Vissza a főoldalra
Vissza a lexikon főoldalára
Helyszínek

Óvilág (Old World)

Titán (világ) » Óvilág
Allansia népét mindig is érdekelte, hogy vajon mi lehet a Nyugati Óceán szörnyek lakta vizein, a hatalmas hullámokon túl, amelyek oly messzire hömpölyögnek, ameddig csak a szem ellát. Egyesek szerint az óceánnak sehol sincs vége, és a hajók addig vitorlázhatnának, amíg a legénység szomjan és éhen nem halna, anélkül hogy valaha is partot érnének. Mások azt állítják, hogy az ember hosszú hetekig hajózhat, anélkül hogy földet látna, míg a világ végén lévő vízesésen le nem zuhan. Ismét mások azt hallották, hogy Allansia valaha össze volt kötve két másik kontinenssel, amelyeket valamilyen szörnyű bűn büntetéseként leszakítottak róla az istenek sok száz évvel ezelőtt. Úgy tudják, hogy van valahol szárazföld arrafelé, de el sem tudják képzelni, az milyen lehet.
Óvilág


Mindazonáltal bátor tengerészek végül is átkeltek az óceánon. A vitorlázás nyugat felé hetekig tartott, a hajóorr körül delfinek táncoltak, repülőhalak ugráltak, míg végül meg nem pillantották a földet. De milyen föld is volt ez! Az első allansiai tengerészek, akik az Óvilágba érkeztek Arkletonhoz, Analand fővárosához közel értek partot, ahol is a király fogadta őket. A tudósok rendkívül nagy érdeklődést mutattak e második kontinens iránt, amelynek már régóta gyanították a létezését. A tengerészek beutazták az egész kontinenst, mindent megmutattak nekik a vidéken, amit „felfedeztek”. Mi több, a lendlelandi Polluában egy harmadik kontinensről érkezett tengerészekkel is találkoztak, akik hosszú és rendkívül veszélyes hajózás után értek ide Khulból, a Kígyók Óceánján keresztül. Végül a tengerészek visszatértek Allansiába, ahol a tudósoknak és mindenkinek, akit érdekelt, mindent elmeséltek, amit láttak. Napjainkban kereskedők és kalandorok rendszeresen kelnek át ide. Általában évente kétszer indulnak hajók árukkal és utasokkal e kontinens felé, melyet ironikusan Újvilágnak neveztek el, amíg nem ismerték igazi nevét.

Az Óvilág egymástól igencsak különböző vidékekből áll: Lendleland buja, füves mezőitől a mauristatiai Felhősipkás-hegység megmászhatatlan csúcsaiig minden előfordul itt. Az emberek nagyrészt a földből élnek, de sok jelentős település van errefelé, mivel ez a vidék megmenekült a háború borzalmaitól, amely más kontinenseken meggátolta a komolyabb civilizáció kifejlődését. Az Óvilág egyes királyságai még nem érték el a fejlettség legmagasabb fokát, de mindegyikőjük rendezettebb és civilizáltabb, mint Khul vagy Allansia bármely vidéke.

Itteni helyszínek

Kapcsolódó cikkek

Bestiák: Krokodil
Helyszínek: Allansia (kontinens)
Helyszínek: Khul
Helyszínek: Kígyók Óceánja
Helyszínek: Nyugati Óceán
Helyszínek: Snatta Erdő
Helyszínek: Titán (világ)
Idő: Allansiai naptár
Személyek: Chalanna király
Személyek: Mampang Főmágusa
Tárgyak: Királyok Koronája

Ez a cikk több mint valószínű, hogy a Titannica megfelelő szócikkének (talán éppen ennek) információi alapján készült el, avagy fog majd egyszer elkészülni.
hr