Vissza a főoldalra
Vissza a lexikon főoldalára
Helyszínek

Beltenger (Inland Sea)

Titán (világ) » Khul » Beltenger
Az elhagyatott Scythera Sivatag fagyos vidékeit csak a nomád Gyíkemberek lakják, és a szőrös, sivatagi Goblinok vándorló hordái, akik időről időre megtámadják a kalózokkal teli Beltenger partján elterülő emberi településeket. A Beltenger évmilliókkal ezelőtt keletkezett, amikor egy erős földrengés hatására a talaj beszakadt, és egy néhány száz méter mély gödör keletkezett, ahová aztán benyomult a víz. A tengermelléki területek meglehetősen termékenyek, néhány kisebb városállam is kialakult errefelé. Nagyon erős a versengés közöttük, mind a kereskedelem, mind a háborúskodás terén, mindazonáltal a dolgok ritkán fajulnak el. Tak, Lagash és Marad uralkodói (és az összes többi is), akik sok mindent megengednek maguknak, állandóan szemet vetnek a többiek birtokaira, újabb és újabb szövetségeket kötnek a többiek ellen, amelyeket azonban hamarosan felrúgnak, és nagy lelkesedéssel a korábbi szövetséges ellen fordulnak. A Beltenger vizei hemzsegnek a kalózoktól, és a legtöbb kereskedőhajó csak a flotta vagy más hadihajók védelme alatt hajózik.

A Beltenger menti városok legnagyobbika Kish, meglehetős zord hely, óriási kiterjedésű falakkal körülvéve, amelyek a nyugati barbárok támadásait hivatottak elhárítani. Kish lakói nem igazán kedvelik az idegeneket, viszont néha megadják a legmagasabb árat bármely kereskedőnek, aki városukig merészkedik. Jelenleg Kish, Lagash[ és [Marad szövetségese a Shurrupak elleni háborúban, a Beltenger vize csak úgy hemzseg az egymás ellen küzdő hadigályáktól, amelyek néhány kereskedelmi jog kedvéért szeretnék vetélytársukat meghódítani.

Itteni helyszínek

Kapcsolódó cikkek

Bestiák: Goblin
Bestiák: Gyíkember
Égiek: Rothadás
Helyszínek: Délvidék (Khul)
Helyszínek: Hachiman
Helyszínek: Scythera Sivatag

Ez a cikk több mint valószínű, hogy a Titannica megfelelő szócikkének (talán éppen ennek) információi alapján készült el, avagy fog majd egyszer elkészülni.
hr