidéknek Allansiában.
Három fő folyó csatlakozik bele a Kok-ba, név szerint a Mekong folyó, a Ping folyó. Ezek mindegyike a Jégújj Hegység szívében ered. A harmadik Orsten folyó ami Zengis alatt ömlik bele. Ez a folyó Kaypong-tól keletre elfekvő Magas völgyben fakad, ahol belefolyik a Kok-ba, ott van a Fehér zuhatag. A déli szélét a Holdkő dombok szegélyezik és a Csillagkő Barlagok.
A Folyó számos helyen át lehet kelni, úgy mint Fang, Panee, Hillrise, KokHídfalva (más néven Guilford), Popung és Zengis. Torkolatánál hatalmas nagy mocsárvidék, a hideg Kalong mocsár alakúlt ki. A folyó számos kisebb nagyobb állatnak, és szörnynek ad otthont. Legismertebb mindközül az Ezüst Roi. Ez egy halfajta, és csemegének számít egész Chiang-Mai területén. A másik ismer állat a Crocosaurus. Számos történet és legenda kering róla. Főképpen a mocsárban él. Képes hajókat, uszályokat elsüllyeszteni, és kisebb falvakat megtámadni. Nem egy kereskedő karaván esett áldozatáúl, kik botór módon a folyó parján vertek tábort a mocsárban.
Utazni a Kok folyón viszonylag nem túl bonyolúlt feladat, egy kellően tapasztalt kalandozó könnyedén elvezet rajta egy csónakot, természetesen, ha van Tengerészet szakértelme. Ezzel a képzettséggel természetesen számos más vizi járművet is elvezethet a Hős, mint uszály, gálya hajó stb. Képzettségpróbát, csak kritikus helyzetekben kell végezni. Például mikor áthaladnak a Dale völgy mentén elterülő Éjerdőben. Itt be tudja bizónyítani a folyó, hogy veszélyes. Ez a rész tele van zátonnyal zúgokkal, szükületekkel, amik próbára teszik a kapitány képességeit. Ezen kívűl a rossz látási viszony is problémát okozhat, a módosítókat a Kalandmester saját belátása szerint határozza meg.
A folyó sok hallnak, és növénynek ad otthont. Könnyedén lehet itt élelemhez jutni olyannak, aki érti a módjá. Sikeres Vadászat képzettséggel könnyedén készíthető csapda, amivel meg lehet fogni a halakat. A sokféle teremtmény között rengeteg szörny is található, számos hasznos, de főképpen halálosak.




Kapcsolódó cikkek

Helyszínek: Allansia (kontinens)
Helyszínek: Allansia (tájegység)
Helyszínek: Csiang Mai
Helyszínek: Fang
Helyszínek: Jégujj-hegység
Helyszínek: Kok folyó
Helyszínek: Pagan-síkság
Helyszínek: Zengis

Ez a cikk több mint valószínű, hogy a Titannica megfelelő szócikkének (talán éppen ennek) információi alapján készült el, avagy fog majd egyszer elkészülni.
hr