Vissza a főoldalra
Vissza a lexikon főoldalára
Bestiák

Fantom (Phantom)

Fantom
Ügyesség: 12
Életerő: 2
Támadások száma: 1
Lakóhely: Kazamaták, Labirintusok, Romok
Felbukkanók száma: 1
Típus: Élőholt
Reakció: Ellenséges
Intelligencia: Magas
Fegyver: Nincs
Páncél: Nincs
Sebzésmódosító: Nincs
A Fantom egy éjszakai lény, csuklyában jár-kel a világban, útját a kezében tartott lámpással világítja meg. Valódi mivoltát akkor lehet észrevenni, mikor csuklyáját hátraveti, ekkor felfedi borzalmas arcát. A Fantom egy erős élőholt lény. Az arca olyan, mintha a csontra feszítették volna ki a bőrt, ami sárga színű. Ő egy halhatatlan szellem, aki a halandó testeket használja. Szemei helyén csak egy üreg tátong, melynek mélyén vöröses fény izzik. Bárki, aki belenéz a szemébe, megbénulhat a látványtól. Dobnia kell ügyességpróbát! Ha ez sikertelen, akkor veszít 4 ÉLETERŐ pontot az élőholt teremtmény érintése miatt, és 15 percre teljesen lebénul.

A Fantom ezt az időt kihasználva elmenekül a helyszínről, és más áldozat után néz. Ha sikerült elkerülni a tekintetét, akkor fel lehet venni a harcot vele. A sima fegyverek nem sebzik meg, ha ilyesmivel próbálkozik bárki is, a Fantom bénító tekintetével kell számolnia! Kizárólag egy ezüst fegyver, vagy valamilyen ezüstből készült tárgy tud csak sebet ejteni rajta. Mikor egy ilyen tárgy hozzáér, azonnal elkezd szétmorzsolódni, míg végül, csak a szellem marad meg, ami a testet irányította, majd az is eltűnik. Visszatér a Lélek Síkjára örökre.

Kapcsolódó cikkek

Égiek: Lélek Síkja

Ez a cikk több mint valószínű, hogy a Titannica megfelelő szócikkének (talán éppen ennek) információi alapján készült el, avagy fog majd egyszer elkészülni.
hr