Vissza a főoldalra
Vissza a lexikon főoldalára
Helyszínek

Ximoran

Ximoran városa valaha a Shakista-dinasztia otthona volt; jóindulatú királyok és királynék hosszú sora biztosította a rendet és a békét az egész nyugati partvidéken, néha ugyan inkább a hadsereg erejére támaszkodva, mintsem ügyes diplomáciával. Ők építették a széles utat, a Király Országútját. Manapság ez az út helyenként nem több egy alig látható keréknyomnál, mindazonáltal egészen a Kardáradat folyó torkolatában fekvő Kelther kis kikötőjéig el lehet jutni rajta dél felé, termékeny vidékeken át. Északi irányban az út nagy kanyart tesz kelet felé, hogy elkerülje a bennszülöttek által a Skorpiók Mocsarának nevezett vad ingoványt, majd északnak fordul Djiretta ősi városa felé, amely a nem túl kellemesen hangzó Cápaparton fekszik.

Az egész terület továbbra is Ximoran urainak fennhatósága alatt áll, habár, mintegy kétszáz éve, amióta az utolsó király meghalt, s utódja nem maradt, egy, a Hetek Tanácsának nevezett testület látja el a kormányzás teendőit, melynek tagjai a terület legfőbb településeinek képviselői. A Tanácsban Ximoran, az északi parton fekvő Djiretta és Anghelm, a nyugati parti Buruna, Kalima, Kelther kikötő és a civilizált vidékek déli csücskében fekvő falakkal körülvett kisváros, Neuburg küldötte vesz részt. A Tanács nem rendelkezik igazi hatalommal, mindazonáltal olyan biztonságot jelent e területnek, mely nélkül az emberek ki sem mozdulnának városaik védőfalai mögül.

Itteni helyszínek

Kapcsolódó cikkek

Helyszínek: Anghelm
Helyszínek: Buruna
Helyszínek: Cápapart
Helyszínek: Djiretta
Helyszínek: Kalima
Helyszínek: Kardáradat folyó
Helyszínek: Kelther
Helyszínek: Király Országútja
Helyszínek: Neuburg
Helyszínek: Skorpiók Mocsara
Személyek: Hetek Tanácsa
Személyek: Rejtélyes Rabló

Ez a cikk több mint valószínű, hogy a Titannica megfelelő szócikkének (talán éppen ennek) információi alapján készült el, avagy fog majd egyszer elkészülni.
hr