Vissza a főoldalra
Vissza a lexikon főoldalára
Helyszínek

Femphrey

Titán (világ) » Óvilág » Femphrey
Jelenleg Femphrey, ez a jó módú királyság a legfontosabb ország az Óvilágban, mely a kontinens nyugati partvidékén fekszik. Nyugatról az Angolna-tenger hullámai nyaldossák a partvidékét. A területen kisebb erdők, ligetek váltogatják egymást termékeny, füves mezőkkel, síkságokkal, melyeket sok-sok folyó szel keresztül-kasul. A vizek országának is nevezhető Femphrey, hiszen területét és történelmét tavak, és folyók sokasága határozza meg. A királyság határvonalát északról a Lidérc-tó és az innen eredő Mhynah folyó határozza meg. A folyón áttekintve már Gallantaria földjeit láthatjuk. A birodalom déli határvonala az Iszapágy folyó, mely a Banyafogsor-gerinc nevet viselő hegyvonulat lábánál elterülő Katlan-tóból táplálkozik. A hegység túloldalán már Mauristatia birodalma fekszik. Az Iszapágy folyón túl Lendleland végtelen síksága terül el. Femphreyt kettészeli az ugyancsak az Katlan-tóból eredő Chalanna folyó, mely a síkságon végighömpölyögve a főváros kikötőjénél, Chalannabradnál ömlik az Angolna-tengerbe.

A helybéliek pirospozsgás, napbarnított népek, akik mintha mindig mosolyognának, nevetnének, majd kicsattannak az életörömtől, habár helyzetük nem mindig adott erre nekik okot. Sok évvel ezelőtt Femphrey termékeny földjei ellenére nyomorúságos hely volt, lakói lehangoltak, kedvetlenek voltak. Femnis, a régi, düledező főváros, amely a tengerparton feküdt, közel a Femnis folyó torkolatához, fokozatosan elszegényedett a király és a nincstelenné vált kereskedők keze alatt. Amikor Chalanna király megtalálta a Királyok Koronáját, minden egyszeriben megváltozott. Néhány éven belül a király csodát művelt. A régi fővárost lerombolták, mielőtt még magától összedőlt volna, és egy vadonatúj várost húztak fel a nemzet összefogásával, és elnevezték Chalannabradnak. Femphrey virágzó királysága békességben él szomszédaival, diplomáciai és kereskedelmi kapcsolatait igyekszik erősíteni.

Itteni helyszínek

Kapcsolódó cikkek

Helyszínek: Angolna-tenger
Helyszínek: Banyafogsor-gerinc
Helyszínek: Gallantaria
Helyszínek: Iszapágy folyó
Helyszínek: Lendleland
Helyszínek: Mauristatia
Helyszínek: Óvilág
Személyek: Chalanna király
Személyek: Nastassia
Tárgyak: Királyok Koronája

Ez a cikk több mint valószínű, hogy a Titannica megfelelő szócikkének (talán éppen ennek) információi alapján készült el, avagy fog majd egyszer elkészülni.
hr