Vissza a főoldalra
Vissza a lexikon főoldalára
Bestiák

Yeti

Hóbocs szócikkből átirányítva
Ügyesség: 10
Életerő: 12
Támadások száma: 1
Lakóhely: Hegyek, Jég
Felbukkanók száma: 1
Típus: Szörny
Reakció: Barátságtalan
Intelligencia: Alacsony
A sivár hegyvidéki tájakon messze Észak Allansiában, ahol mindig hull a hó, és hideg szelek fújnak, a prémvadászok a tűz mellett melegedve mesélik a történeteiket a YETIRŐL.
A mesék szerint ők voltak az urak régen, még az ember előtt ezen a vidéken. Aztán jött az ember, és magával hozta a tüzet, és a vadállatok visszahúzódtak a zord vidék belsejébe, ahol már csak nagyritkán jár ember.
A YETI akár négy méter magas is lehet, tömött vastag bundája fehér színű, mely nagyon értékes zsákmány a prémvadászoknak. Olyan mintha keresztezték volna a legnagyobb majmot, egy medvével. Szája tele van hegyes fogakkal. Mancsai végén tőrszerű karmaival pillanatok alatt felnyársal bárkit. Ha megragad valakit, akkor az érintése olyan hideg, hogy az áldozat sérül tőle 2 ÉLETERŐ pontot!
Nem túl okosak, de az állatvilágban ravaszak számítanak. Olykor napokig követik észrevétlen zsákmányukat. Aztán előfordul, hogy a vadászból lesz a zsákmány, mert sokszor támadt már rá prémvadászokra.
Ellentétben a többi hegyi lénnyel, a YETI képes magát hibernálni a zord idő átvészelésére. Ilyenkor csak a legbátrabb emberek merészkednek a hegyekbe, ahol élelmet alig találni. Csak a Toa-Suo-ok járnak, hátha sikerül, hegyi kecskét, vagy szarvast elejteni. Nem ritka ilyenkor, hogy rátámadnak egy-egy prémvadász házra is.
A YETITŐL, még a legtapasztaltabb vadász is tart. Hihetetlenül szívós fenevad. Egy-két jól irányzott lándzsadöfés is csupán arra elég, hogy lelassítsa egy kicsit.

Kapcsolódó cikkek

Helyszínek: Allansia (kontinens)
Helyszínek: Allansia (tájegység)
Helyszínek: Jégujj-hegység

Ez a cikk több mint valószínű, hogy a Titannica megfelelő szócikkének (talán éppen ennek) információi alapján készült el, avagy fog majd egyszer elkészülni.
hr