Vissza a főoldalra
Vissza a lexikon főoldalára
Bestiák

Bűzös Borz (Skunkbear)

Bűzös Borz
Ügyesség: 7
Életerő: 6
Támadások száma: 2
Lakóhely: Barlangok, Dombok, Erdők
Felbukkanók száma: 1–2
Típus: Állat
Reakció: Barátságtalan
Intelligencia: Alacsony
Fegyver: Közepes
Páncél: Könnyű
Sebzésmódosító: Nincs
Mérete és vakmerősége teszi olyan félelmetessé és veszélyessé a Bűzös Borzot. Termete majd három méter magas, ha a hátsó lábára áll. Szőrzete fekete fehér színű, farka hosszú és bozontos. Barlangokban vagy nagy odvas fában él. Nappal barangolnak a területükön élelem után kutatva. Főként a hegyvidéket kedvelik, de Kakhabad területén sokfelé előfordulnak. A kedvenc étele a szarvas és a vaddisznó. Hatalmas karmos mancsaival elég akár egy csapás is, hogy leterítse áldozatát. Ha veszélyben érzi magát, akkor a hátat fordítva a farkát felemelve bűzös folyadékot fecskendez áldozatára. Ennek a szaga olyan erős és átható, hogy -2 támadást kap az elkövetkező harcra az, akit lespriccelt. A szag nagyon maradandó, szinte nem lehet semmivel sem eltávolítani.

A rettenetes bűz ezen kívül áthatja az állat bundáját is, ezért az teljesen értéktelen prémvadászat szempontjából.

Hajlékuk felismerhető az átható kellemetlen szagról, ezért ha teheted, kerüld az efféle barlangokat. Ha mégis harcolni kényszerülsz, készülj fel rá, hogy azt az orrod fogja bánni!

Kapcsolódó cikkek

Helyszínek: Kakhabad

Ez a cikk több mint valószínű, hogy a Titannica megfelelő szócikkének (talán éppen ennek) információi alapján készült el, avagy fog majd egyszer elkészülni.
hr